ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η AbbVie στηρίζει τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας με δύο δράσεις

Pharma News
ABBVIE ΕΛΛΑΔΟΣ
«Ένα δωμάτιο για τον Ασθενή»: πρόγραμμα στέγασης σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για τους πλημμυροπαθείς ογκολογικούς ασθενείς και χρονίως πάσχοντες και προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
Πέμπτη, 18/01/2024 - 15:52
— Photo: ABBVIE ΕΛΛΑΔΟΣ
News4Health Team News4Health Team

Η AbbVie Ελλάδας πιστή στη φιλοσοφία της για έμπρακτη προσφορά στην κοινωνία και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, συνεργάζεται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για να ανακουφίσει όσους επλήγησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο Ντάνιελ, το οποίο προκάλεσε τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Η άμεση ανταπόκριση των εργαζομένων της AbbVie στις ανάγκες των πλημμυροπαθών εξασφάλισε σημαντικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως ξηρά τροφή, κουβέρτες, βρεφικές και παιδικές πάνες, εμφιαλωμένα νερά. Τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη διανομή σε πολίτες από τις πληγείσες περιοχές ανέλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και η διοικήτρια του νοσοκομείου, σε συνεννόηση με τον Δήμο, με το Ιατρείο Αλληλεγγύης και με τις αρμόδιες δομές για τη διανομή των αγαθών.

Παράλληλα, με προτεραιότητα τη στήριξη των ασθενών, η AbbVie στηρίζει το πρόγραμμα «Ένα δωμάτιο για τον Ασθενή» που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ε.Α.Ε. για την κάλυψη των αναγκών διαμονής πλημμυροπαθών ογκολογικών ασθενών και ασθενών με χρόνιες παθήσεις. Η AbbVie μέσω του προγράμματος «Ένα δωμάτιο για τον Ασθενή», εξασφαλίζει, τουλάχιστον, 900 διανυκτερεύσεις για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, με στόχο τη διευκόλυνσή τους κατά τη μετάβασή τους στη Λάρισα για την πραγματοποίηση θεραπειών ή εγχειρήσεων, σε ένα από τα δυο δημόσια νοσοκομεία της πόλης.

ABBVIE 1

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο 2023 έως τον Απρίλιο 2024 και αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία καθώς έρευνα που εκπόνησε η Ε.Α.Ε. αναδεικνύει ότι ο πληθυσμός της Θεσσαλίας που έχει, κυρίως, πληγεί είναι ηλικιωμένοι με χρόνια νοσήματα και ογκολογικές παθήσεις. Στη Θεσσαλία υπάρχουν 6.500 νέα περιστατικά ογκολογικών ασθενών, κάθε χρόνο, οι οποίοι μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους και παραμένουν για σύντομο χρονικό διάστημα στη Λάρισα για την πραγματοποίηση της θεραπείας τους στις ογκολογικές κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίες εξυπηρετούν τα 2/3 των καρκινοπαθών στη Θεσσαλία.

Η Ε.Α.Ε χάρη στην πολυετή δράση της και στην εμπειρία της στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων στέγασης σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί εχέγγυο απρόσκοπτης υλοποίησης και διαχείρισης του προγράμματος, διασφαλίζοντας την αναζήτηση και μίσθωση του κατάλληλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, πλησίον των δύο νοσοκομείων και την άμεμπτη αντιμετώπιση των ασθενών. Παράλληλα, η Ε.Α.Ε. αναλαμβάνει και διασφαλίζει την ορθή αναζήτηση και επιλογή των ωφελούμενων, την παρακολούθηση τήρησης όλων των λειτουργικών αναγκών του ξενοδοχείου που θα επιλεγεί σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και του ΕΟΔΥ. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα «Ένα δωμάτιο για τον Ασθενή» προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, καθοδήγηση από κοινωνικό λειτουργό σχετικά με τις δημόσιες υπηρεσίες και συμβουλευτική από έμπειρους επαγγελματίες υγείας για την ορθή παρακολούθηση της υγείας του ασθενούς, την αντιμετώπιση μικροπροβλημάτων, τη λήψη κατάλληλων μέτρων υγιεινής, την υιοθέτηση μέτρων προσωπικής υγιεινής που ανακουφίζουν τον ασθενή από τις πιθανές παρενέργειες των θεραπειών.

ABBVIE 3

Η κυρία Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AbbVie, τόνισε ότι: «Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε μαζί. Γιατί το “μαζί” έχει τη δύναμη να επιδρά θετικά στις ζωές των ανθρώπων. Η ενσυναίσθηση, η φροντίδα, η γρήγορη ανταπόκριση και η ανταπόδοση στην κοινωνία είναι θεμελιώδεις αξίες για την AbbVie. Οι απώλειες και οι ανάγκες των πλημμυροπαθών, οι οποίοι εν μία νυκτί έχασαν τους κόπους μίας ζωής, τη ζωή τους όπως την γνώριζαν μέχρι τότε, έθεσε τις αξίες μας σε εγρήγορση, χωρίς δεύτερη σκέψη και ολιγωρία. Βρήκαμε άξιους και άριστους συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή και είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία μας με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο φορείς και τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε. Τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και συντόνισε την απρόσκοπτη διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώσαμε με πολλή αγάπη όλοι οι άνθρωποι της AbbVie. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τις/τους συναδέλφους που είναι πάντα παρούσες και παρόντες όπου και αν χρειαστεί. Ευχαριστώ την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που με το πρόγραμμα ‘Ένα δωμάτιο για τον ασθενή’ μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίξουμε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα το οποίο θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή των ασθενών».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος ανέφερε ότι ο ίδιος και μία ομάδα εθελοντών γιατρών και ειδικών επισκέφθηκαν τη Θεσσαλία για τη χαρτογράφηση των αναγκών των πλημμυροπαθών, όπου διαπίστωσαν πως οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες για τους νοσούντες και τις ευάλωτες ομάδες. Έτσι, προχώρησαν τόσο στη συγκέντρωση διαφόρων ειδών ανάγκης, όσο και στην προσφορά δωρεάν διαμονής σε ξενοδοχεία της Λάρισας σε όλους τους καρκινοπαθείς οι οποίοι υπέστησαν καταστροφές. Ο κ. Φιλόπουλος αναφερόμενος στη συνεργασία με την AbbVie δήλωσε ότι: «Χάρη στη δωρεά της AbbVie μπορούμε να προσφέρουμε 900 επιπλέον διανυκτερεύσεις σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε μέλη ευάλωτων και οικονομικά ασθενών ομάδων. Συμφωνήσαμε να δοθεί προτεραιότητα στους καρκινοπαθείς και στους ηλικιωμένους οι οποίοι υποφέρουν από συννοσηρότητες. Τόσο η Ε.Α.Ε. όσο και η AbbVie αναγνωρίζουν πως η διασφάλιση της στέγασης και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δημιουργία συνθηκών ηρεμίας και ασφάλειας για τον ασθενή ώστε να ανταπεξέλθει σε μία ευάλωτη κατάσταση. Ακόμη πιο αναγκαία είναι η στήριξη των ασθενών που διαμένουν στις πληγείσες περιοχές, καθώς δοκιμάζονται οι φυσικές και ψυχολογικές τους αντοχές σε μία επώδυνη πραγματικότητα, η οποία φέρει τις πληγές των φυσικών καταστροφών».

Η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, Μαίρη Κουτσιούμπα, ευχαρίστησε την AbbVie για την προσφορά της, την άριστη συνεργασία και για την ευγένεια καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας, σημειώνοντας ότι: «Εκ της προσφάτου θεομηνίας, με συνέπεια τη δοκιμασία που υπέστη η Θεσσαλία και ο νομός Καρδίτσας, η AbbVie συνέδραμε ουσιαστικά, προσφέροντας υλικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας με σκοπό την ενίσχυση και ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου και τις ευχαριστίες των συμπολιτών μας για τη συνεισφορά της AbbVie, διότι στην κρίσιμη στιγμή, η αμεσότητά της ήταν συνυφασμένη με το αλληλέγγυο προφίλ της».

  • ABBVIE
  • ΛΑΜΠΡΙΝΑ ΜΠΑΡΜΠΕΤΑΚΗ
  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ
  • ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Bayer Ελλάς: Για 5η συνεχόμενη χρονιά στα Business Days του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας
Bayer Ελλάς: Για 5η συνεχόμενη χρονιά στα Business Days του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 17 Ιανουαρίου 2024
ResQ Biotech: Η πρώτη ελληνική εταιρεία που λαμβάνει την επιχορήγηση ERC Proof of Concept 22 Ιανουαρίου 2024
ResQ Biotech: Η πρώτη ελληνική εταιρεία που λαμβάνει την επιχορήγηση ERC Proof of Concept

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαρμπετάκη: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ακραία θέση στην Ευρώπη με το clawback να αγγίζει το 79%»
Pharma Policy
02/10/2025 - 18:46

Μπαρμπετάκη: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ακραία θέση στην Ευρώπη με το clawback να αγγίζει το 79%»

Μπαρμπετάκη: «Διαμορφώνουμε πολιτικές που είναι καταλύτες της καινοτομίας, με επίκεντρο τον ασθενή»
Pharma News
19/09/2025 - 13:36

Μπαρμπετάκη: «Διαμορφώνουμε πολιτικές που είναι καταλύτες της καινοτομίας, με επίκεντρο τον ασθενή»

Κέλλας: Καθολική κινητοποίηση και εφαρμογή των μέτρων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
25/07/2025 - 00:06

Κέλλας: Καθολική κινητοποίηση και εφαρμογή των μέτρων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

AbbVie και «ΑΝΑΣΑ»: Μια εβδομάδα γεμάτη από δράσεις για τα παιδιά και το περιβάλλον
Pharma News
08/07/2025 - 21:39

AbbVie και «ΑΝΑΣΑ»: Μια εβδομάδα γεμάτη από δράσεις για τα παιδιά και το περιβάλλον

Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη
Pharma News
03/07/2025 - 15:59

Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη

JOIST Innovation Park: Η Θεσσαλία στο επίκεντρο του Ιατρικού Τουρισμού
Επικαιρότητα
16/06/2025 - 18:37

JOIST Innovation Park: Η Θεσσαλία στο επίκεντρο του Ιατρικού Τουρισμού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερευνητές προσπαθούν να χαρτογραφήσουν την έκτη αίσθηση
Υγεία
19/10/2025 - 08:58
Ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου: Η σημασία της εξατομικευμένης αντιμετώπισης
Health Talk
18/10/2025 - 14:04
Τι τρώνε οι γιατροί όταν είναι αδιάθετοι, γριπιασμένοι και πονοκεφαλιασμένοι
Διατροφή
18/10/2025 - 11:44
Ο EMA ενέκρινε δύο νέα φάρμακα για θρομβοπενία και χρόνια πνευμονική νόσο
Pharma Policy
18/10/2025 - 11:19
Ξυλιτόλη: Είναι η εναλλακτική λύση αντί της ζάχαρης; - Οφέλη και παρενέργειες
Διατροφή
18/10/2025 - 10:57
Επικίνδυνο χημικό σε πιπίλες - Συνδέεται με καρκίνο, παχυσαρκία και υπογονιμότητα
Υγεία
18/10/2025 - 10:38
H Α’ Ογκολογική Κλινική του Metropolitan Hospital σε κλινική μελέτη για το μεταστατικό μελάνωμα
Υπηρεσίες Υγείας
18/10/2025 - 10:22
Η Brains ICS στη νέα ψηφιακή εποχή - Συνδέει τη στρατηγική με την τεχνητή νοημοσύνη και την Υγεία
Digital Health
18/10/2025 - 07:12
Θεσσαλονίκη: Οι θεματικές ενότητες στο 15ο Συνέδριο επεμβατικής καρδιολογίας και ηλεκτροφυσιολογίας
Επικαιρότητα
18/10/2025 - 03:31
Η φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε μειώσεις σε σκευάσματά της που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ
Pharma News
18/10/2025 - 00:06
Πενικιλίνη: Η πραγματικότητα για την αλλεργία
Health Talk
17/10/2025 - 19:38
Κατάθλιψη και καρδιομεταβολικά νοσήματα: Νέα μελέτη αναδεικνύει τη μεταξύ τους σύνδεση
Υγεία
17/10/2025 - 19:07
ΕΛΕΤΕΜ: Το «κλειδί» κάθε γυναίκας για υγεία και ευεξία στην εμμηνόπαυση
Υγεία
17/10/2025 - 17:53
Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στις δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
Πολιτική Υγείας
17/10/2025 - 17:37
Σύλληψη 60χρονου για απόπειρα παράνομης εισαγωγής εμβολίων κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
17/10/2025 - 17:13
O ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά παρτίδα γνωστού κέικ σταφίδας
Επικαιρότητα
17/10/2025 - 16:52
Patients’ Summit 2025 – Η γιορτή των ασθενών επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά!
Patient Talk
17/10/2025 - 16:38
ΕΟΜ: Στους 15.000 οι νέοι δωρητές οργάνων μέσα σε δέκα ημέρες
Πολιτική Υγείας
17/10/2025 - 16:26
Aνακαλύφθηκε νέος τύπος διαβήτη σε μωρά πριν από την ηλικία των 6 μηνών
Υγεία
17/10/2025 - 16:04
Ο ΕΜΑ ενέκρινε την πρώτη θεραπεία για σοβαρή χρόνια πνευμονική νόσο
Pharma Policy
17/10/2025 - 15:42
Ένα βήμα πριν από την φαρμακευτική αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Pharma News
17/10/2025 - 15:13
Απάντηση ΠΙΣ στην ΠΑΝΔΗΚΙ: «Ψεύδη ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει αναφορά στο ψευδοκράτος»
Επικαιρότητα
17/10/2025 - 14:51
Εκδήλωση των φυσικοθεραπευτών στο Περιστέρι για το «Έτος Υγιούς Γήρανσης»
Υγεία
17/10/2025 - 14:34
Γιατί οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από σκλήρυνση κατά πλάκας και Αλτσχάιμερ
Υγεία
17/10/2025 - 14:17
Τα γενέθλια του Κέντρου Ημέρας «Ανάσα» με επιστημονική εκδήλωση για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής
Patient Talk
17/10/2025 - 13:54
ΠΙΣ: «Καταδικάζουμε την επέμβαση της Αστυνομίας στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ»
Επικαιρότητα
17/10/2025 - 13:31
Η Ιουλία Τσέτη παρούσα και στο 9ο Sustainability Summit του ECONOMIST
Pharma News
17/10/2025 - 13:18
Πρόγραμμα χαλάρωσης μέσω smartphone βοηθάει σημαντικά ασθενείς με οξεία ημικρανία
Digital Health
17/10/2025 - 13:00
Γιατί ο βαθύς αναστεναγμός κάνει καλό - Πώς προκύπτει η ανακούφιση
Υγεία
17/10/2025 - 12:00
Φάρμακα για τον διαβήτη βελτιώνουν την υγεία του εγκεφάλου σε πρώιμο στάδιο Αλτσχάιμερ
Pharma News
17/10/2025 - 11:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκδήλωση των φυσικοθεραπευτών στο Περιστέρι για το «Έτος Υγιούς Γήρανσης»
Υγεία
17/10/2025 - 14:34
Γιατί ο βαθύς αναστεναγμός κάνει καλό - Πώς προκύπτει η ανακούφιση
Υγεία
17/10/2025 - 12:00
Στο κόκκινο η κόντρα Γεωργιάδη - εργαζομένων στο «Αττικό»: Οι σκληροί εκατέρωθεν χαρακτηρισμοί
Πολιτική Υγείας
16/10/2025 - 11:04
Η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση και η σκλήρυνση κατά πλάκας πιθανώς έχουν κοινή περιβαλλοντική αιτία
Υγεία
16/10/2025 - 13:00
Νέο σοκ σε νοσοκομείο: Χορηγήθηκε σε ασθενή λάθος φάρμακο για χημειοθεραπεία - Διατάχθηκε ΕΔΕ
Υγεία
16/10/2025 - 17:42
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo