Ειδικότερα, η κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη σε ανάρτησή της στο Instagram, η οποία συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο, έγραψε τα εξής: «Ήταν μεγάλη τιμή για τη χώρα μας η πρόσκληση να παρουσιάσουμε την Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας και το πρόγραμμα “ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ” στην ειδική συνεδρίαση που διοργανώθηκε από το “World Obesity Federation”, σε συνεργασία με τον “Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας” και τη “UNICEF”, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών χωρών και επιστημονικών οργανισμών.
Η Ελλάδα έλαβε συγχαρητήρια για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και για τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, πολλές χώρες και επιστημονικοί φορείς ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματά μας, με στόχο να ενσωματώσουν αντίστοιχες στρατηγικές στις δικές τους πολιτικές.
Συνεχίζουμε σήμερα με σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, που αφορούν την προστασία των παιδιών σε εμπόλεμες ζώνες και την υγεία της όρασης, όπου θα εκπροσωπήσω τον Πρωθυπουργό. Επιπλέον, θα συμμετάσχουμε σε σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες μας για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών στη χώρα μας».