ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

The Birth Center: Το πρώτο ανεξάρτητο κέντρο φυσικού τοκετού στην Ελλάδα

Υπηρεσίες Υγείας
THE BIRTH CENTER
Επιστημονικά τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα σύμφωνα με το μαιοκεντρικό μοντέλο φροντίδας - Επιλογή στις γυναίκες να διεκδικήσουν τη δική τους εμπειρία τοκετού
Τρίτη, 26/11/2024 - 21:04
— Photo: THE BIRTH CENTER
News4Health Team News4Health Team

Παρουσιάστηκε σήμερα το The Birth Center, το πρώτο Ανεξάρτητο Κέντρο Φυσικού Τοκετού στην Ελλάδα. Μια πρωτοβάθμια δομή υγείας που προσφέρει επιστημονικά τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα, δίνοντας στις γυναίκες την επιλογή να γεννήσουν με φυσικό τοκετό εντός ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, βιώνοντας την εμπειρία του τοκετού όπως την ονειρεύονται.

Στο The Birth Center, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί το κοινό την άνοιξη του 2025, μέσα από εξατομικευμένη φροντίδα που βασίζεται στο μαιοκεντρικό μοντέλο, οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν έναν τοκετό που ανταποκρίνεται στις προσωπικές τους ανάγκες και επιθυμίες, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν η ασφάλεια και η οικειότητα. Θεμέλιο του μαιοκεντρικού μοντέλου φροντίδας που διέπει το Κέντρο αποτελεί η γνώση και η προάσπιση της φυσιολογίας. Βασικός πυλώνας η ολιστική προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει τη σωματική, ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική υποστήριξη κάθε γυναίκας, αναγνωρίζοντας και αγκαλιάζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες, τις επιθυμίες και τη μοναδικότητά της.

BIRTH CENTER 1

Στο The Birth Center εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο πλάνο φροντίδας που ακολουθεί και εφαρμόζει πρωτόκολλα βασισμένα σε διεθνείς και εθνικές οδηγίες και είναι συμβατό με τους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των Κέντρων Φυσικού Τοκετού, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Παράλληλα, υπάρχει διασύνδεση με την Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΛΗΤΩ και εν γένει συνεργασία, τόσο σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, όσο και σε επίπεδο μεταφοράς, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.

BIRTH CENTER 2

Με αναγνωρισμένη επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση, τεκμηριωμένη γνώση, υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, αποδεδειγμένη εμπειρία, συστηματική εκπαίδευση, συνεργασία και ενσυναίσθηση, οι μαίες και μαιευτές του The Birth Center, μπορούν να προσφέρουν εξατομικευμένη φροντίδα σε κάθε γυναίκα, που πληροί τα κριτήρια καταλληλότητας εισαγωγής του The Birth Center, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και μεταγεννητικά. Παράλληλα, η φροντίδα στο The Birth Center υποστηρίζεται και από ένα δίκτυο συνεργατών που περιλαμβάνει γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, όπως μαιευτήρες-γυναικολόγους και νεογνολόγους, διατροφολόγους, ψυχολόγους και άλλους ειδικούς, οι οποίοι συμβάλλουν όπου χρειάζεται.

Το Midwifery Unit Network, ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που παρέχει εκπαίδευση και συμβουλευτική για τα νεοσύστατα Κέντρα Φυσικού Τοκετού διεθνώς, θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του The Birth Center, μέσα από ένα άκρως εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και θα αποτελέσει έναν σταθερό υποστηρικτή σε όλη τη διάρκεια της λειτουργία του Κέντρου.
Το The Birth Center, θα λειτουργήσει σε ένα σύγχρονο χώρο, που πληροί τις ισχύουσες προδιαγραφές, θέτοντας πολύ υψηλά πρότυπα λειτουργίας. Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη δημιουργία ενός ζεστού χώρου που συνδυάζει την ασφάλεια, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία γέννησης, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε κάθε στάδιο του τοκετού, με τη φροντίδα, την ηρεμία και την οικειότητα που χρειάζεται κάθε γυναίκα.

Τη φιλοσοφία, τη λειτουργία, τη συμβολή που επιθυμεί να έχει το The Birth Center, καθώς και το όραμα κάθε γυναίκας να γεννά με σεβασμό, ανέπτυξαν οι συν-ιδρύτριες του Κέντρου Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και Κατερίνα Γεωργακούλα, στο πλαίσιο εκδήλωσης, παρουσία εκπροσώπων της μαιευτικής, ιατρικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, γυναικών και συνεργατών του Κέντρου.

BIRTH CENTER 3

Η κυρία Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση, συν-ιδρύτρια του The Birth Center, δήλωσε: «Ο στόχος του Κέντρου μας δεν είναι κάθε γυναίκα να γεννήσει στο νερό, ούτε να μειώσουμε εκείνες που από επιλογή αποφασίζουν να φέρουν το παιδί τους στον κόσμο στο περιβάλλον ενός μαιευτηρίου. Στόχος είναι το Κέντρο μας να αποτελέσει ένα hub ενημέρωσης και ενδυνάμωσης κάθε εγκύου, έτσι ώστε όπου και όπως και να επιλέξει να γεννήσει, να έχει τις γνώσεις που χρειάζεται για να απαιτήσει τον σεβασμό που της αναλογεί, διεκδικώντας τα δικαιώματά της σε ένα σύστημα που τη θεωρεί παθητικό δέκτη και όχι ενεργό παράγοντα στον ίδιο της τον τοκετό».

Η κυρία Κατερίνα Γεωργακούλα, μαία, συν-ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του The Birth Center, ανέφερε σχετικά: «Σήμερα παρουσιάζουμε το πρώτο Ανεξάρτητο Κέντρο Φυσικού Τοκετού στην Ελλάδα, το The Birth Center. Το όραμά μας είναι απλό και βαθιά ανθρώπινο: να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες. Επιθυμία μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε γυναίκας να γεννά με σεβασμό. Με γνώση και αγάπη, δημιουργούμε ένα περιβάλλον όπου κάθε γυναίκα θα νιώθει ελεύθερη, σίγουρη και ασφαλής να φέρει στον κόσμο το παιδί της με τον τρόπο που εκείνη επιθυμεί. Μαζί με τις έμπειρες μαίες και μαιευτές μας, θα υποστηρίξουμε όλες τις γυναίκες και τις οικογένειες τους. Το The Birth Center ετοιμάζεται να καλωσορίσει με χαρά και αφοσίωση μια νέα πραγματικότητα για τη μαιευτική φροντίδα στη χώρα μας».

BIRTH CENTER 4

Παράλληλα, φιλοξενήθηκε συζήτηση μεταξύ εξειδικευμένων επαγγελματιών από τον χώρο της μαιευτικής και της υγείας. Η ενδυνάμωση των γυναικών στον τοκετό, η σημασία της επιλογής, η μαία ως επαγγελματίας υγείας, η συνεργασία ως ένωση οράματος και δυνάμεων και η διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη. Στο πάνελ συμμετείχαν η κυρία Ελευθερία Δημοπούλου, Μαία, Πρόεδρος του Σωματείου "Ευτοκία", η κυρία Ειρήνη Πλατσά, Mαία, MSc Επικεφαλής Διασφάλισης Ποιότητας, συν-ιδρύτρια και μέλος ΔΣ του Ελληνοβρετανικού Συλλόγου Μαιών και ο κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης και Διευθύνων Σύμβουλος της Γυναικολογικής και Μαιευτικής Κλινικής ΛΗΤΩ.

Παράλληλα, προβλήθηκε μήνυμα από τη διεθνώς αναγνωρισμένη ειδικό στον τομέα του φυσικού τοκετού, Dr. Lucia Rocca-Ihenacho, Senior Lecturer και Διευθύντρια του προγράμματος Global Maternal Health MSc, του τμήματος Midwifery στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, συνιδρύτρια και CEO του Midwifery Unit Network και Lead MUSA-Framework. Η κυρία Rocca μέσα από το έργο της, έχει συνεισφέρει στην ίδρυση και επιτυχή λειτουργία Κέντρων Φυσικού Τοκετού σε πολλές χώρες, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ποιοτικής φροντίδας για τις μέλλουσες μητέρες.

Ακόμη, το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει testimonials γυναικών, ενώ στον χώρο φιλοξενήθηκε pop up έκθεση φωτογραφίας που αποτύπωνε τη βαθιά εμπειρία του φυσικού τοκετού, αναδεικνύοντας τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση και την αγάπη που συνοδεύουν τη γέννα.

Με επίκεντρο τη γυναίκα, το The Birth Center φιλοδοξεί να εξελίξει τον τρόπο που προσεγγίζεται η εγκυμοσύνη και ο τοκετός στην Ελλάδα, δημιουργώντας τον χώρο, όπου κάθε γυναίκα έχει τη δύναμη και την υποστήριξη να βιώσει τη γέννα: με σεβασμό, αγάπη, αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και την σιγουριά ότι μπορεί να φέρει στον κόσμο το παιδί της με τον τρόπο που εκείνη επιθυμεί.

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι το The Birth Center να λειτουργήσει και ως ένα hub ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των γυναικών, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις, αφού έχουν ενημερωθεί πλήρως σε σχέση με τον τοκετό τους, και με τον τρόπο αυτό να διεκδικήσουν το δικαίωμα να γεννήσουν όπως εκείνες επιθυμούν.

  • ΤΟΚΕΤΟΣ
  • ΚΕΝΤΡΟ
  • BIRTH CENTER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μελέτη του νοσοκομείου Υγεία για τη μετεγχειρητική παρακολούθηση ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος
Μελέτη του νοσοκομείου Υγεία για τη μετεγχειρητική παρακολούθηση ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος 27 Νοεμβρίου 2024
Κορυφαίο διαγνωστικό κέντρο η Affidea Ελλάδος στα Healthcare Business Awards 2024 27 Νοεμβρίου 2024
Κορυφαίο διαγνωστικό κέντρο η Affidea Ελλάδος στα Healthcare Business Awards 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατροί του Κόσμου: Εγκαινιάστηκε το Ανοικτό Κέντρο Παιδιών στη Θεσσαλονίκη
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 16:56

Γιατροί του Κόσμου: Εγκαινιάστηκε το Ανοικτό Κέντρο Παιδιών στη Θεσσαλονίκη

Οι πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα: Το σώμα σε νέα ισορροπία
Health Talk
12/12/2025 - 18:49

Οι πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα: Το σώμα σε νέα ισορροπία

Ψήφος δια πληρεξουσίου για γυναίκες ευρωβουλευτές πριν και μετά τον τοκετό
Επικαιρότητα
13/11/2025 - 21:51

Ψήφος δια πληρεξουσίου για γυναίκες ευρωβουλευτές πριν και μετά τον τοκετό

Μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού: Στην Αθήνα μία από τις 33 γυναίκες παγκοσμίως που έφεραν στον κόσμο και δεύτερο παιδί
Επικαιρότητα
10/11/2025 - 12:00

Μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού: Στην Αθήνα μία από τις 33 γυναίκες παγκοσμίως που έφεραν στον κόσμο και δεύτερο παιδί

Ελληνικό και διεθνές ορόσημο: Δεύτερη εγκυμοσύνη και τοκετός έπειτα από μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού
Υπηρεσίες Υγείας
07/11/2025 - 19:57

Ελληνικό και διεθνές ορόσημο: Δεύτερη εγκυμοσύνη και τοκετός έπειτα από μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού

Μία στις επτά γυναίκες με επιλόχεια κατάθλιψη μετά από τον τοκετό
Ψυχική Υγεία
04/11/2025 - 19:21

Μία στις επτά γυναίκες με επιλόχεια κατάθλιψη μετά από τον τοκετό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα συστηματική θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος
Υγεία
24/12/2025 - 20:09
Σε έξαρση οι χειμερινές λοιμώξεις - Πυρετός, γρίπη και ιοί δοκιμάζουν τις αντοχές μας
Health Talk
24/12/2025 - 19:04
«Ξεχωριστό στομάχι»: Γιατί όσο κι αν φάμε πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο;
Διατροφή
24/12/2025 - 18:01
Βασικές πρώτες βοήθειες για τα οφθαλμολογικά ατυχήματα που προκύπτουν στις γιορτές
Health Talk
24/12/2025 - 16:49
Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές μαζώξεις: Γιατί μάς βγάζουν τον κακομαθημένο μας εαυτό;
Ψυχική Υγεία
24/12/2025 - 16:00
Φόβοι για τους κινδύνους από ύπαρξη τοξικών αερίων στις καμπίνες αεροσκαφών
Υγεία
24/12/2025 - 15:03
Πως να αποφύγετε τις καούρες αυτά τα Χριστούγεννα
Διατροφή
24/12/2025 - 14:00
Αισιόδοξες επιστημονικές εξελίξεις για την υγεία τη δική μας και του πλανήτη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 13:04
ΠΑΝΣΥΝΟΨΥ: Προβληματισμός, θλίψη και ανησυχία για το περιστατικό με τη 16χρονη στην Κυψέλη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 12:47
Κολπική ξηρότητα: Τα συμπτώματα και μια νέα επιλογή για την αντιμετώπισή της
Υγεία
24/12/2025 - 12:22
Πατάτα: Η πιο ευέλικτη γαρνιτούρα - Πώς να τη διαχειριστείτε για να μην γίνει Βατερλώ θερμίδων
Διατροφή
24/12/2025 - 12:00
Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν έως και 33 αισθήσεις!
Υγεία
24/12/2025 - 11:00
Οι επιστήμονες δημιούργησαν ενδομήτριο στο εργαστήριο για να ρίξουν φως στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης
Υγεία
24/12/2025 - 10:00
Γιορτές: Ξεκούραση δεν είναι να αράζεις στον καναπέ - Η αξία της ενεργητικής ανάπαυσης
Ψυχική Υγεία
24/12/2025 - 09:00
ΑΡΣΙΣ: Αυξάνονται τα παιδιά που επαιτούν στις γιορτές - «Μη δίνετε χρήματα, βοηθήστε με εναλλακτικούς τρόπους»
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 07:24
Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Επιτυχημένη διαδικασία δωρεάς οργάνων
Υγεία
24/12/2025 - 03:37
TÜV NORD Hellas: Παράδοση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 00:21
Νέα θητεία Ευγενίδη στην προεδρία του ΦΣΘ - Η σύνθεση του ΔΣ
Pharma Policy
23/12/2025 - 23:03
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 22:18
Θεσσαλονίκη: Γιορτή αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που διδάσκουν δύναμη και χαμόγελο
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 21:03
Ο Δήμος Ασπροπύργου δώρισε 14 ηλεκτροκίνητα κρεβάτια νέας γενιάς στο «Θριάσιο» νοσοκομείο
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 20:46
Νέο καινοτόμο εμβόλιο καλύπτει περισσότερους ορότυπους της Πνευμονίας
Pharma News
23/12/2025 - 20:19
Ανάγκη για έναν νέο οδικό χάρτη στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα
Patient Talk
23/12/2025 - 20:02
O ΕΟΔΥ του αύριο με 16 έργα μετασχηματισμού της Δημόσιας Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
23/12/2025 - 19:44
Από τα μελομακάρονα στις ορμόνες: Οι γιορτινές συνήθειες επηρεάζουν την ευεξία των γυναικών
Health Talk
23/12/2025 - 19:07
Νέα εποχή στην απώλεια βάρους: Πράσινο φως από την FDA σε χάπι σεμαγλουτίδης
Pharma News
23/12/2025 - 18:19
Πώς η ρουτίνα του ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης
Υγεία
23/12/2025 - 17:56
Διάλεξη-απολογισμός για την πανδημία από τον πνευμονολόγο Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 17:39
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Ακαδημία Ασθενών - Τον Μάρτιο η έναρξη των μαθημάτων
Patient Talk
23/12/2025 - 17:23
«True Leader» η UNI-PHARMA - Αναδείχθηκε ανάμεσα στις 105 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Pharma News
23/12/2025 - 17:06

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τραγούδι: Οι ιδιότητες του για την υγεία που θα σάς κάνει να δείτε με άλλα μάτια τα κάλαντα
Υγεία
23/12/2025 - 14:54
Πώς η ρουτίνα του ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης
Υγεία
23/12/2025 - 17:56
Νέα θεραπευτική αγωγή για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Υγεία
23/12/2025 - 10:00
Γονείς και χριστουγεννιάτικο burnout: Κάντε λιγότερα για να είναι και τα παιδιά σας πιο χαρούμενα!
Ψυχική Υγεία
23/12/2025 - 11:00
«Ξεχωριστό στομάχι»: Γιατί όσο κι αν φάμε πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο;
Διατροφή
24/12/2025 - 18:01
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo