ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

IARC: Αυξημένη η παγκόσμια επιβάρυνση από τον καρκίνο - Τα κενά στα συστήματα υγείας

Επικαιρότητα
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) που υπάγεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δημοσίευσε τις τελευταίες εκτιμήσεις για την παγκόσμια επιβάρυνση από τον καρκίνο.
Σάββατο, 03/02/2024 - 14:47
— Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
News4Health Team News4Health Team

Ο ΠΟΥ δημοσίευσε επίσης τα αποτελέσματα έρευνας με δεδομένα από 115 χώρες, τα οποία δείχνουν ότι η πλειονότητα των χωρών δεν χρηματοδοτεί επαρκώς τις υπηρεσίες υψηλής προτεραιότητας για τον καρκίνο και την παρηγορητική φροντίδα, ως μέρος της καθολικής υγειονομικής κάλυψης.
Οι εκτιμήσεις της IARC, οι οποίες βασίζονται στις καλύτερες και πιο αξιόπιστες διαθέσιμες πηγές δεδομένων στις χώρες το 2022, υπογραμμίζουν την αυξανόμενη επιβάρυνση του καρκίνου, τον δυσανάλογο αντίκτυπο στους υποεξυπηρετούμενους πληθυσμούς και την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες στον τομέα του καρκίνου παγκοσμίως.

Η παγκόσμια έρευνα του ΠΟΥ για τον καρκίνο δείχνει ότι μόνο το 39% των χωρών που συμμετείχαν κάλυπτε τα βασικά στοιχεία της διαχείρισης του καρκίνου ως μέρος των χρηματοδοτούμενων βασικών υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες, των «πακέτων παροχών υγείας». Μόλις το 28% των συμμετεχουσών χωρών κάλυψε επιπλέον τη φροντίδα για τα άτομα που χρειάζονται παρηγορητική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τον πόνο γενικά και όχι μόνο σε σχέση με τον καρκίνο.

Καρκίνοι πνεύμονα, μαστού και παχέος εντέρου

Οι νέες εκτιμήσεις που είναι διαθέσιμες στο Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Καρκίνου της IARC δείχνουν ότι 10 τύποι καρκίνου αποτελούν συνολικά περίπου τα δύο τρίτα των νέων περιπτώσεων και των θανάτων παγκοσμίως το 2022. Τα δεδομένα καλύπτουν 185 χώρες και 36 καρκίνους.
Ο καρκίνος του πνεύμονα ήταν ο συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως με 2,5 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις που αντιστοιχούν στο 12,4% των συνολικών νέων περιπτώσεων. Ο γυναικείος καρκίνος του μαστού κατέλαβε τη δεύτερη θέση (2,3 εκατομμύρια περιπτώσεις, 11,6%), ακολουθούμενος από τον καρκίνο του παχέος εντέρου (1,9 εκατομμύρια περιπτώσεις, 9,6%), τον καρκίνο του προστάτη (1,5 εκατομμύρια περιπτώσεις, 7,3%) και τον καρκίνο του στομάχου (970 000 περιπτώσεις, 4,9%).

Ο καρκίνος του πνεύμονα ήταν η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο (1,8 εκατομμύρια θάνατοι, 18,7% του συνόλου των θανάτων από καρκίνο), ακολουθούμενος από τον καρκίνο του παχέος εντέρου (900 000 θάνατοι, 9,3%), τον καρκίνο του ήπατος (760 000 θάνατοι, 7,8%), τον καρκίνο του μαστού (670 000 θάνατοι, 6,9%) και τον καρκίνο του στομάχου (660 000 θάνατοι, 6,8%). Η επανεμφάνιση του καρκίνου του πνεύμονα ως του συχνότερου καρκίνου πιθανόν να σχετίζεται με την επίμονη χρήση καπνού στην Ασία.

Υπήρχαν ορισμένες διαφορές ανά φύλο όσον αφορά την επίπτωση και τη θνησιμότητα από το συνολικό σύνολο και για τα δύο φύλα. Για τις γυναίκες, ο συχνότερα διαγνωσμένος καρκίνος και η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο ήταν ο καρκίνος του μαστού, ενώ για τους άνδρες ήταν ο καρκίνος του πνεύμονα. Ο καρκίνος του μαστού ήταν ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες στη συντριπτική πλειονότητα των χωρών (157 από τις 185).

Για τους άνδρες, ο καρκίνος του προστάτη και ο καρκίνος του παχέος εντέρου ήταν ο δεύτερος και ο τρίτος συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος, ενώ ο καρκίνος του ήπατος και ο καρκίνος του παχέος εντέρου ήταν η δεύτερη και η τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο. Για τις γυναίκες, ο καρκίνος του πνεύμονα και ο καρκίνος του παχέος εντέρου ήταν δεύτερος και τρίτος τόσο όσον αφορά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων όσο και των θανάτων.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ήταν ο όγδοος συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως και η ένατη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, αντιπροσωπεύοντας 661 044 νέες περιπτώσεις και 348 186 θανάτους. Είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες σε 25 χώρες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική. Ακόμη και αν αναγνωρίζονται διαφορετικά επίπεδα επίπτωσης, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να εξαλειφθεί ως πρόβλημα δημόσιας υγείας, μέσω της επέκτασης της πρωτοβουλίας του ΠΟΥ για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Οι ανισότητες

Οι παγκόσμιες εκτιμήσεις αποκαλύπτουν εντυπωσιακές ανισότητες στην επιβάρυνση από καρκίνο ανάλογα με την ανθρώπινη ανάπτυξη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον καρκίνο του μαστού. Σε χώρες με πολύ υψηλό δείκτη HDI, 1 στις 12 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της και 1 στις 71 γυναίκες θα πεθάνει από αυτόν. Αντίθετα, σε χώρες με χαμηλό δείκτη HDI- ενώ μόνο μία στις 27 γυναίκες διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της, μία στις 48 γυναίκες θα πεθάνει από αυτόν.

«Οι γυναίκες σε χώρες με χαμηλό δείκτη HDI έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού από ό,τι οι γυναίκες σε χώρες με υψηλό δείκτη HDI, ωστόσο διατρέχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από τη νόσο λόγω της καθυστερημένης διάγνωσης και της ανεπαρκούς πρόσβασης σε ποιοτική θεραπεία», εξηγεί η Δρ Isabelle Soerjomataram, αναπληρώτρια επικεφαλής του κλάδου επιτήρησης του καρκίνου στο IARC.

Η παγκόσμια έρευνα του ΠΟΥ για τα HBPs αποκάλυψε επίσης σημαντικές παγκόσμιες ανισότητες στις υπηρεσίες για τον καρκίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες που σχετίζονται με τον καρκίνο του πνεύμονα ήταν 4-7 φορές πιθανότερο να περιλαμβάνονται σε ένα HBP σε μια χώρα υψηλού εισοδήματος από ό,τι σε μια χώρα χαμηλότερου εισοδήματος. Κατά μέσο όρο, υπήρχε τετραπλάσια πιθανότητα οι υπηρεσίες ακτινοβολίας να καλύπτονται σε ένα HBP μιας χώρας υψηλού εισοδήματος από ό,τι σε μια χώρα χαμηλότερου εισοδήματος. Η μεγαλύτερη διαφορά για οποιαδήποτε υπηρεσία ήταν η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, η οποία είχε 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να συμπεριληφθεί σε ένα HBP μιας χώρας υψηλού εισοδήματος από ό,τι μιας χώρας χαμηλότερου εισοδήματος.

«Η νέα παγκόσμια έρευνα του ΠΟΥ ρίχνει φως στις μεγάλες ανισότητες και την έλλειψη οικονομικής προστασίας για τον καρκίνο σε όλο τον κόσμο, με τους πληθυσμούς, ιδίως στις χώρες με χαμηλότερο εισόδημα, να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα βασικά στοιχεία της φροντίδας για τον καρκίνο», δήλωσε η Δρ Bente Mikkelsen, Διευθύντρια του Τμήματος Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων του ΠΟΥ. «Ο ΠΟΥ, μεταξύ άλλων μέσω των πρωτοβουλιών του για τον καρκίνο, συνεργάζεται εντατικά με περισσότερες από 75 κυβερνήσεις για την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση και την εφαρμογή πολιτικών για την προώθηση της φροντίδας του καρκίνου για όλους. Για την επέκταση αυτού του έργου, απαιτούνται επειγόντως σημαντικές επενδύσεις για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων ανισοτήτων στα αποτελέσματα του καρκίνου».

Αυξημένη η επιβάρυνση το 2050

Πάνω από 35 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου προβλέπονται το 2050, μια αύξηση 77% σε σχέση με τα 20 εκατομμύρια περιστατικά που εκτιμάται ότι θα εμφανιστούν το 2022. Η ταχέως αυξανόμενη παγκόσμια επιβάρυνση από τον καρκίνο αντανακλά τόσο τη γήρανση και την αύξηση του πληθυσμού, όσο και τις αλλαγές στην έκθεση των ανθρώπων σε παράγοντες κινδύνου, αρκετοί από τους οποίους συνδέονται με την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη. Ο καπνός, το αλκοόλ και η παχυσαρκία αποτελούν βασικούς παράγοντες πίσω από την αύξηση της επίπτωσης του καρκίνου, ενώ η ατμοσφαιρική ρύπανση εξακολουθεί να αποτελεί βασικό παράγοντα περιβαλλοντικών παραγόντων κινδύνου.

Όσον αφορά την απόλυτη επιβάρυνση, οι χώρες με υψηλό δείκτη ανάπτυξης αναμένεται να βιώσουν τη μεγαλύτερη απόλυτη αύξηση της επίπτωσης, με επιπλέον 4,8 εκατομμύρια νέα κρούσματα να προβλέπονται το 2050 σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του 2022. Ωστόσο, η αναλογική αύξηση της επίπτωσης είναι πιο εντυπωσιακή στις χώρες με χαμηλό δείκτη HDI (αύξηση 142%) και στις χώρες με μεσαίο δείκτη HDI (99%). Ομοίως, η θνησιμότητα από καρκίνο στις χώρες αυτές προβλέπεται να διπλασιαστεί σχεδόν το 2050.

«Ο αντίκτυπος αυτής της αύξησης δεν θα γίνει ομοιόμορφα αισθητός σε χώρες με διαφορετικά επίπεδα HDI. Εκείνες που διαθέτουν τους λιγότερους πόρους για τη διαχείριση του καρκινικού τους φορτίου θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος του παγκόσμιου καρκινικού φορτίου», λέει ο Δρ Freddie Bray, επικεφαλής του Κλάδου Επιτήρησης του Καρκίνου στο IARC.

«Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου και στη θεραπεία και φροντίδα των καρκινοπαθών, υπάρχουν σημαντικές ανισότητες στα αποτελέσματα της θεραπείας του καρκίνου όχι μόνο μεταξύ περιοχών με υψηλό και χαμηλό εισόδημα στον κόσμο, αλλά και εντός των χωρών. Το πού ζει κάποιος δεν θα πρέπει να καθορίζει αν θα ζήσει. Υπάρχουν εργαλεία που επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στη φροντίδα του καρκίνου και να διασφαλίσουν ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές, ποιοτικές υπηρεσίες. Αυτό δεν είναι απλώς θέμα πόρων, αλλά θέμα πολιτικής βούλησης», λέει ο Δρ Cary Adams, επικεφαλής της UICC - Ένωση για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου.

  • IARC
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Walk for life: Μία συμβολική διαδρομή για όλους στην περίμετρο του ΚΠΙΣΝ
Walk for life: Μία συμβολική διαδρομή για όλους στην περίμετρο του ΚΠΙΣΝ 03 Φεβρουαρίου 2024
Με σημαντικές ομιλίες πέφτει η αυλαία του 8ου ετήσιου συνεδρίου της ΕΛΛΟΚ για τον καρκίνο (live) 04 Φεβρουαρίου 2024
Με σημαντικές ομιλίες πέφτει η αυλαία του 8ου ετήσιου συνεδρίου της ΕΛΛΟΚ για τον καρκίνο (live)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννάκος: «Σφραγίζεται κλινική στη Θεσσαλονίκη που διαφήμιζε ανύπαρκτες ογκολογικές υπηρεσίες»
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 20:18

Γιαννάκος: «Σφραγίζεται κλινική στη Θεσσαλονίκη που διαφήμιζε ανύπαρκτες ογκολογικές υπηρεσίες»

BRCA1 και BRCA2: Πόσο μπορεί να καθυστερήσει με ασφάλεια η προληπτική αφαίρεση ωοθηκών και σαλπίγγων;
Υγεία
28/09/2026 - 15:43

BRCA1 και BRCA2: Πόσο μπορεί να καθυστερήσει με ασφάλεια η προληπτική αφαίρεση ωοθηκών και σαλπίγγων;

Μείωση των θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ κατά 35%
Υγεία
24/09/2026 - 17:58

Μείωση των θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ κατά 35%

Η Astellas Ελλάδος σε ημερίδα στη ΔΕΘ για το σύστημα υγείας και το άμεσο μέλλον του
Pharma News
21/09/2026 - 13:52

Η Astellas Ελλάδος σε ημερίδα στη ΔΕΘ για το σύστημα υγείας και το άμεσο μέλλον του

«Μικρές Ιφιγένειες»: Συμπόσιο στην Αθήνα για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν σιωπηλά τον καρκίνο
Υγεία
18/09/2026 - 15:38

«Μικρές Ιφιγένειες»: Συμπόσιο στην Αθήνα για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν σιωπηλά τον καρκίνο

ΕΛΛΟΚ: Οι ασθενείς αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών για τον καρκίνο
Patient Talk
17/09/2026 - 18:22

ΕΛΛΟΚ: Οι ασθενείς αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών για τον καρκίνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί οι ειδικοί συνιστούν προσοχή στη σχολική τσάντα και τον πόνο στην πλάτη των παιδιών
Health Talk
01/10/2026 - 17:19
Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Χανίων μετά τη δήλωση πρόθεσης παραίτησης 50 γιατρών
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 16:46
Το «ρολόι της ομιλίας» μπορεί να αποκαλύψει τη βιολογική και γνωστική υγεία μας
Υγεία
01/10/2026 - 15:53
Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινάει εμβολιασμός κατά γρίπης και Covid 19
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 15:27
Ανθρώπινη αλυσίδα ζωής για την εθελοντική αιμοδοσία από 1.500 μαθητές στο κέντρο της Κέρκυρας
Υγεία
01/10/2026 - 15:06
Οι εργαζόμενοι στο «Βενιζέλειο» ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των υποδομών του νοσοκομείου
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 14:38
Μητσοτάκης: «Ορόσημο στο 2027 το νέο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 13:53
Έκκληση της CPE για την τιμολόγηση φαρμάκων με βάση την αρχή MFN των ΗΠΑ
Patient Talk
01/10/2026 - 13:06
Θάνατος Μαζωνάκη: «Κανένας από τους δύο γιατρούς δεν ζήτησε να τον συνοδεύσει στο νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
01/10/2026 - 12:29
Πουλής: «Το Medwatch εντόπισε 197 "προβληματικές" δομές υγείας»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 12:12
Social media και έφηβοι: Στο μικροσκόπιο η επιβολή ηλικιακών ορίων και η διαχείριση των κινδύνων
Ψυχική Υγεία
01/10/2026 - 11:47
ΠΣΦ: Οι φυσικοθεραπείες γίνονται μόνο σε αδειοδοτημένα εργαστήρια και δομές υγείας
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 11:19
Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: Προκλήσεις η πρόληψη, η έγκαιρη παρέμβαση και η ολοκληρωμένη φροντίδα
Υγεία
01/10/2026 - 10:53
Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Καρμανδάνειο της Πάτρας από την «Ανοιχτή Αγκαλιά»
Patient Talk
01/10/2026 - 10:31
Περισσότερα από 16.500 τα οφειλόμενα ρεπό σε νοσηλευτές και τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 10:16
Και πέμπτος θάνατος που συνδέεται με το ξέσπασμα της ιλαράς στις ΗΠΑ
Επικαιρότητα
01/10/2026 - 09:58
ΑΜΚΕ «Καρκινάκι»: Με κενά η επιστροφή στο σχολείο για το 31,2% των παιδιών που νόσησαν με καρκίνο
Patient Talk
01/10/2026 - 09:34
Νέες οδηγίες από τον ΠΟΥ για την πρόληψη ασθενειών και διαταραχών που προκύπτουν από τη ζέστη σε συνωστισμούς
Υγεία
01/10/2026 - 09:11
ABBVIE: Θετικά αποτελέσματα από μελέτη φάσης 3 για φάρμακο που αφορά το πολλαπλούν μυέλωμα
Pharma News
01/10/2026 - 08:33
Το 16,8% των εφήβων που έλαβαν φάρμακα GLP-1 εμφάνισε διατροφική ανεπάρκεια
Health Talk
01/10/2026 - 08:09
Η EOO ζητάει σαφείς κανόνες και προστασία των πολιτών από την παραπληροφόρηση για τη χρήση botox
Υγεία
30/09/2026 - 18:38
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Δυναμική δράση της Boehringer Ingelheim Ελλάς στο Σύνταγμα
Pharma News
30/09/2026 - 18:14
Συνεργασία Affidea με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπαίδευση, την έρευνα και την πρόληψη στην υγεία
Υπηρεσίες Υγείας
30/09/2026 - 17:41
ΕΣΘΑ: Στο επίκεντρο οι γονιδιακές θεραπείες για τη θαλασσαιμία και τη δρεπανοκυτταρική νόσο
Υγεία
30/09/2026 - 17:04
ΕΛΛΟΚ: «Η υπόθεση της ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη ξεπερνάει τα όρια του μεμονωμένου περιστατικού»
Patient Talk
30/09/2026 - 16:36
Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα έπειτα από καταγγελίες για κέντρο «εναλλακτικών θεραπειών»
Επικαιρότητα
30/09/2026 - 15:54
Στις 11 Οκτωβρίου το Pink Together για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωσή του καρκίνου του μαστού
Patient Talk
30/09/2026 - 15:11
Νοσοκομείο Κιλκίς: Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την έκθεση 17 εργαζομένων σε αμίαντο
Επικαιρότητα
30/09/2026 - 14:34
Οδικός χάρτης του EMA για την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στην ανάπτυξη φαρμάκων
Pharma Policy
30/09/2026 - 14:12
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Ακόμα ένα δώρο ζωής από ασθενή που κατέληξε στην Α΄ ΜΕΘ
Υγεία
30/09/2026 - 13:37

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η φαρμακευτική BioNTech κλείνει τρία εργοστάσιά της στη Γερμανία - Στον αέρα 1.800 εργαζόμενοι
Pharma News
28/09/2026 - 19:17
Γιαννάκος: «Σφραγίζεται κλινική στη Θεσσαλονίκη που διαφήμιζε ανύπαρκτες ογκολογικές υπηρεσίες»
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 20:18
Από τον «κουμπαρά» με τα πρόστιμα η αναβάθμιση μονάδων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 22:46
Μπορεί το λάδι να εξασφαλίσει καλύτερο ύπνο;
Διατροφή
29/09/2026 - 09:01
EFPIA: Οι εξετάσεις σημαντικό πρώτο βήμα για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 09:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo