ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραμπ 2.0: Iατρική περίθαλψη και έρευνα στο στόχαστρο

Πολιτική Υγείας
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πρώτες κινήσεις της νέας εποχής Τραμπ στον Λευκό Οίκο δίνει το στιγμά της επανάληψης της κακής συνταγής της προηγούμενης θητείας του στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης, με σαφείς ενδείξεις ότι σκοπεύει να εργαλειοποιήσει την υγεία για την εκρίζωση των δήθεν woke πολιτικών.
Δευτέρα, 10/02/2025 - 14:30
— Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατερίνα Νικολοπούλου Κατερίνα Νικολοπούλου

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που από το Νοέμβρη ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στον αντιεμβολιαστή Ρόμπερτ Κένεντι να αναλάβει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, διέταξε μετά την ορκωμοσία του την αναστολή όλων των προγραμμάτων βοήθειας των ΗΠΑ στο εξωτερικό για 90 ημέρες, με μόνες εξαιρέσεις την επείγουσα επισιτιστική βοήθεια καθώς και τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο.

H Αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία, αρμόδια για την ιατρική έρευνα, τηρώντας το πνεύμα της νέας θητείας Τραμπ, ανακοίνωσε μεγάλη περικοπή της χρηματοδότησής της σε πανεπιστήμια και κέντρα έρευνας. Την ίδια ώρα, ο νέος πρόεδρος ετοιμάζει την αποχώρηση της χώρας από τον ΠΟΥ ώστε να την χρησιμοποιήσει ως χαρτί εκβιασμού για να εγκαταστήσει Αμερικανό Γενικό Διευθυντή στον οργανισμό.

Ελάχιστες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του, αυτό που φοβούνταν πολλοί φορείς υγείας φαίνεται να ξεδιπλώνεται ως εφαρμοσμένη πολιτική ενός ηγέτη που και στην προηγούμενη θητεία του στον Λευκό Οίκο κάθε άλλο παρά είχε διαπρέψει με την πολιτική του στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης.

Επανάληψη μιας κακής συνταγής

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής για τη Δημόσια Πολιτική και την Υγεία στην εποχή Τραμπ που είχε καταρτίσει το 2021 η επιστημονική επιθεώρηση Lancet, τονίζεται ότι τότε είχε εκμεταλλευτεί και εργαλειοποιήσει την «οργή των λευκών με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα για την επιδείνωση των προοπτικών ζωής τους για να κινητοποιήσει τη φυλετική έχθρα και την ξενοφοβία και να προσεταιριστεί την υποστήριξή τους για πολιτικές που ωφελούν ανθρώπους και επιχειρήσεις υψηλού εισοδήματος και απειλούν την υγεία.»

Γίνεται δε ιδιαίτερη αναφορά στο «νομοθετικό του επίτευγμα», δηλαδή τη μείωση φόρων ύψους τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις εταιρείες και τους ιδιώτες με υψηλό εισόδημα, ανοίγοντας έτσι «μια τρύπα στον προϋπολογισμό την οποία χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει την περικοπή των επιδοτήσεων για τρόφιμα και την υγειονομική περίθαλψη.»

Σημειώνεται δε ότι «επέλεξε για τα υψηλά αξιώματα δικαστές που απορρίπτουν τη θετική δράση και τα αναπαραγωγικά, εργασιακά, πολιτικά και εκλογικά δικαιώματα- διέταξε τη μαζική κράτηση μεταναστών σε επικίνδυνες συνθήκες- και εξέδωσε κανονισμούς που μειώνουν την πρόσβαση στην άμβλωση και την αντισύλληψη στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.»

Αν και η προσπάθειά του να καταργήσει τον νόμο περί προσιτής περίθαλψης απέτυχε, αποδυνάμωσε την κάλυψή του και αύξησε τον αριθμό των ανασφάλιστων κατά 2-3 εκατομμύρια ενώ επιτάχυνε την ιδιωτικοποίηση των κρατικών προγραμμάτων υγείας.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η εχθρική στάση του Τραμπ προς τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς οδήγησε σε επιδείνωση των επιπέδων της ρύπανσης -με αποτέλεσμα περισσότερους από 22 000 επιπλέον θανάτους μόνο το 2019.

Τέλος, η περιφρονητική του στάση απέναντι στην επιστήμη και οι περικοπές σε προγράμματα παγκόσμιας υγείας και οργανισμούς δημόσιας υγείας, αποτέλεσαν σημαντικό τροχοπέδη στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, προκαλώντας δεκάδες χιλιάδες περιττούς θανάτους, και θέτουν σε κίνδυνο τις προόδους κατά του HIV και άλλων ασθενειών.

Αυτή η έκθεση φαντάζει προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν αφού έχει ήδη δώσει τα σχετικά δείγματα γραφής.

ΠΟΥ

Το σχέδιο μεταρρύθμισης για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που καταστρώνει με την ομάδα του ο Τραμπ, σύμφωνα με σχετική αποκάλυψη του Reuters, προβλέπει να τεθεί επικεφαλής του οργανισμού ένας Αμερικανός, προκειμένου οι ΗΠΑ να μην αποχωρήσουν από αυτόν.

Το έγγραφο, το οποίο κατήρτισαν σύμβουλοι του Τραμπ πριν την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου, προτείνει οι ΗΠΑ να ανακοινώσουν γρήγορα την αποχώρησή τους από τον ΠΟΥ και να υιοθετήσουν μια «ακραία, νέα στάση» στον τρόπο που χειρίζονται τον οργανισμό, ζητώντας μεταξύ άλλων να αναλάβει επικεφαλής του ένας Αμερικανός μετά το 2027, όταν λήγει η θητεία του γενικού διευθυντή Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο Τραμπ καταλογίζει στον ΠΟΥ ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά την πανδημία covid-19 και ότι επηρεάζεται υπερβολικά από κάποια κράτη. Η αποχώρηση των ΗΠΑ αναμένεται να επισημοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2026.

Ωστόσο οι σύμβουλοι του Τραμπ παραδέχονται ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ θα βλάψει τα αμερικανικά συμφέροντα, αν και εκτιμούν ότι το ίδιο θα συμβεί και αν η χώρα παραμείνει στον οργανισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ είναι μακράν ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΠΟΥ, καθώς συνεισφέρει περίπου το 18% του ετήσιου προϋπολογισμού του.

Χρηματοδότηση προγραμμάτων παροχής υγείας σε εμπόλεμες και φτωχές χώρες

Η αναστολή όλων των προγραμμάτων βοήθειας των ΗΠΑ στο εξωτερικό προκαλεί σοκ και προειδοποιήσεις ότι «θα πεθάνει πολύς κόσμος» καθώς αυτή η βοήθεια συνεπάγεται πρωτίστως τη διακοπή της πρόσβασης σε θεραπεία από την οποία εξαρτώνται εκατομμύρια άνθρωποι, σκορπάει πανικό στην αφρικανική ήπειρο.

Οι ΗΠΑ είναι μακράν ο μεγαλύτερος δωρητής παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για βοήθεια και η απότομη διακοπή αυτού του 'μάννα' προκαλεί σοκ.

Στα προγράμματα που διακόπηκαν συγκαταλέγεται το PEPFAR, απόλυτα κρίσιμο για την αντιμετώπιση της επιδημίας HIV/AIDS, πρωτοβουλία που είχε αρχίσει κατά την προεδρία του Ρεπουμπλικάνου Τζορτζ Ου. Μπους. Από αυτό εξαρτώνται άμεσα πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με τον HIV.

Η αναστολή του σημαίνει πως «τίθενται σε κίνδυνο εκατομμύρια ζωές», προειδοποίησε σε έκθεσή του το αμερικανικό ίδρυμα κατά του AIDS, amfAR

Ενδεικτικά, περίπου 222.333 άνθρωποι που έχουν ανάγκη να προμηθεύονται αντιρετροϊκά φάρμακα για τον HIV καθημερινά δεν έχουν πρόσβαση σ’ αυτά κάθε ημέρα που το πάγωμα παραμένει σε ισχύ.

Το PEPFAR εγγυάται το τρέχον διάστημα αντιρετροϊκή θεραπεία σε 679.936 έγκυες που ζουν με τον HIV, τόσο για τη δική τους υγεία όσο και για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού που προκαλεί το σύνδρομο της ανοσολογικής ανεπάρκειας στα παιδιά τους.

«Κατά τη διάρκεια της διακοπής των 90 ημερών, εκτιμάμε ότι 135.987 μωρά μπορεί να μολυνθούν από τον HIV», υπογράμμισε το amfAR. Και πιθανόν αυτό θα παραμείνει αδιάγνωστο: υπηρεσίες όπως το να γίνονται εξετάσεις σε παιδιά έχουν επίσης ανασταλεί.

Περικοπές στα κονδύλια για έρευνα

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας προκάλεσαν σοκ στους κύκλους της ακαδημαϊκής έρευνας αργά την Παρασκευή, λέγοντας ότι θα μειώσει δραματικά το ποσοστό που πληρώνει για τα διοικητικά και γενικά έξοδα των πανεπιστημίων για να εξοικονομήσει η κυβέρνηση περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Axios, oι μειώσεις θα πλήξουν ιδιαίτερα ελίτ ιδρύματα, όπως το Χάρβαρντ, το Γέιλ και το Τζονς Χόπκινς. Ο Τραμπ πρότεινε μια παρόμοια αλλαγή κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, αλλά το Κογκρέσο δεν έδωσε το πράσινο φως.

Το Project 2025, όπως είναι γνωστό το Σχέδιο Μετάβασης της Προεδρίας 2025, , είναι μια πρωτοβουλία που οργανώθηκε από το Heritage Foundation με στόχο την προώθηση μιας συλλογής συντηρητικών και δεξιών προτάσεων πολιτικής για την αναμόρφωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και την εδραίωση της εκτελεστικής εξουσίας, με την προϋπόθεση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Αυτός λοιπόν ο "μπούσουλας της διακυβέρνησης Τραμπ 2.0 λέει ότι οι χρηματοδοτήσεις στα ιδρύματα στην ουσία χρηματοδοτούν «τις αριστερές ατζέντες» και ότι τα πανεπιστήμια χρησιμοποιούν τα κονδύλια για να χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειες σεβασμού της διαφορετικότητας, ισότητας και συμπερίληψης.

Η ξαφνική μείωση των κεφαλαίων ενδέχεται να πλήξει την έρευνα σε διάφορα πεδία, για παράδειγμα για τον καρκίνο ή νευροεκφυλιστικές παθήσεις, προειδοποίησαν επιστήμονες.

Με τις μειώσεις αυτές είναι σίγουρο ότι «θα παραλύσει η έρευνα και η καινοτομία», κατήγγειλε ο Ματ Όουενς, πρόεδρος του COGR, φορέα εκπροσώπησης ινστιτούτων έρευνας και πανεπιστημιακών ιατρικών κέντρων.

«Οι ανταγωνιστές της Αμερικής χαίρονται γι’ αυτό το τραύμα που προκάλεσε η ίδια στον εαυτό της», συνέχισε, καλώντας την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να επανεξετάσει την απόφασή της «προτού υποστούν τις συνέπειες οι Αμερικανοί».

Ο Τζέφρι Φλάιερ, άλλοτε πρύτανης της σχολής ιατρικής του Χάρβαρντ, εκτίμησε μέσω X πως η απόφαση αυτή δεν έχει σκοπό να «βελτιωθεί η διαδικασία, αλλά να χτυπηθούν θεσμοί, ερευνητές και η βιοϊατρική έρευνα».

Θα «προκαλέσει χάος και θα βλάψει την βιοϊατρική έρευνα και τους ερευνητές», προειδοποίησε, καθώς επιστήμονες εκφράζουν τις τελευταίες εβδομάδες ανησυχία για την έλλειψη διαφάνειας των ομοσπονδιακών αρχών, ειδικά επειδή απέκλεισαν την πρόσβαση σε σημαντικά επιδημιολογικά δεδομένα στους ιστότοπούς τους.

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε το μέτρο, επικαλούμενος την ασυμμετρία των δημόσιων και των ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων.

«Στην πλειονότητά τους, τα ιδιωτικά ιδρύματα που επιχορηγούν την έρευνα χρηματοδοτούν έμμεσα κόστη σε επίπεδο πολύ χαμηλότερο από αυτό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τα πανεπιστήμια αποδέχονται οικειοθελώς τις επιχορηγήσεις αυτές», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Τελευταία τροποποίηση στις 10/02/2025 - 15:21
  • ΤΡΑΜΠ
  • ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων 10 Φεβρουαρίου 2025
Κικίλιας: Έρχεται η ΚΥΑ για τον Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών 10 Φεβρουαρίου 2025
Κικίλιας: Έρχεται η ΚΥΑ για τον Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ απολύει δεκάδες αξιωματούχους των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών
Πολιτική Υγείας
11/10/2025 - 09:17

Η κυβέρνηση Τραμπ απολύει δεκάδες αξιωματούχους των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών

ΗΠΑ: Η Pfizer θα προσφέρει φάρμακα με έκπτωση μέσω νέου ομοσπονδιακού ιστότοπου
Pharma Policy
01/10/2025 - 09:00

ΗΠΑ: Η Pfizer θα προσφέρει φάρμακα με έκπτωση μέσω νέου ομοσπονδιακού ιστότοπου

EFPIA: Η επιβολή νέων δασμών από τις ΗΠΑ στα φάρμακα «θα δημιουργήσει τη χειρότερη των καταστάσεων»
Pharma Policy
26/09/2025 - 11:21

EFPIA: Η επιβολή νέων δασμών από τις ΗΠΑ στα φάρμακα «θα δημιουργήσει τη χειρότερη των καταστάσεων»

Τραμπ: Από την 1η Οκτωβρίου θα επιβληθεί δασμός 100% σε ορισμένα εισαγόμενα φάρμακα
Pharma Policy
26/09/2025 - 09:21

Τραμπ: Από την 1η Οκτωβρίου θα επιβληθεί δασμός 100% σε ορισμένα εισαγόμενα φάρμακα

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει έρευνα στην Ευρώπη που να συνδέει την παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη με αυτισμό
Πολιτική Υγείας
24/09/2025 - 10:25

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει έρευνα στην Ευρώπη που να συνδέει την παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη με αυτισμό

Εμβόλια και παρακεταμόλη: Ο Τραμπ δίνει μικρόφωνο με παγκόσμιο κοινό στην "επικίνδυνη ψευδοεπιστήμη"
Επικαιρότητα
23/09/2025 - 15:00

Εμβόλια και παρακεταμόλη: Ο Τραμπ δίνει μικρόφωνο με παγκόσμιο κοινό στην "επικίνδυνη ψευδοεπιστήμη"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΠΥ: Ακόμα και μια συνεδρία σωματικής δραστηριότητας μπορεί να βοηθήσει στις σχολικές επιδόσεις
Fitness
20/11/2025 - 15:00
Νέο χάπι μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης κατά σχεδόν 60%
Υγεία
20/11/2025 - 14:00
Τσιρότο υπόσχεται επούλωση της καρδιάς μετά από έμφραγμα
Υγεία
20/11/2025 - 13:00
Πέθανε ο 22χρονος που προσπάθησε να καταπιεί ολόκληρο μπέργκερ για ένα... challenge
Επικαιρότητα
20/11/2025 - 12:38
Γιατί οι επιστήμονες θέλουν να φτιάξουν στοματικό διάλυμα από σκόρδο
Υγεία
20/11/2025 - 12:00
Σήμα κινδύνου από νέα έρευνα για σοβαρές παρενέργειες του ηλεκτροσόκ σε ψυχικά πάσχοντες
Ψυχική Υγεία
20/11/2025 - 11:00
CDC: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό
Πολιτική Υγείας
20/11/2025 - 10:38
Καρκίνος μαστού: Η σύγχρονη προσέγγιση σε μια παλιά νόσο
Health Talk
20/11/2025 - 10:00
Ένα τρύπημα στο δάκτυλο μπορεί να ανιχνεύσει ασθένειες 10 χρόνια πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων
Υγεία
20/11/2025 - 09:00
Πέντε συμβουλές για τη σωστή αποκατάσταση έπειτα από μαραθώνιο δρόμο
Health Talk
20/11/2025 - 07:16
Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ: «Αντιστεκόμαστε στην άνοια, δυναμώνουμε τη σκέψη, ενισχύουμε τον άνθρωπο!»
Υπηρεσίες Υγείας
20/11/2025 - 03:37
Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ επισκέφθηκαν το Ωνάσειο Νοσοκομείο
Υπηρεσίες Υγείας
20/11/2025 - 00:06
Δήμος Αθηναίων: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε καθημερινά τα αδέσποτα ζώα της πόλης»
Pet
19/11/2025 - 23:24
Τα κέντρα της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τα vouchers για τον αυτισμό
Ψυχική Υγεία
19/11/2025 - 22:42
Χατζηχριστοδούλου: «Τον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του ΕΟΔΥ για τα fake news»
Υγεία
19/11/2025 - 22:09
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Σε λειτουργία τέθηκε ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός
Υγεία
19/11/2025 - 21:43
Tο Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» έλαβε χρυσό και πλατινένιο βραβείο στα 10th Healthcare Business Awards 2025
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 21:16
Μήνυμα ζωής απέναντι στο άτμισμα: «Η δύναμη να λες όχι» - Νέα δράση από τη W4O Hellas
Υγεία
19/11/2025 - 20:34
COP30: Υγειονομικοί απαιτούν ισχυρή διεθνή δέσμευση για απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 20:12
Νέο καμπανάκι κινδύνου για τους καρκίνους σε νεαρές ηλικίες - Τα αποτελέσματα μελέτης
Υγεία
19/11/2025 - 19:39
ΕΟΦ: Αντιβιοτικά μόνο με συνταγή και πιστή τήρηση της δοσολογίας και της διάρκειας της αγωγής
Pharma Policy
19/11/2025 - 19:11
Νέα έρευνα: Δυο τσιγάρα την ημέρα αρκούν για να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Υγεία
19/11/2025 - 18:47
ΠΟΥ: Μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 18:21
Ο ΙΣΑ ζητάει ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για πιθανή συμμετοχή μελών του σε κύκλωμα συνταγογράφησης
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 17:43
Υπόμνημα καρδιοπαθών για την αποζημίωση των ενέσιμων φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
Patient Talk
19/11/2025 - 17:21
Θεμιστοκλέους: «Η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το ΕΣΥ δεν καταρρέει»
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 16:57
Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας: Ποιες διαταραχές ούρησης ή κένωσης σχετίζονται με το WC;
Health Talk
19/11/2025 - 16:44
Νέο αίτημα συνάντησης με τον Πιερρακάκη για το clawback από τον ΠΣΦ
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 16:32
Φωταγωγήθηκε η Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Εξάλειψη του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 16:17
Φάρμακο κατά του σακχάρου μπορεί να «ακυρώσει» τα οφέλη της άσκησης
Υγεία
19/11/2025 - 16:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέλι: Όταν είναι πολύ γλυκό για να είναι... αληθινό - Οι κίνδυνοι που ενέχουν οι μέθοδοι νόθευσης
Διατροφή
19/11/2025 - 14:00
Σύγκρουση Λονδίνου–Βρυξελλών για την απαγόρευση καπνίσματος βάσει χρονολογίας γέννησης
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 12:16
Το σεξ μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των πληγών μειώνοντας το στρες
Υγεία
19/11/2025 - 15:00
Worth Constructions: «Αυξημένων απαιτήσεων το έργο αναβάθμισης του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 23:22
7o Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας: Η Tεχνητή Nοημοσύνη στην ανάπτυξη νέων θεραπειών
Pharma News
17/11/2025 - 21:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo