Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Β. Κικίλιας για το νέο κοροναϊό

78 0

Στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το νέο κοροναϊό συμμετέχει ο Υπουργός Υγείας.


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορονοϊό COVID-19. 

Το Συμβούλιο ξεκινάει στις 11πμ ώρα Ελλάδας και θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του κορονοϊού καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη-μέλη.

Στόχος του Συμβουλίου είναι η ενίσχυση της συνεργασία των κρατών-μελών για έκτακτες καταστάσεις όπου απαιτείται ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προπαρασκευαστικών μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ Janez Lenarčič  και η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας κα Στέλλα Κυριακίδου.

«Καθώς ο κοροναϊός πλήττει όλο και περισσότερες χώρες, ο συντονισμός και η συνεργασία πρέπει να είναι ο κύριος στόχος μας. Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε αυτή την επιδημία», έγραψε στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Janez Lenarčič που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Newsroom