ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αισιόδοξα τα στοιχεία για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στην Ελλάδα

Υγεία
EUROKINISSI
Γιατί η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα νοσοκομεία της Ευρώπης.
Τρίτη, 11/02/2025 - 18:41
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Σημαντικά και ελπιδοφόρα είναι τα στοιχεία για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στην Ελλάδα, όπως προέκυψε από τη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», από το Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας που τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου οι διευθυντές των τμημάτων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» παρουσίασαν επιστημονικές δραστηριότητες και ερευνητικές συμπράξεις με άλλα νοσοκομεία του εξωτερικού, όλα τα θεραπευτικά δεδομένα για την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, καθώς και το έργο των τμημάτων τους που κατατάσσει την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» ανάμεσα στα καλύτερα νοσοκομεία της Ευρώπης.

Ετησίως 300 - 350 παιδιά και έφηβοι διαγιγνώσκονται με καρκίνο στην χώρα μας. Μέχρι σήμερα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο, έχουν πραγματοποιηθεί 47.000 νοσηλείες, 209.100 ημερήσιες νοσηλείες, 1.500 μεταμοσχεύσεις, 20 κυτταρικές θεραπείες και τρεις θεραπείες με γονιδιακή τροποποίηση.

Επίσης, έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί οι εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Ελλάδα μέσα σε μια δεκαετία χάρη στο έργο του Συλλόγου ««ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», όπως ανέφερε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Σωματείου «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Στέλιος Γραφάκος.

Ο αριθμός των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στη χώρα μας προ 10ετίας δεν ξεπερνούσε τις 40.000. Μέχρι στιγμής, έχουν εγγραφεί στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, 178.000 νέοι εθελοντές δότες, 422 από τους οποίους βρέθηκαν συμβατοί και έδωσαν ζωή σε αντίστοιχους ασθενείς.

«Μόνο το 2024 εγγράψαμε 21.909 νέους Εθελοντές Δότες και 79 βρέθηκαν συμβατοί και έδωσαν μόσχευμα. Για να γίνει αντιληπτό το έργο του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, αρκεί να σημειώσουμε ότι πριν από το 2014, τα μοσχεύματα για τους Έλληνες ασθενείς, ελλείψει δοτών όλα προέρχονταν από το εξωτερικό ενώ σήμερα το 40% των Ελλήνων ασθενών μεταμοσχεύονται από Έλληνα Δότη όπως και πολλοί πλέον ασθενείς του εξωτερικού. Στην Παγκόσμια κατάταξη των χωρών που ανήκουν στο WMDA (57 χώρες από όλο τον κόσμο) η χώρα μας ήταν στην προτελευταία θέση. Τώρα πλησιάζει στις 10 πρώτες θέσεις της Παγκόσμιας κατάταξης», ανέφερε ο κ. Γραφάκος. Συνολικά οι Εθελοντές Δότες Μυελού Οστών της χώρας μας , οι καταγεγραμμένοι στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων είναι 258.000.

Η μετατροπή της Ογκολογικής Μονάδας σε Ογκολογικό Νοσοκομείο

Το «παρών» στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ Μιχάλης Κεφαλογιάννης, έδωσαν ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Λίλιαν Βιλδιρίδη, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου.

Ο Υπουργός Υγείας, υπογράμμισε την κεφαλαιώδη συμβολή της αείμνηστης Μαριάννας Βαρδινογιάννη στον αγώνα για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έχει αφήσει πίσω της ένα συγκλονιστικό έργο, το οποίο έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε». Παράλληλα, μίλησε αναλυτικά για τη σημασία της μετατροπής της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» σε Ογκολογικό Νοσοκομείο, η οποία θα γίνει άμεσα: «Έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έναρξη λειτουργίας του Ογκολογικού Νοσοκομείου, την επόμενη εβδομάδα εκδίδεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ξεκινάει η μετάβαση για τη δημιουργία του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου και τις νέες δυνατότητες που πλέον θα υπάρχουν με το σχήμα αυτό. Θα συνεχίσει η καλή συνεργασία των δύο νοσοκομείων, δεν θα σταματήσει η συνεργασία με τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, το Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και το «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», απλώς απελευθερώνουμε τον νέο φορέα για να μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, να γίνει το καλύτερο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων στην Ευρώπη και να φτάσει σε επίπεδα που μόνο υπερηφάνεια θα δίνει σε όλους».

Από την πλευρά της η κυρία Αγαπηδάκη, αναφέρθηκε στη σημασία της στήριξης των οικογενειών που έρχονται αντιμέτωπες με τον παιδικό καρκίνο, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας να στηρίξει κάθε δράση για τη δευτερογενή πρόληψη του παιδικού καρκίνου, διαβεβαιώνοντας ότι «θα είμαστε στο πλευρό κάθε οικογένειας που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη νόσο, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ελπίδα».

Παράλληλα, η Αναπληρώτρια Υπουργός, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας, ένα οριζόντιο σύστημα που θα επιτρέπει τη δημιουργία μητρώων ασθενειών για κάθε νοσολογική οντότητα, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. «Πρόκειται για ένα έργο που θα μεταμορφώσει το υγειονομικό τοπίο στη χώρα μας και θα δώσει στους επιστήμονες τη δυνατότητα να κάνουν ακόμα καλύτερα τη δουλειά τους», δήλωσε.

Η προσφορά και παρακαταθήκη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Στην προσφορά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και στην σημαντική παρακαταθήκη που άφησε αναφέρθηκε ο Μανώλης Παπασάββας, κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ».

«Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αναγνωρίζοντας τη δύναμη της συνεργασίας δημιούργησε από νωρίς ένα δίκτυο με κορυφαία ογκολογικά κέντρα του εξωτερικού, ενθαρρύνοντας την συνεργασία, την ανταλλαγή απόψεων και την συμμετοχή σε διεθνή πρωτόκολλα και έρευνες. Η συνεχής αναζήτηση κάθε τι καινοτόμου και πρωτοποριακού και η διορατικότητα της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία μάλιστα αντιλήφθηκε από πολύ νωρίς την δύναμη της ιατρικής ακριβείας, μας οδήγησε σε μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών όπως την ίδρυση του πρώτου και μοναδικού μέχρι και σήμερα Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους, την ίδρυση εξειδικευμένων εργαστηρίων και εξωτερικών ιατρείων».

Η υπεύθυνη θεμάτων υγείας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» Ντόρα Ψαλτοπούλου, Παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, μέλος ΔΣ Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ, μίλησε για την προσφορά του Σωματείου σε επίπεδο υποδομών, μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας και δημιουργίας συνεργασιών με τα κορυφαία Ογκολογικά κέντρα του κόσμου.

Η σημαντική επιστημονική προσφορά του Κέντρου

Ο Ευγένιος Γουσέτης, Παιδίατρος Αιματολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων και του Κέντρου Κυτταρικής & Γονιδιακής Θεραπείας παρουσίασε τις νέες επαναστατικές θεραπείες που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Μονάδας, τονίζοντας ότι «το κέντρο είναι ένα από τα λίγα κέντρα στην Ευρώπη και Αμερική και το μοναδικό στην Ελλάδα με άδεια παραγωγής τέτοιων θεραπειών».

Ο Αντώνης Καττάμης, Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας- Ογκολογίας, Υπεύθυνος Πανεπιστημιακής Αιματολογικής-Ογκολογικής Μονάδας μίλησε για το «μεγαλύτερο επίτευγμα της μονάδας τα τελευταία χρόνια που είναι η ανάπτυξη εξειδικευμένου εργαστηρίου «Μεταφραστικής Έρευνας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας». Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργαστήριο μοριακής γενετικής με εξειδίκευση στην μεταφραστική έρευνα και την παροχή μοριακών εξετάσεων στον τομέα της παιδιατρικής ογκολογίας και των καλοήθων αιματολογικών νοσημάτων».

Οι διεθνείς συνεργασίες

Στις διεθνείς συνεργασίες που έχουν αναπτύξει τα Ογκολογικά Αιματολογικά τμήματα της Μονάδας με ξένους φορείς, αναφέρθηκε ο Βασίλειος Παπαδάκης, Διευθυντής ΕΣΥ Παιδιατρικής Αιματολογίας, Προσωρινός Προϊστάμενος Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας.

Ο Δημήτριος Δογάνης, Διευθυντής ΕΣΥ, Προσωρινός Προϊστάμενος Ογκολογικού Τμήματος «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» υπογράμμισε ότι: «Έχοντας επιτύχει υψηλότατους δείκτες επιβίωσης, υψηλότερους ακόμη και από τη βιβλιογραφία, αφού ακόμα και περισσότερα από 85 από τα 100 παιδιά μας θεραπεύονται, αποσκοπούμε όχι μόνο σε περαιτέρω βελτίωση αλλά και σε επιβιώσαντες με άριστη υγεία και ποιότητα ζωής σωματικά και ψυχοκοινωνικά».

  • ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
  • ΕΛΠΙΔΑ
  • ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα μέθοδος υπόσχεται γρήγορη θεραπεία για την υπέρταση
Νέα μέθοδος υπόσχεται γρήγορη θεραπεία για την υπέρταση 11 Φεβρουαρίου 2025
Φάρμακο "ασπίδα" κατά της απώλειας μυϊκής μάζας και της οστεοπόρωσης μετά από ταχεία απώλεια βάρους 12 Φεβρουαρίου 2025
Φάρμακο "ασπίδα" κατά της απώλειας μυϊκής μάζας και της οστεοπόρωσης μετά από ταχεία απώλεια βάρους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τρίποντο στη Ζωή»: Φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ ΕΑΒ και Lockheed Martin για τα παιδιά της Φλόγας
Patient Talk
10/06/2026 - 17:14

«Τρίποντο στη Ζωή»: Φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ ΕΑΒ και Lockheed Martin για τα παιδιά της Φλόγας

Εθνικό δίκτυο 500 κλινών ανακουφιστικής φροντίδας έως το 2030 – Νέες δομές σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Πολιτική Υγείας
10/06/2026 - 13:00

Εθνικό δίκτυο 500 κλινών ανακουφιστικής φροντίδας έως το 2030 – Νέες δομές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Εγκρίθηκε νέα μονοθεραπεία για παιδιά με σπάνιους όγκους εγκεφάλου
Pharma News
18/05/2026 - 15:36

Εγκρίθηκε νέα μονοθεραπεία για παιδιά με σπάνιους όγκους εγκεφάλου

«The Lancet»: Μείωση κατά 27% των θανάτων από παιδικό καρκίνο το 2023, αλλά και μεγάλες ανισότητες
Υγεία
03/04/2026 - 18:54

«The Lancet»: Μείωση κατά 27% των θανάτων από παιδικό καρκίνο το 2023, αλλά και μεγάλες ανισότητες

Δώρα και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται με καρκίνο μοίρασαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 21:07

Δώρα και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται με καρκίνο μοίρασαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας

ΕΕΠΑΟ: Τέσσερα στα πέντε παιδιά επιτυγχάνουν πλήρη ίαση από τον καρκίνο
Health Talk
18/02/2026 - 03:42

ΕΕΠΑΟ: Τέσσερα στα πέντε παιδιά επιτυγχάνουν πλήρη ίαση από τον καρκίνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων: Δύο ασθενείς με σοβαρό αυτοάνοσο χωρίς υποτροπή για πάνω από 15 χρόνια
Υγεία
23/06/2026 - 10:00
Οι περικοπές χρηματοδότησης απειλούν την πρόοδο στον αγώνα κατά του AIDS, προειδοποιεί ο Γκουτέρες
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 09:00
Κάθε 1 ευρώ που επενδύεται σε νέα φάρμακα αποφέρει 5,67 ευρώ στην Ευρώπη
Pharma Policy
23/06/2026 - 08:30
H Novo Nordisk Ελλάδος τιμήθηκε με το «Σήμα Διαφορετικότητας» 2026
Pharma News
23/06/2026 - 07:27
Τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην ηρωική Κάσο από τον ΕΕΣ
Επικαιρότητα
23/06/2026 - 03:44
H ΡευΜΑζήν στην Αλεξανδρούπολη για τη δράση «Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα»
Patient Talk
23/06/2026 - 00:07
ΕΕΠΑ: Οι 11 στρατηγικές προτεραιότητες για την ανάπτυξη της Παθολογικής Ανατομικής στην Ελλάδα
Υγεία
22/06/2026 - 23:41
Έμπολα: Στους 254 νεκροί στο Κονγκό σε σύνολο 1.003 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
Υγεία
22/06/2026 - 23:18
Αποκαλυπτικοί οι αριθμοί για το «αποτύπωμα» του 1566 στο σύστημα υγείας
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 23:02
Τηλεϊατρική: Η Λάρισα είναι ο νέος ψηφιακός πνεύμονας υγείας της Περιφέρειας
Digital Health
22/06/2026 - 22:41
Το ΠΑΓΝΗ δημιούργησε την πρώτη ομάδα νοσηλευτών αγγειακής πρόσβασης στην Ελλάδα
Υγεία
22/06/2026 - 21:56
Ενημερωτικές δράσεις της ΕΚΕ για τις μυοκαρδιοπάθειες και τους (αθόρυβους) κινδύνους τους
Health Talk
22/06/2026 - 21:33
Δράση για την πρόληψη των εποχικών αλλεργιών στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Υγεία
22/06/2026 - 21:08
Χαμόγελα για 13χρονη μαθήτρια από το Χαϊδάρι που βγήκε νικήτρια από την περιπέτειά της
Επικαιρότητα
22/06/2026 - 20:43
Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Η ΕΕ θεσπίζει νέα αδικήματα, αυστηροποιεί τις ποινές και ενισχύει την υποστήριξη των θυμάτων
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 19:56
Αγαπηδάκη: «Η πρόληψη σώζει ζωές, φτάνει πλέον σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και είναι δικαίωμα όλων»
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 19:21
EAES 2026: H παγκόσμια ελίτ της ενδοσκοπικής χειρουργικής στην Αθήνα - Το πρόγραμμα του συνεδρίου
Health Talk
22/06/2026 - 18:29
Τα παιδιά που πίνουν ζαχαρούχα ροφήματα κινδυνεύουν με υπέρταση ως ενήλικες
Διατροφή
22/06/2026 - 18:11
Γαλλία: Δύο παιδιά βρέθηκαν νεκρά στο οικογενειακό αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα
Επικαιρότητα
22/06/2026 - 17:49
Η ΠΟΕΡΓΙ αποχαιρετά την Θεανώ Καρποδίνη με αιχμές για τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 17:23
Θεσσαλονίκη: Η ΟΚΕ ζητεί άμεση απεμπλοκή του έργου για το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο από τις δικαστικές διαμάχες
Patient Talk
22/06/2026 - 16:47
Αλτσχάιμερ: Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το πρώτο τεστ αίματος με συμβολή στον αποκλεισμό της νόσου
Υπηρεσίες Υγείας
22/06/2026 - 16:32
Γεωργιάδης: «Με το πρόγραμμα "Οίκοθεν" όλοι είμαστε εδώ για τους ασθενείς»
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 16:14
H άσκηση που θα μπορούσε να αποτελέσει μια οικονομική θεραπεία για τις κρίσεις πανικού
Ψυχική Υγεία
22/06/2026 - 16:00
Ο ΙΣΑ επενδύει στη νέα γενιά επιστημόνων με τη δημιουργία Γραφείου Νέων Ιατρών
Υγεία
22/06/2026 - 15:38
Κατεψυγμένα φρούτα και τα κονσερβοποιημένα λαχανικά: Είναι πιο φθηνά, αλλά είναι υγιεινά;
Διατροφή
22/06/2026 - 15:00
Βουβωνοκήλη: Η σύγχρονη τεχνική TEP που προσφέρει ελάχιστο πόνο και ταχεία ανάρρωση
Health Talk
22/06/2026 - 14:00
Γυναικοκτονίες και κακοποιημένα παιδιά: Σήμα κινδύνου από την ΠΟΕΔΗΝ για την ενδοοικογενειακή βία
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 13:58
Έμπολα: Ξεπέρασαν τα 1.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Κονγκό
Υγεία
22/06/2026 - 13:34
Πώς το ΑΙ έδωσε απάντηση για πολύ σπάνιες ασθένειες 18 παιδιών ενώ οι γιατροί ήταν σε αδιέξοδο
Digital Health
22/06/2026 - 13:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ALS: Η νόσος που αλλάζει μια ζωή, αλλά όχι την αξία της
Pharma News
22/06/2026 - 07:04
Θεμιστοκλέους: «Μέσα στους επόμενους μήνες ενισχύεται το ΕΚΑΒ με επιπλέον 250 νέα ασθενοφόρα»
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 07:20
Γυναικοκτονίες και κακοποιημένα παιδιά: Σήμα κινδύνου από την ΠΟΕΔΗΝ για την ενδοοικογενειακή βία
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 13:58
Κατεψυγμένα φρούτα και τα κονσερβοποιημένα λαχανικά: Είναι πιο φθηνά, αλλά είναι υγιεινά;
Διατροφή
22/06/2026 - 15:00
Αλτσχάιμερ: Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το πρώτο τεστ αίματος με συμβολή στον αποκλεισμό της νόσου
Υπηρεσίες Υγείας
22/06/2026 - 16:32
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo