ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: Με το εμβόλιο της Johnson & Johnson ο εμβολιασμός στα 19 μεγαλύτερα νησιά

Πολιτική Υγείας
Μητσοτάκης: Με το εμβόλιο της Johnson & Johnson ο εμβολιασμός στα 19 μεγαλύτερα νησιά
Μέχρι τέλη Ιούνη θα έχουν εμβολιαστεί οι 700 χιλιάδες πολίτες των 19 μεγαλύτερων νησιών μας -εκτός από την Κρήτη- αποκλειστικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν κατά την πρωϊνή τηλεδιάσκεψη που έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τρίτη, 11/05/2021 - 14:07
— Photo: EUROKINISSI
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Σε πρωϊνή τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι στα 19 μεγαλύτερα νησιά της χώρας πλην της Κρήτης θα γίνουν εμβολιασμοί στους 700 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους με το εμβόλιο της Johnson & Johnson μέχρι τέλη Ιουνίου.

«Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα αυτό θέλει να στηρίξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και την οικονομία τους. Φιλοδοξεί όμως να προσφέρει και ένα θετικό πρόσημο στη συνολική εικόνα του τουρισμού μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεδιάσκεψη για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο καθολικός εμβολιασμός σε 32 νησιά, με αρκετά πολύ καλή συμμετοχή και ολοκληρώνεται μέχρι 31/5 ο εμβολιασμός σε άλλα 36 νησιά. Θυμίζουμε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι μονοδοσικό και θα επιτρέψει τον γρήγορο εμβολιασμό των νησιωτών.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη

«Ο στόχος είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. Οι νησιώτες μας δηλαδή να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό. Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα αυτό θέλει να στηρίξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και την οικονομία τους. Φιλοδοξεί όμως να προσφέρει και ένα θετικό πρόσημο στη συνολική εικόνα του τουρισμού μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεδιάσκεψη για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που προβλέπει τον εμβολιασμό όλων των μόνιμων κατοίκων των νησιών ως το τέλος Ιουνίου.

«Η πρώτη μεγάλη παραλαβή των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson στα τέλη του μήνα θα κατευθυνθεί εκεί, σε εσάς δηλαδή, ώστε να χτιστεί και το πρώτο μαζικό τείχος ανοσίας. Γιατί μόνο στα 19 μεγαλύτερα νησιά μας ζουν περισσότεροι από 700.000 συμπολίτες μας. Είναι λοιπόν μία μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσετε εσείς, να αξιοποιήσει πρωτίστως η τοπική αυτοδιοίκηση και να κινητοποιήσει υπέρ του εμβολιασμού τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων σας. Η οργάνωση, άλλωστε, της εκστρατείας με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά μας χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό, ασφάλεια και απόλυτη ακρίβεια. Η «Γαλάζια Ελευθερία» θα εξελίσσεται ταυτόχρονα με την εθνική εκστρατεία», διευκρίνισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πρωτοβουλία αυτή έχει μία σύνθετη διάσταση, υγειονομική, κοινωνική, οικονομική, αλλά και γεωστρατηγική, σε κάποιες πλευρές της. Είναι λοιπόν μία υπόθεση εθνική και γι’ αυτό και πρέπει να πετύχει όπως πετυχαίνει συνολικά η επιχείρηση Ελευθερία και φυσικά για να γίνει αυτό θα χρειαστούμε την αρωγή σας και τη στήριξή σας», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους 4 Περιφερειάρχες και τους δημάρχους των 19 νησιών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη.

«Καθώς ανοίγουμε σταδιακά την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα, απαιτείται από όλους πολύ μεγάλη προσοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, τοπικές επιδημίες, που θα μας οδηγήσουν στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων. Πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε από τη στιγμή που όλοι θα φερθούμε υπεύθυνα και καθώς από αυτό το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις και θα αρχίσουν τα νησιά να έχουν επισκέπτες και από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα γίνουν και αύριο συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη.

Η τοποθέτηση Θεμιστοκλέους, Κικίλια, Πέτσα, Θεοχάρη

«Ο στόχος είναι ο καθολικός εμβολιασμός όλων των νησιών της Ελλάδας, με εξαίρεση την Κρήτη, έως το τέλος του Ιουνίου. Ο σχεδιασμός για τα νησιά ξεκίνησε όταν ξεκινήσαμε γενικά την επιχείρηση Ελευθερία. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τον καθολικο εμβολιασμό σε 32 νησιά, με αρκετά πολύ καλή συμμετοχή μέχρι στιγμής και ολοκληρώνουμε μέχρι 31/5 τον εμβολιασμό σε άλλα 36 νησιά. Με αυτόν τον τρόπο θα προχωρήσουμε και στον εμβολιασμό στα υπόλοιπα 19 νησιά τα οποία απομένουν για να ολοκληρώσουμε το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Mάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο εμβολιασμού για τα νησιά.

«Ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, είναι διατεθειμένη τη μεγάλη προίκα που έχουμε, τη βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό, πάντα με κανόνες δημόσιας υγείας και ασφάλειας να τον ενισχύσει άμεσα μαζί με τη δυνατότητα και άλλων βαθμών ελευθερίας στις κοινωνίες και στα νησιά μας και φυσικά την οικονομία μας» τόνισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως «είναι μία ομαδική συλλογική εθνική προσπάθεια, όπου υπάρχουν δυσκολίες επιμέρους θα τις λύσουμε, εδώ είμαστε, με πολύ καλή διάθεση και είμαστε το ίδιο αισιόδοξοι ότι έτσι όπως τρέξαμε το πρόγραμμα Ελευθερία μέχρι σήμερα και αυτό το κομμάτι θα τρέξει πολύ καλά, πολύ επιτυχημένα και θα είναι μία μεγάλη διαφήμιση των νησιών σας και της χώρας προς το εξωτερικό».

«Με το σχέδιο που παρουσιάστηκε και τη δουλειά που έχει γίνει στο παρελθόν φαίνεται ότι η Ελλάδα παρά το μοναδικό γεωφυσικό ανάγλυφο το οποίο έχει, τελικά το να είναι κανείς στο νησί δεν είναι μειονέκτημα, αλλά είναι πλεονέκτημα, χάρη στο σχεδιασμό που έγινε ώστε να υπάρχει καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού μέσα στο χρονικό ορίζοντα που έχετε θέσει κ. Πρόεδρε.Οπότε είμαστε μαζί, κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση, να κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Τα νησιά μας, η τοπική οικονομία, ιδιαίτερα στο Νότιο Αιγαίο εξαρτάται σε βαθμό τεράστιο από την τουριστική κίνηση. Το μήνυμα της ασφάλειας της χώρας συνολικότερα, επιτυγχάνεται και μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες ιδιαίτερα στις περιοχές οι οποίες είναι πολύ δημοφιλείς για τους τουρίστες οι οποίοι επιλέγουν τη χώρα μας. Είναι λοιπόν σημαντικότατο όλοι μας να δουλέψουμε και ιδιαίτερα σε περιοχές που μπορεί να υπάρχουν κάποιες αντιστάσεις, η τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι πολύτιμος σύμμαχος για να βοηθήσει τους κατοίκους να πάρουν τις σωστές αποφάσεις που θα στηρίξουν την οικονομία και τον τουρισμό μας», επεσήμανε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Τη μεγάλη σημασία του προγράμματος εμβολιασμού για τα νησιά, υπογράμμισαν στις τοποθετήσεις τους οι Περιφερειάρχες, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου, Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και οι Δήμαρχοι, Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, Μυτιλήνης​ Στρατής Κύτελης​, Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος, Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης, Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, Ρόδου ​Αντώνης Καμπουράκης, Κω Θεοδόσης Νικηταράς, Σύρου Νικόλαος Λειβαδάρας, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας, Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, Πάρου Μάρκος Κωβαίος, Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, Νότιας Κέρκυρας Κωνσταντίνος Λέσσης, Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, Λευκάδος Χαράλαμπος Καλός, Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης.

Τελευταία τροποποίηση στις 11/05/2021 - 15:09
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΝΗΣΙΑ
  • JOHNSON & JOHNSON

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυριακίδου: Η Ελλάδα επωφελήθηκε από την «επιτυχημένη» πολιτική εμβολιασμού στην Ε.Ε.
Κυριακίδου: Η Ελλάδα επωφελήθηκε από την «επιτυχημένη» πολιτική εμβολιασμού στην Ε.Ε. 11 Μαϊος 2021
Προς εξέταση ο εμβολιασμός ατόμων που νόσησαν από κορονοϊό με μία δόση 11 Μαϊος 2021
Προς εξέταση ο εμβολιασμός ατόμων που νόσησαν από κορονοϊό με μία δόση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Η επιλογή ειδησεογραφικού μέσου ενημέρωσης φαίνεται να επηρεάζει τη στάση έναντι των εμβολίων
Υγεία
28/04/2026 - 10:00

ΗΠΑ: Η επιλογή ειδησεογραφικού μέσου ενημέρωσης φαίνεται να επηρεάζει τη στάση έναντι των εμβολίων

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει ο αντιλυσσικός εμβολιασμός των ζώων της άγριας πανίδας
Επικαιρότητα
24/04/2026 - 23:22

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει ο αντιλυσσικός εμβολιασμός των ζώων της άγριας πανίδας

ΠΦΣ: Κρίσιμη συλλογική επένδυση στην προστασία της δημόσιας υγείας ο εμβολιασμός
Υγεία
24/04/2026 - 00:06

ΠΦΣ: Κρίσιμη συλλογική επένδυση στην προστασία της δημόσιας υγείας ο εμβολιασμός

Γρίπη των πτηνών: Ξεκίνησε ο πειραματικός εμβολιασμός ανθρώπων σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία
Pharma News
22/04/2026 - 11:00

Γρίπη των πτηνών: Ξεκίνησε ο πειραματικός εμβολιασμός ανθρώπων σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία

ΕΟΔΥ: «Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή για κάθε γενιά και έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές»
Υγεία
17/04/2026 - 18:26

ΕΟΔΥ: «Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή για κάθε γενιά και έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές»

Γιατί το ξέσπασμα της μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 16:17

Γιατί το ξέσπασμα της μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Η δύσκολη καθημερινότητα με την αόρατη αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα
Patient Talk
30/04/2026 - 16:42
Γεωργιάδης για την παιδίατρο: «Έκανε πέντε μέρες εφημερία on call, από το σπίτι της - Δεν θα γίνει ΕΔΕ»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 15:51
Γιατί ο εγκέφαλός μας «στρέφεται εναντίον μας» όταν τσακωνόμαστε
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 15:24
Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 14:19
Εμβολιασμοί ενηλίκων: Τα πιο απλά και αποτελεσματικά μέσα πρόληψης και προστασίας
Υγεία
30/04/2026 - 13:34
Γεωργιάδης: «Άνοιξαν όλες οι κατηγορίες για την διανομή των ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 12:58
Χουλιάρα από το Φόρουμ των Δελφών: «Σε μη βιώσιμα επίπεδα το clawback και το rebate»
Pharma Policy
30/04/2026 - 12:26
Περισσότερα από 150 παιδιά έχουν τραυματιστεί το πρώτο τρίμηνο οδηγώντας ηλεκτρικά πατίνια
Υγεία
30/04/2026 - 11:38
Διεθνής έρευνα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην υγεία: Κρίση που βαθαίνει όλο και πιο πολύ
Υγεία
30/04/2026 - 11:03
Μελάνωμα: Πέντε «γκρίζες ζώνες» και απλοί τρόποι αποτροπής ενός ηλιακού εγκαύματος την άνοιξη
Health Talk
30/04/2026 - 10:36
Πατούλης για δημογραφικό: «Εθνική και ευρωπαϊκή πρόκληση για το μέλλον των κοινωνιών»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 10:11
Η εμμηνόπαυση γερνάει ανομοιόμορφα τα όργανα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος
Υγεία
30/04/2026 - 09:43
Η ΕΝΑΣΕΛ στη Βουλή: «Η ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών περνά μέσα από τη θεσμική συμμετοχή»
Patient Talk
30/04/2026 - 08:47
Παρεμβάσεις σε κυβέρνηση, κόμματα και φορείς από τους εργαζόμενους για το μέλλον των κέντρων πρόληψης
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 07:22
Παρέμβαση της Brains I.C.S στο συνέδριο του Economist: «Η μάχη κατά του καρκίνου ξεκινά πολύ πριν από το νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 03:37
Ο Νίκος Παπανδρέου υποψήφιος για το βραβείο One Health
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 00:02
Όταν οι αμυγδαλές δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από τα οφέλη τους
Health Talk
29/04/2026 - 23:46
Η Γερμανία από το 2028 θα επιβάλει φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 23:18
Ραντεβού και σε μονάδες Ψυχικής Υγείας με λίγα «κλικ» μέσω του myHealth app
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 23:01
Ο ΕΕΣ και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στήριξαν 312 παιδιά τις Ημέρες του Πάσχα
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 22:44
Μεσοθεραπεία σώματος: Στοχευμένη λύση για κυτταρίτιδα και τοπικό λίπος
Ομορφιά
29/04/2026 - 22:21
Αποκάλυψη Τέντρος: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληρώσει ακόμη όσα οφείλουν στον ΠΟΥ για να αποχωρήσουν»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 21:18
Ο ΕΟΦ απαγόρευσε πέντε γνωστά προϊόντα που υπόσχονταν «θεραπείες» για σειρά παθήσεων
Υγεία
29/04/2026 - 20:52
Παρέμβαση Γεωργιάδη για την ειδικευόμενη παιδίατρο: «Καμία υπερεργασία, καμία υπερεφημέρευση»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 20:36
«Τροφή για Δράση»: Πρωτοβουλία 13 πανεπιστημίων για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα
Υγεία
29/04/2026 - 20:13
Είναι το μέλλον στην επιστήμη της διαιτολογίας η προσωποποιημένη διατροφή;
Διατροφή
29/04/2026 - 19:29
Μονάδες ολικής φροντίδας για άτομα με αυτισμό και νευροεκφυλιστικές παθήσεις σε Ρέθυμνο και Λασίθι
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 19:11
Εκδικάζεται από το ΣτΕ η προσφυγή του ΠΣΦ για το rebate και το clawback
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 18:48
ΠΕΦ: Στρατηγικής σημασίας οι επενδύσεις στην Τρίπολη - Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Μητσοτάκη
Pharma Policy
29/04/2026 - 18:02
Σύνδρομο «ραγισμένης» καρδιάς: Και όμως υπάρχει…
Health Talk
29/04/2026 - 17:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι εργαζόμενοι της UCB στηρίζουν για 10η συνεχόμενη χρονιά τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού «Άγιος Ανδρέας»
Pharma News
28/04/2026 - 03:44
40 νέες μονάδες δωρεάν φροντίδας ψυχικής υγείας σε όλη την επικράτεια - Τι θα παρέχουν
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 10:54
Έξι τρόφιμα που ενισχύουν το μεταβολισμό
Διατροφή
28/04/2026 - 12:00
ΠΟΥ: Τα στοιχεία για την επικίνδυνη ηπατίτιδα D στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 13:00
Πιλοτικό πρόγραμμα του EMA για «καινοτόμα» ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 13:30
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo