news4logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Προειδοποίηση Σύψα για lockdown: «Θα είναι το επόμενο βήμα»

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
651 0
EUROKINISSI EUROKINISSI

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και ο γνωστός λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας βάζει στο τραπέζι γενικό lockdown σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα.

 

«Ποτέ μη λες ποτέ με το lockdown. Αν χρειαστεί θα γίνει, αν συνεχιστεί η κατάσταση με την πανδημία, ιδιαίτερα στην Αττική, αναμφίβολα θα πάμε και στο lockdown. Το επόμενο βήμα, αν τα μέτρα δεν αποδώσουν, είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών. Θα είναι εβδομαδιαίας διάρκειας, αλλά θα είναι το επόμενο βήμα, γιατί η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά και αυτό φαίνεται από τις διασωληνώσεις. Θα δώσουμε σίγουρα 10 μέρες με 2 εβδομάδες στα νέα μέτρα για να δούμε αν θα αποδώσουν. Αν όχι ενδεχομένως να πάμε στο ακραίο μέτρο» ανέφερε.

Ο κ. Σύψας έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. «Τα πράγματα σοβαρεύουν» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το κλείσιμο σχολείων (7 σε όλη την Ελλάδα συν 1 στο οποίο θα κλείσει μόνο ένα τμήμα) ο κ. Σύψας τόνισε τη σημασία την τήρηση των μέτρων.

«Οι καθηγητές κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο γιατί κινούνται στην κοινωνία π.χ. στο μετρό. Όλα τα μέτρα τα λαμβάνουμε για να προστατεύσουμε τα σχολεία. Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν» ανέφερε.

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι το τεστ για τον κορονοϊό δεν είναι πανάκεια. «Προκρίνουμε καθηγητές και μαθητές να τηρούν τα μέτρα: μάσκα, αερισμός χώρος και αποστάσεις» επισήμανε.

Health ανα Tag:
  • ΣΥΨΑΣ
  • LOCKDOWN
  • ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΜΕΤΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα παιδιά δεν επέστρεψαν ποτέ στα συνήθη επίπεδα φυσικής δραστηριότητας μετά το lockdown

Τα παιδιά δεν επέστρεψαν ποτέ στα συνήθη επίπεδα φυσικής δραστηριότητας μετά το lockdown

Μετά το lockdown λόγω της COVID-19, τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν συνέχισαν να ασκούνται με την ίδια συχνότητα που το έκαναν πριν την πανδημία, ανέφερε πρόσφατη μελέτη. 

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
Έκκληση Σύψα στην Πολιτεία: Επενδύστε στους Λοιμωξιολόγους - «Είμαστε Πρωταθλητές στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις»

Έκκληση Σύψα στην Πολιτεία: Επενδύστε στους Λοιμωξιολόγους - «Είμαστε Πρωταθλητές στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις»

Ζωτικής σημασίας είναι η ανάγκη επίλυσης του προβλήματος έλλειψης λοιμωξιολόγων στα ελληνικά νοσοκομεία, τόνισαν οι ομιλητές του 21ου Πανέλληνιου Συνέδριου Λοιμώξεων μετά από ερώτηση του News4Health.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΣυντάκτης: Γ. Παπαϊωάννου Ρεπορτάζ: Β. Αγγουρίδη
Candida Auris: Το μικρόβιο που «αν μπει στα νοσοκομεία δε βγαίνει ποτέ» - Ο νέος πονοκέφαλος της Δημόσιας Υγείας

Candida Auris: Το μικρόβιο που «αν μπει στα νοσοκομεία δε βγαίνει ποτέ» - Ο νέος πονοκέφαλος της Δημόσιας Υγείας

Τα πολυανθεκτικά μικρόβια θα είναι το επόμενο μεγάλο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, προειδοποίησε κατά το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, ο Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Νίκος Σύψας, ο οποίος μίλησε και για ένα μύκητα πολύ ανθεκτικό που «αν μπει στα νοσοκομεία δε βγαίνει ποτέ».

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
Σχολεία: Με μάσκες αλλά χωρίς self test η επιστροφή στα θρανία - Όλες οι αλλαγές

Σχολεία: Με μάσκες αλλά χωρίς self test η επιστροφή στα θρανία - Όλες οι αλλαγές

Με μάσκες αλλά χωρίς self test θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που εισηγήθηκε η Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου

Newsroom

  • EMA: Έγκριση θεραπείας σπάνιας διαταραχής του γενετικού νευρικού συστήματος

    21/05/2022 - 22:00
  • Κορονοϊός Ελλάδα: Πάνω από 3.000 τα κρούσματα σήμερα

    21/05/2022 - 17:15
  • EMA: Έγκριση θεραπείας δύο τύπων νόσου Niemann-Pick, μιας σπάνιας γενετικής μεταβολικής διαταραχής

    21/05/2022 - 11:00
  • Γυροειδής αλωπεκία ή τριχοφάγος: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση

    21/05/2022 - 11:00
  • Οι παχύσαρκοι καπνιστές έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρκίνο του προστάτη

    21/05/2022 - 10:30
  • Μάσκα για βαθύ καθαρισμό για λαμπερό και σφριγηλό πρόσωπο χωρίς ρυτίδες

    21/05/2022 - 09:30
  • Ενδοβρογχικό υπερηχογράφημα: Η πλέον αξιόπιστη τεχνική για διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα

    21/05/2022 - 09:00
  • Κήλη των αθλητών: Η πιο σύγχρονη αντιμετώπιση με την πιο γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα

    21/05/2022 - 09:00
  • Ευλογιά των πιθήκων: Πώς μεταδίδεται και πόση ανησυχία πρέπει να μας προκαλεί

    20/05/2022 - 19:56
  • Μήνυμα Πλεύρη σε Διοικητές Νοσοκομείων: Να δείχνετε ανθρωπιά και όχι αδιαφορία στους ασθενείς

    20/05/2022 - 18:53

news4

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

About Us

© 2019 NEWS4HEALTH. ALL RIGHTS RESERVED