ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή από τη Servier Hellas - Μία συμμαχία για τη βελτίωση της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπεία τους

Pharma News
Estève Speranza, Γενικός Διευθυντής της Servier Ελλάδας & Κύπρου
Με στόχο τη βελτίωση της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπευτική αγωγή, παρουσιάστηκε σε δημοσιογραφική εκδήλωση, η Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή.
Σάββατο, 07/12/2024 - 06:39
— Photo: Estève Speranza, Γενικός Διευθυντής της Servier Ελλάδας & Κύπρου
News4Health Team News4Health Team

Πρόκειται για μία νέα δράση της Servier Hellas, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης για την Ορθή Χρήση Φαρμάκων με τίτλο «Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!», η οποία υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, η Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή αποτελεί ορόσημο στη συλλογική προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των ασθενών, των επαγγελματιών υγείας, των Φορέων Υγείας και της κοινωνίας για τη σημασία της τήρησης της θεραπευτικής αγωγής.

XARTA BANNER MESA

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της επιστημονικής και πολιτικής κοινότητας, μεταξύ των οποίων, ο κ. Χαράλαμπος Καραθάνος, Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Υγείας, ο κ. Γιώργος Στεργίου, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης, ο κ. Αθανάσιος Μουχτής, Γενικός Διευθυντής του ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, ενώ την τοποθέτησή του μοιράστηκε μέσω βίντεο ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών Διευθυντής Εργαστηρίου Αξιολόγησης Πολιτικών, Τεχνολογιών & Συμπεριφορών Υγείας.

Η σημασία της προσήλωσης στην αγωγή

Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως η προσήλωση των ασθενών στη θεραπευτική αγωγή είναι βασικός πυλώνας στη βελτίωση της έκβασης της υγείας του ασθενούς, και κατά προέκταση στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας. Η μη συμμόρφωση στη θεραπευτική αγωγή μπορεί να μειώσει τα πιθανά κλινικά οφέλη της θεραπείας και να οδηγήσει σε αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα. Σύμφωνα με ευρήματα της μελέτης CONCORD 1,2, διαπιστώθηκε πως όταν οι επαγγελματίες υγείας αφιερώνουν χρόνο, εξατομικευμένη υποστήριξη και την κατάλληλη ενημέρωση στους ασθενείς για την ορθή λήψη των φαρμάκων, παρατηρείται σημαντική βελτίωση τήρησης της αγωγής.

Την ανάγκη για δράση με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της χαμηλής προσήλωσης έχει αναγνωρίσει – μεταξύ οργανισμών όπως ο ΠΟΥ (WHO), o Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) – και η SERVIER σε παγκόσμιο επίπεδο, γι’ αυτό και η βελτίωση της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπευτική αγωγή αποτελεί πλέον στρατηγικό στόχο του Ομίλου στο πλαίσιο της εκπλήρωσης του οράματος SERVIER 2030.

XARTA 1

Με σειρά εμφάνισης από αριστερά προς τα δεξιά: Αθανάσιος Μουχτής, Γενικός Διευθυντής του ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, Στέλλα Χαλακατεβάκη, Marketing Director Servier Ελλάδας, Χαράλαμπος Καραθάνος, Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Υγείας, Ελευθέριος Θηραίος, Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, Μέμη Τσεκούρα, A’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Aσθενών Ελλάδος, Βασιλική-Ραφαέλα Βακουφτσή, Πρόεδρος της Ένωσης Aσθενών Ελλάδος, Estève Speranza, Γενικός Διευθυντής της Servier Ελλάδας & Κύπρου, Γεώργιος Στεργίου, Πρόεδρος Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης, Κωνσταντίνος Τσιούφης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, Κωνσταντίνος Τούτουζας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Θανάσης Πρωτογέρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών.

Συλλογική δέσμευση η χάρτα

Η Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή, σηματοδοτεί τη συλλογική δέσμευση των ιατρικών εταιρειών και φορέων, προκειμένου να δημιουργηθεί η απαραίτητη κουλτούρα γνώσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης, στο κρίσιμο ζήτημα της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπεία.

Υπογράφοντας τη Χάρτα, η Servier Hellas μαζί με τις Ιατρικές Εταιρείες, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και την Ένωση Ασθενών Ελλάδος, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή προσπάθεια και δεσμεύονται να προάγουν κοινές αρχές και πρακτικές που θα αντιμετωπίσουν τους πολύπλοκους παράγοντες που διαμορφώνουν την ελλιπή συμμόρφωση και θα ενισχύσουν την προσήλωση στην φαρμακευτική αγωγή.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, Βασιλική-Ραφαέλα Βακουφτσή, ανέφερε: «Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας χαιρετίζει τη Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή, που αναδεικνύει τη σημασία της συνέπειας και της συνεργασίας ασθενών, επαγγελματιών υγείας και φαρμακοποιών για τη βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων. Η Χάρτα Προσήλωσης αποτελεί έναν θεμέλιο λίθο για την ενδυνάμωση των ασθενών και τη διασφάλιση της ποιότητας στη φροντίδα υγείας μέσω της δημιουργίας μιας κουλτούρας που προάγει την υπεύθυνη και ενεργή συμμετοχή των ασθενών στη φροντίδα τους. Με ενωμένες δυνάμεις, μπορούμε να προάγουμε τη συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας προς όφελος όλων».

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, δήλωσε «Μέχρι να φτάσουμε πλήρως στην εποχή της ιατρικής της ακρίβειας, η συνένωση δυνάμεων, το χτίσιμο συνεργασιών και συμμαχιών, αποτελεί μονόδρομο για την τόνωση της προσήλωσης των ασθενών στη καθημερινή λήψη της πλήρους συνιστώμενης θεραπευτικής επιλογής».

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Κωνσταντίνος Τούτουζας, δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να πετύχουμε την αύξηση της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπευτική αγωγή. Ειδικά στον τομέα των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα οποία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, η τήρηση της αγωγής αποτελεί μια ουσιαστική πράξη πρόληψης, που προστατεύει ζωές. Υπογράφοντας τη Χάρτα, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε έναν νέο τρόπο σκέψης και μια αλλαγή κουλτούρας που θα στηρίζει την τήρηση της αγωγής, ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Επισφραγίζουμε τη δέσμευσή μας για δράσεις που θα ενισχύσουν την προσήλωση των ασθενών στην φαρμακευτική αγωγή».

Ο κ. Θανάσης Πρωτογέρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών (ΕΟΕ), επισήμανε: «Είναι μεγάλη χαρά μας να συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια βελτίωσης της υγείας των Ελλήνων. Μέσα από αυτή τη συμμαχία στοχεύουμε στην ανάπτυξη κουλτούρας για την ορθή επικοινωνία της ιατρικής γνώσης. Σήμερα έγινε μια καθοριστική αρχή αναγνώρισης του μεγάλου προβλήματος που αφορά στη «χαμηλή προσήλωση των ασθενών στη θεραπευτική αγωγή», που οδηγεί σε χειρότερη ποιότητα ζωής, πρόωρους θανάτους και σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Ο ΕΟΕ δεσμεύεται στην καταπολέμηση του και στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας μέσα από στοχευμένες δράσεις μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της συμμαχίας αυτής».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, Χαράλαμπος Μηλιώνης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που στηρίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς η Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση του φαινομένου της χαμηλής συμμόρφωσης των ασθενών στη θεραπεία. Ως Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης συντασσόμαστε ενεργά με αυτήν την προσπάθεια, ώστε να κινητοποιήσουμε τους ασθενείς πολύ υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου και να πετύχουμε την πρόληψη καρδιαγγειακών συμβαμάτων».

XARTA 2

Εμφανίζονται από αριστερά προς τα δεξιά: Γεώργιος Στεργίου, Πρόεδρος Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης, Ελευθέριος Θηραίος, Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, Κωνσταντίνος Τούτουζας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Θανάσης Πρωτογέρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών, Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Τσιούφης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, Βασιλική-Ραφαέλα Βακουφτσή, Πρόεδρος της Ένωσης Aσθενών Ελλάδος, Estève Speranza, Γενικός Διευθυντής της Servier Ελλάδας & Κύπρου, Χαράλαμπος Καραθάνος, Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Υγείας, Στέλλα Χαλακατεβάκη, Marketing Director Servier Ελλάδας και Αθανάσιος Μουχτής, Γενικός Διευθυντής του ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, τόνισε: «Ως φαρμακοποιοί, είμαστε συχνά το πρώτο σημείο επαφής πολιτών με το ευρύτερο σύστημα υγείας, και γι’ αυτό καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε έναν κρίσιμο και ουσιαστικό ρόλο, παρέχοντας καθοδήγηση και υποστήριξη για την ορθή λήψη των φαρμάκων. Η Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία που μας ενώνει όλους κάτω από έναν κοινό στόχο. Μέσα από τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ γιατρών και φαρμακοποιών, μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ο ασθενής θα συνεχίζει τη θεραπεία του με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου οικονομικοί παράγοντες, μπορεί να οδηγήσουν σε διακοπή της αγωγής. Μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων μερών, μπορούμε να πετύχουμε την προσήλωση των ασθενών στην αγωγή».

Ο κ. Ελευθέριος Θηραίος, Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, δήλωσε: «Τα χρόνια νοσήματα, είναι μακράν η κύρια αιτία θνησιμότητας και αναπηρίας παγκοσμίως αντιπροσωπεύοντας το 60% όλων των θανάτων και η πολυνοσηρότητα, με 1 στους 4 ασθενείς άνω των 65 ετών να παίρνει περισσότερα από πέντε φάρμακα για τρία διαφορετικά νοσήματα, αποτελούν μια από τις βασικές προκλήσεις για τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας σήμερα. Είναι όμως και μια πρόκληση για τον επαγγελματία υγείας και τον προσωπικό ιατρό, με την προσήλωση των ασθενών στη θεραπευτική αγωγή να είναι στο επίκεντρο της υποχρέωσής τους. Οφείλουν να υποστηρίζουν τις επιλογές των ασθενών στη θεραπεία, ενισχύοντας, με την σχέση που θα αναπτύξουν με τον ασθενή, την εγγραμματοσύνη υγείας και την τροποποίηση των συμπεριφορών για την ορθή λήψη των φαρμάκων, αξιοποιώντας και τα ψηφιακά εργαλεία όπως ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας και οι υπενθυμίσεις για τον περιοδικό έλεγχο της υγείας τους. Παράλληλα όμως, η προσήλωση των ασθενών στη θεραπευτική αγωγή αποτελεί και ένα δείκτη ποιότητας για την μέτρηση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών με βάση τις ανάγκες των ασθενών και την αποδοτική χρήση των πόρων».

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Servier Ελλάδας & Κύπρου, Estève Speranza, επισήμανε πως «η Χάρτα Προσήλωσης στην Αγωγή, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σταθερής δέσμευσης της εταιρείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της χαμηλής προσήλωσης των ασθενών στην αγωγή τους. Έχοντας τον ασθενή στο επίκεντρο μιας ολιστικής προσέγγισης, η οποία εμπλέκει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη: τους ιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τους ίδιους τους ασθενείς, στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα και να αναλάβουμε δράση, προκειμένου όλοι μαζί, να διαμορφώσουμε ένα μέλλον, όπου η ορθή τήρηση της αγωγής, είναι πραγματικότητα».

  • ΧΑΡΤΑ
  • ΑΓΩΓΗ
  • SERVIER HELLAS
  • ΣΥΜΜΑΧΙΑ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλιμάκιο του Ταμείου Ανάκαμψης στο project Βιοτεχνολογίας της DEMO στον Άγιο Στέφανο
Κλιμάκιο του Ταμείου Ανάκαμψης στο project Βιοτεχνολογίας της DEMO στον Άγιο Στέφανο 06 Δεκεμβρίου 2024
Roche Hellas: Λύση στις πιέσεις του συστήματος υγείας η αποκεντρωμένη φροντίδα των ασθενών 09 Δεκεμβρίου 2024
Roche Hellas: Λύση στις πιέσεις του συστήματος υγείας η αποκεντρωμένη φροντίδα των ασθενών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντική ελληνική συμμετοχή σε νέα θεραπεία για το πολλαπλούν μυέλωμα που εγκρίθηκε από τον FDA
Υγεία
17/09/2026 - 21:12

Σημαντική ελληνική συμμετοχή σε νέα θεραπεία για το πολλαπλούν μυέλωμα που εγκρίθηκε από τον FDA

Διαμαρτυρία ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο για την υπομετάγγιση και τις ελλείψεις αίματος
Patient Talk
14/09/2026 - 20:48

Διαμαρτυρία ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο για την υπομετάγγιση και τις ελλείψεις αίματος

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Μπορεί η νόσος να επηρεάσει την όραση των ασθενών;
Health Talk
14/09/2026 - 19:53

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Μπορεί η νόσος να επηρεάσει την όραση των ασθενών;

Νέα στοχευμένη θεραπεία αλλάζει τα δεδομένα στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Υγεία
14/09/2026 - 15:16

Νέα στοχευμένη θεραπεία αλλάζει τα δεδομένα στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού

Σύνδρομο Rett : Εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρώτη και μοναδική θεραπεία
Pharma Policy
10/09/2026 - 12:15

Σύνδρομο Rett : Εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρώτη και μοναδική θεραπεία

Το ΑΙ θα μπορούσε να βρει θεραπεία για τον καρκίνο μέσα στις επόμενες δεκαετίες ή...να μάς σκοτώσει!
Digital Health
09/09/2026 - 11:00

Το ΑΙ θα μπορούσε να βρει θεραπεία για τον καρκίνο μέσα στις επόμενες δεκαετίες ή...να μάς σκοτώσει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα βιοομοειδή στην κορυφή των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το 2027
Pharma Policy
22/09/2026 - 01:07
ΣΥ.Φ.Α.Κ.: 617 φαρμακοποιοί στο 13ο Συνέδριο – Στο επίκεντρο η νέα εποχή του φαρμακείου
Pharma Policy
21/09/2026 - 23:00
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.: Παραμένει πρόεδρος η Καίτη Αντωνοπούλου
Patient Talk
21/09/2026 - 22:00
Μιφεπριστόνη: Πιο αποτελεσματική επείγουσα αντισύλληψη με λιγότερες παρενέργειες
Υγεία
21/09/2026 - 21:00
Τιμολογική πολιτική Τραμπ για τα φάρμακα: Διαρροές εγείρουν ανησυχίες για τον αντίκτυπο εκτός ΗΠΑ
Pharma Policy
21/09/2026 - 20:46
Εργασία με τεχνητό λίθο: Ο σοβαρός κίνδυνος για τους πνεύμονες
Υγεία
21/09/2026 - 20:00
Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer: Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αλλάξει πολλά
Επικαιρότητα
21/09/2026 - 19:59
Η δίκαιη διανομή εμβολίων θα έσωζε σχεδόν 3 εκατ. επιπλέον ζωές σε επόμενη πανδημία
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 19:00
ΕΙΝΑΠ: Αντιδράσεις για την παραμονή γιατρών του ΕΣΥ στην υπηρεσία μετά τα 67
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 18:55
Γεωργιάδης για τους ελέγχους στα ιατρεία: «Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας δεν καταργήθηκε, μεταφέρθηκε στην ΕΑΔ»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 18:28
Γιατί ο χρόνος μοιάζει να περνά πιο γρήγορα όσο μεγαλώνουμε
Ψυχική Υγεία
21/09/2026 - 18:00
Βρωμιδρωσία: Όταν η έντονη οσμή του σώματος δεν είναι απλώς θέμα κακής υγιεινής
Υγεία
21/09/2026 - 17:00
Γιατί η εγκυμοσύνη επηρεάζει τη μνήμη – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες στον εγκέφαλο
Υγεία
21/09/2026 - 16:23
Νευρική ορθορεξία: Όταν η υγιεινή διατροφή γίνεται εμμονή με επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
21/09/2026 - 16:03
«Προσωπικός Βοηθός»: Η ΕΣΑμεΑ ζητά άμεση άρση των αποκλεισμών για άτομα με αναπηρία
Patient Talk
21/09/2026 - 15:30
ΕΑΔ: Πάνω από 4.000 πορίσματα ελέγχων στον τομέα της Υγείας
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 15:09
Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς έρευνας για τη σήψη
Υγεία
21/09/2026 - 15:00
Δωρεά οργάνων: Τέσσερις δότες χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους μας μέσα σε μια μέρα
Υγεία
21/09/2026 - 14:50
Συστηματική άσκηση: Μελέτη ρίχνει φως στα οφέλη της σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο
Υγεία
21/09/2026 - 14:19
Η Astellas Ελλάδος σε ημερίδα στη ΔΕΘ για το σύστημα υγείας και το άμεσο μέλλον του
Pharma News
21/09/2026 - 13:52
Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων της αορτής
Health Talk
21/09/2026 - 13:17
Μιλάτε στον ύπνο σας; Ψυχολόγος εξηγεί τι συμβαίνει στις διάφορες περιοχές του εγκεφάλου
Ψυχική Υγεία
21/09/2026 - 12:54
Γεωργιάδης: «Οι γιατροί του Μαζωνάκη τα έκαναν όλα λάθος»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 12:18
Το ECDC ενισχύει την ευρωπαϊκή «task force» για την αντιμετώπιση του Έμπολα στο Κονγκό
Υγεία
21/09/2026 - 11:51
ΠΑΣΟΝΟΠ: «Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας δεν συστήνει νέο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 11:27
Τα κορίτσια της Εθνικής Βόλεϊ Γυναικών έστειλαν μήνυμα ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία
Υγεία
21/09/2026 - 11:11
Τριήμερη επιστημονική εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΑΠΘ
Υγεία
21/09/2026 - 10:48
Ακόμα και το μικρής διάρκειας περπάτημα σε πιο ταχύ ρυθμό μπορεί να συμβάλει στην μακροζωία
Fitness
21/09/2026 - 10:24
ΙΣΑ: «Δεν μπήκε εισαγγελέας στο ιατρείο του Κολωνακίου όπου πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης»
Επικαιρότητα
21/09/2026 - 10:01
Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα «μπερδεύεται» και προκαλεί αλλεργίες στην ενήλικη ζωή
Υγεία
21/09/2026 - 09:38

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΑΣΟΝΟΠ: «Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας δεν συστήνει νέο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 11:27
Γεωργιάδης: «Οι γιατροί του Μαζωνάκη τα έκαναν όλα λάθος»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 12:18
Η Astellas Ελλάδος σε ημερίδα στη ΔΕΘ για το σύστημα υγείας και το άμεσο μέλλον του
Pharma News
21/09/2026 - 13:52
ΕΑΔ: Πάνω από 4.000 πορίσματα ελέγχων στον τομέα της Υγείας
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 15:09
Νευρική ορθορεξία: Όταν η υγιεινή διατροφή γίνεται εμμονή με επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
21/09/2026 - 16:03
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo