ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management της ΕΕΦΑΜ

Pharma News
12ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management της ΕΕΦΑΜ
«Ευφυείς» απαντήσεις στα καίρια ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς στοχεύει να δώσει το 12ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management της ΕΕΦΑΜ.
Δευτέρα, 10/02/2020 - 20:45
News4Health Team News4Health Team

Τα νέα δεδομένα που θα καθορίσουν τη Φαρμακευτική Πολιτική τα επόμενα χρόνια, οι διαφορετικές προσεγγίσεις στην αξία της Καινοτομίας από τους εταίρους του κλάδου της Υγείας, οι νέες διαστάσεις της πρακτικής της Αυτό-φροντίδας, ο ρόλος της Ψηφιακής Υγείας και της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάπτυξη του κλάδου, αλλά και τα νέα μοντέλα εξέλιξης των στελεχών της αγοράς, είναι τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες στο 12ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management το τριήμερο 12-13-14 Φεβρουαρίου 2020.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) για την παρουσίαση του προγράμματος του φετινού Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών με κεντρικό θεματικό άξονα: 2020-2030: Προάγοντας την Υγεία στην εποχή του «ευφυούς» επιχειρείν.

Η Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ε.Φα.Μ., Σοφία Νάσιου αναφέρθηκε στην αποστολή της Ε.Ε.Φα.Μ. να οδηγεί την εξέλιξη και αναβάθμιση του φαρμακευτικού κλάδου μέσα από την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των στελεχών της αγοράς. «Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για το μέλλον του φαρμακευτικού management στη χώρα μας. Οι εγχώριες εξελίξεις και οι νέες διεθνής τάσεις «Mega-trends», μεταμορφώνουν ταχύτατα το πλέγμα των εταίρων στον κλάδο της Υγείας: του ασθενή, του Επαγγελματία Υγείας, των Υγειονομικών Αρχών και των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων. Όλοι στην Ε.Ε.Φα.Μ. πιστεύουμε ότι η δια βίου μάθηση αποτελεί το ενεργό συστατικό κάθε επιτυχημένου επαγγελματία και μέσω του Συνεδρίου, προσφέρουμε στους επαγγελματίες του χώρου βαθύτερη κατανόηση του επιχειρηματικού κλίματος, ώστε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και να παραμένουν ανταγωνιστικοί στο ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Στη συνέχεια, οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-LILLY και Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Γενικός Διευθυντής AENORASIS παρουσίασαν το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, το οποίο χαρακτήρισαν πλήρωςνεναρμονισμένο με τα δεδομένα που διαμορφώνουν τη νέα πραγματικότητα της αγοράς. Ξεχωριστή στιγμή του Συνεδρίου θα αποτελέσει η συζήτηση υπό μορφή debate με θέμα τη Φαρμακευτική Πολιτική στην αυγή της νέας δεκαετίας. Ο Υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης θα συνομιλήσει με τους Ολύμπιο Παπαδημητρίου, Πρόεδρο ΣΦΕΕ και τον γνωστό Οικονομολόγο Υγείας Σωτήρη Βανδώρο, Senior Lecturer in Health Economics, King’s College London, Adjunct Associate Professor, Harvard University. Το debate θα αφορά τρέχοντα θέματα φαρμακευτικής πολιτικής με έμφαση στους άξονες Ανάπτυξη – Καινοτομία – Φαρμακευτικός Προϋπολογισμός - Πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες Υγείας, ενώ αναφορά θα γίνει και στο μέλλον των στελεχών της Φαρμακοβιομηχανίας.

Ακολούθως, οι εισηγητές στο 1ο panel του Συνεδρίου θα προσεγγίσουν από τη δική τους σκοπιά την έννοια της Καινοτομίας και τις προσδοκώμενες εφαρμογές της από τη Φαρμακευτική Βιομηχανία αλλά και τον ευρύτερο χώρο της Υγείας τη δεκαετία που ξεκινά. Εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, φαρμακευτικών επιχειρήσεών, της επιστημονικής κοινότητας και των συλλόγων ασθενών θα παρουσιάσουν παραδείγματα εφαρμογής της Καινοτομίας στον κλάδο που ο καθένας εκπροσωπεί και θα διατυπώσουν προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Το 2ο panel θα είναι αφιερωμένο στην πρακτική της Αυτο-φροντίδας και στην ανάδειξη της αξίας του ραγδαία αναπτυσσόμενου αυτού πεδίου για το σύγχρονο περιβάλλον της Υγείας. Θα αναλυθούν οι τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Αυτό-φροντίδας τόσο σε τοπικό, όσο και διεθνές επίπεδο και θα προταθούν ενέργειες για την εδραίωσή της ως πυλώνα ανάπτυξης του κλάδου της Υγείας και του Φαρμάκου στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί ο ρόλος του φαρμακοποιού ως συμβούλου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και ο νέο-αναδυόμενος ρόλος των «influencer» στην προώθηση της ενημέρωσης των καταναλωτών για θέματα Αυτο-φροντίδας.

Το 3ο panel θα πραγματευτεί τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Ψηφιακής Υγείας. Η συζήτηση θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους η ενσωμάτωση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης στη στρατηγική των φαρμακευτικών εταιρειών αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των υπηρεσιών Υγείας. Θα παρουσιαστούν οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες και πλατφόρμες προώθησης προϊόντων υγείας και θα διατυπωθούν προτάσεις για την επιτυχημένη αξιοποίησή τους από τη Φαρμακοβιομηχανία.

To επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση μεθόδων με τις οποίες τα στελέχη των επιχειρήσεων μπορούν, σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο και μεταβαλλόμενο γίγνεσθαι, να μαθαίνουν και να αναδομούν όλα όσα ήξεραν, μέσω της γρήγορης εκμάθησης, (“Learning Agility”) και τη διερεύνηση των δεξιοτήτων που πρέπει να κατέχουν ώστε να ανταποκριθούν επιτυχώς στις προκλήσεις της νέας δεκαετίας.

Από την πλευρά της, η κα Μάλο έκανε αναφορά στους Key Note ομιλητές της διοργάνωσης, οι οποίοι φέτος είναι οι εξής:

  • Beau Lotto, Neuroscientist & Entrepreneur of Perception, ο οποίος θα εξηγήσει στο συνεδριακό κοινό πώς κάθε άνθρωπος μπορεί να αναγνωρίσει τα εμπόδια που δημιουργούν οι αντιλήψεις και πεποιθήσεις του, προκειμένου να αποδεχθεί την αλλαγή και να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση.
  • Χάρης Τσέβης, visual designer και καλλιτέχνης, ο οποίος μέσα από την αφήγηση της πορείας που ακολούθησε ο ίδιος για να δημιουργήσει και να εδραιώσει το δικό του brand, θα αποκαλύψει στους συνέδρους τρόπους που μπορούν να υιοθετήσουν για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.
  • David Mattin, Global Head of Trends and Insights, TrendWatching, συγγραφέας και ομιλητής, θα μας μεταφέρει τέσσερις σύγχρονες τάσεις που ξαναγράφουν τις προσδοκίες των καταναλωτών αλλά και των Επαγγελματιών Υγείας.

Στη συνέχεια η Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Ντανιέλα Μάλο παρουσίασε το θεσμό «Αριστεία Ε.Ε.Φα.Μ» ο οποίος θα επιβραβεύσει τις βέλτιστες πρακτικές επικοινωνίας στην αγορά του Φαρμάκου και των προϊόντων υγείας για τη διετία 2018-2019. Παρουσιάζοντας τις υποψηφιότητες που προκρίθηκαν στην τελική φάση αξιολόγησης, υπογράμμισε την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα που τις χαρακτηρίζει, τόσο σε επίπεδο πρακτικών, όσο και σε επίπεδο στρατηγικής. Η τελετή απονομής των Αριστείων θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου με το πέρας των εργασιών του επιστημονικού προγράμματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 10/02/2020 - 21:12
  • MANAGEMENT
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΕΕΦΑΜ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY
  • AENORASIS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο Παγκόσμιο Τμήμα Σπάνιων Παθήσεων από την Chiesi
Νέο Παγκόσμιο Τμήμα Σπάνιων Παθήσεων από την Chiesi 06 Φεβρουαρίου 2020
Το μέλλον στη διαχείριση του διαβήτη σε μια επιστημονική συνάντηση 10 Φεβρουαρίου 2020
Το μέλλον στη διαχείριση του διαβήτη σε μια επιστημονική συνάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι νεότερες εξελίξεις από το διεθνές συνέδριο ESMO 2026 για τους γυναικολογικούς καρκίνους
Health Talk
04/11/2026 - 19:47

Οι νεότερες εξελίξεις από το διεθνές συνέδριο ESMO 2026 για τους γυναικολογικούς καρκίνους

Στην Πάτρα με μια διαφορετική προσέγγιση για την παχυσαρκία η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ
Pharma News
03/11/2026 - 07:22

Στην Πάτρα με μια διαφορετική προσέγγιση για την παχυσαρκία η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

Απονομή μεταπτυχιακών τίτλων στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας σε διεθνές συνέδριο του ΑΠΘ
Digital Health
30/10/2026 - 15:52

Απονομή μεταπτυχιακών τίτλων στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας σε διεθνές συνέδριο του ΑΠΘ

Διεθνές συνέδριο στα Χανιά για τη σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη των κυττάρων και την εμφάνιση καρκίνου
Υγεία
26/10/2026 - 20:36

Διεθνές συνέδριο στα Χανιά για τη σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη των κυττάρων και την εμφάνιση καρκίνου

Δ Φιλιώτης: Διαδρομή 62 χρόνων στο φάρμακο με έντονο αποτύπωμά στην ελληνική φαρμακευτική ιστορία
Pharma News
26/10/2026 - 10:52

Δ Φιλιώτης: Διαδρομή 62 χρόνων στο φάρμακο με έντονο αποτύπωμά στην ελληνική φαρμακευτική ιστορία

ΠΕΦ: Κρίσιμο σημείο για τη φαρμακευτική πολιτική των επόμενων ετών η αντιμετώπιση του clawback
Pharma Policy
19/10/2026 - 17:24

ΠΕΦ: Κρίσιμο σημείο για τη φαρμακευτική πολιτική των επόμενων ετών η αντιμετώπιση του clawback

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΕΣ-ΕΣΗΕΑ για την εκπαίδευση δημοσιογράφων σε θέματα ασφάλειας
Επικαιρότητα
05/11/2026 - 00:11
Μήλα, γιαούρτι, ζυμαρικά ολικής άλεσης και ασκήσεις με βάρη για τη διαχείριση της χοληστερόλης
Διατροφή
04/11/2026 - 20:54
ΠΟΕΡΓΙ: «Η Ιατρική δεν είναι υπηρεσία κατανάλωσης – Η αξιοπρέπεια του γιατρού δεν βαθμολογείται»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 20:23
Οι νεότερες εξελίξεις από το διεθνές συνέδριο ESMO 2026 για τους γυναικολογικούς καρκίνους
Health Talk
04/11/2026 - 19:47
Νέα μελέτη για την έλλειψη άσκησης από τους νέους - Μόλις το 14% γυμνάζεται καθημερινά
Fitness
04/11/2026 - 19:08
Έξι πολύτιμες συμβουλές για την ασφάλεια των δρομέων που θα συμμετάσχουν στον 43o Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας
Επικαιρότητα
04/11/2026 - 18:24
Δέκα τρόποι με τους οποίους η μουσική αλλάζει την κλινική φροντίδα ασθενών με σοβαρές παθήσεις
Υγεία
04/11/2026 - 18:12
Μητρικός θηλασμός: Η διατροφική επιλογή που βάζει τα θεμέλια για τη βέλτιστη ανάπτυξη κάθε παιδιού
Διατροφή
04/11/2026 - 17:49
Θεμιστοκλέους από Νέα Μάκρη: «Χτίζουμε ένα ΕΣΥ με σύγχρονο εξοπλισμό και περισσότερο προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 17:31
Ο ΙΣΑ ζητάει την άμεση απόσυρση διαφημίσεων ιατρικών υπηρεσιών με προσφορές Black Friday
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 17:13
Νέο σύστημα αξονικής τομογραφίας με καταμέτρηση φωτονίων στην Ελλάδα από την GE HealthCare
Υπηρεσίες Υγείας
04/11/2026 - 16:54
Γεωργιάδης: «Άμεσα η έκδοση του ΦΕΚ για το Κέντρο Υγείας Αλοννήσου»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 16:36
Κρυολόγημα ή κάτι πιο σοβαρό; 13 συμπτώματα που πρέπει να σάς κινητοποιήσουν
Υγεία
04/11/2026 - 15:57
Ηράκλειο: Κονδύλι 8,1 εκατ. ευρώ για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του ΠΑΓΝΗ
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 15:23
Βρετανία: Οι οικογενειακοί γιατροί θα συνταγογραφούν αιματολογικές για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 15:01
Γαλλία: Συναγερμός από επίθεση χάκερς σε ψυγεία φύλαξης αίματος
Επικαιρότητα
04/11/2026 - 14:19
Φάρμακα απώλειας βάρους: Γιατί εμπιστευόμαστε τις συμβουλές αγνώστων στα social media;
Ψυχική Υγεία
04/11/2026 - 14:00
Καταγγελίες των εργαζομένων για σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Κρήτης
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 13:43
Οικιακό φαρμακείο: 7 συμβουλές για σωστή οργάνωση και ασφαλή φύλαξη των φαρμάκων
Υγεία
04/11/2026 - 13:00
ΠΟΥ: Έξι μέτρα για το κλίμα θα μπορούσαν να σώσουν 1,6 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 12:00
Μητρικός θηλασμός: Οι μαίες του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενημερώνουν μελλοντικούς και νέους γονείς
Health Talk
04/11/2026 - 11:33
Pfizer Hellas: Νέα πρωτοβουλία για την ενημέρωση του κοινού γύρω από τις κλινικές μελέτες
Pharma News
04/11/2026 - 11:15
Η ώρα που πέφτουμε για ύπνο μπορεί να επηρεάζει το σωματικό βάρος
Υγεία
04/11/2026 - 11:00
Αναιμία στη ΜΕΘ: Το 64% των ασθενών την εμφανίζει κατά τη νοσηλεία – Πώς επηρεάζει την ανάρρωση
Υγεία
04/11/2026 - 10:00
Γιατί ο εγκέφαλος «μπλοκάρει» μετά από έντονη πνευματική προσπάθεια
Υγεία
04/11/2026 - 09:00
Ενημερωτική δράση στο Ρέθυμνο για τον μητρικό θηλασμό την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Υγεία
04/11/2026 - 07:26
Η Ελλάδα προσφέρει 600.000 ευρώ για τα νοσοκομεία των Ανατολικών Ιεροσολύμων
Επικαιρότητα
04/11/2026 - 03:44
Η ELPEN στο REBRAIN GREECE 2026 στο Μόναχο, στις 28 Νοεμβρίου
Pharma News
04/11/2026 - 00:04
Παρούσα σε δύο δράσεις πρόληψης και κοινωνικής προσφοράς η ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC
Επικαιρότητα
03/11/2026 - 22:48
Στο μικροσκόπιο του EMA φάρμακο για την κατάθλιψη και το άγχος με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες
Pharma Policy
03/11/2026 - 22:11

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Μην αφήσεις τον RSV να διακόψει τις στιγμές σου»
Pharma News
02/11/2026 - 10:48
Διαισθητική διατροφή: Πως πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά από τα γλυκά, χωρίς να τους τα απαγορεύουμε εντελώς
Διατροφή
02/11/2026 - 19:21
Δαβάκης: «Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2026 η καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 20:17
Σε λειτουργία τέθηκε το Ιατρείο Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
03/11/2026 - 16:17
HIV: Εγκρίθηκε γενόσημο ενέσιμο φάρμακο που προσφέρει προστασία με μόλις δύο δόσεις τον χρόνο
Pharma Policy
03/11/2026 - 13:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo