ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management της ΕΕΦΑΜ

Pharma News
12ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management της ΕΕΦΑΜ
«Ευφυείς» απαντήσεις στα καίρια ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς στοχεύει να δώσει το 12ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management της ΕΕΦΑΜ.
Δευτέρα, 10/02/2020 - 20:45
News4Health Team News4Health Team

Τα νέα δεδομένα που θα καθορίσουν τη Φαρμακευτική Πολιτική τα επόμενα χρόνια, οι διαφορετικές προσεγγίσεις στην αξία της Καινοτομίας από τους εταίρους του κλάδου της Υγείας, οι νέες διαστάσεις της πρακτικής της Αυτό-φροντίδας, ο ρόλος της Ψηφιακής Υγείας και της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάπτυξη του κλάδου, αλλά και τα νέα μοντέλα εξέλιξης των στελεχών της αγοράς, είναι τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες στο 12ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management το τριήμερο 12-13-14 Φεβρουαρίου 2020.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) για την παρουσίαση του προγράμματος του φετινού Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών με κεντρικό θεματικό άξονα: 2020-2030: Προάγοντας την Υγεία στην εποχή του «ευφυούς» επιχειρείν.

Η Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ε.Φα.Μ., Σοφία Νάσιου αναφέρθηκε στην αποστολή της Ε.Ε.Φα.Μ. να οδηγεί την εξέλιξη και αναβάθμιση του φαρμακευτικού κλάδου μέσα από την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των στελεχών της αγοράς. «Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για το μέλλον του φαρμακευτικού management στη χώρα μας. Οι εγχώριες εξελίξεις και οι νέες διεθνής τάσεις «Mega-trends», μεταμορφώνουν ταχύτατα το πλέγμα των εταίρων στον κλάδο της Υγείας: του ασθενή, του Επαγγελματία Υγείας, των Υγειονομικών Αρχών και των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων. Όλοι στην Ε.Ε.Φα.Μ. πιστεύουμε ότι η δια βίου μάθηση αποτελεί το ενεργό συστατικό κάθε επιτυχημένου επαγγελματία και μέσω του Συνεδρίου, προσφέρουμε στους επαγγελματίες του χώρου βαθύτερη κατανόηση του επιχειρηματικού κλίματος, ώστε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και να παραμένουν ανταγωνιστικοί στο ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Στη συνέχεια, οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-LILLY και Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Γενικός Διευθυντής AENORASIS παρουσίασαν το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, το οποίο χαρακτήρισαν πλήρωςνεναρμονισμένο με τα δεδομένα που διαμορφώνουν τη νέα πραγματικότητα της αγοράς. Ξεχωριστή στιγμή του Συνεδρίου θα αποτελέσει η συζήτηση υπό μορφή debate με θέμα τη Φαρμακευτική Πολιτική στην αυγή της νέας δεκαετίας. Ο Υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης θα συνομιλήσει με τους Ολύμπιο Παπαδημητρίου, Πρόεδρο ΣΦΕΕ και τον γνωστό Οικονομολόγο Υγείας Σωτήρη Βανδώρο, Senior Lecturer in Health Economics, King’s College London, Adjunct Associate Professor, Harvard University. Το debate θα αφορά τρέχοντα θέματα φαρμακευτικής πολιτικής με έμφαση στους άξονες Ανάπτυξη – Καινοτομία – Φαρμακευτικός Προϋπολογισμός - Πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες Υγείας, ενώ αναφορά θα γίνει και στο μέλλον των στελεχών της Φαρμακοβιομηχανίας.

Ακολούθως, οι εισηγητές στο 1ο panel του Συνεδρίου θα προσεγγίσουν από τη δική τους σκοπιά την έννοια της Καινοτομίας και τις προσδοκώμενες εφαρμογές της από τη Φαρμακευτική Βιομηχανία αλλά και τον ευρύτερο χώρο της Υγείας τη δεκαετία που ξεκινά. Εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, φαρμακευτικών επιχειρήσεών, της επιστημονικής κοινότητας και των συλλόγων ασθενών θα παρουσιάσουν παραδείγματα εφαρμογής της Καινοτομίας στον κλάδο που ο καθένας εκπροσωπεί και θα διατυπώσουν προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Το 2ο panel θα είναι αφιερωμένο στην πρακτική της Αυτο-φροντίδας και στην ανάδειξη της αξίας του ραγδαία αναπτυσσόμενου αυτού πεδίου για το σύγχρονο περιβάλλον της Υγείας. Θα αναλυθούν οι τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Αυτό-φροντίδας τόσο σε τοπικό, όσο και διεθνές επίπεδο και θα προταθούν ενέργειες για την εδραίωσή της ως πυλώνα ανάπτυξης του κλάδου της Υγείας και του Φαρμάκου στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί ο ρόλος του φαρμακοποιού ως συμβούλου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και ο νέο-αναδυόμενος ρόλος των «influencer» στην προώθηση της ενημέρωσης των καταναλωτών για θέματα Αυτο-φροντίδας.

Το 3ο panel θα πραγματευτεί τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Ψηφιακής Υγείας. Η συζήτηση θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους η ενσωμάτωση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης στη στρατηγική των φαρμακευτικών εταιρειών αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των υπηρεσιών Υγείας. Θα παρουσιαστούν οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες και πλατφόρμες προώθησης προϊόντων υγείας και θα διατυπωθούν προτάσεις για την επιτυχημένη αξιοποίησή τους από τη Φαρμακοβιομηχανία.

To επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση μεθόδων με τις οποίες τα στελέχη των επιχειρήσεων μπορούν, σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο και μεταβαλλόμενο γίγνεσθαι, να μαθαίνουν και να αναδομούν όλα όσα ήξεραν, μέσω της γρήγορης εκμάθησης, (“Learning Agility”) και τη διερεύνηση των δεξιοτήτων που πρέπει να κατέχουν ώστε να ανταποκριθούν επιτυχώς στις προκλήσεις της νέας δεκαετίας.

Από την πλευρά της, η κα Μάλο έκανε αναφορά στους Key Note ομιλητές της διοργάνωσης, οι οποίοι φέτος είναι οι εξής:

  • Beau Lotto, Neuroscientist & Entrepreneur of Perception, ο οποίος θα εξηγήσει στο συνεδριακό κοινό πώς κάθε άνθρωπος μπορεί να αναγνωρίσει τα εμπόδια που δημιουργούν οι αντιλήψεις και πεποιθήσεις του, προκειμένου να αποδεχθεί την αλλαγή και να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση.
  • Χάρης Τσέβης, visual designer και καλλιτέχνης, ο οποίος μέσα από την αφήγηση της πορείας που ακολούθησε ο ίδιος για να δημιουργήσει και να εδραιώσει το δικό του brand, θα αποκαλύψει στους συνέδρους τρόπους που μπορούν να υιοθετήσουν για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.
  • David Mattin, Global Head of Trends and Insights, TrendWatching, συγγραφέας και ομιλητής, θα μας μεταφέρει τέσσερις σύγχρονες τάσεις που ξαναγράφουν τις προσδοκίες των καταναλωτών αλλά και των Επαγγελματιών Υγείας.

Στη συνέχεια η Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Ντανιέλα Μάλο παρουσίασε το θεσμό «Αριστεία Ε.Ε.Φα.Μ» ο οποίος θα επιβραβεύσει τις βέλτιστες πρακτικές επικοινωνίας στην αγορά του Φαρμάκου και των προϊόντων υγείας για τη διετία 2018-2019. Παρουσιάζοντας τις υποψηφιότητες που προκρίθηκαν στην τελική φάση αξιολόγησης, υπογράμμισε την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα που τις χαρακτηρίζει, τόσο σε επίπεδο πρακτικών, όσο και σε επίπεδο στρατηγικής. Η τελετή απονομής των Αριστείων θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου με το πέρας των εργασιών του επιστημονικού προγράμματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 10/02/2020 - 21:12
  • MANAGEMENT
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΕΕΦΑΜ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY
  • AENORASIS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο Παγκόσμιο Τμήμα Σπάνιων Παθήσεων από την Chiesi
Νέο Παγκόσμιο Τμήμα Σπάνιων Παθήσεων από την Chiesi 06 Φεβρουαρίου 2020
Το μέλλον στη διαχείριση του διαβήτη σε μια επιστημονική συνάντηση 10 Φεβρουαρίου 2020
Το μέλλον στη διαχείριση του διαβήτη σε μια επιστημονική συνάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ΕΚΤ προσκαλεί ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς να συμμετάσχουν στο Ιnternational Health Day 2026
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 16:18

Το ΕΚΤ προσκαλεί ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς να συμμετάσχουν στο Ιnternational Health Day 2026

Καρκίνος μαστού: Ο σύλλογος «Άλμα Ζωής» διοργανώνει το 3ο συνέδριο ασθενών
Patient Talk
11/02/2026 - 22:09

Καρκίνος μαστού: Ο σύλλογος «Άλμα Ζωής» διοργανώνει το 3ο συνέδριο ασθενών

Χορηγός στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου η Brains I.C.S
Digital Health
05/02/2026 - 17:29

Χορηγός στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου η Brains I.C.S

Επετειακό Συνέδριο για τα 20 χρόνια της Ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ»
Ψυχική Υγεία
04/02/2026 - 18:32

Επετειακό Συνέδριο για τα 20 χρόνια της Ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ»

Στις 30 και 31 Μαρτίου το 6ο διεθνές συνέδριο για τα σπάνια νοσήματα με κορυφαίους ομιλητές
Patient Talk
04/02/2026 - 07:51

Στις 30 και 31 Μαρτίου το 6ο διεθνές συνέδριο για τα σπάνια νοσήματα με κορυφαίους ομιλητές

ΕΜΕΔΙΠ: Νέα επιστημονικά δεδομένα για το διαβητικό πόδι - Κλειδί η πρόληψη κατά των ακρωτηριασμών
Health Talk
03/02/2026 - 19:53

ΕΜΕΔΙΠ: Νέα επιστημονικά δεδομένα για το διαβητικό πόδι - Κλειδί η πρόληψη κατά των ακρωτηριασμών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι από κορονοϊό και γρίπη - Μείωση της θετικότητας στον RSV
Υγεία
19/02/2026 - 17:32
«Μιλάμε για την SMA… Πλέον Ξέρεις»: Καμπάνια ενημέρωσης για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία
Patient Talk
19/02/2026 - 16:58
Γεωργιάδης από Νοσοκομείο Νίκαιας: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για ένα πιο ανθρώπινο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 16:34
Η παράξενη μόδα του χυμού μπρόκολου που σαρώνει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Διατροφή
19/02/2026 - 16:18
Καθαρά Δευτέρα: Οδηγίες του ΕΦΕΤ για τη σωστή επιλογή των σαρακοστιανών εδεσμάτων
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 15:58
Λεμφοίδημα: Ο ρόλος της κρυφής συσσώρευσης χοληστερόλης στο δέρμα
Υγεία
19/02/2026 - 15:00
Μυωπία: Μήπως δεν φταίνε μόνο οι οθόνες αλλά το χαμηλό φως;
Υγεία
19/02/2026 - 14:00
"Καμπανάκι" για όσους φορούν ακουστικά: Επιστήμονες εντόπισαν τοξικές χημικές ουσίες σε 81 δημοφιλή μοντέλα
Υγεία
19/02/2026 - 13:00
Βρετανία: Γιατί ξέμεινε από οστικό τσιμέντο το NHS - Στον αέρα προγραμματισμένες αρθροπλαστικές
Υγεία
19/02/2026 - 12:00
Ένταση στο Γενικό Κρατικό - Γεωργιάδης: "Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα"
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:40
Εμμηνόπαυση: Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης δεν φαίνεται να αυξάνει τη θνησιμότητα
Υγεία
19/02/2026 - 11:26
Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα στο στόλο του ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης διασωστών
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:00
ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 19 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 10:43
Χάνουμε τον καφέ; Τι απειλεί την καλλιέργεια του και οι προσπάθειες των επιστημόνων να τον διασώσουν
Υγεία
19/02/2026 - 10:00
Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η πιο αποτελεσματική δόση της ενέσιμης σεμαγλουτίδης για ενήλικες με παχυσαρκία
Pharma Policy
19/02/2026 - 09:00
Σύλλογος Ατόμων με ALS: Παγκοσμίου φήμης ειδικός θα μιλήσει στην ομάδα στήριξης των Ελλήνων ασθενών
Patient Talk
18/02/2026 - 18:33
Η αντοχή σαλμονέλας και καμπυλοβακτηρίου στα αντιμικροβιακά συνιστούν πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 17:59
Ποιες βελτιώσεις στη διατροφή μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία μας
Διατροφή
18/02/2026 - 17:24
Ενσυνειδητότητα και χρόνιος πόνος: Τι δείχνει νέα μελέτη για το ειδικό πρόγραμμα MBPM
Ψυχική Υγεία
18/02/2026 - 16:57
Στο μικροσκόπιο μεγάλης μελέτης οι ασθένειες που μεταδίδονται από τσιμπούρια στην Ελλάδα
Υγεία
18/02/2026 - 16:32
Η αστυνομία ξήλωσε κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 9.600 δισκία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 16:04
Εικαστική έκθεση στη Θεσσαλονίκη από μαθητές που θέλουν να ευαισθητοποιήσουν για την εθελοντική αιμοδοσία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 15:46
Δέκα βήματα για υγιή και ευτυχισμένη γήρανση - Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής με μεγάλο αντίκτυπο
Υγεία
18/02/2026 - 15:24
ΟΦΕΤ: Μοναδικός ελληνικός όμιλος φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην έκθεση WHX Dubai
Pharma News
18/02/2026 - 14:49
Καρκίνος πνεύμονα: Ενημερωτική πρωτοβουλία της FairLife LCC για τον κρίσιμο βιοδείκτη ALK
Patient Talk
18/02/2026 - 14:23
Κατεπείγουσα συνάντηση με Μητσοτάκη ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - «Καρφιά» κατά Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ
Patient Talk
18/02/2026 - 13:58
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το γλαύκωμα χωρίς φάρμακα
Health Talk
18/02/2026 - 13:33
ΕΟΠΥΥ: Πλήρης κάλυψη δαπανών υγείας εκτός συνταγογράφησης για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 13:17
Tο «Μέλλον της Υγείας», αντικείμενο διάλεξης του Δρος Αποστολόπουλου στο Πανεπιστήμιο Cambridge
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 13:01
Η GE HealthCare πλατινένιος υποστηρικτής της ESR στο ECR 2026
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 12:39

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διατροφικά μυστικά για το υπόλοιπο του χειμώνα - Τι πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι μας
Διατροφή
16/02/2026 - 20:14
Συνεργασία του ECDC με την ανώτατη υγειονομική αρχή του Καναδά για την ενδυνάμωση της παγκόσμιας ασφάλειας
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 21:19
Οικονομικά αποτελέσματα Sobi: Κλείσιμο του 2025 με σημαντική ανάπτυξη και στρατηγική πρόοδο
Pharma News
17/02/2026 - 03:37
Ζαχαρούχα ποτά και άγχος στους εφήβους: Η ανησυχητική σύνδεση
Διατροφή
17/02/2026 - 09:03
Η Affidea «επιστρατεύει» το χιούμορ για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης
Υπηρεσίες Υγείας
17/02/2026 - 14:49
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo