Αυτό το υπέροχο πρωινό εμπνεύστηκε η Lindsey Pine, RDN, διαιτολόγος από την πανεπιστημιακή κλινική του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και ιδιοκτητρια του TastyBalance Nutrition.
Σολομός, αυγά χτυπημένα, αβοκάντο και ρόκα στρώνονται όμορφα πάνω στην πίτσα και κάθε κομμάτι κάνει καλό στον εγκέφαλό μας. Ο σολομός είναι γνωστός για τα ωμέγα 3 λιπαρά που περιλαμβάνει και τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τις φλεγμονές και να διατηρούν υγιή τη δομή του εγκεφάλου. Αυτο βοηθά στην επιβράδυνση της γνωστικής εξασθένησης και μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Τα αυγά είναι πηγή ωμέγα 3 λιπαρών επίσης και περιέχουν και χολίνη, ένα θρεπτικό συστατικό που ενισχύει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Επίσης, τόσο ο σολομός όσο και τα αυγά είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και μπορούν να σε κρατήσουν χορτάτο μέχρι το μεσημέρι. Το αβοκάντο είναι φοβερή τροφή για τον εγκέφαλο και περιλαμβάνει μονοακόρεστα λιπαρά. Ακόμα και η ρόκα είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Επίσης, είναι γεμάτη φυτικές ίνες που κάνουν καλό στο στομάχι.
Όλα αυτά τα καλούδια είναι συνδυασμένα με μια σάλτσα που περιλαμβάνει κεφίρ ( Labne ), ξύσμα από λεμόνι, χυμό λεμόνι, άνηθο, κρεμμύδι shallot και αλάτι. Τα φρέσκα βότανα περιλαμβάνουν ισχυρές φυτοχημικές ουσίες που μάχονται τις ασθένειες και ο άνηθος δεν αποτελεί εξαίρεση. Επίσης, περιλαμβάνει φλαβονοειδή.
Τα κρεμμύδια εσαλότ έχουν αντιφλεγμονώδεις ουσίες όπως είναι η κερσετίνη, αλλισίνη και καμφερόλη. Η αλλισίνη ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Πόσο περισσότερα οφέλη θα μπορούσε να έχει μια πίτσα; Αυτή η πίτσα ναι, τα έχει.
Πώς θα την φτιάξεις
1 κούπα Labne (τυρί κεφίρ)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
¼ της κούπας κομμένο φρέσκο άνηθο
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
4 αυγά
¼ της κούπας γάλα 2%
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Πίτες (τύπου αραβική ) ολικής αλέσεως ή πίτα (για σουβλάκι) ολικής
3 κομμάτια καπνιστό σολομό
½ αβοκάντο κομμένο
1 κούπα ρόκα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι βάλτε το τυρί, το ξύσμα, το χυμό από λεμόνι, τον άνηθο, το αλάτι και τα κρεμμυδάκια. Αφήστε τα τουλάχιστον 30 λεπτά όλα μαζί.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους κατά προσέγγιση στους 220 βαθμούς
Σπάστε τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ προσθέστε τα αυγά και τη σκόνη σκόρδου. Χτυπήστε καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Σε ένα τηγανάκι βάλτε λάδι και ρίξτε τα αυγά. Αφού τα ανακατέψετε καλά και δεν έχουν άλλα υγρά να «τραβήξουν» σβήστε τη φωτιά.
Βάλτε τις πίτες σε ένα τηγάνι και ζεστάνετέ τις για περίπου 3 λεπτά. Μετά βάλτε από πάνω το τυρί, τα αυγά και τοποθετήστε τα στο φούρνο μέχρι το τυρί να γίνει τραγανό και να ψηθεί καλά.
Έπειτα βγάζετε από το φούρνο και βάζετε πάνω στην πίτσα τα υπόλοιπα υλικά.
Απόδοση από το https://www.wellandgood.com