news4logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021

Πότε φτάνουν τα φάρμακα κατά του Covid -19 στην Ελλάδα

News4Health TeamNews4Health Team
602 0
Πότε φτάνουν τα φάρμακα κατά του Covid -19 στην Ελλάδα pixabay

Από το 2022 θα έχουμε φάρμακα κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ  σήμερα 29/10 πως η κυβέρνηση έχει την τροπολογία να φέρνει φάρμακα ακόμη κι αν δεν έχει πάρει τελική έγκριση.

Το ένα κομμάτι είναι τα μονοκλονικά και το άλλο τα χάπια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από το 2022. Για τα κριτήρια έχει οριστεί επιτροπή, η οποία θα κάνει και την ανάλογη αξιολόγηση όπως διευκρίνισε.

«Αγώνα δρόμου» κάνει η κυβέρνηση 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news4health.gr πάντως η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλο αγώνα δρόμου ούτως ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να αποφευχθούν σημαντικές καθυστερήσεις στην προμήθεια της χώρας μας με τις πρώτες ποσότητες της μολνουπιραβίρης, της θεραπείας της MSD (γνωστή ως Merck στις ΗΠΑ).

Πρόσφατα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα είχε δηλώσει  εξάλλου πως «έχουμε ήδη κάνει εκδήλωση ενδιαφέροντος με τη συνολική, για όλη την Ευρώπη, αγορά των φαρμάκων [και] θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας εισαγωγή φαρμάκων».

Όλα όμως εξαρτώνται από την ταχύτητα έγκρισης της θεραπείας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, το Υπουργείο Υγείας έχει κινήσει τις διαδικασίες, ερχόμενη σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να μπορέσει να αξιοποιήσει και τη δυνατότητα της διμερούς συμφωνίας.

Ειδικότερα, επιδιώκεται να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες εγκαίρως, ώστε η χώρα μας να είναι έτοιμη να συνάψει διμερή συμφωνία με την εταιρεία άμεσα, γεγονός που θα της επιτρέψει να έχει στην Ελλάδα ταχύτερα κάποιες πρώτες ποσότητες της αντιικής θεραπείας, εν αναμονή της μεγαλύτερης ποσότητας που θα προέλθει από τη συμφωνία ΕΕ και MSD, κεντρικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news4health.gr αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, η Ελλάδα μπορεί να έχει τις πρώτες ποσότητες της θεραπείας προς χρήση από ασθενείς με COVID-19, μετά από 4 με 8 εβδομάδες από την ημέρα έγκρισης της μολνουπιραβίρης από τον ΕΜΑ

Health ανα Tag:
  • ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΕΜΑ
  • ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ
  • ΜΟΛΝΟΥΠΙΡΑΒΙΡΗ
  • COVID19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένωση Παθολόγων σε Πλεύρη για προσωπικό γιατρό: Η πληρωμή των συμβεβλημένων να ολοκληρώνεται προκαταβολικά

Ένωση Παθολόγων σε Πλεύρη για προσωπικό γιατρό: Η πληρωμή των συμβεβλημένων να ολοκληρώνεται προκαταβολικά

Ικανοποιημένη από την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τους ιδιώτες στον θεσμό του προσωπικού γιατρού είναι η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος, ωστόσο με νεότερη ανακοίνωσή της τονίζει ότι η αποζημίωση που θα δίνεται είναι οριακά «ρεαλιστική» τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση σχετικά με πλήθος των επισκέψεων. Τι προτείνουν αναλυτικά. 

News4Health TeamΑγγελική Μαξούρη
Διευκρινίσεις Πλεύρη: Δεν πάμε σε νέα μέτρα το καλοκαίρι ούτε από φθινόπωρο

Διευκρινίσεις Πλεύρη: Δεν πάμε σε νέα μέτρα το καλοκαίρι ούτε από φθινόπωρο

Τα κρούσματα δεν προκαλούν ανησυχία αυτή τη στιγμή τόνισε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και ότι θα είμαστε σε λογική συνύπαρξης με τον ιό και το φθινόπωρο. «Μας απασχολούν αν αυτά μεταφέρονται σε νοσηλείες και κυρίως σε βαριές νοσηλείες», επισήμανε και τόνισε ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων, οι διασωληνώσεις έχουν σταθεροποιηθεί.

News4Health TeamΑγγελική Μαξούρη
Πλεύρης για σύσταση τέταρτης δόσης: Το ECDC πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει τι γίνεται με το θέμα των εμβολίων

Πλεύρης για σύσταση τέταρτης δόσης: Το ECDC πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει τι γίνεται με το θέμα των εμβολίων

Σύσταση για το θέμα της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid -19 ζητούν ευρωπαϊκές χώρες από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Προς το παρόν, έχει αφεθεί η πρωτοβουλία στα κράτη - μέλη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση όπως εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης, νωρίτερα στην τηλεόραση.

News4Health TeamNews4Health Team
Εγκαινιάστηκε η νέα Πτέρυγα στο ΓΝ Παίδων Πεντέλης

Εγκαινιάστηκε η νέα Πτέρυγα στο ΓΝ Παίδων Πεντέλης

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εγκαινίασαν χθες το απόγευμα τη νέα ανακαινισμένη Πτέρυγα του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.

News4Health TeamNews4Health Team

Newsroom

  • Προϊόντα χωρίς καύση: Μια εναλλακτική απέναντι στο τσιγάρο για τους καπνιστές

    29/06/2022 - 19:19
  • Τα καλύτερα ποτά για να ξεπεράσεις πιο γρήγορα το hangover

    29/06/2022 - 19:05
  • Κορονοϊός: «Σκαρφάλωσε» η εβδομαδιαία θετικότητα - Αυξημένες οι εισαγωγές σε σχέση με τα εξιτήρια

    29/06/2022 - 18:07
  • FDA: Συστήνει την αλλαγή στρατηγικής για τα εμβόλια COVID ενόψει φθινοπώρου

    29/06/2022 - 17:20
  • Ηλίας Μόσιαλος: «Χρειαζόμαστε πλέον καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα εμβόλια κατά του κορονοϊού»

    29/06/2022 - 16:56
  • Pfizer και BioNTech συνεργάζονται για ένα παγκόσμιο εμβόλιο κατά των κορονοϊών

    29/06/2022 - 16:40
  • Keep Paros Blue: Περιβαλλοντική ενέργεια από τον ΟΦΕΤ & τον Οργανισμό All for Blue

    29/06/2022 - 16:26
  • Ευαγγελισμός: Κέντρο αναφοράς για ασθενείς με Long Covid-19 με τη συμμετοχή 16 ειδικοτήτων

    29/06/2022 - 16:10
  • Από την AmrytPharma η πρώτη εγκεκριμένη θεραπεία στην Ευρώπη για τη συνδεσμική πομφολυγώδη επιδερμόλυση

    29/06/2022 - 15:45
  • Κορονοϊός Ελλάδα: Σταθερά κάτω από τους 100 οι διασωληνωμένοι παρά τα αυξημένα κρούσματα

    29/06/2022 - 15:24

news4

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

About Us

© 2019 NEWS4HEALTH. ALL RIGHTS RESERVED