ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Kλινικές εφαρμογές και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα με κανναβινοειδή»

Υπηρεσίες Υγείας
«Kλινικές εφαρμογές και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα με κανναβινοειδή»
Η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ διοργάνωσε με επιτυχία διαδικτυακό ιατρικό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Kλινικές εφαρμογές και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα με κανναβινοειδή»,το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στις 11 το πρωί.
Τετάρτη, 14/12/2022 - 12:03
News4Health Team News4Health Team

Στο σεμινάριο, που διοργανώθηκε με τη συνεργασία της κλινικής Kalapa από την Βαρκελώνη της Ισπανίας, αλλά και της νεοσύστατηςΕλληνικής Ιατρικής Εταιρείας για τα Κανναβινοειδή (ΕΙΕΚ), εγγράφηκαν και συμμετείχαν περισσότεροι από 75 ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων, καθώς και άλλοι επαγγελματίες υγείας.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των Ελλήνων ιατρών μέσω της ανταλλαγής θεραπευτικών πρωτοκόλλων και καλών πρακτικών σε ότι αφορά την κλινική αντιμετώπιση με ελάσσονα κανναβινοειδή συγκεκριμένων, αλλά ενδεικτικών, περιπτώσεων σύμφωνα με την Ισπανική εμπειρία.

Επίσης το σεμινάριο στόχευε στη γνωριμία των Ελλήνων ιατρών με την ΕΙΕΚ και τη περαιτέρω δικτύωση μεταξύ τους.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στο σεμινάριο ήταν η ιατρός Mery Peña Guzmán και ο ιατρός Robert Uhlenbrock από την Kalapa Clinic της Βαρκελώνης, όπου παρουσίασαν την μακροχρόνια πρακτική εμπειρία τους, από το 2014, σχετικά με τις κλινικές εφαρμογές των κανναβινοειδών μέσα από την παράθεση συγκεκριμένων περιπτώσεων ασθενών.

Η παρουσίαση τους με τίτλο «Clinical practice with cannabinoids exchange of Spanish experiences with Greek doctors» ήταν στα Αγγλικά, χωρίς μετάφραση, και ακολούθησε ενότητα ερωτο-απαντήσεων με τους συμμετέχοντες ιατρούς.

Η Mery Peña Guzmán έκανε μια πολύ εμπεριστατωμένη και εκτενή παρουσίαση για την επίδραση της Κανναβιδιόλης (CBD) στους διαφορετικούς υποδοχείς των Ενδοκανναβινοειδούς συστήματος, αλλά και την επίδραση των υπόλοιπων φυτοκανναβινοειδών, ενώ ανέλυσε διεξοδικά μια περίπτωση κρανιοεγκαφαλικού τραύματος και μακροχρόνιας χορήγησης CBD.

Ο Robert Uhlenbrock αναφέρθηκε αρχικά εκτενώς στην Γερμανική εμπειρία σχετικά με την αντιμετώπιση διαφορετικών συμπτωμάτων/ασθενειών με κανναβινοειδή, ενώ ανέλυσε με λεπτομέρεια σε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, μία περίπτωση με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και μία περίπτωση με ινομυαλγία.

Στη συνέχεια οι δύο προσκεκλημένοι ιατροί απάντησαν ενδελεχώς σε περισσότερες από 20 ερωτήσεις του συμμετεχόντων ιατρών, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος περιπτώσεων και συμπτωμάτων.

Η ιατρός Χρυσούλα Καραναστάση, Πρόεδρος της ΕΙΕΚ, απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη του σεμιναρίου, εκ μέρους της ΕΙΕΚ. Μετά τη λήξη του σεμιναρίου δήλωσε: «Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την 2η επιστημονική εκδήλωση για ιατρούς και επαγγελματίες υγείας αναφορικά με τις κλινικές εφαρμογές των κανναβινοειδών, που διοργάνωσε η KANNABIO σε συνεργασία με την ΕΙΕΚ.

Το πολύ κατατοπιστικό σεμινάριο συνέπεσε χρονικά με την επίσημη αναγνώριση της σύστασης της ΕΙΕΚ από το Ειρηνοδικείο, σηματοδοτώντας την αρχή μιας σειράς δραστηριοτήτων που στοχεύουν τόσο στην ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας αναφορικά με τις κλινικές χρήσεις των κανναβινοειδών, όσο και στην παρέμβαση σε θεσμικό επίπεδο ώστε να υπερκεραστούν τα προβλήματα εφαρμογής που ανακύπτουν σχετικά.

Σύμμαχο σε αυτή τη προσπάθεια θα έχουμε τους αντίστοιχους συλλόγους ασθενών, αλλά και τις παραγωγικές εταιρείες, όπως η πρωτοπόρος του κλάδου ΚΑΝΝΑΒΙΟ που βρίσκεται δίπλα μας αρωγός από τη πρώτη στιγμή.»

Ο Πρόεδρος της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, που η συμβολή του υπήρξε καθοριστική για τη σύσταση της ΕΙΕΚ, συντόνισε το σεμινάριο και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της ΚΑΝΝΑΒΙΟ που στοχεύουν στη συνεργασία με τους ιατρούς για τη χορήγηση ελαίων CBD/ CBG, με ταυτόχρονη παρακολούθηση και καταγραφή των κλινικών αποτελεσμάτων και των θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Με τη λήξη του σεμιναρίου δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί σήμερα διοργανώσαμε με επιτυχία και αξιόλογη συμμετοχή το δεύτερο ιατρικό σεμινάριο για τα ελάσσονα κανναβινοειδή. Θέσαμε έτσι τις βάσεις για την εκπαίδευση και ενθάρρυνση των ιατρών πάνω στη κλινική χορήγησή τους, με στόχο την ορθή χρήση τους από τους πολίτες και την καταγραφή- παρακολούθηση της λειτουργικότητάς τους.

Με τη ΚΑΝΝΑΒΙΟ θα συνεχίσουμε τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για ιατρούς και επαγγελματίες υγείας σε συνεργασία με την ΕΙΕΚ, παράλληλα με την παροχή ποιοτικών εκχυλισμάτων CBD-CBG από ελληνική, βιολογική κάνναβη παραγωγής μας, που ελέγχεται από ανεξάρτητα και διαπιστευμένα εργαστήρια.»

Οι εισηγήσεις του σεμιναρίου (βίντεο) είναι διαθέσιμες on demand. Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί και επαγγελματίες υγείας, καλούνται να στείλουν ένα email (info@kannabio.gr) με τα στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, τίτλος, ειδικότητα, οργανισμός/φορέας, τηλέφωνο) και θα τους αποσταλεί ο σύνδεσμος με το βίντεο.

Δείτε επίσης: Κανναβινοειδή στην Ιατρική: Απεριόριστη ελπίδα ή υπερεκτιμημένη φαρμακευτική επιλογή;

Τελευταία τροποποίηση στις 14/12/2022 - 12:05
  • ΚΑΝΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
  • ΙΑΤΡΟΙ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για τέταρτη χρονιά η «Κόκκινη Κλωστή» ολοκληρώνει το ενημερωτικό της ταξίδι!
Για τέταρτη χρονιά η «Κόκκινη Κλωστή» ολοκληρώνει το ενημερωτικό της ταξίδι! 13 Δεκεμβρίου 2022
Ζέτα Δούκα: «Η ΑΝΑΣΑ είναι πλέον μία έφηβη 15 χρόνων που παροτρύνει κάθε άτομο που έχει ανάγκη να ζητήσει βοήθεια» 14 Δεκεμβρίου 2022
Ζέτα Δούκα: «Η ΑΝΑΣΑ είναι πλέον μία έφηβη 15 χρόνων που παροτρύνει κάθε άτομο που έχει ανάγκη να ζητήσει βοήθεια»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ΙΣΑ ζητεί τροποποίηση του πλαισίου που αφορά τους ιατρούς που αλλάζουν ειδικότητα
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 19:11

Ο ΙΣΑ ζητεί τροποποίηση του πλαισίου που αφορά τους ιατρούς που αλλάζουν ειδικότητα

Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ έγινε ξανά ελκυστικό για τους νέους ιατρούς
Πολιτική Υγείας
19/05/2026 - 14:05

Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ έγινε ξανά ελκυστικό για τους νέους ιατρούς

Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο
Επικαιρότητα
05/05/2026 - 23:24

Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο

Έντονες αντιδράσεις για τις αναβολές στράτευσης των νέων ιατρών
Επικαιρότητα
16/04/2026 - 00:21

Έντονες αντιδράσεις για τις αναβολές στράτευσης των νέων ιατρών

Άρθρο Πατούλη: Προτάσεις με στοχευμένες πολιτικές για τον επαναπατρισμό των νέων ιατρών
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 19:09

Άρθρο Πατούλη: Προτάσεις με στοχευμένες πολιτικές για τον επαναπατρισμό των νέων ιατρών

ΚΕΤΕΚΝΥ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα DRG
Digital Health
24/03/2026 - 07:26

ΚΕΤΕΚΝΥ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα DRG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Φλόγα: Έως 90 παιδιά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με όγκο εγκεφάλου!
Patient Talk
04/06/2026 - 17:52
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 17:34
Έκθεση KPMG: Ελληνική πρωτιά στη μείωση της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων και το 2025
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 16:53
Μελέτη της Κομισιόν για την ασφάλεια και την καλή διαβίωση των ζώων κατά τη μεταφορά τους
Pet
04/06/2026 - 16:19
ΕΕΣ και ΣΦΦΕ στη Λευκάδα για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»
Pharma News
04/06/2026 - 16:01
Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ
Pharma News
04/06/2026 - 15:44
Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 15:21
Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική
Health Talk
04/06/2026 - 14:49
Προειδοποίηση από το ECDC για εξάπλωση στην Ελλάδα κουνουπιού που είναι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας
Υγεία
04/06/2026 - 14:16
Στρατηγική συνεργασία του Ωνάσειου Νοσοκομείου με το 251 ΓΝΑ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2026 - 13:58
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Ο ΕΕΣ γιορτάζει 149 έτη προσφοράς με μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 12:12
ΕΟΠΕ: Αισιόδοξες οι εξελίξεις στη σύγχρονη ογκολογία, απαιτείται υπεύθυνη ενημέρωση
Υγεία
04/06/2026 - 11:47
Αναπνευστικές διαταραχές: Η «σιωπηλή επιδημία» που επηρεάζει εκατομμύρια Έλληνες
Υγεία
04/06/2026 - 11:28
Ένα μικρόβιο του εντέρου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των κιλών μετά από δίαιτα
Υγεία
04/06/2026 - 11:11
Πόνος στον αντίχειρα: Πρακτικές συμβουλές για την ανακούφισή του
Health Talk
04/06/2026 - 10:28
ΠΟΥ: Τα μολυσμένα τρόφιμα προκαλούν 1,5 εκατ. θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο
Διατροφή
04/06/2026 - 10:09
Νέο φάρμακο αλλάζει το κλινικό τοπίο στη θεραπεία του καρκίνου παγκρέατος
Υγεία
04/06/2026 - 09:51
Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46
Αγαπηδάκη: «Εμβληματικό έργο το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Υγείας»
Digital Health
03/06/2026 - 16:12
Πρόπτωση πυελικών οργάνων: Συμπτώματα και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Health Talk
03/06/2026 - 15:51
Ενημερωτική εκδήλωση για τη διακοπή του καπνίσματος στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Υγεία
03/06/2026 - 15:27
Ρεκόρ θανάτων λόγω καύσωνα σημειώθηκε τον Μάιο στην Ισπανία
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 15:03
Δώδεκα ώρες στο νερό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Patient Talk
03/06/2026 - 14:27
Mέλι: Η φυσική πηγή ενέργειας που χρειαζόμαστε για την καθημερινή μας άσκηση
Διατροφή
03/06/2026 - 13:54
BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 13:21
Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες
Υπηρεσίες Υγείας
03/06/2026 - 12:56
Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί από την Κομισιόν προσλήψεις 1 εκατ. επαγγελματιών στον χώρο της Υγείας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 12:29

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 11:18
Κομισιόν: Σε τρεις πυλώνες η (σταδιακή) κατάργηση των δοκιμών χημικής ασφαλείας σε ζώα
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 12:57
Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η επέκταση του «Προσωπικού Βοηθού» και η στήριξη των ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 14:04
Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08
Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Το ενδιαφέρον στους πολίτες άνω των 60 ετών
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 16:14
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo