ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε απλοί τρόποι για να περιορίσετε και τελικά να κόψετε την κατανάλωση ζάχαρης

Διατροφή
PEXELS
Στο άκουσμα της λέξης »ζάχαρη» το μυαλό όλων μας πάει στην κρυσταλλική, επιτραπέζια ζάχαρη, που προσθέτουμε στον καφέ ή τα γλυκά. Οι ειδικοί διατροφής ωστόσο όταν αναφέρονται στη ζάχαρη, αναφέρονται σε μία ομάδα μορίων που ονομάζονται απλοί υδατάνθρακες ή αλλιώς απλά σάκχαρα.
Τετάρτη, 13/03/2024 - 12:51
— Photo: PEXELS
News4Health Team News4Health Team

Οι υδατάνθρακες που προσλαμβάνουμε από την τροφή μας διακρίνονται σε δύο βασικές ομάδες, ανάλογα με τον αριθμό των απλών σακχάρων που τους απαρτίζουν:

  • Τους απλούς υδατάνθρακες ή αλλιώς απλά σάκχαρα. Αυτοί με τη σειρά τους διακρίνονται σε μονοσακχαρίτες (όπως είναι η γλυκόζη, φρουκτόζη και η γαλακτόζη) και σε δισακχαρίτες (όπως είναι η σακχαρόζη και η λακτόζη). Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι διασπώνται και απορροφώνται ταχύτατα από το σώμα, προσφέροντάς μας γρήγορα ενέργεια και ανεβάζοντας τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα απότομα και
  • τους σύνθετους υδατάνθρακες που αποτελούνται από πολλές μονάδες μονοσακχαριτών, σχηματίζοντας μικρότερες και μεγαλύτερες αλυσίδες (ολιγοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες, αντίστοιχα). Ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να τους διασπάσει, λόγω της πολύπλοκης δομής τους. Εξαιτίας αυτού, η πέψη τους γίνεται πιο αργά και η είσοδος τους στην κυκλοφορία του αίματος γίνεται πιο ήπια με αποτέλεσμα τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος να ανεβαίνουν και αυτά πιο ομαλά. Επιπλέον, οι σύνθετοι υδατάνθρακες μας προφέρουν μεγαλύτερο κορεσμό, δηλαδή μας βοηθούν να παραμένουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και αυτό έχει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του σωματικού μας βάρους. Στους σύνθετους υδατάνθρακες συγκαταλέγονται και οι φυτικές ίνες. Πρόκειται για μία κατηγορία σύνθετων υδατανθράκων, που ο οργανισμός δεν μπορεί να πέψει με αποτέλεσμα να φθάνουν ανέπαφες στο παχύ έντερο. Οι φυτικές ίνες φαίνεται να λειτουργούν ως «φύλακες-άγγελοι» της υγείας μας, καθώς είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του εντέρου και έχουν συσχετιστεί με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων υγείας, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος.

Που βρίσκεται η ζάχαρη

Η ζάχαρη, ή ακόμα πιο σωστά οι απλοί υδατάνθρακες, μπορεί να απαντώνται φυσικά στα τρόφιμα, για αυτό σε αυτήν την περίπτωση χαρακτηρίζονται και ως φυσικά σάκχαρα. Τρόφιμα που περιέχουν φυσικά σάκχαρα είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, το μέλι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, κ.ά. Για παράδειγμα, τα φρούτα περιέχουν φυσικά σάκχαρα (ζάχαρη), με κυριότερο εκπρόσωπο τη φρουκτόζη, στην οποία αποδίδεται η γλυκιά τους γεύση. Προστίθενται σε ένα τρόφιμο κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του από τον παρασκευαστή, για την εξυπηρέτηση διάφορων σκοπών (π.χ. για να προσδώσουν στο τρόφιμο γλυκιά γεύση). Σε αυτήν την περίπτωση χαρακτηρίζονται ως πρόσθετα σάκχαρα (added sugars).

Τρόφιμα που αποτελούν πλούσιες πηγές πρόσθετων σακχάρων είναι:

  • Αναψυκτικά
  • Τυποποιημένοι χυμοί του εμπορίου
  • Ενεργειακά ποτά
  • Γλυκά
  • Αρτοπαρασκευάσματα, όπως ψωμί, μπισκότα, κουλούρια, σφολιατοειδή κ.ά.
  • Ορισμένα δημητριακά πρωινού
  • Επιδόρπια γιαουρτιού
  • Έτοιμα γεύματα του εμπορίου
  • Έτοιμες σάλτσες κ.ά.

Η επιτρεπτή κατανάλωση ζάχαρης

Οι διατροφικές συστάσεις δεν αναφέρονται στο σύνολο των απλών σακχάρων που θα πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά. Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρεται στον περιορισμό των «ελεύθερων» σακχάρων (free sugars) της διατροφής μας.

Ο όρος ελεύθερα σάκχαρα αναφέρεται σε:

  • Όλα τα «πρόσθετα» σάκχαρα (added sugars) που προστίθενται στα τρόφιμα και τα ποτά σε οποιαδήποτε μορφή
  • Όλα τα σάκχαρα που βρίσκονται φυσικά στο μέλι, σε σιρόπια, καθώς και σε έτοιμους χυμούς φρούτων και λαχανικών (συμπεριλαμβανομένων των συμπυκνωμένων ή άλλων παρεμφερών προϊόντων).

Συνεπώς, μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε σε αυτές τις κατηγόριες απλών σακχάρων και όχι σε αυτά που βρίσκονται φυσικά στα φρούτα και στα λαχανικά.

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μίας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής καθώς μας εφοδιάζουν με πλήθος θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για την καλή υγεία.

Με βάση της κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) συστήνεται «μείωση της πρόσληψης των ελεύθερων σακχάρων κάτω από το 10% της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης, για όλα τα στάδια της ζωής». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε μία δίαιτα 2000 θερμίδων (Kcal), η ημερήσια πρόσληψη ελεύθερων σακχάρων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 50 γραμμάρια, δεδομένου ότι 1 γραμμάριο ζάχαρης αποδίδει 4 θερμίδες (Kcal).

Πώς θα περιορίσω την κατανάλωση της ζάχαρης;

Μερικές απλές συμβουλές για να περιορίσετε την πρόσληψη ζάχαρης στο καθημερινό σας διαιτολόγιο περιλαμβάνουν:

1. Μάθετε να αναγνωρίζετε τις πηγές της ζάχαρης: Αρχικά, στα πλαίσια μιας στοχευμένης προσπάθειας μείωσης της ζάχαρης θα πρέπει να μάθουμε να εντοπίζουμε όλες τις πηγές της τόσο τις «φανερές» όσο και τις «κρυφές» πηγές ζάχαρης και να προσπαθούμε να τις αποφύγουμε. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, η ζάχαρη μπορεί να έχει πολλά ονόματα. Η πιο κοινή ονομασία της είναι η σακχαρόζη ή αλλιώς επιτραπέζια ζάχαρη.
Ωστόσο, η ζάχαρη στην ετικέτα ενός τροφίμου μπορεί να αναγράφεται και με άλλες ονομασίες.

Μερικές από αυτές είναι:

  • Γλυκόζη
  • Φρουκτόζη
  • Μαλτόζη
  • Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη (HFCS)
  • Ιμβερτοσάκχαρο
  • Σιρόπι γλυκόζης
  • Σιρόπι καλαμποκιού
  • Σιρόπι σφενδάμου
  • Νέκταρ αγαύης
  • Μελάσσα
  • Βύνη κριθαριού
  • Συμπύκνωμα χυμού φρούτων κ.ά.

Συνεπώς, σαν πρώτο βήμα θα πρέπει να αναγνωρίζουμε εάν ένα τρόφιμο περιέχει ζάχαρη. Ελέγχοντας τη διατροφική ετικέτα του τροφίμου μπορούμε να ελέγξουμε τα συστατικά του και συνεπώς την παρουσία ή όχι ζάχαρης ή καλύτερα πρόσθετων σακχάρων.

2. Διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες των διατροφικών προϊόντων: Φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τη ζάχαρη από την διατροφή σας είναι να γνωρίζετε πόσο ζάχαρη έχουν τα προϊόντα που καταναλώνετε. Για το σκοπό αυτό ο καλύτερος βοηθός σας είναι οι ετικέτες που συνοδεύουν το κάθε τρόφιμο. Σε αυτές αναγράφονται όλα τα συστατικά που περιέχονται και φυσικά η ζάχαρη. Ένα τρόφιμο θεωρείται χαμηλής περιεκτικότητας σε απλά σάκχαρα (ζάχαρη) όταν περιέχει λιγότερα από 5 γραμμάρια απλών σακχάρων/100 γρ. στερεού τροφίμου. Αντιθέτως, ένα τρόφιμο θεωρείται υψηλής περιεκτικότητας σε απλά σάκχαρα (ζάχαρη) όταν περιέχει περισσότερα από 22,5 γραμμάρια απλών σακχάρων/100 γρ. τροφίμου.

3. Κάνουμε τις σωστές αντικαταστάσεις στη διατροφή μας. Διαλέγουμε τα πιο υγιεινά γλυκά τρόφιμα

  • Αντικαταστήστε τα δημητριακά πρωινού, που συνήθως αποτελούν κι αυτά κρυφή πηγή ζάχαρης, με νιφάδες βρώμης, πίτουρου, ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης.
  • Αντικαταστήστε την σοκολάτα γάλακτος με σοκολάτα υγείας. Συγκεκριμένα η μαύρη σοκολάτα με κακάο 70% ή περισσότερο είναι η καλύτερη επιλογή σε περιπτώσεις που χρειάζεστε να φάτε κάτι γλυκό.
  • Προσοχή στα επιδόρπια γιαουρτιού. Επιλέξτε αυτά με ελάχιστη ή καθόλου πρόσθετη ζάχαρη. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό επιδόρπιο γιαουρτιού, προσθέτοντας στο γιαούρτι σας βρώμη, φρέσκα φρούτα εποχής και ξηρούς καρπούς ή σπόρους.
  • Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά και τους συσκευασμένους χυμούς του εμπορίου. Τα αναψυκτικά και οι έτοιμοι χυμοί εμπορίου αποτελούν βασική πηγή πρόσληψης ζάχαρης. Αναζητήστε εναλλακτικές με καθόλου ή λιγότερη ζάχαρη και θερμίδες. Το νερό αναμφισβήτητα αποτελεί την καλύτερη επιλογή, διαφορετικά προτιμήστε τους φρέσκους φυσικούς χυμούς, σπιτική λεμονάδα ή σμούθι, ένα κρύο ή ζεστό κακάο ή τσάι.

4. Σταδιακή αποτοξίνωση: Η ζάχαρη και τα γλυκά είναι μια συνήθεια την οποία μπορούμε σιγά-σιγά αν θέλουμε να την περιορίσουμε. Ησταδιακή μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης είναι απαραίτητη ώστε να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στο σώμα και τον εγκέφαλό μας να προσαρμοστούν στη νέα διατροφική συνήθεια.
Με αυτόν τον τρόπο η επιθυμία μας για τη γλυκιά γεύση θα μειώνεται σταδιακά. Για παράδειγμα, μπορείτε να μειώσετε σταδιακά τη ζάχαρη στον καφέ σας ή να μειώσετε τις μερίδες των γλυκών που έχετε συνηθίσει να καταναλώνετε μέσα στην ημέρα (για παράδειγμα αντί για δύο μερίδες, να καταναλώσετε μία). Ένα μικρό βήμα τη φορά. Οι απότομες αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες συνήθως δεν είναι βιώσιμες και θα πρέπει να αποφεύγονται.

5. Κάνουμε συχνά και μικρά γεύματα: Καταναλώνοντας μικρά και συχνά γεύματα ρυθμίζονται καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης σας μέσα στη μέρα και έτσι θα αποφύγετε τις απρόσμενες λιγούρες, που τις περισσότερες φορές μας οδηγούν στην κατανάλωση ενός γλυκού.

  • ΖΑΧΑΡΗ
  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιαούρτι και διαβήτης τύπου 2: Οι συστάσεις του FDA και οι απόψεις ερευνητών
Γιαούρτι και διαβήτης τύπου 2: Οι συστάσεις του FDA και οι απόψεις ερευνητών 09 Μαρτίου 2024
Το υπέροχο ψάρι που είναι σύμμαχός μας κατά της αρτηριακής υπέρτασης 14 Μαρτίου 2024
Το υπέροχο ψάρι που είναι σύμμαχός μας κατά της αρτηριακής υπέρτασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Γερμανία από το 2028 θα επιβάλει φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 23:18

Η Γερμανία από το 2028 θα επιβάλει φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη

2ο Οδοντιατρικό Forum: Πρόληψη, ενημέρωση και πολιτικές υγείας απέναντι στην υπερκατανάλωση ζάχαρης
Health Talk
24/03/2026 - 03:41

2ο Οδοντιατρικό Forum: Πρόληψη, ενημέρωση και πολιτικές υγείας απέναντι στην υπερκατανάλωση ζάχαρης

Οι προσδοκίες μας αλλάζουν τη γεύση: Πώς ο εγκέφαλος κάνει διακρίσεις μεταξύ ζάχαρης και γλυκαντικών
Διατροφή
03/03/2026 - 10:00

Οι προσδοκίες μας αλλάζουν τη γεύση: Πώς ο εγκέφαλος κάνει διακρίσεις μεταξύ ζάχαρης και γλυκαντικών

Ζαχαρούχα ποτά και άγχος στους εφήβους: Η ανησυχητική σύνδεση
Διατροφή
17/02/2026 - 09:03

Ζαχαρούχα ποτά και άγχος στους εφήβους: Η ανησυχητική σύνδεση

Ρύζι: Πόσο συχνά μπορούμε να το έχουμε στην διατροφή μας;
Διατροφή
04/02/2026 - 19:58

Ρύζι: Πόσο συχνά μπορούμε να το έχουμε στην διατροφή μας;

Άγχος και κατάθλιψη: Οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε
Διατροφή
26/01/2026 - 16:00

Άγχος και κατάθλιψη: Οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξυπόλυτοι στο σπίτι: Η ευεργετική δράση της επαφής του γυμνού ποδιού με το πάτωμα και οι κίνδυνοι
Υγεία
16/05/2026 - 10:05
Άγχος των εξετάσεων: Το τρίπτυχο που μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά στα παιδιά
Ψυχική Υγεία
16/05/2026 - 09:47
Επιχορήγηση έως και 36.000€ μέσω ΕΣΠΑ για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες υγείας
Επικαιρότητα
16/05/2026 - 03:43
Πουλής: «Για πρώτη φορά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος εξωνοσοκομειακής φροντίδας»
Πολιτική Υγείας
16/05/2026 - 00:16
Ηράκλειο: Δύο φορητοί ανιχνευτές φλεβών θα παραδοθούν σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 23:03
Νέο πενταετές επιχειρηματικό πλάνο με επίκεντρο την ογκολογία και την καινοτομία για την Daiichi Sankyo
Pharma News
15/05/2026 - 22:19
Γεωργιάδης: «Με δύο ακόμα μέτρα για το clawback θα φτιάξουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα διαγνωστικά εργαστήρια»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 21:54
Κρήτη: Πρωτοποριακή έρευνα πόρτα-πόρτα για την άνοια στα Ανώγεια
Υγεία
15/05/2026 - 21:28
Πρόληψη HPV και καρκίνων που σχετίζονται με τον ιό - Το εμβόλιο υπάρχει
Health Talk
15/05/2026 - 21:03
Η τεχνολογία συναντά τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1: Μια σύγχρονη αρμονική συμβίωση
Patient Talk
15/05/2026 - 20:29
Θεσσαλονίκη: Κινητή μονάδα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων αποκτά η 4η ΥΠΕ
Ψυχική Υγεία
15/05/2026 - 20:06
ECDC: Χαμηλός προς το παρόν ο κίνδυνος μόλυνσης κατοίκων της ΕΕ από τον ιό Έμπολα
Υγεία
15/05/2026 - 19:28
«Κρίσιμες βελτιώσεις για τους σπάνιους ασθενείς και την πρόσβασή τους σε καινοτόμες θεραπείες»
Patient Talk
15/05/2026 - 19:03
Η εγκυμοσύνη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αλλάξει η οικογενειακή διατροφική κουλτούρα
Διατροφή
15/05/2026 - 18:18
Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Στα όρια των δυνατοτήτων της λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Ζακύνθου»
Patient Talk
15/05/2026 - 17:51
Εγκαινιάστηκαν νέοι ξενώνες φιλοξενίας για ογκολογικούς ασθενείς του Νοσοκομείου «Μεταξά»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 17:19
Ευρεία σύσκεψη φορέων στη Λέσβο για τα μέτρα βιοασφάλειας απέναντι στον αφθώδη πυρετό
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 16:46
Χάρτες του ΜΕΤΕΟ με τις αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αύριο, Σάββατο, στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 16:29
Τα φάρμακα απώλειας βάρους ενδέχεται να μειώνουν τον πόνο της ημικρανίας και τις κρίσεις του άσθματος,
Υγεία
15/05/2026 - 16:11
ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα πλαστά παραπεμπτικά φυσικοθεραπειών
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 15:42
Οι μικρότερες ηλικίες όλο και πιο ευάλωτες στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2- Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Υγεία
15/05/2026 - 15:00
Εκλογές Pharma Innovation Forum: Γυναικεία πρωτοκαθεδρία στις ψηφους
Pharma Policy
15/05/2026 - 14:53
Φρουκτόζη: Γιατί είναι επικίνδυνη για την υγεία μας - Η επίδραση της στο μεταβολισμό
Διατροφή
15/05/2026 - 14:00
Χανταϊός: Μπορεί να επιβιώσει στο σπέρμα για χρόνια - Ο κίνδυνος της σεξουαλικής μετάδοσης
Υγεία
15/05/2026 - 12:49
Είδος άσκησης 800 ετών βοηθά στη φυσική μείωση της αρτηριακής πίεσης
Fitness
15/05/2026 - 12:00
ΛΔ Κονγκό: Ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη χώρα επιβεβαίωσαν οι αρχές
Υγεία
15/05/2026 - 11:26
Έκκληση ψυχιάτρων για υπεύθυνη ενημέρωση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας των νέων
Ψυχική Υγεία
15/05/2026 - 10:57
Συναγερμός για τα υπερμικρόβια στην Ελλάδα: Ραγδαία εξάπλωση ανθεκτικών βακτηρίων στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 10:02
Δεν προκύπτει ξεκάθαρη σύνδεση αυτισμού -λήψης αντικαταθλιπτικών στην κύηση
Υγεία
15/05/2026 - 10:00
H σχέση επιστήμης, πίστης, πολιτισμού και φροντίδας του ανθρώπου αντικείμενο διήμερου συνεδρίου του ΑΠΘ
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 08:51

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο της Νίκαιας σήμερα Πέμπτη από τις 12 έως τις 3 μμ
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 09:12
Γεωργιάδης: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις για τους νοσηλευτές προ των πυλών
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 12:26
Η σχέση των παιδιών με τα λαχανικά διαμορφώνεται από τη μήτρα
Διατροφή
14/05/2026 - 16:09
Ενημερωτική εκστρατεία της GSK Ελλάδος για τον διά βίου εμβολιασμό και τα οφέλη του στη δημόσια υγεία
Pharma News
14/05/2026 - 15:51
Απάντηση Γεωργιάδη σε Πολάκη για το Ταμείο Καινοτομίας: «Συνωμοσιολογία» τα περί απαίτησης φαρμακευτικών των ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 17:13
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo