ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσοχοΐδης: Νέες προσλήψεις γιατρών και παραμονή των επικουρικών στα νοσοκομεία του Λασιθίου

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να ενισχυθούν άμεσα τα Νοσοκομεία του Λασιθίου, ανακοίνωσε από το Νοσοκομείο της Σητείας, το οποίο επισκέφθηκε, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη.
Τετάρτη, 15/11/2023 - 17:58
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Όπως τόνισε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «είμαι εδώ για να βεβαιώσω ότι θα ενισχύσουμε τη λειτουργία του νοσοκομείου και θα το κάνουμε, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Σητειακού λαού». Αφού παρουσίασε το πλάνο των προσλήψεων με τις fast track διαδικασίες, υπογράμμισε ότι παρατείνονται όλες οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, ώστε τα νοσοκομεία να είναι πλήρως λειτουργικά. Μάλιστα, σημείωσε πως από τις προσλήψεις που θα γίνουν πανελλαδικά, προτεραιότητα θα δοθεί στις λεγόμενες άγονες περιοχές και στις λεγόμενες άγονες ειδικότητες. Ακολούθως καθησύχασε τους υπεύθυνους ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής της λειτουργίας του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, όπως και αυτού του Αγίου Νικολάου παρά τα όσα έχουν ακουστεί.

Είχαν προηγηθεί διαδοχικές συσκέψεις με τη συμμετοχή της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, των Νοσοκομείων Σητείας, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Νεάπολης, των Διευθυντών των Ιατρικών και των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων, εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, των Δημάρχων Ιεράπετρας- ο νυν και ο επόμενος- και Σητείας.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Βρίσκομαι σήμερα στη Σητεία στο ανατολικό άκρο της Βόρειας Κρήτης για να τιμήσω των Σητειακό λαό, όλους αυτούς που αγωνιούν και ανησυχούν για τη δημόσια υγεία στην περιοχή. Μετά το Ηράκλειο ήρθα απευθείας εδώ για να βεβαιώσω τους πολίτες ότι το Νοσοκομείο της Σητείας, ένα νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται στις βασικές μας προτεραιότητες, θεραπεύει και νοσηλεύει χιλιάδες πολίτες σε μια περιοχή που είναι πολύ παραγωγική, πολυπληθής και ταυτόχρονα τουριστική με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, αλλά την ίδια ώρα έχει προβλήματα με τις υποδομές και δυσκολία στην πρόσβαση.

Είμαι εδώ για να βεβαιώσω ότι θα ενισχύσουμε τη λειτουργία του νοσοκομείου και θα το κάνουμε, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Σητειακού λαού.

Ήδη αποφασίσαμε, μετά τις συσκέψεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, να προκηρύξουμε άμεσα με τις νέες διαδικασίες, δηλαδή την τρίμηνη προθεσμία που δίνει ο νέος νόμος για τις προσλήψεις του ιατρικού προσωπικού, και να προσλάβουμε έναν αναισθησιολόγο, δύο παθολόγους, δυο παιδιάτρους, έναν ακτινολόγο και έναν ορθοπεδικό. Τα ίδια αφορούν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής, όπως είναι της Ιεράπετρας, η οποία είναι μια άκρως παραγωγική περιοχή που έχει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, όχι μόνο στην πόλη, αλλά και περιμετρικά αυτής, κατά μήκος της νότιας ακτής της Κρήτης, του Ηρακλείου και του Λασιθίου, που είναι εξαγωγική, αναπτυσσόμενη και έχει χιλιάδες εργαζόμενους. Ο στόχος μας είναι και εκεί να προσλάβουμε γιατρούς, να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο.

Και σε καμία περίπτωση, τόσο για το Νοσοκομείο της Σητείας, όσο και για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση σε ό,τι αφορά στη λειτουργία τους. Είμαστε εδώ, λοιπόν, πήραμε αποφάσεις παρατείνονται όλες οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, των συμβάσεων ορισμένων χρόνων και αυτών που είναι με καθεστώς ΟΑΕΔ. Δεν θα φύγει κανείς, προσλαμβάνουμε νέους ιατρούς και νοσηλευτές και οι προσλήψεις όλες αφορούν πρωτίστως αυτά τα νοσοκομεία τα οποία είναι στις λεγόμενες άγονες περιοχές και έχουν τις λεγόμενες άγονες ειδικότητες, για τις οποίες θα δώσουμε πολύ συγκεκριμένα κίνητρα. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι προκηρύξεις. Τα κίνητρα ανακοινώθηκαν προηγουμένως και θα νομοθετηθούν περαιτέρω, δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω. Θα υπάρξουν και γενικές ανακοινώσεις. Άρα, λοιπόν, αυτό που έχει σημασία είναι ότι τις επόμενες μέρες στην κυριολεξία προκηρύσσονται όλες οι θέσεις που ανέφερα για τη Σητεία και την Ιεράπετρα».

Ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις για το αν «χωρούν» τέσσερα νοσοκομεία στον Νομό Λασιθίου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε χαρακτηριστικά: «Πρώτον, δεν υπάρχει καμία τέτοια δήλωση από εμένα. Δεύτερον, έχουμε τρία νοσοκομεία. Το νοσοκομείο της Νεάπολης θα εξελιχθεί σύντομα, και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση, σε ένα σπουδαίο Κέντρο Αποκατάστασης, αυτός είναι ο στόχος μας. Άρα, λοιπόν, αυτό που έχει σημασία είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω τα νοσοκομεία της περιοχής, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με βάση τα ιδιαίτερα δεδομένα που έχουν αυτές οι περιοχές και κυρίως η Σητεία που είναι σε τόσο μεγάλη απόσταση από το αστικό κέντρο, όπως και η Ιεράπετρα, η οποία έχει το στοιχείο της πολυπληθούς παρουσίας χιλιάδων εργαζομένων και χιλιάδων κατοίκων».

Τέλος, ερωτηθείς για μετακινήσεις ιατρών από το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε πως «και για τον Άγιο Νικόλαο θα γίνουν προκηρύξεις με βάση τα όσα ζήτησε η διοίκηση. Όλα τα νοσοκομεία θα στελεχωθούν πλήρως. Εύχομαι πραγματικά να υπάρξει ενδιαφέρον από την πλευρά των υποψηφίων, έτσι ώστε μαζί με τα κίνητρα που θα δοθούν, να μην ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 15/11/2023 - 19:06
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
  • ΛΑΣΙΘΙ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρυσοχοΐδης: Προσλήψεις προσωπικού και τοποθετήσεις γιατρών στο «Βενιζέλειο» μέχρι το τέλος του '23
Χρυσοχοΐδης: Προσλήψεις προσωπικού και τοποθετήσεις γιατρών στο «Βενιζέλειο» μέχρι το τέλος του '23 15 Νοεμβρίου 2023
Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με τον Γενικό Διευθυντή DG Reform της Κομισιόν 16 Νοεμβρίου 2023
Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με τον Γενικό Διευθυντή DG Reform της Κομισιόν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών σε όλη τη χώρα»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 19:29

Θεμιστοκλέους: «Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών σε όλη τη χώρα»

Θεμιστοκλέους: «Άμεσα η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία - Στο επόμενο νομοσχέδιο ο νοσηλευτικός κλάδος»
Πολιτική Υγείας
12/03/2026 - 14:48

Θεμιστοκλέους: «Άμεσα η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία - Στο επόμενο νομοσχέδιο ο νοσηλευτικός κλάδος»

Θεμιστοκλέους: «Ξεχωριστή προκήρυξη μέσα στις επόμενες 20 μέρες για προλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
09/03/2026 - 18:02

Θεμιστοκλέους: «Ξεχωριστή προκήρυξη μέσα στις επόμενες 20 μέρες για προλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ»

Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23

Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 17:11

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»

108 νέοι γιατροί στο ΕΣΥ μέσω του οικονομικού κινήτρου των 40.000 ευρώ
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 11:20

108 νέοι γιατροί στο ΕΣΥ μέσω του οικονομικού κινήτρου των 40.000 ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση φέτας λόγω λιστέριας
Πολιτική Υγείας
09/04/2026 - 13:22
Πάσχα: Διατροφικές προτεραιότητες για άτομα με διαβήτη και μεταβολικές διαταραχές
Διατροφή
09/04/2026 - 13:00
Εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προβλέψει την καρδιακή ανεπάρκεια πέντε χρόνια πριν εκδηλωθεί
Pharma News
09/04/2026 - 12:00
Τα γονίδια φαίνεται να "αποφασίζουν" πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα φάρμακα GLP-1
Υγεία
09/04/2026 - 11:00
Όλα τα όπλα της δερματολογίας για ανανεωμένο δέρμα
Ομορφιά
09/04/2026 - 10:00
ΕΕΣ: Οδηγίες για ασφαλές Πάσχα
Επικαιρότητα
09/04/2026 - 09:00
Εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια των κτηνιατρικών φαρμάκων- Το ζήτημα με τα αντιπαρασιτικά
Pet
08/04/2026 - 18:00
Σημαντική πρόοδος στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Στο 40% το ποσοστό επιτυχίας από την πρώτη προσπάθεια
Health Talk
08/04/2026 - 18:00
Κολλήσατε μέρες αδείας στις αργίες του Πάσχα; Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιείτε την άδεια σας!
Ψυχική Υγεία
08/04/2026 - 17:00
Συμπαγείς όγκοι: Οι γυναίκες έχουν καλύτερη πρόγνωση
Υγεία
08/04/2026 - 16:00
Η ... "άφεση αμαρτιών" της τηγανητής πατάτας: Πώς μπορεί να είναι τραγανή χωρίς να είναι βλαβερή
Διατροφή
08/04/2026 - 15:00
Άνοια: Πες μου τι δουλειά κάνεις να σου πω πόσο κινδυνεύεις
Υγεία
08/04/2026 - 14:00
Ψηφιακός κόφτης για ανήλικους στα social media - Γεωργιάδης: Να μην ορίζει ο αλγόριθμος την ψυχική υγεία των παιδιών
Πολιτική Υγείας
08/04/2026 - 13:12
ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας το 24% του πληθυσμού
Υγεία
08/04/2026 - 12:56
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν και τους απογόνους
Υγεία
08/04/2026 - 12:00
Ψηφιακός κόφτης για ανηλίκους κάτω των 15 ετών στα social media: Το μήνυμα Μητσοτάκη στο Tik-Tok
Πολιτική Υγείας
08/04/2026 - 10:20
Τι αλλάζει με την τροποποίηση του συστήματος παραπομπών σε ειδικό γιατρό - Πώς θα κλείνουμε ραντεβού
Πολιτική Υγείας
08/04/2026 - 10:06
Οδηγός για ασφαλείς αγορές και διαχείριση των πασχαλινών εδεσμάτων
Διατροφή
08/04/2026 - 10:00
Τέλος η πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 στα social media και στη χώρα μας
Επικαιρότητα
08/04/2026 - 09:26
Διακοπές και έντερο: Πώς θα αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις
Υγεία
08/04/2026 - 09:00
Νοσοκομείο Μεταξά: Νέα, πιο αποτελεσματική τεχνική χημειοθεραπείας για τον καρκίνο στο περιτόναιο
Υγεία
07/04/2026 - 21:00
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: 10 μύθοι για την όραση
Health Talk
07/04/2026 - 20:00
Οργισμένη αντίδραση των φυσικοθεραπευτών για τη νέα μηνιαία παρακράτηση του clawback 2023
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 19:00
Ψευδαίσθηση της ηλικίας: Γιατί η χρονολογική ηλικία δεν έχει από μόνη της σημασία για την ιατρική
Υγεία
07/04/2026 - 17:00
ΕΕΣ: Προσοχή σε όσους προσφέρουν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών χωρίς επάρκεια και με υψηλές χρεώσεις
Health Talk
07/04/2026 - 16:00
Αντιμετώπιση των κιρσών χωρίς εγχείριση: Πώς η νέα γενιά laser αλλάζει τα πάντα
Health Talk
07/04/2026 - 15:00
Η πείνα έπληξε περισσότερο τον ψυχισμό των ανθρώπων από την ανεργία εν μέσω πανδημίας
Ψυχική Υγεία
07/04/2026 - 14:00
Επίσκεψη Θεμιστοκλέους στο υπό ανέγερση Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 13:33
Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο του αυτοκινήτου σας από τις 18 Ιουνίου
Επικαιρότητα
07/04/2026 - 13:00
Πειραματικό GLP-1 φάρμακο φέρεται να κόβει την όρεξη και για τον έρωτα
Ψυχική Υγεία
07/04/2026 - 12:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γενικό Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας "Η Παμμακάριστος": Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ
Πολιτική Υγείας
06/04/2026 - 15:38
SkyWalker: Λιγότερος πόνος και γρηγορότερη κινητοποίηση μετά από αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου
Υπηρεσίες Υγείας
06/04/2026 - 16:00
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράσεις για τους αστέγους με αφορμή το Πάσχα
Υπηρεσίες Υγείας
06/04/2026 - 17:00
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Στηρίξτε την επιστήμη προτρέπει ο ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 10:00
Πατούλης για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Η Ελλάδα διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 11:12
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo