ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Nέα στρατηγική κοινωνικής ευθύνης για την καταπολέμηση του Σακχαρώδους Διαβήτη

Pharma News
Nέα στρατηγική κοινωνικής ευθύνης για την καταπολέμηση του Σακχαρώδους Διαβήτη
Η NovoNordisk ανακοίνωσε την έναρξη της νέας στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας: «DefeatDiabetes».
Πέμπτη, 16/07/2020 - 14:17
News4Health Team News4Health Team

Η στρατηγική ενισχύει τη δέσμευση της Novo Nordisk και εισάγει νέες μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες να παρέχει πρόσβαση σε προσιτή περίθαλψη για το σακχαρώδη διαβήτη σε ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα και να διασφαλίζει ότι κανένα παιδί δεν θα πεθάνει από το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Σήμερα, 1 στους 11 ανθρώπους στον κόσμο πάσχει από τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 1 στους 9 έως το 2045 εάν δεν αναληφθεί άμεσα δράση. Ο σακχαρώδης διαβήτης επιβαρύνει σημαντικά τα συστήματα υγείας και η Novo Nordisk δεσμεύεται να συνεργαστεί με τις υγειονομικές αρχές και άλλους εταίρους στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου.

«Ο σκοπός μας να νικήσουμε το σακχαρώδη διαβήτη είναι απαραίτητος τώρα περισσότερο από ποτέ, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης συνεχίζει να αυξάνεται και σε μια εποχή που ο κόσμος πάσχει από την πιο καταστροφική πανδημία τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Lars Fruergaard Jørgensen, Διευθύνων Σύμβουλος της Novo Nordisk. «Εκτός από την καινοτόμο ιατρική, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τις κοινωνίες να νικήσουν το σακχαρώδη διαβήτη επιταχύνοντας την πρόληψη ώστε να σταματήσουμε την αυξητική πορεία της νόσου παρέχοντας πρόσβαση σε προσιτή περίθαλψη σε ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα. Η ευπάθεια έχει πολλά πρόσωπα και ο σακχαρώδης διαβήτης «χτυπά» τις πιο ευάλωτες κοινότητες. Είμαι περήφανος που εντείνουμε τις προσπάθειές μας και συνεργαζόμαστε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του σακχαρώδους διαβήτη σε μια εποχή επιτακτικής ανάγκης."

Για την παροχή πρόσβασης σε προσιτή ινσουλίνη σε ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα, η Novo Nordisk μειώνει την ανώτατη τιμή της ανθρώπινης ινσουλίνης από 4 δολάρια (USD) σε 3 δολάρια (USD) ανά φιαλίδιο σε 76 χώρες με χαμηλό και μεσαίο κατά κεφαλήν εισόδημα, οι οποίες είναι μέρος της υπάρχουσας εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας για την ινσουλίνη. Αυτό ισχύει για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες όπως ορίζονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), άλλες χώρες χαμηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος όπως ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα και χώρες μεσαίου κατά κεφαλήν εισοδήματος όπου μεγάλοι πληθυσμοί τους δεν διαθέτουν επαρκή υγειονομική κάλυψη.

Για να υποστηρίξει τη φιλοδοξία της εταιρείας ότι κανένα παιδί δεν θα πεθάνει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, η Novo Nordisk επεκτείνει το πρόγραμμα «Changing Diabetes in Children», ώστε να συμπεριλάβει 100.000 παιδιά έως το 2030, από 25.000 σήμερα. Το πρόγραμμα παρέχει ιατρική περίθαλψη για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 που διαβιούν σε περιβάλλοντα χαμηλών οικονομικών και υλικών πόρων.

Ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και εταίρος της πρωτοβουλίας «Changing Diabetes in Children», Δρ. Naby Balde, τονίζει τον επείγοντα χαρακτήρα για δράση: «Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνεται σε κάθε μέρος του κόσμου και η καλή υγεία δεν είναι μία ίση ευκαιρία για όλους τους ανθρώπους. Οι ζωές χιλιάδων παιδιών που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σε ευάλωτες κοινότητες έχουν σωθεί από την πρωτοβουλία «Changing Diabetes in Children». Χαιρετίζω τις προσπάθειες της Novo Nordisk να επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό την εμβέλεια και τις ευρύτερες προσπάθειές της για να νικήσει το σακχαρώδη διαβήτη."

Στο πλαίσιο τηςστρατηγικής «Defeat Diabetes», επεκτείνεται επίσης το πρόγραμμα «Partnering for Change» της εταιρείας με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τον Δανέζικο Ερυθρό Σταυρό, που υποστηρίζει τη φροντίδα ατόμων με σοβαρές χρόνιες ασθένειες εν μέσω ανθρωπιστικών κρίσεων. Η συνεργασία υποστηρίζει την ενσωμάτωση της περίθαλψης του σακχαρώδους διαβήτη και της υπέρτασης στις παγκόσμιες υγειονομικές επιχειρήσεις του Ερυθρού Σταυρού.

Οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της στρατηγικής «Defeat Diabetes» της Novo Nordisk

• Επέκταση του προγράμματος «Changing Diabetes in Children»: εκτιμάται η ένταξη στο πρόγραμμα για περισσότερα από 100.000 παιδιά που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σε περιβάλλοντα χαμηλών οικονομικών και υλικών πόρων και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα.2 Μέχρι σήμερα, η Novo Nordisk έχει βοηθήσει περισσότερα από 25.000 παιδιά μέσω του προγράμματος «Changing Diabetes in Children». Τώρα, θέτουμε στον εαυτό μας την νέα πρόκληση να προσεγγίσουμε 100.000 παιδιά έως το 2030 και να εργαστούμε σε χώρες με χαμηλούς οικονομικούς και υλικούς πόρους. Η φιλοδοξία μας είναι ξεκάθαρη: κανένα παιδί δεν πρέπει να πεθάνει από το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

• Ως μέρος της υπάρχουσας δέσμευσης για την πρόσβαση στην ινσουλίνη, η Novo Nordisk μειώνει την ανώτατη τιμή της ανθρώπινης ινσουλίνης από 4 δολάρια (USD) σε 3 δολάρια (USD) ανά φιαλίδιο σε 76 χώρες με χαμηλό και μεσαίο κατά κεφαλήν εισόδημα. Αυτό ισχύει για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες όπως ορίζονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), άλλες χώρες χαμηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος όπως ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα και χώρες μεσαίου κατά κεφαλήν εισοδήματος όπου οι μεγάλοι πληθυσμοί τους δεν διαθέτουν επαρκή υγειονομική κάλυψη. Επιπλέον, θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις όσον αφορά τη διανομή και την ικανότητα των υγειονομικών συστημάτων που συχνά εμποδίζουν την ινσουλίνη χαμηλού κόστους να φτάσει στα πιο ευάλωτα άτομα.

• Επέκταση του προγράμματος «Partnering for Change» με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και του Δανέζικου Ερυθρού Σταυρού για τη βελτίωση της χρόνιας περίθαλψης για άτομα εν μέσω ανθρωπιστικών κρίσεων. Για να υποστηρίξουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες ασθενών, συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τους εταίρους του Ερυθρού Σταυρού τα έτη 2021-2023. Ο στόχος της συνεργασίας είναι να διασφαλίσει την ενσωμάτωση της περίθαλψης του σακχαρώδους διαβήτη και της υπέρτασης στις παγκόσμιες υγειονομικές επιχειρήσεις του Ερυθρού Σταυρού. Υποστηρίζουμε τη συγκεκριμένη δράση με δωρεά 15 εκατομμυρίων δανέζικων κορόνων (DKK).

• Διευρυμένες επιλογές υποστήριξης ασθενών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.). Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη που χρησιμοποιούν ινσουλίνη της Novo Nordisk και έχουν χάσει την ασφάλισή τους λόγω αλλαγής στην κατάσταση εργασίας τους, λόγω της νόσου COVID-19 δικαιούνται δωρεάν προμήθεια ινσουλίνης για 90 ημέρες μέσω του Προγράμματος Βοήθειας για Ασθενείς με Διαβήτη της Novo Nordisk.

• Υποστήριξη ανθρωπιστικών φορέων πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου COVID-19. Δωρίζουμε και στέλνουμε δωρεάν ινσουλίνη σε οργανισμούς που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, όπως η UNICEF, η UNRWA και οι εταίροι του Ερυθρού Σταυρού, για έξι μήνες. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το τρέχον επίπεδο παροχής ινσουλίνης σε μια εποχή που οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταπολεμούν την πανδημία της νόσου COVID-19. Συνεισφέρουμε επίσης οικονομικά στην έκκληση έκτακτης ανάγκης για τη νόσο COVID-19 των εταίρων μας του Ερυθρού Σταυρού. Αυτή η υποστήριξη θα συμβάλει στην εκπαίδευση παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, στην αγορά προστατευτικού εξοπλισμού, στην αγορά ιατρικών προμηθειών, στη δημιουργία εγκαταστάσεων καραντίνας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Η συνολική αξία της δωρεάς υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια δανέζικων κορόνων (DKK).

• Στο πλαίσιο της πρόληψης, συνεργαζόμαστε με τη UNICEF για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στο Μεξικό και την Κολομβία, αντιμετωπίζοντας τα κενά στη γνώση και υποστηρίζοντας τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ώστε να δράσουν αποτελεσματικά.

• Συνεργαζόμαστε με θεσμικούς φορείς σε περισσότερες από 25 πόλεις παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της αύξησης του επιπολασμού του σακχαρώδους διαβήτη σε αστικά περιβάλλοντα μέσω του προγράμματος συνεργασίας «Cities Changing Diabetes». Με σχεδόν τα 2/3 όλων των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη να ζουν σε αστικές περιοχές, οι πόλεις αποτελούν σημαντικό σημείο εστίασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 16/07/2020 - 14:26
  • ΔΙΑΒΗΤΗΣ
  • ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
  • ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΟΦ: Δεκάδες οι ελλείψεις σε φάρμακα
ΕΟΦ: Δεκάδες οι ελλείψεις σε φάρμακα 16 Ιουλίου 2020
Η υπόσχεση της Novartis για το κέρδος από φάρμακα COVID-19 σε αναπτυσσόμενες χώρες 17 Ιουλίου 2020
Η υπόσχεση της Novartis για το κέρδος από φάρμακα COVID-19 σε αναπτυσσόμενες χώρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η περιφέρεια του λαιμού «καμπανάκι» για προβλήματα στην καρδιά και διαβήτη
Υγεία
23/10/2025 - 11:00

Η περιφέρεια του λαιμού «καμπανάκι» για προβλήματα στην καρδιά και διαβήτη

Συνάντηση ενημέρωσης φορέων για την κοινή δράση (JA) CARE4DIABETES από την 1η ΥΠΕ
Πολιτική Υγείας
21/10/2025 - 03:24

Συνάντηση ενημέρωσης φορέων για την κοινή δράση (JA) CARE4DIABETES από την 1η ΥΠΕ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: «Εγκληματική η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για τις ταινίες μέτρησης του σακχάρου» - Όλο το ΦΕΚ!
Patient Talk
20/10/2025 - 13:38

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: «Εγκληματική η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για τις ταινίες μέτρησης του σακχάρου» - Όλο το ΦΕΚ!

Ξυλιτόλη: Είναι η εναλλακτική λύση αντί της ζάχαρης; - Οφέλη και παρενέργειες
Διατροφή
18/10/2025 - 10:57

Ξυλιτόλη: Είναι η εναλλακτική λύση αντί της ζάχαρης; - Οφέλη και παρενέργειες

Aνακαλύφθηκε νέος τύπος διαβήτη σε μωρά πριν από την ηλικία των 6 μηνών
Υγεία
17/10/2025 - 16:04

Aνακαλύφθηκε νέος τύπος διαβήτη σε μωρά πριν από την ηλικία των 6 μηνών

Eli Lilly: Φάρμακο για τον διαβήτη με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε δύο κλινικές δοκιμές
Pharma News
15/10/2025 - 19:27

Eli Lilly: Φάρμακο για τον διαβήτη με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε δύο κλινικές δοκιμές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανελλήνιο Αιματολογικό συνέδριο: Από τις θεραπευτικές προσεγγίσεις στις πολιτικές πρόσβασης
Υγεία
30/10/2025 - 00:09
IC-GROWTH: Στόχος η βελτίωση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο
Ψυχική Υγεία
29/10/2025 - 23:23
Metropolitan General: Ρομποτική χειρουργική για αντιμετώπιση κηλών του κοιλιακού τοιχώματος
Υπηρεσίες Υγείας
29/10/2025 - 20:26
Τρία θέματα συζήτησε η Επιστημονική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 19:57
Αποκαλυπτικά στοιχεία από την MSD στην πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για την ενιαία υγεία
Pharma News
29/10/2025 - 18:51
Πώς επηρεάζει τον εγκέφαλο η εμμηνόπαυση
Υγεία
29/10/2025 - 18:09
Η CAPA συμμετέχει στον μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 17:43
Πως το εσωτερικό μας ρολόι επιδρά στην υγεία της καρδιάς και όχι μόνο
Υγεία
29/10/2025 - 16:48
Θεμιστοκλέους: «Η αναμονή στα νοσοκομεία έχει πέσει στις 3,5 ώρες κατά μέσο όρο»
Πολιτική Υγείας
29/10/2025 - 16:19
Ψηφιακή Ακαδημία Ασθενών με δωρεάν απογευματινά μαθήματα
Patient Talk
29/10/2025 - 15:43
Μειώθηκαν κατά 60% τα θανατηφόρα τροχαία στην έξοδο της 28ης Οκτωβρίου
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 15:28
Τεστ αναπνοής υπόσχεται ανίχνευση του καρκίνου στο πάγκρεας
Υγεία
29/10/2025 - 15:14
Νέο έντυπο εταιρικής υπευθυνότητας για το 2024 παρουσίασε η MSD Ελλάδος
Pharma News
29/10/2025 - 14:49
Πυρετός, πόνος και φθινόπωρο: Μύθοι και αλήθειες για ιβουπροφαίνη, παρακεταμόλη
Health Talk
29/10/2025 - 14:31
ΠΙΣ: Οι γιατροί είναι πάντα η υπεύθυνη πηγή πληροφόρησης σε θέματα υγείας
Υγεία
29/10/2025 - 14:16
Lancet: Η αδράνεια για την κλιματική αλλαγή έχει ως συνέπεια εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο
Υγεία
29/10/2025 - 14:00
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μήνυμα θάρρους και ελπίδας για τον καρκίνο του μαστού
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 13:43
Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το Ερανιστικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας - Γεωργιάδης: «Εργαστήκαμε σκληρά...»
Πολιτική Υγείας
29/10/2025 - 13:29
ELENI: Ένα project για γυναίκες που νόσησαν και θέλουν να επανασυνδεθούν...
Ψυχική Υγεία
29/10/2025 - 13:18
H επίσκεψη σε γκαλερί τέχνης μπορεί να βελτιώσει τη σωματική υγεία
Υγεία
29/10/2025 - 13:00
Οι καύσωνες συνδέονται με αύξηση των κρουσμάτων αποφρακτικής υπνικής άπνοιας στην Ευρώπη
Υγεία
29/10/2025 - 12:00
Οι άνδρες χρειάζονται διπλάσια άσκηση από τις γυναίκες για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Υγεία
29/10/2025 - 11:00
Με κορονοϊό διαγνώστηκε ο Πρωθυπουργός - Οι προσαρμογές στο σημερινό του πρόγραμμα
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 10:28
Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης: Μια νόσος που δεν πλήττει μόνο το δέρμα
Υγεία
29/10/2025 - 10:02
ΗΠΑ: Πίθηκος που πιθανά είναι φορέας μολυσματικής ασθένειας αναζητείται μετά από τροχαίο
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 09:00
Οι απεικονιστικές εξετάσεις στα μάτια μπορούν να αποκαλύψουν ενδείξεις για καρδιολογικά προβλήματα
Υγεία
27/10/2025 - 19:00
Χειμώνας και ανοσοποιητικό σύστημα: Πώς θωρακίζουμε το σώμα μας έναντι των ιών της εποχής
Υγεία
27/10/2025 - 18:00
Patients’ Summit 2025: Οι σύλλογοι ασθενών ένωσαν τη φωνή τους για το μέλλον της Υγείας
Patient Talk
27/10/2025 - 17:00
Γεωργιάδης: Ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης στα ΤΕΠ έχει μειωθεί στις 3,5 ώρες
Πολιτική Υγείας
27/10/2025 - 16:01
Καρδιολογία: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στις βαλβιδοπάθειες
Health Talk
27/10/2025 - 16:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξοδος στη Φύση με συνταγή γιατρού - Τι δείχνει η αμερικανική εμπειρία
Ψυχική Υγεία
27/10/2025 - 12:00
Φωτοθεραπεία: Μπορεί να προσφέρει καλύτερο δέρμα και πιο δυνατές αρθρώσεις;
Υγεία
27/10/2025 - 10:00
Οι ασθένειες των ούλων μπορεί να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και βλάβης
Υγεία
27/10/2025 - 14:00
ΕΛΛΟΚ: Η αποζημίωση 39 βιοδεικτών ανοίγει νέα εποχή στην εξατομικευμένη θεραπεία των καρκινοπαθών
Πολιτική Υγείας
27/10/2025 - 11:13
Χειμώνας και ανοσοποιητικό σύστημα: Πώς θωρακίζουμε το σώμα μας έναντι των ιών της εποχής
Υγεία
27/10/2025 - 18:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo