ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Leaps της Bayer για την αντιμετώπιση των τροφικών αλλεργιών και των δυσανεξιών

Pharma News
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Leaps της Bayer για την αντιμετώπιση των τροφικών αλλεργιών και των δυσανεξιών
Η Ukko, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με αποστολή της την εξάλειψη των τροφικών αλλεργιών και δυσανεξιών, ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Σειρά Β. Η Ukko αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική πρωτεϊνών για την ανάπτυξη πιο υγιεινών τροφίμων και θεραπειών για τροφικές αλλεργίες.
Πέμπτη, 28/01/2021 - 12:34
News4Health Team News4Health Team

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Ukko να συμμετάσχει σε κλινικές δοκιμές με την υπό έρευνα θεραπεία της για αλλεργίες στα φυστίκια. Επιπλέον, η χρηματοδότηση αυτή θα βοηθήσει την Ukko να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης της λύσης της για την γλουτένη, η οποία έχει σχεδιαστεί για άτομα με κοιλιοκάκη και άλλες δυσανεξίες στη γλουτένη. Το πρόγραμμα Leaps της Bayer ηγείται του νέου κύκλου χρηματοδότησης, ενώ συμμετέχουν και οι εταιρείες Continental Grain Company, Skyviews Life Science, PeakBridge Ventures, Fall Line Capital, καθώς και οι υφιστάμενοι επενδυτές Khosla Ventures, Innovation Endeavors και TIME Ventures, το επενδυτικό ταμείο του Marc Benioff (ιδρυτή του salesforce.com).

Καινοτόμος προσέγγιση μέσω πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης

Η νέα προσέγγιση της Ukko χρησιμοποιεί μια ιδιόκτητη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, η οποία σχεδιάζει με ακρίβεια τις πρωτεΐνες τροφίμων για να εξαλείψει την αλλεργιογένεσή τους, διατηρώντας παράλληλα τα καλά βιοχημικά και διατροφικά χαρακτηριστικά τους. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί δείγματα ασθενών, υπολογιστική βιολογία, ανοσολογία και μηχανική πρωτεϊνών για την παραγωγή πρωτεϊνών που δεν ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Βρισκόμαστε σε ένα μοναδικό σταυροδρόμι στην ιστορία της επιστήμης», δήλωσε ο καθηγητής Yanay Ofran, πρόεδρος και συνιδρυτής της Ukko. «Η πληθώρα διαθέσιμων δεδομένων (Big data) μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε τη «ρίζα» στο πρόβλημα των δυσανεξιών στα τρόφιμα. Τα υπολογιστικά εργαλεία μας επιτρέπουν να σχεδιάζουμε με ακρίβεια τις πρωτεΐνες που συνθέτουν το σώμα μας και την τροφή μας. Οι νέες τεχνολογίες επεξεργασίας γονιδιώματος μας επιτρέπουν να ξαναγράψουμε το DNA για να παράγουμε αυτές τις νέες πρωτεΐνες σε ζωντανά κύτταρα. Η Ukko βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των πρωτοποριακών τεχνολογιών, επιτρέποντάς μας να επαναπροσδιορίσουμε την υγιεινή διατροφή σε μοριακό επίπεδο, βάσει πραγματικών δεδομένων».

Η Ukko έχει ήδη δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους κλινικά επικυρωμένους μοριακούς χάρτες τροφικών αλλεργιών, ο οποίος «ξεκλειδώνει» κρίσιμα δεδομένα και δίνει στην εταιρεία ένα δυνατό εφαλτήριο για περαιτέρω καινοτομία. Η Ukko έχει επίσης συλλέξει πολλά και ενδιαφέροντα δεδομένα από δείγματα ασθενών, που υποδηλώνουν ότι οι υπό έρευνα πρωτεΐνες φιστικιών και γλουτένης της εταιρείας δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών.

«Βρισκόμαστε προ των πυλών μιας επανάστασης. Η φαρμακευτική βιομηχανία και η βιομηχανία τροφίμων θα επαναπροσδιορίσουν το πώς σκέφτονται για τα προϊόντα και τις αποστολές τους», δήλωσε ο Anat Binur, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Ukko. «Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τροφικές αλλεργίες, γεγονός που οι ειδικοί το εκλαμβάνουν ως παγκόσμια επιδημία. Το τέλος της τροφικής αλλεργίας είναι καθοριστικό και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η τεχνολογία της Ukko έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την επιστήμη και τα ανθρώπινα δεδομένα για να επανασχεδιάσει τα τρόφιμα και τα φάρμακά μας».

Βελτιωμένες πρωτεΐνες γλουτένης και θεραπεία για την αλλεργία στα φιστίκια

Η Ukko έχει μια ολιστική προσέγγιση σε σχέση με τη θεραπεία αλλεργιών και δυσανεξιών στα τρόφιμα. Στον τομέα των ίδιων των τροφίμων, η Ukko εργάζεται για βελτιωμένες πρωτεΐνες γλουτένης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με κοιλιοκάκη και δυσανεξία σε άλλες παρόμοιες πρωτεΐνες, γεγονός που επιτρέπει στους αρτοποιούς, τις εταιρείες τροφίμων και όσους μαγειρεύουν να παρασκευάζουν νόστιμο ψωμί, πίτσα, ζυμαρικά και ψητά προϊόντα που μπορούν να καταναλωθούν από όλους. Στον θεραπευτικό τομέα, η Ukko χρησιμοποιεί την πλατφόρμα σχεδιασμού πρωτεϊνών για να αναπτύξει μια νέα και πολλά υποσχόμενη υπό έρευνα θεραπεία για την αλλεργία στα φιστίκια. Τα υπόλοιπα έργα της Ukko περιλαμβάνουν σχέδια για την αντιμετώπιση και άλλων σημαντικών τροφίμων που προκαλούν αλλεργίες.

«Οι ερευνητικές προσεγγίσεις της Ukko για την αντιμετώπιση αλλεργιών και δυσανεξιών στα τρόφιμα τόσο από την πλευρά των τροφίμων όσο και από την πλευρά των θεραπειών, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τεράστια οφέλη για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Juergen Eckhardt, MD, Επικεφαλής του προγράμματος Leaps της Bayer, στόχος του οποίου είναι να πραγματοποιήσει θεμελιώδεις ανακαλύψεις στους τομείς της υγείας και της γεωργίας μέσω νέων τεχνολογιών. «Μία από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μέσω των επενδύσεών μας στο Leaps είναι η προσπάθεια να αντιστραφούν τα αυτοάνοσα νοσήματα, τα οποία έχουν τεράστιες επιπτώσεις στα συστήματα υγείας, σε κάθε κοινωνία, σε όλο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που ηγούμαστε αυτής της επένδυσης στην Ukko και συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των πιο διαδεδομένων αλλεργιών και δυσανεξιών στα τρόφιμα. Μιας επένδυσης που ταιριάζει απόλυτα με τον ηγετικό μας ρόλο παγκοσμίως, τόσο στην υγεία όσο και στη διατροφή».

«Έχω προσωπική εμπειρία από την αυξανόμενη, επείγουσα ανάγκη των ασθενών μου να λάβουν θεραπεία για τροφικές αλλεργίες. Ενώ υπάρχουν σημαντικές ανακαλύψεις από τον κόσμο της έρευνας και της βιοτεχνολογίας, η ασφάλεια παραμένει ένα σημαντικό εμπόδιο. Οι προσπάθειες της Ukko για επίλυση αυτών των προκλήσεων για αλλεργίες και δυσανεξίες είναι μια από τις πιο ελπιδοφόρες και συναρπαστικές προσεγγίσεις που έχω δει», δήλωσε η καθηγήτρια Lynda Schneider, επικεφαλής του Προγράμματος Μελέτης των Αλλεργιών στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης και Καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Αύξηση του αριθμού ατόμων που πάσχουν από τροφικές αλλεργίες, μέσα στα επόμενα χρόνια

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τροφικές αλλεργίες και οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια. Μόνο στις ΗΠΑ, ένα στα 13 παιδιά έχει τροφικές αλλεργίες (περίπου δύο σε κάθε τάξη) και κάθε τρία λεπτά μια αλλεργική αντίδραση στα τρόφιμα έχει ως αποτέλεσμα ο ασθενής να αναζητά τις πρώτες βοήθειες στα επείγοντα του νοσοκομείου. Η συχνότητα εμφάνισης κοιλιοκάκης διπλασιάζεται κάθε 15 χρόνια και - ακόμη και με αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης - πάνω από το 80% των ασθενών παραμένουν χωρίς διάγνωση, αφήνοντας αυτά τα άτομα με υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν άλλες σοβαρές καταστάσεις όπως αναιμία ή ακόμη και καρκίνο. Οικονομικά, οι τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες κοστίζουν περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ και δημιουργούν τεράστια πίεση στις οικογένειες, την κοινωνία, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και τις βιομηχανίες γεωργίας και τροφίμων.

Η Ukko δημιούργησε ένα συμβούλιο ειδικών που περιλαμβάνει μερικούς από τους κορυφαίους παγκοσμίως κλινικούς εμπειρογνώμονες σε τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες, καθώς και ειδικούς στην καινοτομία τροφίμων και γεωργίας. Το συμβούλιο αυτό υποστηρίζει την εταιρεία σχετικά με την πολιτική, την επιχειρηματική στρατηγική, την επιστήμη και την κλινική έρευνα του έργου της Ukko. Μερικοί από τους συμβούλους του Ukko περιλαμβάνουν τον Bernhard Van Lengerich, πρώην επικεφαλής έρευνας και αντιπρόεδρο για την τεχνολογική στρατηγική στην General Mills, την Ann M. Veneman, πρώην Υπουργό Γεωργίας των ΗΠΑ, τον Δρ. Wesley A. Burks, Εκτελεστικό Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας (UNC), τον Δρ Edwin Kim, Αναπληρωτή Καθηγητής, Διευθυντή Προγράμματος Μελέτης των Αλλεργιών και Ανοσολογίας, UNCFood Allergy Initiative, τον Δρ. Kari Nadeau, Διευθυντή του Κέντρου Sean N. Parker Center for Allergy and Asthma Research στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, την Καθηγήτρια Lynda Schneider, επικεφαλής του Προγράμματος Μελέτης των Αλλεργιών στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης και Καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και τον Καθηγητή Raanan Shamir, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γαστρεντερολογίας, Διατροφής και Ηπατικών Παθήσεων στο Παιδιατρικό Κέντρο Schneider του Ισραήλ.

  • ΑΛΛΕΡΓΙΑ
  • UKKO
  • BAYER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσιεύματα για προβλήματα στις παραδόσεις εμβολίων και από την Moderna
Δημοσιεύματα για προβλήματα στις παραδόσεις εμβολίων και από την Moderna 28 Ιανουαρίου 2021
ΕΜΑ: Αύριο μαθαίνουμε την απόφαση για το εμβόλιο της AstraZeneca 28 Ιανουαρίου 2021
ΕΜΑ: Αύριο μαθαίνουμε την απόφαση για το εμβόλιο της AstraZeneca

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stefan Oelrich: Η Ευρώπη χρειάζεται τολμηρό κανονιστικό πλαίσιο για να ξαναγίνει ηγέτης στην καινοτομία
Pharma Policy
24/06/2025 - 15:21

Stefan Oelrich: Η Ευρώπη χρειάζεται τολμηρό κανονιστικό πλαίσιο για να ξαναγίνει ηγέτης στην καινοτομία

Η απευαισθητοποίηση με καθημερινή έκθεση σε φιστίκια εφικτή και για ενήλικες αλλεργικούς
Διατροφή
24/04/2025 - 11:00

Η απευαισθητοποίηση με καθημερινή έκθεση σε φιστίκια εφικτή και για ενήλικες αλλεργικούς

«Νέο όπλο» στη μάχη κατά της μυοκαρδιοπάθειας, εμπόδιο η υποδιάγνωση
Pharma News
12/04/2025 - 11:00

«Νέο όπλο» στη μάχη κατά της μυοκαρδιοπάθειας, εμπόδιο η υποδιάγνωση

Χρονιά ορόσημο το 2025 για τη Pharmaceuticals Bayer με νέα πρωτοποριακά προϊόντα
Pharma News
08/04/2025 - 21:11

Χρονιά ορόσημο το 2025 για τη Pharmaceuticals Bayer με νέα πρωτοποριακά προϊόντα

Επιπεφυκίτιδα: Αλλεργία ή λοίμωξη; - Πως αντιμετωπίζεται
Health Talk
31/03/2025 - 18:24

Επιπεφυκίτιδα: Αλλεργία ή λοίμωξη; - Πως αντιμετωπίζεται

Ελληνική μελέτη ρίχνει φως στην αλλεργική αντίδραση σε συσκευές αποτροπής εγκεφαλικού επεισοδίου
Υγεία
20/03/2025 - 10:00

Ελληνική μελέτη ρίχνει φως στην αλλεργική αντίδραση σε συσκευές αποτροπής εγκεφαλικού επεισοδίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα οφέλη της ηλιοθεραπείας με...μέτρο
Υγεία
11/07/2025 - 09:00
Εξαγορά του κλάδου οδοντιατρικών προϊόντων της ΑBC Kinitron από την ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε
Pharma News
10/07/2025 - 20:00
Αντιμετώπιση παθήσεων εγκεφάλου, σπονδυλικής στήλης και αρθρώσεων στο Metropolitan General
Υπηρεσίες Υγείας
10/07/2025 - 19:00
Καρκίνος του πνεύμονα και διατροφή: 7 ωφέλιμες τροφές για τους ασθενείς
Διατροφή
10/07/2025 - 18:00
Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Βελτίωση της κινητικής λειτουργίας με αυξημένη δόση νουσινερσένης
Pharma News
10/07/2025 - 17:00
AIDS: Οι περικοπές της διεθνούς βοήθειας από τις ΗΠΑ απειλούν να γυρίσουν τον κόσμο 20 χρόνια πίσω
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 16:00
Gwada αρνητικό: η πιο σπάνια ομάδα αίματος στον κόσμο
Υγεία
10/07/2025 - 15:00
Πολλαπλό μυέλωμα: Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για διάγνωση και θεραπεία
Health Talk
10/07/2025 - 14:00
Γεωργιάδης για Τζάνειο: Ο ΟΔΙΠΥ είχε κάνει ελέγχους νωρίτερα - Ντρέπομαι για τον εκτυπωτή χωρίς μελάνι
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 13:18
Merck: Δυνατή προσθήκη σκευάσματος για τη ΧΑΠ στο πορτφόλιο της με την εξαγορά έναντι 10 δισ. της Verona
Pharma News
10/07/2025 - 13:00
Γεωργιάδης: Σ' ένα 10ήμερο η κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων θα έχει ομαλοποιηθεί
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 12:47
Νέα θεραπεία μπορεί να καθυστερήσει τον διαβήτη τύπου 1 για χρόνια αν χορηγηθεί εγκαίρως
Pharma News
10/07/2025 - 12:00
Ρομπότ πραγματοποίησε επέμβαση χωρίς ανθρώπινη βοήθεια με 100% ακρίβεια
Digital Health
10/07/2025 - 11:00
Σε αναστολή τέθηκε η ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 10:31
Στάση εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 10:30
Χημειοθεραπεία χωρίς απώλεια μαλλιών χάρη στην ψύξη και τα αντιοξειδωτικά των σταφυλιών
Υγεία
10/07/2025 - 10:08
Η 11η «Βιβλιοθήκη Ανάσας» παραδόθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Υγεία
10/07/2025 - 09:14
ECDC: Η διφθερίτιδα εξαπλώνεται - Μέτρα προστασίας των ευάλωτων πληθυσμών
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 09:00
Υγεία - Μητέρα: Ενοποίηση των δύο κτιριακών συγκροτημάτων και δημιουργία ενιαίου κήπου 12.500 τ.μ
Υπηρεσίες Υγείας
10/07/2025 - 07:55
Το «προΣfΕΕρουμε» στη Μυτιλήνη: Στήριξη σε ευάλωτους συνανθρώπους μας σε δομές
Pharma Policy
10/07/2025 - 06:04
Η Ελλάδα ως κόμβος καινοτομίας στις βιοεπιστήμες
Pharma Policy
09/07/2025 - 21:00
ΙΣΑ και φορείς ΠΦΥ ζητούν αύξηση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης από τον ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 20:00
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας στο τραπέζι της συνάντησης της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υφυπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 19:00
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πολλές διαγνώσεις ΔΕΠΥ μπορεί να είναι ανακριβείς
Ψυχική Υγεία
09/07/2025 - 19:00
ΕΟΔΥ: 4 κρούσματα λοίμωξης ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική - Κάθε Τετάρτη η ενημέρωση
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 18:21
Η περιφέρεια της μέσης εργαλείο για την πρόβλεψη του προσδόκιμου ζωής
Υγεία
09/07/2025 - 18:00
Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για ζητήματα γονιμότητας
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 17:05
Κυκλοφόρησε η πρώτη Barbie με διαβήτη τύπου 1
Επικαιρότητα
09/07/2025 - 16:01
Έρευνα καταγράφει διπλασιασμό της ερωτικής συχνότητας σε περιόδους κρίσης και πολέμου
Ψυχική Υγεία
09/07/2025 - 15:00
Αξιολόγηση δημόσιων νοσοκομείων: Οι 38 ερωτήσεις στις οποίες θα απαντούν οι ασθενείς
Digital Health
09/07/2025 - 14:40

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας: Τα τρόφιμα που πυροδοτούν τροφική αλλεργία
Διατροφή
08/07/2025 - 11:58
Φάρμακο για τον βήχα φαίνεται να επιβραδύνει την εξέλιξη της άνοιας της νόσου Πάρκινσον
Pharma News
08/07/2025 - 13:00
Μ. Θεμιστοκλέους: 300 νέοι διασώστες του ΕΚΑΒ φέτος το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα
Πολιτική Υγείας
08/07/2025 - 11:55
AbbVie και «ΑΝΑΣΑ»: Μια εβδομάδα γεμάτη από δράσεις για τα παιδιά και το περιβάλλον
Pharma News
08/07/2025 - 21:39
Αγωγή γιατρών σε βάρος του Κένεντι τζούνιορ για την πολιτική του έναντι των εμβολιασμών κατά της Covid
Πολιτική Υγείας
08/07/2025 - 16:07
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo