ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυνατή στύση χωρίς φάρμακα; Κι όμως γίνεται

Ψυχική Υγεία
Δυνατή στύση χωρίς φάρμακα; Κι όμως γίνεται
Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί κοινό πρόβλημα για πάνω από τους μισούς άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω. Είναι, όμως, δυνατό να επιτευχθεί δυνατή στύση με διάρκεια χωρίς φάρμακα; Οι ειδικοί λένε ναι, μπορεί.
Τετάρτη, 19/08/2020 - 17:46
— Photo: PEXELS
News4Health Team News4Health Team

Αυτή την εποχή η ερωτική ορμή είναι στο peak της. Αλλά ένας στους δύο άνδρες δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην ερωτική πράξη, έχοντας μια ικανοποιητική στύση, με αποτέλεσμα να στερείται την ευχαρίστηση, να αισθάνεται ευάλωτος και χωρίς αυτοπεποίθηση, αλλά και να μην τολμάει να φλερτάρει στις διακοπές του, υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» της ανεπάρκειας την κρίσιμη ώρα.

Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί κοινό πρόβλημα για πάνω από τους μισούς άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω. Στα φαρμακεία και στα ιατρεία υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά πάρα πολλοί είναι εκείνοι που διστάζουν να ξεκινήσουν φαρμακευτική ή άλλου είδους θεραπεία και θα προτιμούσαν να βρουν άλλους, πιο φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της στύσης τους.

Είναι, όμως, δυνατό να επιτευχθεί δυνατή στύση με διάρκεια χωρίς φάρμακα; Οι ειδικοί λένε ναι, μπορεί.

«Η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι απλώς ένα εμπόδιο, που φαντάζει ανυπέρβλητο στις ερωτικές σχέσεις. Πέρα από την απουσία ποιοτικής σεξουαλικής ζωής ευθύνεται και για την εμφάνιση έντονου άγχους και κατάθλιψης, ενώ ξέρουμε πλέον καλά ότι συσχετίζεται και με άλλα προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά», επισημαίνει ο Xειρουργός Oυρολόγος – Aνδρολόγος Κωνσταντίνος A. Ρόκκας «Πρόκειται για ένα σύνθετο πρόβλημα, στην αντιμετώπιση του οποίου πρέπει να λαμβάνουμε πολλές παραμέτρους υπόψη μας. Κι αυτό γιατί εμπλέκονται τόσο οργανικοί, όσο και συναισθηματικοί παράγοντες, κάτι που, κακά τα ψέματα, καθιστά την επίλυσή του συχνά δύσκολη».

Τις τελευταίες δεκαετίες, οπότε συντελέστηκε μια πραγματική επανάσταση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με φάρμακα, τα «χάπια του έρωτα» έκαναν πάταγο, καταλήγοντας συχνά να αποτελούν ένα «δεκανίκι», μια μορφή ισχυρής εξάρτησης για τους άνδρες, που ορκίζονταν σε αυτά, διατρανώνοντας τη… σωτηρία τους.

Τρόποι βελτίωσης της στύσης χωρίς φάρμακα

Όμως η νέα εποχή επιτάσσει καταρχάς μια πιο φυσική στάση. Ειδικοί από το Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μετά από σειρά επιστημονικών μελετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απλές αλλαγές και παρεμβάσεις στον καθημερινό τρόπο ζωής μπορούν να καθυστερήσουν την εμφάνιση του προβλήματος.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr Marc Garnick, Kαθηγητής Ιατρικής Ογκολογίας και Ουρολογικού Καρκίνου στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel

Deaconess του Χάρβαρντ: «Εφόσον διακρίνετε σημάδια, που μαρτυρούν το πρόβλημα, όπως ελαττωματική στύση λόγω χαλαρότητας ή σύντομης διάρκειας επί παραδείγματι, μπορείτε να ζητήσετε τη γνωμάτευση ενός γιατρού και εφόσον η δυσλειτουργία υφίσταται, να προχωρήσετε σε κάποιες αποτελεσματικές παρεμβάσεις».

Και επειδή όλα ξεκινούν από το πιάτο μας, μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει στους άνδρες επαρκή παραγωγή τεστοστερόνης, υγιές σπέρμα και καλή στύση.

«Τροφές, που περιέχουν βιταμίνη D, όπως ο σολομός και τα αυγά, κρατάνε την τεστοστερόνη στα κατάλληλα επίπεδα. Όταν τα επίπεδα της βιταμίνης D είναι χαμηλά, παράγονται στον οργανισμό ελεύθερες ρίζες, που καταστρέφουν το μονοξείδιο του αζώτου, μια σύνθετη ουσία που συμβάλλει στην ομαλή ροή αίματος διά μέσου των αιμοφόρων αγγείων», λέει ο κ. Ρόκκας.

Και προσθέτει: «Και οι ξηροί καρποί βοηθάνε πολύ. Μια μικρή ποσότητα καθημερινά βελτιώνει τη στυτική λειτουργία, την επίτευξη οργασμού, τη λίμπιντο και τη σεξουαλική ικανοποίηση. Τα φρούτα, τα όσπρια, τα λαχανικά έχει αποδειχθεί ότι δρουν ενάντια στις φλεγμονές και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος».

Εξίσου σημαντικός στην επίτευξη μια σκληρής στύσης είναι και ο ρόλος της άσκησης, λένε οι ειδικοί. Ειδικά η αερόβια γυμναστική, το τζόκινγκ, το κολύμπι, η ποδηλασία, η κυκλική προπόνηση ή το γρήγορο περπάτημα, έχει φανεί από ερευνητικά δεδομένα ότι μπορεί να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Ρόκκα, οι ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους Kegel μπορούν, επίσης, να αυξήσουν τη ροή αίματος προς το πέος. Σφίγγετε τους μύες, που θα χρησιμοποιούσατε για να μην ουρήσετε, για λίγα δευτερόλεπτα, χαλαρώνετε και επαναλαμβάνετε, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Εξάλλου είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα παραπανίσια κιλά σχετίζονται άμεσα με τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας. Όσοι άνδρες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, εάν καταφέρουν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος κατά 5% - 10%, θα δουν τη σεξουαλική λειτουργία τους να βελτιώνεται.

Τώρα, αν μετά από όλα αυτά κάποιος θέλει να ξεκινήσει άλλη θεραπεία στο ιατρείο ή θέλει να πάρει φάρμακα, δεν έχει παρά να απευθυνθεί σε ειδικό γιατρό, ο οποίος, αφού τον εξετάσει, θα του συστήσει την κατάλληλη μέθοδο για εκείνον.

«Στο ιατρείο καταρχάς λαμβάνουμε το ιατρικό και το σεξουαλικό ιστορικό. Αυτό μας βοηθάει να καταλάβουμε εάν το πρόβλημα είναι οργανικό ή αν έχει ψυχολογικό υπόβαθρο», καταλήγει ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας.

Πόσο σεξ είναι αρκετό για ένα ζευγάρι

Τελευταία τροποποίηση στις 19/08/2020 - 17:58
  • ΦΑΡΜΑΚΑ
  • ΣΤΥΣΗ
  • ΣΕΞ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κολπίτιδες και καλοκαίρι: Προσοχή στην χαλάρωση των διακοπών
Κολπίτιδες και καλοκαίρι: Προσοχή στην χαλάρωση των διακοπών 18 Αυγούστου 2020
Η απόλυτη αμερικανική πατέντα «βάζει μυαλό» στους αντιρρησίες μάσκας (vid) 20 Αυγούστου 2020
Η απόλυτη αμερικανική πατέντα «βάζει μυαλό» στους αντιρρησίες μάσκας (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαρμακοποιοί Λάρισας: «Όχι στην εμπορευματοποίηση του φαρμάκου»
Pharma Policy
28/05/2026 - 20:17

Φαρμακοποιοί Λάρισας: «Όχι στην εμπορευματοποίηση του φαρμάκου»

ΕΟΦ: Η λίστα με τα 82 φάρμακα που μπήκαν σε προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών
Pharma Policy
27/05/2026 - 16:52

ΕΟΦ: Η λίστα με τα 82 φάρμακα που μπήκαν σε προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών

Πολλαπλούν Μυέλωμα: Οι νέες θεραπείες έχουν αλλάξει ριζικά την πρόγνωση της νόσου
Υγεία
21/05/2026 - 19:49

Πολλαπλούν Μυέλωμα: Οι νέες θεραπείες έχουν αλλάξει ριζικά την πρόγνωση της νόσου

Απάντηση Γεωργιάδη σε Πολάκη για το Ταμείο Καινοτομίας: «Συνωμοσιολογία» τα περί απαίτησης φαρμακευτικών των ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 17:13

Απάντηση Γεωργιάδη σε Πολάκη για το Ταμείο Καινοτομίας: «Συνωμοσιολογία» τα περί απαίτησης φαρμακευτικών των ΗΠΑ

ΕΜΑ: Εταιρείες και ερευνητές αναπτύσσουν φάρμακα και εμβόλια για την αντιμετώπιση των χανταϊών
Pharma Policy
12/05/2026 - 15:56

ΕΜΑ: Εταιρείες και ερευνητές αναπτύσσουν φάρμακα και εμβόλια για την αντιμετώπιση των χανταϊών

Bristol Myers Squibb: Συμφωνία μαμούθ με την Κινεζική Jiangsu Hengrui για οκτώ φάρμακα
Pharma News
12/05/2026 - 15:18

Bristol Myers Squibb: Συμφωνία μαμούθ με την Κινεζική Jiangsu Hengrui για οκτώ φάρμακα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46
Αγαπηδάκη: «Εμβληματικό έργο το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Υγείας»
Digital Health
03/06/2026 - 16:12
Πρόπτωση πυελικών οργάνων: Συμπτώματα και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Health Talk
03/06/2026 - 15:51
Ενημερωτική εκδήλωση για τη διακοπή του καπνίσματος στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Υγεία
03/06/2026 - 15:27
Ρεκόρ θανάτων λόγω καύσωνα σημειώθηκε τον Μάιο στην Ισπανία
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 15:03
Δώδεκα ώρες στο νερό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Patient Talk
03/06/2026 - 14:27
Mέλι: Η φυσική πηγή ενέργειας που χρειαζόμαστε για την καθημερινή μας άσκηση
Διατροφή
03/06/2026 - 13:54
BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 13:21
Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες
Υπηρεσίες Υγείας
03/06/2026 - 12:56
Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί από την Κομισιόν προσλήψεις 1 εκατ. επαγγελματιών στον χώρο της Υγείας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 12:29
Κοζάνη: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ποιμενικών σκύλων
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 12:06
Διαδικτυακή ημερίδα του ΕΕΣ στις 5 Ιουνίου με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Αστικoί κήποι»
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 11:42
Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την υποστελέχωσή του, την Πέμπτη 4 Ιουνίου
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 11:09
Pilates και ήπια άσκηση σε άτομα με μυοσκελετικές ευαισθησίες: Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Fitness
03/06/2026 - 10:47
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: 40 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 13–15 ετών «παίζουν» με νικοτίνη ή καπνό
Υγεία
03/06/2026 - 10:21
Νέα δεδομένα για τη χορήγηση τεστοστερόνης σε ασθενείς με ιστορικό καρκίνου προστάτη
Υγεία
03/06/2026 - 09:54
Nέα έρευνα συνδέει τη λήψη φαρμάκων GLP-1 με χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
Υγεία
03/06/2026 - 09:33
«Ένας παράλληλος κόσμος»: Όταν η ονειροπόληση αντικαθιστά την πραγματικότητα
Ψυχική Υγεία
03/06/2026 - 09:18
Νέα ψηφιακή εποχή στο Νοσοκομείο «Μεταξά»: Το πρώτο στην Ελλάδα με πληροφοριακό σύστημα σε Cloud υποδομή
Digital Health
02/06/2026 - 16:46
Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Το ενδιαφέρον στους πολίτες άνω των 60 ετών
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 16:14
Παχυσαρκία: Σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες για την κλινική διαχείρισή της
Health Talk
02/06/2026 - 15:48
ΠΟΥ: Στα 321 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Έμπολα στο Κονγκό και 41 θάνατοι
Επικαιρότητα
02/06/2026 - 15:29
Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβαθμίζει οδοντιατρεία σε τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα
Ομορφιά
02/06/2026 - 14:43
Imperial Brands Hellas: Σε νέα φάση η πρωτοβουλία «είμαστε μαζί» για την προστασία των ανηλίκων
Επικαιρότητα
02/06/2026 - 14:22
Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η επέκταση του «Προσωπικού Βοηθού» και η στήριξη των ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 14:04
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 1.250 φυτά διανεμήθηκαν στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»
Επικαιρότητα
02/06/2026 - 13:44
Κομισιόν: Σε τρεις πυλώνες η (σταδιακή) κατάργηση των δοκιμών χημικής ασφαλείας σε ζώα
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 12:57
W4O Hellas: Η πρόληψη μιλάει τη γλώσσα των νέων και ανοίγει τη συζήτηση για το άτμισμα
Patient Talk
02/06/2026 - 12:01
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 11:18

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την έξαρση του Έμπολα στην Αφρική
Πολιτική Υγείας
01/06/2026 - 18:06
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 11:18
Κομισιόν: Σε τρεις πυλώνες η (σταδιακή) κατάργηση των δοκιμών χημικής ασφαλείας σε ζώα
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 12:57
Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η επέκταση του «Προσωπικού Βοηθού» και η στήριξη των ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 14:04
Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo