ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είδε ο Μητσοτάκης στο εργοστάσιο της ELPEN - Ο ρόλος της Ελλάδας στην παραγωγή φαρμάκου

Pharma Policy
EUROKINISSI
Το νέο εργοστάσιο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ELPEN στην Κερατέα, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση των τελευταίων ετών στην Ανατολική Αττική, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κυριακή, 12/11/2023 - 12:09
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Μιλώντας σε στελέχη και εργαζόμενους της εταιρείας ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στα φορολογικά κίνητρα που δίνονται για επενδύσεις στη χώρα μας, στην αναστροφή του brain drain και αναφέρθηκε στις λύσεις που πρέπει να δοθούν στα προβλήματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δω το επιστέγασμα μιας προσπάθειας η οποία είχε ξεκινήσει το 2019, όταν αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας, είχαμε βρεθεί με τους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και είχαμε συζητήσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε μέρος του clawback ως επενδυτικό κίνητρο, για να ενθαρρύνουμε σημαντικές επενδύσεις που θα κάνει η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία.

Είχαμε καταλήξει τότε σε μία πρώτη συμφωνία, το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ένα από τα αποτελέσματα του προγράμματος αυτού είναι και η μονάδα την οποία με πολύ μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα. Δεν είναι το μόνο. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και μονάδες στην Τρίπολη οι οποίες κατασκευάζονται τώρα.

Kι όταν βλέπω το συνολικό αποτύπωμα αυτής της προσπάθειας διαπιστώνω με μεγάλη χαρά ότι μπορούμε, Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας, εφόσον ευθυγραμμίσουμε σωστά τα κίνητρα, να πετύχουμε αυτό το οποίο αποτελεί κεντρικό στόχο της οικονομικής μας πολιτικής, που δεν είναι άλλο από την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων, εν προκειμένω από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία και ταυτόχρονα, βέβαια, θα δημιουργούν πολλές καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας.

Άρα, αγαπητέ Θεόδωρε, στο πρόσωπό σου, ως εκπρόσωπος της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας, θέλω να σε συγχαρώ γιατί ανταποκριθήκατε σε αυτό το στοίχημα, το οποίο φαίνεται ότι το κερδίζουμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που μπορεί ακόμα να υπάρχουν.

Η δεύτερη παρατήρησή μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα σήμερα να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο, που ξεπερνάει τα σύνορα της δικής μας επικράτειας.

Αν δεν κάνω λάθος, εξάγουμε το 10% περίπου των γενόσημων φαρμάκων που καταναλώνονται συνολικά στην Ευρώπη και αντιλαμβάνεστε ότι σε μία εποχή μετά την πανδημία, όπου τα ζητήματα της στρατηγικής αυτονομίας επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, η δυνατότητα να μπορούμε τουλάχιστον να καλύπτουμε την ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς να είμαστε εξαρτημένοι από άλλες χώρες, αποκτά κομβική σημασία.

Και αυτό το οποίο είπες, Θεόδωρε, είναι πολύ σωστό. Στις συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μας απασχολεί εν γένει το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Πώς θα αντιμετωπίσουμε, δηλαδή, από τη μία τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ακολουθούν μία βαθιά προστατευτική πολιτική, από την άλλη χώρες της Άπω Ανατολής, οι οποίες δεν έχουν ζητήματα κρατικών ενισχύσεων.

Πρέπει και η Ευρώπη να χαράξει τη δική της στρατηγική αυτονομία ως προς την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Και εκεί πιστεύω ότι η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία έχει έναν σημαντικό ρόλο να παίξει.

Η τρίτη παρατήρηση έχει να κάνει με το μέλλον, με την καινοτομία, με τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουμε όχι στα φάρμακα τα οποία χρειαζόμαστε σήμερα, αλλά σε αυτά τα οποία θα δημιουργήσουμε αύριο. Κι εκεί πράγματι πιστεύω ότι έχουμε ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουμε.

Γιατί; Αφενός διότι έχουμε μία πολύ σημαντική εγχώρια υποδομή, με τεχνογνωσία, με δυνατότητα καινοτομίας, αλλά και γιατί έχουμε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στη χώρα μας σημαντικούς ανθρώπους από το εξωτερικό, οι οποίοι θα μπορέσουν να έρθουν να κάνουν στην Ελλάδα αυτό το οποίο έκαναν επιτυχημένα αλλού, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πράγματι, άμα δείτε αυτή τη στιγμή τους ανθρώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη φαρμακευτική βιομηχανία αλλά και στη βιοτεχνολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είτε είναι Έλληνες είτε είναι ελληνικής καταγωγής, είναι πραγματικά εντυπωσιακή η παρουσία του ελληνικού στοιχείου.

Συνομιλούμε με αυτούς τους ανθρώπους και θέλουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα, όχι απλά πόλο παραγωγής, αλλά και πόλο καινοτομίας σε αυτόν τον νέο κόσμο ο οποίος ανοίγεται μπροστά μας και ο οποίος θα επιβραβεύσει αυτούς οι οποίοι θα μπορέσουν πιο γρήγορα να αντιληφθούν και να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις σημαντικές ευκαιρίες οι οποίες παρουσιάζονται. Και βέβαια, μέρος αυτής της προσπάθειας έχει να κάνει και με το brain gain, τη δυνατότητά μας να προσελκύσουμε ανθρώπους από το εξωτερικό. Όπως γνωρίζετε, το γνωρίζει και ο κ. Τζανής, έχουμε πολύ σημαντικά φορολογικά κίνητρα τα οποία δίνουμε σε Έλληνες οι οποίοι γυρίζουν από το εξωτερικό και επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα.

Και χαίρομαι πάρα πολύ που παίρνετε το ρίσκο να φτιάξετε αυτό το Πάρκο Βιοτεχνολογίας, εντασσόμενο και αυτό στις στρατηγικές επενδύσεις, για να μπορέσουμε να έχουμε και έναν χώρο ο οποίος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα αυτό.

Και βέβαια, όταν βλέπω και τα δεδομένα να αλλάζουν τόσο γρήγορα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, και βλέπω, παραδείγματος χάρη -δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι ούτε data analyst, ούτε βιοτεχνολόγος- αλλά όταν βλέπω ότι ξαφνικά θα μπορούν να έχουν ερευνητές σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να έχουν αναλυτικά εργαλεία τα οποία στο παρελθόν ενδεχομένως να είχαν πρόσβαση μόνο κορυφαίες εταιρείες, γιατί αυτή είναι η επανάσταση η πραγματική του ΑΙ στο δικό σας το χώρο, καταλαβαίνετε γιατί η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα έρθει από τις μεγάλες, ας πούμε αμερικανικές, φαρμακευτικές βιομηχανίες.

Γιατί να μην προκύψει εδώ, από την ELPEN ή από την πατρίδα μας. Νομίζω ότι αυτό μας δίνει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να επενδύσουμε περισσότερο σε έναν τομέα τον οποίον τουλάχιστον εγώ τον θεωρώ τομέα στρατηγικής σημασίας.

Τελευταία παρατήρηση, οι εργαζόμενοι. Βρισκόμαστε τώρα στην ευχάριστη ή δυσάρεστη θέση να έχουμε το ανάποδο πρόβλημα από αυτό το οποίο είχαμε πριν από κάποια χρόνια: καθώς η ανεργία αποκλιμακώνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, το μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι να βρούμε το στελεχιακό δυναμικό το οποίο θα μπορέσει να υποστηρίξει αυτές τις πολύ σημαντικές επενδύσεις τις οποίες κάνετε.

Εκεί θέλουμε και τη δική σας τη συνεργασία, καλύτερη συνεργασία με τα πανεπιστήμια, να δούμε ποια είναι τα τμήματα εκείνα στα οποία πρέπει να επενδύσουμε στο μέλλον. Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες ενός κλάδου σαν την φαρμακευτική βιομηχανία, τι μπορούμε να κάνουμε στον τομέα της επανεκπαίδευσης και της κατάρτισης προσωπικού.

Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί και θέλουμε πάντα τα προγράμματα κατάρτισης, επανεκπαίδευσης, τα προγράμματα που έχουν να κάνουν με την πρακτική άσκηση, να έχουν ως οδηγό την ίδια τη βιομηχανία, τον ιδιωτικό τομέα.

Εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα ποιες είναι οι ανάγκες προσωπικού τις οποίες πρέπει να καλύψετε. Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα σας υποδείξουμε τα στελέχη τα οποία θα πρέπει να προσλάβετε. Εσείς θα πρέπει να ζητήσετε από εμάς πόρους και προγράμματα τα οποία να καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες.

Σταματώ εδώ γιατί θα μπορούσα να μιλάω πολύ για ένα αντικείμενο το οποίο, όπως αντιλαμβάνεστε, το βρίσκω ιδιαίτερα συναρπαστικό, λέγοντάς σας και πάλι θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτό το οποίο κάνετε, ζητώντας σας να συνεχίσετε σε αυτό το δρόμο.

Να γνωρίζετε ότι πάντα η κυβέρνηση θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα. Δεν έχουμε πει ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα. Έχουμε πολλά προβλήματα ακόμα μπροστά μας. Είμαστε εδώ για να πούμε ότι κάναμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάντα επιτυχίες».

Το νέο εργοστάσιο, έκτασης 10.000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής και εστιάζει σε εισπνεόμενα και στερεάς μορφής φάρμακα. Απασχολεί 120 εργαζόμενους, οι οποίοι μέχρι τον Μάρτιο του 2024 θα έχουν ανέλθει σε 200. Τελικός στόχος είναι η δημιουργία 800 νέων θέσεων εργασίας, εκ των οποίων το 30% υψηλής εξειδίκευσης, συνδράμοντας στην αντιστροφή του brain drain.

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ELPEN
  • ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καμπανάκι από την Gilead για τη βιωσιμότητά της εταιρείας στη χώρα μας λόγω clawback
Καμπανάκι από την Gilead για τη βιωσιμότητά της εταιρείας στη χώρα μας λόγω clawback 07 Νοεμβρίου 2023
Νέα προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος στο ΙΦΕΤ: Μεταβατικός ο πρόεδρος και στον ΕΟΦ 14 Νοεμβρίου 2023
Νέα προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος στο ΙΦΕΤ: Μεταβατικός ο πρόεδρος και στον ΕΟΦ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεπείγουσα συνάντηση με Μητσοτάκη ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - «Καρφιά» κατά Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ
Patient Talk
18/02/2026 - 13:58

Κατεπείγουσα συνάντηση με Μητσοτάκη ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - «Καρφιά» κατά Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ

Πειραματικό φάρμακο που σχεδιάστηκε για ασθενείς με καρκίνο προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές αντιντόπινγκ
Fitness
18/02/2026 - 12:02

Πειραματικό φάρμακο που σχεδιάστηκε για ασθενείς με καρκίνο προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές αντιντόπινγκ

ΚΑΤ: Ανέγερση νέου κτηρίου χειρουργείων χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Κανελλοπούλου
Πολιτική Υγείας
13/02/2026 - 15:18

ΚΑΤ: Ανέγερση νέου κτηρίου χειρουργείων χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Κανελλοπούλου

ΕΛΕΜΑ: Προχωράει με επιτυχία το επιμορφωτικό πρόγραμμα στο φαρμακευτικό Market Access
Pharma Policy
11/02/2026 - 15:18

ΕΛΕΜΑ: Προχωράει με επιτυχία το επιμορφωτικό πρόγραμμα στο φαρμακευτικό Market Access

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου της ΠΕΦ
Pharma Policy
10/02/2026 - 15:49

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου της ΠΕΦ

Jet lag τέλος; Επιστήμονες αναπτύσσουν φάρμακο που μπορεί να «επαναρυθμίσει» το βιολογικό ρολόι
Υγεία
06/02/2026 - 13:30

Jet lag τέλος; Επιστήμονες αναπτύσσουν φάρμακο που μπορεί να «επαναρυθμίσει» το βιολογικό ρολόι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βρετανία: Γιατί ξέμεινε από οστικό τσιμέντο το NHS - Στον αέρα προγραμματισμένες αρθροπλαστικές
Υγεία
19/02/2026 - 12:00
Ένταση στο Γενικό Κρατικό κατά την επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:40
Εμμηνόπαυση: Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης δεν φαίνεται να αυξάνει τη θνησιμότητα
Υγεία
19/02/2026 - 11:26
Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα στο στόλο του ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης διασωστών
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:00
ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 19 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 10:43
Χάνουμε τον καφέ; Τι απειλεί την καλλιέργεια του και οι προσπάθειες των επιστημόνων να τον διασώσουν
Υγεία
19/02/2026 - 10:00
Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η πιο αποτελεσματική δόση της ενέσιμης σεμαγλουτίδης για ενήλικες με παχυσαρκία
Pharma Policy
19/02/2026 - 09:00
Σύλλογος Ατόμων με ALS: Παγκοσμίου φήμης ειδικός θα μιλήσει στην ομάδα στήριξης των Ελλήνων ασθενών
Patient Talk
18/02/2026 - 18:33
Η αντοχή σαλμονέλας και καμπυλοβακτηρίου στα αντιμικροβιακά συνιστούν πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 17:59
Ποιες βελτιώσεις στη διατροφή μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία μας
Διατροφή
18/02/2026 - 17:24
Ενσυνειδητότητα και χρόνιος πόνος: Τι δείχνει νέα μελέτη για το ειδικό πρόγραμμα MBPM
Ψυχική Υγεία
18/02/2026 - 16:57
Στο μικροσκόπιο μεγάλης μελέτης οι ασθένειες που μεταδίδονται από τσιμπούρια στην Ελλάδα
Υγεία
18/02/2026 - 16:32
Η αστυνομία ξήλωσε κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 9.600 δισκία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 16:04
Εικαστική έκθεση στη Θεσσαλονίκη από μαθητές που θέλουν να ευαισθητοποιήσουν για την εθελοντική αιμοδοσία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 15:46
Δέκα βήματα για υγιή και ευτυχισμένη γήρανση - Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής με μεγάλο αντίκτυπο
Υγεία
18/02/2026 - 15:24
ΟΦΕΤ: Μοναδικός ελληνικός όμιλος φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην έκθεση WHX Dubai
Pharma News
18/02/2026 - 14:49
Καρκίνος πνεύμονα: Ενημερωτική πρωτοβουλία της FairLife LCC για τον κρίσιμο βιοδείκτη ALK
Patient Talk
18/02/2026 - 14:23
Κατεπείγουσα συνάντηση με Μητσοτάκη ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - «Καρφιά» κατά Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ
Patient Talk
18/02/2026 - 13:58
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το γλαύκωμα χωρίς φάρμακα
Health Talk
18/02/2026 - 13:33
ΕΟΠΥΥ: Πλήρης κάλυψη δαπανών υγείας εκτός συνταγογράφησης για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 13:17
Tο «Μέλλον της Υγείας», αντικείμενο διάλεξης του Δρος Αποστολόπουλου στο Πανεπιστήμιο Cambridge
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 13:01
Η GE HealthCare πλατινένιος υποστηρικτής της ESR στο ECR 2026
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 12:39
Πειραματικό φάρμακο που σχεδιάστηκε για ασθενείς με καρκίνο προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές αντιντόπινγκ
Fitness
18/02/2026 - 12:02
Ακτινοθεραπεία καθοδηγούμενη από PSMA PET/CT έπειτα από χειρουργική αφαίρεση προστάτη
Υγεία
18/02/2026 - 10:58
Γεωργιάδης: «Εντός της εβδομάδας προκηρύσσονται 4.000 θέσεις προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 10:07
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συσχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση Αλτσχάιμερ
Υγεία
18/02/2026 - 09:44
Στένωση καρωτίδων: Το «σιωπηλό» αίτιο του εγκεφαλικού επεισοδίου
Health Talk
18/02/2026 - 08:22
ΕΕΠΑΟ: Τέσσερα στα πέντε παιδιά επιτυγχάνουν πλήρη ίαση από τον καρκίνο
Health Talk
18/02/2026 - 03:42
Επίσημη έναρξη της συγκρότησης και λειτουργίας του Δικτύου Κέντρων Μαστού
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 00:06
Καμπανάκι από τους ΩΡΛ προς τους γονείς: Επικίνδυνο το ροχαλητό για την υγεία των παιδιών
Health Talk
17/02/2026 - 22:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η διαλειμματική νηστεία δεν έχει καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους από τις άλλες δίαιτες
Διατροφή
16/02/2026 - 13:00
Πως το φύλο διαφοροποιεί τη διατροφική συνταγή για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής
Διατροφή
16/02/2026 - 14:58
Διατροφικά μυστικά για το υπόλοιπο του χειμώνα - Τι πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι μας
Διατροφή
16/02/2026 - 20:14
Συνεργασία του ECDC με την ανώτατη υγειονομική αρχή του Καναδά για την ενδυνάμωση της παγκόσμιας ασφάλειας
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 21:19
Οικονομικά αποτελέσματα Sobi: Κλείσιμο του 2025 με σημαντική ανάπτυξη και στρατηγική πρόοδο
Pharma News
17/02/2026 - 03:37
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo