ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομεία Αττικής: Ιδιωτικά ασθενοφόρα αναλαμβάνουν τις δευτερογενείς μεταφορές, χωρίς κόστος για τους ασθενείς

Πολιτική Υγείας
Pavel Danilyuk from Pexels
Ένα έγγραφο της Διοίκησης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας για προσωρινή κάλυψη των δευτερογενών διακομιδών ασθενών από ιδιώτες, έφερε και πάλι στο προσκήνιο το χρόνιο ζήτημα των μη επειγουσών μεταφορών ασθενών, όπως εξιτήρια και εξετάσεις. Έντονες αντιδράσεις από συνδικαλιστές.
Τρίτη, 03/05/2022 - 11:29
— Photo: Pavel Danilyuk from Pexels
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Στους ιδιώτες στρέφεται η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας της Αττικής (πλην του Πειραιά) για τη διενέργεια των δευτερογενών διακομιδών, των μεταφορών ασθενών δηλαδή μετά από εξιτήρια ή για τη διενέργεια εξετάσεων και επανεξετάσεων σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής. Με απόφαση του διοικητή Π. Στάθη κατακυρώνονται οι υπηρεσίες μίσθωσης αδειοδοτημένων ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση των δευτερογενών διακομιδών των δομών υγείας αρμοδιότητας της 1ης ΥΠΕ, διάρκειας έως και 15/05/2022, αλλά με δυνατότητα παράτασης της.

Στην απόφαση, που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, οι υπηρεσίες διακομιδών κοστολογούνται από 45 έως 90 ευρώ, ανάλογα την απόσταση μεταφοράς και αν πρόκειται για διακομιδή με επιστροφή στη δομή υγείας. Η μεταφορά θα έχει μηδενικό κόστος για τους ασθενείς, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις έως σήμερα χρειαζόταν να πληρώσουν από την τσέπη τους για την έγκαιρη μεταφορά τους, ειδικά στην περίπτωση των εξιτηρίων, ή να περιμένουν ώρες ή και μέρες για να διακομιστούν από το ΕΚΑΒ.

Όπως σημειώνεται η συμφωνία για την κατακύρωση των υπηρεσιών μίσθωσης των ιδιωτικών ασθενοφόρων σε συγκεκριμένη εταιρεία προβλέπει 5 οχήματα για τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» (2 ασθενοφόρα), Σισμανόγλειο (2 ασθενοφόρα) και Ιπποκράτειο Αθηνών (1 ασθενοφόρο). Οι διακομιδές αφορούν αποκλειστικά non Covid-19 περιστατικά, ενώ «η διάρκεια της σύμβασης θα είναι έως την 15η Μαΐου 2022 με δυνατότητα μονομερούς παράτασης εκ μέρους της ΔΥΠΕ αν υπάρχει ανάγκη».

Αποφαση 1η ΥΠΕ για ιδιωτικά ασθενοφόρα

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας δεν πρόκειται να έχει εμπλοκή στον προγραμματισμό των διακομιδών, παρότι αναγράφεται στο κείμενο της απόφασης. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν ενεπλάκη στη διαχείριση των διακομιδών, ούτε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ημέρες που τέθηκε σε ισχύ η απόφαση και σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται «ορθή επανακοινοποίηση» της απόφασης, με τη διόρθωση.

Το ακανθώδες ζήτημα των δευτερογενών διακομιδών

Τα τελευταία χρόνια το ζήτημα της μεταφοράς ασθενών μετά το εξιτήριο τους ή μεταξύ νοσοκομείων για απαραίτητες εξετάσεις αποτελούσε σημαντικό «αγκάθι» στη λειτουργία πολλών νοσοκομείων ανά τη χώρα. Βασικό εμπόδιο στην πλήρη ανάπτυξη του συστήματος διακομιδών είναι διαχρονικά, πλέον, η αδυναμία των απαραίτητων προσλήψεων πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα.

Στην πράξη, οι ασθενείς έπρεπε είτε να περιμένουν πότε θα βρεθεί διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, του οποίου όμως προτεραιότητα ήταν πάντα οι επείγουσες και έκτακτες διακομιδές ή να πληρώσουν ιδιωτικό ασθενοφόρο από την τσέπη τους.

Αρχικά, το μακρινό πλέον 2004, οι εν λόγω διακομιδές ανατέθηκαν στα ίδια τα νοσοκομεία, τα οποία θα αποκτούσαν οχήματα και θα τα στελέχωναν με δικό τους προσωπικό, πληρώματα και οδηγούς. Το ΕΚΑΒ συνέδραμε σε ένα ποσοστό 10% με 20% των δευτερογενών μεταφορών. Σταδιακά, όμως, η κατάσταση άρχισε να φθίνει και ιδιώτες άρχισαν να εμπλέκονται όλο και περισσότερο, αφού οι ασθενείς χρειάζονταν αμεσότερη μεταφορά και η διακομιδή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γινόταν όλο και δυσκολότερη.

Δέκα χρόνια αργότερα, αποφασίστηκε όλο το έργο των διακομιδών να περάσει και πάλι στο ΕΚΑΒ, μεταφέροντας και τα περίπου 500 άτομα που απασχολούνταν στο κομμάτι αυτό για τα νοσοκομεία, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Σταδιακά, όμως, τα άτομα αυτά άρχισαν να φεύγουν από το ΕΚΑΒ, οι περισσότεροι λόγω συνταξιοδότησης. Όπως συνέβη και για το υπόλοιπο ΕΣΥ, αυτές οι κενές θέσεις δεν αναπληρώθηκαν επαρκώς, ούτε τα χρόνια που ακολούθησαν. Αποτέλεσμα ήταν να επιβαρύνονται τα υπάρχοντα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αλλά κυρίως οι ασθενείς να αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιώτες. Αυτή η κατάσταση επέτρεψε να διεισδύσουν και ιδιώτες που δεν διαθέτουν πιστοποιημένα πληρώματα και οχήματα, αυξάνοντας τις παράνομες διακομιδές.

Η πανδημία επιδείνωσε τραγικά την κατάσταση. Τελικώς, περίπου 7 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καλούνται να καλύψουν καθημερινά το σύνολο των δευτερογενών διακομιδών στο λεκανοπέδιο, για εξιτήρια και χρόνια περιστατικά κυρίως. Λιγότερο από το 50% των μεταφορών αυτών τελικά καλύπτεται από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Με διάταξη που θεσμοθετήθηκε το Σεπτέμβριο του 2021 δόθηκε η δυνατότητα στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, κάλυψης των κενών, συνάπτοντας «συμβάσεις με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κατόχους αδειοδοτημένων ασθενοφόρων του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να εξυπηρετούν δευτερογενείς διακομιδές (όπως εξιτήρια και επανεξετάσεις) των δομών υγείας αρμοδιότητάς τους».

 Νομος για υπηρεσίες σε ιδιώτες - ιδιωτικά ασθενοφόρα

Αξιοποιώντας αυτή τη δυνατότητα και με δεδομένο ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αττική δεν βρέθηκε ικανός αριθμός επικουρικών για πληρώματα ή οδηγούς ασθενοφόρων, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ εισηγήθηκε να προχωρήσει σε μια προσωρινή σύμβαση με ιδιώτες, ώστε να αναλάβουν τις δευτερογενείς διακομιδές για τα συγκεκριμένα νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Ιπποκράτειο).

Το κόστος της μεταφοράς θα το αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΥΠΕ, αντί να χρειάζεται ο ασθενής να πληρώνει από την τσέπη του για ιδιωτικό ασθενοφόρο.

Αντιδράσεις από συνδικαλιστές: Χρειάζονται προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων

Η απόφαση έγινε δεκτή με αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές του κλάδου.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών με ανακοίνωση του, «καταγγέλλει τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, του διοικητή της 1ης ΥΠΕ και των διοικητών των νοσοκομείων Ευαγγελισμός/Πολυκλινική, Σισμανόγλειο/Αμαλία Φλέμινγκ και Ιπποκράτειο για την υπογραφή οικονομικής σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία για μίσθωση ασθενοφόρων, που αφορά τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια και επανεξετάσεις ασθενών)».

Καλεί άμεσα Υπουργείο Υγείας και υγειονομικές περιφέρειες να προβούν σε προσλήψεις πληρωμάτων όπως και αγορά ασθενοφόρων οχημάτων, έτσι ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους στις δευτερογενείς διακομιδές.

«Το ΕΚΑΒ, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες θα στηρίζει επικουρικά, όπου μπορεί τα νοσοκομεία, στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς, της αλληλεγγύης προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και της δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Έτσι θα σταματήσει η μεγάλη σπατάλη δημοσίου χρήματος που σχεδιάζεται, για υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας και να συνεχίσει το ΕΣΥ να παρέχει δωρεάν παροχές στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από τα κέρδη ιδιωτικών εταιρειών», σημειώνει το σωματείο.

Αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «εκχώρηση σε ιδιωτικά ασθενοφόρα των δευτερογενών διακομιδών έναντι αδράς αμοιβής», σε μια «προσπάθεια προώθησης της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας».

«Οι παράνομες διακομιδές με ιδιωτικά ασθενοφόρα τα τελευταία χρόνια είναι ανεξέλεγκτες. Οι ιδιώτες εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του ΕΚΑΒ να ανταπεξέλθει στις δευτερογενείς διακομιδές αναζητούν πελατεία στα Νοσοκομεία. Ο πολίτης για να εξυπηρετηθεί βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη», περιγράφει ο Μ. Γιαννάκος πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ωστόσο, καταγγέλλει πως «οι υπουργοί υγείας αντί να ενισχύσουν το τμήμα αυτό του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα οχήματα ή να προσλάβουν οδηγούς-πληρώματα ασθενοφόρου στα νοσοκομεία, νομοθέτησαν (Άρθρο 51 του Ν. 4825/2021) την δυνατότητα συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων για εξιτήρια και επανεξετάσεις. Ξεκίνησαν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το ΑΧΕΠΑ και το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, που έκαναν συμβάσεις με ιδιωτικά ασθενοφόρα επιζήμιες για το δημόσιο και τώρα εφαρμόζεται και από την 1η ΥΠΕ».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το κόστος ανάθεσης είναι 100.000 ευρώ και αφορά τις διακομιδές για τα 3 νοσοκομεία της Αττικής. «Η Κυβέρνηση αντί να κάνει προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και να ενισχύσει τις υποδομές προχωρά σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΚΑΒ και των Νοσοκομείων», καταλήγει.

  • ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • 1Η ΥΠΕ
  • ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΕΞΙΤΗΡΙΑ
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Διεθνής επαγρύπνηση μετά την καταγραφή θανάτου, πληθαίνουν τα κρούσματα
Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Διεθνής επαγρύπνηση μετά την καταγραφή θανάτου, πληθαίνουν τα κρούσματα 03 Μαϊος 2022
Βρογχικό άσθμα: Συμπτώματα, τύποι και θεραπεία 07 Μαϊος 2022
Βρογχικό άσθμα: Συμπτώματα, τύποι και θεραπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προκαταρκτική εξέταση για τα εγκαύματα σε ασθενείς και εργαζομένους σε χειρουργική αίθουσα του «Ελπίς»
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 19:33

Προκαταρκτική εξέταση για τα εγκαύματα σε ασθενείς και εργαζομένους σε χειρουργική αίθουσα του «Ελπίς»

MOVE ON UP: Αναπτύσσεται ψηφιακό πρόγραμμα άσκησης για άτομα με Πάρκινσον
Digital Health
08/05/2025 - 19:07

MOVE ON UP: Αναπτύσσεται ψηφιακό πρόγραμμα άσκησης για άτομα με Πάρκινσον

Τσιατάς: «Ταχύτερα στην Ελλάδα τα νεότερα ογκολογικά φάρμακα σε ασθενείς του ΕΣΥ»
Health Talk
08/05/2025 - 17:33

Τσιατάς: «Ταχύτερα στην Ελλάδα τα νεότερα ογκολογικά φάρμακα σε ασθενείς του ΕΣΥ»

Eπείγουσα ανάγκη χάραξης μίας εθνικής στρατηγικής για τη νόσο του Πάρκινσον
Patient Talk
06/05/2025 - 00:08

Eπείγουσα ανάγκη χάραξης μίας εθνικής στρατηγικής για τη νόσο του Πάρκινσον

ΕΛΕΑΝΑ: Έρευνα σε 2.546 ομάδες ασθενών αξιολογεί τη φαρμακευτική βιομηχανία για το 2024
Patient Talk
05/05/2025 - 16:33

ΕΛΕΑΝΑ: Έρευνα σε 2.546 ομάδες ασθενών αξιολογεί τη φαρμακευτική βιομηχανία για το 2024

Επισκέψεις σε νοσοκομεία της Αχαΐας από τη Λίλιαν Βιλδιρίδη
Πολιτική Υγείας
05/05/2025 - 14:23

Επισκέψεις σε νοσοκομεία της Αχαΐας από τη Λίλιαν Βιλδιρίδη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μητρότητα: Οι μύθοι και η όχι και τόσο ιδανική πραγματικότητα
Ψυχική Υγεία
11/05/2025 - 09:24
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου: Οι ελπιδοφόρες ερευνητικές εξελίξεις
Υγεία
10/05/2025 - 09:10
Αποστολή Αγγελή στην Πορτογαλία στο πλαίσιο του έργου TSI για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 19:49
Ποιες τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε ηλιοκαμένη όψη
Διατροφή
09/05/2025 - 18:42
Διπλή διάκριση κορυφής για την BAUSCH + LOMB Ελλάδας στα Best Workplaces™ 2025
Pharma News
09/05/2025 - 18:17
Πρωτοποριακή δημοσίευση για την αντιμετώπιση του πολλαπλού μυελώματος με σημαντική Ελληνική συμμετοχή
Υγεία
09/05/2025 - 18:01
Αύξηση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης στο συνέδριο του ΙΣΑ
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 17:19
Ολοκληρώθηκε η αποστολή «υγειονομική μέριμνα για όλους» των ΕΔ σε Νίσυρο, Τήλο και Ψέριμο
Επικαιρότητα
09/05/2025 - 16:53
Επεκτείνονται με υπουργική απόφαση οι άγονες περιοχές για την προσέλκυση ιατρών στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 16:33
ΠΟΝ: «Να ακυρωθεί η απόφαση ελέγχου των δημοσίων δαπανών του ΕΟΠΥΥ από ιδιώτες»
Patient Talk
09/05/2025 - 16:13
Τούτουζας: «Να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων»
Health Talk
09/05/2025 - 15:48
Οι γυναίκες με αυτοάνοσα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακά αίτια
Υγεία
09/05/2025 - 15:34
Ανδρουλάκης από «Βενιζέλειο»: «Προτεραιότητά μας η αναγέννηση του ΕΣΥ»
Επικαιρότητα
09/05/2025 - 15:17
Ετήσιο αιματολογικό τσεκ απ θα μπορούσε να αποτρέψει το ήμισυ των καρκίνων προχωρημένου σταδίου
Υγεία
09/05/2025 - 15:00
Η πρόωρη έναρξη περιόδου στα κορίτσια αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού - Ο ρόλος της διατροφής
Υγεία
09/05/2025 - 14:00
Παγκόσμια Ημέρα Λύκου: «Κάντε τον Λύκο αναγνωρίσιμο»
Patient Talk
09/05/2025 - 13:30
Τα «σνακ άσκησης» μέσα στην ημέρα και γιατί το fitness δεν θέλει απαραίτητα πολύ χρόνο αλλά τρόπο
Fitness
09/05/2025 - 13:00
Αντίθετη η ΕΙΝΑΠ στη συγχώνευση «Αττικόν», «Αγία Βαρβάρα»- Καλεί σε κινητοποίηση
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 12:30
Προειδοποίηση του ΕΜΑ για φάρμακα κατά της ανδρικής αλωπεκίας και της υπερπλασίας του προστάτη
Pharma Policy
09/05/2025 - 12:00
ΠΟΕΔΗΝ: Εξουθενωμένο το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 11:32
Ελαιόλαδο: Γιατί είναι απαραίτητη η κατανάλωση με μέτρο
Διατροφή
09/05/2025 - 11:00
Ακόμα και ένα υπερεπεξεργασμένο σνακ την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιολογικά και καρκίνο
Διατροφή
09/05/2025 - 10:00
Στοκάρουν φάρμακα οι εταιρείες στις ΗΠΑ που εισάγουν σε επίπεδα ρεκόρ εν όψει δασμών
Pharma News
09/05/2025 - 09:23
Τουλάχιστον 216 παιδιά πέθαναν στην πρώτη σοβαρή περίοδο γρίπης στις ΗΠΑ τα τελευταία επτά χρόνια
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 08:26
Πράσινο φως από το Ευρωκοινοβούλιο στην αλλαγή του καθεστώτος προστασίας των λύκων
Pet
09/05/2025 - 06:51
Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης: Ευρεία ατζέντα στη στρογγυλή τράπεζα της Θεσσαλονίκης
Patient Talk
09/05/2025 - 03:23
Το Νοσοκομείο «Μεταξά» «πάει» στην Αίγινα - Δράση πρόληψης για δέρμα, μαστό και ΩΡΛ
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 00:07
Η Βουλή τίμησε με φωταγώγηση την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 23:08
HAPCO & DES: Αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 22:51
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας: Η σημασία της διατροφικής υποστήριξης στην εγκυμοσύνη
Pharma News
08/05/2025 - 22:26

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

i4EUFITMOS -Ευφυείς ψηφιακές υπηρεσίες για την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης των Ευρωπαίων
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 12:30
Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας για εξαγγελίες Αγαπηδάκη: Η αποκλειστική εξέταση από ενδοκρινολόγους πρακτικά είναι ανεφάρμοστη
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 11:30
"Επίθεση στην επιστήμη": Στη Σουηδία έχει φτάσει ο αντίκτυπος των περικοπών του Τραμπ στην έρευνα
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 11:51
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας: Η σημασία της διατροφικής υποστήριξης στην εγκυμοσύνη
Pharma News
08/05/2025 - 22:26
Novo Nordisk Hellas: Πολυπληθής συμμετοχή στον 16ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο Αθήνας και βράβευση
Pharma News
08/05/2025 - 21:53
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo