ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Roche Hellas: Λύση στις πιέσεις του συστήματος υγείας η αποκεντρωμένη φροντίδα των ασθενών

Pharma News
ROCHE HELLAS
Η σημασία της αποκεντρωμένης φροντίδας ως λύση στις πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και ως εργαλείο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών αναδείχθηκε στο πλαίσιο του 20ού Πανελληνίου Συνεδρίου 2024 για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας, που διεξήχθη με θέμα «Καθολική Κάλυψη στην Υγεία: Από τη Ρητορική στην Υλοποίηση».
Δευτέρα, 09/12/2024 - 16:17
— Photo: ROCHE HELLAS
News4Health Team News4Health Team

Πιο συγκεκριμένα, στην ενότητα «Νέες Προσεγγίσεις στην Παροχή Φροντίδας για τη Μείωση των Ανισοτήτων στην Πρόσβαση» που διεξήχθη στις 4 Δεκεμβρίου 2024, κορυφαίοι ειδικοί και επαγγελματίες του χώρου της υγείας αντάλλαξαν απόψεις για στρατηγικές και πρακτικές που αναβαθμίζουν την υγειονομική φροντίδα, και ανέλυσαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα συστήματα υγείας στην προσπάθεια παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υπό τη σκιά αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών. Οι ομιλητές ανέδειξαν τη σημασία της επένδυσης σε καινοτόμες λύσεις, καθώς μεταφράζεται στην πράξη σε πιο υγιή πληθυσμό, καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, πιο βιώσιμα συστήματα υγείας και πιο ισχυρές οικονομίες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη μέτρησης της αξίας των καινοτόμων τρόπων χορήγησης των θεραπειών και η διαμόρφωση πολιτικών για δίκαιη και ταχεία πρόσβαση σε αυτές. Όπως αναφέρθηκε, οι νέοι τρόποι χορήγησης των θεραπειών συμβάλλουν στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών, στην αποδοτική χρήση πόρων και στη γενικότερη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας. Στο πλαίσιο της συζήτησης παρουσιάστηκε ένα πρωτοποριακό μοντέλο για τη μέτρηση της αξίας των υποδόριων θεραπειών, με στόχο την ποσοτικοποίησή της για το σύστημα Υγείας και τον σχεδιασμό πολιτικών υγείας για ευρύτερη και ταχύτερη πρόσβαση των ασθενών σε αυτές.

Η Γιούλη Καγκελάρη, Access Value Lead της Roche Hellas τόνισε τη μεγάλη αξία που προσδίδει η φαρμακευτική καινοτομία στην ευημερία των πολιτών και τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας. Ενδεικτικά, σχολίασε το παράδειγμα των καινοτόμων υποδόριων σκευασμάτων, που χαράσσουν το δρόμο προς την αποκεντρωμένη φροντίδα υγείας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους, απελευθερώνοντας παράλληλα πολύτιμο κλινικό χρόνο και νοσοκομειακούς πόρους, και συμβάλλοντας στην αποδοτικότητα του συστήματος υγείας συνολικά.

Η σημασία της αποκεντρωμένης φροντίδας αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα της ενότητας «Αποκεντρωμένη Χορήγηση Θεραπειών: Εμπειρίες με Όραμα για το Μέλλον» που διεξήχθη στις 5 Δεκεμβρίου. Ειδική αναφορά έγινε στα αποτελέσματα του «ΟΙΚΟΘΕΝ», μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας χορήγησης κατ’ οίκον θεραπείας, που προτυποποίησε το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για ασθενείς με καρκίνο και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση, σε συνεργασία με τη Roche Hellas, και πλέον αποτελεί επιλογή για ασθενείς και νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος, ασθενείς με καρκίνο ή/και άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να λάβουν θεραπεία στο σπίτι τους. Σήμερα, περισσότεροι από 130 ασθενείς πανελλαδικά λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι μειώνοντας τις επισκέψεις στα νοσοκομεία και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τόσο τη δική τους όσο και των φροντιστών τους. Εφαρμογές του ΟΙΚΟΘΕΝ παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους ομιλητές που ανέδειξαν τα οφέλη που έχει το πρόγραμμα στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Μεταξά, Αλεξανδρούπολης και ΑΧΕΠΑ.

ROCHE HELLAS MESA 1

Η κυρία Νάντια Καζάκου, Personalised HealthCare Enabler της Roche Hellas σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η κατ’ οίκον φροντίδα αποτελεί τομή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη φροντίδα υγείας. Μέσα από το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ, καταφέραμε να αναδείξουμε πώς η καινοτομία μπορεί να συνδυαστεί με την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς».

Η ενότητα ολοκληρώθηκε με μία αισιόδοξη νότα για τη δυνατότητα υιοθέτησης και άλλων καινοτόμων λύσεων στο ελληνικό σύστημα υγείας, τονίζοντας τη σημασία που έχουν οι συνεργασίες ιδιωτικού και δημόσιου φορέα αλλά και τη σπουδαιότητα της στρατηγικής επένδυσης σε υπηρεσίες που εξασφαλίζουν ισότητα στην πρόσβαση και ποιότητα στην υγειονομική φροντίδα.
Ο Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Οικονομικής Αξιολόγησης των Τεχνολογιών Υγείας, ανέλαβε το συντονισμό και των δυο ενοτήτων.

Στην ενότητα με τίτλο «Νέες Προσεγγίσεις στην Παροχή Φροντίδας για τη Μείωση των Ανισοτήτων στην Πρόσβαση» συμμετείχαν οι, Ράνια Τοδούλου, Φαρμακοποιός, PhD, Διευθύντρια Φαρμακείου Π.Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα», Χριστίνα Γεωργή, Φαρμακοποιός, Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Φαρμακείων ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Καπετανάκης, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.Ο.Κ. και ο Τζανής Πολυκανδριώτης, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος. Στην ενότητα με τίτλο «Αποκεντρωμένη Χορήγηση Θεραπειών: Εμπειρίες με Όραμα για το Μέλλον» συμμετείχαν οι, Μιχάλης Νικολάου, Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κατ’ οίκον Νοσηλείας, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» και Επιμελητής A’ της Α’ Παθολογικής - Ογκολογικής Κλινικής, Σαράντος Ευσταθόπουλος, Διοικητής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», Ευάγγελος Ρούφος, Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νικόλαος Γρηγοριάδης, Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ., Β' Νευρολογική Κλινική Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και Τίμος Γονής, Πολιτικός Επιστήμων, MSc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Πρόεδρος Δ.Σ. ΑμΚΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ.

  • ROCHE HELLAS
  • ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή από τη Servier Hellas - Μία συμμαχία για τη βελτίωση της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπεία τους
Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή από τη Servier Hellas - Μία συμμαχία για τη βελτίωση της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπεία τους 07 Δεκεμβρίου 2024
Οδικός χάρτης για τη βελτίωση της διαχείρισης των μυοκαρδιοπαθειών στην Ελλάδα 10 Δεκεμβρίου 2024
Οδικός χάρτης για τη βελτίωση της διαχείρισης των μυοκαρδιοπαθειών στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση εργασίας της ΕΝΑΣΕΛ με τη νέα Διοίκηση του ΙΦΕΤ - Τα θέματα που συζητήθηκαν
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 00:07

Συνάντηση εργασίας της ΕΝΑΣΕΛ με τη νέα Διοίκηση του ΙΦΕΤ - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 20:42

Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»

Πως η προσπάθεια επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας επηρεάζει αρνητικά ασθενείς με άνοια
Υγεία
12/03/2026 - 20:54

Πως η προσπάθεια επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας επηρεάζει αρνητικά ασθενείς με άνοια

Τα ιατρικά δεδομένα 1,41 εκατ. ασθενών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε παγκόσμια μελέτη
Digital Health
11/03/2026 - 20:09

Τα ιατρικά δεδομένα 1,41 εκατ. ασθενών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε παγκόσμια μελέτη

Νέα σειρά προϊόντων μη ενέσιμης αναγέννησης του δέρματος με την τεχνολογία των εξωσωμάτων
Ομορφιά
10/03/2026 - 17:42

Νέα σειρά προϊόντων μη ενέσιμης αναγέννησης του δέρματος με την τεχνολογία των εξωσωμάτων

Γυναίκες και ημικρανία: Επτά στις δέκα χωρίς εξατομικευμένη φροντίδα - Τι (δεν) γνωρίζουν οι Ελληνίδες
Patient Talk
09/03/2026 - 17:14

Γυναίκες και ημικρανία: Επτά στις δέκα χωρίς εξατομικευμένη φροντίδα - Τι (δεν) γνωρίζουν οι Ελληνίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΕΔΗΝ για την πανυγειονομική κινητοποίηση: «Το ΕΣΥ κατάντησε ανθρωποδιώκτης για τους επαγγελματίες Υγείας»
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 03:37
Δράση προσυμπτωματικού ελέγχου και ενημέρωσης σε μειονοτικά σχολεία Ροδόπης
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 00:12
Ασκηση διάσωσης και επιβίωσης στον Όλυμπο από τον ΕΕΣ με ρεαλιστικό σενάριο
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 23:17
Γιατί μας ταλαιπωρούν οι αιμορροΐδες και πώς θεραπεύονται - Πότε απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση
Health Talk
18/03/2026 - 22:49
ECDC: Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος για την Ευρώπη από την επιδημία μηνιγγίτιδας στην Αγγλία
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 22:02
Ενημερωτική καμπάνια από την ΕΕΜΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Ηπατικής Υγείας
Υγεία
18/03/2026 - 21:26
Επιστήμονες έφτιαξαν ενισχυμένα ανοσοκύτταρα που καταπολεμούν τον καρκίνο απευθείας στο σώμα
Υγεία
18/03/2026 - 21:03
Νέα εργαλεία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης φαρμάκων προτεραιότητας παρουσίασε ο EMA
Pharma Policy
18/03/2026 - 20:19
Σκληροθεραπεία: Μια αξιόπιστη λύση για την εξάλειψη των ευρυαγγειών
Health Talk
18/03/2026 - 19:44
«Ηλικία» και πηγή προέλευσης του νερού σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο νόσησης από Πάρκινσον
Υγεία
18/03/2026 - 19:27
Ποδηλατοδρομία ευαισθητοποίησης για τα νεανικά ρευματικά νοσήματα στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μαρτίου.
Patient Talk
18/03/2026 - 19:02
Office Eye Syndrome: Συμβουλές για προστασία των ματιών από τις οθόνες
Health Talk
18/03/2026 - 19:00
Εργαζόμενοι Κρατικού Νίκαιας: «Πλαστή η εικόνα της κυβέρνησης για τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΣΥ»
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 18:38
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τον αφθώδη πυρετό - Οι επιπτώσεις της στην κτηνοτροφία και τη δημόσια υγεία
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 18:01
Νέο αυστηρότερο πλαίσιο για την προστασία ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ - Οι πέντε πυλώνες του σχεδίου
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 17:28
Αυξημένες οι συγκεντρώσεις κοκαΐνης και κεταμίνης στα λύματα στην Ευρώπη
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 16:46
Εκπαιδευτικό διαδραστικό σεμινάριο οδικής ασφάλειας από το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική!
Υπηρεσίες Υγείας
18/03/2026 - 16:19
Θεμιστοκλέους: Για πρώτη φορά μειώθηκαν οι χρόνοι αναμονής για χειρουργείο στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 16:01
Παγκόσμια Εβδομάδα για το Γλαύκωμα: Αδιάγνωστοι σχεδόν έξι στους δέκα ασθενείς
Health Talk
18/03/2026 - 15:44
Φάρμακα για την οστεοπόρωση μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας κατά 16%
Υγεία
18/03/2026 - 15:00
Γεωργιάδης: Χαμηλή η συμμετοχή στην πανελλήνια απεργία των νοσοκομειακών γιατρών
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 15:00
Οι κίνδυνοι των εξτένσιονς βλεφαρίδας για τα μάτια αλλά και το δέρμα
Ομορφιά
18/03/2026 - 14:00
Βρετανία: 20 συνολικά τα κρούσματα μηνιγγίτιδας - Οι υγειονομικές αρχές ετοιμάζονται για τα... χειρότερα!
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 13:16
Καρκίνος παχέος εντέρου: Ο ρόλος της ανάλυσης των λυμάτων στην έγκαιρη κινητοποίηση των τοπικών αρχών
Υγεία
18/03/2026 - 13:00
Ο εμβολιασμός κατά του HPV μειώνει τα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Υγεία
18/03/2026 - 12:46
Μία ένεση RNA θα μπορούσε να βοηθήσει την καρδιά να επιδιορθωθεί μόνη της μετά από έμφραγμα
Υγεία
18/03/2026 - 12:00
Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την ανάπτυξη φαρμάκων
Pharma Policy
18/03/2026 - 11:13
Κορύφωση της μεταφοράς σκόνης σήμερα και αύριο - Τα μέτρα προστασίας
Υγεία
18/03/2026 - 11:00
Γιατί το ξέσπασμα της ιλαράς στις ΗΠΑ είναι ένας κακός οιωνός για όσα θα ακολουθήσουν
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 10:00
Σχεδόν 5 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν ετησίως πριν κλείσουν τα πέντε τους έτη - Οι λόγοι
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39
Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Σειρά εργαλείων από τη Samsung για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 15:03
Δράση για την ανδρική αντισύλληψη: Γιγαντιαίο προφυλακτικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και βάφλες σε σχήμα πέους
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 18:42
Το Ωνάσειο στο επίκεντρο της εκπαίδευσης στην ανοσολογία μεταμοσχεύσεων
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 19:23
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo