ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Προχωράει στην επόμενη φάση το εμβόλιο της Sanofi με την GSK

Pharma News
PEXELS
Η Sanofi και η GSK ξεκίνησαν σήμερα την κλινική μελέτη Φάσης 1/2 για το ανοσοενισχυμένο εμβόλιό τους ενάντια στη νόσο COVID-19.
Παρασκευή, 16/10/2020 - 16:02
— Photo: PEXELS
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Το υποψήφιο εμβόλιο για την αντιμετώπιση πανδημίας αναπτύσσεται ως προϊόν συνεργασίας της Sanofi με τη GSK, χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών που χρησιμοποιήθηκε για ένα από τα εμβόλια της Sanofi ενάντια στην εποχική γρίπη σε συνδυασμό με την εδραιωμένη ανοσοενισχυτική τεχνολογία της GSK .

Η κλινική μελέτη Φάσης 1/2 είναι μια τυχαιοποιημένη, διπλή τυφλή και ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη που σχεδιάστηκε για την αξιολόγηση της ασφάλειας, της αντιδραστικότητας (ανεκτικότητας) και της ανοσογονικότητας (ανοσολογικής απόκρισης) του υποψήφιου εμβολίου ενάντια στη νόσο COVID-19. Συνολικά 440 υγιείς ενήλικες έχουν ενταχθεί στη μελέτη σε 11 ερευνητικά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εταιρείες αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020, τα οποία θα υποστηρίξουν την έναρξη μιας μελέτης Φάσης 3 τον Δεκέμβριο του 2020. Εφόσον τα δεδομένα είναι επαρκή για υποβολή αίτησης άδειας κυκλοφορίας, προγραμματίζεται η υποβολή εγκριτικού φακέλου στις ρυθμιστικές αρχές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η Sanofi είναι υπεύθυνη για την κλινική ανάπτυξη και την υποβολή φακέλου του εμβολίου ενάντια στη νόσο COVID-19. Προκλινικά δεδομένα κατέδειξαν αποδεκτό προφίλ αντιδραστικότητας, ενώ δεδομένα που βασίστηκαν σε δύο εγχύσεις του ανοσοενισχυμένου, ανασυνδυασμένου εμβολίου κατέδειξαν υψηλά επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων που είναι παρόμοια με τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν σε άτομα που ανάρρωσαν από τη λοίμωξη COVID-19. Τα προκλινικά αποτελέσματα θαδημοσιευτούν εντός του έτους. Παράλληλα, η Sanofi και η GSK αυξάνουν την παραγωγή του αντιγόνου και της ανοσοενισχυτικής ουσίας, με στόχο την παραγωγή έως ενός δισεκατομμυρίου δόσεων το 2021.

«Η Sanofi και η GSK φέρουν την εδραιωμένη επιστήμη και τεχνολογία στη μάχη ενάντια στην παγκόσμια πανδημία της νόσου COVID-19, με κοινό στόχο την παροχή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου» δήλωσε ο Thomas Triomphe, Executive Vice President και Global Head της Sanofi Pasteur. «Η έναρξη της κλινικής μας μελέτης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και μας φέρνει πιο κοντά σε ένα δυνητικό εμβόλιο, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλει στην καταπολέμηση της νόσου COVID-19. Οι αφοσιωμένες ομάδες μας και ο εταίρος μας συνεχίζουν να εργάζονται νυχθημερόν, με στόχο να έχουμε στη διάθεσή μας τα πρώτα αποτελέσματα στις αρχές Δεκεμβρίου. Τα θετικά αποτελέσματα θα καταστήσουν δυνατή την έγκαιρη έναρξη της πιλοτικής μελέτης Φάσης 3 μέχρι τα τέλη του έτους».

Ο Roger Connor, Πρόεδρος της GSK Vaccines, πρόσθεσε: «Η μετάβαση του υποψήφιου εμβολίου στη φάση κλινικής ανάπτυξης είναι μια σημαντική στιγμή όσον αφορά στην πρόοδο που σημειώνουμε στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας που μας απειλεί όλους. Είναι βασισμένη στην εμπιστοσύνη που έχουν ήδη δείξει οι κυβερνήσεις στις δυνατότητες αυτού του ανοσοενισχυμένου, βασισμένου σε πρωτεΐνες υποψήφιου εμβολίου, το οποίο χρησιμοποιεί εδραιωμένη τεχνολογία και των δύο εταιρειών και μπορεί να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα από δύο εκ των κορυφαίων παρασκευαστών εμβολίων παγκοσμίως. Ανυπομονούμε να έχουμε στη διάθεσή μας τα δεδομένα από τη μελέτη και, εφόσον είναι θετικά, να ξεκινήσουμε τη Φάση 3 μέχρι τα τέλη του έτους».

Η ανάπτυξη του ανοσοενισχυμένου υποψήφιου εμβολίου ενάντια στη νόσο COVID-19 υποστηρίζεται με χρηματοδότηση και τη συνεργασία της Αρχής Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης στη Βιοϊατρική (BARDA), που υπάγεται στο Γραφείο του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης του Υπουργείου Υγείας και Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η Sanofi και η GSK είναι αφοσιωμένες στην διασφάλιση της διάθεσης του εμβολίου σε παγκόσμιο επίπεδο

Τον Ιούλιο του 2020, η Sanofi και η GSK ανακοίνωσαν μια συνεργατική προσπάθεια με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών που αφορούσε στην προμήθεια έως 100 εκατομμυρίων δόσεων του ανασυνδυασμένου, βασισμένου σε πρωτεΐνες εμβολίου τους ενάντια στη νόσο COVID-19, προκειμένου να ανταποκριθούν στον στόχο της Επιχείρησης Warp Speed (Ταχύτητα δίνης) της αμερικανικής κυβέρνησης να καταστήσει διαθέσιμες εκατομμύρια δόσεις ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων ενάντια στη νόσο COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, το συντομότερο δυνατό. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επιπλέον την επιλογή να συζητήσει την αγορά έως 500 εκατομμυρίων δόσεων μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν (με την επιφύλαξη των διατάξεων της τελικής σύμβασης) με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου την προμήθεια έως 60 εκατομμυρίων δόσεων του ανασυνδυασμένου, βασισμένου σε πρωτεΐνες εμβολίου ενάντια στη νόσο COVID-19.

Οι δύο εταίροι σχεδιάζουν τη διάθεση σημαντικού μέρους της συνολικής ποσότητας που πρόκειται να διατεθεί παγκοσμίως το 2021/2022 στην COVAX, τον πυλώνα εμβολίων της πρωτοβουλίας «Επιταχυντής πρόσβασης στα εργαλεία κατά της COVID-19» [Access to COVID‐19 Tools (ACT) Accelerator], μιας παγκόσμιας συνεργασίας μεταξύ αρχηγών κυβερνήσεων, παγκόσμιων οργανώσεων υγείας, εταιρειών και φιλανθρωπικών οργανώσεων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, της παραγωγής και της δίκαιης πρόσβασης σε διαγνωστικά τεστ, θεραπείες και εμβόλια κατά της νόσου του κορονοϊού.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στη νόσο COVID-19

Πέρα από το ανασυνδυασμένο, βασισμένο σε πρωτεΐνες εμβόλιο σε συνεργασία με την GSK, η Sanofi αναπτύσσει ένα εμβόλιο με βάση το αγγελιοφόρο RNA (mRNA) σε συνεργασία με την Translate Bio. Ενώ πολλές καινοτόμες πλατφόρμες εμβολίων είναι υπό έρευνα στον κλάδο σήμερα, η πλατφόρμα mRNA συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον υποσχόμενες. Προκλινικά δεδομένα δείχνουν ότι δύο εμβολιασμοί με το εμβόλιο mRNA προκάλεσαν επαγωγή υψηλών επιπέδων εξουδετερωτικών αντισωμάτων, που είναι συγκρίσιμα με το ανώτερο εύρος αυτών που παρατηρήθηκαν σε ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από τον ιό. Η Sanofi αναμένει ότι η μελέτη Φάσης 1/2 θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, με πιθανή έγκριση να αναμένεται, το νωρίτερο, εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2021. Η Translate Bio έχει διασφαλίσει παραγωγική ικανότητα όσον αφορά στο mRNA και η Sanofi αναμένει να είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη δυνατότητα προμήθειας 90 έως 360 εκατομμυρίων δόσεων ετησίως.

Τελευταία τροποποίηση στις 16/10/2020 - 16:37
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • SANOFI
  • GSK
  • ΕΜΒΟΛΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός: Για μετά τις εκλογές των ΗΠΑ πάει η έγκριση του εμβολίου της Pfizer
Κορονοϊός: Για μετά τις εκλογές των ΗΠΑ πάει η έγκριση του εμβολίου της Pfizer 16 Οκτωβρίου 2020
Φάρμακο της Sanofi χαρίζει χαμόγελα σε ασθενείς με μέτριο ως σοβαρό άσθμα 19 Οκτωβρίου 2020
Φάρμακο της Sanofi χαρίζει χαμόγελα σε ασθενείς με μέτριο ως σοβαρό άσθμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελπίδα στη μάχη κατά του HIV: Νέο πειραματικό εμβόλιο ενεργοποιεί ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα
Υγεία
07/07/2026 - 15:12

Ελπίδα στη μάχη κατά του HIV: Νέο πειραματικό εμβόλιο ενεργοποιεί ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα

Πειραματικό εμβόλιο φιλοδοξεί να «αναζωογονήσει» το ανοσοποιητικό θωρακίζοντας έναντι καρκίνου και άνοιας
Υγεία
18/06/2026 - 16:00

Πειραματικό εμβόλιο φιλοδοξεί να «αναζωογονήσει» το ανοσοποιητικό θωρακίζοντας έναντι καρκίνου και άνοιας

Μελέτη συνδέει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών
Υγεία
17/06/2026 - 13:00

Μελέτη συνδέει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών

Νέες συστάσεις από τον EMA για το βαλπροϊκό οξύ και το εμβόλιο κατά του chikungunya
Pharma Policy
12/06/2026 - 15:47

Νέες συστάσεις από τον EMA για το βαλπροϊκό οξύ και το εμβόλιο κατά του chikungunya

Εμβόλιο σχεδιασμένο από τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους
Υγεία
12/06/2026 - 13:00

Εμβόλιο σχεδιασμένο από τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους

Παγκόσμιο Κύπελλο: Από ποιες μολυσματικές ασθένειες κινδυνεύουν οι φίλαθλοι
Υγεία
11/06/2026 - 10:00

Παγκόσμιο Κύπελλο: Από ποιες μολυσματικές ασθένειες κινδυνεύουν οι φίλαθλοι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθελοντική αιμοδοσία του ΕΚΕΑ στις 13 και 14 Ιουλίου στο Σύνταγμα
Υγεία
08/07/2026 - 03:44
Στάση εργασίας στις 14 Ιουλίου από την ΠΟΕΔΗΝ για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο
Πολιτική Υγείας
08/07/2026 - 00:07
ΕΕΣ: Ψυχοκοινωνική στήριξη και είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 23:21
Ο σχεδιασμός για τα μέτρα ενίσχυσης του ζωικού κεφαλαίου από τις ασθένειες
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 22:47
Παρέμβαση καρδιοπαθών στο Υπουργείο Υγείας για τις προσωποπαγείς θέσεις στο Δημόσιο
Patient Talk
07/07/2026 - 22:14
ΑΒ Βασιλόπουλος: Δώδεκα χρόνια στήριξης στο πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» του Ινστιτούτου Prolepsis
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 21:48
Αόρατοι νάρθηκες στην οδοντιατρική: Η σύγχρονη λύση σε ένα συχνό πρόβλημα
Health Talk
07/07/2026 - 21:21
Νέα δεδομένα για τον διακοπτόμενο ορμονικό αποκλεισμό στον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
07/07/2026 - 20:49
Σε κλινική μελέτη ελληνικός βιοαισθητήρας για την έγκαιρη ανίχνευση του εμφράγματος
Digital Health
07/07/2026 - 20:02
Γιατί τα δάχτυλα των χεριών έχουν διαφορετικό μήκος και ποιος ο ρόλος του καθενός στις κινήσεις
Υγεία
07/07/2026 - 19:26
Το ΕΚΑΒ Αθήνας επισκέπτεται την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης
Πολιτική Υγείας
07/07/2026 - 18:38
Οφθαλμολογικά επείγοντα: Στις οξείες παθήσεις του αμφιβληστροειδούς κάθε λεπτό είναι κρίσιμο
Health Talk
07/07/2026 - 18:22
Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να ενισχύσει την ψυχική ευεξία σε άτομα άνω των 50 ετών
Διατροφή
07/07/2026 - 17:52
Εννέα χρόνια εθελοντικής προσφοράς από την AbbVie μέσω του «Week of Possibilities»
Pharma News
07/07/2026 - 17:21
Θεμιστοκλέους: «Ενισχυμένα τα κίνητρα για τη στελέχωση των νησιών με υγειονομικό προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
07/07/2026 - 16:58
Ο EMA επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης νέου φαρμάκου για τον μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος
Pharma Policy
07/07/2026 - 16:32
Χοληστερίνη: Η εξέταση αίματος που μπορεί να προβλέπει καλύτερα τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού
Υγεία
07/07/2026 - 16:00
ΕΕΠΕ: Σοβαρή κρίση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας
Υγεία
07/07/2026 - 15:26
Ελπίδα στη μάχη κατά του HIV: Νέο πειραματικό εμβόλιο ενεργοποιεί ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα
Υγεία
07/07/2026 - 15:12
Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για νέο, πολυήμερο φονικό καύσωνα στην Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
07/07/2026 - 14:48
Η Olaf ξήλωσε διεθνές κύκλωμα που είχε πουλήσει 200.000 πλαστά προφυλακτικά στην Ευρώπη
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 14:27
Εκχύλισμα στρειδιών μπορεί να προστατεύει το έντερο από τη φλεγμονή
Υγεία
07/07/2026 - 14:00
Όταν ο φόβος της ασθένειας αλλάζει τη συμπεριφορά μας – Ο ρόλος του «συμπεριφορικού ανοσοποιητικού»
Ψυχική Υγεία
07/07/2026 - 13:00
Ενδομητρίωση: Ορμονική «υπογραφή» μπορεί να οδηγήσει σε απλή εξέταση αίματος για ταχύτερη διάγνωση
Υγεία
07/07/2026 - 12:00
Δεν κοιμάστε καλά; Το αποτέλεσμα θα φανεί σύντομα και στη ζυγαριά!
Υγεία
07/07/2026 - 11:00
Αυτοάνοση γαστρίτιδα: Η νόσος που αιφνιδίασε biohacker που δίνει εκατομμύρια για να μείνει για πάντα νέος
Υγεία
07/07/2026 - 10:00
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με αλλοιώσεις στο DNA του σπέρματος
Υγεία
07/07/2026 - 09:00
Σύμπραξη HACRO και ΕΚΠΑ για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών της κλινικής έρευνας
Υγεία
07/07/2026 - 07:23
Οι στόχοι του παρατηρητηρίου καταγραφής παραβιάσεων δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων άνω των 55 ετών
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 03:38
Βραβεύθηκε το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» για τις προληπτικές ιατρικές παρεμβάσεις σε κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας
Υγεία
07/07/2026 - 00:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη αγροτικού γιατρού στο Καστελόριζο
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 08:30
Θεμιστοκλέους: Οι δύο αγροτικοί γιατροί στο Καστελόριζο ζήτησαν ταυτόχρονα άδεια και στη συνέχεια παραιτήθηκαν
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 10:30
Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων -14 μεταμοσχεύσεις τις τελευταίες ημέρες
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:19
Δύο πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:50
ΕΟΟ: Έκκληση για εθνική στρατηγική στη στοματική υγεία και διαμαρτυρία για το τέλος του «DentistPass»
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 12:19
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo