ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Float Training: Μια εναλλακτική μέθοδος γυμναστικής εμπνευσμένη από τα θαλάσσια σπορ

Fitness
UNSPLASH
Τα τελευταία χρόνια, έχοντας κερδίσει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές σε παγκόσμιο επίπεδο, το σερφ τείνει να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα και στην Ελλάδα ακόμα και αν οι θάλασσές μας δεν διαθέτουν τα κύματα άλλων χωρών.
Σάββατο, 21/09/2024 - 14:12
— Photo: UNSPLASH
News4Health Team News4Health Team

Τι γίνεται όμως, το διάστημα που η θάλασσα δεν βγάζει κύμα ή δεν μπορούμε να αθληθούμε κάνοντας το αγαπημένο μας σπορ; Την απάντηση έρχεται να δώσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γυμναστικής, εμπνευσμένο από το στοιχείο του νερού που αποσκοπεί στη βελτίωση της ισορροπίας και της αυτοσυγκέντρωσης, το «Float Training».

Αυτή η εναλλακτική μέθοδος ενδυνάμωσης, περιλαμβάνει μια κυκλική λειτουργική προπόνηση, εμπνευσμένη από τα αθλήματα του σερφ, του σκι, του σνόουμπορντ και του σκέιτμπορντ, δημιουργώντας ένα ομαδικό μάθημα και μεταφέροντας την προπονητική εμπειρία μιας outdoor εξάσκησης, στο πλαίσιο μιας indoor διάστασης.

FLOAT TRAINING

Στα μέσα που χρησιμοποιούνται για την προπόνηση, πρωταγωνιστεί το surfset που αποτελείται από μια σανίδα του σερφ στηριζόμενη σε τρεις μπάλας με αερα, ενώ οι ασκήσεις αποσκοπούν στην καύση λίπους, ενδυνάμωση του κορμού , στη βελτίωση της αντοχής και ισορροπίας καθώς και στην αποφυγή τραυματισμών. Ακόμη στο μάθημα χρησιμοποιούνται δίσκοι ισορροπίας και indo board , Bosu και πατίνια.

Το fitness lifestyle

«Πέραν από το διασκεδαστικό του χαρακτήρα της, το 'Float Training' έρχεται να ταρακουνήσει το κατεστημένο, ένα fitness lifestyle, που αμφισβητεί την συνηθισμένη προπόνηση», εξηγεί σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γυμνάστρια Ερμίνα Ζέη.

Η απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού ΤΕΦΑΑ, μιλά για το πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία του 'Float Training': «Απ' όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πρώτα τσούλησα και μετά περπάτησα. Και αυτό γιατί όταν ήμουν τεσσάρων χρόνων ξεκίνησα καλλιτεχνικό πατινάζ κάτι το οποίο θεωρώ ότι ήταν η πιο extreme εμπειρία για αυτή την ηλικία. Ύστερα στη ζωή μου μπήκαν τα ρόλερς, το snowboard και εννοείται η μεγάλη μου αγάπη για το skate όπου πάντοτε κυκλοφορούσα αγκαζέ με ένα πατίνι -ταμπού τότε να είσαι κορίτσι και να κάνεις κάτι το οποίο θεωρούνταν αγορίστικο-. Το 2017 ανοίγει ένας νέος κόσμος μπροστά μου και εκπληρώνεται μια μεγάλη μου φαντασίωση, καθώς έρχομαι σε επαφή για πρώτη φορά, με το άθλημα του σερφ. Λίγο αργότερα, το 2019 ξεκίνησε αυτή η ιδέα, όντας εκπαιδεύτρια μέσα σε γυμναστήριο, και με γνώμονα, την αγάπη μου γι΄αυτά τα σπορ, προσπάθησα να βρω και να δημιουργήσω ένα brand πολύ διαφορετικό σε σχέση με άλλες προπονήσεις που συναντάς σε έναν χώρο γυμναστικής. Ήθελα στην ουσία να κάνω ένα πάντρεμα αυτών των δύο- της αγάπης για το σερφ και των ασκήσεων μέσα στο γυμναστήριο- και έτσι δημιούργησα το 'Float Training' που είναι πράγματι αυτή η διαφορετική προπόνηση ισορροπίας με εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιείται αντίστοιχα μέσα στα γυμναστήρια.»

Αφορά όλες τις ηλικίες

Μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει στο Float Training; Η απάντηση σύμφωνα με την Ερμίνα Ζέη, είναι ότι αφορά όλες τις ηλικίες «από 0 έως 100!», όπως χαρακτηριστικά τονίζει. «Στις προπονήσεις συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα extreme sports όπως το σερφ και το σνόουμπορντ, όταν λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορούν να κάνουν αυτές τις κατεξοχήν εξωτερικές δραστηριότητες», αναφέρει η γυμνάστρια, ωστόσο η προπόνηση αυτή που υπόσχεται να ενεργοποιήσει κάθε μυ το σώματος των αθλουμενων, δεν απευθύνεται μόνο σε γνώστες αυτών των σπορ, αφού ολοένα και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι θέλουν να μάθουν γι αυτό τον διαφορετικό και διασκεδαστικό τρόπο εκγύμνασης. «Στην αρχή όσοι δεν έχουν καμία επαφή με τα αντίστοιχα σπορ, είναι λίγο κουμπωμένοι θα έλεγα, αλλά μόλις ξεκινήσουν τις προπονήσεις και δουν τη βελτίωση στην ισορροπία τους ενθουσιάζονται. Πολλοί άλλωστε μαθητές μου είναι αυτοί που ενώ δεν είχαν καμία σχέση με το υγρό στοιχείο και το σερφ, το καλοκαίρι πήγαν και το δοκίμασαν στη θάλασσα. Θα έλεγα δηλαδή ότι είναι και ένα κίνητρο πέρα από την ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης, και η γνωριμία με αυτά τα σπορ».

FLOAT TRAINING 2

«Αερόβια και αναερόβια άσκηση»

Σε ερώτηση γιατί κάποιος ο οποίος σκέφτεται να ξεκινήσει το γυμναστήριο, θα επιλέξει το Float Training, η Ερμίνα Ζέη απαντά: «Θα το επιλέξει γιατί θα δουλέψει όλο του σώμα σε πολύ λίγο χρόνο, καθώς θα έχει γυμνάσει τον κορμό του, τα πόδια, τα χέρια, όλο το μυϊκό του σύστημα, αφού σαν πρόγραμμα είναι και αερόβιο και αναερόβιο ταυτόχρονα. Πάνω απ' όλα όμως, είναι διασκεδαστικό. Στο μάθημα άλλωστε έρχονται και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι εξασκούν τη βελτίωση της ισορροπίας τους έχοντας πολλά οφέλη, όπως η αποφυγή πτώσεων και οι τραυματισμοί. Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς όλο το μάθημα πραγματοποιείται σε ένα μη σταθερό έδαφος, ενώ βοηθά λειτουργικά και τα άτομα τα οποία έχουν βγει από μία αποκατάσταση κάνοντας καλύτερη ενδυνάμωση των αρθρώσεων.»

Για όσους δεν γνωρίζουν για το Float Training , η γυμνάστρια τους προτρέπει να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να αφεθούν με το μυαλό και το σώμα τους επιλέγοντας αυτή την εναλλακτική προπόνηση και να διαπιστώσουν ότι όλα είναι εφικτά. «Γενικά η γυμναστική», σημειώνει, «είναι η καλύτερη σωματική και ψυχική εκτόνωση. Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου, ειδικά στις εποχές που ζούμε με τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και το στρες. Να βρουν αυτό που θα τους κάνει χαρούμενους, είτε είναι ένα πρόγραμμα σε γυμναστήριο, είτε κάποιο άθλημα.»

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά αυτή την ξεχωριστή και διασκεδαστική προπόνηση, μπορούν να συμμετάσχουν το Σάββατο και την Κυριακή 9 το πρωί με 9 το βράδυ, στο Bewell Festival που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, σήμερα Σάββατο 21 και αύριο Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
  • ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ
  • ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ
  • ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ
  • ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Ειδική ημερίδα στο ΟΑΚΑ με πλούσιο πρόγραμμα
Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Ειδική ημερίδα στο ΟΑΚΑ με πλούσιο πρόγραμμα 20 Σεπτεμβρίου 2024
Γυμναστική το Σαββατοκύριακο: Μειώνει σοβαρά τον κίνδυνο εμφάνισης 264 ασθενειών 26 Σεπτεμβρίου 2024
Γυμναστική το Σαββατοκύριακο: Μειώνει σοβαρά τον κίνδυνο εμφάνισης 264 ασθενειών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να μείνετε συνεπείς στο πρόγραμμα γυμναστικής σας και μέσα στις γιορτές
Fitness
30/12/2025 - 15:59

Πώς να μείνετε συνεπείς στο πρόγραμμα γυμναστικής σας και μέσα στις γιορτές

Η γυμναστική με βάρη πάνω από 40 λεπτά αυξάνει τη γνωστική λειτουργία
Fitness
28/11/2025 - 14:02

Η γυμναστική με βάρη πάνω από 40 λεπτά αυξάνει τη γνωστική λειτουργία

Γυμναστική: Γιατί πρέπει να φερόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας και όχι βάσει των τσιτάτων των social media
Fitness
04/11/2025 - 10:00

Γυμναστική: Γιατί πρέπει να φερόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας και όχι βάσει των τσιτάτων των social media

Η ψηφιακή παρακολούθηση των επιδόσεων μας σε διατροφή και γυμναστική μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ
Digital Health
23/10/2025 - 12:00

Η ψηφιακή παρακολούθηση των επιδόσεων μας σε διατροφή και γυμναστική μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ

Οι καλύτερες ασκήσεις για την αντιμετώπιση του πόνου στο γόνατο
Fitness
17/10/2025 - 09:00

Οι καλύτερες ασκήσεις για την αντιμετώπιση του πόνου στο γόνατο

Νέα έρευνα συνδέει την αερόβια άσκηση με τη λειτουργία των νεύρων που ελέγχουν την καρδιά
Fitness
02/10/2025 - 16:43

Νέα έρευνα συνδέει την αερόβια άσκηση με τη λειτουργία των νεύρων που ελέγχουν την καρδιά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τραγωδία στη Ρουμανία: Βαρύ πένθος στην Τούμπα και στους τόπους καταγωγής των επτά νεκρών
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 20:49
Στο Εθνικό Τυπογραφείο προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 20:23
Πένθος: Η διαχείριση της ξαφνικής ανθρώπινης απώλειας και τα στάδια προσαρμογής
Ψυχική Υγεία
27/01/2026 - 20:09
ΗΠΑ: Στα 85 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα το Ρολόι της Αποκάλυψης
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 19:47
Ανήσυχοι και προβληματισμένοι οι πτηνοτρόφοι για την εμπορική συμφωνία ΕΕ–Mercosur
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 19:32
Νέα υποτροφία από το Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά σε διδακτορική φοιτήτρια Χημείας του ΕΚΠΑ
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 19:04
Η InterMed στο διεθνές οδοντιατρικό συνέδριο AEEDC Dubai 2026
Pharma News
27/01/2026 - 18:41
Γεωργιάδης για το πολύνεκρο δυστύχημα στη Ρουμανία: «Και οι τρεις τραυματίες έχουν πλήρως συνείδηση»
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 18:23
Ξεπέρασε τον κίνδυνο η Σία Κοσιώνη - Πότε θα πάρει εξιτήριο
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 18:01
Κρεατίνη: Xρειάζεται οι γυναίκες να την προσθέσουν στην διατροφή τους;
Διατροφή
27/01/2026 - 17:43
Ομοσπονδία ΑΡΓΩ: Στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων στο εργατικό δυστύχημα των Τρικάλων
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 17:08
Σαλούστρος πρόεδρος ΕΟΠΕ: «Ισότητα, πρόσβαση και ποιότητα στην ογκολογική φροντίδα»
Health Talk
27/01/2026 - 16:44
Τραγωδία σε τροχαίο στη Ρουμανία με επτά νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 16:27
Νέα μελέτη: Όσο νωρίτερα αρχίζεις τσιγάρο, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος για την καρδιά
Υγεία
27/01/2026 - 16:02
Καρδιακή ανεπάρκεια: Ανοιχτή πληγή για το ΕΣΥ η εξάπλωσή της που έχει πάρει μορφή πανδημίας
Υγεία
27/01/2026 - 15:39
Θετικά νέα για το πειραματικό φάρμακο κατά της παχυσαρκίας της Roche
Pharma News
27/01/2026 - 15:00
Παχυσαρκία και καρκίνος του ενδομητρίου: Ο ρόλος των αγωνιστών GLP-1
Υγεία
27/01/2026 - 14:00
Θεμιστοκλέους: Σε έξαρση η γρίπη – Βελτιώσεις σε ΤΕΠ και ραντεβού
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 13:54
Η ιλαρά ξαναέγινε ενδημική σε έξι ευρωπαϊκές χώρες - Ο ρόλος του δισταγμού έναντι του εμβολιασμού
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 13:00
Πέτρες στα νεφρά: Οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν έως τώρα άγνωστο βακτηριακό παράγοντα στον σχηματισμό τους
Υγεία
27/01/2026 - 12:00
Γεωργιάδης: Κίνητρα για ταχύτερη έλευση καινοτόμων φαρμάκων
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 11:09
Ξεκίνησες τρέξιμο μετά από χρόνια; Προσοχή στην πελματιαία απονευρωσίτιδα
Υγεία
27/01/2026 - 11:00
Δώρα ζωής από 48χρονη δότρια στο Γενικό Νοσοκομείο "Γεώργιος Παπανικολάου"
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 10:28
Βιολάντα: Βρέθηκε απανθρακωμένη και η πέμπτη αγνοούμενη
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 10:00
Η Γαλλία στα χνάρια της Αυστραλίας: Ξεκίνησε τη διαδικασία μπλοκαρίσματος των social media για τους ανηλίκους
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 10:00
Αφαίρεση θυρεοειδούς με μικρή τομή: Ταχεία ανάρρωση και καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα
Health Talk
27/01/2026 - 09:00
Διαμαρτυρία ψυχολόγων για την παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου και τα θεσμικά κενά
Ψυχική Υγεία
27/01/2026 - 07:19
ΙΣΑ: Να αρθούν γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ιατροί κατά την άσκηση ιδιωτικού έργου
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 03:31
Οκτώ χρόνια προσφοράς για το Food Drive ΠΕΦ - Συνολικά 5,5 τόνοι αγαθών για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη
Pharma Policy
27/01/2026 - 00:13
Τι πρέπει να κάνουν οι (πολλές) γυναίκες που έχουν έλλειψη βιταμίνης D
Υγεία
26/01/2026 - 22:11

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΟΥ: «Η αποχώρηση των ΗΠΑ καθιστά τον κόσμο λιγότερο ασφαλή»
Πολιτική Υγείας
25/01/2026 - 09:05
Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου: Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το νομοσχέδιο - Ψήφισή του πιθανότατα τον Φεβρουάριο
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 09:38
Το βαθύ αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας στο ΕΣΥ με αριθμούς
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 12:00
Εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV: Τι δείχνουν τα πρώτα εθνικά δεδομένα
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 14:00
Boehringer Ingelheim: Στρατηγική συνεργασία με τη Rectify Pharmaceuticals για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο
Pharma News
26/01/2026 - 14:19
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo