ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2018-2023: Ψωρίαση, μια ιστορία επιτυχίας γνωστή τοις… PASI

Pharma News
2018-2023: Ψωρίαση, μια ιστορία επιτυχίας γνωστή τοις… PASI
Το φάρμακο με Brodalumab επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των διεθνών κλινικών μελετών και στην καθημερινή κλινική πράξη στην Ελλάδα για την ψωρίαση.
Πέμπτη, 08/06/2023 - 12:31
News4Health Team News4Health Team

Η LEO Pharma Hellas, παρουσία των εκπροσώπων της Κλινικής Δερματολογίας παρουσίασε τα κλινικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση του βιολογικού παράγοντα Brodalumab για τη θεραπεία της Ψωρίασης στην Ελλάδα.

Tα στοιχεία προέρχονται από πλήθος Ελληνικών δημοσιευμένων δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής (RWEs – Real World Evidence) και αναδεικνύουν τα σημαντικά χαρακτηριστικά της θεραπείας και σε πραγματικές συνθήκες σε ασθενείς, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των διεθνών κλινικών μελετών και την καινοτομία του φαρμάκου με Brodalumab.

Σύμφωνα με τα δεδομένα το Brodalumab διαθέτει/παρέχει:

  • Καινοτόμο μηχανισμό δράσης: δεσμεύοντας την υπομονάδα Α του υποδοχέα της IL-17 και αναστέλλοντας τη δράση πολλαπλών προφλεγμονωδών κυτταροκινών της οικογένειας IL-17, όπως την c, IL-17F, του ετεροδιμερούς IL-17A/F, της IL-17C και της IL-E(25), με αποτέλεσμα την αναστολή της φλεγμονής και των κλινικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με την ψωρίαση.
  • Υψηλά επίπεδα δερματικής κάθαρσης: Διπλάσιος αριθμός ασθενών επιτυγχάνει PASI 100 τη 12η εβδομάδα συγκριτικά με το ustekinumab (44% vs 22% αντιστοίχως) με 56% των ασθενών να επιτυγχάνει PASI 100 την 52η εβδομάδα.2
  • Ταχεία έναρξη δράσης: 1 στους 4 ασθενείς πετυχαίνουν εμφανή αποτελέσματα PASI 75 από τη 2η εβδομάδα,3 ενώ σε 6,9 εβδομάδες για το 25% των ασθενών επιτυγχάνεται πλήρης δερματική κάθαρση – PASI 100.
  • Παρατεταμένη ανταπόκριση: 2 χρόνια μετά την έναρξη θεραπείας με Brodalumab άνω του 60% των ασθενών επιτυγχάνει PASI 100.4 5 χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας, ~60% των ασθενών επιτυγχάνει PASI 1008.

Ένα σημαντικό δεδομένο είναι ότι τα χαρακτηριστικά του Brodalumab αξιολογήθηκαν σε πάνω από 600 Έλληνες ασθενείς με μέτρια-σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας στη καθημερινή κλινική πρακτική. Μέσα από πλήθος μελετών παρατήρησης της Ελληνικής κλινικής Πρακτικής, αναδείχθηκε πως η θεραπεία με Brodalumab πρόσφερε σε ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα δερματικής κάθαρσης ήδη από τον 1ο μήνα θεραπείας, τα οποία συνέχισαν να διατηρούνται υψηλά ακόμα και μετά από 2 χρόνια θεραπείας, με πάνω από 80% των ασθενών να έχουν πλήρη δερματική κάθαρση (PASI 100). Επιπλέον, το 84% των ασθενών παρέμενε σε θεραπεία με Brodalumab μετά από 2 χρόνια θεραπείας αναδεικνύοντας τόσο την υψηλή αποτελεσματικότητα και το ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας του Brodalumab όσο και την σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η ελληνική εμπειρία από την καθημερινή κλινική πρακτική κατά την διαχείριση ασθενών με μέτρια-σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας επιβεβαίωσε ότι η θεραπεία με Brodalumab προσφέρει ταχεία και πλήρη δερματική κάθαρση σε ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ασθενών όπως αυτό καταγράφεται τόσο από τους κλινικούς δείκτες όσο και από τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής που αναφέρουν οι ίδιοι οι ασθενείς.

Ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharma Hellas κ. Νίκος Ραγκούσης κατά τον χαιρετισμό του τόνισε: «Η LEO πρωτοπορεί στη θεραπεία της Ψωρίασης από το 1991, διαθέτοντας σε όλο τον κόσμο ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο θεραπευτικών λύσεων που καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών με ήπια, μέτρια και σοβαρή Ψωρίαση, παρέχοντάς τους εξατομικευμένη φροντίδα. Παράλληλα, στηρίζει την επιστημονική κοινότητα ενισχύοντας τη θεραπευτική μας φαρέτρα με καινοτόμες θεραπείες.

Σε αυτό το αποτέλεσμα συνετέλεσε η εταιρική στρατηγική μας η οποία, είτε μέσω του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας, είτε μέσω συνεργασιών και εξαγορών, είναι σταθερά προσανατολισμένη στην επέκταση του χαρτοφυλακίου μας με καινοτόμα φάρμακα. Αυτό ακριβώς είναι που έχει αναδείξει τη LEO Pharma σε ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της Κλινικής Δερματολογίας.

Αρχή και σκοπός για εμάς στη LEO Pharma είναι ο άνθρωπος. Συνεπώς δεν είναι υπερβολή να πω ότι η ιστορία κάθε ασθενή που επωφελείται από τις θεραπευτικές λύσεις μας, δημιουργεί, μέρα τη μέρα, την ιστορία, την πορεία και την επιτυχία μας. Αρκεί να αναφέρω ότι 1 στους 5 Έλληνες σήμερα χρησιμοποιεί κάποιο από τα σκευάσματά μας. Σήμερα, 5 χρόνια μετά – από το χρονικό σημείο κατά το οποίο η LEO Pharma Hellas το εισάγει στην Ελληνική αγορά - το Brodalumab παραμένει ο μοναδικός βιολογικός παράγοντας ο οποίος μέσω του καινοτόμου μηχανισμού δράσης του, προσφέρει σημαντικό κλινικό όφελος για τους ασθενείς, επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά πλήρους και παρατεταμένης δερματικής κάθαρσης».

Στη σημασία των καινοτόμων θεραπειών για τη βέλτιστη διαχείριση της ψωρίασης αναφέρθηκε ο κ. Αλέξανδρος Στρατηγός (Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας Διευθυντής Α΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Διοικητής Νοσοκομείου Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός»). «Είναι σημαντικό για τους ασθενείς και για τους Δερματολόγους, στην προσπάθεια για βέλτιστη διαχείριση της ψωρίασης να έχουμε στη θεραπευτική μας φαρέτρα σύγχρονες και καινοτόμες θεραπείες που να προσφέρουν υψηλό θεραπευτικό αποτέλεσμα. Γιατί η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης και περίπλοκη δερματική πάθηση, την οποία όμως σήμερα έχουμε και τη γνώση και τις θεραπευτικές επιλογές να τη διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά σε κάθε στάδιο και φάση της».

Τα χαρακτηριστικά της νόσου και τις δυνατότητες που προσφέρει τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη νέων θεραπειών τόνισε ο κ. Ιωάννης Μπάρκης (Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΑΕ). «Η ψωρίαση έχει σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής των ασθενών και υψηλότερη ψυχολογική επιβάρυνση από κάθε άλλη δερματολογική πάθηση, ενώ οι ασθενείς έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης συννοσηροτήτων, ιδιαίτερα αυτοί με μέτρια/σοβαρή νόσο. Η καλύτερη γνώση της παθογένειας της ψωρίασης τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων θεραπειών που μπορούν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες ασθενών και θεραπόντων ιατρών, για πλήρη δερματική κάθαρση, γρήγορα και σε βάθος χρόνου με ασφάλεια».

Τον μηχανισμό δράσης και τα κλινικά οφέλη του Brodalumab εξήγησε από την πλευρά του ο κ. Παντελής Παναγάκης (Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Δερματολογική Κλινική ΕΣΥ Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός»): «Η ανάπτυξη όλων των πρόσφατων βιολογικών παραγόντων εστιάζει στο μονοπάτι IL-17/1L-23 αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο της IL-17 στην παθογένεια της ψωρίασης. Όμως η IL-17 δεν είναι μια κυτταροκίνη αλλά μια οικογένεια 6 ισομορφών, 4 εκ των οποίων υπερεκφράζονται στο ψωριασικό δέρμα και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ή τη διαιώνιση της φλεγμονής. Το Brodalumab στοχεύει στην αναστολή της IL-17, αλλά με έναν διαφορετικό μηχανισμό δράσης, επειδή δρα σε επίπεδο υποδοχέα αναστέλλοντας έτσι όλες τις παθογόνες ισομορφές της οικογένειας της IL-17A από όποια πηγή και αν παράγονται. Αυτή η λεπτομέρεια φαίνεται πως κάνει τη διαφορά και σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, αλλά και σε επίπεδο ταχύτητας έναρξης δράσης και μακροχρόνια διατήρησης του οφέλους. Πολύ σημαντική είναι η επιβεβαίωση που προέρχεται μέσα από το πλήθος των Ελληνικών δημοσιευμένων δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής (RWEs – Real World Evidence) που αναδεικνύουν τα σημαντικά χαρακτηριστικά του φαρμάκου και σε πραγματικές συνθήκες σε Έλληνες ασθενείς».

Τελευταία τροποποίηση στις 08/06/2023 - 11:58
  • ΨΩΡΙΑΣΗ
  • PASI
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • BRODALUMAB
  • ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
  • LEO PHARMA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καινοτόμος θεραπεία για ασθενείς με IgA Νεφροπάθεια
Καινοτόμος θεραπεία για ασθενείς με IgA Νεφροπάθεια 07 Ιουνίου 2023
H Bayer Ελλάς δημιουργεί ένα βιοκλιματικό χώρο εργασίας 08 Ιουνίου 2023
H Bayer Ελλάς δημιουργεί ένα βιοκλιματικό χώρο εργασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενίσχυση της διακυβερνητικής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στον τομέα της Ψυχικής Υγείας
Ψυχική Υγεία
27/11/2025 - 18:23

Ενίσχυση της διακυβερνητικής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στον τομέα της Ψυχικής Υγείας

Μη διαγνωσμένος HIV: μια «σιωπηλή κρίση» που εξαπλώνεται στην Ευρώπη
Υγεία
27/11/2025 - 13:00

Μη διαγνωσμένος HIV: μια «σιωπηλή κρίση» που εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ το κόστος της παχυσαρκίας στη χώρα μας
Πολιτική Υγείας
26/11/2025 - 14:38

Αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ το κόστος της παχυσαρκίας στη χώρα μας

Πρώτη επιτυχημένη επέμβαση αλλαγής χρώματος ματιών στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 12:00

Πρώτη επιτυχημένη επέμβαση αλλαγής χρώματος ματιών στην Ελλάδα

Anisakis: Η πρώτη διάγνωση του σκουληκιού της ρέγγας στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
24/11/2025 - 10:00

Anisakis: Η πρώτη διάγνωση του σκουληκιού της ρέγγας στην Ελλάδα

Καρδιά ταξίδεψε για μεταμόσχευση 1.600 χλμ "χτυπώντας" χάρη σε ειδικό μηχάνημα
Υγεία
24/11/2025 - 08:30

Καρδιά ταξίδεψε για μεταμόσχευση 1.600 χλμ "χτυπώντας" χάρη σε ειδικό μηχάνημα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βαλτάς: «Οι φαρμακοποιοί στην πρώτη γραμμή για των υποστήριξη ασθενών με άνοια και των φροντιστών»
Pharma Policy
03/12/2025 - 16:08
ELPEN και Μαζί για το Παιδί έφτιαξαν δύο αίθουσες STEM σε σχολεία της Θράκης
Pharma News
03/12/2025 - 15:23
Τρία βραβεία απέσπασε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στα Healthcare Business Awards 2025
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 15:04
Ο Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στη Νέα Υόρκη για το Rebrain Greece
Υπηρεσίες Υγείας
03/12/2025 - 14:42
Μητσοτάκης: «Οι παρεμβάσεις μας για τα άτομα με αναπηρία σχεδιάστηκαν με σεβασμό στα δικαιώματά τους»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 13:49
Ο Σάσα Βεζένκοφ επενδύει στην κυπριακή EMBIO Diagnostics - Το εντυπωσιακό βίντεο για τη συνεργασία
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 13:32
ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ: Αδιέξοδο στη συνάντηση με Βαρτζόπουλο για τις διώξεις κατά ψυχιάτρων
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 13:08
Αίσθημα κόπωσης: Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει πραγματικά;
Health Talk
03/12/2025 - 12:44
Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού: Συνδυασμός συμπληρωμάτων επιδρά θετικά στη μείωση των συμπτωμάτων
Υγεία
03/12/2025 - 12:21
Οι καθυστερημένες διαγνώσεις HIV υπονομεύουν τις προσπάθειες εξάλειψης του AIDS
Υγεία
03/12/2025 - 11:47
Απειλή για τη δημόσια υγεία τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα - Ποιες ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν
Διατροφή
03/12/2025 - 11:23
ΕΣΑμεΑ: Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
Patient Talk
03/12/2025 - 10:56
Θεσσαλονίκη: Μαθητές μπαίνουν στη θέση συνανθρώπων μας ΑμεΑ και κατανοούν τις δυσκολίες
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 10:18
Η ανεπαρκής ανάπτυξη ευθύνεται για το 20% των θανάτων παιδιών μέχρι το πέμπτο έτος
Υγεία
03/12/2025 - 09:56
Γεωργιάδης: «Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων εντός ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 09:43
Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα
Patient Talk
02/12/2025 - 18:19
Επένδυση στην καινοτομία: Προκλήσεις και προοπτικές για την υγειονομική περίθαλψη
Pharma News
02/12/2025 - 17:53
Μητέρα: Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα
Digital Health
02/12/2025 - 17:36
Νέα μελέτη: Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί μεγαλύτερη απειλή απ' όσο γνωρίζαμε μέχρι σήμερα
Υγεία
02/12/2025 - 17:19
Γεωργιάδης: «Άμεση είσοδος των γενόσημων στα συστήματα υγείας μετά τη λήξη της πατέντας»
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 16:51
Συνέδριο για τα εγκαύματα στη Θεσσαλονίκη με υποστήριξη από τη ΜΕΘΕ του «Παπανικολάου»
Επικαιρότητα
02/12/2025 - 15:17
Vaccines Europe: Σε στάδιο ανάπτυξης 91 εμβόλια - Ποια λοιμώδη νοσήματα αφορούν
Pharma Policy
02/12/2025 - 14:28
Η δικαίωση των «Χριστουγεννάκηδων»: Γιατί το πρόωρο στόλισμα μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους
Ψυχική Υγεία
02/12/2025 - 13:54
Eνίσχυση της καινοτομίας και στη βιοτεχνολογία για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας
Pharma Policy
02/12/2025 - 13:37
Σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα για το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης
Digital Health
02/12/2025 - 13:14
Η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης υγειονομικών κρίσεων στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 12:58
Οι διατροφικές διαταραχές απειλούν μακροπρόθεσμα τη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
02/12/2025 - 12:32
Ασημένιο βραβείο για τη Novartis Hellas στα Healthcare Business Awards 2025
Pharma News
02/12/2025 - 12:14
Πρωτοβουλίες και δράσεις του δήμου Αθηναίων στη μάχη κατά του AIDS
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 11:52
Η ψυχική ανθεκτικότητα των εφήβων στο επίκεντρο ημερίδας στο ΑΠΘ
Ψυχική Υγεία
02/12/2025 - 11:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

HIV: Πόσο κοντά είμαστε πραγματικά στο τέλος της επιδημίας;
Υγεία
01/12/2025 - 11:14
Ζώντας με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια
Pharma News
01/12/2025 - 09:11
Επτά πολύ καλοί λόγοι για να εντάξετε τα μανταρίνια στη διατροφή σας
Διατροφή
01/12/2025 - 09:43
Το στίγμα γύρω από τον HIV δεν είναι ατυχές φαινόμενο – είναι εμπόδιο στη δημόσια υγεία
Pharma News
01/12/2025 - 12:27
Οι διατροφικές διαταραχές απειλούν μακροπρόθεσμα τη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
02/12/2025 - 12:32
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo