ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είδε ο Μητσοτάκης στο εργοστάσιο της ELPEN - Ο ρόλος της Ελλάδας στην παραγωγή φαρμάκου

Pharma Policy
EUROKINISSI
Το νέο εργοστάσιο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ELPEN στην Κερατέα, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση των τελευταίων ετών στην Ανατολική Αττική, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κυριακή, 12/11/2023 - 12:09
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Μιλώντας σε στελέχη και εργαζόμενους της εταιρείας ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στα φορολογικά κίνητρα που δίνονται για επενδύσεις στη χώρα μας, στην αναστροφή του brain drain και αναφέρθηκε στις λύσεις που πρέπει να δοθούν στα προβλήματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δω το επιστέγασμα μιας προσπάθειας η οποία είχε ξεκινήσει το 2019, όταν αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας, είχαμε βρεθεί με τους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και είχαμε συζητήσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε μέρος του clawback ως επενδυτικό κίνητρο, για να ενθαρρύνουμε σημαντικές επενδύσεις που θα κάνει η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία.

Είχαμε καταλήξει τότε σε μία πρώτη συμφωνία, το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ένα από τα αποτελέσματα του προγράμματος αυτού είναι και η μονάδα την οποία με πολύ μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα. Δεν είναι το μόνο. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και μονάδες στην Τρίπολη οι οποίες κατασκευάζονται τώρα.

Kι όταν βλέπω το συνολικό αποτύπωμα αυτής της προσπάθειας διαπιστώνω με μεγάλη χαρά ότι μπορούμε, Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας, εφόσον ευθυγραμμίσουμε σωστά τα κίνητρα, να πετύχουμε αυτό το οποίο αποτελεί κεντρικό στόχο της οικονομικής μας πολιτικής, που δεν είναι άλλο από την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων, εν προκειμένω από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία και ταυτόχρονα, βέβαια, θα δημιουργούν πολλές καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας.

Άρα, αγαπητέ Θεόδωρε, στο πρόσωπό σου, ως εκπρόσωπος της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας, θέλω να σε συγχαρώ γιατί ανταποκριθήκατε σε αυτό το στοίχημα, το οποίο φαίνεται ότι το κερδίζουμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που μπορεί ακόμα να υπάρχουν.

Η δεύτερη παρατήρησή μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα σήμερα να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο, που ξεπερνάει τα σύνορα της δικής μας επικράτειας.

Αν δεν κάνω λάθος, εξάγουμε το 10% περίπου των γενόσημων φαρμάκων που καταναλώνονται συνολικά στην Ευρώπη και αντιλαμβάνεστε ότι σε μία εποχή μετά την πανδημία, όπου τα ζητήματα της στρατηγικής αυτονομίας επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, η δυνατότητα να μπορούμε τουλάχιστον να καλύπτουμε την ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς να είμαστε εξαρτημένοι από άλλες χώρες, αποκτά κομβική σημασία.

Και αυτό το οποίο είπες, Θεόδωρε, είναι πολύ σωστό. Στις συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μας απασχολεί εν γένει το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Πώς θα αντιμετωπίσουμε, δηλαδή, από τη μία τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ακολουθούν μία βαθιά προστατευτική πολιτική, από την άλλη χώρες της Άπω Ανατολής, οι οποίες δεν έχουν ζητήματα κρατικών ενισχύσεων.

Πρέπει και η Ευρώπη να χαράξει τη δική της στρατηγική αυτονομία ως προς την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Και εκεί πιστεύω ότι η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία έχει έναν σημαντικό ρόλο να παίξει.

Η τρίτη παρατήρηση έχει να κάνει με το μέλλον, με την καινοτομία, με τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουμε όχι στα φάρμακα τα οποία χρειαζόμαστε σήμερα, αλλά σε αυτά τα οποία θα δημιουργήσουμε αύριο. Κι εκεί πράγματι πιστεύω ότι έχουμε ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουμε.

Γιατί; Αφενός διότι έχουμε μία πολύ σημαντική εγχώρια υποδομή, με τεχνογνωσία, με δυνατότητα καινοτομίας, αλλά και γιατί έχουμε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στη χώρα μας σημαντικούς ανθρώπους από το εξωτερικό, οι οποίοι θα μπορέσουν να έρθουν να κάνουν στην Ελλάδα αυτό το οποίο έκαναν επιτυχημένα αλλού, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πράγματι, άμα δείτε αυτή τη στιγμή τους ανθρώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη φαρμακευτική βιομηχανία αλλά και στη βιοτεχνολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είτε είναι Έλληνες είτε είναι ελληνικής καταγωγής, είναι πραγματικά εντυπωσιακή η παρουσία του ελληνικού στοιχείου.

Συνομιλούμε με αυτούς τους ανθρώπους και θέλουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα, όχι απλά πόλο παραγωγής, αλλά και πόλο καινοτομίας σε αυτόν τον νέο κόσμο ο οποίος ανοίγεται μπροστά μας και ο οποίος θα επιβραβεύσει αυτούς οι οποίοι θα μπορέσουν πιο γρήγορα να αντιληφθούν και να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις σημαντικές ευκαιρίες οι οποίες παρουσιάζονται. Και βέβαια, μέρος αυτής της προσπάθειας έχει να κάνει και με το brain gain, τη δυνατότητά μας να προσελκύσουμε ανθρώπους από το εξωτερικό. Όπως γνωρίζετε, το γνωρίζει και ο κ. Τζανής, έχουμε πολύ σημαντικά φορολογικά κίνητρα τα οποία δίνουμε σε Έλληνες οι οποίοι γυρίζουν από το εξωτερικό και επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα.

Και χαίρομαι πάρα πολύ που παίρνετε το ρίσκο να φτιάξετε αυτό το Πάρκο Βιοτεχνολογίας, εντασσόμενο και αυτό στις στρατηγικές επενδύσεις, για να μπορέσουμε να έχουμε και έναν χώρο ο οποίος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα αυτό.

Και βέβαια, όταν βλέπω και τα δεδομένα να αλλάζουν τόσο γρήγορα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, και βλέπω, παραδείγματος χάρη -δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι ούτε data analyst, ούτε βιοτεχνολόγος- αλλά όταν βλέπω ότι ξαφνικά θα μπορούν να έχουν ερευνητές σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να έχουν αναλυτικά εργαλεία τα οποία στο παρελθόν ενδεχομένως να είχαν πρόσβαση μόνο κορυφαίες εταιρείες, γιατί αυτή είναι η επανάσταση η πραγματική του ΑΙ στο δικό σας το χώρο, καταλαβαίνετε γιατί η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα έρθει από τις μεγάλες, ας πούμε αμερικανικές, φαρμακευτικές βιομηχανίες.

Γιατί να μην προκύψει εδώ, από την ELPEN ή από την πατρίδα μας. Νομίζω ότι αυτό μας δίνει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να επενδύσουμε περισσότερο σε έναν τομέα τον οποίον τουλάχιστον εγώ τον θεωρώ τομέα στρατηγικής σημασίας.

Τελευταία παρατήρηση, οι εργαζόμενοι. Βρισκόμαστε τώρα στην ευχάριστη ή δυσάρεστη θέση να έχουμε το ανάποδο πρόβλημα από αυτό το οποίο είχαμε πριν από κάποια χρόνια: καθώς η ανεργία αποκλιμακώνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, το μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι να βρούμε το στελεχιακό δυναμικό το οποίο θα μπορέσει να υποστηρίξει αυτές τις πολύ σημαντικές επενδύσεις τις οποίες κάνετε.

Εκεί θέλουμε και τη δική σας τη συνεργασία, καλύτερη συνεργασία με τα πανεπιστήμια, να δούμε ποια είναι τα τμήματα εκείνα στα οποία πρέπει να επενδύσουμε στο μέλλον. Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες ενός κλάδου σαν την φαρμακευτική βιομηχανία, τι μπορούμε να κάνουμε στον τομέα της επανεκπαίδευσης και της κατάρτισης προσωπικού.

Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί και θέλουμε πάντα τα προγράμματα κατάρτισης, επανεκπαίδευσης, τα προγράμματα που έχουν να κάνουν με την πρακτική άσκηση, να έχουν ως οδηγό την ίδια τη βιομηχανία, τον ιδιωτικό τομέα.

Εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα ποιες είναι οι ανάγκες προσωπικού τις οποίες πρέπει να καλύψετε. Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα σας υποδείξουμε τα στελέχη τα οποία θα πρέπει να προσλάβετε. Εσείς θα πρέπει να ζητήσετε από εμάς πόρους και προγράμματα τα οποία να καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες.

Σταματώ εδώ γιατί θα μπορούσα να μιλάω πολύ για ένα αντικείμενο το οποίο, όπως αντιλαμβάνεστε, το βρίσκω ιδιαίτερα συναρπαστικό, λέγοντάς σας και πάλι θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτό το οποίο κάνετε, ζητώντας σας να συνεχίσετε σε αυτό το δρόμο.

Να γνωρίζετε ότι πάντα η κυβέρνηση θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα. Δεν έχουμε πει ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα. Έχουμε πολλά προβλήματα ακόμα μπροστά μας. Είμαστε εδώ για να πούμε ότι κάναμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάντα επιτυχίες».

Το νέο εργοστάσιο, έκτασης 10.000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής και εστιάζει σε εισπνεόμενα και στερεάς μορφής φάρμακα. Απασχολεί 120 εργαζόμενους, οι οποίοι μέχρι τον Μάρτιο του 2024 θα έχουν ανέλθει σε 200. Τελικός στόχος είναι η δημιουργία 800 νέων θέσεων εργασίας, εκ των οποίων το 30% υψηλής εξειδίκευσης, συνδράμοντας στην αντιστροφή του brain drain.

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ELPEN
  • ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καμπανάκι από την Gilead για τη βιωσιμότητά της εταιρείας στη χώρα μας λόγω clawback
Καμπανάκι από την Gilead για τη βιωσιμότητά της εταιρείας στη χώρα μας λόγω clawback 07 Νοεμβρίου 2023
Νέα προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος στο ΙΦΕΤ: Μεταβατικός ο πρόεδρος και στον ΕΟΦ 14 Νοεμβρίου 2023
Νέα προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος στο ΙΦΕΤ: Μεταβατικός ο πρόεδρος και στον ΕΟΦ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: «Ορόσημο στο 2027 το νέο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 13:53

Μητσοτάκης: «Ορόσημο στο 2027 το νέο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι»

ABBVIE: Θετικά αποτελέσματα από μελέτη φάσης 3 για φάρμακο που αφορά το πολλαπλούν μυέλωμα
Pharma News
01/10/2026 - 08:33

ABBVIE: Θετικά αποτελέσματα από μελέτη φάσης 3 για φάρμακο που αφορά το πολλαπλούν μυέλωμα

Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Η λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου μείωσε σημαντικά τις αεροδιακομιδές
Υγεία
18/09/2026 - 16:04

Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Η λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου μείωσε σημαντικά τις αεροδιακομιδές

ΠαΣΟΝοΠ: «Το ΕΣΥ δεν μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με ανακαινίσεις κτηρίων και νέο εξοπλισμό»
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 23:28

ΠαΣΟΝοΠ: «Το ΕΣΥ δεν μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με ανακαινίσεις κτηρίων και νέο εξοπλισμό»

Athens Life Tech Park: Η επένδυση 80 εκατ. ευρώ της ELPEN
Pharma News
11/09/2026 - 10:15

Athens Life Tech Park: Η επένδυση 80 εκατ. ευρώ της ELPEN

«Καμπανάκι» για τη φαρμακευτική αγορά από τον ΣΦΕΕ - Τι αναφέρει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό
Pharma Policy
31/08/2026 - 11:50

«Καμπανάκι» για τη φαρμακευτική αγορά από τον ΣΦΕΕ - Τι αναφέρει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sleepmaxxing: «Κόλπα ύπνου» που κυκλοφορούν στα social media και πρέπει να δοκιμάσετε ή να αποφύγετε
Ψυχική Υγεία
06/10/2026 - 22:46
Εκπαιδευτικές δράσεις από τον Δήμου Ρεθύμνου για το Αλτσχάιμερ και το bullying στο σχολείο
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 21:41
Παρέμβαση της ΕΣΑΕ για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ΗΤΑ και την πρόσβαση στην καινοτομία
Patient Talk
06/10/2026 - 21:17
Φωταγωγήθηκε η Βουλή για Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης
Επικαιρότητα
06/10/2026 - 20:58
Νέα γενιά ανοσοθεραπείας με τριειδικό αντίσωμα για το πολλαπλό μυέλωμα σε κλινικές μελέτες
Υγεία
06/10/2026 - 20:34
Σε επιφυλακή το ECDC για το περιστατικό στη Σιβηρία με την υποψία πνευμονικής πανώλης
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 20:12
Η σωστή και ποιοτική διατροφή μπορεί να συμβάλλει σε πιο υγιή βιολογική γήρανση
Διατροφή
06/10/2026 - 19:21
Ξεκίνησαν τα μαθήματα ειδικότητας βοηθού νοσηλευτικής στο ΣΑΕΚ του «Παπανικολάου» για το 2026-27
Επικαιρότητα
06/10/2026 - 18:43
Ξεχωριστή βιωματική δράση από τη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ στη Λάρισα για την παχυσαρκία
Pharma News
06/10/2026 - 18:19
Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τις ιώσεις
Health Talk
06/10/2026 - 17:51
ΕΙΝΑΠ: Να καταργηθεί άμεσα η νέα πλατφόρμα ενδονοσοκομειακής συνταγογράφησης
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 17:23
Οι γυναίκες βιώνουν περισσότερο πόνο από τους άνδρες – Τι αποκαλύπτει η μεγαλύτερη διεθνής μελέτη
Υγεία
06/10/2026 - 17:00
Ευρωκοινοβούλιο: Νομοθετική πρόταση για την καλύτερη προστασία της ψυχικής και σωματικής υγείας των εργαζομένων
Επικαιρότητα
06/10/2026 - 16:38
Γεωργιάδης: «Το "μοντέλο της Καλύμνου" θα εφαρμοστεί και σε άλλα νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 16:02
Κανονισμός HTA: Η Κομισιόν επιλέγει τις πρώτες ιατροτεχνολογικές συσκευές για κοινή κλινική αξιολόγηση
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 15:38
Mark Tyndall: Πολιτικές και προκλήσεις στη ρύθμιση των εναλλακτικών προϊόντων καπνού και νικοτίνης
Υγεία
06/10/2026 - 15:17
Νέο ενέσιμο φάρμακο για την απώλεια βάρους φαίνεται να μειώνει το υποδόριο και το σπλαχνικό λίπος
Υγεία
06/10/2026 - 15:00
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Περιπτώσεις... Maricarmen και στην Ελλάδα - Καθημερινότητα οι εξώσεις ατόμων με αναπηρία
Patient Talk
06/10/2026 - 14:34
Οστεοαρθρίτιδα: Η υπέρταση μπορεί να επιταχύνει τη φθορά των αρθρώσεων
Υγεία
06/10/2026 - 14:00
ΠΟΥ: Εντοπίστηκαν όλες οι επαφές της εργαζόμενης σε ινστιτούτο πανώλης στη Σιβηρία
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 13:12
Νόμπελ Ιατρικής 2026: "Φως" στο χρονικό των επιστημονικών επιτευγμάτων για τη θεραπεία του εγκεφάλου
Υγεία
06/10/2026 - 13:00
Η ΠΟΕΡΓΙ καταγγέλλει τη "Λερναία Ύδρα" της υπερσυνταγογράφησης
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 12:30
Νέα μελέτη για τα αστικά λύματα: Περιορισμένη η συμβολή των φαρμακευτικών ουσιών στο συνολικό τοξικό φορτίο
Pharma Policy
06/10/2026 - 12:10
Ανησυχία για σιγκέλλωση και ηπατίτιδα Α: Αυξάνονται τα ανθεκτικά στελέχη – Τι συστήνουν οι ειδικοί
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 12:00
Λεμφοίδημα: Η αντιμετώπισή του από την πρόληψη έως τη σύγχρονη θεραπεία
Health Talk
06/10/2026 - 11:00
Ουσία ενίσχυσης γεύσης στα γλυκά βοηθάει στην επούλωση χρόνιων πληγών
Υγεία
06/10/2026 - 10:30
Καρκίνος: Ανησυχητική αύξηση σε 7 μορφές στους κάτω των 50 ετών
Υγεία
06/10/2026 - 10:00
Διεθνής Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για το Πλάσμα: Οι αθέατες ανάγκες των ασθενών στο επίκεντρο
Υγεία
06/10/2026 - 09:56
Δωρεάν δράσεις προληπτικής ιατρικής τον Οκτώβριο στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 09:19
Ο παγκόσμιος χάρτης της πανώλης - Έτοιμος να βοηθήσει τη Ρωσία δηλώνει ο Τραμπ
Υγεία
06/10/2026 - 09:02

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέσσερις μύθοι για τους υδατάνθρακες και το σάκχαρο που καταρρίπτουν οι διαιτολόγοι
Διατροφή
05/10/2026 - 08:57
Δέκα υποθέσεις παράνομης άσκησης του επαγγέλματος του διαιτολόγου-διατροφολόγου στον εισαγγελέα
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 11:21
«Χρυσή» η Merck στα Βραβεία Υγείας και Ασφάλειας 2026
Pharma News
05/10/2026 - 11:38
Ο Γεωργιάδης εγκαινίασε τον πρώτο αξονικό τομογράφο στο ΓΝ της Καρπάθου
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 12:39
Συνταγές για εννέα σούπες πλούσιες σε πρωτεΐνη που θα σας κρατήσουν χορτάτους
Διατροφή
05/10/2026 - 14:47
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo