news4logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021

Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης

News4Health TeamNews4Health Team
830
Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης

Η Tikun Europe συμμετείχε σε εξειδικευμένο Webinar για τις επενδύσεις στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης.

Εκπροσωπώντας την Tikun Europe σε εξειδικευμένο Webinar της Enterprise Greece, ο κ. Νίκος Μπέης, Διευθύνων Σύμβουλος της Tikun Europe, παρουσίασε την επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας τους παράγοντες που κάνουν την Ελλάδα ελκυστική για επενδύσεις στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης. Κατά τη διάρκεια του Webinar, o κ. Μπέης επεσήμανε σχετικά: «Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης.

Το κανονιστικό πλαίσιο καθώς και η πρόσφατη προσθήκη του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Η Tikun Europe, η μοναδική μέχρι σήμερα εταιρεία που ολοκληρώνει την επένδυσή της στην Ελλάδα, αξιοποιεί την τεχνογνωσία της Tikun Olam Israel και τη μακρόχρονη εμπειρία κλινικών ερευνών, με στόχο να ηγηθεί της αναπτυσσόμενης αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της Ευρώπης».

Tο webinar με θέμα “Cannabis Investment: How Greece is Embracing the Opportunity and Leading the EU Market” διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Duane Morris και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Στο webinar παρουσιάστηκαν κυρίως οι ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη με σημείο εκκίνησης την Ελλάδα.

Ο κλάδος της φαρμακευτικής κάνναβης εξελίσσεται ραγδαία με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, καθώς πρόκειται για μια αγορά που η ζήτηση είναι συνεχώς αυξανόμενη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2028 η αγορά προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη θα ανέλθει στα 56 δισ. Με το νέο κανονιστικό πλαίσιο, διευκολύνεται η εξαγωγική διαδικασία αφού δίνεται η ευκαιρία σε ένα προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης να κυκλοφορήσει στη χώρα εισαγωγής του με βάση απόφαση της αλλοδαπής αρμόδιας αρχής, χωρίς να είναι απαραίτητη και η έγκριση κυκλοφορίας του στην Ελλάδα. Επιπλέον, με τις νέες ρυθμίσεις διασφαλίζεται η ασφαλής και απρόσκοπτη διάθεση των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, υπό τον έλεγχο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για την κάλυψη συνταγογραφημένων αναγκών ασθενών.

H Tikun Europe αξιοποιεί ήδη τα πλεονεκτήματα της χώρας και την τεχνογνωσία που διαθέτει, επενδύοντας στη δημιουργία υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής σε ιδιόκτητη έκταση 56.000μ2 στην Κόρινθο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2021. Η εταιρεία θα εστιάσει στη θερμοκηπιακή καλλιέργεια και τη βιομηχανική επεξεργασία των ανθών της κάνναβης, με στόχο την παραγωγή καινοτόμων και εξαιρετικά υψηλής ποιότητας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, τα οποία θα αλλάξουν τη ζωή χιλιάδων ασθενών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη εξασφαλίζοντάς τους μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η επένδυση αυτή αναδεικνύει τη δυναμική που έχει η Ελλάδα να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο παραγωγής και μεταποίησης φαρμακευτικής, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να εξάγεται σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Health ανα Tag:
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ευλογιά των πιθήκων: Εννιά νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Όλοι άνδρες

Ευλογιά των πιθήκων: Εννιά νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Όλοι άνδρες

Εννιά (9) νέα κρούσματα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση του ΕΟΔΥ, φτάνοντας συνολικά τα 48 στη χώρα μας. Όλα τα κρούσματα αφορούν άνδρες.

News4Health TeamΓιώργος Παπαϊωάννου
ΕΛΣΤΑΤ: Οι θάνατοι αυξήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2022

ΕΛΣΤΑΤ: Οι θάνατοι αυξήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2022

Μία αύξηση άνω του 6% σημειώθηκε στους θανάτους ανεξαρτήτου αιτίας στο πρώτο εξάμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2021, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΣΤΑΤ.

News4Health TeamΓιώργος Παπαϊωάννου
Τζανάκης: «Ο ιός έχει αλλάξει πλήρως» - Πώς έγινε χειρότερος και πώς καλύτερος

Τζανάκης: «Ο ιός έχει αλλάξει πλήρως» - Πώς έγινε χειρότερος και πώς καλύτερος

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μίλησε για την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας εν μέσω καλοκαιριού και εξήγησε το πώς έχει αλλάξει ο ιός. 

News4Health TeamΓιώργος Παπαϊωάννου
Κορονοϊός Ελλάδα: Ποια είναι η πραγματικότητα για τον αριθμό των θανάτων

Κορονοϊός Ελλάδα: Ποια είναι η πραγματικότητα για τον αριθμό των θανάτων

Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τους θανάτους από COVID. 

News4Health TeamΓιώργος Παπαϊωάννου

Newsroom

  • Πόσες μπανάνες την ημέρα πρέπει να τρως

    11/08/2022 - 19:44
  • Πρώτη έγκριση στοχεύουσας θεραπείας για ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του μαστού με χαμηλή έκφραση HER2

    11/08/2022 - 18:35
  • Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη

    11/08/2022 - 18:26
  • Ευλογιά των πιθήκων: Εννιά νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Όλοι άνδρες

    11/08/2022 - 16:15
  • Μελέτη ανέδειξε τον μεγαλύτερο κίνδυνο υγείας για τις χορτοφάγες γυναίκες

    11/08/2022 - 15:20
  • ΕΛΣΤΑΤ: Οι θάνατοι αυξήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2022

    11/08/2022 - 14:32
  • Πολιομυελίτιδα: Το Λονδίνο ξεκινάει εμβολιασμούς σε παιδιά κάτω των 10 ετών

    11/08/2022 - 13:13
  • Επιστολή ΙΣΑ σε Γκάγκα: Οι τουρίστες δεν έχουν πρόσβαση στα αντιικά χάπια της Pfizer

    11/08/2022 - 12:51
  • Γονιμότητα ανδρών: Όσο μεγαλώνουν μειώνεται - Σε ποια ηλικία συμβαίνει αυτό

    11/08/2022 - 12:13
  • Πλεύρης: Σε δύο φάσεις τα επικαιροποιημένα εμβόλια - Πότε θα είναι έτοιμα

    11/08/2022 - 10:35

news4

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

About Us

© 2019 NEWS4HEALTH. ALL RIGHTS RESERVED