ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοίγει αύριο η 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με τη συμμετοχή εκατοντάδων παραγωγών premium προϊόντων

Διατροφή
INTIME
Ανοίγει τις πύλες της αύριο, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο MEC Παιανίας η 10η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition, που έχει γίνει συνώνυμο της προώθησης premium ελληνικών προϊόντων.
Παρασκευή, 02/02/2024 - 13:37
— Photo: INTIME
News4Health Team News4Health Team

«H ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition δέκα χρόνια τώρα αναδεικνύει κάθετι ποιοτικό της ελληνικής παραγωγής» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κωστής Μοσχονάς, CEO της διοργανώτριας εταιρείας RM International και στη συνέχεια προσθέτει: «Κάθε χρόνο αναζητούμε νέα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουμε μέσα από γαστρονομικές εκδηλώσεις και μέσω του Hosted buyer προγράμματος. Φέτος φιλοξενούμε περισσότερους απο 50 Buyers από χώρες όπως η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φυσικά επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς, οι οποίοι έχουν ήδη δει τους εκθέτες και τα προϊόντα τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ‘‘The Deli fair'' και έρχονται για να συνάψουν αποκλειστικές συμφωνίες συνεργασίας. Επιπλέον, δίνουμε την δυνατότητα στους εκθέτες μας να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους για έναν ολόκληρο χρόνο δωρεάν μέσω της ‘‘Deli Fair'' σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για premium ελληνικά προϊόντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην φετινή διοργάνωση φιλοξενούνται περισσότερες από 350 επιχειρήσεις που διακρίνονται για την ποιότητα των προϊόντων τους και την καινοτομία. «Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε επιχειρήσεις που επέλεξαν την ΕΞΠΟΤΡΟΦ για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα προϊόντα τους στο κοινό. Έχουμε επιχειρήσεις του εξωτερικού που έρχονται αποκλειστικά για να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με τους εκθέτες μας και αυτό μας δίνει την ικανοποίηση πως η ΕΞΠΟΤΡΟΦ μέσα στα δέκα χρόνια λειτουργίας της έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της ποιότητας» σημειώνει ο κ. Μοσχονάς.

Εστιάζοντας στα οφέλη που παρέχει η ΕΞΠΟΤΡΟΦ σε έναν εκθέτη που συμμετέχει, ο κ. Μοσχονάς υποστηρίζει ότι «είναι η πρώτη έκθεση τροφίμων της χρονιάς, η οποία συγκεντρώνει όλους τους επαγγελματίες από τον χώρο της Εστίασης, των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, της Μικρής λιανικής και του χονδεμπορίου. Κάθε εκθέτης μας έχει στοχευμένη προβολή τόσο κατά την διάρκεια της έκθεσης μέσω των γαστρονομικών εκδηλώσεων όσο και μετά από αυτή μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ‘‘The Deli Fair'' κι αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς. Επιπλέον, επειδή στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιλέγουμε να συμμετέχουν μικροί παραγωγοί, κάθε εκθέτης έχει τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες για δικτύωση και προβολή, χωρίς να χάνεται ανάμεσα σε επιχειρήσεις μεγάλης παραγωγής και βιομηχανίας. Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ δέκα χρόνια τώρα υπηρετεί με συνέπεια τα premium προϊόντα, ενισχύοντας την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αυτών. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος μας κι αυτό συνεχίζουμε να υπηρετούμε»

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μοσχονάς, στην φετινή διοργάνωση εκτός από τις γαστρονομικές εκδηλώσεις του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και τα επαγγελματικά σεμινάρια των «Food Expert Stories» που αποτελούν σταθερές της έκθεσης, εγκαινιάζεται η πλατεία οινογευσίας Wine Walk και το Olive Oil Bar, όπου για πρώτη φορά σε έκθεση θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία ελαιολάδου. Επιπλέον, από φέτος εντάσσεται στις δράσεις και η Web Tv της ΕΞΠΟΤΡΟΦ δίνοντας βήμα στους επαγγελματίες του κλάδου και τους κορυφαίους παράγοντες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου Τροφίμων και Ποτών και της Μαζικής Εστίασης, μέσα από συνεντεύξεις και αναλύσεις, να προβάλλουν την ελληνική παραγωγή ακόμη περισσότερο.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά προϊόντα, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις διεθνείς αγορές, ο κ. Μοσχονάς επισημαίνει ότι παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό και τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ελληνικά προϊόντα κερδίζουν έδαφος. Συγκεκριμένα τονίζει: «Το feed back που έχουμε από τις ξένες επιχειρήσεις που φιλοξενούμε στην έκθεση είναι ιδιαίτερα θετικό. Τα premium προϊόντα βρίσκουν την θέση τους τόσο στα ράφια των ξένων delicatessen και supermarket, όσο και στα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας. Ήδη γνωρίζουμε πως προϊόντα που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχουν παρουσία σε χώρες όπως η Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αμερική. Κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα που η έκθεση έχει βάλει το δικό της λιθαράκι στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ συμμετέχουν περισσότεροι από 350 παραγωγοί premium προϊόντων καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων για ένα τριήμερο γεμάτο εμπορικές συμφωνίες. Η ελληνική γαστρονομία θα πρωταγωνιστήσει στην έκθεση, ενώ δε θα λείψουν συμμετοχές από το εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς για άμεσες εμπορικές επαφές. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα 2.000 προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως εκλεκτούς οίνους, τυροκομικά προϊόντα, προϊόντα ζυθοποιίας, προϊόντα μέλισσας, ελαιόλαδο, βιολογικά προϊόντα, και πολλούς ακόμη γαστρονομικούς θησαυρούς οι 50 και πλέον διεθνείς buyers που θα επισκεφτούν την έκθεση μέσω του προγράμματος Hosted Buyers θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους Έλληνες παραγωγούς και να γνωρίσουν τα προϊόντα τους.

Στην 10η επετειακή διοργάνωση η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υποδέχεται την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως τιμώμενη περιφέρεια. Πλήθος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας θα βρίσκονται στην έκθεση και θα παρουσιάσουν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας τόσο στους επισκέπτες της έκθεσης, όσο και μέσα από ένα γαστρονομικό δρώμενο, όπου διακεκριμένοι chef της περιοχής θα δημιουργήσουν παραδοσιακές συνταγές της Περιφέρειας.

Από την 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition δεν θα μπορούσε να λείπουν οι βραβεύσεις. Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα απονεμηθούν τα Athens Fine Food Awards (AFFA) 2024, τα σημαντικότερα βραβεία ποιότητας και γεύσης για τους Έλληνες παραγωγούς, που αξιολογούν το ελληνικό τρόφιμο με τη διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας.

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα διαρκέσει έως και την προσεχή Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΕΞΠΟΤΡΟΦ
  • ΕΚΘΕΣΗ
  • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κρητική διατροφή - Σε ποιους απευθύνεται
Πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κρητική διατροφή - Σε ποιους απευθύνεται 30 Ιανουαρίου 2024
Πιστοποιητικά σε πέντε χώρες από τον ΠΟΥ για την εξάλειψη των τρανς λιπαρών οξέων 04 Φεβρουαρίου 2024
Πιστοποιητικά σε πέντε χώρες από τον ΠΟΥ για την εξάλειψη των τρανς λιπαρών οξέων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραματική προειδοποίηση από τον ΟΗΕ για παγκόσμια «χρεοκοπία του νερού»
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 21:36

Δραματική προειδοποίηση από τον ΟΗΕ για παγκόσμια «χρεοκοπία του νερού»

Έκθεση ΟΟΣΑ για την υγεία στην Ελλάδα: Πολλοί γιατροί, λίγοι νοσηλευτές, χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης των ασθενών
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 15:58

Έκθεση ΟΟΣΑ για την υγεία στην Ελλάδα: Πολλοί γιατροί, λίγοι νοσηλευτές, χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης των ασθενών

Lavipharm: Στρατηγικής σημασίας η νέα συμμετοχή στη διεθνή έκθεση CPHI 2025 στη Φρανκφούρτη
Pharma News
03/11/2025 - 14:46

Lavipharm: Στρατηγικής σημασίας η νέα συμμετοχή στη διεθνή έκθεση CPHI 2025 στη Φρανκφούρτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη διαδραστική έκθεση «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου»
Υγεία
15/10/2025 - 16:56

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη διαδραστική έκθεση «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου»

Η 2η διαδραστική έκθεση «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου» επιστρέφει με έξι θεματικές ενότητες
Υγεία
08/10/2025 - 18:22

Η 2η διαδραστική έκθεση «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου» επιστρέφει με έξι θεματικές ενότητες

Κομισιόν: Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των ανεκπλήρωτων ιατρικών και οδοντιατρικών αναγκών λόγω κόστους
Πολιτική Υγείας
29/09/2025 - 14:17

Κομισιόν: Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των ανεκπλήρωτων ιατρικών και οδοντιατρικών αναγκών λόγω κόστους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Medochemie έλαβε Χρυσό Μετάλλιο Περιβάλλοντος 2025 για έβδομη συνεχή χρονιά
Pharma News
21/03/2026 - 03:39
«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους» από τις Ένοπλες Δυνάμεις - Αποστολές σε Κιλκίς, Φλώρινα και Οινούσσες
Επικαιρότητα
21/03/2026 - 00:04
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Επιστημονική διημερίδα για τους κεντρικούς φλεβικούς καθετήρες αιμοκάθαρσης
Health Talk
20/03/2026 - 20:18
Συμβουλές διατροφής (και επιλογές) για όσους ξεκινούν... τώρα τη νηστεία της Σαρακοστής
Διατροφή
20/03/2026 - 19:43
Κάλεσμα του ΕΕΣ για συλλογή τροφίμων υπέρ των ευάλωτων οικογενειών ενόψει Πάσχα
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 18:59
Λιποπρωτεΐνη (a): Ο «σιωπηλός» δείκτης καρδιαγγειακού κινδύνου που πρέπει να γνωρίζουμε
Υγεία
20/03/2026 - 18:12
Ξηροφθαλμία: Διάγνωση και θεραπεία με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας
Health Talk
20/03/2026 - 17:38
Προειδοποίηση ειδικού: «Ο αφθώδης πυρετός είναι ακόμη χειρότερος από την ευλογιά»
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 17:16
Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος γίνεται κόκκινος την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλούν Μυέλωμα
Patient Talk
20/03/2026 - 16:48
Φάρμακο νέας γενιάς για την παχυσαρκία μειώνει σημαντικά βάρος και τα επίπεδα σακχάρου
Pharma News
20/03/2026 - 16:16
ΙΣΑ: Συνάντηση με ΕΑΕΕ για τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των γιατρών από το ιδιωτικό τους έργο
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 15:48
Βαρτζόπουλος: «Έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις για τη χρήση των social media από ανήλικους»
Πολιτική Υγείας
20/03/2026 - 15:18
Έξυπνο τσιρότο επιταχύνει την επούλωση και είναι αποτελεσματικό κατά της μικροβιακής αντοχής
Υγεία
20/03/2026 - 15:00
Μηνιγγίτιδα: Νεκρός εργαζόμενος σε πυρηνικό εργοστάσιο, στη Νορμανδία
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 14:36
Το στρες υποχωρεί με 24 λεπτά ειδικά σχεδιασμένης μουσικής
Ψυχική Υγεία
20/03/2026 - 14:13
Επηρεάζουν οι χαμηλές θερμοκρασίες τη στυτική λειτουργία;
Health Talk
20/03/2026 - 13:47
Πρωτιά για την AbbVie Ελλάδας στα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
20/03/2026 - 13:31
Ο πρώτος οισοφάγος που φτιάχτηκε σε εργαστήριο μεταμοσχεύτηκε επιτυχώς σε χοίρους
Υγεία
20/03/2026 - 12:53
Θεσπίζεται για πρώτη φορά έλεγχος μικροσωματιδίων σε diesel οχήματα - Τα οφέλη για τη δημόσια υγεία
Υγεία
20/03/2026 - 11:55
Νεφρολιθίαση: Οι ασθενείς δεν καταφέρνουν να φτάσουν τους στόχους ενυδάτωσης
Υγεία
20/03/2026 - 11:00
Μήπως οι εφαρμογές καταγραφής ύπνου σαμποτάρουν τη σχέση σας με τον Μορφέα;
Υγεία
20/03/2026 - 10:00
Ουσία στο αίμα του πύθωνα μπορεί να οδηγήσει σε φάρμακα αδυνατίσματος
Υγεία
20/03/2026 - 08:58
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Ποιες βραβεύθηκαν
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 07:18
Εργαζόμενοι στο Κρατικό Νίκαιας: «Ο Γεωργιάδης μαγείρεψε τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία της ΟΕΝΓΕ»
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 03:42
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Συνεργασία Haleon-Γιατρών του Κόσμου για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο
Pharma News
20/03/2026 - 00:09
Τα λύματα της Αττικής αποκαλύπτουν: Αυξάνεται η χρήση κοκαΐνης, επιστρέφει το MDMA και πρώτη καταγραφή για κεταμίνη
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 22:06
Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο - Τι προβλέπεται για ζώα, γάλα, κρέας, υποπροϊόντα και τροφές
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 21:38
Novo Nordisk Ελλάς: Μείωση έως και 13% στην τιμή φαρμάκου της για απώλεια βάρους
Pharma News
19/03/2026 - 21:01
Η παράδοξη «παρενέργεια» από τη μείωση ή και τη διακοπή της κατανάλωσης καφέ
Διατροφή
19/03/2026 - 20:14
ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι από COVID-19 και γρίπη - Μειωμένη η θετικότητα στον RSV
Υγεία
19/03/2026 - 19:47

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σχεδόν 5 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν ετησίως πριν κλείσουν τα πέντε τους έτη - Οι λόγοι
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 09:00
Γιατί το ξέσπασμα της ιλαράς στις ΗΠΑ είναι ένας κακός οιωνός για όσα θα ακολουθήσουν
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 10:00
Γεωργιάδης: Χαμηλή η συμμετοχή στην πανελλήνια απεργία των νοσοκομειακών γιατρών
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 15:00
Θεμιστοκλέους: Για πρώτη φορά μειώθηκαν οι χρόνοι αναμονής για χειρουργείο στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 16:01
Εκπαιδευτικό διαδραστικό σεμινάριο οδικής ασφάλειας από το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική!
Υπηρεσίες Υγείας
18/03/2026 - 16:19
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo