Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020

Το μέλλον στη διαχείριση του διαβήτη σε μια επιστημονική συνάντηση

126 0

Επιστημονική εκδήλωση για το Μέλλον στη Διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη 2020 (Diabetes Innovation Summit 2020) διοργάνωσε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Επιστημονική εκδήλωση για το Μέλλον στη Διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη 2020 (Diabetes Innovation Summit 2020) διοργάνωσε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, με εισηγητές διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες που κλήθηκαν να αποτιμήσουν τα νέα καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα για τη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη και τους νέους θεραπευτικούς ορίζοντες, που ανοίγει η αξιοποίησή τους.

«Ως συνοδοιπόροι στο ταξίδι υγείας των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, έχουμε δεσμευτεί να υποστηρίζουμε την εκπαίδευση της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές για τη διαχείριση της νόσου, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών», δήλωσε σχετικά ο Benoit Martineau, Γενικός Διευθυντής - South Cluster Primary Care Europe της Sanofi.

Η θεματολογία της εκδήλωσης κινήθηκε γύρω από τους άξονες της παρουσίασης των τεχνολογικών και θεραπευτικών εξελίξεων που αναμένεται να διαμορφώσουν το τοπίο της διαχείρισης της νόσου στο σύντομο μέλλον. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν  οι νέες ψηφιακές εφαρμογές και τεχνολογίες τηλεϊατρικής για τη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη, καθώς και τα δεδομένα αναφορικά με τα συστήματα καταγραφής επιπέδων γλυκόζης και χορήγησης ινσουλίνης. Όσον αφορά στη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου, συζητήθηκαν θέματα αξιοποίησης των μηχανισμών φυσικής ανοσίας του οργανισμού και παρουσιάστηκαν τα νεότερα δεδομένα στο πεδίο της γλυκαιμικής διακύμανσης, της φαρμακολογίας, της θεραπευτικής παρέμβασης και της παθοφυσιολογίας της νόσου.

Σημειώνεται ότι την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά Επαγγελματίες Υγείας, που ασχολούνται με τη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη σε όλη την Ελλάδα, μέσω live streaming.

Η Sanofi έχει αφοσιωθεί στην υποστήριξη των ανθρώπων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων υγείας. Είμαστε μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που εστιάζει στην ανθρώπινη υγεία. Προλαμβάνουμε τις ασθένειες με εμβόλια και καινοτόμες θεραπείες οι οποίες αμβλύνουν τον πόνο και βελτιώνουν τη διαχείριση της εκάστοτε νόσου. Στεκόμαστε δίπλα τόσο στους λίγους που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις, όσο και στα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις ανά την υφήλιο. Με περισσότερους από 100.000 εργαζομένους σε 100 χώρες, η Sanofi μετατρέπει την επιστημονική καινοτομία σε λύσεις υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Sanofi, Empowering Life, Ενδυναμώνοντας τη Ζωή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Newsroom