ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόνο από δημόσιες δομές η συνταγογράφηση για τους ανασφάλιστους: Στη Βουλή οι αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική

Πολιτική Υγείας
Eurokinissi & Pexels
Σε μια προσπάθεια ελέγχου της ξέφρενης πορείας της φαρμακευτικής δαπάνης, νομοθετούνται, μεταξύ άλλων, αλλαγές στη συνταγογράφηση φαρμάκων, εξετάσεων και θεραπευτικών πράξεων από το 2022 για τους ανασφάλιστους. Για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών θα καλύπτονται συνταγογραφούμενα συμπληρώματα, ενώ καταργείται η πρόβλεψη έκπτωσης στη συμμετοχή για φάρμακα που έχουν περάσει από διαπραγμάτευση.
Σάββατο, 27/11/2021 - 19:45
— Photo: Eurokinissi & Pexels
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Τις πρώτες νομοθετικές αλλαγές που στοχεύουν στον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία συνεχίζει να αυξάνεται ανεξέλεγκτα, αναμένεταi να φέρει αυτή την εβδομάδα στη Βουλή το Υπουργείο Υγείας. Ο Υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης σχεδιάζει να φέρει σε στάδια τις νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως έχει γράψει το News4Health, που εκτιμάται ότι θα επιτρέψουν τον περιορισμό της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης (clawback).

Το βαρος του clawback έχει καταστήσει κατ’ουσίαν μη βιώσιμη τη φαρμακευτική δαπανη, "αγκάθι" που έχει αναγνωριστεί από όλες τις πλευρες. Ο ελεγχος και περιορισμος του ειναι μεταξύ των δεσμεύσεων της χώρας μας, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στην πρώτη φάση αλλαγών στη φαρμακευτική πολιτική, που ανοίγει αυτή την εβδομάδα με κατάθεση τροπολογίας στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για την ΕΚAΠΥ, περιλαμβάνονται θέματα διαπραγματεύσεων, η ρύθμιση της δαπάνης συμπληρωμάτων, κατάργηση έκπτωσης συμμετοχής καθώς και αλλαγές για τους ανασφάλιστους.

Ίσως οι σημαντικότερες από πλευράς κοινωνικής δικαιοσύνης ρυθμίσεις πάντως αφορούν αφενός στην ένταξη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση αντιρετροϊκών φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων για τον HIV στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορούν να συνταγογραφούνται και άυλα (άρθρο 7) και τη δυνατότητα να μπορούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς οροθετικοί και άτομα με ηπατίτιδα Β εφόσον ακολουθούν αγωγή.

Τι θα αλλάξει για τους ανασφάλιστους

Σημαντική αλλαγή θα υπάρξει και στην καθημερινότητα των ανασφάλιστων πολιτών και τη συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και εξετάσεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η δαπάνη των ανασφάλιστων έχει φθάσει τα 310 εκατ. ευρώ, με μεγάλο μέρος της αύξησης να έχει προκύψει μετά την απόφαση να επιτραπεί η συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους και από ιδιώτες.

Μάλιστα, καταγράφεται και ένα ποσό περίπου 40 εκατ. ευρώ που αφορά τη διαφορά στη συμμετοχή (μεταξύ τιμής αναφοράς, που είναι το πιο φθηνό σκεύασμα στην κατηγορία, και τιμής λιανικής) που καταβάλλουν οι ανασφάλιστοι, για να προμηθευτούν φάρμακο υψηλότερης τιμής.

Έτσι, αν και οι σκέψεις στόχευαν αρχικά στην αναζήτηση πόρων από κονδύλια της Πρόνοιας, το υπουργείο αποφάσισε να επιστρέψει τις διαδικασίες στην προηγούμενη κατάσταση, περιορίζοντας τη συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους μόνο στις δημόσιες δομές. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 150 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, στο άρθρο 2 της τροπολογίας προβλέπεται πως «δικαίωμα να συνταγογραφούν φάρμακα, θεραπευτικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες [θα] έχουν όχι οι πιστοποιημένοι στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.) ιατροί αλλά οι ιατροί των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δημοσίων δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας». Οι παραπάνω θα έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν φάρμακα, θεραπευτικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το νέο καθεστώς συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους θα αρχίσει να ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2022.

Διαπραγμάτευση και Ανατιμολόγηση: Τέλος σε έκπτωση συμμετοχής

Μια από τις βασικές στρατηγικές του Υπουργείου Υγείας για τη μείωση της υπέρβασης αφορά στις διαπραγματεύσεις για τις τιμές αποζημίωσης των φαρμάκων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συζητήσεων στην αρμόδια Επιτροπή οι εταιρείες θα πρέπει καταθέτουν στοιχεία για τις καταναλώσεις σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο φάκελο που θα κατατίθεται στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης θα πρέπει να περιλαμβάνεται, μεταξύ πολλών άλλων, το ύψος του ποσού αυτόματης επιστροφής (clawback) και του μηνιαίου κλιμακωτού ποσοστού έκπτωσης (rebate) του εκάστοτε φαρμάκου, ο όγκος πωλήσεών του σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές πώλησής του σε άλλες κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως αν είναι χαμηλότερες της τιμής πώλησής του στην Ελλάδα, καθώς και ο χρόνος λήξης της περιόδου προστασίας του, εάν πρόκειται για φάρμακο υπό προστασία. Ειδικά για το θέμα της χαμηλότερης τιμής και γενικότερα τιμολόγησης πάντως, έχει τεθεί από στελέχη της αγοράς και το θέμα της εμπιστευτικότητας, εμπόδιο που εκφράζουν αβεβαιότητα πως μπορεί να ξεπεραστεί.

Άλλη μια νομοθετική αλλαγή θα επιτρέπει στον Υπουργό Υγείας να εκδίδει νωρίτερα το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, δηλαδή πριν το τέλος του έτους. Η νομοθεσία προβλέπει την έκδοση ενός Δελτίου Τιμών Φαρμάκων ετησίως, με τη διαδικασία ανατιμολόγησης να ξεκινάει στο τέλος του έτους και την ισχύ του νέου δελτίου να ξεκινάει στις αρχές του νέου χρόνου. Τώρα, αν κριθεί απαραίτητο η διαδικασία της ανατιμολόγησης θα ξεκινάει για παράδειγμα ακόμη και από το Νοέμβριο.

Ουσιαστική διαφορά είναι, όμως, ότι κατά την Ανατιμολόγηση θα είναι δυνατό να μην τίθεται σε εφαρμογή το «μαξιλάρι» του 7%, τον κόφτη δηλαδή χαμηλότερης τιμής που δεν επέτρεπε τιμή μειωμένη πάνω από το -7%. Το όριο μείωσης τιμής θα το ορίζει ο ίδιος.

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας προχωράει, όπως αναφέρουν πληροφορίες του News4Health στην κατάργηση του εδαφίου, σύμφωνα με το οποίο για τα φάρμακα για τα οποία καταλήγει επιτυχώς η διαδικασία διαπραγμάτευσης το θεσμοθετημένο ποσοστό συμμετοχής των ασθενών (που υπολογίζεται βάσει της τιμής καταλόγου) περιορίζεται στο ήμισυ.

Η νέα διάταξη φέρεται να αναφέρει (όπως ισχύει για όλα τα σκευάσματα της θετικής λίστας) πως, στο πλαίσιο της εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για τους δικαιούχους (ασφαλισμένους, συνταξιούχους κλπ) «καθορίζεται ποσοστό συμμετοχής του δικαιούχου περίθαλψης 25% της διατιμημένης αξίας του φαρμάκου. Το ποσοστό συμμετοχής μπορεί να είναι μειωμένο στο 10% της διατιμημένης αξίας του φαρμάκου ή 0% για φάρμακα που χορηγούνται για τη θεραπεία χρόνιων ή εξαιρετικά σοβαρών παθήσεων». Ακόμη, «με απόφαση του Υπουργού Υγείας, το ποσοστό της προβλεπόμενης συμμετοχής του ασθενούς μπορεί να μειώνεται για τα γενόσημα φάρμακα».

Αρνητική λίστα και συμπληρώματα

Από τις πρώτες σκέψεις ήταν και η μετακίνηση φαρμάκων από τη θετική στην αρνητική λίστα. Δηλαδή, από τον Κατάλογο με τα Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, που αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση, στον κατάλογο με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που δεν αποζημιώνονται.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο άρθρο 4 της τροπολογίας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του News4Health μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, για αυτή τη μετακίνηση θα θεσπιστούν κίνητρα και προϋποθέσεις. Ειδικότερα, βασική προϋπόθεση θα είναι να υπάρχουν αντίστοιχες θεραπείες στη θετική λίστα, ενώ στα φάρμακα που οι εταιρείες αποφασίσουν να τα μεταφέρουν στην αρνητική λίστα θα προβλέπεται καλύτερη, αλλά ελεγχόμενη τιμή. Εν ολίγοις ίσως δούμε διαφορετικούς κανόνες τιμολόγησης, ανάλογα με τη λίστα που εντάσσεται κάθε σκεύασμα.

Ειδικό κεφάλαιο αποτελεί το ζήτημα τριών συνταγογραφούμενων συμπληρωμάτων και συγκεκριμένα της κατηγορίας της βιταμίνης D, του Μαγνησίου και του Σιδήρου, η δαπάνη των οποίων έχει εκτοξευθεί τη διετία 2020-2021. Πληροφορίες θέλουν να έχει φθάσει τα 110 εκατ. ευρώ.

Αρχικά, η Αριστοτέλους επεξεργαζόταν βασικά τη μεταφορά των σκευασμάτων αυτών στην αρνητική λίστα, διευκρινίζοντας στην πορεία πως θα εξαιρούνται συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, βάση οδηγιών του ΕΟΦ, για τους οποίους οι θεραπείες θα συνεχίζουν να αποζημιώνονται.

Ωστόσο, πριν τη μεταφορά στην αρνητική λίστα εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας ειδικού κλειστού προϋπολογισμού για αυτές τις κατηγορίες, ο οποίος όμως θα απέχει σημαντικά από τη δαπάνη που καταγράφεται, με τις πληροφορίες να θέλουν να περιορίζεται μόλις στα 30 εκατ. ευρώ, ώστε να καλύπτονται οι βασικές, πραγματικές ανάγκες των ασθενών και πολιτών. Με τις παρεμβάσεις λοιπόν επιδιώκονται εξοικονομήσεις που θα κυμανθούν μεταξύ 50 και 75 εκατ. ευρώ.

Εν ολίγοις, πλην συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών (όπως για παράδειγμα έγκυες, στις οποίες πρέπει να λάβουν σίδηρο), αρκετοί αναμένεται να είναι εκείνοι που θα κληθούν να πληρώσουν τα συμπληρώματα αυτά από την τσέπη τους.

Αλλαγές τέλος εισάγονται και στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, με την προσθήκη τομέων εξειδίκευσης ή εμπειρίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 27/11/2021 - 21:32
  • ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ
  • ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΙ
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  • ΒΙΤΑΜΙΝΗ D
  • ΣΙΔΗΡΟΣ
  • ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός των διαγνωστικών εξετάσεων για το 2021
Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός των διαγνωστικών εξετάσεων για το 2021 28 Νοεμβρίου 2021
Πλεύρης για μετάλλαξη Όμικρον: Τις επόμενες 10-15 ήμερες θα έχουμε εικόνα, είμαστε σε επιφυλακή 29 Νοεμβρίου 2021
Πλεύρης για μετάλλαξη Όμικρον: Τις επόμενες 10-15 ήμερες θα έχουμε εικόνα, είμαστε σε επιφυλακή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η «Κελτική κατάρα» και γιατί ο πολύς σίδηρος μπορεί να κάνει κακό
Υγεία
10/02/2026 - 14:00

Η «Κελτική κατάρα» και γιατί ο πολύς σίδηρος μπορεί να κάνει κακό

Τι πρέπει να κάνουν οι (πολλές) γυναίκες που έχουν έλλειψη βιταμίνης D
Υγεία
26/01/2026 - 22:11

Τι πρέπει να κάνουν οι (πολλές) γυναίκες που έχουν έλλειψη βιταμίνης D

ΙΣΑ: Στα 13 ευρώ η ιατρική αμοιβή με τροπολογία που φέρνει το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 19:37

ΙΣΑ: Στα 13 ευρώ η ιατρική αμοιβή με τροπολογία που φέρνει το Υπουργείο Υγείας

Η έλλειψη βιταμίνης D αυξάνει κατά 33% τον κίνδυνο νοσηλείας με επικίνδυνες λοιμώξεις του αναπνευστικού
Υγεία
22/01/2026 - 09:00

Η έλλειψη βιταμίνης D αυξάνει κατά 33% τον κίνδυνο νοσηλείας με επικίνδυνες λοιμώξεις του αναπνευστικού

Παθολόγοι: Ζητούν πρόσβαση στη συνταγογράφηση φαρμάκων για την παχυσαρκία
Πολιτική Υγείας
13/01/2026 - 10:30

Παθολόγοι: Ζητούν πρόσβαση στη συνταγογράφηση φαρμάκων για την παχυσαρκία

ΕΟΠΥΥ: Πώς φτάσαμε στην εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων
Επικαιρότητα
06/12/2025 - 08:28

ΕΟΠΥΥ: Πώς φτάσαμε στην εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς οι παιδικές μας εμπειρίες διαμορφώνουν τον τρόπο που αγαπάμε και τον σύντροφό μας
Ψυχική Υγεία
14/02/2026 - 10:00
Πόσες φορές ερωτευόμαστε παθιασμένα στη ζωή μας; - Τι λέει η επιστήμη
Ψυχική Υγεία
14/02/2026 - 09:10
Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες: «Ζούμε, Αγωνιζόμαστε, Ελπίζουμε»
Patient Talk
14/02/2026 - 08:26
Το σεξ εξασφαλίζει, ειδικά στις γυναίκες, καλύτερο ύπνο!
Υγεία
13/02/2026 - 18:00
Παγωμένος ώμος: Συνδέεται με τον σακχαρώδη διαβήτη;
Health Talk
13/02/2026 - 17:00
Μελάνωμα: Εμβόλιο mRNA σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία μειώνει σημαντικά την υποτροπή
Υγεία
13/02/2026 - 16:00
Νέο επαγγελματικό κεφάλαιο για τον Ιωάννη Κωτσιόπουλο, Γενικό Διευθυντή του PIF
Pharma News
13/02/2026 - 15:41
ΚΑΤ: Ανέγερση νέου κτηρίου χειρουργείων χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Κανελλοπούλου
Πολιτική Υγείας
13/02/2026 - 15:18
ΕΜΑ:Απόσυρση φαρμάκου για παρασιτικές λοιμώξεις λόγω κινδύνου λευκοεγκεφαλοπάθειας
Pharma Policy
13/02/2026 - 15:00
House burping: Όταν το Tik Tok κάνει trend το.....αέρισμα του σπιτιού
Υγεία
13/02/2026 - 14:00
Έρευνα προειδοποιεί για τη συστηματική λήψη δημοφιλούς φαρμάκου για τις καούρες
Υγεία
13/02/2026 - 13:00
Τι συμβαίνει όταν οι γονείς διαβάζουν ιστορίες στα παιδιά τους πριν τον ύπνο
Ψυχική Υγεία
13/02/2026 - 12:00
Εργοσπιρομετρία:Γιατί είναι χρήσιμη μετά τα 50- Πάνω από ένας στους 3 έχει δύσπνοια στα 65
Health Talk
13/02/2026 - 11:00
Τι αλλάζει πραγματικά με τη «νέα πυραμίδα» διατροφής - Τα μηνύματα των ανακοινώσεων
Διατροφή
13/02/2026 - 09:55
Στηθοσκόπιο AI μπορεί να διαγνώσει καρδιακές βαλβιδικές παθήσεις νωρίτερα από τους γενικούς ιατρούς.
Digital Health
13/02/2026 - 09:00
Απίστευτο και ριψοκίνδυνο αεροβατικό trick στο Γεφύρι της Πλάκας, στα Τζουμέρκα
Fitness
13/02/2026 - 07:21
Παπαστράτος: 95 χρόνια σε πορεία καινοτομίας και υπευθυνότητας
Επικαιρότητα
13/02/2026 - 03:34
ΠΟΥ: Χαμηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού Νίπα σε παγκόσμιο επίπεδο
Πολιτική Υγείας
13/02/2026 - 00:02
Ημερίδα του ΙΣΘ για την αντιμετώπιση της βίας κατά γιατρών και υγειονομικών
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 23:19
Μιχαηλίδου: Πανελλαδική η εφαρμογή των «Νταντάδων της Γειτονιάς» με ενίσχυση έως 500 ευρώ τον μήνα
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 22:46
Σωματείο «Ελπίδα»: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας
Patient Talk
12/02/2026 - 22:29
Οι γυναίκες που αγχώνονται για την ηλικία τους επιταχύνουν τη βιολογική γήρανσή τους
Ψυχική Υγεία
12/02/2026 - 22:02
Ένας χρόνος λειτουργίας για τον HMVO - Το αποτύπωμα του Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευση Φαρμάκων
Pharma Policy
12/02/2026 - 20:57
Το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» σε σύνδεση ορόσημο με τον «Δημόκριτο» για την κυβερνοασφάλεια
Digital Health
12/02/2026 - 20:33
Θεσσαλονίκη: Οι προτάσεις της ΕΚΕ για να σωθούν ζωές από τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Health Talk
12/02/2026 - 20:07
Ξεκίνησε το 35ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 19:29
Εναλλακτική τσικνοπέμπτη: Γευστικές επιλογές για όσους δεν είναι... φανατικοί του κρέατος!
Διατροφή
12/02/2026 - 19:04
ΕΟΔΥ: Στους 22 οι νέοι θάνατοι από γρίπη και COVID-19 - Ανησυχία για τον RSV
Υγεία
12/02/2026 - 18:41
ΦΣΘ: Προετοιμασίες για τη διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία από τις 16 Φεβρουαρίου - Ποιους ασθενείς αφορά
Pharma Policy
12/02/2026 - 18:23
Στο νοσοκομείο με πέτρα στη χολή ο Μαζωνάκης - Χειρουργείται το Σάββατο
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 18:07

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διεθνής Ημέρα Προφυλακτικού: Μήνυμα πρόληψης για τα ΣΜΝ και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες
Υπηρεσίες Υγείας
11/02/2026 - 20:33
H Τσικνοπέμπτη στην εποχή της πρωτεϊνολαγνείας
Διατροφή
12/02/2026 - 09:00
Γεωργιάδης: Αύξηση ρεκόρ στα ΤΕΠ τον Ιανουάριο – Πάνω από 100.000 περιστατικά λόγω ιώσεων
Πολιτική Υγείας
12/02/2026 - 09:24
Γιατί πεινάμε με το που μάς πιάνει η τσίκνα - O ρόλος της όσφρησης
Διατροφή
12/02/2026 - 10:00
Η απλή αλλαγή στη διατροφή μείωσε την ημερήσια πρόσληψη κατά 330 θερμίδες χωρίς μείωση ποσοτήτων
Διατροφή
12/02/2026 - 12:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo