ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Float Training: Μια εναλλακτική μέθοδος γυμναστικής εμπνευσμένη από τα θαλάσσια σπορ

Fitness
UNSPLASH
Τα τελευταία χρόνια, έχοντας κερδίσει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές σε παγκόσμιο επίπεδο, το σερφ τείνει να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα και στην Ελλάδα ακόμα και αν οι θάλασσές μας δεν διαθέτουν τα κύματα άλλων χωρών.
Σάββατο, 21/09/2024 - 14:12
— Photo: UNSPLASH
News4Health Team News4Health Team

Τι γίνεται όμως, το διάστημα που η θάλασσα δεν βγάζει κύμα ή δεν μπορούμε να αθληθούμε κάνοντας το αγαπημένο μας σπορ; Την απάντηση έρχεται να δώσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γυμναστικής, εμπνευσμένο από το στοιχείο του νερού που αποσκοπεί στη βελτίωση της ισορροπίας και της αυτοσυγκέντρωσης, το «Float Training».

Αυτή η εναλλακτική μέθοδος ενδυνάμωσης, περιλαμβάνει μια κυκλική λειτουργική προπόνηση, εμπνευσμένη από τα αθλήματα του σερφ, του σκι, του σνόουμπορντ και του σκέιτμπορντ, δημιουργώντας ένα ομαδικό μάθημα και μεταφέροντας την προπονητική εμπειρία μιας outdoor εξάσκησης, στο πλαίσιο μιας indoor διάστασης.

FLOAT TRAINING

Στα μέσα που χρησιμοποιούνται για την προπόνηση, πρωταγωνιστεί το surfset που αποτελείται από μια σανίδα του σερφ στηριζόμενη σε τρεις μπάλας με αερα, ενώ οι ασκήσεις αποσκοπούν στην καύση λίπους, ενδυνάμωση του κορμού , στη βελτίωση της αντοχής και ισορροπίας καθώς και στην αποφυγή τραυματισμών. Ακόμη στο μάθημα χρησιμοποιούνται δίσκοι ισορροπίας και indo board , Bosu και πατίνια.

Το fitness lifestyle

«Πέραν από το διασκεδαστικό του χαρακτήρα της, το 'Float Training' έρχεται να ταρακουνήσει το κατεστημένο, ένα fitness lifestyle, που αμφισβητεί την συνηθισμένη προπόνηση», εξηγεί σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γυμνάστρια Ερμίνα Ζέη.

Η απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού ΤΕΦΑΑ, μιλά για το πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία του 'Float Training': «Απ' όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πρώτα τσούλησα και μετά περπάτησα. Και αυτό γιατί όταν ήμουν τεσσάρων χρόνων ξεκίνησα καλλιτεχνικό πατινάζ κάτι το οποίο θεωρώ ότι ήταν η πιο extreme εμπειρία για αυτή την ηλικία. Ύστερα στη ζωή μου μπήκαν τα ρόλερς, το snowboard και εννοείται η μεγάλη μου αγάπη για το skate όπου πάντοτε κυκλοφορούσα αγκαζέ με ένα πατίνι -ταμπού τότε να είσαι κορίτσι και να κάνεις κάτι το οποίο θεωρούνταν αγορίστικο-. Το 2017 ανοίγει ένας νέος κόσμος μπροστά μου και εκπληρώνεται μια μεγάλη μου φαντασίωση, καθώς έρχομαι σε επαφή για πρώτη φορά, με το άθλημα του σερφ. Λίγο αργότερα, το 2019 ξεκίνησε αυτή η ιδέα, όντας εκπαιδεύτρια μέσα σε γυμναστήριο, και με γνώμονα, την αγάπη μου γι΄αυτά τα σπορ, προσπάθησα να βρω και να δημιουργήσω ένα brand πολύ διαφορετικό σε σχέση με άλλες προπονήσεις που συναντάς σε έναν χώρο γυμναστικής. Ήθελα στην ουσία να κάνω ένα πάντρεμα αυτών των δύο- της αγάπης για το σερφ και των ασκήσεων μέσα στο γυμναστήριο- και έτσι δημιούργησα το 'Float Training' που είναι πράγματι αυτή η διαφορετική προπόνηση ισορροπίας με εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιείται αντίστοιχα μέσα στα γυμναστήρια.»

Αφορά όλες τις ηλικίες

Μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει στο Float Training; Η απάντηση σύμφωνα με την Ερμίνα Ζέη, είναι ότι αφορά όλες τις ηλικίες «από 0 έως 100!», όπως χαρακτηριστικά τονίζει. «Στις προπονήσεις συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα extreme sports όπως το σερφ και το σνόουμπορντ, όταν λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορούν να κάνουν αυτές τις κατεξοχήν εξωτερικές δραστηριότητες», αναφέρει η γυμνάστρια, ωστόσο η προπόνηση αυτή που υπόσχεται να ενεργοποιήσει κάθε μυ το σώματος των αθλουμενων, δεν απευθύνεται μόνο σε γνώστες αυτών των σπορ, αφού ολοένα και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι θέλουν να μάθουν γι αυτό τον διαφορετικό και διασκεδαστικό τρόπο εκγύμνασης. «Στην αρχή όσοι δεν έχουν καμία επαφή με τα αντίστοιχα σπορ, είναι λίγο κουμπωμένοι θα έλεγα, αλλά μόλις ξεκινήσουν τις προπονήσεις και δουν τη βελτίωση στην ισορροπία τους ενθουσιάζονται. Πολλοί άλλωστε μαθητές μου είναι αυτοί που ενώ δεν είχαν καμία σχέση με το υγρό στοιχείο και το σερφ, το καλοκαίρι πήγαν και το δοκίμασαν στη θάλασσα. Θα έλεγα δηλαδή ότι είναι και ένα κίνητρο πέρα από την ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης, και η γνωριμία με αυτά τα σπορ».

FLOAT TRAINING 2

«Αερόβια και αναερόβια άσκηση»

Σε ερώτηση γιατί κάποιος ο οποίος σκέφτεται να ξεκινήσει το γυμναστήριο, θα επιλέξει το Float Training, η Ερμίνα Ζέη απαντά: «Θα το επιλέξει γιατί θα δουλέψει όλο του σώμα σε πολύ λίγο χρόνο, καθώς θα έχει γυμνάσει τον κορμό του, τα πόδια, τα χέρια, όλο το μυϊκό του σύστημα, αφού σαν πρόγραμμα είναι και αερόβιο και αναερόβιο ταυτόχρονα. Πάνω απ' όλα όμως, είναι διασκεδαστικό. Στο μάθημα άλλωστε έρχονται και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι εξασκούν τη βελτίωση της ισορροπίας τους έχοντας πολλά οφέλη, όπως η αποφυγή πτώσεων και οι τραυματισμοί. Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς όλο το μάθημα πραγματοποιείται σε ένα μη σταθερό έδαφος, ενώ βοηθά λειτουργικά και τα άτομα τα οποία έχουν βγει από μία αποκατάσταση κάνοντας καλύτερη ενδυνάμωση των αρθρώσεων.»

Για όσους δεν γνωρίζουν για το Float Training , η γυμνάστρια τους προτρέπει να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να αφεθούν με το μυαλό και το σώμα τους επιλέγοντας αυτή την εναλλακτική προπόνηση και να διαπιστώσουν ότι όλα είναι εφικτά. «Γενικά η γυμναστική», σημειώνει, «είναι η καλύτερη σωματική και ψυχική εκτόνωση. Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου, ειδικά στις εποχές που ζούμε με τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και το στρες. Να βρουν αυτό που θα τους κάνει χαρούμενους, είτε είναι ένα πρόγραμμα σε γυμναστήριο, είτε κάποιο άθλημα.»

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά αυτή την ξεχωριστή και διασκεδαστική προπόνηση, μπορούν να συμμετάσχουν το Σάββατο και την Κυριακή 9 το πρωί με 9 το βράδυ, στο Bewell Festival που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, σήμερα Σάββατο 21 και αύριο Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
  • ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ
  • ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ
  • ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ
  • ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Ειδική ημερίδα στο ΟΑΚΑ με πλούσιο πρόγραμμα
Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Ειδική ημερίδα στο ΟΑΚΑ με πλούσιο πρόγραμμα 20 Σεπτεμβρίου 2024
Γυμναστική το Σαββατοκύριακο: Μειώνει σοβαρά τον κίνδυνο εμφάνισης 264 ασθενειών 26 Σεπτεμβρίου 2024
Γυμναστική το Σαββατοκύριακο: Μειώνει σοβαρά τον κίνδυνο εμφάνισης 264 ασθενειών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι λιγότερο γυμνασμένοι πρέπει να ασκούνται περισσότερο από τους πιο fit για να αποκομίσουν τα ίδια οφέλη
Fitness
20/05/2026 - 11:00

Οι λιγότερο γυμνασμένοι πρέπει να ασκούνται περισσότερο από τους πιο fit για να αποκομίσουν τα ίδια οφέλη

Μειώθηκαν κατά 10% τα θανατηφόρα ατυχήματα στις θάλασσες το 2025
Επικαιρότητα
11/05/2026 - 16:19

Μειώθηκαν κατά 10% τα θανατηφόρα ατυχήματα στις θάλασσες το 2025

Το σωστό playlist μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια αλλά και την ένταση της προπόνησης
Fitness
11/05/2026 - 14:27

Το σωστό playlist μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια αλλά και την ένταση της προπόνησης

Fitspiration: Όταν οι αναρτήσεις παρότρυνσης για εκγύμναση βλάπτουν την ψυχική υγεία των νέων
Fitness
04/05/2026 - 12:00

Fitspiration: Όταν οι αναρτήσεις παρότρυνσης για εκγύμναση βλάπτουν την ψυχική υγεία των νέων

Περπάτημα προς τα πίσω: Τα οφέλη και οι συμβουλές για την αγαπημένη άσκηση της Τζούλιαν Μουρ
Fitness
20/04/2026 - 16:11

Περπάτημα προς τα πίσω: Τα οφέλη και οι συμβουλές για την αγαπημένη άσκηση της Τζούλιαν Μουρ

Τι να τρώτε και πώς να γυμνάζεστε ανάλογα με τη φάση του κύκλου σας
Υγεία
09/03/2026 - 15:14

Τι να τρώτε και πώς να γυμνάζεστε ανάλογα με τη φάση του κύκλου σας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα, στις θεραπείες και τη φροντίδα ασθενών με κυστική ίνωση
Υγεία
11/06/2026 - 07:18
Το σκάφος της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» εντόπισε 25 αδιάγνωστους ασθενείς στον Αργοσαρωνικό
Patient Talk
11/06/2026 - 03:43
Θεσσαλονίκη: Δωρεά στο ΕΚΑΒ μία πλήρως εξοπλισμένη διασωστική μοτοσικλέτα από τον Σύλλογο «ΑΓΑΠΗ-Βασιλική Κόμνου»
Επικαιρότητα
11/06/2026 - 00:03
Με Ελληνική συμμετοχή δύο ευρωπαϊκά έργα για την παρακολούθηση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια και την έκθεση σε ακτινοβολία
Digital Health
10/06/2026 - 22:48
Ψαθάς: «Συνολικές επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ στο φαρμακευτικό hub της Τρίπολης»
Επικαιρότητα
10/06/2026 - 21:34
Ψηφιακή συσκευή μπορεί να προβλέψει λιποθυμικό επεισόδιο με τη λήψη βιοσημάτων
Digital Health
10/06/2026 - 21:11
Το βάρος στην κοιλιά βασικός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακό-νεφρικό-μεταβολικό σύνδρομο
Υγεία
10/06/2026 - 20:53
Genesis Pharma: Επέκταση συνεργασίας με την Alnylam Pharmaceuticals στις θεραπείες RNAi για τις μυοκαρδιοπάθειες
Pharma News
10/06/2026 - 20:26
Ωφελούμενοι και στελέχη του ΕΟΠΑΕ στο πρόγραμμα ERASMUS+ «SCAFFOLD»
Ψυχική Υγεία
10/06/2026 - 20:02
ΕΕΣ: Γιόρτασε τα 149 χρόνια προσφοράς με αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος
Επικαιρότητα
10/06/2026 - 19:17
Σακχαρώδης Διαβήτης: Ο «χρυσός δεκάλογος» για ασφαλείς διακοπές
Health Talk
10/06/2026 - 18:58
Ακόμα και μέτρια επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορούν να προκαλέσουν στεφανιαία νόσο
Υγεία
10/06/2026 - 18:34
Μυτιλήνη: Επιτυχής επιχείρηση διάσωσης ασθενούς με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο
Επικαιρότητα
10/06/2026 - 17:49
Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση καταβολή των οφειλόμενων αποζημιώσεων στους στρατιωτικούς ιατρούς
Πολιτική Υγείας
10/06/2026 - 17:32
«Τρίποντο στη Ζωή»: Φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ ΕΑΒ και Lockheed Martin για τα παιδιά της Φλόγας
Patient Talk
10/06/2026 - 17:14
Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν άμεσα οι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Επικαιρότητα
10/06/2026 - 16:52
Αγαπηδάκη: «Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές»
Ψυχική Υγεία
10/06/2026 - 16:27
Μόλις 4 λεπτά άσκησης την ημέρα βελτιώνουν τη δύναμη και την κινητικότητα των ηλικιωμένων
Fitness
10/06/2026 - 16:00
Οι «5+1» άξονες της Χάρτας που συνέταξε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για τα χρόνια CRDs
Health Talk
10/06/2026 - 15:31
Ipsen και ΕΕΣ σε κοινή δράση για το περιβάλλον και την πρόληψη πυρκαγιών
Pharma News
10/06/2026 - 15:13
Μεγάκολο: Όταν το έντερο διογκώνεται επικίνδυνα – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Υγεία
10/06/2026 - 15:00
Αλτσχάιμερ: Eφάπαξ υψηλή δόση ψιλοκυβίνης αποκατέστησε προσωρινά τη λειτουργικότητα 80χρονης
Υγεία
10/06/2026 - 14:00
Εθνικό δίκτυο 500 κλινών ανακουφιστικής φροντίδας έως το 2030 – Νέες δομές σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Πολιτική Υγείας
10/06/2026 - 13:00
TeleHospital: Το νέο ψηφιακό «Νοσοκομείο» του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών
Υπηρεσίες Υγείας
10/06/2026 - 12:23
Άσθμα: Η συγκατοίκηση με γάτες δεν φαίνεται να οξύνει το πρόβλημα στα παιδιά
Υγεία
10/06/2026 - 12:00
Αλκαλικό νερό: Πότε η μόδα του wellness μπορεί να γίνει επικίνδυνη
Υγεία
10/06/2026 - 11:00
ΛΔ Κονγκό: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού Έμπολα ανήλθε σε σχεδόν 600
Επικαιρότητα
10/06/2026 - 10:21
Πώς ο συνδυασμός φρούτων με τσάι μπορεί να δημιουργήσει ασπίδα για την υγεία της καρδιάς
Διατροφή
10/06/2026 - 10:00
Η GSK εξαγοράζει τη Nuvalent έναντι 10,6 δισ. δολαρίων και ενισχύει τη θέση της στον τομέα της ογκολογίας
Pharma News
10/06/2026 - 09:00
EFPIA: Το «κλειδί» για επενδύσεις άνω των 45 δισ. ευρώ στην έρευνα και την ανάπτυξη στη βιοτεχνολογία
Pharma Policy
10/06/2026 - 08:04

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βραβείο εξωστρέφειας από το ΕΒΕΑ στην ELPEN για την εξαγωγική της δραστηριότητα
Pharma News
08/06/2026 - 12:09
ΠΟΕΔΗΝ: Νέες κινητοποιήσεις υγειονομικών την Τετάρτη 10 Ιουνίου για τον αποκλεισμό από τα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 13:52
Γεωργιάδης: «Η βοήθεια των ιδιωτών προς το ΕΣΥ δεν είναι ντροπή, ούτε αδυναμία του κράτους»
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 14:19
Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις σημαντικού υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο της Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 14:59
Θεμιστοκλέους: Στις 3 ώρες και 40 λεπτά ο μέσος χρόνος αναμονής στα επείγοντα
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 17:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo