ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί για τους διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων - Ολόκληρη η υπουργική απόφαση

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Καθορίστηκαν οι αποδοχές των Διοικητών και των Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών καθώς και των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Τετάρτη, 13/12/2023 - 14:44
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Με την ΚΥΑ που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Διοικητών των ΥΠΕ και των διοικητών νοσοκομείων άνω των 400 κλινών ορίζονται στα επίπεδα των αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Ειδικότερα:

  • Oι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται στο ποσό που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
  • Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
  • Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας με οργανική δύναμη από 401 κλίνες και πάνω, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται στο ποσό που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
  • Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οργανική δύναμη ίση ή μικρότερη από 400 κλίνες, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
  • Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Αναπληρωτών Διοικητών τωνΝοσοκομείων (άρ.7 Ν.3329/2005) καθώς και των Ενιαίων (αρ. 2 Ν. 4052/2012) και Διασυνδεόμενων (παρ. 11 αρ. 66 Ν. 3984/2011) Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οργανική δύναμη από 401 κλίνες και πάνω, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ορίζονται σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
  • Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Αναπληρωτών Διοικητών τωνΝοσοκομείων (άρ.7 Ν.3329/2005) καθώς και των Ενιαίων (αρ. 2 Ν. 4052/2012) και Διασυνδεόμενων (παρ. 11 αρ. 66 Ν. 3984/2011) Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οργανική δύναμη ίση ή μικρότερη από 400 κλίνες, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται σε ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρ.13 του Ν.5062/2023 (ΦΕΚ. 183/τ.Α’/2023), προβλέπεται η θέσπιση συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής, υπό τη μορφή κινήτρου επίτευξης στόχων, στη βάση των αποτελεσμάτων επί των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που τίθενται σε σχέδια δράσης όπως αυτά προβλέπονται στο άρ. 11 του ίδιου Νόμου. Το ύψος του κινήτρου επίτευξης στόχων δεν μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το είκοσι τοις εκατό (20%) του ετήσιου βασικού μισθού και υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών και καταβάλλεται καθ’ υπέρβαση του ορίου της παρ. 1 του άρ. 28 του Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ. 176/τ.Α’/2015).

Δείτε εδώ ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση

Η κοινή ανακοίνωση των τριών υπουργείων

Στη σχετική ανακοίνωσή τους υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας κάνουν λόγο για «σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των νέων Διοικήσεων Νοσοκομείων και ΥΠΕ» και προσδιορίζεται επακριβώς το ύψος των νέων μισθών

Συγκεκριμένα για τους Διοικητές Νοσοκομείων:

  • 5.121 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.
  • 4.608,9 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.

για τους Αναπληρωτές Διοικητές Νοσοκομείων:

  • 4.096,8 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.
  • 3.584,7 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μικρότερη 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.

Για τους Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών 5.121 ευρώ μικτά και για τους υποδιοικητές 4.608,9 ευρώ μικτά.

Σημειώνεται ότι, ο νέος νόμος για την επιλογή και αξιολόγηση των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου προβλέπει και τη θέσπιση κινήτρων υπό τη μορφή οικονομικής ανταμοιβής για την επίτευξη των στόχων του κάθε φορέα, το λεγόμενο «μπόνους παραγωγικότητας», δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη των Διοικήσεων να διεκδικήσουν μεγαλύτερες αποδοχές, πέραν των οριζόντιων αυξήσεων που περιγράφονται παραπάνω. Επισημαίνεται ότι το μπόνους παραγωγικότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει ετησίως το 20% του ετήσιου βασικού μισθού.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εκδοθούν δύο ενιαίες προκηρύξεις που θα αφορούν στην κάλυψη θέσεων Διοίκησης των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις επιλογές Διοικήσεων Φορέων του Δημοσίου που ψηφίσαμε και ξεκινήσαμε να υλοποιούμε, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι απαιτήσεις των προσόντων των υποψηφίων. Ήταν όμως σημαντικό ταυτόχρονα να αυξηθούν και οι απολαβές. Σήμερα υλοποιούμε την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για υψηλότερες απολαβές σε καίριες θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο, με τα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές μας Περιφέρειες στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Για ένα Δημόσιο πιο αξιοκρατικό, πιο παραγωγικό, ένα Δημόσιο στην υπηρεσία του Πολίτη».

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Αποτελεί προτεραιότητά μας η επιλογή, με αξιοκρατικά κριτήρια, ανθρώπων ικανών, δυναμικών και αποφασιστικών για τη στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι θα συμβάλλουν και θα αγωνιστούν, μαζί μας, για την υλοποίηση του οράματός μας, να βάλουμε το ΕΣΥ σε μια νέα εποχή. Οι νέες διοικήσεις τόσο των ΥΠΕ όσο και των νοσοκομείων θα χαρακτηρίζονται από υψηλά επαγγελματικά προσόντα (επιστημονική συγκρότηση, διοικητική εμπειρία), ώστε να επιτελέσουν με επιτυχία το έργο τους. Από την πλευρά μας ως υπουργείο Υγείας, οφείλουμε να προσφέρουμε και τα απαραίτητα εκείνα οικονομικά κίνητρα που θα κάνουν ανταγωνιστικές τις συγκεκριμένες θέσεις».

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς δήλωσε: «Η στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας με ικανά και καταρτισμένα στελέχη, είναι κομβικής σημασίας για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, μέσω της ορθολογικής και αποτελεσματικής αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων. Νέα ικανά στελέχη που θα αξιολογούνται και θα αποδίδουν αποτελέσματα για τους πολίτες».

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Ανεξαρτησία, ικανότητα, έλεγχος, λογοδοσία και αποτελεσματικότητα. Αυτές είναι οι 5 αρχές που διέπουν το νέο, σύγχρονο μοντέλο διοίκησης των νοσοκομείων, ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να προσελκύσουμε τους πιο ικανούς ανθρώπους που ξέρουν θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση των μισθών των διοικήσεων γίνεται πράξη και υπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό, το ΕΣΥ της νέας εποχής».

Τελευταία τροποποίηση στις 13/12/2023 - 15:26
  • ΜΙΣΘΟΙ
  • ΥΠΕ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ
  • ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πτέρυγα χειρουργείων του Νοσοκομείου Καλύμνου
Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πτέρυγα χειρουργείων του Νοσοκομείου Καλύμνου 13 Δεκεμβρίου 2023
Νέα πολιτική από την Κομισιόν κατά της ψυχολογικής και σεξουαλικής παρενόχλησης 13 Δεκεμβρίου 2023
Νέα πολιτική από την Κομισιόν κατά της ψυχολογικής και σεξουαλικής παρενόχλησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: Μειωμένη κατά 60% η αναμονή στα ΤΕΠ στην Ελλάδα - Η σύγκριση με τον Καναδά
Πολιτική Υγείας
22/02/2026 - 14:04

Γεωργιάδης: Μειωμένη κατά 60% η αναμονή στα ΤΕΠ στην Ελλάδα - Η σύγκριση με τον Καναδά

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις 510 θέσεις σε νοσοκομεία της προκήρυξης 1Κ/2026 του ΑΣΕΠ
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 18:59

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις 510 θέσεις σε νοσοκομεία της προκήρυξης 1Κ/2026 του ΑΣΕΠ

Επίσημη έναρξη της συγκρότησης και λειτουργίας του Δικτύου Κέντρων Μαστού
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 00:06

Επίσημη έναρξη της συγκρότησης και λειτουργίας του Δικτύου Κέντρων Μαστού

ΙΣΝ: Εκλεισε ο ένατος κύκλος συναντήσεων για τα τρία νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Σπάρτης
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 08:21

ΙΣΝ: Εκλεισε ο ένατος κύκλος συναντήσεων για τα τρία νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Σπάρτης

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η προκήρυξη για 510 προσλήψεις σε νοσοκομεία, στις κατηγορίες ΠΕ και ΥΕ
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 14:32

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η προκήρυξη για 510 προσλήψεις σε νοσοκομεία, στις κατηγορίες ΠΕ και ΥΕ

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων - Η πορεία των έργων ανακαίνισης
Πολιτική Υγείας
04/02/2026 - 18:14

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων - Η πορεία των έργων ανακαίνισης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε πειραματικό στάδιο super εμβόλιο που θα προστατεύει από ιούς, βακτήρια και αλλεργίες
Υγεία
22/02/2026 - 14:24
Γεωργιάδης: Μειωμένη κατά 60% η αναμονή στα ΤΕΠ στην Ελλάδα - Η σύγκριση με τον Καναδά
Πολιτική Υγείας
22/02/2026 - 14:04
Κινητοποιήσεις ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ για την αναβολή στη θητεία των ειδικευόμενων γιατρών
Επικαιρότητα
22/02/2026 - 13:43
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ για τα εμπόδια στην προσβασιμότητα - «Θύματα στο βωμό του κέρδους»
Patient Talk
21/02/2026 - 13:27
Ξεψύχησε το δίχρονο αγοράκι στο οποίο είχε μεταμοσχευθεί «καμένη» καρδιά στην Ιταλία
Επικαιρότητα
21/02/2026 - 13:12
Σαρακοστή προ των πυλών: Τα οφέλη της νηστείας στην υγεία και... τι συμβαίνει μόλις μία εβδομάδα μετά τη διακοπή της!
Διατροφή
21/02/2026 - 12:58
Τοκατλίδη: «Ο ΙΦΕΤ εγγυάται ότι κανείς ασθενείς δεν θα μείνει ακάλυπτος επειδή το φάρμακό του είναι σε έλλειψη»
Pharma Policy
21/02/2026 - 12:39
Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23
To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV
Υγεία
20/02/2026 - 18:00
Σπάνια νοσήματα: Νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης φέρνει επανάσταση στη διάγνωση
Digital Health
20/02/2026 - 16:30
Πατρικό φίλτρο: Ερευνητές εντόπισαν γονίδιο που καθορίζει το στυλ πατρικής συμπεριφοράς
Ψυχική Υγεία
20/02/2026 - 15:30
Μέντα, ευκάλυπτος και τσίλι μπορούν συνεργατικά να κάνουν θαύματα κατά της φλεγμονής στα κύτταρα
Διατροφή
20/02/2026 - 14:30
Χρόνια έλκη: Νέα θεραπευτική ελπίδα με τζελ που εξασφαλίζει οξυγόνωση του ιστού
Υγεία
20/02/2026 - 13:28
ECDC: Μειωμένος ο κίνδυνος έκθεσης σε σερεουλίδη μετά τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 12:19
Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 11:22
Πιο κοντά σε ρινικό εμβόλιο που υπόσχεται προστασία από Covid, γρίπη και αλλεργίες
Υγεία
20/02/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 10:13
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση μια συχνής διαταραχής του γαστρεντερικού
Health Talk
20/02/2026 - 09:34
Έφυγε σε ηλικία 53 ετών εξαιτίας αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης ο “McSteamy” του Grey's Anatomy
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 08:22
Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους της DEMO
Pharma News
20/02/2026 - 07:17
ΟΕΝΓΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας»
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 03:38
Νέο επιχειρηματικό σχήμα στο χονδρεμπόριο φαρμάκων στην Ελλάδα
Pharma News
20/02/2026 - 00:14
Λαϊκό Νοσοκομείο: Αγιασμός για την υπό κατασκευή ογκολογική κλινική με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 23:51
Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/02/2026 - 23:24
Η BioNTech κατέθεσε αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας σε εμβόλιο κατά της Covid-19
Pharma News
19/02/2026 - 22:59
Ψηφιακή Υγεία: Προκλήσεις και λύσεις για την Ελλάδα - Ενημερωτική εκδήλωση του Health Hub
Digital Health
19/02/2026 - 22:27
Αβεβαιότητες και ερωτήματα για το μέλλον του σχεδίου της ΕΕ για την καταπολέμηση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 21:52
Δώρα και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται με καρκίνο μοίρασαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 21:07
MSD Ελλάδος: Τα ευρήματα της πρώτης ολοκληρωμένης μελέτης για την Ενιαία Υγεία στην Ελλάδα
Pharma News
19/02/2026 - 20:24
Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Γιατί μπορεί να νικηθεί - Η ιατρική κίνηση που άλλαξε την ιστορία
Health Talk
19/02/2026 - 20:01

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αβεβαιότητες και ερωτήματα για το μέλλον του σχεδίου της ΕΕ για την καταπολέμηση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 21:52
Η BioNTech κατέθεσε αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας σε εμβόλιο κατά της Covid-19
Pharma News
19/02/2026 - 22:59
Νέο επιχειρηματικό σχήμα στο χονδρεμπόριο φαρμάκων στην Ελλάδα
Pharma News
20/02/2026 - 00:14
Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους της DEMO
Pharma News
20/02/2026 - 07:17
Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 10:13
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo