ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Growing Healthier Together: Μεγάλη εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στο Άλσος Κηφισιάς

Ψυχική Υγεία
ΠΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ
Η φετινή διοργάνωση εστίασε στην ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην ενίσχυση της κοινοτικής υποστήριξης
Δευτέρα, 08/06/2026 - 13:14
— Photo: ΠΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ
News4Health Team News4Health Team

Το Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη (ΠΟΥ/Ευρώπης), μέσω του Γραφείου του για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα, διοργάνωσε την εκδήλωση Growing Healthier Together, με στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς και με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 6 Ιουνίου 2026, στο Άλσος Κηφισιάς.

Η εκδήλωση φιλοξένησε κυβερνητικούς εκπροσώπους και σημαντικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Αθανάσιος Πλεύρης, η Βουλευτής της ΝΔ, Ζωή Ράπτη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα, Δρ Ζοάο Μπρέντα, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ Αντώνιος Αυγερινός, καθώς και εκπρόσωποι των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

POY EYROPIS 3

Γεωργιάδης: «Εχουμε συγκροτημένο σχέδιο»

«Μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το εθνικό δίκτυο ψυχικής υγείας οργανώνουμε μια σειρά δράσεων σε όλη την Ελλάδα. Μία από αυτές πραγματοποιείται εδώ σήμερα, στον Δήμο Κηφισιάς, με στόχο να ενδυναμώσουμε τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας γενικά στον πληθυσμό, αλλά και ειδικότερα στα παιδιά Είμαι πολύ περήφανος γιατί, μετά από πολλές δεκαετίες, η Ελλάδα παρουσιάζει ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο συντονισμένης δράσης, το οποίο θα φέρει -και ήδη φέρνει- τα πρώτα αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Ευχαριστούμε τον ΠΟΥ για την πολύ καλή μας συνεργασία», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Οι προκλήσεις ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ αυξάνονται. Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα:

  • οι ψυχικές διαταραχές σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 0–19 ετών έχουν αυξηθεί κατά ένα τρίτο τα τελευταία 15 χρόνια,
  • η αυτοκτονία παραμένει η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ ατόμων ηλικίας 15–29 ετών,
  • ένας στους δέκα εφήβους αναφέρει ότι έχει υποστεί εκφοβισμό,
  • ένα στα τέσσερα κορίτσια ηλικίας 15–19 ετών ζει με κάποιο ζήτημα ψυχικής υγείας.

POY EYROPIS 2

Συνολικά, περίπου ένα στα επτά παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια ζει με κάποιο ζήτημα ψυχικής υγείας. Πίσω από κάθε αριθμό βρίσκεται ένας νέος άνθρωπος – μια κόρη, ένας γιος, ένας συμμαθητής ή φίλος – που χρειάζεται κατανόηση, στήριξη και πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας. Η ψυχική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνολικής υγείας και ευεξίας, επηρεάζοντας την ικανότητα των νέων να μαθαίνουν, να αναπτύσσονται και να συμμετέχουν ενεργά στις κοινότητές τους.

Ουσιαστικός ο ρόλος των δήμων

«Οι δήμοι παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες και μέσα στα σχολεία. Για αυτόν τον λόγο, ο Δήμος Κηφισιάς, αφενός φιλοξενεί σήμερα τον ΠΟΥ εδώ στην Κηφισιά, αφετέρου υλοποιεί αρκετά εξειδικευμένα προγράμματα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες δημότες του. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τρεις φορείς, ώστε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στον τομέα της πρόληψης», υπογράμμισε ο κ. Ξυπολυτάς.

Η ενίσχυση της ποιότητας των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και η προαγωγή της ψυχικής ευεξίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες στο πλαίσιο του Δεύτερου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εργασίας 2026–2030. Η ευαισθητοποίηση, η μείωση του στίγματος και η στήριξη των οικογενειών και των κοινοτήτων είναι καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας όλων των παιδιών και εφήβων. Η εκδήλωση Growing Healthier Together συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια.

POY EYROPIS 5

«Προστασία της δημόσιας υγείας»

«Σήμερα, η χώρα μας ενισχύει ουσιαστικά την ανθεκτικότητά της στους τομείς της ψυχικής και της δημόσιας υγείας, με την υποστήριξη του ΠΟΥ, αλλά και τη συμβολή των εθνικών φορέων και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς. Κατά τη θητεία μου ως Υπουργός Υγείας, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ στενά με τον ΠΟΥ για την ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στη χώρα μας. Σήμερα, από τη θέση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, συνεχίζω αυτή τη συνεργασία με στόχο την προαγωγή και την προστασία της ψυχικής υγείας των ασυνόδευτων ανηλίκων, μεταναστών και προσφύγων, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία της δημόσιας υγείας, στην κοινωνική συνοχή και στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.

«Μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκινήσαμε το 2022, σε συνεργασία με τον ΠΟΥ – τότε ήμουν Yφυπουργός Yγείας αρμόδια για την ψυχική υγεία – το Πρόγραμμα για την Ποιότητα της Φροντίδας Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων. Σήμερα, είμαστε πραγματικά περήφανοι και ικανοποιημένοι που βλέπουμε την πορεία εξέλιξής του, καθώς και τη συνολική πρόοδο της Ελλάδας στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και την αυξανόμενη σημασία που αποδίδεται στον τομέα αυτό», δήλωσε η κυρία Ράπτη.

Σχετικά με την εκδήλωση

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η εκδήλωση Growing Healthier Together έφερε κοντά οικογένειες, φροντιστές, παιδιά και εφήβους, καθώς και εθνικούς και τοπικούς φορείς, σε ένα ανοιχτό και συμπεριληπτικό περιβάλλον. Η φετινή διοργάνωση εστίασε στην ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην ενίσχυση της κοινοτικής υποστήριξης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 30 φορείς, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της κεντρικής και τοπικής διοίκησης, επαγγελματιών υγείας, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και φορέων εκπαίδευσης και κοινωνικών υπηρεσιών.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Όλοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν ενημερωτικά περίπτερα των συμμετεχόντων φορέων, να λάβουν μέρος σε διαδραστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, εφήβους και οικογένειες, καθώς και να συνομιλήσουν με επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Παράλληλα, διατέθηκε ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για διαθέσιμες υπηρεσίες και δομές υποστήριξης ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.

POY EYROPIS 4

«Ο ΠΟΥ/Ευρώπης, μέσω του Γραφείου του για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα, στηρίζει ενεργά την Ελλάδα, καθώς και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ, στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μέρος αυτής της προσπάθειας και αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας με τις εθνικές αρχές και τους τοπικούς φορείς για την προώθηση αποτελεσματικών και τεκμηριωμένων παρεμβάσεων στην κοινότητα. Μέσα από στενή συνεργασία με τις εθνικές αρχές, ο ΠΟΥ υποστηρίζει παρεμβάσεις υψηλής ποιότητας για την ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση. Στόχος παραμένει η πρόσβαση όλων των παιδιών και εφήβων σε ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας», υπογράμμισε ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα, Δρ Ζοάο Μπρέντα.

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • ΠΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ
  • ΚΗΦΙΣΙΑ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αεροφοβία: Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να την διαχειριστείτε και να την ξεπεράσετε
Αεροφοβία: Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να την διαχειριστείτε και να την ξεπεράσετε 08 Ιουνίου 2026
Η κακή ποιότητα ύπνου στην παιδική ηλικία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στην εφηβεία 09 Ιουνίου 2026
Η κακή ποιότητα ύπνου στην παιδική ηλικία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στην εφηβεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση στην Πάτρα για τα ρευματικά νοσήματα - Ανοιχτός διάλογος ασθενών και ειδικών στις 14 Οκτωβρίου
Patient Talk
09/10/2026 - 21:17

Εκδήλωση στην Πάτρα για τα ρευματικά νοσήματα - Ανοιχτός διάλογος ασθενών και ειδικών στις 14 Οκτωβρίου

Όταν οι πρωτεΐνες «διπλώνουν» λάθος: Εκδήλωση στην Αθήνα για τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και τις νέες θεραπείες
Υγεία
09/10/2026 - 00:14

Όταν οι πρωτεΐνες «διπλώνουν» λάθος: Εκδήλωση στην Αθήνα για τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και τις νέες θεραπείες

Νίκος Παπανδρέου και Τιμ Κουκ συνομίλησαν για την ψυχική υγεία και την ασφάλεια των ανηλίκων
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 09:37

Νίκος Παπανδρέου και Τιμ Κουκ συνομίλησαν για την ψυχική υγεία και την ασφάλεια των ανηλίκων

Τριήμερη επιστημονική εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΑΠΘ
Υγεία
21/09/2026 - 10:48

Τριήμερη επιστημονική εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΑΠΘ

Η Sarantis Health & Care επενδύει στις συνεργασίες και στο μέλλον του ελληνικού φαρμακείου
Pharma News
09/07/2026 - 00:07

Η Sarantis Health & Care επενδύει στις συνεργασίες και στο μέλλον του ελληνικού φαρμακείου

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η ψυχική υγεία των νέων μπορεί να κοστίσει στην ΕΕ 1,68 τρισ. ευρώ έως το 2033
Ψυχική Υγεία
08/07/2026 - 12:00

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η ψυχική υγεία των νέων μπορεί να κοστίσει στην ΕΕ 1,68 τρισ. ευρώ έως το 2033

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρώτα κρούσμα Έμπολα και στη Νιγηρία - Έντονος ο φόβος για εξάπλωση του ιού στη χώρα
Επικαιρότητα
22/10/2026 - 00:07
Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την πώληση τριών συμπληρωμάτων διατροφής
Pharma Policy
21/10/2026 - 20:21
Σπλαχνικό λίπος: Ο «κρυφός» παράγοντας που επηρεάζει την καρδιά και τον μεταβολισμό
Health Talk
21/10/2026 - 19:44
5ο Διεθνές Wellbeingr Forum: Ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις για την ψυχική υγεία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής
Ψυχική Υγεία
21/10/2026 - 18:58
Νέα εργαλεία παρατήρησης των αυξανόμενων κινδύνων από την ακραία ζέστη που απειλούν έγκυες, νεογνά και παιδιά
Πολιτική Υγείας
21/10/2026 - 18:26
Τροποποιείται ο πίνακας εξετάσεων βιοδεικτών για διαφορετικούς τύπους καρκίνου με απόφαση Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
21/10/2026 - 17:38
Οι νέες τεχνολογίες σύμμαχοι ενάντια στον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής
Health Talk
21/10/2026 - 17:11
Βήμα εξέλιξης για το σωματείο «Καλυψώ» - Διευρύνει τη δράση του σε όλους τους ανθρώπους με δερματικές παθήσεις
Patient Talk
21/10/2026 - 16:47
Η Curity Pharma ξεκινά η διάθεση των πρώτων προϊόντων της φαρμακευτικής κάνναβης και στην ελληνική αγορά
Pharma News
21/10/2026 - 16:24
Κιρκάδια κατάθλιψη: Συνδέεται με το βιολογικό ρολόι και "ακούει" πιο δύσκολα στα αντικαταθλιπτικά
Ψυχική Υγεία
21/10/2026 - 16:02
Σε κώμα νοσηλεύεται στο Τζάνειο 21χρονη από την Πάρο - Είχε κάνει χρήση άγνωστης ουσίας
Επικαιρότητα
21/10/2026 - 15:39
Η έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων στη Βουλγαρία οδηγεί χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
21/10/2026 - 15:23
Άσκηση και υγιές βάρος: Τα δύο «όπλα» μας απέναντι στον καρκίνο του μαστού
Pharma News
21/10/2026 - 14:53
Με ροζ χρώμα θα φωταγωγηθεί το νοσοκομείο Παπανικολάου στο πλαίσιο δράσεων για τον καρκίνο του μαστού
Υγεία
21/10/2026 - 14:38
Καρκίνος του πνεύμονα: Ουσία από κρεμμύδια και εσπεριδοειδή επιβραδύνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων
Υγεία
21/10/2026 - 14:21
Αδυναμίες στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ εντόπισε το Ελεγκτικό Συνέδριο
Πολιτική Υγείας
21/10/2026 - 14:02
Πώς να σταματήσετε να έχετε συνεχώς προβλήματα με τα δόντια σας - Έξι μυστικά για υγιές χαμόγελο
Health Talk
21/10/2026 - 13:18
Καρκίνος του μαστού: Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και οι νέες θεραπείες
Υγεία
21/10/2026 - 13:04
Χυμός κράνμπερι: Πώς μπορεί να συμβάλει στην προστασία των δοντιών
Υγεία
21/10/2026 - 13:00
Ο αναβαθμισμένος ρόλος των εξετάσεων αίματος στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου
Υγεία
21/10/2026 - 12:00
Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή του AI: Διάγνωση ακόμα και έξι χρόνια νωρίτερα αλλά και "τυφλά σημεία"
Digital Health
21/10/2026 - 11:37
Η απώλεια μόλις 5% του βάρους μετά τα 50 μπορεί να προσφέρει σημαντική προστασία στην καρδιά
Υγεία
21/10/2026 - 11:00
Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ δεν έχει τελικά σκλήρυνση κατά πλάκας - Γιατί είναι δύσκολη η διάγνωση της νόσου
Υγεία
21/10/2026 - 10:00
Γρίπη: Ανησυχία στις ΗΠΑ για νέα μετάλλαξη του H1N1 – Έκκληση για εμβολιασμό από την ηλικία των 6 μηνών
Υγεία
21/10/2026 - 09:00
Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας: Διαρκής πρόκληση για το σύστημα υγείας η αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου
Υγεία
21/10/2026 - 07:28
Μήνας γεμάτος δράσεις για την «Απεριόριστη Ανάσα» ο Σεπτέμβριος - Ο τελικός απολογισμός
Patient Talk
21/10/2026 - 03:41
Νέα δράση του ΕΕΣ για τον καρκίνο του μαστού την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στο Σύνταγμα
Υγεία
21/10/2026 - 00:06
Κινέζοι ερευνητές ανέπτυξαν απλή και αποτελεσματική μέθοδο απομάκρυνσης μικροπλαστικών από το νερό
Διατροφή
20/10/2026 - 22:21
Σε ποιους φορείς παιδικής φροντίδας και υγείας θα κατευθυνθούν τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου του ΑΝΤ1
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 21:04
Δέηση Ελπιδοφόρου υπέρ υγείας του Πάπα Λέοντα: «Να του χαρίσει ο Θεός πλήρη ίαση και μακροημέρευση»
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 20:39

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/10/2026 - 11:00
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν ανακτούν τη γεύση τους μετά από νόσηση με Covid
Υγεία
20/10/2026 - 13:00
Κόπωση συμπόνιας: Γιατί εξαντλούμαστε συναισθηματικά όταν φροντίζουμε συνεχώς τους άλλους
Ψυχική Υγεία
19/10/2026 - 15:00
Σε ποιους φορείς παιδικής φροντίδας και υγείας θα κατευθυνθούν τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου του ΑΝΤ1
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 21:04
Αγαπηδάκη: Κέντρα Μαστού στα δημόσια νοσοκομεία για «ολοκληρωμένη θεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη»
Πολιτική Υγείας
19/10/2026 - 15:25
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo