ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: Aυτόματη αναγνώριση ειδικότητας σε γιατρούς που τις απέκτησαν στις ΗΠΑ

Πολιτική Υγείας
Μητσοτάκης: Aυτόματη αναγνώριση ειδικότητας σε γιατρούς που τις απέκτησαν στις ΗΠΑ
Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της απονομής βραβείων «Prix Galien Greece 2025», στο Μέγαρο Μουσικής. τόνισε ότι σκοπός είναι να ανοίξει με αυτόν τον τρόπο ένας δρόμος επαναπατρισμού έμψυχου δυναμικού, διακεκριμένων επιστημόνων. Τι είπε για φαρμακοβιομηχανία και ΕΣΥ.
Παρασκευή, 25/04/2025 - 08:35
News4Health Team News4Health Team

Μια σημαντική πρωτοβουλία που διευκολύνει τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων «Prix Galien Greece 2025», στο Μέγαρο Μουσικής.

«Θα φέρουμε προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Αυτή δεν είναι άλλη από την αυτόματη αναγνώριση ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης σε γιατρούς που την έχουν αποκτήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτή θα βρίσκεται σε ισχύ, θα αντιστοιχεί σε θέσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Επισήμανε πως πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία και ανοίγει με αυτόν τον τρόπο ένας δρόμος επαναπατρισμού έμψυχου δυναμικού, διακεκριμένων επιστημόνων, από τις Ηνωμένες Πολιτείες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα μας και να στηρίξουν και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Και θέλουμε οι επιστήμονες να μπορούν να δουν το μέλλον τους στην πατρίδα μας, αναζητώντας ποιότητα ζωής την οποία αναμφισβήτητα προσφέρει η πατρίδα μας, δίπλα, όμως, στην επαγγελματική τους φιλοδοξία και συνδυάζοντας τους δικούς τους προσωπικούς στόχους με τη συλλογική ευημερία της χώρας», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως τα βραβεία «Prix Galien Greece 2025» είναι γιορτή η οποία τιμά την ελληνική και τη διεθνή φαρμακοβιομηχανία και κυρίως τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών στη δημόσια υγεία.

«Είναι ένας τομέας στον οποίο η χώρα μας φιλοδοξεί να γίνει ένας δυναμικός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή μας. Μην ξεχνάμε ότι εδώ φιλοξενούνται 45 από τα 400 εργοστάσια φαρμάκων της Ευρώπης, παράγουμε σχεδόν το 10% των συνολικών σκευασμάτων της. Και σε εθνικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες των Ελλήνων ασθενών καλύπτονται σε ποσοστό άνω του 60%, ενώ ταυτόχρονα υπηρετείται και η ζήτηση στις αγορές και άλλων κρατών μελών», σημείωσε.

Επισήμανε πως η ευρωπαϊκή αυτονομία δεν παύει να αποτελεί ένα κρίσιμο ζητούμενο στον συγκεκριμένο χώρο.

«Γι' αυτό, άλλωστε, τόσο οι ελληνικές όσο και οι πολυεθνικές εταιρείες οφείλουν τώρα να εντείνουν τις προσπάθειές τους με νέες επενδύσεις, με περισσότερα ερευνητικά κέντρα. Από την πλευρά της, η πολιτεία δίνει με τη σειρά της το δικό της «παρών», καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία, μειώνοντας τα φορολογικά βάρη, δίνοντας σημαντικά πρόσθετα κίνητρα για επενδύσεις, όπως το επενδυτικό clawback το οποίο απεδείχθη εξαιρετικά επιτυχημένο. Σκοπός μας να κατευθύνουμε περισσότερους πόρους στην παραγωγή, την έρευνα, στις κλινικές μελέτες. Και όλα αυτά απέφεραν μέχρι στιγμής επενδυτικές πρωτοβουλίες κοντά στα 1,5 δισ. ευρώ. Είναι, δηλαδή, πρωτοβουλίες με ένα ορατό αποτύπωμα στην επιστημονική κοινότητα και με πολλαπλάσιο αντίκτυπο τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία», συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως επιλογή της κυβέρνησης είναι να αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του ΕΣΥ ως μια ενιαία εθνική προτεραιότητα.

«Με άλλα λόγια, ως ένα κοινό πεδίο δράσης όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, όπου η πρόληψη θα συναντά τη θεραπεία, το φάρμακο θα δικαιώνει την πρακτική του αποστολή προς τον ασθενή. Και, δεύτερον, να στραφεί με ξεχωριστό ενδιαφέρον η πολιτεία στο έμψυχο δυναμικό μας, τόσο εντός αλλά και εκτός της χώρας», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, πως δεν είναι τυχαίο ότι στη φαρμακοβιομηχανία στην πατρίδα μας, εργάζονται σήμερα πολλά μυαλά τα οποία διέπρεψαν στο εξωτερικό και επαναπατρίστηκαν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, «και αυτό ακριβώς επιδιώκουμε να συμβεί και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Επισήμανε δε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δημιουργήθηκαν 10 νέα εργοστάσια, 14 νέα ερευνητικά κέντρα, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα νέο παραγωγικό πλέγμα που θα προσφέρει ολοένα και μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον τόπο.

«Αθόρυβα, άλλωστε, τα βήματα που γίνονται είναι πολλά. Μην ξεχνάτε ότι ένα από τα επτά πρώτα ευρωπαϊκά ΑΙ Factories κατασκευάζεται σήμερα που μιλάμε στο Λαύριο, με επίκεντρο τον υπερυπολογιστή «Δαίδαλος». Είναι μία κρίσιμη υποδομή, η οποία μπορεί να στηρίξει σημαντική έρευνα συσχετιζόμενη με την τεχνητή νοημοσύνη σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως στον τομέα της υγείας, ο οποίος έχει εντοπιστεί και από την Εθνική Στρατηγική Τεχνητής Νοημοσύνης ως ένας από τους τομείς στον οποίον η χώρα μας μπορεί πραγματικά να πρωτοπορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς έχουμε στη διάθεσή μας εξαιρετικά χρήσιμα και καλά οργανωμένα δεδομένα, τα οποία βρίσκονται στην καρδιά όλων των νέων εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης οι οποίες θα αναπτυχθούν γύρω από την υγεία», ανέφερε και πρόσθεσε: «Και θα έλεγα ότι είναι και μια πρόσθετη γέφυρα συνεργασίας, αυτή ακριβώς η δημόσια υποδομή, μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που θα ξεκλειδώσει τελικά τη δυνατότητά μας να παρέχουμε καλύτερα φάρμακα, καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, αναδεικνύοντας, όμως, παράλληλα την Ελλάδα σε ένα ευρωπαϊκό, γιατί όχι σε ένα παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας».

Ο πρωθυπουργός είπε, επιπλέον, πως το φάρμακο ασφαλώς και δεν μπορεί να αποτελεί ένα ακόμα προϊόν ανάμεσα στα άλλα ή απλά μόνο μία οικονομική ευκαιρία κέρδους, αλλά είναι πολλά περισσότερα. «Το ζείτε καθημερινά και πρώτα και πάνω απ' όλα το ζουν αυτοί που το χρειάζονται περισσότερο. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να συντονίζουμε τις δράσεις μας, Υπουργείο, ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ, βιομηχανία, ενώσεις ασθενών, τις οποίες έχουμε στηρίξει και τις οποίες πιστεύουμε πολύ, με κοινή επιδίωξη μια τριετή συμφωνία-πλαίσιο που θα εξασφαλίζει το αυτονόητο: σε κάθε πολίτη πρόσβαση στο κατάλληλο σκεύασμα στην καλύτερη δυνατή τιμή, είτε μιλάμε για πρωτότυπα είτε μιλάμε για γενόσημα, ώστε να εξασφαλίζονται πόροι οι οποίοι να μπορούν να διατεθούν στις ακριβές θεραπείες οι οποίες έρχονται και τις οποίες συμπολίτες μας τις χρειάζονται σήμερα», ανέφερε.

Και επισήμανε: «Και πρέπει να σας πω ότι ήδη εξετάζεται και από το Υπουργείο η ίδρυση ενός Ταμείου Καινοτομίας που θα διευκολύνει τη μεταβατική αποζημίωση για νέα φάρμακα, προκειμένου αυτά να μπορούν να μπαίνουν ταχύτερα στη λίστα. Μια κίνηση, βέβαια, παράλληλη με τις βελτιώσεις που απαιτούνται ακόμα τόσο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όσο και στην κατ' οίκον παράδοση, η οποία ξεκινάει σύντομα».

Επιπρόσθετα, υπενθύμισε τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ των «ενέσεων» που δόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στη φαρμακοβιομηχανία μέσω διαφόρων τρόπων, αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία ήδη αρχίζει και φέρνει αποτελέσματα, ώστε να μπορέσουμε να απομειώσουμε το κόστος του clawback, «μία θα έλεγα «αμαρτία» που έρχεται από τα χρόνια της κρίσης, μέσα από μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις οι οποίες, προσέξτε, θα μειώσουν σπατάλες που έρχονται από ένα κακό παρελθόν. Και δεν νομίζω ότι δυσκολεύομαι να παραδεχτώ ότι η ελληνική αγορά είχε τα προβλήματά της».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως τώρα είμαστε σε ένα πολύ καλύτερο σημείο και πως έχουμε στα χέρια μας εργαλεία τα οποία μπορούν να ελέγχουν τις δαπάνες σε πραγματικό χρόνο όπως την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το σύστημα αξιολόγησης φαρμάκων horizon που εξελίχθηκε και τον ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, ο οποίος θα μπορεί να παρέχει σε όλους τους ενδιαφερόμενους, στους ασθενείς αλλά και τους θεράποντες γιατρούς, μια πλήρη εικόνα που θα συμπεριλαμβάνει κάθε εξέταση, κάθε διάγνωση, κάθε θεραπεία.

«Ένας πλούτος δεδομένων ο οποίος, όπως είπα, στη συνέχεια μπορεί να αναλυθεί από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης οδηγώντας στη χάραξη νέων εφαρμογών, νέων λύσεων και νέων αποτελεσματικών πολιτικών για τη δημόσια υγεία», σημείωσε.

Συμπλήρωσε επίσης για την αύξηση των κλινικών μελετών ότι έχουμε ήδη αποτελέσματα, καθώς από τις 100 το 2019, είμαστε στις 564 και θέλουμε να φτάσουμε τις 1.000 το 2027.

«Για πρώτη φορά ενημερώθηκα ότι είχαμε την Ελλάδα μελέτη phase I, φάσης 1 στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θύλακες που θα υλοποιούν ανάλογες πρωτοποριακές έρευνες», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η βιομηχανία φαρμάκου αποτελεί έναν κλάδο με ιδιαίτερη δυναμική, ειδικά για την πατρίδα μας, καθώς διαθέτουμε σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μας καθιστούν διεθνώς ανταγωνιστικούς. «Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε μία συγκυρία κατά την οποία και στην Ευρώπη αλλά και στην πατρίδα μας συνειδητοποιούμε ότι είναι μονόδρομος τολμηρές αλλαγές, προκειμένου να διατηρήσουμε και κυρίως να βελτιώσουμε την παρουσία μας σε παγκόσμιες αγορές. Όσο, όμως, και αν η αβεβαιότητα σχετικά με τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις μπορεί να γεννά μία τάση προς αδράνεια, είναι γεγονός ότι κάθε τέτοια αναδιάταξη γεννά και σημαντικές ευκαιρίες. Οφείλουμε, λοιπόν, να δούμε πώς θα προσελκύσουμε στην Ευρώπη αλλά ιδίως στην πατρίδα μας, ταλέντα, επενδύσεις, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία πρωτοπορώντας στον τομέα των βιοεπιστημών, στην έρευνα, στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, για να φτάσουμε τελικά στην παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες», τόνισε.

Και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Αυτό είναι το όραμά μας με απλά λόγια. Πιστεύω ότι είναι και το δικό σας και αυτή τη διαδρομή καλούμαστε να τη διανύσουμε, σε μία εποχή όπου οι δημογραφικές τάσεις δυστυχώς θέτουν νέες προκλήσεις για τα συστήματα υγείας. Είναι προκλήσεις που απαιτούν να αξιοποιήσουμε κάθε ιδέα για την ορθή χρήση των δημόσιων πόρων, την παροχή ποιοτικής περίθαλψης, κάτι που μας απασχολεί όλους.

Και θέλω εδώ να σταθώ, τελειώνοντας, στην πολύ μεγάλη σημασία την οποία η κυβέρνησή μας έχει αποδώσει σε δράσεις πρόληψης και δημόσιας υγείας, ώστε να μην θεραπεύουμε την ασθένεια αλλά να φροντίζουμε να την προλαμβάνουμε. Είναι οι δράσεις αυτές οι οποίες πιστεύω ότι έχουν τύχει καθολικής αναγνώρισης από την ελληνική Πολιτεία και έχουμε ήδη τα πρώτα πολύ σημαντικά μετρήσιμα αποτελέσματα σε μια σειρά από ασθένειες, έχοντας στην κυριολεξία σώσει ζωές, επειδή πείσαμε τους συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα που τους δίνει η ελληνική πολιτεία, να κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις οι οποίες μπορεί ενδεχομένως να σώσουν και την ίδια τους τη ζωή.

Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, στους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης. Θερμά συγχαρητήρια στην κυρία Αποστολοπούλου, η οποία κοσμεί την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα και την οποία θα έχουμε τη χαρά να βραβεύσουμε, αλλά και σε όλους τους αποδέκτες των βραβείων για τη σημαντική τους προσφορά».

Πηγή: ΑΠΕ

  • ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΗΠΑ
  • ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης: Σκέψη για λειτουργία πανεπιστημιακών γυναικολογικών και παιδιατρικών κλινικών στο νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρας
Γεωργιάδης: Σκέψη για λειτουργία πανεπιστημιακών γυναικολογικών και παιδιατρικών κλινικών στο νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρας 24 Απριλίου 2025
Τα υγειονομικά και κοινωνικοοικονομικά οφέλη του εμβολιασμού των ενηλίκων σε αριθμούς 25 Απριλίου 2025
Τα υγειονομικά και κοινωνικοοικονομικά οφέλη του εμβολιασμού των ενηλίκων σε αριθμούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Νέες περικοπές στην Υγεία εξετάζει ο Τραμπ – Στο στόχαστρο το Medicare και τα εμβόλια
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 10:00

ΗΠΑ: Νέες περικοπές στην Υγεία εξετάζει ο Τραμπ – Στο στόχαστρο το Medicare και τα εμβόλια

Μητσοτάκης: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης, έγιναν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ από συστάσεώς του»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 20:06

Μητσοτάκης: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης, έγιναν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ από συστάσεώς του»

Σπάνια μεταδοτική μορφή καρκίνου εντοπίστηκε σε ψάρια
Pet
28/07/2026 - 14:00

Σπάνια μεταδοτική μορφή καρκίνου εντοπίστηκε σε ψάρια

Τα ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους μείωσαν στο 36,4% τα ποσοστά παχυσαρκίας στις ΗΠΑ
Υγεία
27/07/2026 - 22:07

Τα ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους μείωσαν στο 36,4% τα ποσοστά παχυσαρκίας στις ΗΠΑ

«Δίαιτα με διάρροια»: Η επικίνδυνη τάση του Τik Tok που ανησυχεί τους ειδικούς
Υγεία
23/07/2026 - 13:00

«Δίαιτα με διάρροια»: Η επικίνδυνη τάση του Τik Tok που ανησυχεί τους ειδικούς

Γενόσημα: Δασμούς 100% από το 2028 στα εισαγόμενα προανήγγειλε ο Τραμπ
Pharma Policy
22/07/2026 - 09:00

Γενόσημα: Δασμούς 100% από το 2028 στα εισαγόμενα προανήγγειλε ο Τραμπ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έμπολα: Νέο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Bundibugyo μπαίνει σε τροχιά κλινικών δοκιμών
Pharma News
30/07/2026 - 11:00
Έκζεμα: Τα αντιισταμινικά δεν προσφέρουν ουσιαστικό όφελος και ενδέχεται να αυξάνουν τις παρενέργειες
Υγεία
30/07/2026 - 10:00
Σάουνα: Μπορεί η "προπόνηση στη ζέστη" να κάνει τον οργανισμό πιο ανθεκτικό στον καύσωνα;
Υγεία
30/07/2026 - 09:00
Πρώτη ρομποτική γυναικολογική επέμβαση μίας οπής Single-Port στην Ελλάδα
Health Talk
30/07/2026 - 08:19
Κινητοποίηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νίκαιας για τις ελλείψεις σε υλικά και τρόφιμα
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 07:26
ΕΕΣ: Τι πρέπει να περιέχει ένα πλήρες φαρμακείο διακοπών
Υγεία
30/07/2026 - 03:49
Smart Health Europe: Eυρωπαϊκή έκθεση για την ψηφιακή υγεία στο Βερολίνο στα τέλη Οκτωβρίου
Digital Health
30/07/2026 - 00:19
Κάθε γυναίκα που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση αξίζει ένα καλοκαίρι χωρίς ενοχές
Health Talk
29/07/2026 - 23:07
ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
29/07/2026 - 22:34
Meteo: Οι ισχυροί βοριάδες «φούντωσαν» τη φωτιά στο Ρέθυμνο
Επικαιρότητα
29/07/2026 - 22:07
Καλοκαίρι και τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες ή μέδουσες: Οι δύο πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε
Υγεία
29/07/2026 - 21:49
Ανθρακούχο νερό και έντερο: Αλήθειες και παρανοήσεις για το φούσκωμα, το μικροβίωμα και την υγεία του πεπτικού
Διατροφή
29/07/2026 - 21:02
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Επτά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα στο πύρινο μέτωπο
Επικαιρότητα
29/07/2026 - 20:39
Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη δευτερογενή χρήση των δεδομένων υγείας
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 20:14
Έγκριση από τον FDA σε νέο αναστολέα για τοπικά προχωρημένους ή μεταστατικούς συμπαγείς όγκους
Υγεία
29/07/2026 - 19:49
Καλοκαίρι και σεξουαλικότητα: Πρωταγωνιστές το φως, το νερό και ο χρόνος
Ψυχική Υγεία
29/07/2026 - 18:57
Δύο πυροσβέστες νεκροί από ασφυξία στη φωτιά που καίει το Ρέθυμνο
Επικαιρότητα
29/07/2026 - 18:19
ECDC: Οι καύσωνες αυξάνουν τον κίνδυνο προσβολής των Ευρωπαίων από λοιμώδη νοσήματα
Υγεία
29/07/2026 - 17:42
Αλκοόλ και κάπνισμα βασικοί παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του μαστού και κολπική μαρμαρυγή
Υγεία
29/07/2026 - 17:16
Γιατί οι γυναίκες πρέπει να κάνουν προπόνηση ενδυνάμωσης σε κάθε στάδιο της ζωής τους
Fitness
29/07/2026 - 16:34
Διαβήτης: Ο δεκάλογος για ασφαλείς και ξέγνοιαστες διακοπές
Health Talk
29/07/2026 - 16:13
Νέο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο στο Άγιον Όρος, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 15:51
Γεωργιάδης από Λήμνο: «Δεν αφήσαμε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει χαμένη»
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 15:34
Τηλεργασία: Πώς επηρεάζει το σώμα μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε
Υγεία
29/07/2026 - 15:00
Πνευμονογαστρικό νεύρο: Γιατί είναι καθοριστικό για την ψυχική υγεία και τη λειτουργία του οργανισμού
Υγεία
29/07/2026 - 14:00
Ύπνος με ανεμιστήρα: Οι 4 πιθανές επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες για ασφαλή χρήση
Υγεία
29/07/2026 - 13:00
Σαλμονέλα το καλοκαίρι: Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για νοικοκυριά - επιχειρήσεις εστίασης
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 12:00
ΨΝΑ: Καταγγελία εργαζομένων για «επικίνδυνες συνθήκες» στις εφημερίες – Ράντζα ακόμη και στα εξεταστήρια
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 11:30
Πώς το σφουγγάρι της κουζίνας μπορεί να σάς μολύνει με σαλμονέλα
Υγεία
29/07/2026 - 11:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Οι περιοχές με κρούσματα και αυτές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 10:26

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε 9 ώρες την ημέρα ίσως προστατεύει τη μνήμη και τον εγκέφαλο
Διατροφή
27/07/2026 - 12:00
Η Ευρώπη χάνει τον στόχο για την εξάλειψη της ιογενούς ηπατίτιδας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51
Δωρεάν διαμονή για γιατρούς και νοσηλευτές σε πέντε νησιά του Αιγαίου
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:15
Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo