ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμβόλιο AstraZeneca: Σε ποιες ηλικίες χορηγείται στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο

Πολιτική Υγείας
Εμβόλιο AstraZeneca: Σε ποιες ηλικίες χορηγείται στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο
Παρά τη σύσταση του EMA να μην μπουν ηλικιακοί περιορισμοί για τα άτομά που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca, αρκετές χώρες της Ε.Ε. κάνουν τροποποιήσεις.
Παρασκευή, 09/04/2021 - 12:51
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Οι ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη έχουν δηλώσει ότι φαίνεται όλο και πιο πιθανό τα αρκετά σπάνια επεισόδια θρόμβων του αίματος να συνδέονται με το εμβόλιο AstraZeneca.

Ωστόσο, τόσο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) όσο και ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισαν ότι για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των πιθανών βλαβών του.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όταν είχαν χορηγηθεί λίγο περισσότερες από 20 εκατομμύρια δόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, 79 άτομα είχαν υποστεί σπάνιους θρόμβους αίματος και 19 είχαν πεθάνει. 13 γυναίκες και 6 άνδρες. Έντεκα από τους θανάτους ήταν σε άτομα κάτω των 50 ετών και τρία κάτω των 30 ετών. Και οι 79 περιπτώσεις εμφανίστηκαν μετά από μια πρώτη δόση του εμβολίου. Μέχρι το ίδιο σημείο, τα εμβόλια COVID-19 εκτιμάται ότι έχουν σώσει περίπου 6.000 ζωές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο EMA και ο MHRA έχουν επεκτείνει τις συμβουλές τους σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας, σημειώνοντας ότι οι σπάνιοι θρόμβοι αίματος σχετίζονται με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων και έτσι να προσέχουν για σχετικά συμπτώματα όπως συνεχείς πονοκεφάλους ή μώλωπες σε διαφορετικά σημεία από το σημείο της ένεσης. Είναι σημαντικό ότι κανένας οργανισμός δεν θα μπορούσε να εντοπίσει συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου – όπως το φύλο ή η ηλικία – από τα δεδομένα τους και, ως εκ τούτου, δεν συνέστησε συγκεκριμένα μέτρα, όπως περιορισμούς ηλικίας.

Οι χώρες αλλάζουν τις οδηγίες τους για το εμβόλιο της AZ

Παρά τις συστάσεις, όμως, από τον EMA , πολλές χώρες έχουν τροποποιήσει τις οδηγίες αναφορικά με τις ηλικιακές ομάδες που πρέπει να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Μεικτή Επιτροπή Εμβολίων και Ανοσοποίησης (JCVI) ζύγισε τους κινδύνους και τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca για διάφορες ηλικιακές ομάδες. Έκανε μια ανεξάρτητη σύσταση ότι θα ήταν προτιμότερο να προσφέρει ένα εναλλακτικό εμβόλιο στους κάτω των 30 ετών, δεδομένου ότι ο κίνδυνος σοβαρής ασθένειας από COVID-19, όπως η εισαγωγή στην εντατική περίθαλψη, είναι χαμηλός όταν ο επιπολασμός του κοροναϊού είναι σχετικά χαμηλός.

Ο EMA σημείωσε ότι τα κράτη της ΕΕ πρέπει τώρα να λάβουν τις δικές τους ανεξάρτητες αποφάσεις σχετικά με τη χρήση του εμβολίου, με βάση το τοπικό καθεστώς COVID-19. Πολλοί, όμως, είχαν ήδη εισαγάγει αρκετά σημαντικούς προληπτικούς περιορισμούς στο εμβόλιο εν αναμονή της αξιολόγησης του EMA, περιορίζοντας τη χρήση του αυστηρά στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης, η χρήση του εμβολίου AstraZeneca διακόπηκε εντελώς πριν από την ανακοίνωση του EMA.

Δεδομένης της άποψης του EMA ότι δεν απαιτούνται περιορισμοί ηλικίας, θα μπορούσε να αναμένεται ότι αυτοί οι περιορισμοί ηλικίας θα χαλαρώσουν τώρα για να διευρύνουν την πιθανή κάλυψη του εμβολίου. Ασφαλώς, ο υψηλός επιπολασμός της COVID-19 σε πολλά κράτη της ΕΕ, καθώς και η αργή ανάπτυξη εμβολίων από την ήπειρο σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο, φαίνεται να κάνουν μια λιγότερο αυστηρή κρίση, παρόμοια με αυτή του JCVI, πιο επιτακτική.

Ωστόσο, υπάρχουν πρώιμες ενδείξεις ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Το Βέλγιο και η Γαλλία αποφάσισε να δώσει το εμβόλιο στους άνω των 55, η Ιταλία μόνο στους άνω των 60 ετών, η Φινλανδία και η Σουηδία στους άνω των 65 . Επιπλέον, η Γερμανία έχει καταφύγει στην ανάμειξη εμβολίων για να αποφύγει τη χορήγηση δεύτερων δόσεων εμβολίου AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι άτομα που δεν εμφάνισαν τους σπάνιους θρόμβους αίματος μετά την πρώτη δόση βρίσκονται σε κίνδυνο μετά τη δεύτερη.

Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Ειδικότερα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει μετά τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ότι στις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca περιλαμβάνονται τα πολύ σπάνια περιστατικά θρόμβων αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια.

Όπως ανακοίνωσε χθες (8/4) η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, «αναμένουμε την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα, το αργότερο μέχρι αύριο, για να υπάρξουν περαιτέρω τοποθετήσεις».

Σύμφωνα με την ίδια δε, η ανακοίνωση του EMA ήταν σαφής πως τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τις τυχόν παρενέργειες.

Οι αποφάσεις χωρών για το εμβόλιο της AstraZeneca

Αυστραλία: Θα συνεχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμού με τον πυροβολισμό παρά το κρούσμα πήξης του αίματος που αναφέρθηκε στις 2 Απριλίου, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας στις 3 Απριλίου.

Αυστρία: Επανεκκίνησε τη χορήγηση του.

Βουλγαρία: Επανεκκίνησε τους εμβολιασμούς από τις 19 Μαρτίου.

Κύπρος: Επανεκκίνησε τους εμβολιασμούς στις 19 Μαρτίου.

Καναδάς: Σταμάτησε να προσφέρει εμβόλιο σε άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών και προχωράει μια νέα ανάλυση των οφελών και των κινδύνων της εμβολίουμε βάση την ηλικία και το φύλο.

Γαλλία: Εγκρίθηκε η συνέχιση της χρήσης του εμβολίου στις 19 Μαρτίου, αλλά είπε ότι πρέπει να χορηγείται μόνο σε άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω.

Φινλανδία: Επανεκκίνησε το εμβόλιο AstraZeneca από τις 29 Μαρτίου, αλλά θα το δώσει μόνο σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Γεωργία: Έχει περιορίσει τη χρήση του εμβολίου μετά το θάνατο μιας νοσοκόμας από αναφυλακτικό σοκ και οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν μόνο σε πλήρη ιατρικά κέντρα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS στις 19 Μαρτίου.

Γερμανία: Από τις 31 Μαρτίου, η Γερμανία περιόρισε τη χρήση του εμβολίου σε άτομα άνω των 60 ετών και σε ομάδες υψηλής προτεραιότητας, μετά από περαιτέρω αναφορές για σπάνια διαταραχή του αίματος του εγκεφάλου. Την 1η Απριλίου, η επιτροπή εμβολίων της Γερμανίας συνέστησε ότι τα άτομα κάτω των 60 ετών που είχαν μια πρώτη δόση του εμβολίου astraZeneca θα πρέπει να λάβουν ένα διαφορετικό εμβόλιο για τη δεύτερη δόση τους.

Ισλανδία: Επανεκκίνησε τη χορήγηση στις 25 Μαρτίου μετά την αναστολή του στις 11 Μαρτίου.

Ινδονησία: Επανεκκίνησε χρησιμοποιώντας το εμβόλιο στις 22 Μαρτίου, αλλά προειδοποίησε κατά της χρήσης του εμβολίου σε άτομα με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Ιρλανδία: Επανεκκίνησε τη χορήγηση μετά τη σύσταση του EMA.

Ιταλία: Επανεκκίνησε τη χορήγηση στις 19 Μαρτίου και θα το χορηγούν στους άνω των 60 ετών

Λετονία: Επανεκκίνησε τη χορήγηση από τις 19 Μαρτίου.

Λιθουανία: Επανεκκίνησε τη χορήγηση στις 19 Μαρτίου.

Ολλανδία: Επί του παρόντος χρησιμοποιεί το εμβόλιο μόνο για τους άνω των 60 ετών.

Βόρεια Μακεδονια: Ο υπουργός Υγείας Βένκο Φιλίπτσε δήλωσε στις 31 Μαρτίου ότι τα εμβόλια της ΑstraZeneca θα περιοριστούν σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών ως προληπτικό μέτρο.

Ρουμανία: Επανεκκίνησε η χορήγηση μετά την αξιολόγηση του EMA μετά την προσωρινή διακοπή του εμβολιασμού ατόμων με μία παρτίδα του εμβολίου στις 11 Μαρτίου.

Νότια Κορέα: Ο Πρόεδρος Μουν Τζε-ιν έλαβε το εμβόλιο στις 23 Μαρτίου εν όψει ταξιδιού στο εξωτερικό, καθώς η χώρα εμβολιάζει ηλικιωμένους πολίτες και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Ισπανία: Η Ισπανία δήλωσε στις 30 Μαρτίου ότι θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο για άτομα ηλικίας 55-65 ετών και μια ημέρα αργότερα δήλωσε ότι θα επεκτείνει τον εμβολιασμό σε βασικούς εργαζόμενους ηλικίας άνω των 65 ετών.

Σουηδία: Επανεκκίνησε τη χρήση του εμβολίου στις 25 Μαρτίου για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, αλλά ισχύουν περιορισμοί για σουηδούς κάτω των 65 ετών.

Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε τη χρήση στις 15 Μαρτίου, με τον Πρωθυπουργό Πρέιγουθ Τσαν-ότσα να είναι ο πρώτος που εμβολιάστηκε, μετά την καθυστέρηση της κυκλοφορίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Καμερούν: Δε θα χορηγήσει το εμβόλιο που είχε προγραμματιστεί να λάβει στις 20 Μαρτίου στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος ανταλλαγής εμβολίων COVAX, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Δανία: Θα παρατείνει την αναστολή της χορήγησης κατά τρεις εβδομάδες εν αναμονή περαιτέρω ερευνών μετά τη λήξη της παύσης δύο εβδομάδων στις 25 Μαρτίου. Μια τοπική έρευνα έδειξε ότι ένας στους τρεις Δανούς θα αρνιόταν να κάνει το εμβόλιο.

Νορβηγία: Η Νορβηγία θα καθυστερήσει να αποφασίσει σχετικά με τη χρήση του εμβολίου, με την απόφαση να αναμένεται μέχρι τις 15 Απριλίου.

Πληροφορίες: theconversation, Reuters

Τελευταία τροποποίηση στις 09/04/2021 - 13:42
  • ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
  • EMA
  • ASTRAZENECA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολιτική Προστασία: Πλήρης διαφάνεια στο διαγωνισμό προμήθειας των self test
Πολιτική Προστασία: Πλήρης διαφάνεια στο διαγωνισμό προμήθειας των self test 08 Απριλίου 2021
Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνιστά τη χρήση του εμβολίου της AsrtraZeneca στους άνω των 30 09 Απριλίου 2021
Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνιστά τη χρήση του εμβολίου της AsrtraZeneca στους άνω των 30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περισσότερες κοινές δράσεις αναλαμβάνουν EMA EISMEA για την επιτάχυνση της καινοτομίας στην υγεία
Pharma Policy
16/07/2026 - 17:01

Περισσότερες κοινές δράσεις αναλαμβάνουν EMA EISMEA για την επιτάχυνση της καινοτομίας στην υγεία

Εγκρίθηκε νέα συνδυαστική θεραπεία από την ΕΕ για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Pharma Policy
08/07/2026 - 16:26

Εγκρίθηκε νέα συνδυαστική θεραπεία από την ΕΕ για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης

Ο EMA επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης νέου φαρμάκου για τον μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος
Pharma Policy
07/07/2026 - 16:32

Ο EMA επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης νέου φαρμάκου για τον μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος

Εμβόλια και νέα φάρμακα που έλαβαν θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ
Pharma Policy
01/07/2026 - 15:49

Εμβόλια και νέα φάρμακα που έλαβαν θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ

Επτά βραβεία στην AstraZeneca για την εταιρική της κουλτούρα
Pharma News
25/06/2026 - 14:14

Επτά βραβεία στην AstraZeneca για την εταιρική της κουλτούρα

Νέες συστάσεις από τον EMA για το βαλπροϊκό οξύ και το εμβόλιο κατά του chikungunya
Pharma Policy
12/06/2026 - 15:47

Νέες συστάσεις από τον EMA για το βαλπροϊκό οξύ και το εμβόλιο κατά του chikungunya

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Στις 19 Ιουλίου τα εγκαίνια του κοινωνικού οδοντιατρείου των Γιατρών του Κόσμου
Επικαιρότητα
16/07/2026 - 22:02
Επανεκλογή Πατούλη και νέα τετραετής θητεία στην προεδρία του ΙΣΑ
Πολιτική Υγείας
16/07/2026 - 21:36
Ζέστη, θάλασσα, βρεγμένο μαγιό: Η φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής χρειάζεται περισσότερη προσοχή το καλοκαίρι
Pharma News
16/07/2026 - 21:11
Επτά απλές αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές για απολαυστικές ερωτικές και σεξουαλικές εμπειρίες το καλοκαίρι
Ψυχική Υγεία
16/07/2026 - 20:44
Ποδόσφαιρο... αλλιώς για τη σωματική και ψυχική υγεία ατόμων από 50 έως και 70 ετών
Fitness
16/07/2026 - 20:17
Οι ethnic διατροφές ίσως κρύβουν πολύτιμα μυστικά κατά των χρόνιων παθήσεων
Διατροφή
16/07/2026 - 19:49
Θεμιστοκλέους: «Ζήτημα δημόσιας υγείας η προστασία των ανηλίκων από τα social media»
Πολιτική Υγείας
16/07/2026 - 19:04
ΠΟΥ: Η επιδημία Έμπολα στο Κονγκό εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς
Υγεία
16/07/2026 - 18:28
Η ΕΙΝΑΠ ζητεί παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο Νίκαιας για τις οδοντιατρικά χειρουργεία σε άτομα με αυτισμό
Πολιτική Υγείας
16/07/2026 - 18:11
Πώς θα καταλάβετε αν σας έχει τσιμπήσει τσιμπούρι και πότε πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια
Υγεία
16/07/2026 - 17:47
Περισσότερες κοινές δράσεις αναλαμβάνουν EMA EISMEA για την επιτάχυνση της καινοτομίας στην υγεία
Pharma Policy
16/07/2026 - 17:01
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε τη Χάρτα της ΕΠΕ για τα αναπνευστικά νοσήματα
Υγεία
16/07/2026 - 16:44
Η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει τις δηλώσεις του δημάρχου Άργους-Μυκηνών για τον θάνατο του 20χρονου Θοδωρή
Patient Talk
16/07/2026 - 16:22
Νοσηλευτές του ΕΕΣ εν δράσει στις σεισμόπληκτες περιοχές της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
16/07/2026 - 15:54
Ο Κυανούς Σταυρός δημιουργεί πρότυπο κέντρο ρομποτικής χειρουργικής στη Βόρεια Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
16/07/2026 - 15:18
Κυστική Ίνωση: Οι νέες θεραπείες αλλάζουν την πορεία της νόσου
Υγεία
16/07/2026 - 15:00
Αγέραστοι Πρωταθλητές: Πώς διατηρούν τα «σκήπτρα» κόντρα στο βιολογικό ρολόι;
Health Talk
16/07/2026 - 14:33
Η Angelini Pharma ολοκλήρωσε την εξαγορά της Catalyst Pharmaceuticals ενισχύοντας την διεθνή παρουσία της
Pharma News
16/07/2026 - 14:14
Νέα Υόρκη: Σε επιφυλακή λόγω έξαρσης της νόσου των Λεγεωναρίων – Μέτρα και στο Μητροπολιτικό Μουσείο
Υγεία
16/07/2026 - 14:00
Επανεκλογή Βαλτά στην προεδρία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Pharma Policy
16/07/2026 - 13:34
Χυμός παντζαριού: Ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις και βοηθάει τους ασθενείς με ΧΑΠ
Διατροφή
16/07/2026 - 13:00
Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Μπορεί να ευθύνονται για τo ένα τρίτο των περιστατικών καρδιοπάθειας
Υγεία
16/07/2026 - 12:00
Η καινοτομία ως στρατηγικός πυλώνας για το μέλλον της υγείας σε Ευρώπη και Ελλάδα
Pharma News
16/07/2026 - 11:18
Αγαπηδάκη: Σε 15 ημέρες λύση για τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
16/07/2026 - 11:10
Sam Neill: Πέθανε από πνευμονία όπως αποκαλύπτει ο ατζέντης του
Επικαιρότητα
16/07/2026 - 11:00
Έμπολα: Καλά τα νέα στην Ουγκάντα - Κοντά στο εξιτήριο ο μοναδικός νοσηλευόμενος
Επικαιρότητα
16/07/2026 - 10:00
ΕΕ: Εγκρίθηκε το πρώτο χάπι GLP-1 για τη διαχείριση της παχυσαρκίας
Pharma Policy
16/07/2026 - 09:45
Η Eli Lilly εξαγοράζει την Atai Beckley για έως 3,8 δισ. δολάρια - Σημαντική επένδυση στα ψυχεδελικά φάρμακα
Pharma News
16/07/2026 - 09:30
Ιός Δυτικού Νείλου: Καταγράφηκε κρούσμα στη Γλυφάδα - Ψεκασμοί και οδηγίες στους πολίτες
Πολιτική Υγείας
16/07/2026 - 08:44
Νέα θεραπευτική επιλογή χωρίς χημειοθεραπεία για ασθενείς με υποτροπιάζον οζώδες λέμφωμα
Pharma News
15/07/2026 - 22:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι πρέπει να τρώμε όταν η ζέστη «κόβει» την όρεξη – Οι συμβουλές των ειδικών
Διατροφή
14/07/2026 - 10:00
Θεμιστοκλέους: «Οι γιατροί που μετακινούνται σε νησιά και τουριστικές περιοχές λαμβάνουν επιπλέον 2.100 ευρώ»
Πολιτική Υγείας
14/07/2026 - 14:24
Καμπανάκι ειδικού εντομολόγου: «Η Ευρώπη πρέπει να πάρει πιο σοβαρά τα κουνούπια»
Πολιτική Υγείας
14/07/2026 - 15:58
Η Αθήνα αποκτά το πρώτο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας με δυνατότητα φιλοξενίας 60 ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
14/07/2026 - 16:41
Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη μετατροπή εφημερίας χειρουργού στο Νοσοκομείο Ρόδου
Πολιτική Υγείας
14/07/2026 - 21:01
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo