ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοίγει αύριο η 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με τη συμμετοχή εκατοντάδων παραγωγών premium προϊόντων

Διατροφή
INTIME
Ανοίγει τις πύλες της αύριο, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο MEC Παιανίας η 10η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition, που έχει γίνει συνώνυμο της προώθησης premium ελληνικών προϊόντων.
Παρασκευή, 02/02/2024 - 13:37
— Photo: INTIME
News4Health Team News4Health Team

«H ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition δέκα χρόνια τώρα αναδεικνύει κάθετι ποιοτικό της ελληνικής παραγωγής» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κωστής Μοσχονάς, CEO της διοργανώτριας εταιρείας RM International και στη συνέχεια προσθέτει: «Κάθε χρόνο αναζητούμε νέα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουμε μέσα από γαστρονομικές εκδηλώσεις και μέσω του Hosted buyer προγράμματος. Φέτος φιλοξενούμε περισσότερους απο 50 Buyers από χώρες όπως η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φυσικά επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς, οι οποίοι έχουν ήδη δει τους εκθέτες και τα προϊόντα τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ‘‘The Deli fair'' και έρχονται για να συνάψουν αποκλειστικές συμφωνίες συνεργασίας. Επιπλέον, δίνουμε την δυνατότητα στους εκθέτες μας να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους για έναν ολόκληρο χρόνο δωρεάν μέσω της ‘‘Deli Fair'' σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για premium ελληνικά προϊόντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην φετινή διοργάνωση φιλοξενούνται περισσότερες από 350 επιχειρήσεις που διακρίνονται για την ποιότητα των προϊόντων τους και την καινοτομία. «Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε επιχειρήσεις που επέλεξαν την ΕΞΠΟΤΡΟΦ για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα προϊόντα τους στο κοινό. Έχουμε επιχειρήσεις του εξωτερικού που έρχονται αποκλειστικά για να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με τους εκθέτες μας και αυτό μας δίνει την ικανοποίηση πως η ΕΞΠΟΤΡΟΦ μέσα στα δέκα χρόνια λειτουργίας της έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της ποιότητας» σημειώνει ο κ. Μοσχονάς.

Εστιάζοντας στα οφέλη που παρέχει η ΕΞΠΟΤΡΟΦ σε έναν εκθέτη που συμμετέχει, ο κ. Μοσχονάς υποστηρίζει ότι «είναι η πρώτη έκθεση τροφίμων της χρονιάς, η οποία συγκεντρώνει όλους τους επαγγελματίες από τον χώρο της Εστίασης, των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, της Μικρής λιανικής και του χονδεμπορίου. Κάθε εκθέτης μας έχει στοχευμένη προβολή τόσο κατά την διάρκεια της έκθεσης μέσω των γαστρονομικών εκδηλώσεων όσο και μετά από αυτή μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ‘‘The Deli Fair'' κι αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς. Επιπλέον, επειδή στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιλέγουμε να συμμετέχουν μικροί παραγωγοί, κάθε εκθέτης έχει τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες για δικτύωση και προβολή, χωρίς να χάνεται ανάμεσα σε επιχειρήσεις μεγάλης παραγωγής και βιομηχανίας. Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ δέκα χρόνια τώρα υπηρετεί με συνέπεια τα premium προϊόντα, ενισχύοντας την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αυτών. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος μας κι αυτό συνεχίζουμε να υπηρετούμε»

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μοσχονάς, στην φετινή διοργάνωση εκτός από τις γαστρονομικές εκδηλώσεις του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και τα επαγγελματικά σεμινάρια των «Food Expert Stories» που αποτελούν σταθερές της έκθεσης, εγκαινιάζεται η πλατεία οινογευσίας Wine Walk και το Olive Oil Bar, όπου για πρώτη φορά σε έκθεση θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία ελαιολάδου. Επιπλέον, από φέτος εντάσσεται στις δράσεις και η Web Tv της ΕΞΠΟΤΡΟΦ δίνοντας βήμα στους επαγγελματίες του κλάδου και τους κορυφαίους παράγοντες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου Τροφίμων και Ποτών και της Μαζικής Εστίασης, μέσα από συνεντεύξεις και αναλύσεις, να προβάλλουν την ελληνική παραγωγή ακόμη περισσότερο.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά προϊόντα, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις διεθνείς αγορές, ο κ. Μοσχονάς επισημαίνει ότι παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό και τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ελληνικά προϊόντα κερδίζουν έδαφος. Συγκεκριμένα τονίζει: «Το feed back που έχουμε από τις ξένες επιχειρήσεις που φιλοξενούμε στην έκθεση είναι ιδιαίτερα θετικό. Τα premium προϊόντα βρίσκουν την θέση τους τόσο στα ράφια των ξένων delicatessen και supermarket, όσο και στα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας. Ήδη γνωρίζουμε πως προϊόντα που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχουν παρουσία σε χώρες όπως η Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αμερική. Κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα που η έκθεση έχει βάλει το δικό της λιθαράκι στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ συμμετέχουν περισσότεροι από 350 παραγωγοί premium προϊόντων καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων για ένα τριήμερο γεμάτο εμπορικές συμφωνίες. Η ελληνική γαστρονομία θα πρωταγωνιστήσει στην έκθεση, ενώ δε θα λείψουν συμμετοχές από το εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς για άμεσες εμπορικές επαφές. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα 2.000 προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως εκλεκτούς οίνους, τυροκομικά προϊόντα, προϊόντα ζυθοποιίας, προϊόντα μέλισσας, ελαιόλαδο, βιολογικά προϊόντα, και πολλούς ακόμη γαστρονομικούς θησαυρούς οι 50 και πλέον διεθνείς buyers που θα επισκεφτούν την έκθεση μέσω του προγράμματος Hosted Buyers θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους Έλληνες παραγωγούς και να γνωρίσουν τα προϊόντα τους.

Στην 10η επετειακή διοργάνωση η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υποδέχεται την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως τιμώμενη περιφέρεια. Πλήθος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας θα βρίσκονται στην έκθεση και θα παρουσιάσουν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας τόσο στους επισκέπτες της έκθεσης, όσο και μέσα από ένα γαστρονομικό δρώμενο, όπου διακεκριμένοι chef της περιοχής θα δημιουργήσουν παραδοσιακές συνταγές της Περιφέρειας.

Από την 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition δεν θα μπορούσε να λείπουν οι βραβεύσεις. Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα απονεμηθούν τα Athens Fine Food Awards (AFFA) 2024, τα σημαντικότερα βραβεία ποιότητας και γεύσης για τους Έλληνες παραγωγούς, που αξιολογούν το ελληνικό τρόφιμο με τη διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας.

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα διαρκέσει έως και την προσεχή Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΕΞΠΟΤΡΟΦ
  • ΕΚΘΕΣΗ
  • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κρητική διατροφή - Σε ποιους απευθύνεται
Πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κρητική διατροφή - Σε ποιους απευθύνεται 30 Ιανουαρίου 2024
Πιστοποιητικά σε πέντε χώρες από τον ΠΟΥ για την εξάλειψη των τρανς λιπαρών οξέων 04 Φεβρουαρίου 2024
Πιστοποιητικά σε πέντε χώρες από τον ΠΟΥ για την εξάλειψη των τρανς λιπαρών οξέων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραματική προειδοποίηση από τον ΟΗΕ για παγκόσμια «χρεοκοπία του νερού»
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 21:36

Δραματική προειδοποίηση από τον ΟΗΕ για παγκόσμια «χρεοκοπία του νερού»

Έκθεση ΟΟΣΑ για την υγεία στην Ελλάδα: Πολλοί γιατροί, λίγοι νοσηλευτές, χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης των ασθενών
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 15:58

Έκθεση ΟΟΣΑ για την υγεία στην Ελλάδα: Πολλοί γιατροί, λίγοι νοσηλευτές, χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης των ασθενών

Lavipharm: Στρατηγικής σημασίας η νέα συμμετοχή στη διεθνή έκθεση CPHI 2025 στη Φρανκφούρτη
Pharma News
03/11/2025 - 14:46

Lavipharm: Στρατηγικής σημασίας η νέα συμμετοχή στη διεθνή έκθεση CPHI 2025 στη Φρανκφούρτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη διαδραστική έκθεση «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου»
Υγεία
15/10/2025 - 16:56

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη διαδραστική έκθεση «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου»

Η 2η διαδραστική έκθεση «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου» επιστρέφει με έξι θεματικές ενότητες
Υγεία
08/10/2025 - 18:22

Η 2η διαδραστική έκθεση «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου» επιστρέφει με έξι θεματικές ενότητες

Κομισιόν: Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των ανεκπλήρωτων ιατρικών και οδοντιατρικών αναγκών λόγω κόστους
Πολιτική Υγείας
29/09/2025 - 14:17

Κομισιόν: Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των ανεκπλήρωτων ιατρικών και οδοντιατρικών αναγκών λόγω κόστους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιτυχημένες ρομποτικές ουρολογικές επεμβάσεις με το σύστημα Da Vinci
Υπηρεσίες Υγείας
17/03/2026 - 07:19
ΕΕΣ και ΠΑΕ Ατρόμητος απέστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά του bullying
Ψυχική Υγεία
17/03/2026 - 03:42
Υβριδική ημερίδα «ΦροντίΖΩ Αλλιώς» αφιερωμένη στους περιθάλποντες ατόμων με άνοια
Επικαιρότητα
17/03/2026 - 00:03
ΠΟΥ: Έξι νοσοκομεία του Ιράν έχουν εκκενωθεί - Αντέχει το σύστημα υγείας
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 23:17
Εργαζόμενοι στον ΕΟΠΑΕ: «Ακόμα ένα βήμα διάλυσης των κοινοτήτων και της απεξάρτησης»
Ψυχική Υγεία
16/03/2026 - 22:33
ΕΟΔΥ: Ο εμβολιασμός παραμένει κρίσιμος παράγοντας για την αντιμετώπιση της ιλαράς στην Ευρώπη
Υγεία
16/03/2026 - 21:44
Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 20:42
Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και θεραπεία
Health Talk
16/03/2026 - 20:14
ΕΟΟ: Στις 20 Μαρτίου το 2ο Οδοντιατρικό Forum σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Health Talk
16/03/2026 - 19:57
Το Ωνάσειο στο επίκεντρο της εκπαίδευσης στην ανοσολογία μεταμοσχεύσεων
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 19:23
Δράση για την ανδρική αντισύλληψη: Γιγαντιαίο προφυλακτικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και βάφλες σε σχήμα πέους
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 18:42
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στο Ελσίνκι για την συνάντηση με την Κοινοπραξία EU4MEDTECH
Patient Talk
16/03/2026 - 18:07
Ανοιχτή δράση του ΕΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 17:34
Διαδικτυακή εκδήλωση της ΕΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου και τους ασθενείς με άπνοια
Health Talk
16/03/2026 - 17:13
ΠΟΕΔΗΝ: Κάλεσμα σε πανυγειονομική κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Μαρτίου
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 16:38
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ερευνητές εντόπισαν διαδικασία κυτταρικού θανάτου που παίζει ρόλο στην καταστροφή των νευρώνων
Υγεία
16/03/2026 - 16:06
Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας: Μόλις τέσσερα από τα 288 φαρμακεία έχουν εκτελέσει συνταγές ΦΥΚ
Pharma Policy
16/03/2026 - 15:42
Στίγμα, το πρώτο «πεδίο μάχης» κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
16/03/2026 - 15:14
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Σειρά εργαλείων από τη Samsung για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 15:03
Μαζί τους (και) το Πάσχα: Στήριξη στα παιδιά που ζουν σε δομές προστασίας και φιλοξενίας
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 14:41
Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22
Πως τα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να μετατραπούν σε φάρμακο για το Πάρκινσον
Υγεία
16/03/2026 - 13:58
TraceMap: Η νέα πλατφόρμα AI της ΕΕ για την ανίχνευση νοθείας και κινδύνων στα τρόφιμα
Digital Health
16/03/2026 - 13:39
Τι μπορούμε να μάθουμε από τις γάτες για τον καρκίνο
Pet
16/03/2026 - 13:30
Γρίπη της περιόδου: Τι είναι και πώς μπορείτε να τη διαχειριστείτε
Υγεία
16/03/2026 - 12:32
Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να στερήσει σύντομα ζωτικής σημασίας φάρμακα
Pharma Policy
16/03/2026 - 12:00
Εφαρμογή για smartphone υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης
Digital Health
16/03/2026 - 11:30
«Σημαντικό βήμα» προς τη δημιουργία εξέτασης αίματος για την ανίχνευση όγκων στον εγκέφαλο
Υγεία
16/03/2026 - 10:32
Η χρήση chatbots τεχνητής νοημοσύνης ρίχνει λάδι στη φωτιά της παραληρηματικής σκέψης
Ψυχική Υγεία
16/03/2026 - 09:44
Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί
Πολιτική Υγείας
14/03/2026 - 09:00
Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39
Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Σειρά εργαλείων από τη Samsung για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 15:03
Δράση για την ανδρική αντισύλληψη: Γιγαντιαίο προφυλακτικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και βάφλες σε σχήμα πέους
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 18:42
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo