ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κικίλιας: Μάσκα και απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι την άνοιξη

Πολιτική Υγείας
Eurokinissi
Η ασφαλής οδός για να βγούμε από την καραντίνα είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες, σημείωσε σε νέα συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος διευκρίνισε πως η μάσκα θα είναι υποχρεωτική τουλάχιστον έως τις αρχές της άνοιξης.
Κυριακή, 08/11/2020 - 18:07
— Photo: Eurokinissi
News4Health Team News4Health Team

Στο ΣΚΑΙ μίλησε για άλλη μια φορά ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας διευκρινιζοντας πως η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ θα παραμείνει, όπως άλλωστε και η οριζόντια χρήση μάσκας.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, ο ιό, που είναι ύπουλος γιατί ασυμπτωματικός, έχει διασπαρεί στην κοινότητα.

«Οι νέοι άνθρωποι τον μεταφέρουν ασυμπτωματικά. Χωρίς να το καταλάβουν, χωρίς να το θέλουν, βάζουν σε κίνδυνο τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους. Παρακαλώ θερμά τις μεγάλες ηλικίες, τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους όλους αυτούς που αγαπάμε και θέλουμε να φροντίσουμε, να προσέξουν 10 φορές παραπάνω εν μέσω καραντίνας. Ας μείνουν μακριά από ανθρώπους οι οποίοι είχαν κοινωνικές επαφές, από πιο νεαρά παιδιά. Γιατί κατά κανόνα αυτοί οι συνάνθρωποί μας, οι γονείς μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη, με καρκίνο, οι παχύσαρκοι, όσοι έχουν περάσει σοβαρές νόσους, είναι αυτοί οι οποίοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξουν σε ένα Νοσοκομείο ή σε μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε, λοιπόν, όλους να αντιληφθούν το μέγεθος του κινδύνου «Εάν τηρήσουμε τα μέτρα, τότε είναι προφανές ότι θα μειωθεί ραγδαία το ποσοστό της θετικότητας. Στη Θεσσαλονίκη, στα τεστ που κάνουν οι κινητές ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Υγείας, η θετικότητα ξεπέρασε το 20%. Άρα, 2 στους 10 είναι θετικοί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι τεράστιο το ποσοστό. Θέλω να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος του κινδύνου. Πόσο πολύ κινδυνεύουμε και τι πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε τέτοια διασπορά ή σε τέτοιο περιορισμό του ιού και να μπορέσουμε σταδιακά και σιγά-σιγά να ξανανοίξουμε την κοινωνία και την οικονομία», σημείωσε.

Χρήση μάσκας σίγουρα μέχρι τους πρώτους μήνες της Άνοιξης

Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα είναι κάτι το οποίο θα μας ακολουθήσει σίγουρα μέχρι τους πρώτους μήνες της άνοιξης, ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας. Συμπλήρωσε δε, «ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι από κάποια στιγμή το βράδυ και μετά δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, γιατί δυστυχώς είναι αδιανόητα αυτά τα οποία είδαμε με μειοψηφίες, σε πλατείες».

2-3 μήνες μέχρι να έρθει το εμβόλιο

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ECDC, οι άνθρωποι οι οποίοι χειρίζονται το πρόγραμμα της προμήθειας εμβολίου για την COVID, λένε ότι εφόσον ολοκληρωθούν και τα τελευταία στάδια με επιτυχία και ασφάλεια, θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι από το τέλος του 2020, αρχές του 2021 κατά την άποψή μου, θα μπορούμε να έχουμε ένα εμβόλιο για τις ευπαθείς ομάδες και για τους υγειονομικούς κατ’ αρχάς και μετά για όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι θα επανέλθουμε σε μια μερική κανονικότητα. «Απλά ζητώ αυτούς τους 2-3 μήνες, να αντέξουμε και να μείνουμε όρθιοι, απέναντι σε αυτούς τους λίγους που συκοφαντούν, σε αυτούς οι οποίοι λαϊκίζουν αισχρά, που δίνουν ψευδή στοιχεία και που δεν σέβονται τον κόπο και τον πόνο των Ελλήνων», συμπλήρωσε.

Είμαστε στη μέση του «πολέμου»

«Οι θέσεις του κ. Τσίπρα δεν μειώνουν εμένα. Αντιθέτως, μάς υπενθυμίζουν τη μειωμένη πολιτική του αντίληψη και την ανευθυνότητά του», ανέφερε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε:

«Για μία ακόμη φορά στη γωνία, απομονωμένος από την κοινωνία και από τις εξελίξεις, αποφασίζει να πετάξει ένα πυροτέχνημα. Πριν από λίγες ημέρες έκανε πρόταση μομφής στον συνάδελφό μου, τον Χρήστο Σταϊκούρα. Πριν από λίγες εβδομάδες έλεγε να παραιτηθεί ο κύριος Χρυσοχοΐδης, εκεί με τον κύριο Ραγκούση, το δίδυμο αυτό είναι.

Θέλω να σας πω ότι στη μέση του πολέμου, στη μέση της μάχης, στην πιο σκληρή εποχή που παλεύουμε όλοι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, αφήνω στην κρίση όλων των ψηφοφόρων και όλων των πολιτών αυτής της χώρας, τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει ο κ. Τσίπρας να κριτικάρει, να σχολιάσει ή να προσπαθήσει μικρόψυχα και μικροπολιτικά να αλιεύσει ψήφους.

Εάν με συγκρίνει και μας συγκρίνει με το πρώτο κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και λένε ότι τώρα δεν τα καταφέρνουμε εξίσου καλά όπως το πρώτο κύμα, τότε τον ευχαριστώ πάρα πολύ, που τελικά παραδέχθηκε μετά από 8 μήνες πόσο καλά τα καταφέραμε στο πρώτο κύμα.

Εάν μας συγκρίνει, όπως είδα ότι έκανε με κάτι χαλκευμένα στοιχεία και χάρτες, με την Ευρώπη και τον κόσμο, δείτε την κατάσταση και τους θανάτους στην Ευρώπη. Εκτός από το Βέλγιο και την Ολλανδία, πλέον και η Γαλλία και η Τσεχία, στέλνουν διασωληνωμένους COVID ασθενείς από τις εντατικές τους στη Γερμανία.

Έχουμε τέτοιες ευρωπαϊκές χώρες ήδη, που δεν αντέχει άλλο το εθνικό σύστημα υγείας τους και στέλνουν διασωληνωμένους COVID ασθενείς στη Γερμανία. Και ο Γενς Σπαν, ο συνάδελφός μου, ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας, έκανε μία δήλωση χθες και είπε ότι εάν συνεχίσει κάθε λίγες ημέρες να διπλασιάζεται η ανάγκη για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη Γερμανία, είναι προφανές ότι το σύστημά τους δεν θα αντέξει.

Αυτή είναι η απάντηση της ελληνικής κοινωνίας, των γιατρών, νοσηλευτών, των τραπεζοκόμων, των καθαριστριών, όλων των ανθρώπων που αγωνίζονται, απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος νομίζει ότι προφανώς όλοι οι Έλληνες έχουμε κοντή μνήμη.

Δεν είναι το πρόβλημά μου η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν είναι ο κ. Τσίπρας. Σέβομαι και τιμώ τους πάντες και υπηρετώ όλους τους Έλληνες. Προσπαθούμε ως Κυβέρνηση, αυτή είναι η εντολή που μας έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να σώσουμε έστω και μία παραπάνω ανθρώπινη ζωή».

  • ΚΙΚΙΛΙΑΣ
  • ΜΑΣΚΑ
  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μόνιμοι οι 300 γιατροί ΜΕΘ που προσλαμβάνονται, ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Υγείας
Μόνιμοι οι 300 γιατροί ΜΕΘ που προσλαμβάνονται, ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Υγείας 08 Νοεμβρίου 2020
Ο «χάρτης» του κορονοϊού: Συναγερμοί ανά την επικράτεια από την αύξηση των κρουσμάτων - Θεσσαλονίκη και Αττική παραμένουν «στην εντατική» 08 Νοεμβρίου 2020
Ο «χάρτης» του κορονοϊού: Συναγερμοί ανά την επικράτεια από την αύξηση των κρουσμάτων - Θεσσαλονίκη και Αττική παραμένουν «στην εντατική»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πεπτίδια: Συμβουλευτική επιτροπή του FDA ψήφισε υπέρ της χαλάρωσης των περιορισμών
Pharma Policy
24/07/2026 - 10:30

Πεπτίδια: Συμβουλευτική επιτροπή του FDA ψήφισε υπέρ της χαλάρωσης των περιορισμών

Πάρκινσον: Ο θόρυβος των δρόμων αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου
Υγεία
21/07/2026 - 15:00

Πάρκινσον: Ο θόρυβος των δρόμων αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Τα κρούσματα γρίπης είναι σε υψηλά τριετίας
Υγεία
13/01/2026 - 10:00

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Τα κρούσματα γρίπης είναι σε υψηλά τριετίας

Με εντολή Κικίλια κυρώσεις για το περιστατικό με ΑμεΑ στη Θάσο – Εντατικοποίηση των ελέγχων
Επικαιρότητα
24/07/2025 - 11:32

Με εντολή Κικίλια κυρώσεις για το περιστατικό με ΑμεΑ στη Θάσο – Εντατικοποίηση των ελέγχων

Ειδική μάσκα προσώπου μπορεί να ανιχνεύσει τη χρόνια νεφρική νόσο μόνο από την αναπνοή
Υγεία
08/05/2025 - 13:00

Ειδική μάσκα προσώπου μπορεί να ανιχνεύσει τη χρόνια νεφρική νόσο μόνο από την αναπνοή

ΗΠΑ: Μεγάλο νοσοκομειακό ίδρυμα με εκατομμύρια ασθενείς επαναφέρει την εντολή για μάσκα
Πολιτική Υγείας
12/02/2025 - 12:00

ΗΠΑ: Μεγάλο νοσοκομειακό ίδρυμα με εκατομμύρια ασθενείς επαναφέρει την εντολή για μάσκα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καιρός: Απομακρύνονται τα 40άρια, δύσκολες οι νύχτες μεταξύ 24 και 27 Αυγούστου
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:59
Αεροψεκασμοί στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:26
Δύναμη, ισορροπία, αντοχή και αντανακλαστικά στην τρίτη ηλικία - Τι αλλάζει και πόση άσκηση χρειαζόμαστε
Fitness
20/08/2026 - 21:53
Καταγγελία και ερωτήματα για το λουκέτο στις παραγωγικές μονάδες απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 20:49
Παρατείνονται έως και τις 3 Σεπτεμβρίου τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 20:22
Οι στενές φιλίες βοηθούν στη διαχείριση των συναισθημάτων με θετικό τρόπο
Ψυχική Υγεία
20/08/2026 - 19:44
ΠΟΕΔΗΝ: Η βία κατά των υγειονομικών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 19:11
Κονδύλι 1,16 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 18:47
Χαρακόπουλος: «Το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ενισχύεται σημαντικά με επιπλέον επικουρικό προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 18:19
Το ECDC προειδοποιεί: Αυξάνονται οι κίνδυνοι από τις ασθένειες που προκαλούν τα κουνούπια
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 17:56
ΠΟΥ: 70.000 δόσεις εμβολίου κατά του στελέχους Ζαΐρ του Έμπολα στη διάθεση του Κονγκό
Υγεία
20/08/2026 - 17:23
Γεμίζουν τα επείγοντα του Νοσοκομείου Ρόδου με ασθενείς που πάσχουν από γαστρεντερίτιδα
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 16:56
Πρωτοποριακή τεχνική για την αρθρίτιδα ισχίου με κεραμικά υλικά - Που εφαρμόζεται
Υπηρεσίες Υγείας
20/08/2026 - 16:21
Βιταμίνη D: Η μεγάλη δόση "αντίδοτο" στην άνοια;
Υγεία
20/08/2026 - 16:00
Ο ΙΣΑ ζητά συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το clawback και το Ψηφιακό Αποθετήριο
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 15:39
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ανοσοποιητικού όσων ζουν πάνω από 110 χρόνια
Υγεία
20/08/2026 - 15:00
Καύσωνας: Γιατί η ζέστη «θολώνει» το μυαλό και δυσκολεύει τη συγκέντρωση
Υγεία
20/08/2026 - 14:00
Μικροβίωμα εντέρου: Πώς τα βακτήρια μετατρέπουν το σπανάκι και το παντζάρι σε ασπίδες της καρδιάς
Υγεία
20/08/2026 - 13:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: Γιατί η Ανατολική Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της έξαρσης
Υγεία
20/08/2026 - 12:00
ΠΙΣ: Σηκώνουν το γάντι οι εκλεγμένοι και ζητούν άμεσες εκλογές από τη διορισμένη διοίκηση
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 11:00
Εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA κατά του μελανώματος μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής
Pharma News
20/08/2026 - 10:00
Ιός Δυτικού Νείλου: 4 νέοι θάνατοι, 23 άνθρωποι στην Εντατική
Υγεία
20/08/2026 - 09:07
Άτμισμα: Όλες οι βλάβες που προκαλεί στο σώμα των ανηλίκων
Υγεία
20/08/2026 - 09:00
Καιρός: Θερμή εισβολή και 40άρια για τις επόμενες επτά με οκτώ ημέρες
Επικαιρότητα
19/08/2026 - 22:51
ΕΚΕΑ: Τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία στις 25, 26 και 27 Αυγούστου στο Σύνταγμα
Υγεία
19/08/2026 - 22:23
Πρόληψη και προστασία από τους κινδύνους που κρύβει το καλοκαίρι
Health Talk
19/08/2026 - 21:57
Ερευνητές δημιούργησαν παγκόσμιο χάρτη με 55.000 αλληλουχίες ιών RNA
Υγεία
19/08/2026 - 21:32
Η βασίλισσα Καμίλα μίλησε για την φροντίδα της στον «καημένο» τον Κάρολο
Επικαιρότητα
19/08/2026 - 20:59
Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός εργαζόμενος από τσίμπημα μέλισσας
Επικαιρότητα
19/08/2026 - 20:33
Σπάνια έξαρση ιλαράς στη Σουηδία έπειτα από φεστιβάλ μουσικής
Επικαιρότητα
19/08/2026 - 20:09

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΗΕ: Μόνο το 40% των υγειονομικών μονάδων παγκοσμίως διαθέτουν βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 12:00
ΙΣΑ: Ζητά άμεση συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για clawback και Ψηφιακό Αποθετήριο
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 13:25
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδικές κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ για τη σωτηρία της Δημόσιας Υγείας
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 16:37
Απλά κόλπα για πιο νόστιμες και θρεπτικές φακές - Από το σοφρίτο μέχρι το ρύζι
Διατροφή
18/08/2026 - 16:21
ΠΟΕΡΓΙ για Ψηφιακό Αποθετήριο: «Ναι στην εφαρμογή, αλλά με σαφείς όρους και χωρίς άδικες περικοπές»
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 19:43
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo