ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβαθμίζονται Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με συμφωνία Υπ. Υγείας - ΤΑΙΠΕΔ

Πολιτική Υγείας
Αναβαθμίζονται Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με συμφωνία Υπ. Υγείας - ΤΑΙΠΕΔ
Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα υπέγραψαν σήμερα Τρίτη (18/10) με τον εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας.
Τρίτη, 18/10/2022 - 14:54
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα παρουσία των γενικών γραμματέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο οι διοικητές των 7 ΥΠΕ υπέγραψαν τις σχετικές συμφωνίες με το ΤΑΙΠΕΔ για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και την αναβάθμιση όλων των ΤΕΠ της χώρας ύψους περίπου 700 εκ. ευρώ.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε: "Από το Ταμείο Ανάκαμψης θα προέλθουν περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ και είναι χρήματα τα οποία άμεσα θα δείξουν αποτέλεσμα στην αναβάθμιση όλων των δομών υγείας, οπότε και ο πολίτης από την πλευρά του θα μπορεί να βλέπει ανακαινισμένα νοσοκομεία, και ανακαινισμένα κέντρα υγείας.

Οι δομές υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας άντεξαν. Το εθνικό μας σύστημα υγείας, χάρις στην προσπάθεια των γυναικών και ανδρών που υπηρετούν, προσπάθησε και κατάφερε να ανταπεξέλθει σε μια πολύ δύσκολη πανδημία. Και πλέον με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν για την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό αντιστοίχως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διασφαλίσει τους πόρους και για την αναβάθμιση στην υλικοτεχνική των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει την πλήρη τεχνογνωσία προκειμένου να μπορέσει να οδηγήσει εις πέρας τους διαγωνισμούς, οι οποίοι απαιτούνται. Είναι το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης που ολοκληρώνεται το 2025, άρα άμεσα μέσα στην επόμενη τριετία, θα μπορούμε να δούμε τις παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα, την παρεχόμενη υπηρεσία ποιότητας υγείας στους πολίτες".

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε: "Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα για την αναβάθμιση των νοσοκομείων. Για τα νοσοκομεία έχουμε 317 εκατομμύρια εύρω για αλλαγές στη δομή και για τον εξοπλισμό τους και αυτό βοηθά πολύ, γιατί πολλά από τα νοσοκομεία μας είναι παλιά. Επίσης, όλα λίγο πολύ θέλουν συντήρηση σε θαλάμους, ιατρεία, τουαλέτες. Έχουμε δουλέψει με όλους τους διοικητές των ΥΠΕ και όλα τα νοσοκομεία, για να μπορέσουμε να έχουμε μια ακριβή άποψη για τα έργα που έχουν προτεραιότητα. Θα ξεκινήσουμε από τα ΤΕΠ, που είναι το τμήμα που πονάει τους περισσότερους Έλληνες πολίτες στη πιο κρίσιμη ώρα, όταν χρειάζονται άμεση και σωστή εξυπηρέτηση. Αλλάζοντας λοιπόν τη δομή των ΤΕΠ θα έχουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας και πολύ πιο ικανοποιημένους ανθρώπους, τόσο τους ασθενείς που προσέρχονται στα τμήματα όσο και το προσωπικό. Με το Ταμείο Ανάκαμψης, τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν στα επόμενα 2-3 χρόνια. Πολίτες και προσωπικό θα είναι ευχαριστημένοι με τις αλλαγές του συστήματος υγείας στην Ελλάδα, ένα σύστημα που είναι πραγματικά καλό και γίνεται ακόμα καλύτερο".

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης ανέφερε: "Είναι μια ημερομηνία ορόσημο, καθότι θεσμοθετούμε τις σχέσεις μεταξύ μας για ένα μεγάλο εθνικό σκοπό. Πρέπει να τονίσουμε ότι είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει από την Πολιτεία στην Ελληνική Επικράτεια και στο ελληνικό σύστημα Υγείας μετά την ίδρυση του ΕΣΥ. Συνεπώς είναι ζωτικό να πετύχουμε το σκοπό αυτό, καθότι οι υποδομές άντεξαν όντως στην πανδημία, αλλά είναι κοινώς αναγνωρισμένο ότι πρέπει να αναβαθμιστούν. Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη αλλά και η κατασκευή των παρεμβάσεων σε πλήθος δομών υγείας της χώρας.

Έχουμε ένα εργαλείο χρηματοδοτικό το οποίο λέγεται Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο χρηματοδοτεί και τη, τα οποία θα μελετήσουμε.

Είναι πολύ σημαντικό ότι οι ΥΠΕ έχουν κάνει αρκετή δουλειά στην διαδικασία της τεχνικής καταγραφής των αναγκών τους και μέσω της σημερινής επισημοποίησης της μεταξύ μας σχέσης είμαστε βέβαιοι πως πολύ γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα. Θέλω να σας πω ότι έχουμε δουλέψει εκτενώς με όλες τις υπηρεσίες σας, με τους Γενικούς Γραμματείς σας, με εσάς τους ίδιους, όπως γνωρίζετε, και τον τελευταίο μήνα συνεργαζόμαστε έντονα και με όλους τους Διοικητές, ούτως ώστε να μπορέσουμε γρήγορα αφενός να έχουμε μελετητικό έργο, και αφετέρου όπου υπάρχει έτοιμη μελέτη να μπορέσουμε, να προκηρύξουμε άμεσα διαγωνισμούς.

Θέλω να σας πω ότι το ΤΑΙΠΕΔ, όπως το είπατε κύριε Υπουργέ, έχει την κατάρτιση, έχει το στελεχιακό δυναμικό και έχει μία ομάδα μελετητών από τον Διαγωνισμό για Συμφωνίες Πλαίσιο για μελετητές που διενήργησε. Είναι η πρώτη φορά που το ΤΑΙΠΕΔ ενεργοποιεί ένα μεγάλο framework όπως το προαναφερθέν, για να μπορέσει γρήγορα να μελετά τα έργα τα οποία θα ανατεθούν.

Θα ήθελα ακόμη να τονίσω ότι έχουμε και το διττό ρόλο σε αυτή τη σχέση, να διασφαλίσουμε ότι τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης θα οδηγήσουν σε ποιοτικές υπηρεσίες και αυτό είναι και το ζητούμενο, όπως είπε και η αναπληρώτρια, ούτως ώστε στο τέλος αυτής της πορείας, που είναι 31/12/2025, οι υποδομές να είναι πολύ πιο μπροστά από το σημείο που τις έχουμε παραλάβει".

Τελευταία τροποποίηση στις 18/10/2022 - 15:10
  • ΤΑΙΠΕΔ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΓΚΑΓΚΑ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσακρής για κορονοϊό: Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει ανοσία της αγέλης - Τι είπε για την long covid
Τσακρής για κορονοϊό: Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει ανοσία της αγέλης - Τι είπε για την long covid 18 Οκτωβρίου 2022
Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο τα ραντεβού στον προσωπικό γιατρό 19 Οκτωβρίου 2022
Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο τα ραντεβού στον προσωπικό γιατρό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 20:42

Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»

Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39

Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί
Πολιτική Υγείας
14/03/2026 - 09:00

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για 12.000 επαγγελματίες υγείας - Αιτήσεις έως και 21 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
12/03/2026 - 18:19

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για 12.000 επαγγελματίες υγείας - Αιτήσεις έως και 21 Μαρτίου

Προσφυγή στο ΣτΕ από την ΕΑΕ κατά της απόφασης για την ειδικότητα της «Νευροεπεμβατικής Ιατρικής»
Πολιτική Υγείας
04/03/2026 - 19:19

Προσφυγή στο ΣτΕ από την ΕΑΕ κατά της απόφασης για την ειδικότητα της «Νευροεπεμβατικής Ιατρικής»

«ΡΙΣΠΕΚΤ στο σώμα σου»: Εθνικό Πρόγραμμα για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητριών σε προϊόντα υγιεινής περιόδου
Πολιτική Υγείας
02/03/2026 - 12:12

«ΡΙΣΠΕΚΤ στο σώμα σου»: Εθνικό Πρόγραμμα για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητριών σε προϊόντα υγιεινής περιόδου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΕΣ και ΠΑΕ Ατρόμητος απέστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά του bullying
Ψυχική Υγεία
17/03/2026 - 03:42
Υβριδική ημερίδα «ΦροντίΖΩ Αλλιώς» αφιερωμένη στους περιθάλποντες ατόμων με άνοια
Επικαιρότητα
17/03/2026 - 00:03
ΠΟΥ: Έξι νοσοκομεία του Ιράν έχουν εκκενωθεί - Αντέχει το σύστημα υγείας
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 23:17
Εργαζόμενοι στον ΕΟΠΑΕ: «Ακόμα ένα βήμα διάλυσης των κοινοτήτων και της απεξάρτησης»
Ψυχική Υγεία
16/03/2026 - 22:33
ΕΟΔΥ: Ο εμβολιασμός παραμένει κρίσιμος παράγοντας για την αντιμετώπιση της ιλαράς στην Ευρώπη
Υγεία
16/03/2026 - 21:44
Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 20:42
Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και θεραπεία
Health Talk
16/03/2026 - 20:14
ΕΟΟ: Στις 20 Μαρτίου το 2ο Οδοντιατρικό Forum σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Health Talk
16/03/2026 - 19:57
Το Ωνάσειο στο επίκεντρο της εκπαίδευσης στην ανοσολογία μεταμοσχεύσεων
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 19:23
Δράση για την ανδρική αντισύλληψη: Γιγαντιαίο προφυλακτικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και βάφλες σε σχήμα πέους
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 18:42
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στο Ελσίνκι για την συνάντηση με την Κοινοπραξία EU4MEDTECH
Patient Talk
16/03/2026 - 18:07
Ανοιχτή δράση του ΕΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 17:34
Διαδικτυακή εκδήλωση της ΕΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου και τους ασθενείς με άπνοια
Health Talk
16/03/2026 - 17:13
ΠΟΕΔΗΝ: Κάλεσμα σε πανυγειονομική κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Μαρτίου
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 16:38
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ερευνητές εντόπισαν διαδικασία κυτταρικού θανάτου που παίζει ρόλο στην καταστροφή των νευρώνων
Υγεία
16/03/2026 - 16:06
Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας: Μόλις τέσσερα από τα 288 φαρμακεία έχουν εκτελέσει συνταγές ΦΥΚ
Pharma Policy
16/03/2026 - 15:42
Στίγμα, το πρώτο «πεδίο μάχης» κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
16/03/2026 - 15:14
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Σειρά εργαλείων από τη Samsung για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 15:03
Μαζί τους (και) το Πάσχα: Στήριξη στα παιδιά που ζουν σε δομές προστασίας και φιλοξενίας
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 14:41
Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22
Πως τα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να μετατραπούν σε φάρμακο για το Πάρκινσον
Υγεία
16/03/2026 - 13:58
TraceMap: Η νέα πλατφόρμα AI της ΕΕ για την ανίχνευση νοθείας και κινδύνων στα τρόφιμα
Digital Health
16/03/2026 - 13:39
Τι μπορούμε να μάθουμε από τις γάτες για τον καρκίνο
Pet
16/03/2026 - 13:30
Γρίπη της περιόδου: Τι είναι και πώς μπορείτε να τη διαχειριστείτε
Υγεία
16/03/2026 - 12:32
Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να στερήσει σύντομα ζωτικής σημασίας φάρμακα
Pharma Policy
16/03/2026 - 12:00
Εφαρμογή για smartphone υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης
Digital Health
16/03/2026 - 11:30
«Σημαντικό βήμα» προς τη δημιουργία εξέτασης αίματος για την ανίχνευση όγκων στον εγκέφαλο
Υγεία
16/03/2026 - 10:32
Η χρήση chatbots τεχνητής νοημοσύνης ρίχνει λάδι στη φωτιά της παραληρηματικής σκέψης
Ψυχική Υγεία
16/03/2026 - 09:44
Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39
Αυξάνεται το κάπνισμα και το άτμισμα στους εφήβους της χώρα μας - Οι κίνδυνοι
Υγεία
16/03/2026 - 08:27

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί
Πολιτική Υγείας
14/03/2026 - 09:00
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σε επιφυλακή η Ευρώπη για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων
Pharma Policy
14/03/2026 - 08:21
Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39
Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Σειρά εργαλείων από τη Samsung για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 15:03
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo