ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

#zisto_alliws: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Ατοπική Δερματίτιδα

Pharma News
PFIZER HELLAS
Την νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Aτοπική Δερματίτιδα με κεντρικό μήνυμα #zisto_alliws παρουσίασε η Pfizer Hellas. Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ).
Παρασκευή, 17/11/2023 - 12:13
— Photo: PFIZER HELLAS
News4Health Team News4Health Team

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και η κινητοποίηση των ασθενών με Ατοπική Δερματίτιδα, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τα συμπτώματα της νόσου, να αναγνωρίσουν την επιβάρυνση που προκαλεί η Ατοπική Δερματίτιδα στην καθημερινότητά τους, και να απευθυνθούν έγκαιρα στον εξειδικευμένο γιατρό που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την νόσο.

H Ατοπική Δερματίτιδα, γνωστή και ως ατοπικό έκζεμα είναι μια συχνή χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια που χαρακτηρίζεται από έντονο κνησμό και εκζεματικές βλάβες που υποτροπιάζουν.1 Στις ανεπτυγμένες χώρες, προσβάλει έως το 20% του παιδιατρικού πληθυσμού και το 5-8% των ενηλίκων.2 Η Ατοπική Δερματίτιδα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εξάνθημα και, ανάλογα με τη βαρύτητα, μπορεί να οδηγήσει, μεταξύ άλλων, σε διαταραχές ύπνου, αίσθημα ντροπής και δυσκολία στη συγκέντρωση αλλά και να προκαλέσει άγχος, κατάθλιψη και κοινωνικό αποκλεισμό που επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινή ζωή των ασθενών. Η Ατοπική Δερματίτιδα κατηγοριοποιείται σε ήπια, μέτρια ή σοβαρή ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως την έκταση και τη σοβαρότητα των βλαβών του δέρματος, και η βαρύτητά της καθορίζει τη σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση.

Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης #zisto_alliws επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς με Ατοπική Δερματίτιδα βιώνουν την καθημερινότητά τους με την νόσο. Βασικό όχημα της εκστρατείας ενημέρωσης είναι η εικαστική αποτύπωση τριών καθημερινών δραστηριοτήτων (ύπνος, επαφή με τη θάλασσα και επιλογή υφάσματος ρούχου), οι οποίες επιβαρύνουν τη ζωή του ασθενούς με Ατοπική Δερματίτιδα. Μέσα από αυτές τις απλές καθημερινές στιγμές οι ασθενείς μπορούν να αναγνωρίσουν την επίδραση που έχει η Ατοπική Δερματίτιδα στη ζωή τους και να κινητοποιηθούν, συζητώντας με τον δερματολόγο την κατάλληλη θεραπεία. Έτσι, θα μπορέσουν να «ζήσουν αλλιώς» βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης, δημιουργήθηκε και το microsite https://www.atopicskin.gr/ όπου το κοινό μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικά για την Ατοπική Δερματίτιδα, τα συμπτώματα και την αντιμετώπισή της αλλά και να βρει συμβουλές για συναισθηματική υποστήριξη.

Ο κ. Ιωάννης Μπάρκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), ανέφερε: «Η Ατοπική Δερματίτιδα είναι μια συχνή πάθηση και η συχνότητά της αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τις πρόσφατες επιδημιολογικές έρευνες.2 Μάλιστα, τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζεται αύξηση της συχνότητας εμφάνισης της Ατοπικής Δερματίτιδας στους ενήλικες. Χαρακτηρίζεται από έντονο κνησμό και εξελίσσεται με εξάρσεις και υφέσεις και σε πολλές περιπτώσεις ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τον ασθενή.

Ο κνησμός/ξεσμός, η απώλεια ύπνου και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι ανάμεσα στους παράγοντες που επιφέρουν δυσκολίες στο σχολείο, στην εργασία, στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση των ασθενών με Ατοπική Δερματίτιδα, ενώ οι ασθενείς αυτοί παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά χαμηλής αυτοεκτίμησης, άγχους, κατάθλιψης και εξάντλησης σε σχέση με μη πάσχοντες από Ατοπική Δερματίτιδα.

Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) θεωρεί σημαντικές τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού που κινητοποιούν τους Ασθενείς να αποτανθούν στον Δερματολόγο τους, ώστε να γίνει η έγκαιρη και σωστή διάγνωση της Ατοπικής Δερματίτιδας. Οι σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι Δερματολόγοι μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά, γρήγορα και με ασφάλεια τα συμπτώματα της Ατοπικής Δερματίτιδας, ώστε οι ασθενείς να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.»

Ο κ. Ρένος Βαμβακούσης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών «Επιδέρμια» ανέφερε: «Οι ασθενείς με Ατοπική Δερματίτιδα τα τελευταία χρόνια χαιρετίζουμε τις νέες καινοτόμες θεραπείες που συνεχώς προστίθενται στη φαρέτρα της ιατρικής κοινότητας. Παρ’ όλα αυτά οι ανεκπλήρωτες ανάγκες μας παραμένουν υπαρκτές, και η ποιότητα της ζωής μας επηρεάζεται σημαντικά από τη νόσο. Η ανάγκη για ενημέρωση για τη νόσο είναι μεγάλη, και ο σύλλογος Επιδέρμια εκπροσωπώντας τους ασθενείς, ενδυναμώνει τη φωνή τους και διεκδικεί καλύτερη και άμεση πρόσβαση στη θεραπεία καθώς και μια ασθενοκεντρική προσέγγιση στην πολιτική υγείας.»

Τέλος, η κυρία Λία Μπερτσιάδου Inflammation & Immunology Lead της Pfizer Eλλάδας, Κύπρου, Μάλτας, σχολίασε: «Στην Pfizer Hellas, προτεραιότητά μας είναι να ακούμε τους ασθενείς και τις ανάγκες τους και να να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με δράσεις και πρωτοβουλίες που θα τους ενδυναμώνουν και θα αυξάνουν τη γνώση τους για την πάθησή τους, ώστε να μπορούν να έχουν μια καλύτερη διαχείριση της νόσου τους. Η νέα εκστρατεία για την Ατοπική Δερματίτιδα έχει στόχο να συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητα των συμπτωμάτων, τα οποία βιώνουν οι ασθενείς, και να τους ενθαρρύνει να επισκεφθούν το δερματολόγο τους ώστε να αλλάξουν την καθημερινότητά τους με την νόσο και να ζήσουν αλλιώς».

  • PFIZER HELLAS
  • ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ
  • ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Amgen Hellas: Νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ψωρίαση με τίτλο «Έλα κοντά»
Amgen Hellas: Νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ψωρίαση με τίτλο «Έλα κοντά» 16 Νοεμβρίου 2023
Συνεργασία LEO Pharma και ΒΙΑΝΕΞ για παραγωγή ηπαρινών στην Ελλάδα 17 Νοεμβρίου 2023
Συνεργασία LEO Pharma και ΒΙΑΝΕΞ για παραγωγή ηπαρινών στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ποιες παθήσεις του δέρματος ωφελεί η κατανάλωση προβιοτικών!
Διατροφή
16/01/2026 - 20:36

Σε ποιες παθήσεις του δέρματος ωφελεί η κατανάλωση προβιοτικών!

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα από τη Novartis Hellas
Pharma News
10/12/2025 - 18:34

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα από τη Novartis Hellas

«Ζω με ΧΑΠ»: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια από τη Sanofi Ελλάδας
Pharma News
08/12/2025 - 19:27

«Ζω με ΧΑΠ»: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια από τη Sanofi Ελλάδας

Νέα δραστική ουσία αποδεικνύεται αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του σοβαρού εκζέματος
Υγεία
28/11/2025 - 11:02

Νέα δραστική ουσία αποδεικνύεται αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του σοβαρού εκζέματος

«Δώσε Φωνή στα Βιβλία»: Πρωτοβουλία της Pfizer Ηellas για τα άτομα με οπτική αναπηρία
Pharma News
12/11/2025 - 00:13

«Δώσε Φωνή στα Βιβλία»: Πρωτοβουλία της Pfizer Ηellas για τα άτομα με οπτική αναπηρία

Σχετίζεται με φλεγμονώδεις νόσους η γυροειδής αλωπεκία;
Health Talk
29/09/2025 - 17:42

Σχετίζεται με φλεγμονώδεις νόσους η γυροειδής αλωπεκία;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα έρευνα ανοίγει το δρόμο σε πιο αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία κακοηθειών και αυτοάνοσων
Υγεία
07/02/2026 - 09:09
Μπορεί το ξύπνημα νωρίς το πρωί ή το ξενύχτι, να επηρεάζουν την απώλεια βάρους και τη μυϊκή μας δύναμη;
Fitness
06/02/2026 - 19:24
Δωρεά ωαρίων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Health Talk
06/02/2026 - 18:30
Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας: Ζωή σε Κίνηση με τη δύναμη της επιστήμης και της ...τέχνης!
Υγεία
06/02/2026 - 17:30
Αλτσχάιμερ: Ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο επιβράδυνσης της εξέλιξής του
Υγεία
06/02/2026 - 16:30
Ένοχος ο γιατρός του Ιπποκράτειου για φακελάκι 3.000 ευρώ
Επικαιρότητα
06/02/2026 - 16:09
Πρόληψη εξαρτήσεων και παραβατικότητας στους νέους: Το πρόγραμμα CHAMPS του ΟΗΕ στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
06/02/2026 - 15:36
Καφές και υπέρταση: Ποια είναι η ασφαλής ποσότητα για την υγεία σας
Υγεία
06/02/2026 - 15:30
Η καύση ξύλων για θέρμανση τριπλασιάζει την έκθεση των παιδιών στη ρύπανση μέσα στο ίδιο τους το σπίτι
Υγεία
06/02/2026 - 14:30
Jet lag τέλος; Επιστήμονες αναπτύσσουν φάρμακο που μπορεί να «επαναρυθμίσει» το βιολογικό ρολόι
Υγεία
06/02/2026 - 13:30
Παθήσεις του αμφιβληστροειδούς: Θεραπείες τελευταίας γενιάς που διατηρούν την όραση μακροπρόθεσμα
Pharma News
06/02/2026 - 13:06
EFSA για ευλογιά των προβάτων: Περίπλοκη η ελληνική περίπτωση για τον εμβολιασμό
Πολιτική Υγείας
06/02/2026 - 12:23
Προστατεύει η ασπιρίνη τους ηλικιωμένους από τον καρκίνο; Τι δείχνει η μεγάλη μελέτη ASPREE
Υγεία
06/02/2026 - 11:30
Στατίνες: Οι περισσότερες παρενέργειες που τούς αποδίδονται δεν προκαλούνται από αυτές
Υγεία
06/02/2026 - 10:30
ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος
Υγεία
06/02/2026 - 10:16
Ειδικός εξηγεί πως η χρήση κινητού και υπολογιστή επιβαρύνουν τον αυχένα και τη μοίρα της σπονδυλικής στήλης
Health Talk
06/02/2026 - 09:49
Οι καπνοί από τις φωτιές σκοτώνουν κάθε χρόνο περισσότερους από 24.000 πολίτες στις ΗΠΑ
Υγεία
06/02/2026 - 07:22
Βρετανία: Συμπτώματα δηλητηρίασης από μολυσμένο γάλα εμφάνισαν 36 βρέφη
Επικαιρότητα
06/02/2026 - 03:36
Πρωτοποριακή επέμβαση διαδερμικής σύγκλεισης μεσοκολπικής επικοινωνίας στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Υπηρεσίες Υγείας
06/02/2026 - 00:07
Ανδρουλάκης: «Προτάσσουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τον καρκίνο»
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 23:51
Κίνδυνος για 250 ασθενείς με πνευμονική υπέρταση: Εξαντλήθηκε κάθε απόθεμα ειδικού φαρμάκου
Patient Talk
05/02/2026 - 23:34
Φορητός αισθητήρας υπερήχων μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα τον καρκίνο του μαστού
Υγεία
05/02/2026 - 23:01
Καμπανάκι ειδικού για τα social media: «Λειτουργούν εθιστικά όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή το τσιγάρο»
Ψυχική Υγεία
05/02/2026 - 22:09
Πόσο επηρεάζει τη ζωή μιας γυναίκας η ξηρότητα και η ατροφία κόλπου
Health Talk
05/02/2026 - 21:42
Αναζωογόνηση προσώπου και σώματος χωρίς χειρουργείο
Ομορφιά
05/02/2026 - 21:17
Στο μικροσκόπιο οι νέες αμερικάνικες οδηγίες διατροφής - Ποιότητα τροφής, πρωτεΐνη και... αντιρρήσεις
Διατροφή
05/02/2026 - 20:52
ΠΦΣ: «Θα διατίθενται 66.000 συνταγές ΦΥΚ μηνιαίως από τα ιδιωτικά φαρμακεία»
Pharma Policy
05/02/2026 - 20:02
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης σε φάρμακα στην Πελοπόννησο
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 19:46
Σύλλογος Αποφοίτων ΚΕΘΕΑ: «Απαράδεκτο και εκτός πραγματικότητας το σποτ του ΕΟΠΑΕ»
Ψυχική Υγεία
05/02/2026 - 19:27
Εθισμοί και όρεξη: Τι ρόλο παίζει ο άξονας εντέρου-εγκεφάλου και πως σχετίζεται η ντοπαμίνη
Υγεία
05/02/2026 - 19:04

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καλιφόρνια, Ιλινόι και Ν. Υόρκη «αυτομόλησαν» σε δίκτυο του ΠΟΥ κόντρα στο δόγμα Τραμπ
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 10:43
Π.Ι.Σ.: Διακριτοί ρόλοι και συνεργασία ιατρών – φαρμακοποιών προς όφελος των ασθενών
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 11:40
Το πειραματικό φάρμακο της Pfizer για την απώλεια βάρους δείχνει καλά αποτελέσματα σε δοκιμές μέσου σταδίου
Pharma News
05/02/2026 - 12:00
Φάρμακα Υψηλού Κόστους: Ξεκινά η διάθεση μέσω ιδιωτικών φαρμακείων - Η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 12:43
Νέο χάπι μειώνει δραστικά την «κακή» χοληστερόλη σε ασθενείς υψηλού κινδύνου
Pharma News
05/02/2026 - 15:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo