ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσοχοΐδης: Νέες προσλήψεις γιατρών και παραμονή των επικουρικών στα νοσοκομεία του Λασιθίου

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να ενισχυθούν άμεσα τα Νοσοκομεία του Λασιθίου, ανακοίνωσε από το Νοσοκομείο της Σητείας, το οποίο επισκέφθηκε, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη.
Τετάρτη, 15/11/2023 - 17:58
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Όπως τόνισε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «είμαι εδώ για να βεβαιώσω ότι θα ενισχύσουμε τη λειτουργία του νοσοκομείου και θα το κάνουμε, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Σητειακού λαού». Αφού παρουσίασε το πλάνο των προσλήψεων με τις fast track διαδικασίες, υπογράμμισε ότι παρατείνονται όλες οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, ώστε τα νοσοκομεία να είναι πλήρως λειτουργικά. Μάλιστα, σημείωσε πως από τις προσλήψεις που θα γίνουν πανελλαδικά, προτεραιότητα θα δοθεί στις λεγόμενες άγονες περιοχές και στις λεγόμενες άγονες ειδικότητες. Ακολούθως καθησύχασε τους υπεύθυνους ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής της λειτουργίας του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, όπως και αυτού του Αγίου Νικολάου παρά τα όσα έχουν ακουστεί.

Είχαν προηγηθεί διαδοχικές συσκέψεις με τη συμμετοχή της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, των Νοσοκομείων Σητείας, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Νεάπολης, των Διευθυντών των Ιατρικών και των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων, εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, των Δημάρχων Ιεράπετρας- ο νυν και ο επόμενος- και Σητείας.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Βρίσκομαι σήμερα στη Σητεία στο ανατολικό άκρο της Βόρειας Κρήτης για να τιμήσω των Σητειακό λαό, όλους αυτούς που αγωνιούν και ανησυχούν για τη δημόσια υγεία στην περιοχή. Μετά το Ηράκλειο ήρθα απευθείας εδώ για να βεβαιώσω τους πολίτες ότι το Νοσοκομείο της Σητείας, ένα νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται στις βασικές μας προτεραιότητες, θεραπεύει και νοσηλεύει χιλιάδες πολίτες σε μια περιοχή που είναι πολύ παραγωγική, πολυπληθής και ταυτόχρονα τουριστική με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, αλλά την ίδια ώρα έχει προβλήματα με τις υποδομές και δυσκολία στην πρόσβαση.

Είμαι εδώ για να βεβαιώσω ότι θα ενισχύσουμε τη λειτουργία του νοσοκομείου και θα το κάνουμε, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Σητειακού λαού.

Ήδη αποφασίσαμε, μετά τις συσκέψεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, να προκηρύξουμε άμεσα με τις νέες διαδικασίες, δηλαδή την τρίμηνη προθεσμία που δίνει ο νέος νόμος για τις προσλήψεις του ιατρικού προσωπικού, και να προσλάβουμε έναν αναισθησιολόγο, δύο παθολόγους, δυο παιδιάτρους, έναν ακτινολόγο και έναν ορθοπεδικό. Τα ίδια αφορούν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής, όπως είναι της Ιεράπετρας, η οποία είναι μια άκρως παραγωγική περιοχή που έχει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, όχι μόνο στην πόλη, αλλά και περιμετρικά αυτής, κατά μήκος της νότιας ακτής της Κρήτης, του Ηρακλείου και του Λασιθίου, που είναι εξαγωγική, αναπτυσσόμενη και έχει χιλιάδες εργαζόμενους. Ο στόχος μας είναι και εκεί να προσλάβουμε γιατρούς, να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο.

Και σε καμία περίπτωση, τόσο για το Νοσοκομείο της Σητείας, όσο και για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση σε ό,τι αφορά στη λειτουργία τους. Είμαστε εδώ, λοιπόν, πήραμε αποφάσεις παρατείνονται όλες οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, των συμβάσεων ορισμένων χρόνων και αυτών που είναι με καθεστώς ΟΑΕΔ. Δεν θα φύγει κανείς, προσλαμβάνουμε νέους ιατρούς και νοσηλευτές και οι προσλήψεις όλες αφορούν πρωτίστως αυτά τα νοσοκομεία τα οποία είναι στις λεγόμενες άγονες περιοχές και έχουν τις λεγόμενες άγονες ειδικότητες, για τις οποίες θα δώσουμε πολύ συγκεκριμένα κίνητρα. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι προκηρύξεις. Τα κίνητρα ανακοινώθηκαν προηγουμένως και θα νομοθετηθούν περαιτέρω, δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω. Θα υπάρξουν και γενικές ανακοινώσεις. Άρα, λοιπόν, αυτό που έχει σημασία είναι ότι τις επόμενες μέρες στην κυριολεξία προκηρύσσονται όλες οι θέσεις που ανέφερα για τη Σητεία και την Ιεράπετρα».

Ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις για το αν «χωρούν» τέσσερα νοσοκομεία στον Νομό Λασιθίου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε χαρακτηριστικά: «Πρώτον, δεν υπάρχει καμία τέτοια δήλωση από εμένα. Δεύτερον, έχουμε τρία νοσοκομεία. Το νοσοκομείο της Νεάπολης θα εξελιχθεί σύντομα, και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση, σε ένα σπουδαίο Κέντρο Αποκατάστασης, αυτός είναι ο στόχος μας. Άρα, λοιπόν, αυτό που έχει σημασία είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω τα νοσοκομεία της περιοχής, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με βάση τα ιδιαίτερα δεδομένα που έχουν αυτές οι περιοχές και κυρίως η Σητεία που είναι σε τόσο μεγάλη απόσταση από το αστικό κέντρο, όπως και η Ιεράπετρα, η οποία έχει το στοιχείο της πολυπληθούς παρουσίας χιλιάδων εργαζομένων και χιλιάδων κατοίκων».

Τέλος, ερωτηθείς για μετακινήσεις ιατρών από το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε πως «και για τον Άγιο Νικόλαο θα γίνουν προκηρύξεις με βάση τα όσα ζήτησε η διοίκηση. Όλα τα νοσοκομεία θα στελεχωθούν πλήρως. Εύχομαι πραγματικά να υπάρξει ενδιαφέρον από την πλευρά των υποψηφίων, έτσι ώστε μαζί με τα κίνητρα που θα δοθούν, να μην ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 15/11/2023 - 19:06
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
  • ΛΑΣΙΘΙ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρυσοχοΐδης: Προσλήψεις προσωπικού και τοποθετήσεις γιατρών στο «Βενιζέλειο» μέχρι το τέλος του '23
Χρυσοχοΐδης: Προσλήψεις προσωπικού και τοποθετήσεις γιατρών στο «Βενιζέλειο» μέχρι το τέλος του '23 15 Νοεμβρίου 2023
Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με τον Γενικό Διευθυντή DG Reform της Κομισιόν 16 Νοεμβρίου 2023
Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με τον Γενικό Διευθυντή DG Reform της Κομισιόν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών σε όλη τη χώρα»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 19:29

Θεμιστοκλέους: «Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών σε όλη τη χώρα»

Θεμιστοκλέους: «Άμεσα η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία - Στο επόμενο νομοσχέδιο ο νοσηλευτικός κλάδος»
Πολιτική Υγείας
12/03/2026 - 14:48

Θεμιστοκλέους: «Άμεσα η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία - Στο επόμενο νομοσχέδιο ο νοσηλευτικός κλάδος»

Θεμιστοκλέους: «Ξεχωριστή προκήρυξη μέσα στις επόμενες 20 μέρες για προλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
09/03/2026 - 18:02

Θεμιστοκλέους: «Ξεχωριστή προκήρυξη μέσα στις επόμενες 20 μέρες για προλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ»

Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23

Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 17:11

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»

108 νέοι γιατροί στο ΕΣΥ μέσω του οικονομικού κινήτρου των 40.000 ευρώ
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 11:20

108 νέοι γιατροί στο ΕΣΥ μέσω του οικονομικού κινήτρου των 40.000 ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστορίες GLP-1 πειραματισμών: Τι είναι το microdosing και γιατί μπορεί να είναι κακή ιδέα
Υγεία
04/04/2026 - 09:10
Cardio Athena 2026: Ξεχωριστή διάσταση του φετινού συνεδρίου το πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Health Talk
04/04/2026 - 07:26
Πασχαλινές δημιουργίες και δώρα αλληλεγγύης στο Bazaar της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ!
Patient Talk
04/04/2026 - 03:49
Σημαντική χορηγία και από την MOBIAK στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Επικαιρότητα
04/04/2026 - 00:11
Συνεργασία της DIAGEO με το Υπουργείο Υγείας για την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους
Ψυχική Υγεία
03/04/2026 - 23:26
Πως η θεραπευτική φωτογραφία γίνεται σύμμαχος των ασθενών με καρκίνο
Patient Talk
03/04/2026 - 22:04
Άμεση ανταπόκριση του ΙΣΑ στο αίτημα για δωρεά απινιδωτών στα ορεινά χωριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 21:36
Πασχαλινό τραπέζι: Οδηγίες για την προμήθεια και την ασφάλεια των παραδοσιακών εδεσμάτων από την ΕΕΚΕ
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 20:48
Νέα εποχή στη μακροζωία της επιδερμίδας και των μαλλιών από τη Vichy με λύσεις αιχμής
Ομορφιά
03/04/2026 - 20:11
Πώς η βιταμίνη D μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σε πάσχοντες με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου
Υγεία
03/04/2026 - 19:38
«The Lancet»: Μείωση κατά 27% των θανάτων από παιδικό καρκίνο το 2023, αλλά και μεγάλες ανισότητες
Υγεία
03/04/2026 - 18:54
ΒΕΑ: Παρέμβαση Δαμίγου για στήριξη των επιχειρήσεων τροφίμων στη συνάντηση με την ιταλική Federalimentare
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 18:09
Ο Γεωργιάδης αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες Βαρτζόπουλου στην ψυχική υγεία
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 17:06
ΠΟΥ: Καταγγελία Τέντρος για τις πολλαπλές επιθέσεις σε δομές υγείας του Ιράν
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 16:21
Τι είναι αυτό που μάς κάνει να απεχθανόμαστε ξαφνικά ένα φαγητό
Διατροφή
03/04/2026 - 15:54
Δυο νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού σε εκτροφές στη Λέσβο και συνολικά 20
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 15:37
Πόνος στη μέση, τον αυχένα και τις αρθρώσεις: Τι βοηθά πραγματικά στη γρήγορη ανακούφιση
Health Talk
03/04/2026 - 15:22
Πέντε λεπτά μέσα σε κρύο νερό μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση!
Ψυχική Υγεία
03/04/2026 - 15:00
Η ιαπωνική συνήθεια που βοηθάει να ζήσετε περισσότερο και χωρίς να χρειάζεστε δίαιτα
Διατροφή
03/04/2026 - 14:00
Σακουλάκια νικοτίνης: Σουηδοί ευρωβουλευτές απαιτούν παρέμβαση της ΕΕ μετά την απαγόρευσή τους στη Γαλλία
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 13:45
Ευρέως συνταγογραφούμενα διουρητικά μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και επιληπτικές κρίσεις
Υγεία
03/04/2026 - 13:00
Ανασχηματισμός: Εκτός ο Βαρτζόπουλος - Δεν αντικαθίσταται στο Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 12:18
Παραίτηση Βαρτζόπουλου λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ - Στις 12.30 ο ανασχηματισμός
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 11:49
«Σωτηρία»: Εμφύτευση τεχνητής βαλβίδας μέσα σε ήδη υπάρχουσα σε 53χρονο ασθενή
Υγεία
03/04/2026 - 11:00
Επιστολή ευγνωμοσύνης από Ελβετίδα μητέρα 12χρονου που διαγνώστηκε με διαβήτη στους Λειψούς
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 10:41
Ιός από θαλάσσια είδη προκαλεί σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο
Υγεία
03/04/2026 - 10:00
Τραμπ: 100% δασμοί στις φαρμακευτικές αν δεν μειώσουν τιμές ή δεν μεταφέρουν την παραγωγή στις ΗΠΑ
Pharma Policy
03/04/2026 - 09:04
Το ΥΓΕΙΑ φέρνει πρώτο στην Ελλάδα τον υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο NAEOTOM Alpha.Pro
Υπηρεσίες Υγείας
03/04/2026 - 07:12
Η Innovis Pharma μπαίνει στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής με την απόκτηση της Pharma Center
Pharma News
03/04/2026 - 03:43
Διαμαρτυρία του ΙΣΘ για την απαγόρευση παρακολούθησης ασθενών από προσωπικούς ιατρούς μετά τη λήξη ή τη λύση σύμβασης
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 00:06

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σακουλάκια νικοτίνης: Σουηδοί ευρωβουλευτές απαιτούν παρέμβαση της ΕΕ μετά την απαγόρευσή τους στη Γαλλία
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 13:45
Ανασχηματισμός: Εκτός ο Βαρτζόπουλος - Δεν αντικαθίσταται στο Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 12:18
Η ιαπωνική συνήθεια που βοηθάει να ζήσετε περισσότερο και χωρίς να χρειάζεστε δίαιτα
Διατροφή
03/04/2026 - 14:00
Τι είναι αυτό που μάς κάνει να απεχθανόμαστε ξαφνικά ένα φαγητό
Διατροφή
03/04/2026 - 15:54
Ο Γεωργιάδης αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες Βαρτζόπουλου στην ψυχική υγεία
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 17:06
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo