ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠτΔ: Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί με επιτυχία

Πολιτική Υγείας
ΠτΔ: Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί με επιτυχία
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέχθηκε σήμερα το πρωί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου έξι γυναίκες που έχουν νοσήσει από την ασθένεια και έστειλαν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης σε όλες τις γυναίκες που έχουν περάσει ή περνούν αυτή την μεγάλη δοκιμασία.
Τρίτη, 25/10/2022 - 16:58
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η συγγραφέας Ρέα Βιτάλη, η ποιήτρια Δανάη Σιώζιου, η φωτογράφος Ολυμπία Κρασαγάκη, η αθλητικογράφος Έλενα Μπουζαλά, η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου και η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη, συνοδευόμενες από την γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε μεταξύ άλλων την ανάγκη για ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ενώ σημείωσε ότι για αρκετά χρόνια ο καρκίνος αποτελούσε θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία και τις γυναίκες και υποστήριξε ότι η πρόοδος της επιστήμης συνέβαλε καταλυτικά στη μάχη έναντι του καρκίνου του μαστού, καθώς δεν είναι αήττητος, αλλά μπορεί να προληφθεί και, στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις, να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. «Αρκεί, εμείς οι γυναίκες, να παρακολουθούμε το σώμα μας, να μην αμελούμε την αυτοεξέταση, να μένουμε πιστές στο ετήσιο ραντεβού μας για μαστογραφία» πρόσθεσε.

Η κ. Σακελλαροπούλου έκανε ειδική αναφορά στη Φώφη Γεννηματά, η οποία έφυγε από κοντά μας, σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο, σημειώνοντας ότι έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα γενναιότητας, με τον τρόπο, που χειρίστηκε τον καρκίνο μέχρι το τέλος.

Κοινή πεποίθηση όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στη συζήτηση ήταν, ότι οι γυναίκες τελικά μπορούν να αντέξουν περισσότερα απ΄όσα φαντάζονται και ότι στάθηκαν τελικά τυχερές, μέσα στην ατυχία τους, εξακολουθώντας όμως να ζουν με τον καρκίνο και τις συνέπειές του.

Υπογράμμισαν, επίσης, ότι υπάρχει ζωή και μετά την διάγνωση του καρκίνου και γι΄αυτό χρειάζεται η αναγκαία στήριξη τόσο από συγγενείς και φίλους, όσο και από τους άνδρες, οι οποίοι όπως σχολίασε χαρακτηριστικά η Μάγια Τσόκλη, πρέπει να αντιληφθούν ότι ο καρκίνος του μαστού, τους αφορά προσωπικά, καθώς λειτουργεί ως «τσουνάμι» για όλη την οικογένεια. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση των γυναικών στην επαρχία, καθώς ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ταμπού και κοινωνικός στιγματισμός.

«Για ένα μάθημα ζωής, για ένα "πτυχίο", που έχουμε λάβει όλες οι γυναίκες που έχουμε δώσει αυτή την μάχη» έκανε λόγο η Ρέα Βιτάλη, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να οργανωθούν και οι άνδρες, όπως και οι γυναίκες, έναντι του καρκίνου.

Η Μαρία Πολύζου υπογράμμισε την ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και της ευαισθητοποίησης των γυναικών, υποστηρίζοντας ότι το τρίπτυχο της υγείας για κάθε γυναίκα, θα πρέπει να περιλαμβάνει μαστογραφία-υπέρηχο και ψηλάφηση.

Μάλιστα, για το θέμα της μαστογραφίας, η Ειρήνη Αγαπηδάκη υποστήριξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών στην Ελλάδα δεν έχει υποβληθεί ποτέ σε μαστογραφία.

Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των γυναικών, κατά την εκδήλωση της νόσου, ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν εξαρχής από ειδικούς επιστήμονες για τα όσα οφείλουν να πράξουν για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο, τόνισε η Δανάη Σιώζιου, η νεαρότερη της παρέας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η στήριξη μεταξύ των γυναικών είναι εξαιρετικά σημαντική για την μάχη έναντι του καρκίνου.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η Έλενα Μπουζαλά, υποστηρίζοντας την ανάγκη έγκαιρης πρόγνωσης και στήριξης από συγγενείς, συνεργάτες και φίλους σε αυτή τη μάχη.

Αναφερόμενη στην παραπάνω συνάντηση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζει σε ανάρτηση στο Facebook:

«Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού σήμερα και μαζί επέτειος του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, αυτής της γενναίας, μαχητικής, αξιοπρεπούς προσωπικότητας που αποχαιρετίσαμε πέρυσι με τόση θλίψη. Μιας γυναίκας που βίωσε την πολύχρονη συμπόρευση με την ασθένεια χωρίς να χάσει την ψυχική δύναμη και την πνευματική ακεραιότητά της και κατάφερε να αντιτάξει στην προδοσία του σώματος συνεπή και ακατάβλητη δράση.

Αν όμως η Φώφη Γεννηματά έγινε, με τον αγώνα της, πρότυπο αισιοδοξίας, διακριτικότητας και πίστης στη ζωή, πολλές άλλες γυναίκες βιώνουν εμπειρίες ανάλογες με την δική της με την ίδια δύναμη, αντοχή και τόλμη. Έξι από αυτές ήρθαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όμορφες, σθεναρές και θαρραλέες. Η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη, η συγγραφέας Ρέα Βιτάλη, η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, η αθλητικογράφος Έλενα Μπουζαλά, η φωτογράφος Ολυμπία Κρασαγάκη και η ποιήτρια Δανάη Σιώζιου.

Οι τέσσερις πρώτες ξεπέρασαν την δοκιμασία τους, οι δύο τελευταίες βρίσκονται σε θεραπεία. Στη θερμή και ειλικρινή συζήτησή μας μετέφεραν την εμπειρία τους χωρίς δραματοποίηση αλλά και χωρίς εξωραϊσμούς, χωρίς να αποσιωπούν τις ώρες της αγωνίας και της κατάπτωσης, της απόγνωσης και της θλίψης, πάντοτε όμως αρνούμενες να εγκαταλειφθούν στην παραίτηση και τον αυτοοικτιρμό.

Στη δύσκολη διαδρομή τους προς την ίαση, οι γυναίκες αυτές κατάφεραν να καταρρίψουν τα ταμπού που περιβάλλουν τον καρκίνο του μαστού και τις προκαταλήψεις που τον επιβαρύνουν, να απωθήσουν τον "μοχθηρό εποικιστή", όπως ονόμασε τον καρκίνο η Σούζαν Σόνταγκ, να μη του επιτρέψουν να τις πτοήσει και να τις ακυρώσει. Και όλες τους, μίλησαν για τη μεγάλη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης, της άμεσης προσφυγής στην ιατρική βοήθεια, της εμπιστοσύνης στην επιστήμη.

Ήταν μια ιδιαίτερη συνάντηση, με αισιόδοξο επιμύθιο: Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι αήττητος, αλλά μπορεί να προληφθεί και, στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις, να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Αρκεί, εμείς οι γυναίκες, να παρακολουθούμε το σώμα μας, να μην αμελούμε την αυτοεξέταση, να μένουμε πιστές στο ετήσιο ραντεβού μας για μαστογραφία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΠτΔ
  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξανθός: Ισχυρό ΕΣΥ για Ισότητα και Αξιοπρέπεια στην Υγεία
Ξανθός: Ισχυρό ΕΣΥ για Ισότητα και Αξιοπρέπεια στην Υγεία 25 Οκτωβρίου 2022
Πατούλης: Πάνω από 7 δισ. ευρώ κόστισε η εκπαίδευση των 20.000 γιατρών που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια 26 Οκτωβρίου 2022
Πατούλης: Πάνω από 7 δισ. ευρώ κόστισε η εκπαίδευση των 20.000 γιατρών που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάθε γυναίκα που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση αξίζει ένα καλοκαίρι χωρίς ενοχές
Health Talk
29/07/2026 - 23:07

Κάθε γυναίκα που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση αξίζει ένα καλοκαίρι χωρίς ενοχές

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να κάνουν προπόνηση ενδυνάμωσης σε κάθε στάδιο της ζωής τους
Fitness
29/07/2026 - 16:34

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να κάνουν προπόνηση ενδυνάμωσης σε κάθε στάδιο της ζωής τους

Ο υγιής ύπνος προσθέτει χρόνια ζωής - Οι κρίσιμοι δείκτες για άνδρες και γυναίκες
Υγεία
28/07/2026 - 17:03

Ο υγιής ύπνος προσθέτει χρόνια ζωής - Οι κρίσιμοι δείκτες για άνδρες και γυναίκες

Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες μέσης ηλικίας το ξαναρίχνουν στον χορό
Ψυχική Υγεία
24/07/2026 - 16:00

Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες μέσης ηλικίας το ξαναρίχνουν στον χορό

Πόσο διαφέρουν τελικά η ανδρική και η γυναικεία καρδιά - Ειδικός εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Health Talk
22/07/2026 - 16:18

Πόσο διαφέρουν τελικά η ανδρική και η γυναικεία καρδιά - Ειδικός εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Νέα μελέτη για την καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες
Υγεία
14/07/2026 - 17:47

Νέα μελέτη για την καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκτακτη δράση υποστήριξης των αστέγων του Πειραιά υλοποίησε ο ΕΕΣ
Επικαιρότητα
31/07/2026 - 00:07
Παπαθεοδωρίδης: «Στόχος μας μέχρι το 2030 να αξιοποιούμε τουλάχιστον 200 αποβιώσαντες δότες οργάνων»
Υγεία
30/07/2026 - 21:09
Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 20:34
Ιδρώτας και διατροφή: Πώς σαμποτάρουν το δέρμα μας το καλοκαίρι
Health Talk
30/07/2026 - 20:13
ΠΟΥ: Το πιο υποσχόμενο εμβόλιο μίας δόσης κατά του Έμπολα θα αναπτυχθεί από όμιλο της Σιγκαπούρης
Pharma News
30/07/2026 - 19:46
Καταγγελίες Παπανικολάου κατά Γεωργιάδη για ελλείψεις, σπατάλη και αυταρχικές πρακτικές στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 19:09
Καμπανάκι από τον ΕΟΔΥ: «Έντονη η κυκλοφορία του ιού Δυτικού Νείλου στην Αττική»
Υγεία
30/07/2026 - 18:14
Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα στα πύρινα μέτωπα σε Ρέθυμνο, Άνδρο, Κάλυμνο και Πάρο
Επικαιρότητα
30/07/2026 - 17:49
Λίγη σκόπιμη δυσκολία στην καθημερινότητά μας βγάζει τον εγκέφαλο από τον «αυτόματο πιλότο»
Υγεία
30/07/2026 - 17:27
Ηλεκτρολύτες για ενυδάτωση το καλοκαίρι: Πότε χρειάζονται, σε ποιες τροφές και υγρά βρίσκονται
Διατροφή
30/07/2026 - 17:01
Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Υγεία
30/07/2026 - 16:34
«Λουτρό δάσους»: Μόλις 20 λεπτά στη φύση μειώνουν το στρες και ωφελούν την υγεία
Ψυχική Υγεία
30/07/2026 - 16:00
Ανάκληση παρτίδας νευρολογικού φαρμάκου από τον ΕΟΦ
Pharma Policy
30/07/2026 - 15:28
Τα αποδημητικά πουλιά κινδυνεύουν: Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία του οικοσυστήματος του πλανήτη
Pet
30/07/2026 - 15:09
Καφεΐνη και ανοσοποιητικό σύστημα: Η σχέση με τα αυτοάνοσα νοσήματα
Health Talk
30/07/2026 - 14:44
Χιλιάδες θάνατοι σε Βρετανία και Γερμανία συνδέονται με τον καύσωνα
Επικαιρότητα
30/07/2026 - 14:18
Χρόνια νεφρική νόσος στην εγκυμοσύνη: Ο χυμός παντζαριού δείχνει να προσφέρει προστασία
Διατροφή
30/07/2026 - 14:00
Καμπανάκι από το ECDC: Οι καύσωνες αυξάνουν τις λοιμώξεις - Οι βασικότερες απειλές
Υπηρεσίες Υγείας
30/07/2026 - 13:00
10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν πίνουμε νερό
Διατροφή
30/07/2026 - 12:00
Έμπολα: Νέο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Bundibugyo μπαίνει σε τροχιά κλινικών δοκιμών
Pharma News
30/07/2026 - 11:00
Έκζεμα: Τα αντιισταμινικά δεν προσφέρουν ουσιαστικό όφελος και ενδέχεται να αυξάνουν τις παρενέργειες
Υγεία
30/07/2026 - 10:00
Σάουνα: Μπορεί η "προπόνηση στη ζέστη" να κάνει τον οργανισμό πιο ανθεκτικό στον καύσωνα;
Υγεία
30/07/2026 - 09:00
Πρώτη ρομποτική γυναικολογική επέμβαση μίας οπής Single-Port στην Ελλάδα
Health Talk
30/07/2026 - 08:19
Κινητοποίηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νίκαιας για τις ελλείψεις σε υλικά και τρόφιμα
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 07:26
ΕΕΣ: Τι πρέπει να περιέχει ένα πλήρες φαρμακείο διακοπών
Υγεία
30/07/2026 - 03:49
Smart Health Europe: Eυρωπαϊκή έκθεση για την ψηφιακή υγεία στο Βερολίνο στα τέλη Οκτωβρίου
Digital Health
30/07/2026 - 00:19
Κάθε γυναίκα που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση αξίζει ένα καλοκαίρι χωρίς ενοχές
Health Talk
29/07/2026 - 23:07
ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
29/07/2026 - 22:34
Meteo: Οι ισχυροί βοριάδες «φούντωσαν» τη φωτιά στο Ρέθυμνο
Επικαιρότητα
29/07/2026 - 22:07
Καλοκαίρι και τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες ή μέδουσες: Οι δύο πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε
Υγεία
29/07/2026 - 21:49

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51
«Προλαμβάνω»:Τροπολογία εντός της εβδομάδας για τις εκκρεμότητες
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 13:34
ΕΟΠΑΕ: Πανελλαδικό πρόγραμμα φέρνει πιο κοντά τον στόχο εξάλειψης της ηπατίτιδας C
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:00
Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ συνεχίζεται έως το 2030»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:22
InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo