ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα δραστική ουσία κατά της αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας και της ψωριασικής αρθρίτιδας

Pharma News
UNSPLASH
Η UCB παρουσίασε στο συνέδριο EULAR 2024 για πρώτη φορά τα διετή δεδομένα από τις μελέτες φάσης 3 που αφορούν τη μπιμεκιζουμάμπη
Δευτέρα, 24/06/2024 - 12:57
— Photo: UNSPLASH
News4Health Team News4Health Team

Η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία UCB ανακοίνωσε προ ημερών για πρώτη φορά διετή δεδομένα από τις μελέτες της Φάσης 3 BE MOBILE 1 και BE MOBILE 2 και από την ανοικτή μελέτη επέκτασης BE MOVING, που αξιολογούν τη μπιμεκιζουμάμπη, έναν αναστολέα των IL-17A και IL-17F, στη θεραπεία της ενεργού μη ακτινογραφικά επιβεβαιωμένης αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας (nr-axSpA) και της ενεργού ακτινογραφικά επιβεβαιωμένης axSpA (r- axSpA). Η επίδραση της θεραπείας με μπιμεκιζουμάμπη στην ακτινογραφική εξέλιξη της σπονδυλικής στήλης στα δύο έτη σε ασθενείς με r-axSpA θα παρουσιαστεί επίσης σε έκτακτη προφορική ανακοίνωση.

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν τα πρώτα διετή δεδομένα για τη μπιμεκιζουμάμπη στην ψωριασική αρθρίτιδα από τις μελέτες της Φάσης 3 BE OPTIMAL και BE COMPLETE και από την ανοιχτή μελέτη επέκτασης BE VITAL. Αυτά τα δεδομένα παρουσιάζονται στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ρευματολογίας EULAR 2024 που πραγματοποιείται στη Βιέννη της Αυστρίας στις 12–15 Ιουνίου

«Τα νέα διετή δεδομένα για τη μπιμεκιζουμάμπη στην αξονική σπονδυλαρθρίτιδα και την ψωριασική αρθρίτιδα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο EULAR 2024 ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι η μπιμεκιζουμάμπη παρέχει μακροχρόνιες ισχυρές και διατηρούμενες εκβάσεις σε ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα, καθώς και σε ασθενείς σε όλο το φάσμα της αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας», δήλωσε ο Emmanuel Caeymaex, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Τομέα Επίδρασης στον Ασθενή και Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της UCB. «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε νέα, έκτακτα δεδομένα που αναδεικνύουν τη δέσμευσή μας να αποδείξουμε το μακροχρόνιο όφελος της μπιμεκιζουμάμπης στην εξέλιξη της νόσου στην ακτινογραφικά επιβεβαιωμένη αξονική σπονδυλαρθρίτιδα».

«Αναφέρθηκαν διατηρούμενες βελτιώσεις»

«Τα δεδομένα για τη μπιμεκιζουμάμπη στην αξονική σπονδυλαρθρίτιδα που παρουσιάστηκαν στο EULAR 2024 έδειξαν ότι οι ασθενείς με μη ακτινογραφικά επιβεβαιωμένη και με ακτινογραφικά επιβεβαιωμένη axSpA πέτυχαν διατηρούμενη καταστολή της φλεγμονής σε διάστημα δύο ετών και ανέφεραν διατηρούμενες βελτιώσεις σε συμπτώματα με σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή, όπως ο πόνος στη σπονδυλική στήλη, η πρωινή δυσκαμψία και η κόπωση» δήλωσε ο Ξενοφών Μπαραλιάκος, Καθηγητής Παθολογίας και Ρευματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρουρ στο Μπόχουμ της Γερμανίας. «Ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους της θεραπείας στην axSpA είναι η πρόληψη της δομικής εξέλιξης. Τα έκτακτα δεδομένα που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο έδειξαν επίσης ότι η πλειονότητα των ασθενών με ακτινογραφικά επιβεβαιωμένη αξονική σπονδυλαρθρίτιδα που έλαβαν θεραπεία με μπιμεκιζουμάμπη δεν εμφάνισαν ακτινογραφική εξέλιξη στη σπονδυλική στήλη σε διάστημα δύο ετών».

«Η ελάχιστη ενεργότητα και η ύφεση της νόσου αποτελούν βασικούς θεραπευτικούς στόχους στην αντιμετώπιση της ψωριασικής αρθρίτιδας», δήλωσε η Laura Coates, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, στο Τμήμα Ορθοπεδικής, Ρευματολογίας και Μυοσκελετικών Επιστημών Nuffield του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Τα νέα διετή δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο EULAR 2024 έδειξαν ότι περίπου το 50% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με μπιμεκιζουμάμπη, πέτυχαν διατηρούμενη ελάχιστη ενεργότητα και ύφεση της νόσου σε διάστημα δύο ετών. Βελτιώσεις παρατηρήθηκαν σε όλα τα αναφερόμενα από τους ασθενείς στοιχεία και στα περισσότερα κλινικά στοιχεία για την ελάχιστη ενεργότητα της νόσου, με ισχυρές βελτιώσεις στις εκβάσεις που αφορούν τις αρθρώσεις και το δέρμα».

Οι μελέτες φάσης BE MOBILE 1 και BE MOBILE 2

Σε όλο το φάσμα της axSpA, περίπου ένας στους δύο ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με μπιμεκιζουμάμπη για δύο έτη πέτυχε και διατήρησε βελτίωση 40% και άνω στα σημεία και τα συμπτώματα της axSpA (Διεθνής Εταιρεία Αξιολόγησης Σπονδυλαρθρίτιδας (ASAS40). Στα δύο έτη, περίπου έξι στους δέκα ασθενείς με nr-axSpA και r-axSpA πέτυχαν χαμηλή ενεργότητα νόσου (ASDAS <2,1) σύμφωνα με τη Βαθμολογία Ενεργότητας Αγκυλοποιητικής Σπονδυλίτιδας (ASDAS) και τρεις στους δέκα πέτυχαν κατάσταση μη ενεργής νόσου (ASDAS <1,3). Τα έκτακτα δεδομένα αποκάλυψαν ότι οι ασθενείς με r-axSpA που έλαβαν θεραπεία με μπιμεκιζουμάμπη είχαν ελάχιστη ακτινογραφική εξέλιξη στη σπονδυλική στήλη στα δύο έτη, ενώ υπήρχε υψηλό ποσοστό ασθενών χωρίς εξέλιξη, στους οποίους περιλαμβάνονταν και ασθενείς που είχαν βλάβη στη σπονδυλική στήλη στην έναρξη της μελέτης. Επιπλέον, τα αποτελέσματα στο ένα έτος και οι post hoc αναλύσεις από τις μελέτες BE MOBILE 1 και BE MOBILE 2 έδειξαν ότι η θεραπεία με μπιμεκιζουμάμπη βελτίωσε ουσιαστικά την ανιχνεύσιμη με μαγνητική τομογραφία (MRI) φλεγμονή, μείωσε τις διαβρώσεις και αύξησε τη λιπώδη μεταπλασία (backfill) και το λίπος στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις των ασθενών με nr-axSpA και r-axSpA, γεγονός που ενδέχεται να υποδηλώνει αποκατάσταση του ιστού.

Στην PsA, περίπου ένα στους δύο ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με μπιμεκιζουμάμπη και ήταν η πρώτη τους θεραπεία με βιολογικό παράγοντα, καθώς και όσοι είχαν προηγουμένως ανεπαρκή ανταπόκριση ή δυσανεξία σε αναστολείς του παράγοντα νέκρωσης όγκων (TNFi-IR), εμφάνισαν διατηρούμενη επίτευξη ελάχιστης ενεργότητας νόσου (MDA) σε διάστημα δύο ετών. Οι ασθενείς πέτυχαν επίσης διατηρούμενη ύφεση για έως και δύο έτη, όπως μετρήθηκε, με βάση την ύφεση ή τη χαμηλή ενεργότητα της νόσου (REM≤4, REM+LDA≤14) στον Δείκτη Ενεργότητας Νόσου στην Ψωριασική Αρθρίτιδα (DAPSA) και τη μεταβολή του DAPSA από την τιμή αναφοράς.

Τα κυριότερα δεδομένα

Τα κυριότερα σημεία από τα διετή δεδομένα για τη μπιμεκιζουμάμπη στην axSpA που παρουσιάστηκαν στο EULAR 2024 είναι τα εξής!

  • ASAS40: Την Εβδομάδα 104, το 49,2% των ασθενών με nr-axSpA (n=254) και το 53,9% (n=332) των ασθενών με r-axSpA που έλαβαν θεραπεία με μπιμεκιζουμάμπη πέτυχαν ASAS40.
  • Χαμηλή ενεργότητα νόσου: Την Εβδομάδα 104, το 61,2% των ασθενών με nr-axSpA (n=254) και το 63,4% των ασθενών με r-axSpA (n=332) που έλαβαν θεραπεία με μπιμεκιζουμάμπη πέτυχαν χαμηλή ενεργότητα νόσου (ASDAS<2,1).
  • Μη ενεργή νόσος: Την Εβδομάδα 104, το 31,6% των ασθενών με nr-axSpA (n=254) και το 31,3%‡ των ασθενών με r-axSpA (n=332) πέτυχαν μη ενεργή νόσο (ASDAS <1,3).
  • Ακτινογραφική εξέλιξη της νόσου: Την Εβδομάδα 104, η πλειοψηφία των ασθενών με r-axSpA (157/190) που έλαβαν θεραπεία με μπιμεκιζουμάμπη δεν είχαν ακτινογραφική εξέλιξη στη σπονδυλική στήλη, όπως ορίστηκε από μηδενική μεταβολή από την τιμή αναφοράς (CfB) στην τροποποιημένη Βαθμολογία Stoke της Αγκυλοποιητικής Σπονδυλίτιδας στη Σπονδυλική Στήλη (mSASSS) (mSASSS CfB = 0). Το ποσοστό των ασθενών χωρίς εξέλιξη της νόσου ήταν 85,3% (162/190), όπως ορίστηκε από mSASSS CfB ≤0,5. Το ποσοστό των ασθενών χωρίς εξέλιξη της νόσου ήταν 92,1% (175/190), όπως ορίστηκε από mSASSS CfB <2, το οποίο περιελάμβανε το 83,1% (69/83) των ασθενών που είχαν δομική βλάβη (mSASSS ≥2) στην έναρξη της μελέτης.
  • Αναφερόμενες εκβάσεις από τον ασθενή: Η θεραπεία με μπιμεκιζουμάμπη επέφερε σταθερά διατηρούμενες βελτιώσεις στον πόνο της σπονδυλικής στήλης, στην πρωινή δυσκαμψία και στην κόπωση σε ασθενείς με nr-axSpA και r-axSpA σε διάστημα δύο ετών, όπως αναφέρθηκε από τους ασθενείς.
  • Προφίλ ασφάλειας: Το προφίλ ασφάλειας της μπιμεκιζουμάμπης στην axSpA σε διάστημα δύο ετών ήταν σε συμφωνία με το προφίλ ασφάλειας από τις προηγούμενες μελέτες χωρίς να παρατηρηθούν νέα σήματα σχετικά με την ασφάλεια. Έως την Εβδομάδα 104, το 89,5% (514/574) των ασθενών με axSpA παρουσίασαν ≥1 εμφανιζόμενο κατά τη θεραπεία ανεπιθύμητο συμβάν (TEAE) με μπιμεκιζουμάμπη.1 Τα πιο συχνά TEAE με βάση το σταθμισμένο ως προς την έκθεση ποσοστό επίπτωσης ανά 100 ασθενοέτη ήταν η λοίμωξη από SARS-CoV-2 (COVID-19, 13,2), ρινοφαρυγγίτιδα (10,2) και λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (6,0).

Επιπλέον τα κυριότερα σημεία από τα διετή δεδομένα για τη μπιμεκιζουμάμπη στην PsA που παρουσιάστηκαν στο EULAR 2024:

  • Ελάχιστη ενεργότητα & ύφεση της νόσου: Την Εβδομάδα 104, το 52,4% των ασθενών με PsA που δεν είχαν λάβει προηγουμένως βιολογικό παράγοντα και έλαβαν θεραπεία με μπιμεκιζουμάμπη (n=431) και το 49,8% των ασθενών με PsA που δεν είχαν λάβει προηγουμένως βιολογικό παράγοντα και μετέβησαν από εικονικό φάρμακο σε μπιμεκιζουμάμπη (n=281) την Εβδομάδα 16 πέτυχαν MDA.4† Στους ασθενείς του σκέλους αναφοράς με adalimumab οι οποίοι μετέβησαν σε μπιμεκιζουμάμπη την Εβδομάδα 52, η ανταπόκριση MDA την Εβδομάδα 52 διατηρήθηκε έως την Εβδομάδα 104. Την Εβδομάδα 88, το 46,1% των ασθενών με PsA που είχαν TNFi-IR και έλαβαν θεραπεία με μπιμεκιζουμάμπη (n=267) και το 36,8% των ασθενών με PsA που είχαν TNFi-IR και μετέβησαν από εικονικό φάρμακο σε μπιμεκιζουμάμπη (n=133) την Εβδομάδα 16 πέτυχαν MDA. Οι τάσεις ήταν παρόμοιες την Εβδομάδα 104/88 για την επίτευξη ύφεσης και χαμηλής ενεργότητας νόσου με βάση τον DAPSA.

Τι είναι η μπιμεκιζουμάμπη

Η μπιμεκιζουμάμπη είναι ένα εξανθρωποποιημένο μονοκλωνικό αντίσωμα IgG1 το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αναστέλλει εκλεκτικά τόσο την ιντερλευκίνη 17A (IL-17A) όσο και την ιντερλευκίνη 17F (IL-17F), δύο βασικές κυτταροκίνες που καθοδηγούν τις φλεγμονώδεις διεργασίες.

Οι θεραπευτικές ενδείξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι εξής:

  • Ψωρίαση κατά πλάκας: Η μπιμεκιζουμάμπη ενδείκνυται για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας σε ενήλικες που είναι υποψήφιοι για συστηματική θεραπεία.
  • Ψωριασική αρθρίτιδα: Η μπιμεκιζουμάμπη, ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη, ενδείκνυται για τη θεραπεία της ενεργού ψωριασικής αρθρίτιδας σε ενήλικες που έχουν ανεπαρκή ανταπόκριση ή είναι μη ανεκτικοί σε ένα ή περισσότερα νοσοτροποποιητικά αντιρευματικά φάρμακα (DMARD).
  • Αξονική σπονδυλαρθρίτιδα: Η μπιμεκιζουμάμπη ενδείκνυται για τη θεραπεία ενηλίκων με ενεργό, μη ακτινογραφικά επιβεβαιωμένη αξονική σπονδυλαρθρίτιδα με αντικειμενικά σημεία φλεγμονής όπως υποδεικνύεται από τις αυξημένες τιμές C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP) ή/και από μαγνητική τομογραφία (MRI), οι οποίοι ανταποκρίθηκαν ανεπαρκώς ή παρουσιάζουν δυσανεξία στα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), καθώς και για τη θεραπεία ενηλίκων με ενεργό αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν ανεπαρκώς ή παρουσιάζουν δυσανεξία στη συμβατική θεραπεία.
  • Διαπυητική ιδρωταδενίτιδα: Η μπιμεκιζουμάμπη ενδείκνυται για τη θεραπεία της ενεργής, μέτριας έως σοβαρής διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας (HS, ανάστροφη ακμή) σε ενήλικες ασθενείς με ανεπαρκή ανταπόκριση στη συμβατική συστηματική θεραπεία για την HS.
  • ΦΑΡΜΑΚΟ
  • ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ
  • ΑΞΟΝΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
  • ΨΩΡΙΑΣΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
  • UCB

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Roche Hellas στο SFEE Summit: «Θα χρειαστούν περαιτέρω επενδύσεις στα συστήματα υγείας»
Η Roche Hellas στο SFEE Summit: «Θα χρειαστούν περαιτέρω επενδύσεις στα συστήματα υγείας» 21 Ιουνίου 2024
Ανώτατη διάκριση για την Επιχειρηματική Ηθική στον Όμιλο Τσέτη 27 Ιουνίου 2024
Ανώτατη διάκριση για την Επιχειρηματική Ηθική στον Όμιλο Τσέτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαρμπετάκη: «Η αξία πρέπει να καθορίζει την πολιτική φαρμάκου και όχι το οριζόντιο clawback»
Pharma Policy
11/12/2025 - 17:32

Μπαρμπετάκη: «Η αξία πρέπει να καθορίζει την πολιτική φαρμάκου και όχι το οριζόντιο clawback»

PIF: Μύθοι και αλήθειες για τη φαρμακευτική καινοτομία στην Ελλάδα
Pharma Policy
28/11/2025 - 13:37

PIF: Μύθοι και αλήθειες για τη φαρμακευτική καινοτομία στην Ελλάδα

Βελτιωμένο προφίλ ασφάλειας για τη βαμορολόνη - Προορίζεται για ασθενείς Μυϊκή Δυστροφία Duchenne
Pharma News
24/11/2025 - 15:21

Βελτιωμένο προφίλ ασφάλειας για τη βαμορολόνη - Προορίζεται για ασθενείς Μυϊκή Δυστροφία Duchenne

Νέο φάρμακο θα μπορούσε να επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη της νόσου του κινητικού νευρώνα
Υγεία
11/11/2025 - 09:00

Νέο φάρμακο θα μπορούσε να επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη της νόσου του κινητικού νευρώνα

Νέα μονοδοσική θεραπεία υπόσχεται μείωση της χοληστερίνης κατά 50%
Υγεία
10/11/2025 - 11:00

Νέα μονοδοσική θεραπεία υπόσχεται μείωση της χοληστερίνης κατά 50%

Νέο σοκ σε νοσοκομείο: Χορηγήθηκε σε ασθενή λάθος φάρμακο για χημειοθεραπεία - Διατάχθηκε ΕΔΕ
Υγεία
16/10/2025 - 17:42

Νέο σοκ σε νοσοκομείο: Χορηγήθηκε σε ασθενή λάθος φάρμακο για χημειοθεραπεία - Διατάχθηκε ΕΔΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι παθολόγοι καταγγέλλουν αποκλεισμό και περιορισμένη πρόσβαση στη θεραπεία κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
12/12/2025 - 11:26
Ηχογραφημένο μήνυμα από τον βασιλιά Κάρολο για τον καρκίνο που τον ταλαιπωρεί
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 11:12
Οι παθήσεις του μαστού και η σημασία της πρόληψης
Health Talk
12/12/2025 - 10:57
ΗΠΑ: Το ChatGPT κατηγορείται ότι ενθάρρυνε ψυχιατρικό ασθενή να σκοτώσει την 83χρονη μητέρα του
Ψυχική Υγεία
11/12/2025 - 18:57
Ελληνική μελέτη για τη σήψη ανάμεσα στις οκτώ πιο επιδραστικές κλινικές δοκιμές στον κόσμο
Υγεία
11/12/2025 - 19:37
ΣτΕ: Στα νοσοκομεία η ευθύνη για την ασφάλεια των ασθενών ακόμα και με security
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 18:48
ΙΣΑ: Ο Γεωργιάδης ανακοίνωσε αύξηση της ιατρικής αμοιβής κατά 30%
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 18:21
ΕΟΔΥ: Αύξηση της θετικότητας στη γρίπη με δύο νέα σοβαρά κρούσματα - Επτά θάνατοι από Covid 19
Υγεία
11/12/2025 - 17:57
Μπαρμπετάκη: «Η αξία πρέπει να καθορίζει την πολιτική φαρμάκου και όχι το οριζόντιο clawback»
Pharma Policy
11/12/2025 - 17:32
Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις για το Health-IQ στα Κέντρα Υγείας της Αττικής
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 17:06
Ghosting: Ο σύγχρονος όρος που περιγράφει μια «παλιά» συμπεριφορά και οι επιπτώσεις του
Ψυχική Υγεία
11/12/2025 - 16:44
Υπέρ του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον HIV η «Θετική Φωνή»
Patient Talk
11/12/2025 - 16:23
«Σούπερ γρίπη»: Ο μεταλλαγμένος ιός Η3Ν2 «σαρώνει» και θυμίζει... «εποχές Covid» - Ποια τα συμπτώματα
Υγεία
11/12/2025 - 15:31
«Μυστική Αποστολή: Κυστική Ίνωση» – Η νέα εκπαιδευτική εκστρατεία που ταξιδεύει στα σχολεία ανά την Ελλάδα
Patient Talk
11/12/2025 - 15:04
Ο ΠΟΥ με νέα ανάλυση μελετών επαναλαμβάνει ότι τα εμβόλια δεν έχουν σχέση με τον αυτισμό
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 14:29
Θεοβρομίνη: Η χημική ουσία στη μαύρη σοκολάτα που μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση
Διατροφή
11/12/2025 - 14:06
To Magic Diabetes Bus για 6η συνεχόμενη χρονιά στους δρόμους και τις πλατείες της Αττικής
Patient Talk
11/12/2025 - 13:48
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πανευρωπαϊκή πρωτιά σε ερευνητική θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη
Υπηρεσίες Υγείας
11/12/2025 - 13:32
ΙΣΠ: Παράταση για τον δωρεάν μη επεμβατικό έλεγχο ήπατος στο Α’ ΚΑΠΗ Περάματος
Επικαιρότητα
11/12/2025 - 13:13
Γεωργιάδης: «To MyHealthApp πηγαίνει την υγεία μπροστά - Χριστουγεννιάτικο δώρο για όλους τους Έλληνες»
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 12:27
Περιβαλλοντικό «Omnibus» της ΕΕ και UWWTD: Απλοποίηση χωρίς λύση για το κόστος των φαρμάκων
Pharma Policy
11/12/2025 - 12:22
Ελληνική μελέτη: Διατροφικό συμπλήρωμα μειώνει σημαντικά τις εμβοές
Health Talk
11/12/2025 - 11:53
18 παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα με σπέρμα του δότη από τη Δανία
Επικαιρότητα
11/12/2025 - 11:34
ΕΕ: Συμφωνία για τη μεγαλύτερη φαρμακευτική μεταρρύθμιση των τελευταίων 20 ετών
Pharma Policy
11/12/2025 - 11:27
Ανακαλείται παρτίδα γνωστού λικέρ από το Γενικό Χημείο, λόγω πιθανής παρουσίας θραυσμάτων γυαλιού
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 18:52
Εκστρατεία ενημέρωσης για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα από τη Novartis Hellas
Pharma News
10/12/2025 - 18:34
ΠΙΣ: «Έντονη ανησυχία για τη διάλυση της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝ Λάρισας»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 18:17
Πώς ο έρωτας έρχεται να επηρεάσει το σώμα και το μυαλό μας - Ορμόνες και βιοχημικές διεργασίες
Υγεία
10/12/2025 - 17:33
Ο ΙΣΑ ζητεί ισότιμη συμμετοχή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη νέα ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 17:14
Τρεις ακαδημαϊκές υποτροφίες από την ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, στις καρδιολογικές κλινικές του ΕΚΠΑ
Pharma News
10/12/2025 - 16:53

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα μωρά στο Γ.Ν.Μ. "Έλενα Ελ. Βενιζέλου" - "Αλεξάνδρα"»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:27
ΕΕ: Συμφωνία για τη μεγαλύτερη φαρμακευτική μεταρρύθμιση των τελευταίων 20 ετών
Pharma Policy
11/12/2025 - 11:27
Παχυσαρκία, νεφρική δυσλειτουργία: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα δωρεάν φάρμακα και τις προληπτικές εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 11:18
Η μεγάλη κατανάλωση ενεργειακών ποτών αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων
Διατροφή
10/12/2025 - 09:00
Συναγερμός και στην Ελλάδα για δωρητή σπέρματος με γονιδιακή μετάλλαξη που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες καρκίνου
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 12:39
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo