ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η AbbVie στηρίζει τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας με δύο δράσεις

Pharma News
ABBVIE ΕΛΛΑΔΟΣ
«Ένα δωμάτιο για τον Ασθενή»: πρόγραμμα στέγασης σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για τους πλημμυροπαθείς ογκολογικούς ασθενείς και χρονίως πάσχοντες και προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
Πέμπτη, 18/01/2024 - 15:52
— Photo: ABBVIE ΕΛΛΑΔΟΣ
News4Health Team News4Health Team

Η AbbVie Ελλάδας πιστή στη φιλοσοφία της για έμπρακτη προσφορά στην κοινωνία και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, συνεργάζεται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για να ανακουφίσει όσους επλήγησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο Ντάνιελ, το οποίο προκάλεσε τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Η άμεση ανταπόκριση των εργαζομένων της AbbVie στις ανάγκες των πλημμυροπαθών εξασφάλισε σημαντικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως ξηρά τροφή, κουβέρτες, βρεφικές και παιδικές πάνες, εμφιαλωμένα νερά. Τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη διανομή σε πολίτες από τις πληγείσες περιοχές ανέλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και η διοικήτρια του νοσοκομείου, σε συνεννόηση με τον Δήμο, με το Ιατρείο Αλληλεγγύης και με τις αρμόδιες δομές για τη διανομή των αγαθών.

Παράλληλα, με προτεραιότητα τη στήριξη των ασθενών, η AbbVie στηρίζει το πρόγραμμα «Ένα δωμάτιο για τον Ασθενή» που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ε.Α.Ε. για την κάλυψη των αναγκών διαμονής πλημμυροπαθών ογκολογικών ασθενών και ασθενών με χρόνιες παθήσεις. Η AbbVie μέσω του προγράμματος «Ένα δωμάτιο για τον Ασθενή», εξασφαλίζει, τουλάχιστον, 900 διανυκτερεύσεις για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, με στόχο τη διευκόλυνσή τους κατά τη μετάβασή τους στη Λάρισα για την πραγματοποίηση θεραπειών ή εγχειρήσεων, σε ένα από τα δυο δημόσια νοσοκομεία της πόλης.

ABBVIE 1

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο 2023 έως τον Απρίλιο 2024 και αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία καθώς έρευνα που εκπόνησε η Ε.Α.Ε. αναδεικνύει ότι ο πληθυσμός της Θεσσαλίας που έχει, κυρίως, πληγεί είναι ηλικιωμένοι με χρόνια νοσήματα και ογκολογικές παθήσεις. Στη Θεσσαλία υπάρχουν 6.500 νέα περιστατικά ογκολογικών ασθενών, κάθε χρόνο, οι οποίοι μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους και παραμένουν για σύντομο χρονικό διάστημα στη Λάρισα για την πραγματοποίηση της θεραπείας τους στις ογκολογικές κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίες εξυπηρετούν τα 2/3 των καρκινοπαθών στη Θεσσαλία.

Η Ε.Α.Ε χάρη στην πολυετή δράση της και στην εμπειρία της στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων στέγασης σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί εχέγγυο απρόσκοπτης υλοποίησης και διαχείρισης του προγράμματος, διασφαλίζοντας την αναζήτηση και μίσθωση του κατάλληλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, πλησίον των δύο νοσοκομείων και την άμεμπτη αντιμετώπιση των ασθενών. Παράλληλα, η Ε.Α.Ε. αναλαμβάνει και διασφαλίζει την ορθή αναζήτηση και επιλογή των ωφελούμενων, την παρακολούθηση τήρησης όλων των λειτουργικών αναγκών του ξενοδοχείου που θα επιλεγεί σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και του ΕΟΔΥ. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα «Ένα δωμάτιο για τον Ασθενή» προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, καθοδήγηση από κοινωνικό λειτουργό σχετικά με τις δημόσιες υπηρεσίες και συμβουλευτική από έμπειρους επαγγελματίες υγείας για την ορθή παρακολούθηση της υγείας του ασθενούς, την αντιμετώπιση μικροπροβλημάτων, τη λήψη κατάλληλων μέτρων υγιεινής, την υιοθέτηση μέτρων προσωπικής υγιεινής που ανακουφίζουν τον ασθενή από τις πιθανές παρενέργειες των θεραπειών.

ABBVIE 3

Η κυρία Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AbbVie, τόνισε ότι: «Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε μαζί. Γιατί το “μαζί” έχει τη δύναμη να επιδρά θετικά στις ζωές των ανθρώπων. Η ενσυναίσθηση, η φροντίδα, η γρήγορη ανταπόκριση και η ανταπόδοση στην κοινωνία είναι θεμελιώδεις αξίες για την AbbVie. Οι απώλειες και οι ανάγκες των πλημμυροπαθών, οι οποίοι εν μία νυκτί έχασαν τους κόπους μίας ζωής, τη ζωή τους όπως την γνώριζαν μέχρι τότε, έθεσε τις αξίες μας σε εγρήγορση, χωρίς δεύτερη σκέψη και ολιγωρία. Βρήκαμε άξιους και άριστους συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή και είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία μας με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο φορείς και τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε. Τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και συντόνισε την απρόσκοπτη διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώσαμε με πολλή αγάπη όλοι οι άνθρωποι της AbbVie. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τις/τους συναδέλφους που είναι πάντα παρούσες και παρόντες όπου και αν χρειαστεί. Ευχαριστώ την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που με το πρόγραμμα ‘Ένα δωμάτιο για τον ασθενή’ μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίξουμε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα το οποίο θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή των ασθενών».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος ανέφερε ότι ο ίδιος και μία ομάδα εθελοντών γιατρών και ειδικών επισκέφθηκαν τη Θεσσαλία για τη χαρτογράφηση των αναγκών των πλημμυροπαθών, όπου διαπίστωσαν πως οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες για τους νοσούντες και τις ευάλωτες ομάδες. Έτσι, προχώρησαν τόσο στη συγκέντρωση διαφόρων ειδών ανάγκης, όσο και στην προσφορά δωρεάν διαμονής σε ξενοδοχεία της Λάρισας σε όλους τους καρκινοπαθείς οι οποίοι υπέστησαν καταστροφές. Ο κ. Φιλόπουλος αναφερόμενος στη συνεργασία με την AbbVie δήλωσε ότι: «Χάρη στη δωρεά της AbbVie μπορούμε να προσφέρουμε 900 επιπλέον διανυκτερεύσεις σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε μέλη ευάλωτων και οικονομικά ασθενών ομάδων. Συμφωνήσαμε να δοθεί προτεραιότητα στους καρκινοπαθείς και στους ηλικιωμένους οι οποίοι υποφέρουν από συννοσηρότητες. Τόσο η Ε.Α.Ε. όσο και η AbbVie αναγνωρίζουν πως η διασφάλιση της στέγασης και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δημιουργία συνθηκών ηρεμίας και ασφάλειας για τον ασθενή ώστε να ανταπεξέλθει σε μία ευάλωτη κατάσταση. Ακόμη πιο αναγκαία είναι η στήριξη των ασθενών που διαμένουν στις πληγείσες περιοχές, καθώς δοκιμάζονται οι φυσικές και ψυχολογικές τους αντοχές σε μία επώδυνη πραγματικότητα, η οποία φέρει τις πληγές των φυσικών καταστροφών».

Η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, Μαίρη Κουτσιούμπα, ευχαρίστησε την AbbVie για την προσφορά της, την άριστη συνεργασία και για την ευγένεια καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας, σημειώνοντας ότι: «Εκ της προσφάτου θεομηνίας, με συνέπεια τη δοκιμασία που υπέστη η Θεσσαλία και ο νομός Καρδίτσας, η AbbVie συνέδραμε ουσιαστικά, προσφέροντας υλικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας με σκοπό την ενίσχυση και ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου και τις ευχαριστίες των συμπολιτών μας για τη συνεισφορά της AbbVie, διότι στην κρίσιμη στιγμή, η αμεσότητά της ήταν συνυφασμένη με το αλληλέγγυο προφίλ της».

  • ABBVIE
  • ΛΑΜΠΡΙΝΑ ΜΠΑΡΜΠΕΤΑΚΗ
  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ
  • ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Bayer Ελλάς: Για 5η συνεχόμενη χρονιά στα Business Days του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας
Bayer Ελλάς: Για 5η συνεχόμενη χρονιά στα Business Days του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 17 Ιανουαρίου 2024
ResQ Biotech: Η πρώτη ελληνική εταιρεία που λαμβάνει την επιχορήγηση ERC Proof of Concept 22 Ιανουαρίου 2024
ResQ Biotech: Η πρώτη ελληνική εταιρεία που λαμβάνει την επιχορήγηση ERC Proof of Concept

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ABBVIE: Θετικά αποτελέσματα από μελέτη φάσης 3 για φάρμακο που αφορά το πολλαπλούν μυέλωμα
Pharma News
01/10/2026 - 08:33

ABBVIE: Θετικά αποτελέσματα από μελέτη φάσης 3 για φάρμακο που αφορά το πολλαπλούν μυέλωμα

Χαρακόπουλος: «Το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ενισχύεται σημαντικά με επιπλέον επικουρικό προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 18:19

Χαρακόπουλος: «Το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ενισχύεται σημαντικά με επιπλέον επικουρικό προσωπικό»

Μπαρμπετάκη: «Μόλις 69 από τα 168 εγκεκριμένα νέα φάρμακα ήρθαν στην Ελλάδα την τετραετία 2021-2024»
Pharma News
21/07/2026 - 18:19

Μπαρμπετάκη: «Μόλις 69 από τα 168 εγκεκριμένα νέα φάρμακα ήρθαν στην Ελλάδα την τετραετία 2021-2024»

Νέα θεραπευτική επιλογή χωρίς χημειοθεραπεία για ασθενείς με υποτροπιάζον οζώδες λέμφωμα
Pharma News
15/07/2026 - 22:00

Νέα θεραπευτική επιλογή χωρίς χημειοθεραπεία για ασθενείς με υποτροπιάζον οζώδες λέμφωμα

Εννέα χρόνια εθελοντικής προσφοράς από την AbbVie μέσω του «Week of Possibilities»
Pharma News
07/07/2026 - 17:21

Εννέα χρόνια εθελοντικής προσφοράς από την AbbVie μέσω του «Week of Possibilities»

Χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τα μακροχρόνια δεδομένα συνδυαστικής θεραπείας
Pharma News
19/06/2026 - 16:00

Χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τα μακροχρόνια δεδομένα συνδυαστικής θεραπείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει την επιβίωση ασθενών με καρκίνο από μία selfie
Digital Health
20/10/2026 - 09:00
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Παλαιοχώρι Μάνδρας
Υγεία
20/10/2026 - 07:21
EnEarth και Πάνθηρες Καβάλας μαζί για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Patient Talk
20/10/2026 - 03:42
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στο Ρέθυμνο για την πρόληψη του διαβήτη και των επιπλοκών του
Υγεία
20/10/2026 - 00:07
Στένωση καρωτίδων αρτηριών: Η «σιωπηλή νόσος» που οδηγεί σε εγκεφαλικό
Health Talk
19/10/2026 - 22:52
Υψηλά τα ποσοστά διαγνώσεων οστεοπόρωσης σε γυναίκες στην Ελλάδα - Η φροντίδα των οστών ξεκινάει από την παιδική ηλικία
Υγεία
19/10/2026 - 22:18
Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή των τριών νοσοκομείων ΙΣΝ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027
Επικαιρότητα
19/10/2026 - 21:51
Siemens Healthineers: Στρατηγική στροφή στους υπερήχους για την επεμβατική απεικόνιση
Digital Health
19/10/2026 - 21:26
Η Φλόγα γιορτάζει τα 24 χρόνια λειτουργίας των «Σπιτιών Φιλοξενίας» που σήμερα αριθμούν 50 δωμάτια
Patient Talk
19/10/2026 - 21:04
ΕΟΜ: Τις τελευταίες δύο εβδομάδες μεταμοσχεύθηκαν 51 συνάνθρωποί μας από 12 δότες οργάνων
Υγεία
19/10/2026 - 20:11
ΟΕΝΓΕ: Σοβαρά προβλήματα στην επάρκεια αίματος μετά την αιφνιδιαστική αλλαγή του πληροφοριακού συστήματος του ΕΚΕΑ
Πολιτική Υγείας
19/10/2026 - 19:27
Καρκίνος ήπατος: Έγκαιρη διάγνωση και νέες θεραπείες αλλάζουν τα δεδομένα
Health Talk
19/10/2026 - 19:09
«ΣΥΝΑΣΠΙΣ 2026»: Διακρατική άσκηση στην Άνδρο για την αντιμετώπιση μαζικών απωλειών υγείας
Πολιτική Υγείας
19/10/2026 - 18:51
Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς: Ο ΕΕΣ παρουσίασε τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή
Υγεία
19/10/2026 - 18:28
ΠΕΦ: Κρίσιμο σημείο για τη φαρμακευτική πολιτική των επόμενων ετών η αντιμετώπιση του clawback
Pharma Policy
19/10/2026 - 17:24
Παρεμβάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ για τις ελλείψεις προσβασιμότητας σε δημόσια κτίρια και πολιτιστικούς χώρους
Patient Talk
19/10/2026 - 16:38
Φάρμακα αδυνατίσματος: Μπορούν να αλλάξουν τις προτιμήσεις μας στα αρώματα;
Επικαιρότητα
19/10/2026 - 16:00
Αγαπηδάκη: Κέντρα Μαστού στα δημόσια νοσοκομεία για «ολοκληρωμένη θεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη»
Πολιτική Υγείας
19/10/2026 - 15:25
Κόπωση συμπόνιας: Γιατί εξαντλούμαστε συναισθηματικά όταν φροντίζουμε συνεχώς τους άλλους
Ψυχική Υγεία
19/10/2026 - 15:00
Νωρίτερα ξεκίνησε φέτος η γρίπη: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα
Υγεία
19/10/2026 - 13:58
Χημικές ουσίες καθημερινής χρήσης μπορεί να επηρεάζουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/10/2026 - 13:00
Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Πώς το ψυχολογικό στρες μπορεί να πυροδοτήσει τη φλεγμονή στις αρθρώσεις
Υγεία
19/10/2026 - 12:00
Διατήρηση μαστού: Πότε είναι καλύτερη επιλογή από τη μαστεκτομή;
Health Talk
19/10/2026 - 11:00
Εμμηνόπαυση: Μία στις δύο γυναίκες στη μέση ηλικία βιώνει χρόνιο πόνο
Υγεία
19/10/2026 - 10:00
Η χρήση αντιβιοτικών από την παιδική ηλικία συνδέεται με την εκδήλωση του ευερέθιστου εντέρου στην ενήλικη ζωή
Υγεία
19/10/2026 - 09:00
Κορονοϊός: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός
Υγεία
19/10/2026 - 08:15
Αλτσχάιμερ: Στην Ελλάδα οι νέες θεραπείες - Ποιοι μπορούν να τις λάβουν και πώς
Υγεία
19/10/2026 - 08:00
GLP-1 και ονυχόλυση: Συνδέονται τα φάρμακα απώλειας βάρους με την αποκόλληση των νυχιών;
Υγεία
17/10/2026 - 09:52
Γιατί η οσφυαλγία είναι η πρώτη αιτία αναπηρίας παγκοσμίως και ποια σημάδια δεν πρέπει να αγνοούμε
Health Talk
16/10/2026 - 18:00
Γιατί το δέρμα των γυναικών επουλώνεται ταχύτερα; Ο ρόλος των ορμονών και των βλαστικών κυττάρων
Υγεία
16/10/2026 - 16:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GLP-1 και ονυχόλυση: Συνδέονται τα φάρμακα απώλειας βάρους με την αποκόλληση των νυχιών;
Υγεία
17/10/2026 - 09:52
Η χρήση αντιβιοτικών από την παιδική ηλικία συνδέεται με την εκδήλωση του ευερέθιστου εντέρου στην ενήλικη ζωή
Υγεία
19/10/2026 - 09:00
Αγαπηδάκη: Κέντρα Μαστού στα δημόσια νοσοκομεία για «ολοκληρωμένη θεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη»
Πολιτική Υγείας
19/10/2026 - 15:25
Χημικές ουσίες καθημερινής χρήσης μπορεί να επηρεάζουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/10/2026 - 13:00
Κόπωση συμπόνιας: Γιατί εξαντλούμαστε συναισθηματικά όταν φροντίζουμε συνεχώς τους άλλους
Ψυχική Υγεία
19/10/2026 - 15:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo