ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί για τους διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων - Ολόκληρη η υπουργική απόφαση

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Καθορίστηκαν οι αποδοχές των Διοικητών και των Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών καθώς και των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Τετάρτη, 13/12/2023 - 14:44
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Με την ΚΥΑ που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Διοικητών των ΥΠΕ και των διοικητών νοσοκομείων άνω των 400 κλινών ορίζονται στα επίπεδα των αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Ειδικότερα:

  • Oι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται στο ποσό που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
  • Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
  • Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας με οργανική δύναμη από 401 κλίνες και πάνω, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται στο ποσό που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
  • Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οργανική δύναμη ίση ή μικρότερη από 400 κλίνες, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
  • Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Αναπληρωτών Διοικητών τωνΝοσοκομείων (άρ.7 Ν.3329/2005) καθώς και των Ενιαίων (αρ. 2 Ν. 4052/2012) και Διασυνδεόμενων (παρ. 11 αρ. 66 Ν. 3984/2011) Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οργανική δύναμη από 401 κλίνες και πάνω, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ορίζονται σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
  • Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Αναπληρωτών Διοικητών τωνΝοσοκομείων (άρ.7 Ν.3329/2005) καθώς και των Ενιαίων (αρ. 2 Ν. 4052/2012) και Διασυνδεόμενων (παρ. 11 αρ. 66 Ν. 3984/2011) Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οργανική δύναμη ίση ή μικρότερη από 400 κλίνες, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται σε ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρ.13 του Ν.5062/2023 (ΦΕΚ. 183/τ.Α’/2023), προβλέπεται η θέσπιση συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής, υπό τη μορφή κινήτρου επίτευξης στόχων, στη βάση των αποτελεσμάτων επί των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που τίθενται σε σχέδια δράσης όπως αυτά προβλέπονται στο άρ. 11 του ίδιου Νόμου. Το ύψος του κινήτρου επίτευξης στόχων δεν μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το είκοσι τοις εκατό (20%) του ετήσιου βασικού μισθού και υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών και καταβάλλεται καθ’ υπέρβαση του ορίου της παρ. 1 του άρ. 28 του Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ. 176/τ.Α’/2015).

Δείτε εδώ ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση

Η κοινή ανακοίνωση των τριών υπουργείων

Στη σχετική ανακοίνωσή τους υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας κάνουν λόγο για «σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των νέων Διοικήσεων Νοσοκομείων και ΥΠΕ» και προσδιορίζεται επακριβώς το ύψος των νέων μισθών

Συγκεκριμένα για τους Διοικητές Νοσοκομείων:

  • 5.121 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.
  • 4.608,9 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.

για τους Αναπληρωτές Διοικητές Νοσοκομείων:

  • 4.096,8 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.
  • 3.584,7 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μικρότερη 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.

Για τους Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών 5.121 ευρώ μικτά και για τους υποδιοικητές 4.608,9 ευρώ μικτά.

Σημειώνεται ότι, ο νέος νόμος για την επιλογή και αξιολόγηση των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου προβλέπει και τη θέσπιση κινήτρων υπό τη μορφή οικονομικής ανταμοιβής για την επίτευξη των στόχων του κάθε φορέα, το λεγόμενο «μπόνους παραγωγικότητας», δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη των Διοικήσεων να διεκδικήσουν μεγαλύτερες αποδοχές, πέραν των οριζόντιων αυξήσεων που περιγράφονται παραπάνω. Επισημαίνεται ότι το μπόνους παραγωγικότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει ετησίως το 20% του ετήσιου βασικού μισθού.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εκδοθούν δύο ενιαίες προκηρύξεις που θα αφορούν στην κάλυψη θέσεων Διοίκησης των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις επιλογές Διοικήσεων Φορέων του Δημοσίου που ψηφίσαμε και ξεκινήσαμε να υλοποιούμε, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι απαιτήσεις των προσόντων των υποψηφίων. Ήταν όμως σημαντικό ταυτόχρονα να αυξηθούν και οι απολαβές. Σήμερα υλοποιούμε την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για υψηλότερες απολαβές σε καίριες θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο, με τα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές μας Περιφέρειες στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Για ένα Δημόσιο πιο αξιοκρατικό, πιο παραγωγικό, ένα Δημόσιο στην υπηρεσία του Πολίτη».

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Αποτελεί προτεραιότητά μας η επιλογή, με αξιοκρατικά κριτήρια, ανθρώπων ικανών, δυναμικών και αποφασιστικών για τη στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι θα συμβάλλουν και θα αγωνιστούν, μαζί μας, για την υλοποίηση του οράματός μας, να βάλουμε το ΕΣΥ σε μια νέα εποχή. Οι νέες διοικήσεις τόσο των ΥΠΕ όσο και των νοσοκομείων θα χαρακτηρίζονται από υψηλά επαγγελματικά προσόντα (επιστημονική συγκρότηση, διοικητική εμπειρία), ώστε να επιτελέσουν με επιτυχία το έργο τους. Από την πλευρά μας ως υπουργείο Υγείας, οφείλουμε να προσφέρουμε και τα απαραίτητα εκείνα οικονομικά κίνητρα που θα κάνουν ανταγωνιστικές τις συγκεκριμένες θέσεις».

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς δήλωσε: «Η στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας με ικανά και καταρτισμένα στελέχη, είναι κομβικής σημασίας για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, μέσω της ορθολογικής και αποτελεσματικής αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων. Νέα ικανά στελέχη που θα αξιολογούνται και θα αποδίδουν αποτελέσματα για τους πολίτες».

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Ανεξαρτησία, ικανότητα, έλεγχος, λογοδοσία και αποτελεσματικότητα. Αυτές είναι οι 5 αρχές που διέπουν το νέο, σύγχρονο μοντέλο διοίκησης των νοσοκομείων, ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να προσελκύσουμε τους πιο ικανούς ανθρώπους που ξέρουν θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση των μισθών των διοικήσεων γίνεται πράξη και υπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό, το ΕΣΥ της νέας εποχής».

Τελευταία τροποποίηση στις 13/12/2023 - 15:26
  • ΜΙΣΘΟΙ
  • ΥΠΕ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ
  • ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πτέρυγα χειρουργείων του Νοσοκομείου Καλύμνου
Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πτέρυγα χειρουργείων του Νοσοκομείου Καλύμνου 13 Δεκεμβρίου 2023
Νέα πολιτική από την Κομισιόν κατά της ψυχολογικής και σεξουαλικής παρενόχλησης 13 Δεκεμβρίου 2023
Νέα πολιτική από την Κομισιόν κατά της ψυχολογικής και σεξουαλικής παρενόχλησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΥ: Έξι νοσοκομεία του Ιράν έχουν εκκενωθεί - Αντέχει το σύστημα υγείας
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 23:17

ΠΟΥ: Έξι νοσοκομεία του Ιράν έχουν εκκενωθεί - Αντέχει το σύστημα υγείας

Θεμιστοκλέους: «Άμεσα η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία - Στο επόμενο νομοσχέδιο ο νοσηλευτικός κλάδος»
Πολιτική Υγείας
12/03/2026 - 14:48

Θεμιστοκλέους: «Άμεσα η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία - Στο επόμενο νομοσχέδιο ο νοσηλευτικός κλάδος»

Αισιοδοξία Γεωργιάδη για τον ρόλο της Ελλάδας στο πεδίο των κλινικών δοκιμών
Πολιτική Υγείας
11/03/2026 - 15:24

Αισιοδοξία Γεωργιάδη για τον ρόλο της Ελλάδας στο πεδίο των κλινικών δοκιμών

Ανάρτηση Θεμιστοκλέους: «80 ΤΕΠ, 156 κέντρα υγείας και κλινικές νοσοκομείων εκσυγχρονίζονται»
Πολιτική Υγείας
10/03/2026 - 16:17

Ανάρτηση Θεμιστοκλέους: «80 ΤΕΠ, 156 κέντρα υγείας και κλινικές νοσοκομείων εκσυγχρονίζονται»

ΑΣΕΠ: Έως και την Τετάρτη 18 Μαρτίου οι αιτήσεις για την προκήρυξη 2Κ/2026 και τις 1.696 θέσεις σε νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
03/03/2026 - 20:01

ΑΣΕΠ: Έως και την Τετάρτη 18 Μαρτίου οι αιτήσεις για την προκήρυξη 2Κ/2026 και τις 1.696 θέσεις σε νοσοκομεία

Γεωργιάδης: Μειωμένη κατά 60% η αναμονή στα ΤΕΠ στην Ελλάδα - Η σύγκριση με τον Καναδά
Πολιτική Υγείας
22/02/2026 - 14:04

Γεωργιάδης: Μειωμένη κατά 60% η αναμονή στα ΤΕΠ στην Ελλάδα - Η σύγκριση με τον Καναδά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υβριδική ημερίδα «ΦροντίΖΩ Αλλιώς» αφιερωμένη στους περιθάλποντες ατόμων με άνοια
Επικαιρότητα
17/03/2026 - 00:03
ΠΟΥ: Έξι νοσοκομεία του Ιράν έχουν εκκενωθεί - Αντέχει το σύστημα υγείας
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 23:17
Εργαζόμενοι στον ΕΟΠΑΕ: «Ακόμα ένα βήμα διάλυσης των κοινοτήτων και της απεξάρτησης»
Ψυχική Υγεία
16/03/2026 - 22:33
ΕΟΔΥ: Ο εμβολιασμός παραμένει κρίσιμος παράγοντας για την αντιμετώπιση της ιλαράς στην Ευρώπη
Υγεία
16/03/2026 - 21:44
Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 20:42
Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και θεραπεία
Health Talk
16/03/2026 - 20:14
ΕΟΟ: Στις 20 Μαρτίου το 2ο Οδοντιατρικό Forum σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Health Talk
16/03/2026 - 19:57
Το Ωνάσειο στο επίκεντρο της εκπαίδευσης στην ανοσολογία μεταμοσχεύσεων
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 19:23
Δράση για την ανδρική αντισύλληψη: Γιγαντιαίο προφυλακτικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και βάφλες σε σχήμα πέους
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 18:42
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στο Ελσίνκι για την συνάντηση με την Κοινοπραξία EU4MEDTECH
Patient Talk
16/03/2026 - 18:07
Ανοιχτή δράση του ΕΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 17:34
Διαδικτυακή εκδήλωση της ΕΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου και τους ασθενείς με άπνοια
Health Talk
16/03/2026 - 17:13
ΠΟΕΔΗΝ: Κάλεσμα σε πανυγειονομική κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Μαρτίου
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 16:38
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ερευνητές εντόπισαν διαδικασία κυτταρικού θανάτου που παίζει ρόλο στην καταστροφή των νευρώνων
Υγεία
16/03/2026 - 16:06
Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας: Μόλις τέσσερα από τα 288 φαρμακεία έχουν εκτελέσει συνταγές ΦΥΚ
Pharma Policy
16/03/2026 - 15:42
Στίγμα, το πρώτο «πεδίο μάχης» κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
16/03/2026 - 15:14
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Σειρά εργαλείων από τη Samsung για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 15:03
Μαζί τους (και) το Πάσχα: Στήριξη στα παιδιά που ζουν σε δομές προστασίας και φιλοξενίας
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 14:41
Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22
Πως τα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να μετατραπούν σε φάρμακο για το Πάρκινσον
Υγεία
16/03/2026 - 13:58
TraceMap: Η νέα πλατφόρμα AI της ΕΕ για την ανίχνευση νοθείας και κινδύνων στα τρόφιμα
Digital Health
16/03/2026 - 13:39
Τι μπορούμε να μάθουμε από τις γάτες για τον καρκίνο
Pet
16/03/2026 - 13:30
Γρίπη της περιόδου: Τι είναι και πώς μπορείτε να τη διαχειριστείτε
Υγεία
16/03/2026 - 12:32
Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να στερήσει σύντομα ζωτικής σημασίας φάρμακα
Pharma Policy
16/03/2026 - 12:00
Εφαρμογή για smartphone υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης
Digital Health
16/03/2026 - 11:30
«Σημαντικό βήμα» προς τη δημιουργία εξέτασης αίματος για την ανίχνευση όγκων στον εγκέφαλο
Υγεία
16/03/2026 - 10:32
Η χρήση chatbots τεχνητής νοημοσύνης ρίχνει λάδι στη φωτιά της παραληρηματικής σκέψης
Ψυχική Υγεία
16/03/2026 - 09:44
Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39
Αυξάνεται το κάπνισμα και το άτμισμα στους εφήβους της χώρα μας - Οι κίνδυνοι
Υγεία
16/03/2026 - 08:27
Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί
Πολιτική Υγείας
14/03/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί
Πολιτική Υγείας
14/03/2026 - 09:00
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σε επιφυλακή η Ευρώπη για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων
Pharma Policy
14/03/2026 - 08:21
Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39
Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Σειρά εργαλείων από τη Samsung για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 15:03
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo