ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής

Πολιτική Υγείας
Ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής
Ιδιαίτερα αυξημένο το ενδιαφέρον αυτοδιοικητικών, επιστημονικών φορέων αλλά και γονιών για την ημερίδα με θέμα «ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ & COVID-19»,που διοργάνωσε διαδικτυακά η Περιφέρεια Αττικής.
Τρίτη, 29/06/2021 - 12:19
News4Health Team News4Health Team

Θερμή ήταν η ανταπόκριση επιστημονικών, αυτοδιοικητικών φορέων, Δήμων, αλλά και γονιών στη Ημερίδα με θέμα «ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ & COVID-19»,που διοργάνωσε διαδικτυακά ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια για την προστασία της ψυχικής υγείας των πολιτών της Αττικής αλλά και των εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης.

Στην Ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμούς εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, η Υφ. Υγείας Ζ. Ράπτη και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Α. Μπίνης. Τοποθετήσεις έκαναν οι ψυχολόγοι της Περιφέρειας Αττικής Β. Σπύρου, Β. Ολλανδέζου, Α. Ζούπα, Μ. Αννίνου και ο Τομεάρχης Πολιτισμού και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χ. Ρώμας. Την εκδήλωση συντόνισε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ενώ παρεμβάσεις έκανε ο Επιστημονικός Συνεργάτης και Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη Α. Μανίκας.

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος, Θ. Αυγερινός, Μ. Κουρή, Δ. Νάνου, Α. Λεωτσάκος, Λ. Κεφαλογιάννη και Διευθυντές Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Στο χαιρετισμό της η Υφ. Υγείας Ζ. Ράπτη συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της Ημερίδας, σημειώνοντας την εξαιρετική συνεργασία που έχουν, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως οι επιπτώσεις από την πανδημία στην ψυχολογία των παιδιών είναι σημαντικές με κυριότερες το διπλασιασμό ποσοστών θλίψης και κατάθλιψης στους εφήβους αλλά και την αύξηση των αυτοτραυματισμών. «Η πανδημία έφερε ραγδαίες αλλαγές στις ζωές των παιδιών» ανέφερε και τόνισε πως το Υπουργείο Υγείας έδωσε έμφαση στη δρομολόγηση δράσεων όπως η δημιουργία δομών για τη ψυχολογική στήριξη των παιδιών, η στήριξη της ψυχολογίας των συμπολιτών μας, η δημιουργία πλατφόρμας τηλεψυχιατρικής, αλλά και η δημιουργία κινητών ομάδων στήριξης της ψυχικής υγείας. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη ο οποίος, όπως ανέφερε, είναι σταθερός αρωγός σε κάθε δράση προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Διοικητής της Αρχής Διαφάνειας Α. Μπίνης επεσήμανε ότι η υγειονομική αυτή κρίση ανέδειξε τη σημασία της ομαδικής και συγκροτημένης προσπάθειας για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. «Σφυρηλατήθηκαν ισχυροί δεσμοί και συνεργασίες που θα μείνουν και στην μετά covid εποχή αποτελώντας βασικό μοχλό για την αποκατάσταση της συναισθηματικής ισορροπίας και της κοινωνικής ευημερίας», επισήμανε. Γ. Πατούλης: « Στόχος μας να γίνει η Αττική, μία «πράσινη» Περιφέρεια Υγείας και Ευζωίας».

Την πιλοτική λειτουργία Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση στην προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ανακοίνωσε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Όπως ανέφερε η νέα αυτή Δομή θα παρέχει τη δυνατότητα βραχείας συμβουλευτικής υποστήριξης σε κάθε ενδιαφερόμενο, από ειδική επιστημονική ομάδα, εστιάζοντας στις ψυχολογικές προκλήσεις της πανδημίας, σε ευρύτερα θέματα ψυχολογικής επιβάρυνσης, στην ψυχική ενδυνάμωση του ατόμου, στη βελτίωση των επαγγελματικών σχέσεων, καθώς επίσης και στην προώθηση της εποικοδομητικής επικοινωνίας στον εργασιακό μας χώρο.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ψυχολόγους της Περιφέρειας αλλά και κάθε επαγγελματία ψυχικής υγείας της χώρας, για το διαρκές επιστημονικό έργο και την προσφορά τους καθ’ όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης αλλά και την ουσιαστική υποστήριξη που παρέχουν στην ψυχική υγεία της οικογένειας και των παιδιών. Παράλληλα συνεχάρη όλους τους γονείς που καλούνται σε μία δύσκολη συγκυρία να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους και να στηρίξουν τις ψυχικές ανάγκες τους.

«Η έγνοια μας στην Περιφέρεια Αττικής για την ψυχική υγεία των συμπολιτών μας, όλων των ηλικιών, -από την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων, έως και τα άτομα της τρίτης ηλικίας και την άνοια,- αποτυπώνεται στο φάσμα των δράσεων που υποστηρίζουμε και των πρωτοβουλιών που έχουμε λάβει και μέσα από τη συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές ψυχιατρικές κλινικές» σημείωσε ο κ. Πατούλης και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 που δημιούργησε η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΙΣΑ.

«Τα ειδικά τμήματα ψυχικής Υποστήριξης που οργανώθηκαν στο 1110 αποκλειστικά

  1. για την οικογένεια
  2. την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας
  3. αλλά και για υποστήριξη οικογενειών νοσούντων από τον covid,

ήταν πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από τον πρώτο μήνα, τον Μάρτιο του ’20∙ σημείωσε και πρόσθεσε πως επανδρώθηκε με ομάδα ειδικών κοινωνικών ψυχολόγων και ψυχιάτρων, ενώ συνεργάστηκε, μάλιστα, σε ερευνητικά πρωτόκολλα τόσο με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,- ως προς την έρευνα για τις ψυχολογικές επιπτώσεις του κόβιντ 19 στους νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, όσο και με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, για το ψυχοκοινωνικό αποτύπωμα της Πανδημίας στην κοινωνία μας, στο κάθε άτομο προσωπικά, στους εργασιακούς χώρους αλλά και στην κάθε οικογένεια.

Επισημαίνεται πως οι ειδικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, ψυχίατροι και κοινωνικοί λειτουργοί απαντούν δωρεάν μέχρι και σήμερα, καθημερινά, σε γονείς για προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους, όλων των ηλικιών:

  • από νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας που βρέθηκαν κλεισμένα στο σπίτι,
  • ή και μεγαλύτερα παιδιά σε ότι αφορά την κοινωνικοποίηση ή την παρατεταμένη έκθεσή τους στον υπολογιστή,
  • παιδιά χωρίς διάγνωση, τα οποία μπορεί να εμφανίζουν ευερεθιστότητα ή επιθετικότητα,
  • όπως και για παιδιά με διάγνωση ΔΕΠΥ, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητα, και αναπτυξιακά προβλήματα.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά απο τις 11.00 μέχρι τις 15.00 το πρωί για τηλεφωνική συμβουλευτική ή για προγραμματισμό δια ζώσης συνάντησης, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα ανέφερε ότι υπηρεσίες Υποστήριξης Ψυχικής Υγείας παρέχουν και τα ΚΕΠ Υγείας τα οποία δημιουργούνται στους δήμους της Αττικής με στόχο την Πρόληψη Υγείας.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας στόχος είναι να γίνει η Αττική μία «πράσινη» Περιφέρεια Υγείας και Ευζωίας και σ΄αυτό το πλαίσιο ανέφερε χαρακτηριστικά: « Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αποδεικνύουμε ότι τασσόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου της Αυτοδικοίκησης , διότι για εμάς πρώτα είναι ο Άνθρωπος, όπως και ο θεσμός της οικογένειας, αλλά και η διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών εργασίας για όλους. Η υγιής κοινωνία που οραματιζόμαστε, και η Υγιής Περιφέρεια που με συστηματικά βήματα οικοδομούμε στην Αττική, προσδοκά τα μέγιστα από όλους μας».

Οι ψυχολόγοι της Περιφέρειας στις τοποθετήσεις τους εστίασαν σε ζητήματα που σχετίζονται με τις Ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά, τις Οδηγίες διαχείρισης για τους γονείς, τα αιτήματα γονέων και παιδιών στις γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και το πώς προχωράμε στη μετά covid εποχή.

Στον χαιρετισμό του ο τομεάρχης Πολιτισμού Χ. Ρώμας τόνισε ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας εστιάζει και στον πολιτισμό των σχέσεων και στο πλαίσιο αυτό έχει πρωτοστατήσει σε δράσεις υποστήριξης της συναισθηματικής υγείας και ψυχολογικής θωράκισης των πολιτών, καθώς ο άνθρωπος είναι «σε πρώτο επίπεδο».

Προλογίζοντας τον Περιφερειάρχη ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης επισήμανε πως η Ημερίδα σηματοδοτεί την επανεκκίνηση και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, τονίζοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια από την αρχή της πανδημίας κινήθηκε έγκαιρα και αποτελεσματικά, κρατώντας «όρθιες» νευραλγικές δομές όπως οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ δημιούργησε υπόβαθρο για την καλύτερη ανάπτυξη των κυβερνητικών πολιτικών.

  • ΠΑΤΟΥΛΗΣ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετάλλαξη Δέλτα: Στο 95% η κάλυψη μετά από δύο δόσεις εμβολίου, στο 30% στην πρώτη (βίντεο)
Μετάλλαξη Δέλτα: Στο 95% η κάλυψη μετά από δύο δόσεις εμβολίου, στο 30% στην πρώτη (βίντεο) 28 Ιουνίου 2021
Εμβολιασμένοι Vs ανεμβολίαστοι: Αυτές είναι οι αλλαγές σε εστίαση, θέατρα, σινεμά, κέντρα διασκέδασης 29 Ιουνίου 2021
Εμβολιασμένοι Vs ανεμβολίαστοι: Αυτές είναι οι αλλαγές σε εστίαση, θέατρα, σινεμά, κέντρα διασκέδασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πατούλης για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Η Ελλάδα διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 11:12

Πατούλης για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Η Ελλάδα διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό

Kατάσχεση 3,5 τόνων ακατάλληλων κρεάτων στον Πειραιά- Προορίζονταν και για νοσοκομεία
Επικαιρότητα
24/03/2026 - 11:19

Kατάσχεση 3,5 τόνων ακατάλληλων κρεάτων στον Πειραιά- Προορίζονταν και για νοσοκομεία

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής σήμερα, Τετάρτη, λόγω κακοκαιρίας - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 00:08

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής σήμερα, Τετάρτη, λόγω κακοκαιρίας - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Εορταστική εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για τους τετράποδους φίλους μας
Pet
30/12/2025 - 16:17

Εορταστική εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για τους τετράποδους φίλους μας

Κατασχέθηκαν 12 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων - Άνω των 324.000 ευρώ τα πρόστιμα
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 15:24

Κατασχέθηκαν 12 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων - Άνω των 324.000 ευρώ τα πρόστιμα

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις για το Health-IQ στα Κέντρα Υγείας της Αττικής
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 17:06

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις για το Health-IQ στα Κέντρα Υγείας της Αττικής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Η δύσκολη καθημερινότητα με την αόρατη αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα
Patient Talk
30/04/2026 - 16:42
Γεωργιάδης για την παιδίατρο: «Έκανε πέντε μέρες εφημερία on call, από το σπίτι της - Δεν θα γίνει ΕΔΕ»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 15:51
Γιατί ο εγκέφαλός μας «στρέφεται εναντίον μας» όταν τσακωνόμαστε
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 15:24
Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 14:19
Εμβολιασμοί ενηλίκων: Τα πιο απλά και αποτελεσματικά μέσα πρόληψης και προστασίας
Υγεία
30/04/2026 - 13:34
Γεωργιάδης: «Άνοιξαν όλες οι κατηγορίες για την διανομή των ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 12:58
Χουλιάρα από το Φόρουμ των Δελφών: «Σε μη βιώσιμα επίπεδα το clawback και το rebate»
Pharma Policy
30/04/2026 - 12:26
Περισσότερα από 150 παιδιά έχουν τραυματιστεί το πρώτο τρίμηνο οδηγώντας ηλεκτρικά πατίνια
Υγεία
30/04/2026 - 11:38
Διεθνής έρευνα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην υγεία: Κρίση που βαθαίνει όλο και πιο πολύ
Υγεία
30/04/2026 - 11:03
Μελάνωμα: Πέντε «γκρίζες ζώνες» και απλοί τρόποι αποτροπής ενός ηλιακού εγκαύματος την άνοιξη
Health Talk
30/04/2026 - 10:36
Πατούλης για δημογραφικό: «Εθνική και ευρωπαϊκή πρόκληση για το μέλλον των κοινωνιών»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 10:11
Η εμμηνόπαυση γερνάει ανομοιόμορφα τα όργανα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος
Υγεία
30/04/2026 - 09:43
Η ΕΝΑΣΕΛ στη Βουλή: «Η ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών περνά μέσα από τη θεσμική συμμετοχή»
Patient Talk
30/04/2026 - 08:47
Παρεμβάσεις σε κυβέρνηση, κόμματα και φορείς από τους εργαζόμενους για το μέλλον των κέντρων πρόληψης
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 07:22
Παρέμβαση της Brains I.C.S στο συνέδριο του Economist: «Η μάχη κατά του καρκίνου ξεκινά πολύ πριν από το νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 03:37
Ο Νίκος Παπανδρέου υποψήφιος για το βραβείο One Health
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 00:02
Όταν οι αμυγδαλές δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από τα οφέλη τους
Health Talk
29/04/2026 - 23:46
Η Γερμανία από το 2028 θα επιβάλει φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 23:18
Ραντεβού και σε μονάδες Ψυχικής Υγείας με λίγα «κλικ» μέσω του myHealth app
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 23:01
Ο ΕΕΣ και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στήριξαν 312 παιδιά τις Ημέρες του Πάσχα
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 22:44
Μεσοθεραπεία σώματος: Στοχευμένη λύση για κυτταρίτιδα και τοπικό λίπος
Ομορφιά
29/04/2026 - 22:21
Αποκάλυψη Τέντρος: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληρώσει ακόμη όσα οφείλουν στον ΠΟΥ για να αποχωρήσουν»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 21:18
Ο ΕΟΦ απαγόρευσε πέντε γνωστά προϊόντα που υπόσχονταν «θεραπείες» για σειρά παθήσεων
Υγεία
29/04/2026 - 20:52
Παρέμβαση Γεωργιάδη για την ειδικευόμενη παιδίατρο: «Καμία υπερεργασία, καμία υπερεφημέρευση»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 20:36
«Τροφή για Δράση»: Πρωτοβουλία 13 πανεπιστημίων για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα
Υγεία
29/04/2026 - 20:13
Είναι το μέλλον στην επιστήμη της διαιτολογίας η προσωποποιημένη διατροφή;
Διατροφή
29/04/2026 - 19:29
Μονάδες ολικής φροντίδας για άτομα με αυτισμό και νευροεκφυλιστικές παθήσεις σε Ρέθυμνο και Λασίθι
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 19:11
Εκδικάζεται από το ΣτΕ η προσφυγή του ΠΣΦ για το rebate και το clawback
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 18:48
ΠΕΦ: Στρατηγικής σημασίας οι επενδύσεις στην Τρίπολη - Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Μητσοτάκη
Pharma Policy
29/04/2026 - 18:02
Σύνδρομο «ραγισμένης» καρδιάς: Και όμως υπάρχει…
Health Talk
29/04/2026 - 17:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην περιφέρεια τα νοσοκομεία που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών το 2025
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 21:03
6ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Καρκίνο: Προκλήσεις, πολιτικές και η ανάγκη για συνεργασία
Pharma News
27/04/2026 - 21:59
Γεωργιάδης: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 22:33
Οι εργαζόμενοι της UCB στηρίζουν για 10η συνεχόμενη χρονιά τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού «Άγιος Ανδρέας»
Pharma News
28/04/2026 - 03:44
40 νέες μονάδες δωρεάν φροντίδας ψυχικής υγείας σε όλη την επικράτεια - Τι θα παρέχουν
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 10:54
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo