ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Sanofi: Επενδύει για να αναδείξει τη Γαλλία ως παγκόσμιο κέντρο αριστείας στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων

Pharma News
Sanofi: Επενδύει για να αναδείξει τη Γαλλία ως παγκόσμιο κέντρο αριστείας στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων
Η Sanofi θα επενδύσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ για τη δημιουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων παραγωγής εμβολίων (Neuville sur Saône) και ενός νέου ερευνητικού κέντρου (Marcy-l'Etoile) με εστίαση στα εμβόλια
Τετάρτη, 01/07/2020 - 16:11
News4Health Team News4Health Team

Η Sanofi παρουσίασε σήμερα αναλυτικά σχέδια που αφορούν στην απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στη Γαλλία, με στόχο να αυξήσει τις ικανότητές της στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων και να συμβάλει στην αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημικών κινδύνων. Στο πλαίσιο της εταιρικής της στρατηγικής που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, η Sanofi θα επενδύσει €610 εκατομμύρια για τη δημιουργία νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων και ενός ερευνητικού κέντρου στη Γαλλία που θα εστιάζουν στα εμβόλια.

Οι επενδύσεις θα ενισχύσουν την ηγετική θέση και τις δυνατότητες της Sanofi για την προώθηση της έρευνας νέων καινοτόμων εμβολίων και την παραγωγή τους σε μαζική κλίμακα, σύμφωνα με την εταιρική στρατηγική

Οι καινοτόμες τεχνολογίες των νέων εγκαταστάσεων θα προσφέρουν ταυτόχρονα στη Sanofi την απαραίτητη ευελιξία και ταχύτητα για τη γρήγορη ανταπόκριση σε μελλοντικούς κινδύνους πανδημίας

«Η καρδιά της Sanofi χτυπά στη Γαλλία. Διαθέτουμε μακρά ιστορία και εξαιρετικές ομάδες ανθρώπων που εργάζονται σε ολόκληρη τη χώρα ενσαρκώνοντας τις σημαντικές αξίες μας. Επενδύοντας σε νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και ένα κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, η Sanofi τοποθετεί τη Γαλλία στο κέντρο της στρατηγικής της, με στόχο να αναδείξει τη χώρα σε ένα κέντρο αριστείας παγκοσμίου κύρους στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων», δήλωσε ο Paul Hudson, Chief Executive Officer της Sanofi. «Η Sanofi αποτελεί έναν σημαντικό παίκτη στον τομέα Υγείας στη Γαλλία, την Ευρώπη και παγκοσμίως. Είναι καθήκον μας να διαθέσουμε πόρους και την τεχνογνωσία μας στην αντιμετώπιση της σημερινής πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα να επενδύσουμε στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες. Χαιρετίζουμε τη συνεχιζόμενη συνεργασία και δέσμευση των γαλλικών αρχών με τις οποίες εργαζόμαστε τους τελευταίους μήνες για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

Η Sanofi θα επενδύσει στην παραγωγή εμβολίων στη Γαλλία και θα δημιουργήσει την Εξελικτική Μονάδα Εμβολίων (Evolutive Vaccine Facility/ EVF) στο Neuville sur Saône. Η εν λόγω υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα θα χρησιμοποιεί τις πλέον πρόσφατες καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής εμβολίων. Το έργο αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους

€490 εκατομμυρίων σε διάστημα πέντε ετών και αναμένεται να δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας. Η επένδυση κατέστη εφικτή χάρη στην υποστήριξη και τη στενή συνεργασία της Sanofi με τις γαλλικές αρχές τους τελευταίους μήνες.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου θα επιτρέψει στη Sanofi Pasteur, την παγκόσμια μονάδα της Sanofi που εστιάζει στα εμβόλια, να καταστεί ο πρώτος φαρμακευτικός παραγωγός που θα επωφεληθεί από ένα τέτοιο βιομηχανικό εργαλείο και θα διασφαλίσει τη προμήθεια εμβολίων στην περίπτωση μιας νέας πανδημίας. Η μονάδα EVF αποτελεί έναν νέο τύπο εργοστασίου, που έχει σχεδιαστεί γύρω από μια κεντρική εγκατάσταση η οποία φιλοξενεί αρκετές μονάδες ψηφιακής παραγωγής που επιτρέπουν την παραγωγή τριών μέχρι και τεσσάρων εμβολίων ταυτόχρονα, έναντι ενός εμβολίου μόνο, όπως συμβαίνει στις υφιστάμενες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Χάρη σε αυτή τη σπονδυλωτή μορφή θα είναι δυνατό να δοθεί προτεραιότητα στην έγκαιρη παραγωγή ενός συγκεκριμένου εμβολίου με βάση τα εκάστοτε προβλήματα δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, η Sanofi έχει δεσμευτεί να επενδύσει €120 εκατομμύρια για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στη Γαλλία στις εγκαταστάσεις της Sanofi Pasteur, στο Marcy-l'Etoile, για την ανάπτυξη μελλοντικών εμβολίων. Αυτή η υπερσύγχρονη ψηφιακή μονάδα θα φιλοξενεί άκρως εξειδικευμένα εργαστήρια όπου θα είναι δυνατή η ανάπτυξη εμβολίων έναντι αναδυόμενων ασθενειών και ιών που προκαλούν πανδημία. Οι εγκαταστάσεις θα γίνουν σημείο αναφοράς παγκοσμίως στα πεδία της προκλινικής έρευνας, αλλά και της φαρμακευτικής και κλινικής ανάπτυξης. Η Sanofi εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην γαλλική περιοχή Auvergne-Rhône-Alpes για την υποστήριξή της στο συγκεκριμένο έργο.

Η Sanofi μοιράζεται το όραμα των γαλλικών αρχών για μία κυρίαρχη Ευρώπη στον τομέα της Υγείας και ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο τη δημιουργία μιας νέας κορυφαίας Ευρωπαϊκής εταιρείας για την παραγωγή δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API). Η εταιρεία είναι σήμερα έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε άλλα έργα, τα οποία θα προσφέρουν στην Ε.Ε. επιπλέον ικανότητες παραγωγής εμβολίων (πρόγραμμα επέκτασης της μονάδας EVF) ή μονοκλωνικών αντισωμάτων (εγκατάσταση δεξαμενών κυτταρικής καλλιέργειας και έργο έναρξης νέας επιχείρησης). Αυτές οι συμπληρωματικές δυνατότητες είναι δυνατό να αξιοποιηθούν από την Ε.Ε. και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες σε περίπτωση μιας υγειονομικής κρίσης.

Παγκόσμιος ηγέτης στα εμβόλια

Η Sanofi, με την παγκόσμια μονάδα εμβολίων Sanofi Pasteur, συγκαταλέγεται στις ηγετικές εταιρείες ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων. Η Sanofi προσφέρει ένα χαρτοφυλάκιο εμβολίων για την προστασία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων απέναντι σε διάφορες νόσους όπως η γρίπη, τα λοιμώδη νοσήματα και οι ενδημικές νόσοι.

Με 16.000 εργαζομένους και ένα διεθνές δίκτυο 12 βιομηχανικών μονάδων που εστιάζουν στην παρασκευή εμβολίων, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται στη Γαλλία (Marcy-l'Etoile,

Neuville sur Saône, Val-de-Reuil), τα εμβόλια της Sanofi Pasteur προσφέρουν προστασία σε περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους στον κόσμο.

Η Sanofi είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, βάσει αξίας, με μοναδική παρουσία στην περιοχή Rhône-Alpes και σχεδόν 7.200 εργαζομένους που απασχολούνται στη μονάδα της Sanofi Pasteur στη Λυών, ένα παγκόσμιο κέντρο αριστείας στο πεδίο των εμβολίων.

Ένας σημαντικός παίκτης στον τομέα της Υγείας στη Γαλλία

Η Sanofi διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των αναγκών υγείας των ασθενών και στην υποστήριξη της περίθαλψής τους. Στη Γαλλία, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά περισσότερα από 200 φάρμακα, εμβόλια και προϊόντα υγείας.

Με μοναδικό αποτύπωμα 33 εγκαταστάσεων στη Γαλλία, στις οποίες περιλαμβάνονται 22 βιομηχανικές μονάδες, και περίπου 25.000 εργαζομένοι, η Sanofi απασχολεί το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού του συνόλου της γαλλικής φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Είναι επίσης ο κορυφαίος ιδιώτης επενδυτής Έρευνας και Ανάπτυξης στη Γαλλία, με πάνω από €2 δισεκατομμύρια να διοχετεύονται κάθε χρόνο στην έρευνα νέων θεραπειών για τους ασθενείς, ποσό που αντιστοιχεί στο ήμισυ της ιδιωτικής ερευνητικής προσπάθειας στη χώρα. Σχεδόν 5.000 ερευνητές και επιστήμονες εργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών πεδίων, εστιάζοντας κυρίως στην ογκολογία, την ανοσο-ογκολογία, τα εμβόλια και τις σπάνιες παθήσεις.

Επιπλέον, το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής της Sanofi πραγματοποιείται στη Γαλλία, γεγονός που καθιστά την εταιρεία έναν από τους κορυφαίους εξαγωγείς της χώρας. Η Sanofi έχει επενδύσει €3 δισεκατομμύρια στις γαλλικές παραγωγικές εγκαταστάσεις της τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του ποσού των €1,5 δισεκατομμυρίων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης βιοτεχνολογιών.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της νόσου Covid-19

Από την εμφάνιση της πανδημίας, η Sanofi διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19. Σε συνεργασία με υγειονομικές αρχές και διεθνείς συνεργάτες, η Sanofi είναι μία από τις μοναδικές εταιρείες στον κόσμο που εργάζεται πάνω στην αναζήτηση υποψήφιων εμβολίων κατά του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19, διερευνώντας δύο διαφορετικές τεχνολογικές προσεγγίσεις.

· Η τεχνολογία του ανασυνδυασμένου DNA, σε συνεργασία με την GSK, αφορά έναν τύπο εμβολίου που επιτρέπει τη βιομηχανική παραγωγή πολύ μεγάλων ποσοτήτων αντιγόνων, των πρωτεϊνών που χορηγούνται για να ενεργοποιήσουν την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στον ιό.

· Η τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA, σε συνεργασία με την TranslateBio, αφορά σε ένα εμβόλιο που οδηγεί τα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος να

δημιουργήσουν τα αντιγόνα του ιού στα οποία θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Παράλληλα, η Sanofi δεσμεύεται να καταστήσει το εμβόλιό της προσβάσιμο σε όλους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 01/07/2020 - 16:17
  • SANOFI
  • ΓΑΛΛΙΑ
  • ΕΜΒΟΛΙΟ
  • ΕΡΕΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πανδημία «φρενάρει» το λανσάρισμα νέων θεραπειών για άλλες ασθένειες
Η πανδημία «φρενάρει» το λανσάρισμα νέων θεραπειών για άλλες ασθένειες 01 Ιουλίου 2020
Κορονοϊός: Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα από τις ανθρώπινες δοκιμές του εμβολίου της BioNTech 01 Ιουλίου 2020
Κορονοϊός: Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα από τις ανθρώπινες δοκιμές του εμβολίου της BioNTech

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα έρευνα από τη Randstad: Οι προκλήσεις και οι νέες τάσεις στον τομέα της τεχνολογίας
Επικαιρότητα
24/06/2025 - 19:19

Νέα έρευνα από τη Randstad: Οι προκλήσεις και οι νέες τάσεις στον τομέα της τεχνολογίας

SFEE Summit: Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη φαρμακευτική έρευνα
Pharma Policy
25/06/2025 - 00:06

SFEE Summit: Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη φαρμακευτική έρευνα

Έρευνα αποδεικνύει ότι η σεληνιακή σκόνη είναι λιγότερο τοξική από την αστική ρύπανση
Επικαιρότητα
18/06/2025 - 16:38

Έρευνα αποδεικνύει ότι η σεληνιακή σκόνη είναι λιγότερο τοξική από την αστική ρύπανση

Τα αποτελέσματα της 9ης Έρευνας του Lung Cancer Europe για την Ελλάδα
Υγεία
17/06/2025 - 16:44

Τα αποτελέσματα της 9ης Έρευνας του Lung Cancer Europe για την Ελλάδα

Προς έγκριση έθεσε ο ΕΜΑ το πρώτο εμβόλιο κατά της δυσεντερίας των χοίρων
Pharma Policy
16/06/2025 - 19:43

Προς έγκριση έθεσε ο ΕΜΑ το πρώτο εμβόλιο κατά της δυσεντερίας των χοίρων

Γιατί δεν θυμόμαστε τον εαυτό μας μωρό; Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Υγεία
11/06/2025 - 15:29

Γιατί δεν θυμόμαστε τον εαυτό μας μωρό; Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τμήμα στρατοπέδου παραχωρείται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα»
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 21:36
Τετράμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για την αποστολή DNA ή στείρωση
Pet
03/07/2025 - 21:14
ECONOMIST IMPACT-Θεμιστοκλέους: Σημαντική πρόοδος στις κλινικές μελέτες από το 201
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 20:58
Η Ελλάδα στην εποχή του EHDS: Διάλογος για την καινοτομία στην ογκολογική φροντίδα
Patient Talk
03/07/2025 - 19:32
Την ανώτατη διάκριση DIAMOND του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης-CR Index απέσπασε η GENESIS Pharma
Pharma News
03/07/2025 - 19:11
Σε λειτουργία η γραμμή 1135 του ΕΟΔΥ για τη συμβουλευτική υποστήριξη των καπνιστών
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από covid-19 και 107 εισαγωγές την εβδομάδα 23-29 Ιουνίου
Υγεία
03/07/2025 - 18:34
H μουσική κατά την οδήγηση μειώνει το άγχος του οδηγού
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 18:18
Λεμόνι: Ένα ελιξίριο της φύσης στην κουζίνα μας - Οι βοήθειες που δίνει στον οργανισμό
Διατροφή
03/07/2025 - 17:51
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΨΕ για τη σύλληψη ψυχιάτρων που δεν ενέκριναν εισαγωγή ασθενούς στο ΨΝΑ
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 17:24
Be-Live: Ενημερωτική εκδήλωση για την υπογονιμότητα στη Χάλκη - Ανάγκη στήριξης των ακριτικών νησιών
Επικαιρότητα
03/07/2025 - 17:08
Γεωργιάδης: «Εξοικονόμηση 400 εκατ. από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φίλτρου»
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 16:46
ΕΛΕΑΝΑ: Βαθιά ανησυχία για τη μη κάλυψη των ρευματικών μυοσκελετικών παθήσεων στη νέα πολιτική διακήρυξη του ΟΗΕ
Patient Talk
03/07/2025 - 16:23
Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη
Pharma News
03/07/2025 - 15:59
Οδηγός διατροφής εν μέσω καύσωνα - Τι τρώμε, τι πίνουμε και σε ποιες ποσότητες
Διατροφή
03/07/2025 - 15:36
H ουσία με οσμή πικραμύγδαλου που σταματά την εξάπλωση του καρκίνου στο πάγκρεας
Pharma News
03/07/2025 - 15:02
Παρασκευής: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον αιμορραγικό πυρετό - Τι γίνεται με τη θεραπεία
Health Talk
03/07/2025 - 14:43
Ο ΠΟΥ προωθεί σχέδιο αύξησης τιμών κατά 50% στη ζάχαρη, το αλκοόλ και τον καπνό
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 14:18
Η γονιδιακή θεραπεία αποκατέστησε την ακοή σε πάσχοντες από κώφωση και βαρηκοΐα
Υγεία
03/07/2025 - 14:04
Εντυπωσιακή άνοδος στην αξιολόγηση των πολιτών για το Νοσοκομείο «Μεταξά»
Υγεία
03/07/2025 - 13:42
O Τομέας ΕΚΑΒ Άνδρου ενισχύθηκε με νέο, σύγχρονο ασθενοφόρο
Επικαιρότητα
03/07/2025 - 13:17
Οι γυναίκες διαχειρίζονται καλύτερα τον θυμό τους όσο μεγαλώνουν
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 13:00
Επίσκεψη Γεωργιάδη-. Κεραμέως στον «Ευαγγελισμό» για την πρόσληψη 500 τραυματιοφορέων μέσω ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 12:32
Μαγνητική 12 λεπτών χαρτογραφεί τη χημεία του εγκεφάλου ανιχνεύοντας ασθένειες πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων
Digital Health
03/07/2025 - 12:00
Ξεκλειδώνοντας την εγκεφαλική "συνδεσμολογία" του άγχους: Νέα στοιχεία από γονίδιο που συνδέεται με τον αυτισμό
Υγεία
03/07/2025 - 11:00
Οι επιστήμονες εντόπισαν μικροπλαστικά ακόμα και στα αναπαραγωγικά υγρά
Υγεία
03/07/2025 - 10:00
Η έκθεση στον καπνό από πυρκαγιές προκαλεί μόνιμες αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα
Υγεία
03/07/2025 - 09:00
Πρόταση μομφής κατά φον ντερ Λάιεν από ακροδεξιούς βουλευτές για το σκάνδαλο των μηνυμάτων με φαρμακευτικό κολοσσό
Επικαιρότητα
03/07/2025 - 08:02
ΕΙΝΑΠ: «Όχι» στις διακομιδές ασθενών από ιδιώτες - Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΕΚΑΒ
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 06:53
Η InterMed στηρίζει τη μελισσοκομία στο Καστελόριζο - Πλατινένιο βραβείο στο Μέλι «Το Μέγιστον»
Pharma News
03/07/2025 - 03:27

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κατανάλωση κουρκουμά καθημερινά ασπίδα κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου
Διατροφή
01/07/2025 - 12:00
Ανατροπή: Τα ωμέγα λιπαρά οξέα δεν είναι απαραίτητα καλά για την καρδιά
Διατροφή
01/07/2025 - 11:00
Οδηγός του ECDC για την αντιμετώπιση ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια σε όλη την Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 16:48
Ποιο είδος ορμονοθεραπείας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε νεαρές γυναίκες
Pharma News
01/07/2025 - 15:00
Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλεί εφιάλτες, ισχυρίζονται Καναδοί επιστήμονες
Διατροφή
01/07/2025 - 19:41
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo