ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Leaps της Bayer για την αντιμετώπιση των τροφικών αλλεργιών και των δυσανεξιών

Pharma News
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Leaps της Bayer για την αντιμετώπιση των τροφικών αλλεργιών και των δυσανεξιών
Η Ukko, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με αποστολή της την εξάλειψη των τροφικών αλλεργιών και δυσανεξιών, ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Σειρά Β. Η Ukko αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική πρωτεϊνών για την ανάπτυξη πιο υγιεινών τροφίμων και θεραπειών για τροφικές αλλεργίες.
Πέμπτη, 28/01/2021 - 12:34
News4Health Team News4Health Team

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Ukko να συμμετάσχει σε κλινικές δοκιμές με την υπό έρευνα θεραπεία της για αλλεργίες στα φυστίκια. Επιπλέον, η χρηματοδότηση αυτή θα βοηθήσει την Ukko να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης της λύσης της για την γλουτένη, η οποία έχει σχεδιαστεί για άτομα με κοιλιοκάκη και άλλες δυσανεξίες στη γλουτένη. Το πρόγραμμα Leaps της Bayer ηγείται του νέου κύκλου χρηματοδότησης, ενώ συμμετέχουν και οι εταιρείες Continental Grain Company, Skyviews Life Science, PeakBridge Ventures, Fall Line Capital, καθώς και οι υφιστάμενοι επενδυτές Khosla Ventures, Innovation Endeavors και TIME Ventures, το επενδυτικό ταμείο του Marc Benioff (ιδρυτή του salesforce.com).

Καινοτόμος προσέγγιση μέσω πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης

Η νέα προσέγγιση της Ukko χρησιμοποιεί μια ιδιόκτητη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, η οποία σχεδιάζει με ακρίβεια τις πρωτεΐνες τροφίμων για να εξαλείψει την αλλεργιογένεσή τους, διατηρώντας παράλληλα τα καλά βιοχημικά και διατροφικά χαρακτηριστικά τους. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί δείγματα ασθενών, υπολογιστική βιολογία, ανοσολογία και μηχανική πρωτεϊνών για την παραγωγή πρωτεϊνών που δεν ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Βρισκόμαστε σε ένα μοναδικό σταυροδρόμι στην ιστορία της επιστήμης», δήλωσε ο καθηγητής Yanay Ofran, πρόεδρος και συνιδρυτής της Ukko. «Η πληθώρα διαθέσιμων δεδομένων (Big data) μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε τη «ρίζα» στο πρόβλημα των δυσανεξιών στα τρόφιμα. Τα υπολογιστικά εργαλεία μας επιτρέπουν να σχεδιάζουμε με ακρίβεια τις πρωτεΐνες που συνθέτουν το σώμα μας και την τροφή μας. Οι νέες τεχνολογίες επεξεργασίας γονιδιώματος μας επιτρέπουν να ξαναγράψουμε το DNA για να παράγουμε αυτές τις νέες πρωτεΐνες σε ζωντανά κύτταρα. Η Ukko βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των πρωτοποριακών τεχνολογιών, επιτρέποντάς μας να επαναπροσδιορίσουμε την υγιεινή διατροφή σε μοριακό επίπεδο, βάσει πραγματικών δεδομένων».

Η Ukko έχει ήδη δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους κλινικά επικυρωμένους μοριακούς χάρτες τροφικών αλλεργιών, ο οποίος «ξεκλειδώνει» κρίσιμα δεδομένα και δίνει στην εταιρεία ένα δυνατό εφαλτήριο για περαιτέρω καινοτομία. Η Ukko έχει επίσης συλλέξει πολλά και ενδιαφέροντα δεδομένα από δείγματα ασθενών, που υποδηλώνουν ότι οι υπό έρευνα πρωτεΐνες φιστικιών και γλουτένης της εταιρείας δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών.

«Βρισκόμαστε προ των πυλών μιας επανάστασης. Η φαρμακευτική βιομηχανία και η βιομηχανία τροφίμων θα επαναπροσδιορίσουν το πώς σκέφτονται για τα προϊόντα και τις αποστολές τους», δήλωσε ο Anat Binur, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Ukko. «Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τροφικές αλλεργίες, γεγονός που οι ειδικοί το εκλαμβάνουν ως παγκόσμια επιδημία. Το τέλος της τροφικής αλλεργίας είναι καθοριστικό και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η τεχνολογία της Ukko έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την επιστήμη και τα ανθρώπινα δεδομένα για να επανασχεδιάσει τα τρόφιμα και τα φάρμακά μας».

Βελτιωμένες πρωτεΐνες γλουτένης και θεραπεία για την αλλεργία στα φιστίκια

Η Ukko έχει μια ολιστική προσέγγιση σε σχέση με τη θεραπεία αλλεργιών και δυσανεξιών στα τρόφιμα. Στον τομέα των ίδιων των τροφίμων, η Ukko εργάζεται για βελτιωμένες πρωτεΐνες γλουτένης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με κοιλιοκάκη και δυσανεξία σε άλλες παρόμοιες πρωτεΐνες, γεγονός που επιτρέπει στους αρτοποιούς, τις εταιρείες τροφίμων και όσους μαγειρεύουν να παρασκευάζουν νόστιμο ψωμί, πίτσα, ζυμαρικά και ψητά προϊόντα που μπορούν να καταναλωθούν από όλους. Στον θεραπευτικό τομέα, η Ukko χρησιμοποιεί την πλατφόρμα σχεδιασμού πρωτεϊνών για να αναπτύξει μια νέα και πολλά υποσχόμενη υπό έρευνα θεραπεία για την αλλεργία στα φιστίκια. Τα υπόλοιπα έργα της Ukko περιλαμβάνουν σχέδια για την αντιμετώπιση και άλλων σημαντικών τροφίμων που προκαλούν αλλεργίες.

«Οι ερευνητικές προσεγγίσεις της Ukko για την αντιμετώπιση αλλεργιών και δυσανεξιών στα τρόφιμα τόσο από την πλευρά των τροφίμων όσο και από την πλευρά των θεραπειών, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τεράστια οφέλη για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Juergen Eckhardt, MD, Επικεφαλής του προγράμματος Leaps της Bayer, στόχος του οποίου είναι να πραγματοποιήσει θεμελιώδεις ανακαλύψεις στους τομείς της υγείας και της γεωργίας μέσω νέων τεχνολογιών. «Μία από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μέσω των επενδύσεών μας στο Leaps είναι η προσπάθεια να αντιστραφούν τα αυτοάνοσα νοσήματα, τα οποία έχουν τεράστιες επιπτώσεις στα συστήματα υγείας, σε κάθε κοινωνία, σε όλο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που ηγούμαστε αυτής της επένδυσης στην Ukko και συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των πιο διαδεδομένων αλλεργιών και δυσανεξιών στα τρόφιμα. Μιας επένδυσης που ταιριάζει απόλυτα με τον ηγετικό μας ρόλο παγκοσμίως, τόσο στην υγεία όσο και στη διατροφή».

«Έχω προσωπική εμπειρία από την αυξανόμενη, επείγουσα ανάγκη των ασθενών μου να λάβουν θεραπεία για τροφικές αλλεργίες. Ενώ υπάρχουν σημαντικές ανακαλύψεις από τον κόσμο της έρευνας και της βιοτεχνολογίας, η ασφάλεια παραμένει ένα σημαντικό εμπόδιο. Οι προσπάθειες της Ukko για επίλυση αυτών των προκλήσεων για αλλεργίες και δυσανεξίες είναι μια από τις πιο ελπιδοφόρες και συναρπαστικές προσεγγίσεις που έχω δει», δήλωσε η καθηγήτρια Lynda Schneider, επικεφαλής του Προγράμματος Μελέτης των Αλλεργιών στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης και Καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Αύξηση του αριθμού ατόμων που πάσχουν από τροφικές αλλεργίες, μέσα στα επόμενα χρόνια

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τροφικές αλλεργίες και οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια. Μόνο στις ΗΠΑ, ένα στα 13 παιδιά έχει τροφικές αλλεργίες (περίπου δύο σε κάθε τάξη) και κάθε τρία λεπτά μια αλλεργική αντίδραση στα τρόφιμα έχει ως αποτέλεσμα ο ασθενής να αναζητά τις πρώτες βοήθειες στα επείγοντα του νοσοκομείου. Η συχνότητα εμφάνισης κοιλιοκάκης διπλασιάζεται κάθε 15 χρόνια και - ακόμη και με αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης - πάνω από το 80% των ασθενών παραμένουν χωρίς διάγνωση, αφήνοντας αυτά τα άτομα με υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν άλλες σοβαρές καταστάσεις όπως αναιμία ή ακόμη και καρκίνο. Οικονομικά, οι τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες κοστίζουν περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ και δημιουργούν τεράστια πίεση στις οικογένειες, την κοινωνία, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και τις βιομηχανίες γεωργίας και τροφίμων.

Η Ukko δημιούργησε ένα συμβούλιο ειδικών που περιλαμβάνει μερικούς από τους κορυφαίους παγκοσμίως κλινικούς εμπειρογνώμονες σε τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες, καθώς και ειδικούς στην καινοτομία τροφίμων και γεωργίας. Το συμβούλιο αυτό υποστηρίζει την εταιρεία σχετικά με την πολιτική, την επιχειρηματική στρατηγική, την επιστήμη και την κλινική έρευνα του έργου της Ukko. Μερικοί από τους συμβούλους του Ukko περιλαμβάνουν τον Bernhard Van Lengerich, πρώην επικεφαλής έρευνας και αντιπρόεδρο για την τεχνολογική στρατηγική στην General Mills, την Ann M. Veneman, πρώην Υπουργό Γεωργίας των ΗΠΑ, τον Δρ. Wesley A. Burks, Εκτελεστικό Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας (UNC), τον Δρ Edwin Kim, Αναπληρωτή Καθηγητής, Διευθυντή Προγράμματος Μελέτης των Αλλεργιών και Ανοσολογίας, UNCFood Allergy Initiative, τον Δρ. Kari Nadeau, Διευθυντή του Κέντρου Sean N. Parker Center for Allergy and Asthma Research στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, την Καθηγήτρια Lynda Schneider, επικεφαλής του Προγράμματος Μελέτης των Αλλεργιών στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης και Καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και τον Καθηγητή Raanan Shamir, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γαστρεντερολογίας, Διατροφής και Ηπατικών Παθήσεων στο Παιδιατρικό Κέντρο Schneider του Ισραήλ.

  • ΑΛΛΕΡΓΙΑ
  • UKKO
  • BAYER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσιεύματα για προβλήματα στις παραδόσεις εμβολίων και από την Moderna
Δημοσιεύματα για προβλήματα στις παραδόσεις εμβολίων και από την Moderna 28 Ιανουαρίου 2021
ΕΜΑ: Αύριο μαθαίνουμε την απόφαση για το εμβόλιο της AstraZeneca 28 Ιανουαρίου 2021
ΕΜΑ: Αύριο μαθαίνουμε την απόφαση για το εμβόλιο της AstraZeneca

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bayer AG: Στρατηγικές επιλογές το ισχυρό χαρτοφυλάκιο στα φάρμακα και το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης
Pharma News
21/04/2026 - 15:36

Bayer AG: Στρατηγικές επιλογές το ισχυρό χαρτοφυλάκιο στα φάρμακα και το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης

Η κλιματική αλλαγή εκτοξεύει την ποσότητα της γύρης και κάνει τις αλλεργίες όλο και πιο επικίνδυνες
Υγεία
17/04/2026 - 14:00

Η κλιματική αλλαγή εκτοξεύει την ποσότητα της γύρης και κάνει τις αλλεργίες όλο και πιο επικίνδυνες

Αλλεργία ή «κρυολόγημα»; Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα
Health Talk
16/04/2026 - 16:43

Αλλεργία ή «κρυολόγημα»; Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα

Εγκεφαλικό: Νέο φάρμακο μειώνει σημαντικά την υποτροπή, δείχνει μελέτη
Pharma News
10/02/2026 - 15:27

Εγκεφαλικό: Νέο φάρμακο μειώνει σημαντικά την υποτροπή, δείχνει μελέτη

Παθήσεις του αμφιβληστροειδούς: Θεραπείες τελευταίας γενιάς που διατηρούν την όραση μακροπρόθεσμα
Pharma News
06/02/2026 - 13:06

Παθήσεις του αμφιβληστροειδούς: Θεραπείες τελευταίας γενιάς που διατηρούν την όραση μακροπρόθεσμα

Αλλεργία στο κρύο: Όχι μόνο είναι αληθινή αλλά μπορεί να γίνει και θανατηφόρα
Υγεία
03/02/2026 - 16:51

Αλλεργία στο κρύο: Όχι μόνο είναι αληθινή αλλά μπορεί να γίνει και θανατηφόρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορούν οι φόροι να βελτιώσουν την υγεία;
Πολιτική Υγείας
25/04/2026 - 08:32
Εκδήλωση της Greenpeace για τη διατροφή και την κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων
Διατροφή
25/04/2026 - 08:17
Καμπανάκι από τον ΠΑΟΥ για την ένταση της επιδημίας ιλαράς στις ΗΠΑ
Υγεία
25/04/2026 - 03:43
ΕΕΣ: Μνημόνιο συνεργασίας με το σωματείο ασθενών SMA HELLAS
Επικαιρότητα
25/04/2026 - 00:07
Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει ο αντιλυσσικός εμβολιασμός των ζώων της άγριας πανίδας
Επικαιρότητα
24/04/2026 - 23:22
Η βαριά κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με καρκίνο παγκρέατος σε νεαρή ηλικία
Υγεία
24/04/2026 - 22:46
ΙΣΑ: Επίσκεψη του Ιπποκρατικού Σχολείου στο Νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης
Επικαιρότητα
24/04/2026 - 21:51
Σιάσος: «Το ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ είναι το σπουδαιότερο πρόγραμμα πρόληψης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα»
Υγεία
24/04/2026 - 21:19
Η Κυτισινικλίνη και η αποτελεσματικότητά της στη διακοπή του καπνίσματος
Pharma News
24/04/2026 - 20:42
ΕΟΔΥ: Τρία κρούσματα λεπτοσπείρωσης και ένας 74χρονος νεκρός στη Ζάκυνθο
Υγεία
24/04/2026 - 19:57
Μπαρμπετάκη από Δελφούς: «Κρίσιμη επιλογή μια φαρμακευτική πολιτική που θα επιβραβεύει την καινοτομία»
Pharma Policy
24/04/2026 - 19:31
Η σύγχρονη έρευνα καταρρίπτει έναν ακόμα μύθο: Αγόρια και κορίτσια γεννιούνται το ίδιο κοινωνικά
Ψυχική Υγεία
24/04/2026 - 18:59
Γονιδιακή θεραπεία για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε παιδί με σπάνιο γενετικό νόσημα στο δέρμα του
Υγεία
24/04/2026 - 18:22
Σε θεραπεία για καρκίνο του προστάτη υποβλήθηκε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Επικαιρότητα
24/04/2026 - 17:58
Metropolitan General: Πρώτη εφαρμογή ολικής αρθροπλαστικής ισχίου με το ρομποτικό σύστημα Rosa
Υπηρεσίες Υγείας
24/04/2026 - 17:34
Ικανοποίηση στον ΠΟΥ για τα αποτελέσματα της εκστρατείας του στον παιδικό εμβολιασμό
Πολιτική Υγείας
24/04/2026 - 17:11
Σε πλήρη λειτουργία κλινικές του ΑΧΕΠΑ που αναβαθμίστηκαν από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης
Πολιτική Υγείας
24/04/2026 - 16:44
Ερευνητές δημιούργησαν πλαστικό που καταστρέφει τους ιούς με τη ...μέθοδο του Προκρούστη!
Υγεία
24/04/2026 - 16:13
Πανελλήνια έρευνα για τη μεταμόσχευση πνευμόνων και τις εμπειρίες ασθενών και φροντιστών
Patient Talk
24/04/2026 - 15:47
Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος υπόσχεται διατήρηση της απώλειας κιλών και μετά τη διακοπή των GLP-1
Υγεία
24/04/2026 - 15:00
Γιατί είναι τελικά καλή ιδέα να πάτε για μπύρα με φίλους μετά τη δουλειά
Διατροφή
24/04/2026 - 14:00
Φαρμακευτική πολιτική: Προβληματισμός για φαρμακευτικές ελλείψεις, επάρκεια της αγοράς και μεταρρυθμίσεις
Pharma Policy
24/04/2026 - 13:00
Γιατί τα πρωτότοκα παιδιά μπορεί να έχουν περισσότερα εισοδήματα από τα μικρότερα αδέρφια τους
Υγεία
24/04/2026 - 12:00
Χάπι GLP-1 φαίνεται να μειώνει το σάκχαρο σε παιδιά και εφήβους
Pharma News
24/04/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας θα συνεχιστεί και μετά το Ταμείο Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
24/04/2026 - 09:57
Η λήψη βιταμίνης D μπορεί να αποτρέψει τον διαβήτη
Υγεία
24/04/2026 - 09:00
Διαδραστικό παιχνίδι για την επιχειρηματικότητα που συμπεριλαμβάνει παιδιά με οπτική αναπηρία σχεδίασε το ΠΑΜΑΚ
Επικαιρότητα
24/04/2026 - 08:11
Ο ΕΦΕΤ συμμετέχει και φέτος στην ενημερωτική εκστρατεία Safe2Eat για την ασφάλεια τροφίμων
Επικαιρότητα
24/04/2026 - 03:47
ΠΦΣ: Κρίσιμη συλλογική επένδυση στην προστασία της δημόσιας υγείας ο εμβολιασμός
Υγεία
24/04/2026 - 00:06
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Πολιτικές με βάση την επιστήμη και όχι την ιδεολογία για τα προϊόντα καπνού
Επικαιρότητα
23/04/2026 - 23:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης από «Αττικόν»: «Έχουμε πολύ μεγάλους ευεργέτες στο ΕΣΥ και τους ευχαριστώ όλους»
Πολιτική Υγείας
22/04/2026 - 17:22
H URSAPHARM ξεκινά το ταξίδι της στην Ελλάδα με επίκεντρο τη φροντίδα της ξηροφθαλμίας
Υπηρεσίες Υγείας
22/04/2026 - 21:19
Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Το MORE GREEN βασικός πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης της Boehringer Ingelheim
Pharma News
23/04/2026 - 00:06
Θεμιστοκλέους: Σε 15 ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού
Πολιτική Υγείας
23/04/2026 - 10:00
Στρες και το τσιμπολόγημα αργά το βράδυ αυξάνουν τον κίνδυνο για εντερικά προβλήματα
Διατροφή
23/04/2026 - 11:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo