ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Φλόγας, Πανεπιστημίου Πατρών και ΚΕΔΜΟΠ "Χάρισε Ζωή"

Υπηρεσίες Υγείας
Συνεργασία Φλόγας, Πανεπιστημίου Πατρών και ΚΕΔΜΟΠ "Χάρισε Ζωή"
Το Πανεπιστήμιο Πατρών, η ΦΛΟΓΑ, Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ) -” Χάρισε ζωή” εγκαινίασαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου μία νέα από κοινού συνεργασία με την τοποθέτηση 15 μόνιμων «Σταθμών εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών» εντός κτιρίων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Τετάρτη, 09/11/2022 - 18:06
News4Health Team News4Health Team

Στόχος η ευαισθητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας και η ενίσχυση του εθελοντισμού δωρεάς μυελού των οστών. Με τους μόνιμους σταθμούς εξασφαλίζεται η συνεχής ενημέρωση και η άμεση δυνατότητα εγγραφής δοτών.

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ είναι δια δραστικός και αξιοποιεί τι ς σύγχρονες τεχνολογίες. Μέσω των QR code που βρίσκονται στην επιφάνεια του ο καθένας έχει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες και οδηγίες . Επιπλέον είναι φιλικός προς το περιβάλλον καθώς με αυτό τον τρόπο μειώνεται η χρήση εντύπου υλικού.

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία (ο πιο συνήθης καρκίνος στα μικρά παιδιά) Δίνοντας λίγο σάλιο, καθένας από εμάς (ηλικίας 18-40 χρονών) μπορεί να γίνει εθελοντής δότης και, μέσα από αυτήν την πράξη αλτρουισμού, ίσως μια μέρα σώσει μια ζωή. Γιατί καθένας μας μπορεί να είναι ο Ένας και μοναδικός συμβατός δότης για έναν ασθενή σε ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Όσοι περισσότεροι εγγραφούμε, τόσο θα αυξήσουμε τις πιθανότητες να βρεθούν οι συμβατοί δότες που θα Χαρίσουν Ζωή στους ασθενείς που μας έχουν ανάγκη”.

Η συμβολή του συλλόγου «Φλόγα» σημαντική και πολύτιμη καθώς ανέλαβε τόσο το κόστος κατασκευής των σταθμών αλλά και το κόστος της τυποποίησης των δειγμάτων που θα συγκεντρωθούν ώστε να διευρυνθεί η εθνική και παγκόσμια δεξαμενή. Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο της χώρας, που έχει αποκτήσει τους συγκεκριμένους σταθμούς, μετά τη δωρεά του συλλόγου «Φλόγα» και στηρίζει πρωτοβουλίες που υπέρτατος σκοπός τους είναι η ανθρώπινη ζωή. Η συνέργεια των τριών φορέων που με συστηματικότητα και επιμονή μεταφέρουν μηνύματα ζωής στους νέους δρα με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε για την παρουσίαση των σταθμών ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, δήλωσε: «Είναι σημαντικό οι φοιτητές να συνειδητοποιήσουν την αξία του προσφέρω ζωή. Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα στηρίζει πρωτοβουλίες που έχουν ως κέντρο την ανθρώπινη ζωή. Θέλουμε οι φοιτητές μας να εντάξουν εμπράκτως στη ζωής τους την προσφορά στον συνάνθρωπο. Να κατανοήσουν ότι μπορεί οι ίδιοι να κρατήσουν στη ζωή έναν πάσχοντα».

Ο καθηγητής και διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και διευθυντής του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, υπογράμμισε: Έχουμε ήδη προσελκύσει μέχρι σήμερα 80.000 δότες και έχουμε δωρίσει πάνω από 200 μοσχεύματα σε όλο τον κόσμο. Οταν ξεκίνησε το ΚΕΔΜΟΠ η Ελλάδα δεν είχε δώσει ποτέ- παρά μόνο μια φορά- ένα μόσχευμα στο εξωτερικό. Πλέον, μετά από προσπάθειες που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια με προσπάθειες που ξεκινήσαμε από το Πανεπιστήμιο Πατρών καλύπτουμε το 40% των ασθενών μας. Βασικός μας στόχος είναι να προσελκύσουμε και να μεταφέρουμε το μήνυμα του εθελοντισμού στη νεολαία. Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ο ιδανικός χώρος για να εγγράψουμε νέους εθελοντές. Σε αυτό μας υποστηρίζει η ‘’Φλόγα’’, η οποία χρηματοδότησε τους σταθμούς. Πέραν όμως από τους 15 αυτούς σταθμούς η ‘’Φλόγα’’ διαχρονικά στηρίζει το έργο μας. Εχει ήδη τυποποιήσει πάνω από 30.000 δότες και συνεχίζει να υποστηρίζει την εγγραφή εθελοντών δοτών με οικονομική υποστήριξη αναλαμβάνοντας το κόστος ώστε 3.000 από τους νέους εθελοντές του Πανεπιστημίου μας να εντάσσονται στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή».

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ, Μαρία Τρυφωνίδη είπε: «Είμαστε γονείς παιδιών που νόσησαν, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και πρωταρχικός στόχος μας είναι να ζήσουν. Και για να ζήσουν πρέπει να βοηθήσουμε την ιατρική φροντίδα. Είμαστε αποφασισμένοι ομόφωνα στο ΔΣ της ‘’Φλόγας’’ να υποστηρίξουμε την προσπάθεια του ΚΕΔΜΟΠ – ‘’Χάρισε Ζωή’’ με κάθε τρόπο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν φορέα με αξιοπιστία, με αξιοπρέπεια, με σοβαρότητα».

Ο αντιπρύτανης Ερευνας και Ανάπτυξης Καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος σημείωσε: «Στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού ερευνητικού κέντρου κάνουμε όλες τις προσπάθειες που χρειάζονται προκειμένου το ΚΕΔΜΟΠ να πάρει μια άλλη μορφή και να πολλαπλασιάσει τα οφέλη του στην κοινωνία» ανέφερε ο κ. Δημόπουλος, τονίζοντας πως «ως Πανεπιστήμιο στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο του ‘’Χάρισε Ζωή’’ γιατί είναι σημαντικό στην κοινωνία να κατανοήσουμε όλοι πώς από έναν εθελοντή δότη μπορεί να σωθεί μια ζωή».

Ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο έχει ήδη χωροθετήσει τους 15 καλαίσθητους σταθμούς εκ των οποίων τους 14 στην Πανεπιστημιούπολη του Ρίου και έναν στις εγκαταστάσεις στο Κουκούλι.

  • ΦΛΟΓΑ
  • ΚΕΔΜΟΠ
  • ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
  • ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
  • ΜΥΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με επιτυχία στέφθηκε το 3ο Επιστημονικό Συμπόσιο από το Ολοκληρωμένο Κέντρο Έρευνας Καρκίνου στην Αθήνα
Με επιτυχία στέφθηκε το 3ο Επιστημονικό Συμπόσιο από το Ολοκληρωμένο Κέντρο Έρευνας Καρκίνου στην Αθήνα 09 Νοεμβρίου 2022
7th Cancer Conference: Συνεχείς προσπάθειες για σημαντικές βελτιώσεις στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου 10 Νοεμβρίου 2022
7th Cancer Conference: Συνεχείς προσπάθειες για σημαντικές βελτιώσεις στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασκηση διάσωσης και επιβίωσης στον Όλυμπο από τον ΕΕΣ με ρεαλιστικό σενάριο
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 23:17

Ασκηση διάσωσης και επιβίωσης στον Όλυμπο από τον ΕΕΣ με ρεαλιστικό σενάριο

Ανδρουλάκης: «Προτάσσουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τον καρκίνο»
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 23:51

Ανδρουλάκης: «Προτάσσουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τον καρκίνο»

Θεσσαλονίκη: Εθελοντικοί καθαρισμοί σε τέσσερις σημαντικούς υγροτόπους
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 00:13

Θεσσαλονίκη: Εθελοντικοί καθαρισμοί σε τέσσερις σημαντικούς υγροτόπους

Ο ΕΕΣ συγκέντρωσε 16.070 μονάδες αίματος και 5.536 δείγματα μυελού των οστών το 2025
Επικαιρότητα
18/01/2026 - 13:22

Ο ΕΕΣ συγκέντρωσε 16.070 μονάδες αίματος και 5.536 δείγματα μυελού των οστών το 2025

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη «Φλόγα»: «Η Πολιτεία να δίνει οξυγόνο και φτερά σε σπουδαίες πρωτοβουλίες για τα παιδιά»
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 16:34

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη «Φλόγα»: «Η Πολιτεία να δίνει οξυγόνο και φτερά σε σπουδαίες πρωτοβουλίες για τα παιδιά»

Συγκινητική ανάρτηση Γεωργιάδη για το 12χρονο κορίτσι που έκανε μεταμόσχευση μυελού και βγήκε νικήτρια
Επικαιρότητα
22/10/2025 - 18:41

Συγκινητική ανάρτηση Γεωργιάδη για το 12χρονο κορίτσι που έκανε μεταμόσχευση μυελού και βγήκε νικήτρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Η δύσκολη καθημερινότητα με την αόρατη αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα
Patient Talk
30/04/2026 - 16:42
Γεωργιάδης για την παιδίατρο: «Έκανε πέντε μέρες εφημερία on call, από το σπίτι της - Δεν θα γίνει ΕΔΕ»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 15:51
Γιατί ο εγκέφαλός μας «στρέφεται εναντίον μας» όταν τσακωνόμαστε
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 15:24
Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 14:19
Εμβολιασμοί ενηλίκων: Τα πιο απλά και αποτελεσματικά μέσα πρόληψης και προστασίας
Υγεία
30/04/2026 - 13:34
Γεωργιάδης: «Άνοιξαν όλες οι κατηγορίες για την διανομή των ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 12:58
Χουλιάρα από το Φόρουμ των Δελφών: «Σε μη βιώσιμα επίπεδα το clawback και το rebate»
Pharma Policy
30/04/2026 - 12:26
Περισσότερα από 150 παιδιά έχουν τραυματιστεί το πρώτο τρίμηνο οδηγώντας ηλεκτρικά πατίνια
Υγεία
30/04/2026 - 11:38
Διεθνής έρευνα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην υγεία: Κρίση που βαθαίνει όλο και πιο πολύ
Υγεία
30/04/2026 - 11:03
Μελάνωμα: Πέντε «γκρίζες ζώνες» και απλοί τρόποι αποτροπής ενός ηλιακού εγκαύματος την άνοιξη
Health Talk
30/04/2026 - 10:36
Πατούλης για δημογραφικό: «Εθνική και ευρωπαϊκή πρόκληση για το μέλλον των κοινωνιών»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 10:11
Η εμμηνόπαυση γερνάει ανομοιόμορφα τα όργανα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος
Υγεία
30/04/2026 - 09:43
Η ΕΝΑΣΕΛ στη Βουλή: «Η ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών περνά μέσα από τη θεσμική συμμετοχή»
Patient Talk
30/04/2026 - 08:47
Παρεμβάσεις σε κυβέρνηση, κόμματα και φορείς από τους εργαζόμενους για το μέλλον των κέντρων πρόληψης
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 07:22
Παρέμβαση της Brains I.C.S στο συνέδριο του Economist: «Η μάχη κατά του καρκίνου ξεκινά πολύ πριν από το νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 03:37
Ο Νίκος Παπανδρέου υποψήφιος για το βραβείο One Health
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 00:02
Όταν οι αμυγδαλές δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από τα οφέλη τους
Health Talk
29/04/2026 - 23:46
Η Γερμανία από το 2028 θα επιβάλει φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 23:18
Ραντεβού και σε μονάδες Ψυχικής Υγείας με λίγα «κλικ» μέσω του myHealth app
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 23:01
Ο ΕΕΣ και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στήριξαν 312 παιδιά τις Ημέρες του Πάσχα
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 22:44
Μεσοθεραπεία σώματος: Στοχευμένη λύση για κυτταρίτιδα και τοπικό λίπος
Ομορφιά
29/04/2026 - 22:21
Αποκάλυψη Τέντρος: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληρώσει ακόμη όσα οφείλουν στον ΠΟΥ για να αποχωρήσουν»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 21:18
Ο ΕΟΦ απαγόρευσε πέντε γνωστά προϊόντα που υπόσχονταν «θεραπείες» για σειρά παθήσεων
Υγεία
29/04/2026 - 20:52
Παρέμβαση Γεωργιάδη για την ειδικευόμενη παιδίατρο: «Καμία υπερεργασία, καμία υπερεφημέρευση»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 20:36
«Τροφή για Δράση»: Πρωτοβουλία 13 πανεπιστημίων για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα
Υγεία
29/04/2026 - 20:13
Είναι το μέλλον στην επιστήμη της διαιτολογίας η προσωποποιημένη διατροφή;
Διατροφή
29/04/2026 - 19:29
Μονάδες ολικής φροντίδας για άτομα με αυτισμό και νευροεκφυλιστικές παθήσεις σε Ρέθυμνο και Λασίθι
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 19:11
Εκδικάζεται από το ΣτΕ η προσφυγή του ΠΣΦ για το rebate και το clawback
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 18:48
ΠΕΦ: Στρατηγικής σημασίας οι επενδύσεις στην Τρίπολη - Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Μητσοτάκη
Pharma Policy
29/04/2026 - 18:02
Σύνδρομο «ραγισμένης» καρδιάς: Και όμως υπάρχει…
Health Talk
29/04/2026 - 17:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι εργαζόμενοι της UCB στηρίζουν για 10η συνεχόμενη χρονιά τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού «Άγιος Ανδρέας»
Pharma News
28/04/2026 - 03:44
40 νέες μονάδες δωρεάν φροντίδας ψυχικής υγείας σε όλη την επικράτεια - Τι θα παρέχουν
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 10:54
Έξι τρόφιμα που ενισχύουν το μεταβολισμό
Διατροφή
28/04/2026 - 12:00
ΠΟΥ: Τα στοιχεία για την επικίνδυνη ηπατίτιδα D στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 13:00
Πιλοτικό πρόγραμμα του EMA για «καινοτόμα» ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 13:30
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo