News4Health Logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Υπογράφεται η συμφωνία για το νέο γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα

News4Health TeamNews4Health Team
1549
PIXABAY PIXABAY

Υπογράφεται η συμφωνία για το νέο γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Π.Ο.Υ. Hans Kluge.

Τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από αύριο ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) HansKluge. 

Αφορμή της επίσκεψης είναι η υπογραφή συμφωνίας για την έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, η οποία θα γίνει από τον Υπουργό ΥγείαςΒασίλη Κικίλιακαι τον κ. Kluge, αύριο Πέμπτη 15 Απριλίου και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Υγείας. Λίγο νωρίτερα, στις 09:00, θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Κικίλια και Kluge στο γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί αναγνώριση του έργου του ΠρωθυπουργούΚυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργείου Υγείας και της ελληνικής Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, στην υλοποίηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας, όπως η επιτυχής εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο Γραφείο που ανοίγει παγκοσμίως ο Π.Ο.Υ. για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών.

Στις 15:00 ο Υπουργός ΥγείαςΒασίλης Κικίλιαςκαι ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας ΥγείαςΠαναγιώτης Πρεζεράκος, θα παρουσιάσουν το Πενταετές Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Στη συνεδρίαση θα μιλήσει και ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Π.Ο.Υ. Hans Kluge.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου, ο κ. Kluge συνοδευόμενος από τον κ. Κικίλια, θα επισκεφθεί την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στον Ελαιώνα και το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ΠρωθυπουργόΚυριάκο Μητσοτάκηστο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη του κ. Kluge στη χώρα μας ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Απριλίου, οπότε και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Health ανα Tag:
  • ΠΟΥ
  • ΑΘΗΝΑ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νοσογόνος παχυσαρκία: Πρωτοφανής η εξάπλωση της τα τελευταία 30 χρόνια - Τρόποι αντιμετώπισης

Νοσογόνος παχυσαρκία: Πρωτοφανής η εξάπλωση της τα τελευταία 30 χρόνια - Τρόποι αντιμετώπισης

Η νοσογόνος παχυσαρκία είναι μια σοβαρή ασθένεια με πρωτοφανή εξάπλωση τα τελευταία τριάντα χρόνια, η οποία πλέον έχει λάβει διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας, γράφει ο δρ Παναγιώτης Λαΐνας, Γενικός Χειρουργός, Αναπληρωτής Διευθυντής Γενικής & Βαριατρικής Χειρουργικής Metropolitan Hospital, Υπεύθυνος του Τμήματος Παχυσαρκίας των Health Spot Κηφισιάς & Γλυφάδας.

News4Health TeamNews4Health Team
Αυτή είναι η επόμενη πανδημία που περιμένουν οι επιστήμονες - Τι είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Αυτή είναι η επόμενη πανδημία που περιμένουν οι επιστήμονες - Τι είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης οι επιστήμονες προβλέπουν οτι η επόμενη πανδημία θα έρθει από τη γρίπη, πτηνών ή χοίρων.

News4Health TeamNews4Health Team
Ο ΠΟΥ διατηρεί τον ανώτατο συναγερμό για την πανδημία - Πότε αναμένεται βελτίωση της κατάστασης

Ο ΠΟΥ διατηρεί τον ανώτατο συναγερμό για την πανδημία - Πότε αναμένεται βελτίωση της κατάστασης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι η COVID-19 εξακολουθεί να συνιστά μια κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης-το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του Οργανισμού.

News4Health TeamNews4Health Team
Τρανς λιπαρά: Πέντε δισ. άνθρωποι κινδυνεύουν με καρδιακές παθήσεις σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Τρανς λιπαρά: Πέντε δισ. άνθρωποι κινδυνεύουν με καρδιακές παθήσεις σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως παραμένουν απροστάτευτοι από τα επιβλαβή τρανς λιπαρά, σύμφωνα με μια νέα έκθεση κατάστασης από τον ΠΟΥ, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και θανάτου.

News4Health TeamNews4Health Team

Newsroom

  • Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Σύγχρονες ακτινοθεραπευτικές τεχνικές στην υπηρεσία του ασθενούς

    03/02/2023 - 16:00
  • «Μαθαίνω για τον καρκίνο»: Η Pfizer «απαντά» σε 17 ερωτήματα για τον καρκίνο (VIDEO)

    03/02/2023 - 14:43
  • EMEKA: «Σε πανδημία έχει εξελιχθεί η καρδιακή ανεπάρκεια»

    03/02/2023 - 13:14
  • ΠΙΣ: «Οφείλουμε να επενδύσουμε σε πρόληψη και θεραπεία για τον καρκίνο»

    03/02/2023 - 12:39
  • ARFID: Η διατροφική διαταραχή που πλήττει κυρίως τα παιδιά - Τα «ύποπτα» σημάδια της

    03/02/2023 - 12:38
  • Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και ελλιπώς εξοπλισμένες δομές καταγγέλουν γιατροί

    03/02/2023 - 11:51
  • Δισθενή εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικά είναι έναντι σοβαρής λοίμωξης από Covid-19

    03/02/2023 - 11:20
  • Τα σκυλιά είναι δεξιόχειρα ή αριστερόχειρα; Τι λέει η επιστήμη

    03/02/2023 - 11:00
  • Καρκίνος και ψυχολογία: Τι είναι η ψυχοεκπαίδευση και πώς θα την «πετύχει» ο ασθενής- Ειδικός εξηγεί

    03/02/2023 - 10:55
  • Έκθεση φωτογραφίας «Leaving behind»: Όλα όσα βίωσαν οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας στην Ουκρανία- Καθηλώνουν οι φωτογραφίες

    03/02/2023 - 10:30

News4Health Logo

  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • Διαβάστε Επίσης
  • Αναζήτηση
  • Σχετικά με το News4Health.gr

Copyright © 2019 - 2023 Doctor Post P.C. All rights reserved.

PerfOps by Nuevvo