ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κικίλιας για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του Παίδων «Αγ. Σοφία»: Κάποιοι δεν ντρέπονται να διακινούν fake news

Πολιτική Υγείας
Κικίλιας για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του Παίδων «Αγ. Σοφία»: Κάποιοι δεν ντρέπονται να διακινούν fake news
Απάντηση στις καταγγελίες πως δρομολογείται οριστικό λουκέτο στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» εξέδωσαν το Υπ. Υγείας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Κυριακή, 31/05/2020 - 19:01
News4Health Team News4Health Team

«Με την κήρυξη του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε νοσοκομείο αναφοράς λόγω της πανδημίας, η διοίκηση του νοσοκομείου δέσμευσε την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα Παίδων για χρήση Covid μονάδας και ανέστειλε πλήρως τη λειτουργία της», ανέφερε σε ανακοίνωση της», ανέφερε πρόσφατα σε ανακοίνωση της η παράταξη των νοσοκομειακών ΔΗ.ΠΑ.Κ.

Όπως είχαν αναφέρει και στο News4Health ο διευθυντής στο παραπάνω κέντρο αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, μεθοδεύσεις έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο σε υπολειτουργία.

Διαβάστε επίσης : Τι συμβαίνει με το μοναδικό δημόσιο Παιδιοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα;

Εκ των πραγμάτων τα παιδιά αναγκάζονται να πάνε στα άλλα καρδιοχειρουργικά κέντρα και κυρίως στο Ωνάσειο, που έχει αναλάβει το βάρος.

«Παραμένει θολή η μεταχείριση παιδιών ανασφάλιστων ή χωρίς ΑΜΚΑ», αναφέρει η ΔΗΠΑΚ, ενώ οι εκπρόσωποι των γονέων καταγγέλλουν πως η διοίκηση δεν δέχεται να τους μιλήσει.

Απαντήσεις στις καταγγελίες για δρομολόγηση του λουκέτου, μέσω της διαχρονικής υπολειτουργίας του Κέντρου έδωσαν τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και η Διοίκηση, με τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας να κάνει λόγο για fake news.

Σύμφωνα, δε, με τη Διοίκηση, από το Σεπτέμβριο 2019, έως σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί 32 περιστατικά παιδιών με καρδιοπάθειες στο Ωνάσειο, προερχόμενα από τα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π & Α Κυριακού».

Σήμερα, η λίστα καταγραφής περιστατικών ανέρχεται σε 19, τα χειρουργεία έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης : Νοσοκομειακοί Γιατροί - «Να επαναλειτουργήσει άμεσα η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα Παίδων»

Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας

«Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζονται από το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», κάτι που γινόταν και πριν την περίοδο του κορονοϊού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, από μία μεγάλη δωρεά που υπήρχε σε εξέλιξη.

Από τη στιγμή που έχει αρθεί η αναστολή των τακτικών χειρουργείων, η λίστα των τακτικών χειρουργείων που εκκρεμούν, εξετάζεται από ομάδα γιατρών του ΩΚΚ έτσι ώστε αυτά που χρήζουν αντιμετώπισης να πραγματοποιούνται άμεσα.

Όλα τα περιστατικά που χειρουργούνται στο ΩΚΚ δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, πραγματοποιούνται δε σε ένα Νοσοκομείο του οποίου η φήμη είναι διεθνής για τις επεμβάσεις καρδιάς.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα, ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», υποδέχεται όλα τα περιστατικά COVID-19 ανηλίκων. Αν σταματούσε η λειτουργία της ως ΜΕΘ-COVID προκειμένου να εξυπηρετεί τακτικά χειρουργεία, αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει στη Νότια Ελλάδα ΜΕΘ Παίδων για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού».

Η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Αγ. Σοφία»

« Στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τον ευαίσθητο παιδικό πληθυσμό και έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, λειτουργεί ως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19 για όλα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά νεογνών, παιδιών και εφήβων με COVID-19.

Όλα τα έκτακτα, επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, καθώς και τακτικά όμοια της καρδιοχειρουργικής λίστας του Νοσοκομείου, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 (χρόνος από τον οποίο πραγματοποιούντο εργασίες στο πλαίσιο μεγάλης δωρεάς για την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των Παιδιατρικών Νοσοκομείων) και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντιμετωπίζονται από το πρωτοπόρο σε αντιμετώπιση καρδιοπαθειών Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) στα πλαίσια της πολυετούς (από το 2010) μεταξύ των νοσοκομείων διεπιστημονικής συνεργασίας.

Τα τακτικά περιστατικά της καρδιοχειρουργικής λίστας του Νοσοκομείου, εξετάζονται από ομάδα ιατρών του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και αυτά για τα οποία απαιτείται αντιμετώπιση, προγραμματίζονται άμεσα.

Ειδικότερα, από τον Σεπτέμβριο 2019, έως σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί 32 περιστατικά παιδιών με καρδιοπάθειες στο ΩΚΚ, προερχόμενα από τα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π & Α Κυριακού».

Σήμερα, ο Κατάλογος (Λίστα) καταγραφής περιστατικών, ανέρχεται σε 19, για τα οποία ο προγραμματισμός καταγράφεται ως ακολούθως:

  1. 8 περιστατικά έχουν αξιολογηθεί και προγραμματισθεί χειρουργικά έως τέλος Ιουλίου 2020.
  2. 5 περιστατικά, προς καρδιακό καθετηριασμό (ειδική εξέταση) και περαιτέρω επαναξιολόγηση, εντός του Ιουνίου 2020.
  3. 6 περιστατικά, τα οποία ΔΕΝ χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και θα επανεκτιμηθούν κατά τον χρόνο που ορίζουν τα Ιατρικά Πρωτόκολλα ανά περίπτωση.

6. Έτερα εκκρεμή περιστατικά ή «Λίστα» αναμονής παίδων με συγγενείς καρδιοπάθειες ΔΕΝ υφίστανται, και τα σχετικά δημοσιεύματα δεν απηχούν την αλήθεια και προφανώς είναι υποβολιμαία.

Πλέον αυτών, τονίζεται ότι η αντιμετώπιση των περιστατικών που παραπέμπονται από το ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» προς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ανασφάλιστους γονείς των παίδων ασθενών.

Το σχόλιο Κικίλια

«Ας προσπαθήσουμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να μην αφήσουμε κάποιες ισχνές μειοψηφίες, οι οποίες ήδη ξεκίνησαν τα fake news στα social media.

Κλείσατε, λένε, την Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Παίδων… Που είναι το μόνο Covid Νοσοκομείο για παιδιά στη Νότια Ελλάδα!

Θέλουν να αφήσουμε ξεκρέμαστη όλη τη Ν. Ελλάδα, ενώ δωρεάν πηγαίνουν όλα στο Ωνάσειο και χειρουργούνται αν χρειάζεται. Και ανασφάλιστα και ασφαλισμένα. Όλα τα παιδιά, όλου του κόσμου.

Έχει μεριμνήσει η ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας. Και κάποιοι δεν ντρέπονται να διακινούν fake news εν μέσω της νυκτός. Το θεωρώ μη έντιμο αυτό το οποίο συνέβη μέσα στη νύχτα, γιατί έχει να κάνει ειδικά με μικρά παιδιά.

Και κάποιοι πάνε να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, εις βάρος της μέσης ελληνικής οικογένειας, ενός γονιού, ενός πατέρα ή μητέρας που αγωνιούν για το παιδάκι τους».

Τελευταία τροποποίηση στις 01/06/2020 - 02:30
  • ΚΙΚΙΛΙΑΣ
  • ΠΑΙΔΩΝ
  • ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
  • ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
  • FAKE NEWS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»
Τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» 30 Μαϊος 2020
COVID-19 : Η προετοιμασία της Ελλάδας για το 2ο κύμα 01 Ιουνίου 2020
COVID-19 : Η προετοιμασία της Ελλάδας για το 2ο κύμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης αποκαλύπτει την έκταση των «paper mills» στην έρευνα κατά του καρκίνου
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 16:02

Εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης αποκαλύπτει την έκταση των «paper mills» στην έρευνα κατά του καρκίνου

"Αγία Σοφία" : Δύο παιδιά με ανακοπή μέσα σε ένα 24ωρο - Κοριτσάκι μόλις επτά ημερών κατέληξε
Υγεία
28/01/2026 - 12:11

"Αγία Σοφία" : Δύο παιδιά με ανακοπή μέσα σε ένα 24ωρο - Κοριτσάκι μόλις επτά ημερών κατέληξε

Γρίπη: Δύο παιδιά, 6 και 3 ετών στη ΜΕΘ του "Αγία Σοφία" - Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
Υγεία
23/01/2026 - 11:22

Γρίπη: Δύο παιδιά, 6 και 3 ετών στη ΜΕΘ του "Αγία Σοφία" - Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Εθνικό συνέδριο για τις νέες εξελίξεις στην καρδιοχειρουργική
Υπηρεσίες Υγείας
21/11/2025 - 16:37

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Εθνικό συνέδριο για τις νέες εξελίξεις στην καρδιοχειρουργική

Χατζηχριστοδούλου: «Τον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του ΕΟΔΥ για τα fake news»
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 22:09

Χατζηχριστοδούλου: «Τον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του ΕΟΔΥ για τα fake news»

Γραφείο για τα fake news από τον ΕΟΔΥ: Mέσα στον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο
Πολιτική Υγείας
16/11/2025 - 09:12

Γραφείο για τα fake news από τον ΕΟΔΥ: Mέσα στον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλπάζει ο ιός Εμπόλα στην Κεντρική Αφρική: Ανησυχία για διασυνοριακή μετάδοση
Υγεία
09/06/2026 - 08:20
Μ. Βρετανία: «Τέλος» στα σολάριουμ; – Στο τραπέζι καθολική απαγόρευση
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 22:00
Πόσο συχνά αεριζόμαστε; Πια υπάρχει εφαρμογή καταγραφής!
Υγεία
08/06/2026 - 21:00
Η μικροβιακή αντοχή ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω των ωκεανών
Υγεία
08/06/2026 - 20:00
Τι συμβαίνει στο λίπος όταν χάνουμε κιλά;
Υγεία
08/06/2026 - 19:00
Καρδιο-ογκολογία: Πώς η έγκαιρη παρακολούθηση προστατεύει την καρδιά των γυναικών με καρκίνο του μαστού
Υγεία
08/06/2026 - 18:30
Η νέα εποχή της υγείας: Δεδομένα, πρόληψη και ποιοτική φροντίδα στο επίκεντρο
Pharma Policy
08/06/2026 - 18:00
Παγκόσμιο Κύπελλο εν μέσω Έμπολα και χανταϊού: Στο μικροσκόπιο λύματα και...social media
Υγεία
08/06/2026 - 17:15
Θεμιστοκλέους: Στις 3 ώρες και 40 λεπτά ο μέσος χρόνος αναμονής στα επείγοντα
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 17:00
Νέα εβδομαδιαία ένεση για τον διαβήτη τύπου 2 δείχνει επιτυγχάνει έλεγχο του σακχάρου και απώλεια βάρους
Υγεία
08/06/2026 - 16:30
Γιαννάκος: «Περί τα 45 ανήλικα φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας»
Υγεία
08/06/2026 - 15:33
Εκλογή Τούτουζα στο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας
Επικαιρότητα
08/06/2026 - 15:17
Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις σημαντικού υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο της Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 14:59
Αεροφοβία: Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να την διαχειριστείτε και να την ξεπεράσετε
Ψυχική Υγεία
08/06/2026 - 14:41
Γεωργιάδης: «Η βοήθεια των ιδιωτών προς το ΕΣΥ δεν είναι ντροπή, ούτε αδυναμία του κράτους»
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 14:19
ΠΟΕΔΗΝ: Νέες κινητοποιήσεις υγειονομικών την Τετάρτη 10 Ιουνίου για τον αποκλεισμό από τα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 13:52
Growing Healthier Together: Μεγάλη εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στο Άλσος Κηφισιάς
Ψυχική Υγεία
08/06/2026 - 13:14
ΣΕΑΑΝ: Καταγγελία για χειρουργημένο παραπληγικό ασθενή και κινητοποίηση στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης
Patient Talk
08/06/2026 - 12:28
Βραβείο εξωστρέφειας από το ΕΒΕΑ στην ELPEN για την εξαγωγική της δραστηριότητα
Pharma News
08/06/2026 - 12:09
Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο το καταστατικό του Εθνικού Φορέα Παιδιατρικής Ελλάδος
Υγεία
08/06/2026 - 11:47
Ο ΕΕΣ στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας
Επικαιρότητα
08/06/2026 - 11:26
Όγκοι εγκεφάλου: Από τα πρώτα συμπτώματα μέχρι τη νευροχειρουργική αντιμετώπιση
Health Talk
08/06/2026 - 10:52
Κι όμως η αλλεργία στην άσκηση είναι πραγματική πάθηση και με σοβαρά συμπτώματα
Fitness
08/06/2026 - 10:36
Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη 2026: Εορτασμός με δύο δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης
Επικαιρότητα
08/06/2026 - 09:54
Οι έξι σημαντικότερες μελέτες για τον καρκίνο που παρουσιάστηκαν στο φετινό συνέδριο της ASCO
Υγεία
08/06/2026 - 09:29
Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 17:38
Ακόμα και σε κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν οι πτώσεις στην τρίτη ηλικία
Υγεία
05/06/2026 - 16:44
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι αστικοί κήποι ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
Επικαιρότητα
05/06/2026 - 16:06
Έρχεται το «χάπι της νύχτας» για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια
Health Talk
05/06/2026 - 15:42
Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 14:36

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βραβείο εξωστρέφειας από το ΕΒΕΑ στην ELPEN για την εξαγωγική της δραστηριότητα
Pharma News
08/06/2026 - 12:09
ΠΟΕΔΗΝ: Νέες κινητοποιήσεις υγειονομικών την Τετάρτη 10 Ιουνίου για τον αποκλεισμό από τα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 13:52
Γεωργιάδης: «Η βοήθεια των ιδιωτών προς το ΕΣΥ δεν είναι ντροπή, ούτε αδυναμία του κράτους»
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 14:19
Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις σημαντικού υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο της Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 14:59
Θεμιστοκλέους: Στις 3 ώρες και 40 λεπτά ο μέσος χρόνος αναμονής στα επείγοντα
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 17:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo