ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Roche Hellas: Λύση στις πιέσεις του συστήματος υγείας η αποκεντρωμένη φροντίδα των ασθενών

Pharma News
ROCHE HELLAS
Η σημασία της αποκεντρωμένης φροντίδας ως λύση στις πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και ως εργαλείο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών αναδείχθηκε στο πλαίσιο του 20ού Πανελληνίου Συνεδρίου 2024 για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας, που διεξήχθη με θέμα «Καθολική Κάλυψη στην Υγεία: Από τη Ρητορική στην Υλοποίηση».
Δευτέρα, 09/12/2024 - 16:17
— Photo: ROCHE HELLAS
News4Health Team News4Health Team

Πιο συγκεκριμένα, στην ενότητα «Νέες Προσεγγίσεις στην Παροχή Φροντίδας για τη Μείωση των Ανισοτήτων στην Πρόσβαση» που διεξήχθη στις 4 Δεκεμβρίου 2024, κορυφαίοι ειδικοί και επαγγελματίες του χώρου της υγείας αντάλλαξαν απόψεις για στρατηγικές και πρακτικές που αναβαθμίζουν την υγειονομική φροντίδα, και ανέλυσαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα συστήματα υγείας στην προσπάθεια παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υπό τη σκιά αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών. Οι ομιλητές ανέδειξαν τη σημασία της επένδυσης σε καινοτόμες λύσεις, καθώς μεταφράζεται στην πράξη σε πιο υγιή πληθυσμό, καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, πιο βιώσιμα συστήματα υγείας και πιο ισχυρές οικονομίες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη μέτρησης της αξίας των καινοτόμων τρόπων χορήγησης των θεραπειών και η διαμόρφωση πολιτικών για δίκαιη και ταχεία πρόσβαση σε αυτές. Όπως αναφέρθηκε, οι νέοι τρόποι χορήγησης των θεραπειών συμβάλλουν στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών, στην αποδοτική χρήση πόρων και στη γενικότερη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας. Στο πλαίσιο της συζήτησης παρουσιάστηκε ένα πρωτοποριακό μοντέλο για τη μέτρηση της αξίας των υποδόριων θεραπειών, με στόχο την ποσοτικοποίησή της για το σύστημα Υγείας και τον σχεδιασμό πολιτικών υγείας για ευρύτερη και ταχύτερη πρόσβαση των ασθενών σε αυτές.

Η Γιούλη Καγκελάρη, Access Value Lead της Roche Hellas τόνισε τη μεγάλη αξία που προσδίδει η φαρμακευτική καινοτομία στην ευημερία των πολιτών και τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας. Ενδεικτικά, σχολίασε το παράδειγμα των καινοτόμων υποδόριων σκευασμάτων, που χαράσσουν το δρόμο προς την αποκεντρωμένη φροντίδα υγείας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους, απελευθερώνοντας παράλληλα πολύτιμο κλινικό χρόνο και νοσοκομειακούς πόρους, και συμβάλλοντας στην αποδοτικότητα του συστήματος υγείας συνολικά.

Η σημασία της αποκεντρωμένης φροντίδας αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα της ενότητας «Αποκεντρωμένη Χορήγηση Θεραπειών: Εμπειρίες με Όραμα για το Μέλλον» που διεξήχθη στις 5 Δεκεμβρίου. Ειδική αναφορά έγινε στα αποτελέσματα του «ΟΙΚΟΘΕΝ», μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας χορήγησης κατ’ οίκον θεραπείας, που προτυποποίησε το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για ασθενείς με καρκίνο και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση, σε συνεργασία με τη Roche Hellas, και πλέον αποτελεί επιλογή για ασθενείς και νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος, ασθενείς με καρκίνο ή/και άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να λάβουν θεραπεία στο σπίτι τους. Σήμερα, περισσότεροι από 130 ασθενείς πανελλαδικά λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι μειώνοντας τις επισκέψεις στα νοσοκομεία και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τόσο τη δική τους όσο και των φροντιστών τους. Εφαρμογές του ΟΙΚΟΘΕΝ παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους ομιλητές που ανέδειξαν τα οφέλη που έχει το πρόγραμμα στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Μεταξά, Αλεξανδρούπολης και ΑΧΕΠΑ.

ROCHE HELLAS MESA 1

Η κυρία Νάντια Καζάκου, Personalised HealthCare Enabler της Roche Hellas σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η κατ’ οίκον φροντίδα αποτελεί τομή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη φροντίδα υγείας. Μέσα από το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ, καταφέραμε να αναδείξουμε πώς η καινοτομία μπορεί να συνδυαστεί με την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς».

Η ενότητα ολοκληρώθηκε με μία αισιόδοξη νότα για τη δυνατότητα υιοθέτησης και άλλων καινοτόμων λύσεων στο ελληνικό σύστημα υγείας, τονίζοντας τη σημασία που έχουν οι συνεργασίες ιδιωτικού και δημόσιου φορέα αλλά και τη σπουδαιότητα της στρατηγικής επένδυσης σε υπηρεσίες που εξασφαλίζουν ισότητα στην πρόσβαση και ποιότητα στην υγειονομική φροντίδα.
Ο Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Οικονομικής Αξιολόγησης των Τεχνολογιών Υγείας, ανέλαβε το συντονισμό και των δυο ενοτήτων.

Στην ενότητα με τίτλο «Νέες Προσεγγίσεις στην Παροχή Φροντίδας για τη Μείωση των Ανισοτήτων στην Πρόσβαση» συμμετείχαν οι, Ράνια Τοδούλου, Φαρμακοποιός, PhD, Διευθύντρια Φαρμακείου Π.Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα», Χριστίνα Γεωργή, Φαρμακοποιός, Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Φαρμακείων ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Καπετανάκης, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.Ο.Κ. και ο Τζανής Πολυκανδριώτης, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος. Στην ενότητα με τίτλο «Αποκεντρωμένη Χορήγηση Θεραπειών: Εμπειρίες με Όραμα για το Μέλλον» συμμετείχαν οι, Μιχάλης Νικολάου, Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κατ’ οίκον Νοσηλείας, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» και Επιμελητής A’ της Α’ Παθολογικής - Ογκολογικής Κλινικής, Σαράντος Ευσταθόπουλος, Διοικητής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», Ευάγγελος Ρούφος, Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νικόλαος Γρηγοριάδης, Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ., Β' Νευρολογική Κλινική Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και Τίμος Γονής, Πολιτικός Επιστήμων, MSc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Πρόεδρος Δ.Σ. ΑμΚΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ.

  • ROCHE HELLAS
  • ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή από τη Servier Hellas - Μία συμμαχία για τη βελτίωση της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπεία τους
Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή από τη Servier Hellas - Μία συμμαχία για τη βελτίωση της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπεία τους 07 Δεκεμβρίου 2024
Οδικός χάρτης για τη βελτίωση της διαχείρισης των μυοκαρδιοπαθειών στην Ελλάδα 10 Δεκεμβρίου 2024
Οδικός χάρτης για τη βελτίωση της διαχείρισης των μυοκαρδιοπαθειών στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πολυδιάστατη επιβάρυνση των φροντιστών ασθενών με καρκίνο
Ψυχική Υγεία
12/08/2026 - 11:59

Η πολυδιάστατη επιβάρυνση των φροντιστών ασθενών με καρκίνο

Χωρίς αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο «Αττικόν» - Σε κίνδυνο η εξυπηρέτηση των ασθενών
Πολιτική Υγείας
10/08/2026 - 14:23

Χωρίς αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο «Αττικόν» - Σε κίνδυνο η εξυπηρέτηση των ασθενών

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: «Σιωπηλός» κίνδυνος για την όραση των ασθενών
Health Talk
06/08/2026 - 17:34

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: «Σιωπηλός» κίνδυνος για την όραση των ασθενών

«Η φωτιά στο Ποικίλο Όρος έθεσε σε κίνδυνο εργαζόμενους και ασθενείς στο πρώην ΨΝΑ»
Πολιτική Υγείας
03/08/2026 - 20:04

«Η φωτιά στο Ποικίλο Όρος έθεσε σε κίνδυνο εργαζόμενους και ασθενείς στο πρώην ΨΝΑ»

Η καινοτομία ως στρατηγικός πυλώνας για το μέλλον της υγείας σε Ευρώπη και Ελλάδα
Pharma News
16/07/2026 - 11:18

Η καινοτομία ως στρατηγικός πυλώνας για το μέλλον της υγείας σε Ευρώπη και Ελλάδα

Γαλλία: Πράσινο φως από την Εθνοσυνέλευση στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία
Πολιτική Υγείας
15/07/2026 - 21:21

Γαλλία: Πράσινο φως από την Εθνοσυνέλευση στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: Γιατί η Ανατολική Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της έξαρσης
Υγεία
20/08/2026 - 12:00
ΠΙΣ: Σηκώνουν το γάντι οι εκλεγμένοι και ζητούν άμεσες εκλογές από τη διορισμένη διοίκηση
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 11:00
Εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA κατά του μελανώματος μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής
Pharma News
20/08/2026 - 10:00
Ιός Δυτικού Νείλου: 4 νέοι θάνατοι, 23 άνθρωποι στην Εντατική
Υγεία
20/08/2026 - 09:07
Άτμισμα: Όλες οι βλάβες που προκαλεί στο σώμα των ανηλίκων
Υγεία
20/08/2026 - 09:00
Καιρός: Θερμή εισβολή και 40άρια για τις επόμενες επτά με οκτώ ημέρες
Επικαιρότητα
19/08/2026 - 22:51
ΕΚΕΑ: Τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία στις 25, 26 και 27 Αυγούστου στο Σύνταγμα
Υγεία
19/08/2026 - 22:23
Πρόληψη και προστασία από τους κινδύνους που κρύβει το καλοκαίρι
Health Talk
19/08/2026 - 21:57
Ερευνητές δημιούργησαν παγκόσμιο χάρτη με 55.000 αλληλουχίες ιών RNA
Υγεία
19/08/2026 - 21:32
Η βασίλισσα Καμίλα μίλησε για την φροντίδα της στον «καημένο» τον Κάρολο
Επικαιρότητα
19/08/2026 - 20:59
Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός εργαζόμενος από τσίμπημα μέλισσας
Επικαιρότητα
19/08/2026 - 20:33
Σπάνια έξαρση ιλαράς στη Σουηδία έπειτα από φεστιβάλ μουσικής
Επικαιρότητα
19/08/2026 - 20:09
Γαλλία: 1.243 επιπλέον θάνατοι από τους καύσωνες μέσε 20 μέρες
Επικαιρότητα
19/08/2026 - 19:43
ΙΣΠ: Θετική εξέλιξη η μεταβατική προσαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου
Πολιτική Υγείας
19/08/2026 - 19:17
Πέντε τροφές και σπιτικές παρασκευές που μπορούν να κρατήσουν ενυδατωμένα τα παιδιά εν μέσω καύσωνα
Διατροφή
19/08/2026 - 18:34
Πράσινο φως από τον FDA για τη λειτουργία ακουστικού βαρηκοΐας στα Samsung Galaxy Buds
Digital Health
19/08/2026 - 17:49
Υπέρταση: Νέα θεραπευτική προσέγγιση στοχεύει τη φλεγμονή και τις βλάβες σε αγγεία και νεφρούς
Υγεία
19/08/2026 - 17:11
Μελέτη τελικού σταδίου από τη Novo Nordisk για τη μίνιμουμ αποτελεσματική δόση του χαπιού κατά της παχυσαρκίας
Pharma News
19/08/2026 - 16:46
Πώς θα προστατευτείτε από τους μύκητες όταν φοράτε αθλητικά ρούχα
Health Talk
19/08/2026 - 16:21
Σοκάρουν τα στοιχεία για την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους το 2026 - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση
Υγεία
19/08/2026 - 15:44
Ποια επαγγέλματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο – Στην κορυφή πιλότοι και αεροσυνοδοί
Υγεία
19/08/2026 - 15:00
Καρκίνος στομάχου: Η καθημερινή κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο
Υγεία
19/08/2026 - 14:00
Γιατί οι οδηγοί ταξί και ασθενοφόρων είναι λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν Αλτσχάιμερ
Υγεία
19/08/2026 - 13:00
Gel νυχιών: Ποια ουσία απαγορεύτηκε στη Βρετανία και τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
Ομορφιά
19/08/2026 - 12:00
Ο κακός ύπνος μετά τα 50 πλήττει σοβαρά τη συνέπεια στην εργασία
Υγεία
19/08/2026 - 11:00
Έμπολα: Πάνω από 5.000 κρούσματα στο Κονγκό
Πολιτική Υγείας
19/08/2026 - 10:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Τέσσερις νεκροί και 35 κρούσματα στη Βόρεια Μακεδονία
Υγεία
19/08/2026 - 09:13
Τραβάτε screenshots για να θυμηθείτε κάτι; Γιατί είναι καλύτερο να το σημειώνετε σε χαρτί
Υγεία
19/08/2026 - 09:00
Αλκοόλ και ανήλικοι: «Αρνητικές επιδράσεις και εξάρτηση από την πρώτη σταγόνα»
Ψυχική Υγεία
18/08/2026 - 20:52
Θριάσιο: «Επικίνδυνη η υποστελέχωση σε ΜΕΘ και ΜΑΦ»
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 20:19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι κρύβουν οι πάνες των μωρών; Νόμος στην Καλιφόρνια επιβάλλει τη δημοσίευση των υλικών τους
Πολιτική Υγείας
17/08/2026 - 15:30
11 εύκολοι τρόποι για να πίνετε περισσότερο νερό μέσα στη μέρα
Διατροφή
17/08/2026 - 17:57
ΟΗΕ: Μόνο το 40% των υγειονομικών μονάδων παγκοσμίως διαθέτουν βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 12:00
ΙΣΑ: Ζητά άμεση συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για clawback και Ψηφιακό Αποθετήριο
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 13:25
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδικές κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ για τη σωτηρία της Δημόσιας Υγείας
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 16:37
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo