ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Συμμαχία» Novartis και Hewlett Packard Enterprise για την παγκόσμια υγεία

Pharma News
Collage wikimedia commons
Η Novartis ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Hewlett Packard Enterprise προκειμένου να επιταχύνει τη χρήση δεδομένων και ψηφιακών τεχνολογιών στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επαναπροσδιορίσει την παγκόσμια υγεία και να βελτιώσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και σε φάρμακα.
Δευτέρα, 28/06/2021 - 18:42
— Photo: Collage wikimedia commons
News4Health Team News4Health Team

Η συνεργασία θα εστιάσει σε τρεις καταλυτικούς παράγοντες για την παγκόσμια υγεία: εντοπισμός και ενσωμάτωση σύνθετων πηγών δεδομένων που αφορούν την υγεία, προώθηση της εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης και της γεωχωρικής ανάλυσης σε αυτά τα δεδομένα, και διεύρυνση της πρόσβασης στην τεχνολογία σε απομακρυσμένες και ανεπαρκώς εξυπηρετούμενες περιοχές.

Ως πρώτη περίπτωση αξιοποίησης της συνεργασίας, θα επιδιωχθεί να αναπτυχθεί μια λύση επιτήρησης νόσου αναφορικά με τον δάγκειο πυρετό, εστιάζοντας αρχικά στην Ινδία.

«Η Novartis δεσμεύεται να αξιοποιήσει στο μέγιστο την τεχνογνωσία και το οργανωτικό δυναμικό της, προκειμένου να αντιμετωπίσει μείζονος σημασίας ανεπίλυτες προκλήσεις αναφορικά με την παγκόσμια υγεία. Με την Hewlett Packard Enterprise, θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε δεδομένα, ψηφιακές και τεχνολογικές δυνατότητες, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Lutz Hegemann, Group Head of Corporate Affairs and Global Health της Novartis.

Οι σχετιζόμενες με τα δεδομένα πληροφορίες είναι σημαντικές για τη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη και σε φάρμακα, ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλής διαθεσιμότητας πόρων, γιατί επιτρέπουν στους ιθύνοντες λήψης αποφάσεων να στοχεύουν σε παρεμβάσεις με τις οποίες επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα. Ωστόσο, συχνά, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα ή είναι παρωχημένα, ελλιπή ή δεν υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή. Ως εκ τούτου, η Novartis και η HPE στοχεύουν στον εντοπισμό και την ενσωμάτωση ποικίλων πηγών δεδομένων, ώστε οι πληροφορίες σχετικά με τις ασθένειες σε πραγματικό χρόνο να καθορίζουν τις στοχευμένες στρατηγικές αντιμετώπισης.

Λύση επιτήρησης νόσου που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής του δάγκειου πυρετού

Ως πρώτη περίπτωση αξιοποίησης της συνεργασίας, θα επιδιωχθεί να αναπτυχθεί μια λύση επιτήρησης νόσου αναφορικά με τον δάγκειο πυρετό, εστιάζοντας αρχικά στην Ινδία. Πάνω από 3,9 δισεκατομμύρια άτομα σε περισσότερες από 129 χώρες κινδυνεύουν να προσβληθούν από δάγκειο πυρετό, ενώ εκτιμάται ότι κάθε χρόνο καταγράφονται 400 εκατομμύρια περιστατικά και 40.000 θάνατοι. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει τον δάγκειο πυρετό ως μία από τις δέκα σημαντικότερες απειλές για την παγκόσμια υγεία.

Η Novartis και η HPE φιλοδοξούν να συμβάλουν από κοινού στην αντιμετώπιση της ολοένα αυξανόμενης απειλής του δάγκειου πυρετού, με την ανάπτυξη δημοσίως διαθέσιμων πληροφοριών που θα βοηθήσουν τις αρχές να σχεδιάσουν εκ των προτέρων στρατηγικές αντιμετώπισης για τους πληθυσμούς που κινδυνεύουν. Τα στοιχεία πραγματικού κόσμου που θα προκύπτουν θα χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά στο πλαίσιο των προσπαθειών ανακάλυψης φαρμάκων του Ινστιτούτου Novartis για Τροπικές Παθήσεις, αποστολή του οποίου είναι η ανακάλυψη νέων φαρμάκων για τη θεραπεία παραμελημένων, λοιμωδών νόσων, συμπεριλαμβανομένου του δάγκειου πυρετού.

Αποποίηση ευθύνης

Το παρόν αποτελεί κείμενο επιστημονικού χαρακτήρα με αποκλειστικό σκοπό την επιστημονική ενημέρωση του αποδέκτη. Ο αποδέκτης αναγνωρίζει πως η Novartis Hellas ΑΕΒΕ επιμελήθηκε αποκλειστικά τη μετάφραση και ουδεμία ευθύνη φέρει έναντι οποιουδήποτε προσώπου για τον τρόπο χρήσης του υλικού από τον αποδέκτη, στην διακριτική ευχέρεια του οποίου εναπόκειται η ενδεχόμενη δημοσίευση, καθώς και ο τρόπος αυτής.

Δήλωση αποποίησης ευθυνών

Η παρούσα ενημέρωση στα ΜΜΕ περιλαμβάνει μελλοντοστραφείς δηλώσεις υπό την έννοια της Μεταρρυθμιστικής Πράξης περί Διαφορών για Ιδιωτικά Χρεόγραφα των Ηνωμένων Πολιτειών του 1995. Οι μελλοντοστραφείς δηλώσεις μπορούν γενικώς να αναγνωριστούν από τη χρήση λέξεων όπως «δυνητικό», «μπορεί», «θα», «σχέδιο», «θα μπορούσε», «είναι πιθανό να», «αναμένεται», «προβλέπεται», «προσπαθούμε να», «περιμένουμε», «πιστεύουμε», «δεσμευόμαστε», «υπό διερεύνηση», «γραμμή ανάπτυξης», «έναρξη», «να επιταχύνουμε», «προώθηση», «να στοχεύσουμε» ή παρόμοιους όρους, ή από τις ρητές ή έμμεσες διατυπώσεις όσον αφορά τις δραστηριότητες και τις προσπάθειες που περιγράφονται στην παρούσα ενημέρωση στα ΜΜΕ.

Δεν θα πρέπει να βασίζεστε υπέρ το δέον σε αυτές τις δηλώσεις. Τέτοιες μελλοντοστραφείς δηλώσεις βασίζονται στις τρέχουσες πεποιθήσεις και προσδοκίες μας όσον αφορά μελλοντικά συμβάντα, και υπόκεινται σε σημαντικούς γνωστούς και άγνωστους κινδύνους και αβεβαιότητες. Εάν ένας ή περισσότεροι από αυτούς τους κινδύνους ή τις αβεβαιότητες επαληθευτούν ή οι υποκείμενες παραδοχές αποδειχθούν εσφαλμένες, τα πραγματικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά που αναφέρονται στις μελλοντοστραφείς δηλώσεις.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι δραστηριότητες και οι προσπάθειες που περιγράφονται στην παρούσα ενημέρωση στα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την HPE, θα επιτύχουν οποιονδήποτε από τους επιδιωκόμενους στόχους ή θα είναι επιτυχείς εντός του εκτιμώμενου χρονικού πλαισίου ή εν γένει.

Συγκεκριμένα, οι προσδοκίες μας σχετικά με τη συνεργασία με την HPE, θα μπορούσαν να επηρεαστούν, μεταξύ άλλων, από εγγενείς αβεβαιότητες της έρευνας και της ανάπτυξης, όπως τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών και πρόσθετων αναλύσεων των υφιστάμενων κλινικών δεδομένων, από ενέργειες ή καθυστερήσεις εκ μέρους των ρυθμιστικών αρχών ή κυβερνητικές ρυθμίσεις εν γένει, από τις διεθνείς τάσεις περικοπής των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των συνεχών πιέσεων για μείωση των τιμών και αποζημίωσης από πλευράς των κυβερνήσεων, των πληρωτών και του γενικού κοινού και των απαιτήσεων για αυξημένη διαφάνεια στην τιμολόγηση, από τη δυνατότητά μας να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μας ή να διατηρήσουμε την προστασία τους, από τις ειδικές προτιμήσεις συνταγογράφησης των ιατρών και των ασθενών, από τις γενικές πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές συνθήκες συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων και των προσπαθειών άμβλυνσης πανδημικών νόσων όπως η νόσος λόγω του COVID-19, από ζητήματα ασφάλειας, ποιότητας, ακεραιότητας δεδομένων ή κατασκευής, από δυνητικές ή υπάρχουσες παραβιάσεις της ασφάλειας των δεδομένων και του απορρήτου των δεδομένων, ή βλάβες των πληροφοριακών μας συστημάτων, καθώς και από άλλους κινδύνους και παράγοντες που αναφέρονται στο τρέχον έντυπο 20-F της Novartis AG το οποίο έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Η Novartis παρέχει τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα ενημέρωση στα ΜΜΕ ως έχουν σήμερα και δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση να επικαιροποιήσει οποιεσδήποτε μελλοντοστραφείς δηλώσεις που περιέχονται στην παρούσα ενημέρωση στα ΜΜΕ, εάν προκύψουν νέες πληροφορίες, μελλοντικά συμβάντα ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή.

Σχετικά με τη Novartis

Η Novartis εξελίσσει την ιατρική πρακτική με στόχο τη βελτίωση και την επέκταση της ζωής των ανθρώπων. Ως μια κορυφαία παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία, χρησιμοποιούμε καινοτόμα επιστημονικά δεδομένα και ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία θεραπειών που κάνουν τη διαφορά σε τομείς όπου υπάρχει μεγάλη ιατρική ανάγκη.

Στην προσπάθεια για ανακάλυψη νέων φαρμάκων, κατατασσόμαστε σταθερά μεταξύ των εταιρειών με τη μεγαλύτερη επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη στον κόσμο. Τα προϊόντα μας αγγίζουν περισσότερους από 750 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως ενώ ανακαλύπτουμε καινοτόμους τρόπους για τη διεύρυνση της πρόσβασης στις πιο πρόσφατες θεραπείες μας. Περίπου 108.000 άνθρωποι, πάνω από 140 εθνικοτήτων, εργάζονται στη Novartis ανά τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.novartis.com.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και η εταιρεία απασχολεί 400 περίπου άτομα σε όλη την Ελλάδα.

  • NOVARTIS
  • HEWLETT PACKARD ENTERPRISE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Mακροχρόνια αποτελεσματικότητα της θεραπείας της Biogen κατά της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας
Mακροχρόνια αποτελεσματικότητα της θεραπείας της Biogen κατά της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας 28 Ιουνίου 2021
Φτου ξελεφθερία: Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου, μίλα στον δερματολόγο σου για την ψωρίαση (βίντεο) 28 Ιουνίου 2021
Φτου ξελεφθερία: Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου, μίλα στον δερματολόγο σου για την ψωρίαση (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δίκη για τη Novartis: Ποινές φυλάκισης 25 μηνών και και 33 μηνών σε «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»
Επικαιρότητα
15/09/2025 - 12:48

Δίκη για τη Novartis: Ποινές φυλάκισης 25 μηνών και και 33 μηνών σε «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο κατά της ελονοσίας για νεογέννητα
Pharma Policy
09/07/2025 - 09:00

Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο κατά της ελονοσίας για νεογέννητα

Μετά τη Novartis και η Roche ανακοίνωσε επενδύσεις δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ
Pharma News
22/04/2025 - 10:09

Μετά τη Novartis και η Roche ανακοίνωσε επενδύσεις δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Οι πρωτοβουλίες της Novartis με σημαντικό αντίκτυπο για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών
Pharma News
03/04/2025 - 12:05

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Οι πρωτοβουλίες της Novartis με σημαντικό αντίκτυπο για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών

Novartis: Δέσμευση τεσσάρων σημείων προς ασθενείς και φροντιστές
Pharma News
19/02/2025 - 16:03

Novartis: Δέσμευση τεσσάρων σημείων προς ασθενείς και φροντιστές

Η Novartis καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον δείκτη Access to Medicine για το 2024
Pharma News
21/11/2024 - 20:24

Η Novartis καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον δείκτη Access to Medicine για το 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προειδοποίηση Τέντρος για τον Έμπολα: «Η επιδημία μάς ξεπερνά σε ρυθμό»
Επικαιρότητα
25/05/2026 - 17:07
Την Παρασκευή 29 Μαΐου το ετήσιο συνέδριο της πρωτοβουλίας BrainReGain
Επικαιρότητα
25/05/2026 - 16:46
Αγαπηδάκη: «Η Εθνική Δράση για την Παιδική Παχυσαρκία άγγιξε όλη τη χώρα»
Πολιτική Υγείας
25/05/2026 - 16:23
Μυωπία: Η έγκαιρη παρέμβαση στην παιδική ηλικία κρίσιμη για το μέλλον της όρασης
Health Talk
25/05/2026 - 15:58
ΣΦΕΕ: Μόλις 69 από τα 168 καινοτόμα φάρμακα ήρθαν στην Ελλάδα το 2021-'24
Pharma Policy
25/05/2026 - 15:33
Πώς πρέπει τελικά να ορίζεται η παχυσαρκία και γιατί δεν αρκεί ο δείκτης BMI
Υγεία
25/05/2026 - 15:04
Ύπνος με ακουστικά: Οι κίνδυνοι για την υγεία των αυτιών
Υγεία
25/05/2026 - 14:41
Γωγώ Μαστροκώστα: Η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο μέσα από τα δικά της λόγια
Επικαιρότητα
25/05/2026 - 13:50
Νόσος κινητικού νευρώνα (ALS): H ασθένεια που οδήγησε στον θάνατο τον Π. Άντζα σε ηλικία μόλις 49 ετών
Επικαιρότητα
25/05/2026 - 13:25
Γιατί δεν πρέπει να βάζετε μπανάνα στα smoothies σας - Τι έδειξε έρευνα
Διατροφή
25/05/2026 - 13:00
Χρήστες φαρμάκων GLP-1 αναπτύσσουν εμμονή με τα αρώματα - Ο πιθανός μηχανισμός
Υγεία
25/05/2026 - 12:00
1550: Δωρεάν τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Ψυχική Υγεία
25/05/2026 - 11:54
Ένα παιδί εξαφανίζεται κάθε δύο λεπτά στην Ευρώπη - Τα στοιχεία για την Ελλάδα
Επικαιρότητα
25/05/2026 - 11:30
Παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα: Πόσο στοίχισαν οι αλάνες στις γειτονιές και οι χώροι άσκησης και παιχνιδιού που χάθηκαν
Fitness
25/05/2026 - 11:00
Είχε η Μόνα Λίζα υποθυρεοειδισμό και χοληστερίνη;
Ομορφιά
25/05/2026 - 10:00
Επιδημία του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα
Υγεία
25/05/2026 - 09:00
Έφυγε από τη ζωή η Γωγώ Μαστροκώστα σε ηλικία 56 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο
Επικαιρότητα
25/05/2026 - 08:09
Η διατροφή που βοηθάει τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση να μην πάρουν βάρος
Διατροφή
24/05/2026 - 09:30
Πώς να σταματήσετε το doomscrolling χωρίς να ξεφορτωθείτε το κινητό σας
Ψυχική Υγεία
23/05/2026 - 10:00
Αυτοτραυματισμός: Πάνω από 500 νέοι έχουν ζητήσει βοήθεια στην αρμόδια δομή της χώρας
Ψυχική Υγεία
23/05/2026 - 08:50
Αντιδρά η ΕΙΝΑΠ στις εξετάσεις εισόδου στην ειδικότητα: «Κι άλλος φραγμός για τους νέους γιατρούς»
Πολιτική Υγείας
23/05/2026 - 08:24
Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου
Patient Talk
23/05/2026 - 03:47
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί τη γεφύρωση του έμφυλου χάσματος στην φροντίδα
Επικαιρότητα
23/05/2026 - 00:11
Τα Κέντρα Πρόληψης ζητούν θεσμική θωράκιση για την προστασία των ανηλίκων από τις εξαρτήσεις
Ψυχική Υγεία
22/05/2026 - 23:34
Ανάρτηση Γεωργιάδη για τη μεγάλη μάχη και την τελική νίκη μικρής ασθενούς με σπάνια αιματολογική νόσο
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 22:23
Stalking: Από την εμμονή που δημιουργεί η απόρριψη έως την κλιμάκωση της βίας - Η αντιμετώπιση του φαινομένου
Ψυχική Υγεία
22/05/2026 - 22:11
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το βρογχικό άσθμα
Υγεία
22/05/2026 - 21:56
Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για «κρίσιμες ελλείψεις» σε ιατρικό εξοπλισμό στη Γάζα
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 21:34
«Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» με αποστολές σε Έβρο, Κιλκίς και Καστοριά
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 21:11
Μεγάλη γιορτή του ΕΕΣ για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 20:38

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διατροφή και κατάθλιψη: Τα θρεπτικά συστατικά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισής της
Διατροφή
22/05/2026 - 18:11
OEE και ΟΔΙΠΥ παρουσίασαν το Εθνικό Πλαίσιο Προτύπων Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 18:56
Ο ΙΣΑ ζητεί τροποποίηση του πλαισίου που αφορά τους ιατρούς που αλλάζουν ειδικότητα
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 19:11
«Καμπανάκι» από την ΕΙΝΑΠ για τις προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία: «Οι ανάγκες παραμένουν ακάλυπτες»
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 19:48
Ανάρτηση Γεωργιάδη για τη μεγάλη μάχη και την τελική νίκη μικρής ασθενούς με σπάνια αιματολογική νόσο
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 22:23
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo