ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Roche Hellas: Λύση στις πιέσεις του συστήματος υγείας η αποκεντρωμένη φροντίδα των ασθενών

Pharma News
ROCHE HELLAS
Η σημασία της αποκεντρωμένης φροντίδας ως λύση στις πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και ως εργαλείο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών αναδείχθηκε στο πλαίσιο του 20ού Πανελληνίου Συνεδρίου 2024 για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας, που διεξήχθη με θέμα «Καθολική Κάλυψη στην Υγεία: Από τη Ρητορική στην Υλοποίηση».
Δευτέρα, 09/12/2024 - 16:17
— Photo: ROCHE HELLAS
News4Health Team News4Health Team

Πιο συγκεκριμένα, στην ενότητα «Νέες Προσεγγίσεις στην Παροχή Φροντίδας για τη Μείωση των Ανισοτήτων στην Πρόσβαση» που διεξήχθη στις 4 Δεκεμβρίου 2024, κορυφαίοι ειδικοί και επαγγελματίες του χώρου της υγείας αντάλλαξαν απόψεις για στρατηγικές και πρακτικές που αναβαθμίζουν την υγειονομική φροντίδα, και ανέλυσαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα συστήματα υγείας στην προσπάθεια παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υπό τη σκιά αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών. Οι ομιλητές ανέδειξαν τη σημασία της επένδυσης σε καινοτόμες λύσεις, καθώς μεταφράζεται στην πράξη σε πιο υγιή πληθυσμό, καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, πιο βιώσιμα συστήματα υγείας και πιο ισχυρές οικονομίες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη μέτρησης της αξίας των καινοτόμων τρόπων χορήγησης των θεραπειών και η διαμόρφωση πολιτικών για δίκαιη και ταχεία πρόσβαση σε αυτές. Όπως αναφέρθηκε, οι νέοι τρόποι χορήγησης των θεραπειών συμβάλλουν στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών, στην αποδοτική χρήση πόρων και στη γενικότερη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας. Στο πλαίσιο της συζήτησης παρουσιάστηκε ένα πρωτοποριακό μοντέλο για τη μέτρηση της αξίας των υποδόριων θεραπειών, με στόχο την ποσοτικοποίησή της για το σύστημα Υγείας και τον σχεδιασμό πολιτικών υγείας για ευρύτερη και ταχύτερη πρόσβαση των ασθενών σε αυτές.

Η Γιούλη Καγκελάρη, Access Value Lead της Roche Hellas τόνισε τη μεγάλη αξία που προσδίδει η φαρμακευτική καινοτομία στην ευημερία των πολιτών και τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας. Ενδεικτικά, σχολίασε το παράδειγμα των καινοτόμων υποδόριων σκευασμάτων, που χαράσσουν το δρόμο προς την αποκεντρωμένη φροντίδα υγείας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους, απελευθερώνοντας παράλληλα πολύτιμο κλινικό χρόνο και νοσοκομειακούς πόρους, και συμβάλλοντας στην αποδοτικότητα του συστήματος υγείας συνολικά.

Η σημασία της αποκεντρωμένης φροντίδας αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα της ενότητας «Αποκεντρωμένη Χορήγηση Θεραπειών: Εμπειρίες με Όραμα για το Μέλλον» που διεξήχθη στις 5 Δεκεμβρίου. Ειδική αναφορά έγινε στα αποτελέσματα του «ΟΙΚΟΘΕΝ», μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας χορήγησης κατ’ οίκον θεραπείας, που προτυποποίησε το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για ασθενείς με καρκίνο και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση, σε συνεργασία με τη Roche Hellas, και πλέον αποτελεί επιλογή για ασθενείς και νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος, ασθενείς με καρκίνο ή/και άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να λάβουν θεραπεία στο σπίτι τους. Σήμερα, περισσότεροι από 130 ασθενείς πανελλαδικά λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι μειώνοντας τις επισκέψεις στα νοσοκομεία και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τόσο τη δική τους όσο και των φροντιστών τους. Εφαρμογές του ΟΙΚΟΘΕΝ παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους ομιλητές που ανέδειξαν τα οφέλη που έχει το πρόγραμμα στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Μεταξά, Αλεξανδρούπολης και ΑΧΕΠΑ.

ROCHE HELLAS MESA 1

Η κυρία Νάντια Καζάκου, Personalised HealthCare Enabler της Roche Hellas σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η κατ’ οίκον φροντίδα αποτελεί τομή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη φροντίδα υγείας. Μέσα από το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ, καταφέραμε να αναδείξουμε πώς η καινοτομία μπορεί να συνδυαστεί με την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς».

Η ενότητα ολοκληρώθηκε με μία αισιόδοξη νότα για τη δυνατότητα υιοθέτησης και άλλων καινοτόμων λύσεων στο ελληνικό σύστημα υγείας, τονίζοντας τη σημασία που έχουν οι συνεργασίες ιδιωτικού και δημόσιου φορέα αλλά και τη σπουδαιότητα της στρατηγικής επένδυσης σε υπηρεσίες που εξασφαλίζουν ισότητα στην πρόσβαση και ποιότητα στην υγειονομική φροντίδα.
Ο Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Οικονομικής Αξιολόγησης των Τεχνολογιών Υγείας, ανέλαβε το συντονισμό και των δυο ενοτήτων.

Στην ενότητα με τίτλο «Νέες Προσεγγίσεις στην Παροχή Φροντίδας για τη Μείωση των Ανισοτήτων στην Πρόσβαση» συμμετείχαν οι, Ράνια Τοδούλου, Φαρμακοποιός, PhD, Διευθύντρια Φαρμακείου Π.Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα», Χριστίνα Γεωργή, Φαρμακοποιός, Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Φαρμακείων ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Καπετανάκης, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.Ο.Κ. και ο Τζανής Πολυκανδριώτης, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος. Στην ενότητα με τίτλο «Αποκεντρωμένη Χορήγηση Θεραπειών: Εμπειρίες με Όραμα για το Μέλλον» συμμετείχαν οι, Μιχάλης Νικολάου, Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κατ’ οίκον Νοσηλείας, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» και Επιμελητής A’ της Α’ Παθολογικής - Ογκολογικής Κλινικής, Σαράντος Ευσταθόπουλος, Διοικητής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», Ευάγγελος Ρούφος, Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νικόλαος Γρηγοριάδης, Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ., Β' Νευρολογική Κλινική Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και Τίμος Γονής, Πολιτικός Επιστήμων, MSc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Πρόεδρος Δ.Σ. ΑμΚΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ.

  • ROCHE HELLAS
  • ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή από τη Servier Hellas - Μία συμμαχία για τη βελτίωση της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπεία τους
Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή από τη Servier Hellas - Μία συμμαχία για τη βελτίωση της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπεία τους 07 Δεκεμβρίου 2024
Οδικός χάρτης για τη βελτίωση της διαχείρισης των μυοκαρδιοπαθειών στην Ελλάδα 10 Δεκεμβρίου 2024
Οδικός χάρτης για τη βελτίωση της διαχείρισης των μυοκαρδιοπαθειών στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΑΠ: Τα έξι εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι ασθενείς - Οι πρωτοβουλίες της ΕΠΕ
Υγεία
18/11/2025 - 16:56

ΧΑΠ: Τα έξι εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι ασθενείς - Οι πρωτοβουλίες της ΕΠΕ

Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ»: «Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η επάρκεια φαρμάκων από πλάσμα»
Patient Talk
15/11/2025 - 00:11

Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ»: «Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η επάρκεια φαρμάκων από πλάσμα»

Συμμαχία OnHOME: «Η Κομισιόν να αναγνωρίσει την ψηφιακή πρόσβαση στα φάρμακα ως ασθενοκεντρική λύση»
Patient Talk
11/11/2025 - 23:19

Συμμαχία OnHOME: «Η Κομισιόν να αναγνωρίσει την ψηφιακή πρόσβαση στα φάρμακα ως ασθενοκεντρική λύση»

Νέα μελέτη: Γιατί οι φροντιστές ασθενών με Αλτσχάιμερ γερνούν πιο γρήγορα
Υγεία
11/11/2025 - 21:08

Νέα μελέτη: Γιατί οι φροντιστές ασθενών με Αλτσχάιμερ γερνούν πιο γρήγορα

Ιατρική ακριβείας, μοριακή ανάλυση και ανοσοθεραπεία αλλάζουν τα δεδομένα στον καρκίνο του πνεύμονα
Υγεία
11/11/2025 - 16:31

Ιατρική ακριβείας, μοριακή ανάλυση και ανοσοθεραπεία αλλάζουν τα δεδομένα στον καρκίνο του πνεύμονα

Η υποστήριξη των ασθενών και των επιζώντων από καρκίνο: Το μοντέλο που απαιτείται για το μέλλον
Υγεία
10/11/2025 - 15:39

Η υποστήριξη των ασθενών και των επιζώντων από καρκίνο: Το μοντέλο που απαιτείται για το μέλλον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέντε συμβουλές για τη σωστή αποκατάσταση έπειτα από μαραθώνιο δρόμο
Health Talk
20/11/2025 - 07:16
Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ: «Αντιστεκόμαστε στην άνοια, δυναμώνουμε τη σκέψη, ενισχύουμε τον άνθρωπο!»
Υπηρεσίες Υγείας
20/11/2025 - 03:37
Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ επισκέφθηκαν το Ωνάσειο Νοσοκομείο
Υπηρεσίες Υγείας
20/11/2025 - 00:06
Δήμος Αθηναίων: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε καθημερινά τα αδέσποτα ζώα της πόλης»
Pet
19/11/2025 - 23:24
Τα κέντρα της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τα vouchers για τον αυτισμό
Ψυχική Υγεία
19/11/2025 - 22:42
Χατζηχριστοδούλου: «Τον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του ΕΟΔΥ για τα fake news»
Υγεία
19/11/2025 - 22:09
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Σε λειτουργία τέθηκε ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός
Υγεία
19/11/2025 - 21:43
Tο Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» έλαβε χρυσό και πλατινένιο βραβείο στα 10th Healthcare Business Awards 2025
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 21:16
Μήνυμα ζωής απέναντι στο άτμισμα: «Η δύναμη να λες όχι» - Νέα δράση από τη W4O Hellas
Υγεία
19/11/2025 - 20:34
COP30: Υγειονομικοί απαιτούν ισχυρή διεθνή δέσμευση για απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 20:12
Νέο καμπανάκι κινδύνου για τους καρκίνους σε νεαρές ηλικίες - Τα αποτελέσματα μελέτης
Υγεία
19/11/2025 - 19:39
ΕΟΦ: Αντιβιοτικά μόνο με συνταγή και πιστή τήρηση της δοσολογίας και της διάρκειας της αγωγής
Pharma Policy
19/11/2025 - 19:11
Νέα έρευνα: Δυο τσιγάρα την ημέρα αρκούν για να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Υγεία
19/11/2025 - 18:47
ΠΟΥ: Μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 18:21
Ο ΙΣΑ ζητάει ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για πιθανή συμμετοχή μελών του σε κύκλωμα συνταγογράφησης
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 17:43
Υπόμνημα καρδιοπαθών για την αποζημίωση των ενέσιμων φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
Patient Talk
19/11/2025 - 17:21
Θεμιστοκλέους: «Η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το ΕΣΥ δεν καταρρέει»
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 16:57
Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας: Ποιες διαταραχές ούρησης ή κένωσης σχετίζονται με το WC;
Health Talk
19/11/2025 - 16:44
Νέο αίτημα συνάντησης με τον Πιερρακάκη για το clawback από τον ΠΣΦ
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 16:32
Φωταγωγήθηκε η Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Εξάλειψη του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 16:17
Φάρμακο κατά του σακχάρου μπορεί να «ακυρώσει» τα οφέλη της άσκησης
Υγεία
19/11/2025 - 16:00
Η Novo Nordisk Hellas τίμησε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
Pharma News
19/11/2025 - 15:19
Το σεξ μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των πληγών μειώνοντας το στρες
Υγεία
19/11/2025 - 15:00
ΕΟΠΥΥ για την «απάτη των 12 εκατ. ευρώ»: Πρόκειται για συγκεντρωτικά στοιχεία και όχι νέα περιστατικά
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 14:35
Μέλι: Όταν είναι πολύ γλυκό για να είναι... αληθινό - Οι κίνδυνοι που ενέχουν οι μέθοδοι νόθευσης
Διατροφή
19/11/2025 - 14:00
Χειρουργική συσκευή εντοπίζει τον καρκίνο σε 90 δευτερόλεπτα
Digital Health
19/11/2025 - 13:00
Λουκίδης: Αναμονή για έξαρση ιώσεων τον Δεκέμβριο - Τι ξέρουμε για το νέο επικίνδυνο στέλεχος γρίπης
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 12:00
Yπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Συνδέονται με βλάβες σε όλα τα ζωτικά όργανα
Διατροφή
19/11/2025 - 11:00
Το ψηφιακό τρίπτυχο για την θωράκιση των ανηλίκων από καπνό και αλκόολ
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 09:40
Movember: Ο μήνας που υπενθυμίζει στους άνδρες ότι η πρόληψη σώζει ζωές
Health Talk
19/11/2025 - 09:30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα από τα πιο παλιά αντιυπερτασικά φάρμακα καταπολεμά όγκους στον εγκέφαλο
Υγεία
17/11/2025 - 12:00
Τα ψυχεδελικά φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τους ασθενείς τελικού σταδίου από τον φόβο θανάτου
Ψυχική Υγεία
17/11/2025 - 14:00
Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έσωσε πάνω από ένα εκατομμύριο ζωές σε φτωχές χώρες
Υγεία
17/11/2025 - 08:00
Σύγκρουση Λονδίνου–Βρυξελλών για την απαγόρευση καπνίσματος βάσει χρονολογίας γέννησης
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 12:16
Μέλι: Όταν είναι πολύ γλυκό για να είναι... αληθινό - Οι κίνδυνοι που ενέχουν οι μέθοδοι νόθευσης
Διατροφή
19/11/2025 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo