ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιδράσεις γιατρών για το νέο σύστημα εφημεριών στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο για τις εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται τρεις γενικές εφημερίες ανά τετραήμερο ήδη από τον Οκτώβριο.
Δευτέρα, 04/09/2023 - 13:24
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών ΓΝ Νίκαιας- Πειραιά - Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, καλεί τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο σε ξεσηκωμό κατά του νέου συστήματος και ενημερώνει για την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την προσεχή Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, στη μία το μεσημέρι, στη νέα αίθουσα μαθημάτων

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αριστερής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

«Εδώ και πολλούς μήνες γνωστοί «αστέρες» του μεγαλοκαθηγητικού πανεπιστημιακού ιατρικού κατεστημένου (που όλες οι κυβερνήσεις τους έχουν στα όπα – όπα) επιχειρούν να επιβάλουν «αλλαγές» στο πλάνο εφημερίας των νοσοκομείων της Αττικής με προφανή σκοπιμότητα να «αλαφρώσουν» από επείγοντα περιστατικά συγκεκριμένες πανεπιστημιακές κλινικές και να μετατρέψουν πλήρως σε εφημεράδικα – κέντρα πρώτων βοηθειών κάποια νοσοκομεία του ΕΣΥ με πρώτο και κύριο αυτό της Νίκαιας. Η αρχική «βερσιόν» του «σχεδίου» όπως είχε πρωτοϋποβληθεί σε επιτροπές και επιτροπάτα του ΚΕΣΥ και του ίδιου του υπουργείου είχε το... «σκεπτικό» πως συγκεκριμένες πανεπιστημιακές κλινικές ασκούν δήθεν «τεταρτοβάθμια ιατρική» και δεν μπορούν να ασχολούνται με τετριμμένα επείγοντα περιστατικά. Επειδή γελούσε ο κόσμος (κυριολεκτικά, δηλαδή γελούσαν τα άλλα μέλη των προαναφερόμενων επιτροπών) όταν ακούστηκαν αυτές οι υπερφίαλες χαζομάρες, στην συνέχεια μεθοδεύτηκε μια ενδιάμεση πρόταση – «φερετζές» που ήξεραν πως θα απορριπτόταν ασυζητητί. Συγκεκριμένα να εφημερεύουν ΤΕΠ νοσοκομείων καθημερινά χωρίς να εφημερεύουν τα ίδια αυτά τα νοσοκομεία. Το πυροτέχνημα αυτό είχε ξαναειπωθεί προ 10ετίας περίπου και φυσικά είχε πεταχτεί στον σκουπιδοτενεκέ για τον απλούστατο λόγο πως απαιτεί εκατοντάδες ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε 24ωρη λειτουργία ώστε ο ασθενής σε άλλο ΤΕΠ να εξετάζεται και σε άλλο νοσοκομείο να εισάγεται για νοσηλεία. Φυσικά το ήξεραν πως θα απορριπτόταν εκ νέου για τον ίδιο λόγο, όμως το ξαναπέταξαν ως πυροτέχνημα – «φερετζέ» όπως είπαμε για να φέρουν από την πίσω πόρτα την τελική εκδοχή. Αυτή η εκδοχή λοιπόν (για την οποία προβλέπεται άμεση έναρξη εφαρμογής από 2 Οκτωβρίου δηλαδή κιόλας από την αρχή του επόμενου μήνα) με πρόσχημα το «να κάνουμε τα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ να εφημερεύουν άλλες μέρες πρωί και άλλες μεσημέρι – βράδυ – νύχτα όπως γίνεται και στην 1η ΥΠΕ» επιδιώκει να κατευθύνει προς το νοσοκομείο μας πολλαπλάσιο αριθμό επειγόντων περιστατικών από ότι σήμερα που ήδη είμαστε πρώτοι με διαφορά όχι μόνο στην Αττική αλλά σε ολόκληρη την χώρα. Αυτό είναι γνωστό γιατί ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ: είχε ξαναεπιχειρηθεί επί κυβέρνησης ΓΑΠ και είχε διαπιστωθεί πανηγυρικά πως οι τότε διοικούντες το ΕΚΑΒ σε συνεννόηση με συγκεκριμένους Καθηγητάς των Αμπελοκήπων το είχαν χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να κατευθύνουν σε εμάς όλα σχεδόν τα επείγοντα περιστατικά του λεκανοπεδίου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και όχι μόνο την ημέρα της γενικής εφημερίας 2.30 μμ – 8 πμ. Γι’ αυτό μετά τις καταγγελίες μας και τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις το είχαν ακυρώσει μέσα σε λίγες μέρες.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

ΔΕΝ μιλάμε για «γενικές σκέψεις», «ανταλλαγή απόψεων» κλπ όπως λένε από την πολιτική ηγεσία για «να ρίξουν στάχτη στα μάτια». Υπάρχει έτοιμο συγκεκριμένο πλάνο με συγκεκριμένες μέρες – συγκεκριμένα νοσοκομεία – συγκεκριμένες ειδικότητες που προβλέπει άμεση έναρξη εφαρμογής (Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023) το οποίο είναι στα χέρια των διοικήσεων 1ης και 2ης ΥΠΕ και αναμένει μόνο υπογραφή υπουργού.

Έχουν προηγηθεί γεγονότα που μεθοδικά προετοίμασαν αυτό το αίσχος. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τρία από αυτά.

Α. Τον Ιούλιο 2021 ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το περίφημο σχέδιο για «νοσοκομεία κόμβους και νοσοκομεία ακτίνες». Συγκεκριμένα σε μια ευρύτερη περιοχή (π.χ. στην Κρήτη όπου και είχε γίνει αυτή η εξαγγελία) θα απομείνει μόνο ένα πλήρες νοσοκομείο – «κόμβος» το οποίο (βεβαίως, βεβαίως) θα είναι πανεπιστημιακό (π.χ. το Πανεπιστημιακό Ηρακλείου) και όλα τα άλλα νοσοκομεία της περιοχής (π.χ. Χανίων, Ρεθύμνου, Βενιζέλειο, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας) θα υποβαθμιστούν σε «ακτίνες του κόμβου» δηλαδή σε κέντρα πρώτων βοηθειών. Προφανέστατα αυτό που ξεφουρνίζουν τώρα είναι μια μορφή προσαρμογής του παραπάνω «σχεδίου» στις ιδιαιτερότητες της Αττικής.

Β. Τον Σεπτέμβριο 2021 τα ίδια μεγαλοκαθηγητικά κυκλώματα με τα ίδια «επιχειρήματα» (είμαστε τεταρτοβάθμια τμήματα, ασκούμε μόνο επιλεκτική ιατρική υψηλού επιπέδου κλπ) επεχείρησαν πραξικοπηματικά οργανωμένη λιποταξία από την περίθαλψη ασθενών Covid. Εμφάνισαν κείμενο που το τιτλοφόρησαν «ομόφωνη απόφαση της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ» λέγοντας «φάτσα φόρα» πως αρνούνται πλέον να νοσηλεύουν ασθενείς Covid στις πανεπιστημιακές κλινικές και θα δίνουν καθηγητικές «οδηγίες» ( ! ) στους γιατρούς του ΕΣΥ ( ! ! ) για την αντιμετώπιση των ασθενών. Η πραξικοπηματική αυτή λιποταξία αποτράπηκε λόγω της θύελλας αντιδράσεων που προκλήθηκε όταν το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή αποκάλυψε την αθλιότητα.

Γ. Τον Νοέμβριο 2021 ο τότε υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης υπέγραψε απόφαση ΚΕΣΥΠΕ που έγινε γνωστή στα νοσοκομεία 3 μήνες αργότερα. Σύμφωνα με αυτήν (σχεδόν επί λέξει) «το μοναδικό τριτοβάθμιο νοσοκομείο σε όλη την 2η ΥΠΕ είναι το Αττικόν» επειδή «έχει διαπρεπείς Καθηγητάς που μόνο αυτοί ξέρουν τόσο από ιατρική όσο και από διοίκηση μονάδων υγείας» (ενώ το Νικαίας, το Τζάνειο, το Θριάσιο, το Ασκληπιείο κλπ είναι για τα μπάζα διότι δεν διαθέτουν πολυπράγμονες Καθηγητάς).

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να εφαρμοσθεί αυτό το αίσχος που θα μετατρέψει το νοσοκομείο μας αποκλειστικά σε κέντρο πρώτων βοηθειών χωρίς καμία τακτική λειτουργία, θα διαλύσει τελείως τμήματα που ήδη είναι στα πρόθυρα της διάλυσης λόγω μεθοδευμένης υποστελέχωσης, θα καταργήσει κάθε έννοια ιατρικής εκπαίδευσης για τους συναδέλφους ειδικευόμενους με μοναδικό στόχο κάποιοι Αξιότιμοι Καθηγηταί των Αμπελοκήπων και όχι μόνο να έχουν μεγαλύτερη «ευχέρεια ενασχόλησης» με τους αξιότιμους πελάτες τους (φυσικά με το αζημίωτο και υπέρ της επιστήμης όπως πάντα άλλωστε).

Όλοι και όλες την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου ώρα 1 μμ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των γιατρών του ΓΝ Νίκαιας – Πειραιά (στην νέα αίθουσα μαθημάτων δίπλα στην τραπεζαρία, ισόγειο κτηρίου Μαντούβαλου)».

  • ΓΙΑΤΡΟΙ
  • ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ
  • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα από το ΕΚΕΑ
Εθελοντική αιμοδοσία στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα από το ΕΚΕΑ 03 Σεπτεμβρίου 2023
Γιαννάκος: Η αλήθεια με τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία - Απαράδεκτη η κατάσταση στο «Μεταξά» 04 Σεπτεμβρίου 2023
Γιαννάκος: Η αλήθεια με τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία - Απαράδεκτη η κατάσταση στο «Μεταξά»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δαβάκης: «Οι ένστολοι δεν θα χάσουν την προτεραιότητα εξυπηρέτησής τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 20:57

Δαβάκης: «Οι ένστολοι δεν θα χάσουν την προτεραιότητα εξυπηρέτησής τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία»

Γεωργιάδης: «Τα μέτρα για τη μείωση του χρόνου αναμονής στην εφημερία έχουν αρχίσει και αποδίδουν»
Πολιτική Υγείας
15/05/2025 - 14:23

Γεωργιάδης: «Τα μέτρα για τη μείωση του χρόνου αναμονής στην εφημερία έχουν αρχίσει και αποδίδουν»

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για την αυτόματη αναγνώριση ειδικότητας Ελλήνων ιατρών από τις ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
28/04/2025 - 07:42

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για την αυτόματη αναγνώριση ειδικότητας Ελλήνων ιατρών από τις ΗΠΑ

Αυτοκινητιστικό ατύχημα γιατρού στην Πάτρα: Ανακρίβειες στα ΜΜΕ για τις εφημερίες υποστηρίζει η 6η ΥΠΕ
Επικαιρότητα
23/04/2025 - 12:03

Αυτοκινητιστικό ατύχημα γιατρού στην Πάτρα: Ανακρίβειες στα ΜΜΕ για τις εφημερίες υποστηρίζει η 6η ΥΠΕ

Θεσσαλονίκη: Κενά στα Κέντρα Υγείας καταγγέλλουν γιατροί του πρώην ΙΚΑ
Πολιτική Υγείας
11/04/2025 - 00:02

Θεσσαλονίκη: Κενά στα Κέντρα Υγείας καταγγέλλουν γιατροί του πρώην ΙΚΑ

Αποχή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού
Πολιτική Υγείας
03/04/2025 - 10:06

Αποχή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργαζόμενοι ΟΚΑΝΑ: «Ο ΕΟΠΑΕ αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων και ο Υπουργός Υγείας χαριεντίζεται...»
Ψυχική Υγεία
16/06/2025 - 21:44
Βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για τα άτομα με αναπηρία με online εργαστήρια
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 21:11
Δαβάκης: «Οι ένστολοι δεν θα χάσουν την προτεραιότητα εξυπηρέτησής τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 20:57
Τεχνολογική υπεροχή στην Affidea Νέας Ερυθραίας: Νέα εποχή στη διαγνωστική απεικόνιση
Υπηρεσίες Υγείας
16/06/2025 - 20:17
Οι Οργανώσεις Ασθενών ζητούν να διατηρηθούν τα δικαιώματα ψήφου των εκπροσώπων τους στον ΕΜΑ
Patient Talk
16/06/2025 - 19:59
Προς έγκριση έθεσε ο ΕΜΑ το πρώτο εμβόλιο κατά της δυσεντερίας των χοίρων
Pharma Policy
16/06/2025 - 19:43
Νέο θεραπευτικό σχήμα για την αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου των ωοθηκών
Υγεία
16/06/2025 - 19:27
Η Bayer Ελλάς συνεχίζει σταθερά το ταξίδι της δίπλα στην Ομάδα Αιγαίου
Pharma News
16/06/2025 - 19:17
ΕΛΙΚΑΡ: Το CARDIO LIFE STYLE επιστρέφει και φέτος - Δωρεάν είσοδος και συμμετοχή για όλους
Health Talk
16/06/2025 - 19:02
2ο ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα στο επίκεντρο για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας
Pharma Policy
16/06/2025 - 18:51
JOIST Innovation Park: Η Θεσσαλία στο επίκεντρο του Ιατρικού Τουρισμού
Επικαιρότητα
16/06/2025 - 18:37
Η ΜΕΓΑ Α.Ε. στηρίζει το έργο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»
Patient Talk
16/06/2025 - 18:26
Merck: Χρυσό βραβείο για πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το well-being των εργαζομένων της
Pharma News
16/06/2025 - 18:18
Takeda Hellas: Επετειακή εκδήλωση για τα 244 χρόνια από την ίδρυση του μητρικού οργανισμού
Pharma News
16/06/2025 - 17:33
Ερρίκος Ντυνάν: Ξεκίνησε η κλινική εκπαίδευση φοιτητών από το ιστορικό Πανεπιστήμιο του Καρόλου
Υπηρεσίες Υγείας
16/06/2025 - 17:14
Μητσοτάκης: «Ένα διαχρονικό αίτημα 120.000 ασθενών που επισκέπτονταν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ γίνεται πραγματικότητα»
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 16:58
«Παγωμένος» ώμος: Συνδέεται με την εμμηνόπαυση;
Health Talk
16/06/2025 - 16:04
Τα βακτήρια του στόματος μπορεί να αποκαλύπτουν τυχόν κατάθλιψη
Υγεία
16/06/2025 - 15:00
Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ ο καθηγητής Παθολογίας στη Mayo Clinic Βίκτορ Μοντόρι
Επικαιρότητα
16/06/2025 - 14:17
Γεωργιάδης: Πρεμιέρα για το «βραχιολάκι» και στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 13:02
«Πολλά υποσχόμενη» νέα εξέταση μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο στο πάγκρεας σε πρώιμο στάδιο
Υγεία
16/06/2025 - 13:00
ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Αδικία χωρίς τέλος για τους συμβεβλημένους οικογενειακούς παιδιάτρους
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 12:30
Θεμιστοκλέους για κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων: Μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν πραγματοποιηθεί οι πρώτες 280 αιτήσεις
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 12:12
Καλοκαιρινές γυναικολογικές παγίδες: Προσοχή στο βρεγμένο μαγιό και το νερό της πισίνας
Υγεία
16/06/2025 - 12:00
Τα...κεντριά του καλοκαιριού: οι μέδουσες, οι σφήκες και άλλοι ανεπιθύμητοι επισκέπτες
Υγεία
16/06/2025 - 12:00
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις: Πως να περάσετε ανέμελες και «καυτές» διακοπές
Υγεία
16/06/2025 - 12:00
Τριπλάσιος ο κίνδυνος καρκίνου της σκωληκοειδούς απόφυσης σε Gen X και millennials
Υγεία
16/06/2025 - 12:00
Στο Ελληνικό η «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» από το Υπουργείο Υγείας και την UNICEF
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 11:33
Συναγερμός στη Βρετανία με πολλές αναφορές για παρενέργειες μετά από Botox
Ομορφιά
16/06/2025 - 11:00
Λευχαιμία: Ο συνδυασμός δύο στοχευμένων φαρμάκων πιο αποτελεσματικός και ανεκτός από τη χημειοθεραπεία
Pharma News
16/06/2025 - 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
Αγαπηδάκη: «Περισσότεροι από 14.000 πολίτες έχουν παραπεμφθεί για καρδιολογικό έλεγχο»
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 08:41
Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32
Γεωργιάδης για κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις ουρές της ντροπής - Η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 07:49
Λευχαιμία: Ο συνδυασμός δύο στοχευμένων φαρμάκων πιο αποτελεσματικός και ανεκτός από τη χημειοθεραπεία
Pharma News
16/06/2025 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo