ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Σάρωση Ορίζοντα θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής στην Ελλάδα

Πολιτική Υγείας
Η Σάρωση Ορίζοντα θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής στην Ελλάδα
Τη συμβολή της Σάρωσης Ορίζοντα στη διαμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής ανέδειξε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στην Ημερίδα με θέμα «Πολιτικές για την υποδοχή του ‘μέλλοντος’ στην αγορά του φαρμάκου».
Πέμπτη, 11/05/2023 - 18:49
News4Health Team News4Health Team

Ημερίδα με θέμα «Πολιτικές για την υποδοχή του ‘μέλλοντος’ στην αγορά του φαρμάκου» ολοκληρώθηκε την Τρίτη 9 Μαΐου και διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων της αγοράς, του ακαδημαϊκού χώρου και δημόσιων φορέων.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης και της ανάπτυξης θεμάτων πολιτικής υγείας, τα οποία αναδείχθηκαν ως μείζονες προτεραιότητες στο συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας, που διεξάγεται κάθε Δεκέμβριο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν δύο αναδυόμενα ζητήματα τα οποία βρίσκονται σε λειτουργική διασύνδεση για την υποδοχή και διαχείριση του «μέλλοντος» στην αγορά του φαρμάκου: το ζήτημα της σάρωσης ορίζοντα (horizon scanning) και το ζήτημα της δημιουργίας ενός ταμείου καινοτομίας (innovation fund).

Η ανάδειξη του ζητήματος της «σάρωσης ορίζοντα», ως θέμα της δημόσιας συζήτησης και προτεραιότητα της πολιτικής του φαρμάκου, έχει ήδη τεθεί από πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αντίστοιχα, υπό το φως των μεγάλων αναμενόμενων εξελίξεων στον τομέα της φαρμακευτικής καινοτομίας, το ζήτημα του Ταμείου Καινοτομίας αποτελεί ένα ανερχόμενο αίτημα των συντελεστών της αγοράς του φαρμάκου.

«Η ημερίδα πέτυχε τον στόχο της να εξασφαλίσει έναν ορθολογικό και παραγωγικό διάλογο μεταξύ όλων των μερών. Η εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών αποτελεί πρόκληση για όλους -φαρμακοβιομηχανία, Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Ε.Ο.Φ., ασθενείς, ιατρούς ακαδημαϊκή κοινότητα», δήλωσε ο Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας, Εργαστήριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (LAbHTA), Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Πα.Δ.Α.

«Ο δρόμος είναι γνωστός και δοκιμασμένος: συνεργατικές λύσεις. Μόνο μέσα από συνεργασία μπορούν να δοθούν λύσεις στα μείζονα, τα χρόνια αλλά και τα αναδυόμενα προβλήματα του τομέα υγείας στην Ελλάδα», τόνισε στην εισαγωγή της η Ελπίδα Πάβη, Καθηγήτρια, Διευθύντρια Εργαστηρίου Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας-LabHTA, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Κοσμήτωρ Σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης τόνισε τη συμβολή της Σάρωσης Ορίζοντα στη διαμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής, καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε μια δικαιότερη κατανομή πόρων, αλλά και να διευκολύνει την πρόσβαση στην καινοτομία.

Πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να κρατήσουμε στην αγορά τα φάρμακα χαμηλής τιμής, με τιμές που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά και να υπάρξει σταδιακή αποχώρηση από το clawback μέσα από κατάλληλες πολιτικές, πρόσθεσε.

Η σάρωση ορίζοντα θα διευκολύνει την πρόσβαση του ασθενή σε καινοτόμες θεραπείες, αλλά και σε φάρμακα που είναι τώρα σε έλλειψη, κάνοντας ταυτόχρονα τη χώρα ελκυστική στην καινοτομία, κατέληξε ο υπουργός.

Ο Κώστας Αθανασάκης παρουσίασε την πρόταση για τα δύο ζητήματα της ημερίδας, όπως έχει διαμορφωθεί σε συνέχεια της μελέτης του LabHTA. Όπως είπε, η Σάρωση Ορίζοντα καλείται να αναδείξει λύσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται με τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις της καινοτομίας στην υγεία και την ιατρική περίθαλψη και να υποστηρίξει κατάλληλα τα εμπλεκόμενα μέρη (ρυθμιστικοί οργανισμοί, βιομηχανία, ασθενείς, επαγγελματίες υγείας, πληρωτές) στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στα συστήματα υγείας. Πρόκειται για μια πρόταση εμπλουτισμού της τρέχουσας διαδικασίας Σάρωσης Ορίζοντα στην Ελλάδα.

Η μελέτη προτείνει τον εμπλουτισμό του πλαισίου με πρόβλεψη δυνατότητας υποβολής ειδικής δήλωσης σε περίπτωση μεταβολής στα στοιχεία φαρμάκου και τις θεραπευτικές ενδείξεις που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της αίτησης-δήλωσης (π.χ. αλλαγή κατόχου άδειας κυκλοφορίας - ΚΑΚ, συσκευασίας κ.ο.κ.), όποτε επέλθει η μεταβολή, προκειμένου να ενημερώνονται τα δεδομένα που θα είναι διαθέσιμα στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Προτείνει επίσης, να δοθεί η δυνατότητα στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία από τους ΚΑΚ, μετά την υποβολή της αίτησης, καθώς και πρόβλεψη συγκεκριμένων κανόνων διάθεσης των δεδομένων από άλλους φορείς (π.χ. ανωνυμοποιημένα δεδομένα κατανάλωσης φαρμάκων και νοσηρότητας από την Η.ΔΙ.Κ.Α.) και κανόνων διαφύλαξης του εμπορικού απορρήτου από τους ΚΑΚ κατά το πρότυπο των διαδικασιών εμπιστευτικότητας της διαδικασίας Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΑΤΥ). Ο κ. Αθανασάκης αναφέρθηκε, τέλος, λεπτομερώς σε στάδια της διαδικασίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, η Χαρά Κανή, Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων, Διεύθυνση Φαρμάκου, Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης και Σχεδιασμού Υπηρεσιών Υγείας, Ε.Ο.Π.Υ.Υ, τόνισε τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή της σάρωσης ορίζοντα τόσο στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων, όσο και στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, οι οποίες μέχρι τώρα δεν είχαν την εικόνα και τα στοιχεία για να προχωρήσουν.

Ανέφερε ότι η διαδικασία ξεκίνησε σε ένα μικρό τμήμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. χωρίς το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και υπογράμμισε την ανάγκη της εξασφάλισης των πόρων για τη συλλογή πληροφοριών. Εξήγησε ότι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί τα πρώτα αποτελέσματα διότι δεν έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο της χρήσης των δεδομένων.

Αναφορικά με το Ταμείο Καινοτομίας και σε σχέση με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2030, η ομιλήτρια τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει εθνική προσαρμογή ώστε να συμπεριληφθούν κατά τρόπο άριστο οι αναδυόμενες τεχνολογίες για ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες, καθώς το μέλλον κατευθύνεται στην Ιατρική ακριβείας και τα αντίστοιχα φάρμακα, οπότε θα χρειαστεί η αξιολόγησή τους. Πρότεινε ακόμη τη μετονομασία του σε Ταμείο Ελεγχόμενης Πρόσβασης.

Η Φλώρα Μπακοπούλου, Πρόεδρος Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, Υπουργείο Υγείας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, υπογράμμισε τη σημασία της προσαρμογής των εθνικών συστημάτων για την υποδοχή καινοτόμων θεραπειών και τεχνολογιών και τόνισε ότι η Σάρωση Ορίζοντα παρέχει προστασία τόσο στον ασθενή όσο και στους κατόχους αδειών κυκλοφορίας.

Η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, ανέφερε, δεν θα καλύψει τις ανάγκες, καθώς αναμένεται να αξιολογηθούν μόνο 10 προϊόντα τον πρώτο χρόνο. Είναι απαραίτητο να υπάρχει οργανωμένο εθνικό σύστημα σάρωσης ορίζοντα, και αυτή τη στιγμή μόνο 6 χώρες διαθέτουν. Τόνισε επίσης ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, το οποίο θα ενσωματώνει και τις εθνικές διαδικασίες.

Ο Άρης Αγγέλης, PhD, Assistant Professor in Health Economics, London School of Hygiene and Tropical Medicine, αναφέρθηκε στην ανάγκη της διακρατικής συνεργασίας Horizon Scanning και International Horizon Scanning Initiative.

Περιέγραψε την εμπειρία της Αγγλίας από τα Ταμεία Καινοτομίας καθώς και τους κανόνες διαφάνειας και χρηστής διοίκησης που πρέπει να τα διέπουν την εισαγωγή ενός φαρμάκου.

Εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα εναλλακτικά σενάρια στις διαδικασίες αποεπένδυσης στην περίπτωση που δεν επαληθευτούν τα δεδομένα και τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στη διατήρηση του ισοζυγίου, καθώς με την είσοδο ενός καινοτόμου φαρμάκου μπορεί να εκτοπιστεί κάποιο παλιότερο, με αποδεδειγμένη όμως κλινική αξία και πρότεινε τη διερεύνηση του κόστους ευκαιρίας (opportunity cost).

Ο Ζαχαρίας Ραγκούσης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, Αντιπρόεδρος Σ.Φ.Ε.Ε., δήλωσε αισιόδοξος γιατί η εισαγωγή αυτών των διαδικασιών σηματοδοτεί από μόνη της μια αλλαγή στην κουλτούρα διαμόρφωσης της φαρμακευτικής πολιτικής, μιας και μέχρι τώρα το μοναδικό δίχτυ ασφαλείας ήταν το clawback.

Τόνισε την ανάγκη ύπαρξης χωριστού προϋπολογισμού για τη Σάρωση Ορίζοντα και εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στη συλλογή στοιχείων, και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συμβαδίσουμε με την εκθετική εξέλιξη των τεχνολογιών υγείας.

Ανέφερε ακόμη ότι για το Ταμείο Καινοτομίας, θα πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση όχι μόνο για τα φάρμακα, αλλά και για τις υποδομές, ώστε να λειτουργήσει για ένα ικανό χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, η Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, Μέλος PIF, υπογράμμισε ότι για την εύρυθμη λειτουργία της Σάρωσης Ορίζοντα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένα στελέχη του δημόσιου τομέα με αποκλειστική απασχόληση στον τομέα αυτό και πρόσθεσε ότι εάν υπήρχαν τα πρώτα στοιχεία από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα είχε γίνει ορθότερη κατανομή πόρων.

Αναφέρθηκε επίσης, στα κριτήρια που πρέπει να εφαρμόζονται στα Ταμεία Καινοτομίας, τα οποία χαρακτήρισε ως εργαλεία εισαγωγής νέων φαρμάκων. Τόνισε ότι η εισαγωγή καινοτόμων θεραπειών και τεχνολογιών δεν θα πρέπει να επιβαρύνει τα υπόλοιπα φάρμακα της αγοράς. Θα πρέπει να αναπτυχθούν συνεργασίες ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη και να προετοιμαστούν προτάσεις για τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε ο Δημήτρης Κοντοπίδης, Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, περιγράφοντας τον αντίκτυπο που έχει η καινοτομία στον ασθενή, μέσα από το παράδειγμα της καινοτόμου θεραπείας για την κυστική ίνωση. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για δικαιοσύνη στην υγεία. Πέρα από το οικονομικό κόστος, είπε, θα πρέπει να προσμετρώνται και τα προστιθέμενα ποιοτικά έτη ζωής.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρισταμένους και η ημερίδα έκλεισε με τη δέσμευση του Κώστα Αθανασάκη να ετοιμαστεί ένα κείμενο-πρόταση προς την τωρινή αλλά και για την μελλοντική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών φαρμακευτικών εταιρειών, στελέχη του Ε.Ο.Φ. και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και νοσοκομείων, επιστήμονες με αντικείμενα την καινοτομία στην υγεία. Στην ημερίδα συμμετείχε και χαιρέτισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Υπουργείου Υγείας.

  • ΣΑΡΩΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρεκόρ» υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ καταγράφει η Ελλάδα - Πώς επηρέασε τους ασθενείς
«Ρεκόρ» υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ καταγράφει η Ελλάδα - Πώς επηρέασε τους ασθενείς 11 Μαϊος 2023
Ευλογιά των πιθήκων: Λήξη συναγερμού «έκτακτης ανάγκης» από τον ΠΟΥ 12 Μαϊος 2023
Ευλογιά των πιθήκων: Λήξη συναγερμού «έκτακτης ανάγκης» από τον ΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: 23 νέα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα, έξι θάνατοι
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 09:00

Ιός Δυτικού Νείλου: 23 νέα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα, έξι θάνατοι

Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο γλαυκώματος
Υγεία
05/08/2026 - 10:00

Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο γλαυκώματος

Ανάκληση παρτίδας νευρολογικού φαρμάκου από τον ΕΟΦ
Pharma Policy
30/07/2026 - 15:28

Ανάκληση παρτίδας νευρολογικού φαρμάκου από τον ΕΟΦ

Οι Έλληνες ζουν περισσότερο αλλά περνούν σχεδόν 12 χρόνια με προβλήματα υγείας
Υγεία
22/07/2026 - 11:00

Οι Έλληνες ζουν περισσότερο αλλά περνούν σχεδόν 12 χρόνια με προβλήματα υγείας

Μπαράζ καταγγελιών για αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία από τις ελληνικές παραλίες
Patient Talk
21/07/2026 - 11:53

Μπαράζ καταγγελιών για αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία από τις ελληνικές παραλίες

Σαραντάρια από σήμερα στη χώρα: Πώς να αποφύγετε τη θερμοπληξία
Υγεία
20/07/2026 - 09:00

Σαραντάρια από σήμερα στη χώρα: Πώς να αποφύγετε τη θερμοπληξία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέντε συμβουλές για καυτό αλλά και ασφαλές σεξ το καλοκαίρι
Υγεία
06/08/2026 - 22:01
ΕΟΔΥ: Σε ύφεση κορονοϊός, γρίπη και RSV με μόλις επτά νέες εισαγωγές για κάθε ιό
Υγεία
06/08/2026 - 21:22
Πανευρωπαϊκή έρευνα: Το 64% των Ελλήνων εργαζόμενων θα άλλαζε δουλειά για χάρη του κατοικιδίου του
Pet
06/08/2026 - 20:49
Επιδημία χολέρας με 239 κρούσματα και 13 νεκρούς στο Τσαντ
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 20:22
Πρωτοποριακή ενδομήτρια επέμβαση σε νοσοκομείο των ΗΠΑ έσωσε έμβρυο με σπάνια πάθηση
Υγεία
06/08/2026 - 19:17
ΗΠΑ: Επιτροπή της Γερουσίας προτείνει άσκηση διώξεων σε βάρος του Άντονι Φάουτσι
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 18:38
Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: «Σιωπηλός» κίνδυνος για την όραση των ασθενών
Health Talk
06/08/2026 - 17:34
Γιατί οι γιατροί διστάζουν να γράψουν ορμονική θεραπεία για την εμμηνόπαυση
Υγεία
06/08/2026 - 17:01
Γιαννάκος: Πρωτοφανής πίεση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου - Καταγγέλθηκαν οκτώ βιασμοί γυναικών
Πολιτική Υγείας
06/08/2026 - 16:34
Έκτακτα μέτρα και στην Καστοριά κατά της διασποράς της ευλογιάς των προβάτων
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 16:16
Τα τρία SOS στη μέση ηλικία που εξασφαλίζουν 13 επιπλέον χρόνια χωρίς άνοια
Υγεία
06/08/2026 - 16:00
Εθελοντές του ΕΕΣ διέσωσαν δεκάδες οικόσιτα και άγρια ζώα από τις φωτιές στη Δυτική Αττική
Pet
06/08/2026 - 15:42
Βίντεο από την καμπάνια Raise Her Voice για την έγκαιρη αναγνώριση της έμφυλης βίας με έμφαση στις γυναίκες με αναπηρία
Ψυχική Υγεία
06/08/2026 - 15:21
Τα κουνούπια τελικά έχουν πράγματι προτιμήσεις στους ανθρώπους - Τι έδειξε έρευνα
Υγεία
06/08/2026 - 15:00
Θεσσαλονίκη: Νέοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών σε 120.000 στρέμματα ορυζώνων στις 10, 11 και 12 Αυγούστου
Πολιτική Υγείας
06/08/2026 - 14:41
ΕΔΟΕΑΠ: Συστάσεις για τις επερχόμενες ζέστες - Πότε πρέπει να απευθυνθούμε στον γιατρό μας
Υγεία
06/08/2026 - 14:17
Skin dysmorphia: Όταν η εμμονή με το «τέλειο» δέρμα αποτελεί πρόβλημα ψυχικής υγείας
Ψυχική Υγεία
06/08/2026 - 14:00
Ευρεία σύσκεψη στον ΕΟΦ για την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φαρμάκων
Pharma Policy
06/08/2026 - 13:54
Γιατί ξαναπαίρνουμε το χαμένο βάρος; Ο ρόλος του βιολογικού προγραμματισμού μας
Διατροφή
06/08/2026 - 13:00
ΠΙΣ: Η διορισμένη από το Υπουργείο Υγείας Διοικούσα Επιτροπή δεσμεύεται για νέες εκλογές
Πολιτική Υγείας
06/08/2026 - 12:32
Eli Lilly: Εκρηκτική άνοδος στις πωλήσεις των ενέσιμων φαρμάκων της για την απώλεια βάρους
Pharma Policy
06/08/2026 - 12:00
Καυτερές πιπεριές και μαρούλια οι πηγές του υγειονομικού τρόμου στις ΗΠΑ
Υγεία
06/08/2026 - 11:00
FDA: Πράσινο φως στο πρώτο εμβόλιο γρίπης mRNA της Moderna – Τι δείχνουν οι μελέτες»
Pharma News
06/08/2026 - 10:00
Ιός Δυτικού Νείλου: 23 νέα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα, έξι θάνατοι
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 09:00
Μεγαλώνει πραγματικά η μυωπία μετά την ενηλικίωση; - Τι δείχνουν νέες μελέτες
Health Talk
06/08/2026 - 08:19
Στον σταθμό φιλοξενίας πυρόπληκτων ζώων στα Μέγαρα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 03:46
Το Πανεπιστήμιο Keele υπέβαλε φάκελο προπτυχιακού προγράμματος Ιατρικής
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 00:04
Binge-Watching και φαγητό: Τα επιστημονικά δεδομένα αποκαλύπτουν πολλά για την ψυχική υγεία
Ψυχική Υγεία
05/08/2026 - 23:17
Γεωργιάδης: «Δεν έπεσε η ψευδοροφή στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κορίνθου, την ξήλωσαν»
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 21:53
Ιαπωνικό θαύμα κατά της περιοδοντίτιδας: Καινοτόμος θεραπεία στοχεύει μόνο το βακτήριο-«κλειδί»
Υγεία
05/08/2026 - 21:17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι προκαλεί πρήξιμο στην κοιλιά και πότε κρύβει υποκείμενο νόσημα - Τα «ναι» και τα «όχι» στη διατροφή
Διατροφή
04/08/2026 - 11:04
Εξώδικα της ΠΟΕΡΓΙ σε ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ: «Δεν μπορεί η προστασία της δημόσιας δαπάνης να βασίζεται στο clawback»
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 12:34
Eli Lilly: Πρώιμη πρόσβαση στο πειραματικό της φάρμακο κατά της παχυσαρκίας για περιορισμένο αριθμό ασθενών
Pharma News
04/08/2026 - 14:00
Νέα δράση 850.000 ευρώ για την δημόσια υγεία στην Κρήτη, με έμφαση στην ΠΦΥ
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 18:03
Γερμανία: Καμπάνια για το «δικαίωμα στη λήθη» για επιζώντες καρκίνου σε ασφάλειες και δάνεια
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 20:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo