ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Roche Hellas: Λύση στις πιέσεις του συστήματος υγείας η αποκεντρωμένη φροντίδα των ασθενών

Pharma News
ROCHE HELLAS
Η σημασία της αποκεντρωμένης φροντίδας ως λύση στις πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και ως εργαλείο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών αναδείχθηκε στο πλαίσιο του 20ού Πανελληνίου Συνεδρίου 2024 για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας, που διεξήχθη με θέμα «Καθολική Κάλυψη στην Υγεία: Από τη Ρητορική στην Υλοποίηση».
Δευτέρα, 09/12/2024 - 16:17
— Photo: ROCHE HELLAS
News4Health Team News4Health Team

Πιο συγκεκριμένα, στην ενότητα «Νέες Προσεγγίσεις στην Παροχή Φροντίδας για τη Μείωση των Ανισοτήτων στην Πρόσβαση» που διεξήχθη στις 4 Δεκεμβρίου 2024, κορυφαίοι ειδικοί και επαγγελματίες του χώρου της υγείας αντάλλαξαν απόψεις για στρατηγικές και πρακτικές που αναβαθμίζουν την υγειονομική φροντίδα, και ανέλυσαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα συστήματα υγείας στην προσπάθεια παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υπό τη σκιά αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών. Οι ομιλητές ανέδειξαν τη σημασία της επένδυσης σε καινοτόμες λύσεις, καθώς μεταφράζεται στην πράξη σε πιο υγιή πληθυσμό, καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, πιο βιώσιμα συστήματα υγείας και πιο ισχυρές οικονομίες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη μέτρησης της αξίας των καινοτόμων τρόπων χορήγησης των θεραπειών και η διαμόρφωση πολιτικών για δίκαιη και ταχεία πρόσβαση σε αυτές. Όπως αναφέρθηκε, οι νέοι τρόποι χορήγησης των θεραπειών συμβάλλουν στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών, στην αποδοτική χρήση πόρων και στη γενικότερη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας. Στο πλαίσιο της συζήτησης παρουσιάστηκε ένα πρωτοποριακό μοντέλο για τη μέτρηση της αξίας των υποδόριων θεραπειών, με στόχο την ποσοτικοποίησή της για το σύστημα Υγείας και τον σχεδιασμό πολιτικών υγείας για ευρύτερη και ταχύτερη πρόσβαση των ασθενών σε αυτές.

Η Γιούλη Καγκελάρη, Access Value Lead της Roche Hellas τόνισε τη μεγάλη αξία που προσδίδει η φαρμακευτική καινοτομία στην ευημερία των πολιτών και τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας. Ενδεικτικά, σχολίασε το παράδειγμα των καινοτόμων υποδόριων σκευασμάτων, που χαράσσουν το δρόμο προς την αποκεντρωμένη φροντίδα υγείας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους, απελευθερώνοντας παράλληλα πολύτιμο κλινικό χρόνο και νοσοκομειακούς πόρους, και συμβάλλοντας στην αποδοτικότητα του συστήματος υγείας συνολικά.

Η σημασία της αποκεντρωμένης φροντίδας αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα της ενότητας «Αποκεντρωμένη Χορήγηση Θεραπειών: Εμπειρίες με Όραμα για το Μέλλον» που διεξήχθη στις 5 Δεκεμβρίου. Ειδική αναφορά έγινε στα αποτελέσματα του «ΟΙΚΟΘΕΝ», μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας χορήγησης κατ’ οίκον θεραπείας, που προτυποποίησε το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για ασθενείς με καρκίνο και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση, σε συνεργασία με τη Roche Hellas, και πλέον αποτελεί επιλογή για ασθενείς και νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος, ασθενείς με καρκίνο ή/και άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να λάβουν θεραπεία στο σπίτι τους. Σήμερα, περισσότεροι από 130 ασθενείς πανελλαδικά λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι μειώνοντας τις επισκέψεις στα νοσοκομεία και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τόσο τη δική τους όσο και των φροντιστών τους. Εφαρμογές του ΟΙΚΟΘΕΝ παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους ομιλητές που ανέδειξαν τα οφέλη που έχει το πρόγραμμα στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Μεταξά, Αλεξανδρούπολης και ΑΧΕΠΑ.

ROCHE HELLAS MESA 1

Η κυρία Νάντια Καζάκου, Personalised HealthCare Enabler της Roche Hellas σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η κατ’ οίκον φροντίδα αποτελεί τομή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη φροντίδα υγείας. Μέσα από το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ, καταφέραμε να αναδείξουμε πώς η καινοτομία μπορεί να συνδυαστεί με την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς».

Η ενότητα ολοκληρώθηκε με μία αισιόδοξη νότα για τη δυνατότητα υιοθέτησης και άλλων καινοτόμων λύσεων στο ελληνικό σύστημα υγείας, τονίζοντας τη σημασία που έχουν οι συνεργασίες ιδιωτικού και δημόσιου φορέα αλλά και τη σπουδαιότητα της στρατηγικής επένδυσης σε υπηρεσίες που εξασφαλίζουν ισότητα στην πρόσβαση και ποιότητα στην υγειονομική φροντίδα.
Ο Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Οικονομικής Αξιολόγησης των Τεχνολογιών Υγείας, ανέλαβε το συντονισμό και των δυο ενοτήτων.

Στην ενότητα με τίτλο «Νέες Προσεγγίσεις στην Παροχή Φροντίδας για τη Μείωση των Ανισοτήτων στην Πρόσβαση» συμμετείχαν οι, Ράνια Τοδούλου, Φαρμακοποιός, PhD, Διευθύντρια Φαρμακείου Π.Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα», Χριστίνα Γεωργή, Φαρμακοποιός, Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Φαρμακείων ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Καπετανάκης, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.Ο.Κ. και ο Τζανής Πολυκανδριώτης, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος. Στην ενότητα με τίτλο «Αποκεντρωμένη Χορήγηση Θεραπειών: Εμπειρίες με Όραμα για το Μέλλον» συμμετείχαν οι, Μιχάλης Νικολάου, Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κατ’ οίκον Νοσηλείας, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» και Επιμελητής A’ της Α’ Παθολογικής - Ογκολογικής Κλινικής, Σαράντος Ευσταθόπουλος, Διοικητής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», Ευάγγελος Ρούφος, Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νικόλαος Γρηγοριάδης, Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ., Β' Νευρολογική Κλινική Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και Τίμος Γονής, Πολιτικός Επιστήμων, MSc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Πρόεδρος Δ.Σ. ΑμΚΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ.

  • ROCHE HELLAS
  • ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή από τη Servier Hellas - Μία συμμαχία για τη βελτίωση της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπεία τους
Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή από τη Servier Hellas - Μία συμμαχία για τη βελτίωση της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπεία τους 07 Δεκεμβρίου 2024
Οδικός χάρτης για τη βελτίωση της διαχείρισης των μυοκαρδιοπαθειών στην Ελλάδα 10 Δεκεμβρίου 2024
Οδικός χάρτης για τη βελτίωση της διαχείρισης των μυοκαρδιοπαθειών στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαμαρτυρία ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο για την υπομετάγγιση και τις ελλείψεις αίματος
Patient Talk
14/09/2026 - 20:48

Διαμαρτυρία ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο για την υπομετάγγιση και τις ελλείψεις αίματος

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Μπορεί η νόσος να επηρεάσει την όραση των ασθενών;
Health Talk
14/09/2026 - 19:53

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Μπορεί η νόσος να επηρεάσει την όραση των ασθενών;

Πιερρακάκης: Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις ασφαλιστικής κάλυψης καταναλωτικών δανείων για πρώην καρκινοπαθείς
Πολιτική Υγείας
31/08/2026 - 17:11

Πιερρακάκης: Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις ασφαλιστικής κάλυψης καταναλωτικών δανείων για πρώην καρκινοπαθείς

Ανισότητες και κενά στη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας στην Ελλάδα
Patient Talk
25/08/2026 - 15:24

Ανισότητες και κενά στη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας στην Ελλάδα

Αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σε ασθενείς άνω των 65 ετών
Health Talk
24/08/2026 - 20:51

Αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σε ασθενείς άνω των 65 ετών

Γεωργιάδης: «Το "δικαίωμα στη λήθη" είναι το μεγαλύτερο πράγμα που πετύχαμε»
Πολιτική Υγείας
24/08/2026 - 13:51

Γεωργιάδης: «Το "δικαίωμα στη λήθη" είναι το μεγαλύτερο πράγμα που πετύχαμε»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοινώθηκε η δημιουργία δομής πρώιμης ανίχνευσης προβλημάτων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Θεσσαλονίκη
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 13:51
Μήνυμα ελπίδας, δύναμης και αλληλεγγύης στους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 13:16
Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας
Υγεία
18/09/2026 - 12:53
Πέθανε ήσυχα στο σπίτι της σε ηλικία 103 ετών η Μαργαρίτα Παπανδρέου
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 12:34
Εγκαινιάστηκε στο Γ.Ν. και Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» η δεύτερη Στέγη Γονέων στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 12:12
Υπ. Υγείας: Με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης πλήρης έλεγχος σε ιατρεία και γιατρούς
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 11:55
Σωρεία παραβάσεων αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της ΕΑΔ σε ιδιωτικές μονάδες υγείας
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 11:34
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Κάλεσμα συμμετοχής στην ευρωπαϊκή δράση «Know Your Numbers»
Patient Talk
18/09/2026 - 11:03
Στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία - Οι βασικές διατάξεις
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 10:37
Καμπανάκι από το Ευρωκοινοβούλιο και προτάσεις για τις ελλείψεις προσωπικού στην Υγεία
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 10:18
Μύκητες νυχιών: Ο «υπόγειος πόλεμος», οι μύθοι και τα νέα όπλα της επιστήμης
Health Talk
18/09/2026 - 09:26
Η επάρκεια σιδήρου και βιταμίνης D είναι το κλειδί για πιο ομαλή επιστροφή στη ρουτίνα
Υγεία
18/09/2026 - 08:49
«Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα»: Ενημερωτική εκδήλωση στην Κέρκυρα από την ομοσπονδία «ΡευΜΑζήν»
Patient Talk
18/09/2026 - 07:28
Τα νέα προϊόντα της Sarantis Health & Care στο 13ο συνέδριο ΣΥΦΑΚ 2026
Pharma News
18/09/2026 - 03:47
Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων HIV και κατάσταση εθνικής κρίσης στα νησιά Φίτζι
Υγεία
18/09/2026 - 00:03
Στη Σκύρο η Β' ΩΡΛ Κλινική του ΑΠΘ σε δράση πρόληψης, ενημέρωσης και εξειδικευμένης φροντίδας
Υγεία
17/09/2026 - 23:36
Και τρίτος νεκρός από ελονοσία στην Φρανκφούρτη - Ο θάνατος δεν σχετίζεται με το αεροδρόμιο
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 23:08
Ο ΕΟΦ άναψε «κόκκινο» στην πώληση συμπληρωμάτων κρεατίνης
Pharma Policy
17/09/2026 - 22:43
Θεσσαλονίκη: Η πρώτη συνεδρία ασθενούς στον νέο υψηλής τεχνολογίας γραμμικό επιταχυντή του ΑΧΕΠΑ
Υγεία
17/09/2026 - 22:13
Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 21:29
Σημαντική ελληνική συμμετοχή σε νέα θεραπεία για το πολλαπλούν μυέλωμα που εγκρίθηκε από τον FDA
Υγεία
17/09/2026 - 21:12
Η Κομισιόν μπλοκάρει την πρόσβαση των social media σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 20:34
Πότε ο βήχας του παιδιού κρύβει κάτι σοβαρότερο από μια απλή ίωση
Υγεία
17/09/2026 - 19:52
Κέντρα πρόληψης: Διάλογο τώρα για τη νέα προγραμματική σύμβαση ζητούν οι εργαζόμενοι
Ψυχική Υγεία
17/09/2026 - 18:59
ΕΛΛΟΚ: Οι ασθενείς αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών για τον καρκίνο
Patient Talk
17/09/2026 - 18:22
Πως επηρεάζεται από την υψηλή θερμοκρασία και την υγρασία η υπέρταση
Health Talk
17/09/2026 - 17:49
Ο νέος αξονικός τομογράφος SOMATOM go.Top της Siemens Healthineers εγκαταστάθηκε στο Therapis General Hospital
Υπηρεσίες Υγείας
17/09/2026 - 17:17
Η ΕΝΑΣΕΛ ζητάει αποτελεσματικούς και ενισχυμένους ελέγχους στους παρόχους υγείας
Patient Talk
17/09/2026 - 16:44
Καμπανάκι από την ΕΟΟ για τις γρήγορες, εύκολες και low cost οδοντιατρικές πράξεις: «Μεγάλη προσοχή στις διαφημίσεις»
Υγεία
17/09/2026 - 16:18
Αυτισμός: Ο ρόλος του πλακούντα και της φλεγμονής στην εγκυμοσύνη
Υγεία
17/09/2026 - 16:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αγαπηδάκη: «Αναγκαίες οι αλλαγές στην ΑΕΜΥ για τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Άνοιας»
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 15:28
Επιστροφή στο σχολείο και διατροφή των παιδιών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Διατροφή
15/09/2026 - 15:54
Επιστρέφουν οι «Ράμπο της Υγείας»; Τι εξετάζει το υπουργείο
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 18:14
ΠαΣΟΝοΠ: «Το ΕΣΥ δεν μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με ανακαινίσεις κτηρίων και νέο εξοπλισμό»
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 23:28
Θάνατος Μαζωνάκη: Έρευνα για πιθανές ποινικές ευθύνες του ΙΣΑ
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 12:21
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo