ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΕΑΝΑ: Aύξηση 20% των διαγνώσεων αυτοάνοσης και αυτοφλεγμονώδους αρθρίτιδας στην Ελλάδα

Patient Talk
Αρχείου FREEPIK
Ποιες είναι νέες θεραπείες που αλλάζουν δραστικά τη ζωή των ασθενών - Τελευταίο επιστημονικό επίτευγμα η πρώτη μικροσκοπική συσκευή νευροανοσορρύθμισης.
Πέμπτη, 21/05/2026 - 21:34
— Photo: Αρχείου FREEPIK
News4Health Team News4Health Team

Περίπου 150.000 με 200.000 άνθρωποι στην Ελλάδα –και πάνω από 30 εκατομμύρια παγκοσμίως– ζουν σήμερα με αυτοάνοση αρθρίτιδα: μια χρόνια νόσο στην οποία το ίδιο το ανοσοποιητικό μας σύστημα «μπερδεύεται» και επιτίθεται στις αρθρώσεις και σε άλλα όργανα του σώματος. Στην Ελλάδα, μόνο τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των ανθρώπων με ρευματοειδή αρθρίτιδα έχει αυξηθεί κατά 20%. Όμως υπάρχει και καλή είδηση: νέες θεραπείες – ορισμένες πραγματικά πρωτοποριακές – αλλάζουν δραστικά τη ζωή των ασθενών.

Αυτή είναι η εικόνα που αναδεικνύει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτοάνοσης & Αυτοφλεγμονώδους Αρθρίτιδας 2026, που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου.

Η αυτοάνοση αρθρίτιδα δεν είναι «απλά ένας πόνος στις αρθρώσεις». Είναι μια νόσος που μπορεί να χτυπήσει ολόκληρο το σώμα: αρθρώσεις, δέρμα, μάτια, καρδιά, πνεύμονες, έντερο, αγγεία. Όταν δεν αναγνωρίζεται έγκαιρα, οδηγεί σε καθυστερημένη διάγνωση, χειρότερη ποιότητα ζωής, εντάσεις στις σχέσεις και αυξημένο κόστος υγείας.

Στη χώρα μας, η εικόνα έχει ως εξής:

  • 70.000 – 100.000 Έλληνες με ρευματοειδή αρθρίτιδα.
  • Περίπου 35.000 με ψωριασική αρθρίτιδα.
  • Περίπου 30.000 με αξονική σπονδυλοαρθρίτιδα.
  • Περίπου 23.000 με Sjögren και 11.000 με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.
  • +20% αύξηση στους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα την τελευταία τετραετία.
  • 3 φορές πιο συχνά στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες.
  • Καθυστέρηση στη διάγνωση: μήνες έως και χρόνια – όσο περνά ο χρόνος, οι αρθρώσεις παθαίνουν μη αναστρέψιμη ζημιά.

Οι νέες θεραπείες

Σήμερα στην Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών έχει ήδη πρόσβαση σε σύγχρονες θεραπείες με έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και το ΕΟΦ. Διαθέσιμα και χορηγούμενα είναι: οι κλασικοί βιολογικοί παράγοντες (anti-TNF, anti-IL-6, anti-CD20, αναστολείς CTLA-4 κ.ά.) και τα βιο-ομοειδή τους, τα νεότερα από του στόματος χάπια (αναστολείς JAK – tofacitinib, baricitinib, upadacitinib, filgotinib), οι αναστολείς IL-17 και IL-23 (secukinumab, ixekizumab, guselkumab, risankizumab) και το νέο βιολογικό bimekizumab, το οποίο μπλοκάρει ταυτόχρονα δύο μέτωπα της φλεγμονής (IL-17A και IL-17F) και έχει έγκριση στην Ελλάδα για ψωριασική αρθρίτιδα και αξονική σπονδυλοαρθρίτιδα. Διαθέσιμες είναι επίσης πιο φιλικές μορφές χορήγησης – υποδόριες αυτοενέσεις που γίνονται στο σπίτι και προσιτότερα βιο-ομοειδή – ενώ συγκεκριμένα φάρμακα έχουν πλέον έγκριση και για παιδιά με νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα.

Η θαυματουργή συσκευή

Παράλληλα, μια εξέλιξη που τραβά τα φώτα διεθνώς αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα στους Έλληνες ασθενείς είναι η πρώτη μικροσκοπική συσκευή νευροανοσορρύθμισης (γνωστή ως «νευροδιεγέρτης πνευμονογαστρικού»). Τοποθετείται με μικρή επέμβαση και στέλνει ήπια ηλεκτρικά σήματα σε ένα νεύρο, ώστε να μειωθεί η φλεγμονή. Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ τον Ιούλιο 2025 για ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα, αλλά στην Ευρώπη και την Ελλάδα δεν είναι ακόμη διαθέσιμη – αναμένεται έγκριση από τον EMA. Στον ίδιο «ορίζοντα του εγγύς μέλλοντος» βρίσκονται και νέες μορφές υπαρχουσών θεραπειών (π.χ. ενδοφλέβια χορήγηση secukinumab) καθώς και νέες ενδείξεις για το deucravacitinib στην ψωριασική αρθρίτιδα.

Φάρμακα σε ερευνητικό στάδιο

Τέλος, μεγάλη ελπίδα για το μέλλον δίνουν θεραπείες που βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο – δηλαδή μέσα σε κλινικές μελέτες και όχι ακόμη εγκεκριμένες ως καθιερωμένη θεραπεία πουθενά στον κόσμο για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι κυτταρικές θεραπείες CAR-T (όπου παίρνουμε κύτταρα από τον ίδιο τον ασθενή, τα «εκπαιδεύουμε» στο εργαστήριο και τα ξαναβάζουμε στο σώμα του), με εντυπωσιακές υφέσεις σε σοβαρές μορφές λύκου στις πρώτες διεθνείς δοκιμές, καθώς και νέα μόρια σε προχωρημένες κλινικές δοκιμές και αναγεννητικές προσεγγίσεις με βλαστοκύτταρα. Ορισμένα από αυτά εκτιμάται ότι θα φτάσουν στην κλινική πράξη μέσα στα επόμενα 2–3 χρόνια.
Η αυτοάνοση αρθρίτιδα δεν είναι πια καταδίκη. Αν διαγνωστεί γρήγορα – ιδανικά μέσα στους 3 πρώτους μήνες – και αν ο ασθενής πάρει έγκαιρα τη σωστή θεραπεία, ο πόνος υποχωρεί, η φλεγμονή σταματά και οι αρθρώσεις σώζονται.

Πότε πρέπει να γίνεται εξέταση από ρευματολόγο

Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αυτή η «κούρσα με τον χρόνο» έχει ήδη οργανωθεί συστηματικά. Η EULAR – η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ρευματολογίας, στην οποία η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. εκπροσωπεί την Ελλάδα ως πλήρες μέλος του πυλώνα ασθενών (PARE) – συνιστά κάθε ασθενή με ύποπτη φλεγμονώδη αρθρίτιδα να εξετάζεται από ρευματολόγο μέσα σε 6 εβδομάδες από τα πρώτα συμπτώματα. Παράδειγμα-«φάρος» αποτελεί η Ολλανδία, όπου το Early Arthritis Clinic του Πανεπιστημίου του Leiden λειτουργεί συνεχώς από το 1993 ως κέντρο ταχείας υποδοχής, διάγνωσης και έναρξης θεραπείας. Αντίστοιχα οργανωμένα δίκτυα έχουν αναπτυχθεί στη Γαλλία (εθνική κοόρτη ESPOIR), στο Ηνωμένο Βασίλειο (κατευθυντήριες οδηγίες του NHS για ταχεία παραπομπή στις πρώτες 3 εβδομάδες), στη Γερμανία, την Ισπανία και τη Σκανδιναβία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντίστοιχο εθνικά δομημένο δίκτυο.

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. ζητά:

  • Ίση και γρήγορη πρόσβαση όλων των ασθενών στις σύγχρονες θεραπείες, ανεξάρτητα από τόπο κατοικίας, ηλικία ή ασφάλιση.
  • Ιατρεία ταχείας διάγνωσης για όσους εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα αρθρίτιδας, σε όλη την Ελλάδα.
  • Καλύτερη ενημέρωση των γιατρών πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε ο ασθενής να φτάνει πιο γρήγορα στον ρευματολόγο.
  • Ψυχολογική υποστήριξη για ασθενείς και οικογένειες – η αυτοάνοση αρθρίτιδα δεν επηρεάζει μόνο το σώμα.

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας ζουν με αυτοάνοση αρθρίτιδα. Η καλή είδηση είναι ότι η επιστήμη προχωρά γρηγορότερα από ποτέ. Σήμερα υπάρχουν θεραπείες που πριν από δέκα χρόνια έμοιαζαν με επιστημονική φαντασία. Η μάχη μας τώρα είναι μία: αυτές οι θεραπείες να φτάνουν έγκαιρα και ισότιμα σε κάθε ασθενή στην Ελλάδα. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να χάνει αρθρώσεις, εργασία ή χρόνια ζωής επειδή διαγνώστηκε αργά ή επειδή δεν είχε πρόσβαση» δηλώνει η κυρία Καίτη Αντωνοπούλου, Πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ.

Οι δύο εκστρατείες

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ημέρα Αυτοάνοσης & Αυτοφλεγμονώδους Αρθρίτιδας (20 Μαΐου) δεν ταυτίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου), η οποία καθιερώθηκε το 1996 από την EULAR και λειτουργεί ως η «μεγάλη ομπρέλα» για όλες τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις – από τις αυτοάνοσες έως την οστεοαρθρίτιδα, την οστεοπόρωση και τα προβλήματα μέσης – καλύπτοντας πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες. Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. τιμά και τις δύο: ως πλήρες μέλος του EULAR PARE συμμετέχει ενεργά και στις δύο εκστρατείες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτοάνοσης & Αυτοφλεγμονώδους Αρθρίτιδας καθιερώθηκε το 2012 από τον διεθνή οργανισμό ασθενών AiArthritis και τιμάται κάθε 20ή Μαΐου. Επικεντρώνεται αποκλειστικά στις αυτοάνοσες και αυτοφλεγμονώδεις μορφές αρθρίτιδας – ρευματοειδή, ψωριασική, αξονική σπονδυλοαρθρίτιδα, νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα, νόσο Still κ.ά. – εκεί όπου το ίδιο το ανοσοποιητικό μπερδεύεται και επιτίθεται στις αρθρώσεις και στα όργανα. Φέτος ενώνει πάνω από 60 χώρες και 100.000 ανθρώπους (ασθενείς, γιατρούς, ερευνητές, οργανώσεις) επί 47 ώρες σε όλες τις ζώνες ώρας του πλανήτη, με κεντρικό μήνυμα #MyAiArthritisDisease που δίνει φωνή στις πραγματικές ιστορίες των ασθενών. Στη γραμμή εκκίνησης του 2025 βρέθηκαν 40+ οργανώσεις ασθενών παγκοσμίως.

Η εκστρατεία είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο των αυτοκινήτων: παίζει με τη λέξη «AUTO» των αυτοάνοσων παθήσεων και χρησιμοποιεί παρομοιώσεις με αυτοκίνητα, για να «βάλει μπρος» την ενημέρωση με τρόπο ζωντανό και προσιτό για όλους.

  • ΕΛΕΑΝΑ
  • ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
  • ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
  • ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκδήλωση της FairLife LCC στα Ιωάννινα για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα
Εκδήλωση της FairLife LCC στα Ιωάννινα για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα 21 Μαϊος 2026
MyPBCVoice: Πακέτο νέων δράσεων για τα άτομα με Πρωτοπαθή Χολική Χολαγγειίτιδα στην Ελλάδα 21 Μαϊος 2026
MyPBCVoice: Πακέτο νέων δράσεων για τα άτομα με Πρωτοπαθή Χολική Χολαγγειίτιδα στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.: Παραμένει πρόεδρος η Καίτη Αντωνοπούλου
Patient Talk
21/09/2026 - 22:00

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.: Παραμένει πρόεδρος η Καίτη Αντωνοπούλου

Ανισότητες και κενά στη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας στην Ελλάδα
Patient Talk
25/08/2026 - 15:24

Ανισότητες και κενά στη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας στην Ελλάδα

Πρωτοποριακή τεχνική για την αρθρίτιδα ισχίου με κεραμικά υλικά - Που εφαρμόζεται
Υπηρεσίες Υγείας
20/08/2026 - 16:21

Πρωτοποριακή τεχνική για την αρθρίτιδα ισχίου με κεραμικά υλικά - Που εφαρμόζεται

Καφεΐνη και ανοσοποιητικό σύστημα: Η σχέση με τα αυτοάνοσα νοσήματα
Health Talk
30/07/2026 - 14:44

Καφεΐνη και ανοσοποιητικό σύστημα: Η σχέση με τα αυτοάνοσα νοσήματα

Παγκόσμια Ημέρα Sjögren η 23η Ιουλίου: Καμπάνια με τίτλο «κανείς δεν ακούει» από την ΕΛΕΑΝΑ
Patient Talk
22/07/2026 - 07:11

Παγκόσμια Ημέρα Sjögren η 23η Ιουλίου: Καμπάνια με τίτλο «κανείς δεν ακούει» από την ΕΛΕΑΝΑ

Σκληρόδερμα: Σπάνιο, χρόνιο και συστηματικό αυτοάνοσο νόσημα που αργεί να διαγνωστεί
Patient Talk
26/06/2026 - 07:28

Σκληρόδερμα: Σπάνιο, χρόνιο και συστηματικό αυτοάνοσο νόσημα που αργεί να διαγνωστεί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορεί η απώλεια βάρους να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού; Ο ρόλος των GLP-1
Υγεία
02/10/2026 - 16:16
Δέκα απλές ασκήσεις για άτομα άνω των 65 ετών - Κίνηση και φυσικοθεραπεία στηρίζουν την υγιή και ενεργό γήρανση
Health Talk
02/10/2026 - 15:39
9ο Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Δημόσιος διάλογος για τις πολιτικές ελέγχου
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 15:04
Σκοτώνει μαζικά στο Κονγκό ο Έμπολα, άνω των 4.000 οι νεκροί - Μεταδίδεται ταχύτατα ο ιός
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 14:37
La Roche-Posay: Στο επίκεντρο η υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και η φροντίδα του δέρματος
Pharma News
02/10/2026 - 14:22
Αγαπηδάκη: «Νέες υποδομές υγείας στη Δυτική Αθήνα και αναβαθμισμένη φροντίδα για την άνοια»
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 13:37
Ελληνίδα ερευνήτρια διακρίθηκε διεθνώς για καινοτόμους τεχνητούς φακούς αποκατάστασης της εστίασης
Υπηρεσίες Υγείας
02/10/2026 - 12:44
Η κόπωση που προκαλεί η long COVID συνδέεται με μειωμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο
Υγεία
02/10/2026 - 12:19
Νέα δεδομένα για τη στόχευση του αναστολέα RAS στον καρκίνο του πνεύμονα
Υγεία
02/10/2026 - 11:37
Αντιγριπικός εμβολιασμός: 300.000 εμβόλια στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου
Υγεία
02/10/2026 - 11:16
Πρόγραμμα δράσεων για την ενεργό και υγιή γήρανση από τους Γιατρούς του Κόσμου στην Αττική
Υγεία
02/10/2026 - 10:58
Ερώτηση Τσίμαρη στη Βουλή για τους ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία και τη διαφήμιση
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 10:41
«Άλμα Ζωής»: Από το Πεδίο του Άρεως η εκκίνηση του 18ου Greece Race for the Cure
Patient Talk
02/10/2026 - 10:14
Άσκηση και μακροζωία: Και μισή ώρα περπάτημα τη μέρα μπορεί να είναι χρήσιμο
Fitness
02/10/2026 - 09:56
Ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων ζητούν την αντικατάσταση των πειραματόζωων με εναλλακτικές μεθόδους
Pharma Policy
02/10/2026 - 09:29
Επηρεάζει τη σεξουαλική δραστηριότητα των ανδρών η βουβωνοκήλη; - Ειδικός δίνει τις απαντήσεις
Health Talk
02/10/2026 - 09:03
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άτομα με αναπηρία που εργάζονται πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές χωρίς... αντίκρυσμα
Patient Talk
02/10/2026 - 08:41
Ρεκόρ θερμικής καταπόνησης και χιλιάδες θάνατοι στο πιο ζεστό καλοκαίρι της Ευρώπης
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 08:17
Γιατί οι ειδικοί συνιστούν προσοχή στη σχολική τσάντα και τον πόνο στην πλάτη των παιδιών
Health Talk
01/10/2026 - 17:19
Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Χανίων μετά τη δήλωση πρόθεσης παραίτησης 50 γιατρών
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 16:46
Το «ρολόι της ομιλίας» μπορεί να αποκαλύψει τη βιολογική και γνωστική υγεία μας
Υγεία
01/10/2026 - 15:53
Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινάει εμβολιασμός κατά γρίπης και Covid 19
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 15:27
Ανθρώπινη αλυσίδα ζωής για την εθελοντική αιμοδοσία από 1.500 μαθητές στο κέντρο της Κέρκυρας
Υγεία
01/10/2026 - 15:06
Οι εργαζόμενοι στο «Βενιζέλειο» ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των υποδομών του νοσοκομείου
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 14:38
Μητσοτάκης: «Ορόσημο στο 2027 το νέο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 13:53
Έκκληση της CPE για την τιμολόγηση φαρμάκων με βάση την αρχή MFN των ΗΠΑ
Patient Talk
01/10/2026 - 13:06
Θάνατος Μαζωνάκη: «Κανένας από τους δύο γιατρούς δεν ζήτησε να τον συνοδεύσει στο νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
01/10/2026 - 12:29
Πουλής: «Το Medwatch εντόπισε 197 "προβληματικές" δομές υγείας»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 12:12
Social media και έφηβοι: Στο μικροσκόπιο η επιβολή ηλικιακών ορίων και η διαχείριση των κινδύνων
Ψυχική Υγεία
01/10/2026 - 11:47
ΠΣΦ: Οι φυσικοθεραπείες γίνονται μόνο σε αδειοδοτημένα εργαστήρια και δομές υγείας
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 11:19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσουκαλάς: «Τα πρώτα ευρήματα της εφαρμογής MedWatch εκθέτουν την ίδια την κυβέρνηση»
Πολιτική Υγείας
30/09/2026 - 13:18
Συνεργασία Affidea με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπαίδευση, την έρευνα και την πρόληψη στην υγεία
Υπηρεσίες Υγείας
30/09/2026 - 17:41
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Δυναμική δράση της Boehringer Ingelheim Ελλάς στο Σύνταγμα
Pharma News
30/09/2026 - 18:14
ABBVIE: Θετικά αποτελέσματα από μελέτη φάσης 3 για φάρμακο που αφορά το πολλαπλούν μυέλωμα
Pharma News
01/10/2026 - 08:33
Περισσότερα από 16.500 τα οφειλόμενα ρεπό σε νοσηλευτές και τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 10:16
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo