ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ευαγγελισμός»: Αντιδράσεις για την «απόλυτη προτεραιότητα» των VIP περιστατικών από τον ευρωπαϊκό τελικό ποδοσφαίρου

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστάσιου Γρηγορόπουλου, να τεθούν σε απόλυτη προτεραιότητα τα πιθανά περιστατικά VIP ατόμων που θα βρεθούν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για τον τελικό του Europa Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα.
Παρασκευή, 17/05/2024 - 22:38
— Photo: EUROKINISSI
Παναγιώτης Σπανός Παναγιώτης Σπανός

Την αποκάλυψη έκανε τη ΟΕΝΓΕ με ανάρτησή της στο Facebook στην οποία αναφέρει τα εξής: «Είσαι εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, κανονικός άνθρωπος; αν αρρωστήσεις κάτω αριστερά, στην εικόνα, σε φορείο μαζί με άλλους ποιος ξέρει πόσους ασθενείς, σα σαρδέλα παστωμένος στο ΤΕΠ περιμένοντας ώρες να εξεταστείς με το προσωπικό να κάνει ακροβατικά για να μπορέσει να σε προσεγγίσει. Αν είσαι vip, πλουσιος, θεατής του τελικού ποδοσφαίρου απ τους λίγους και κάτοικος ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου κάτω δεξιά στην εικόνα. Ευαγγελισμός μόνο για σένα. Κατά προτεραιότητα (άσχετα του τι έχεις) και με το προσωπικό (αυτό το ίδιο εξουθενωμενο που τις άλλες μέρες κάνει ακροβατικά) σε τριήμερη ετοιμότητα ασχέτως αν έχει να πάρει ρεπό η άδεια μήνες, η αν έχει κάνει απανωτές εξοντωτικες εφημερίες.
Δυο εικόνες χίλιες λέξεις. Για την πλέμπα ράντζα και αναμονές, για τους προυχοντες δημόσια νοσοκομεία σε prive λειτουργία, κατά προτεραιότητα και με ξεχωριστή καταγραφή γιατί έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας τα πράγματα. Αυτούς υπηρετούν και γι αυτούς δουλεύουν. Τα υπόλοιπα περί δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Ντροπή!»

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=955313132807032&id=100049850618914&ref=embed_post}

Η ανάρτηση της ΟΕΝΓΕ συνοδεύεται και από το σχετικό έγγραφο στο οποίο ο διοικητής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας αναφέρει μεταξύ άλλων, ρητά, τα εξής: «Εν όψει της διεξαγωγής του τελικού του CONFERENCE CUP στην OPAP ARENA στις 29/05/2024 σας ενημερώνουμε ότι το Νοσοκομείο τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα κατά τις 28, 29, και 30/05/2024 , για την αντιμετώπιση των VIP (διαπιστευμένων και φιλάθλων) που θα διαμένουν στα Ξενοδοχεία "Μεγάλη Βρετάνια", "Grand Hyatt" και "Marriot Athens". Τα περιστατικά τα οποία θα προσέλθουν θα πρέπει να καταγράφονται σε ξεχωριστή λίστα στο Γραφείο Κινήσεως και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέτασή τους και διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, εφόσον χρειαστεί. Την όλη διαδικασία θα συντονίζει ο Αναπληρωτής Διοικητής κος Βεν. Μπατής».

EGGRAFO MESA

«Πρόκληση και ταξική διαχείριση»

Η Ενωτική Πρωτοβουλία του Ευαγγελισμού με δική της ανακοίνωση, κάνει λόγο για πρόκλήση και εξόφθαλμα ταξική διαχείριση των δομών Υγείας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία επισημαίνει τα εξής: «Με ένα επείγον έγγραφο ο διοικητής του Ευαγγελισμού, Γρηγορόπουλος, θέτει το νοσοκομείο και το τμήμα των ΤΕΠ σε τριήμερη ετοιμότητα για να υποδεχτεί VIP περιστατικά εν όψει του τελικού του ποδοσφαιρικού Κονφερενς Καπ. Επιβάλλει κιόλας, αυτά τα περιστατικά, να έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέταση και τη διεξαγωγή εξετάσεων.

Αποτελεί πρόκληση αυτή η εξόφθαλμα ταξική διαχείριση των δομών υγείας. Λίγες μέρες μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασαν με τις εικόνες από τα ΤΕΠ του Γεννηματά όπου δεκάδες φορεία κατέκλυζαν όλο τον χώρο του Παθολογικού ιατρείου, ο διοικητής Γρηγορόπουλος, ο Άδωνις και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μας λένε ότι τα “δικά τους παιδιά” πρέπει να έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση. Μάλιστα δεν ντρέπονται να επιβάλλουν αυτή τη διάκριση σε μέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου. Δηλαδή τι μας λένε; ότι εμείς θα αντιμετωπίζουμε τα τροχαία, τα εμφράγματα, τις αιμορραγίες στο ΤΕΠ αλλά θα βάλουμε σε προτεραιότητα τον κάθε VIP που ήρθε να δει ποδόσφαιρο; Είναι πρόκληση σε ένα νοσοκομείο όπως ο Ευαγγελισμός καθημερινά να αναζητούμε κλίνες για ασθενείς με ανάγκη για απομόνωση και να παίρνουμε την απάντηση ότι “δεν υπάρχουν”, αλλά στα ρετιρέ του νοσοκομείου να βρίσκονται άδεια κρεββάτια μόνο για τους VIP. Ένα περιστατικό με εμπύρετη ουδετεροπενία από χημειοθεραπείες είναι λιγότερο σημαντικό από έναν VIP ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Διότι το πρώτο θα νοσηλευτεί σε εξάκλινο θάλαμο με μεγάλη επικινδυνότητα για τη ζωή του ενώ ο δεύτερος θα βρίσκεται σε μονόκλινο στον 11ο όροφο.

Η διοίκηση του Ευαγγελισμού και το υπουργείο καλά θα κάνουν να σταματήσουν τις υποδείξεις για το ποιος πρέπει να μπει σε προτεραιότητα σε ένα ΤΕΠ. Οι υγειονομικοί γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ποιος έχει προτεραιότητα με βάση την επιστήμη και την εμπειρία μας. Και καλά θα κάνουν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για μειωθούν οι τεράστιες αναμονές στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας. Επίσης καλά θα κάνουν να σταματήσουν να δίνουν πακτωλούς χρημάτων στα κάθε λογής ιδιωτικά νοσηλευτήρια, εργολάβους, φαρμακοβιομηχάνους.

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι μια σκληρά ταξική πολιτική. Αφήνει κυριολεκτικά εκατομμύρια κόσμου με μηδαμινή πρόσβαση στην υγεία, μετατρέπει το αγαθό αυτό σε εμπόρευμα και το προσφέρει απλόχερα στα αρπαχτικά του καπιταλισμού και τους φίλους τους.
Διεκδικούμε να παρθεί πίσω αυτό το κατάπτυστο έγγραφο. Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, αυξήσεις και να σταματήσουν όλων των ειδών οι παρεμβάσεις της διοίκησης στο έργο μας.

Την απάντηση σε όλα αυτά τη δίνουμε καθημερινά με τις υπηρεσίες μας για την υγεία του λαού και με τους αγώνες μας για ένα Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.
Απεργούμε μαζικά την Τρίτη 21 Μάη στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ».

  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
  • VIP
  • ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
  • ΤΕΛΙΚΟΣ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντίθετοι και οι φοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ με την υπουργική απόφαση για τις ειδικότητες
Αντίθετοι και οι φοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ με την υπουργική απόφαση για τις ειδικότητες 17 Μαϊος 2024
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην κλινική χεριού και μικροχειρουργικής άνω άκρου του ΚΑΤ 18 Μαϊος 2024
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην κλινική χεριού και μικροχειρουργικής άνω άκρου του ΚΑΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινά μέτρα προστασίας από τον Έμπολα λαμβάνουν οι τρεις συνδιοργανώτριες χώρες του Μουντιάλ
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 23:11

Κοινά μέτρα προστασίας από τον Έμπολα λαμβάνουν οι τρεις συνδιοργανώτριες χώρες του Μουντιάλ

Στον «Ευαγγελισμό» με ξαφνική αδιαθεσία η Αγαπηδάκη, κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία της
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 16:39

Στον «Ευαγγελισμό» με ξαφνική αδιαθεσία η Αγαπηδάκη, κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία της

Νέα Φιλαδέλφεια: 25χρονος νταής γρονθοκόπησε ανήλικο ΑμΕΑ και του έσπασε τη γνάθο
Επικαιρότητα
04/05/2026 - 16:31

Νέα Φιλαδέλφεια: 25χρονος νταής γρονθοκόπησε ανήλικο ΑμΕΑ και του έσπασε τη γνάθο

Ειλεός: Όταν το γαστρεντερικό σύστημα «φράζει» - Τα συμπτώματα, τα αίτια και η αντιμετώπιση
Υγεία
19/04/2026 - 07:56

Ειλεός: Όταν το γαστρεντερικό σύστημα «φράζει» - Τα συμπτώματα, τα αίτια και η αντιμετώπιση

Γεωργιάδης για Μυλωνάκη: Κάθε ώρα που περνάει χωρίς επιπλοκές, αυξάνει τις καλές πιθανότητες για αυτόν
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 14:18

Γεωργιάδης για Μυλωνάκη: Κάθε ώρα που περνάει χωρίς επιπλοκές, αυξάνει τις καλές πιθανότητες για αυτόν

Νέο ανακοινωθέν για Μυλωνάκη: Η κατάστασή του παραμένει σταθερή
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 10:52

Νέο ανακοινωθέν για Μυλωνάκη: Η κατάστασή του παραμένει σταθερή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46
Αγαπηδάκη: «Εμβληματικό έργο το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Υγείας»
Digital Health
03/06/2026 - 16:12
Πρόπτωση πυελικών οργάνων: Συμπτώματα και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Health Talk
03/06/2026 - 15:51
Ενημερωτική εκδήλωση για τη διακοπή του καπνίσματος στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Υγεία
03/06/2026 - 15:27
Ρεκόρ θανάτων λόγω καύσωνα σημειώθηκε τον Μάιο στην Ισπανία
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 15:03
Δώδεκα ώρες στο νερό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Patient Talk
03/06/2026 - 14:27
Mέλι: Η φυσική πηγή ενέργειας που χρειαζόμαστε για την καθημερινή μας άσκηση
Διατροφή
03/06/2026 - 13:54
BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 13:21
Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες
Υπηρεσίες Υγείας
03/06/2026 - 12:56
Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί από την Κομισιόν προσλήψεις 1 εκατ. επαγγελματιών στον χώρο της Υγείας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 12:29
Κοζάνη: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ποιμενικών σκύλων
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 12:06
Διαδικτυακή ημερίδα του ΕΕΣ στις 5 Ιουνίου με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Αστικoί κήποι»
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 11:42
Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την υποστελέχωσή του, την Πέμπτη 4 Ιουνίου
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 11:09
Pilates και ήπια άσκηση σε άτομα με μυοσκελετικές ευαισθησίες: Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Fitness
03/06/2026 - 10:47
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: 40 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 13–15 ετών «παίζουν» με νικοτίνη ή καπνό
Υγεία
03/06/2026 - 10:21
Νέα δεδομένα για τη χορήγηση τεστοστερόνης σε ασθενείς με ιστορικό καρκίνου προστάτη
Υγεία
03/06/2026 - 09:54
Nέα έρευνα συνδέει τη λήψη φαρμάκων GLP-1 με χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
Υγεία
03/06/2026 - 09:33
«Ένας παράλληλος κόσμος»: Όταν η ονειροπόληση αντικαθιστά την πραγματικότητα
Ψυχική Υγεία
03/06/2026 - 09:18
Νέα ψηφιακή εποχή στο Νοσοκομείο «Μεταξά»: Το πρώτο στην Ελλάδα με πληροφοριακό σύστημα σε Cloud υποδομή
Digital Health
02/06/2026 - 16:46
Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Το ενδιαφέρον στους πολίτες άνω των 60 ετών
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 16:14
Παχυσαρκία: Σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες για την κλινική διαχείρισή της
Health Talk
02/06/2026 - 15:48
ΠΟΥ: Στα 321 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Έμπολα στο Κονγκό και 41 θάνατοι
Επικαιρότητα
02/06/2026 - 15:29
Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβαθμίζει οδοντιατρεία σε τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα
Ομορφιά
02/06/2026 - 14:43
Imperial Brands Hellas: Σε νέα φάση η πρωτοβουλία «είμαστε μαζί» για την προστασία των ανηλίκων
Επικαιρότητα
02/06/2026 - 14:22
Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η επέκταση του «Προσωπικού Βοηθού» και η στήριξη των ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 14:04
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 1.250 φυτά διανεμήθηκαν στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»
Επικαιρότητα
02/06/2026 - 13:44
Κομισιόν: Σε τρεις πυλώνες η (σταδιακή) κατάργηση των δοκιμών χημικής ασφαλείας σε ζώα
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 12:57
W4O Hellas: Η πρόληψη μιλάει τη γλώσσα των νέων και ανοίγει τη συζήτηση για το άτμισμα
Patient Talk
02/06/2026 - 12:01
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 11:18

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την έξαρση του Έμπολα στην Αφρική
Πολιτική Υγείας
01/06/2026 - 18:06
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 11:18
Κομισιόν: Σε τρεις πυλώνες η (σταδιακή) κατάργηση των δοκιμών χημικής ασφαλείας σε ζώα
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 12:57
Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η επέκταση του «Προσωπικού Βοηθού» και η στήριξη των ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 14:04
Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo