ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Η MSD και το Ινστιτούτο για τη Βιολογία των Συστημάτων συμμαχούν για την δημιουργία βιοδεικτών

Pharma News
Κορονοϊός: Η MSD και το Ινστιτούτο για τη Βιολογία των Συστημάτων συμμαχούν για την δημιουργία βιοδεικτών
Η φαρμακευτική εταιρεία MSD (γνωστή ως Merck & Co. Inc. στις ΗΠΑ και τον Καναδά) και το Institute for Systems Biology ανακοίνωσαν μια νέα μεταξύ τους ερευνητική συνεργασία με στόχο τη διερεύνηση και τον καθορισμό των μοριακών μηχανισμών της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2 και της νόσου COVID-19 και τον προσδιορισμό στόχων για φάρμακα και εμβόλια.
Παρασκευή, 15/05/2020 - 17:36
News4Health Team News4Health Team

Η MSD έχει επίσης συνάψει συμφωνία με την Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), υγειονομική αρχή που υπάγεται στο αμερικανικό υπουργείο Υγείας, για να παράσχει χρηματική υποστήριξη για την ενίσχυση του ερευνητικού της έργου. Τα ευρήματα που θα προκύψουν από τη μελέτη θα δημοσιοποιηθούν στην παγκόσμια επιστημονική και βιοϊατρική κοινότητα.

«Η συνεργασία μας με την MSD παρέχει σημαντική υποστήριξη στην επιστημονική δοκιμή που ξεκίνησε πρόσφατα από το ΙSB και το Σουηδικό Ιατρικό Κέντρο (Swedish Medical Center), μέλη του δικτύου Providence St. Joseph Health. Η έρευνα αυτή ξεκίνησε λόγω της επείγουσας ανάγκης να κατανοήσουμε καλύτερα τη νόσο COVID-19», ανέφερε ο Δρ. Jim Heath, πρόεδρος του ISB. «Αξιοποιώντας στο έπακρο τις βιολογικές δυνατότητες των συστημάτων μας, ευελπιστούμε να αποκτήσουμε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη μοριακή βάση των εξαιρετικά αντικρουόμενων κλινικών εκβάσεων που παρατηρήθηκαν στους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό SARS-CoV-2».

Μέσω αυτής της συνεργασίας, επιστήμονες από το ISB, επαγγελματίες Υγείας από το Σουηδικό Ιατρικό Κέντρο και ένα κονσόρτσιουμ ερευνητικών οργανισμών και βιοϊατρικών εταιρειών θα αναλύσουν δείγματα αίματος και ρινικά επιχρίσματα από ασθενείς του Σουηδικoύ Ιατρικού Κέντρου που νοσούν από τον ιό SARS-CoV-2 σε διάφορα στάδια της νόσου (αρχική εκδήλωση, οξεία νόσηση, ανάρρωση). Τα δείγματα αίματος θα εξεταστούν με πρωτεωμικές, μεταβολομικές, μεταγραφωματικές και γενετικές τεχνικές για την αξιολόγηση της επίπτωσης της λοίμωξης σε διάφορα ανθρώπινα όργανα, καθώς και για τον προσδιορισμό πιθανών βιοδεικτών για την πρόβλεψη του κινδύνου σοβαρής νόσησης. Επιπροσθέτως, θα αναλυθούν δείγματα για τη δημιουργία ενός προφίλ ανοσολογικής απόκρισης, συμπεριλαμβανομένων ποσοτικών αλλαγών στα κύτταρα του ανοσοποιητικού σε ασθενείς μετά τη λοίμωξη από ιό SARS-CoV-2 και τον χαρακτηρισμό των εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε δείγματα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει. Οι γνώσεις που θα αντληθούν θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν για τον σχεδιασμό ενός πιθανού εμβολίου και μιας θεραπείας αντισωμάτων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η MSD θα παρέχει οικονομική υποστήριξη για την εκπόνηση της μελέτης και θα συνεργαστεί με τους ερευνητές του ISB για τον χαρακτηρισμό στόχων μιας πιθανής θεραπευτικής παρέμβασης και την ανάπτυξη εμβολίου. Η μελέτη θα αναλύσει αρχικά δείγματα από 200 ασθενείς με την προοπτική ο αριθμός να αυξηθεί στους 300.

«Η κατανόηση των μοριακών χαρακτηριστικών της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2 και της ανοσολογικής απόκρισης στον ιό, είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων», ανέφερε ο Δρ. Roger Perlmutter, πρόεδρος των Ερευνητικών Εργαστηρίων της MSD. «Ανυπομονούμε να εξελίξουμε την εργασία του ISB και να μοιραστούμε τα ευρήματά μας με την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα. Ο περιορισμός της πανδημίας COVID-19 αποτελεί μια τρομερή παγκόσμια υγειονομική πρόκληση, που απαιτεί μια άνευ προηγουμένου συνεργασία μεταξύ των διεθνών επιστημονικών και ιατρικών κοινοτήτων, στην οποία συνεισφέρουμε με περηφάνεια».

Οι κύριοι ερευνητές της μελέτης είναι το τμήμα Υγείας του ISB και ο Δρ. Jason D. Goldman από το Σουηδικό Ιατρικό Κέντρο. Η αρχική χρηματοδότηση της μελέτης προήλθε από το Wilke Family Foundation, το M.J. Murdock Charitable Trust, το Swedish Foundation, το Parker Institute for Cancer Immunotherapy και το Washington State Andy Hill CARE Fund. Στη μελέτη συνεργάζονται επίσης τα: Πανεπιστήμιο Stanford, Adaptive Biotechnologies, Bloodworks Northwest, Isoplexis, Metabolon, Nanostring, Olink, Providence Molecular Genomics Laboratory, Scisco Genetics and 10x Genomics.

Η MSD κατέχει ηγετική θέση στα λοιμώδη νοσήματα και έχει μακρά ιστορία στην έρευνα, ανάπτυξη, παρασκευή και διάθεση φαρμάκων και εμβολίων. Εν μέσω της πανδημίας COVID-19, η MSD προσφέρει την επιστημονική της τεχνογνωσία για την ανάπτυξη αντιικών προσεγγίσεων και υποστηρίζει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τις τοπικές κοινωνίες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των εργαζομένων της και των οικογενειών τους.

Σχετικά με το Ινστιτούτο για τη Βιολογία των Συστημάτων (Institute for Systems Biology)

Το Ινστιτούτο για τη Βιολογία των Συστημάτων (Institute for Systems Biology) είναι ένας συνεργατικός, διατομεακός, μη κερδοσκοπικός, βιοϊατρικός οργανισμός έρευνας με έδρα το Σηάτλ των ΗΠΑ. Το έργο του επικεντρώνεται σε μερικά από τα πιο σοβαρά ζητήματα της ανθρώπινης υγείας, μεταξύ των οποίων η υγεία του εγκεφάλου, ο καρκίνος, η σήψη και η γήρανση, καθώς και σε πολλά χρόνια και λοιμώδη νοσήματα. H επιστήμη του είναι μεταφραστική και υπερασπίζεται την ορθή επιστημονική έρευνα που καταλήγει σε πραγματικές κλινικές επιπτώσεις ή επιπτώσεις κλινικής πράξης. Αποτελεί θυγατρικό τμήμα του Providence St. Joseph Health, ενός εκ των μεγαλύτερων μη κερδοσκοπικών συστημάτων παροχής υγείας στις ΗΠΑ.

Σχετικά με την MSD

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η MSD, μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ. Μέσω των προϊόντων μας -συνταγογραφούμενα φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες και κτηνιατρικά φάρμακα- και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε.

Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, οι μολυσματικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και οι πρώτο-εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • MSD
  • ΒΙΟΔΕΙΚΤΕΣ
  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θετικά μηνύματα από θεραπεία για το προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα
Θετικά μηνύματα από θεραπεία για το προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα 15 Μαϊος 2020
16 κλινικές δοκιμές για θεραπείες του COVID-19 προκαλούν αισιοδοξία 16 Μαϊος 2020
16 κλινικές δοκιμές για θεραπείες του COVID-19 προκαλούν αισιοδοξία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Merck: Δυνατή προσθήκη σκευάσματος για τη ΧΑΠ στο πορτφόλιο της με την εξαγορά έναντι 10 δισ. της Verona
Pharma News
10/07/2025 - 13:00

Merck: Δυνατή προσθήκη σκευάσματος για τη ΧΑΠ στο πορτφόλιο της με την εξαγορά έναντι 10 δισ. της Verona

Παρασκευής: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον αιμορραγικό πυρετό - Τι γίνεται με τη θεραπεία
Health Talk
03/07/2025 - 14:43

Παρασκευής: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον αιμορραγικό πυρετό - Τι γίνεται με τη θεραπεία

Τζανάκης: «Νέα παραλλαγή του κορονοϊού, προκαλεί πολύ επώδυνη φαρυγγίτιδα»
Υγεία
02/07/2025 - 20:09

Τζανάκης: «Νέα παραλλαγή του κορονοϊού, προκαλεί πολύ επώδυνη φαρυγγίτιδα»

ΕΟΔΥ: Μειωμένη η θετικότητα σε γρίπη και κορονοϊό, πέντε συνολικά οι νεκροί
Υγεία
10/04/2025 - 18:44

ΕΟΔΥ: Μειωμένη η θετικότητα σε γρίπη και κορονοϊό, πέντε συνολικά οι νεκροί

ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση της θετικότητας και τέσσερις θάνατοι από γρίπη - Πέντε νεκροί από COVID-19
Υγεία
03/04/2025 - 17:25

ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση της θετικότητας και τέσσερις θάνατοι από γρίπη - Πέντε νεκροί από COVID-19

Τέλος στο doomscrolling: Μέθοδοι ψηφιακής δίαιτας για ψυχική αποτοξίνωση
Ψυχική Υγεία
29/03/2025 - 09:08

Τέλος στο doomscrolling: Μέθοδοι ψηφιακής δίαιτας για ψυχική αποτοξίνωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κωδικός «Ασφαλές καλοκαίρι»: Πώς να αποφύγετε τσιμπήματα και εγκαύματα
Health Talk
12/07/2025 - 10:06
Ο καρκίνος του μαστού χτυπά όλο και πιο συχνά νέες γυναίκες - Πότε πρέπει να ξεκινούν οι μαστογραφίες
Health Talk
11/07/2025 - 20:00
Γυρίζοντας την πρεσβυωπία δέκα χρόνια πίσω - Ποιοι και πώς μπορούν να επωφεληθούν
Health Talk
11/07/2025 - 18:57
Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η Ειρ. Αγαπηδάκη
Πολιτική Υγείας
11/07/2025 - 18:54
Δυσμορφία μαυρίσματος: Τι είναι και που οφείλεται;
Ομορφιά
11/07/2025 - 18:00
Μαλλιά: 6 «διαγνώσεις» που προσφέρουν για την υγεία μας
Υγεία
11/07/2025 - 17:00
Η απλή συνήθεια που μπορεί να φέρει ένα ζευγάρι πιο κοντά και τα πιάτα να ...τρίζουν από καθαριότητα
Ψυχική Υγεία
11/07/2025 - 16:00
Η αύξηση της άσκησης στην ενήλικη ζωή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου ακόμα και κατά 40%
Υγεία
11/07/2025 - 15:00
Από το ΕΚΠΑ και Exeter, το πρώτο στην Ελλάδα κοινό προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ιατρικής
Επικαιρότητα
11/07/2025 - 14:12
Γιατί είναι λιγότερο επικίνδυνο να κάθεστε σε δημόσια τουαλέτα από το να στέκεστε όρθια
Υγεία
11/07/2025 - 14:00
Θεμιστοκλέους: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων έχουν μειωθεί
Πολιτική Υγείας
11/07/2025 - 13:19
Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ : Πλήρης αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ του ρινικού σπρέι για την αντιμετώπιση σοβαρής υπογλυκαιμίας
Patient Talk
11/07/2025 - 13:03
Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να κάνουν το σώμα να παράγει το δικό του αδυνατιστικό φάρμακο
Υγεία
11/07/2025 - 13:00
Κατ' οίκον παράδοση ΦΥΚ από τον ΕΟΠΥΥ: Καθυστερήσεις στην παραλαβή των φαρμάκων καταγγέλλει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας
Πολιτική Υγείας
11/07/2025 - 12:27
Αυτισμός: Μεγάλη έρευνα αποκαλύπτει βιολογικά διαφορετικούς υποτύπους, ανοίγοντας το δρόμο για ακριβή διάγνωση και φροντίδα
Υγεία
11/07/2025 - 12:00
Αγαπηδάκη : Έρχονται δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία και εφαρμογή για άσκηση
Πολιτική Υγείας
11/07/2025 - 11:00
Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη 16 Ιουλίου
Πολιτική Υγείας
11/07/2025 - 10:27
Η εισπνοή μολυσμένου αέρα αυξάνει τον κίνδυνο για έναν κοινό όγκο του εγκεφάλου
Υγεία
11/07/2025 - 10:00
Τα οφέλη της ηλιοθεραπείας με...μέτρο
Υγεία
11/07/2025 - 09:00
Εξαγορά του κλάδου οδοντιατρικών προϊόντων της ΑBC Kinitron από την ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε
Pharma News
10/07/2025 - 20:00
Αντιμετώπιση παθήσεων εγκεφάλου, σπονδυλικής στήλης και αρθρώσεων στο Metropolitan General
Υπηρεσίες Υγείας
10/07/2025 - 19:00
Καρκίνος του πνεύμονα και διατροφή: 7 ωφέλιμες τροφές για τους ασθενείς
Διατροφή
10/07/2025 - 18:00
Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Βελτίωση της κινητικής λειτουργίας με αυξημένη δόση νουσινερσένης
Pharma News
10/07/2025 - 17:00
AIDS: Οι περικοπές της διεθνούς βοήθειας από τις ΗΠΑ απειλούν να γυρίσουν τον κόσμο 20 χρόνια πίσω
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 16:00
Gwada αρνητικό: η πιο σπάνια ομάδα αίματος στον κόσμο
Υγεία
10/07/2025 - 15:00
Πολλαπλό μυέλωμα: Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για διάγνωση και θεραπεία
Health Talk
10/07/2025 - 14:00
Γεωργιάδης για Τζάνειο: Ο ΟΔΙΠΥ είχε κάνει ελέγχους νωρίτερα - Ντρέπομαι για τον εκτυπωτή χωρίς μελάνι
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 13:18
Merck: Δυνατή προσθήκη σκευάσματος για τη ΧΑΠ στο πορτφόλιο της με την εξαγορά έναντι 10 δισ. της Verona
Pharma News
10/07/2025 - 13:00
Γεωργιάδης: Σ' ένα 10ήμερο η κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων θα έχει ομαλοποιηθεί
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 12:47
Νέα θεραπεία μπορεί να καθυστερήσει τον διαβήτη τύπου 1 για χρόνια αν χορηγηθεί εγκαίρως
Pharma News
10/07/2025 - 12:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκινάει την Τρίτη η λειτουργία του δωρεάν αριθμού 1566 του ΕΟΠΥΥ για ενημέρωση σε όλα τα θέματα υγείας
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 14:00
ΙΣΑ και φορείς ΠΦΥ ζητούν αύξηση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης από τον ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 20:00
Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για ζητήματα γονιμότητας
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 17:05
ΕΟΔΥ: 4 κρούσματα λοίμωξης ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική - Κάθε Τετάρτη η ενημέρωση
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 18:21
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας στο τραπέζι της συνάντησης της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υφυπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 19:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo